brak logo

Insap

Kraków

Opinie o Insap

anonim 2009-06-08 12:55:14
to prawda, szperanie po szufladach, podrzucanie świń i wieczne zrzucanie winy na sekretarkę za swoje błedy-to cala polityka kadrowa firmy. Mącenie w glowie, sprzeczne decyzje, ktore wprowadzają zamęt i człowiek w koncu sam nie wie co robi dobrze a co źle, jednego dnia pochwała za wykonanie czegoś, a drugiego dnia zwyzywanie za to samo. Dziewczyny uciekaja po 2 dniach pracy a te co zostają nabawiają się nerwicy, załoga nie broni nikogo bo boi sie wychylić. Firma trwa dzieki ukladom panującym w tej branzy. A wlasciciele noszą na sobie markowe rzeczy a zachowują sie jak najgorsze (usunięte przez administratora) wypuszczone z koryta
były pracownik 2010-03-25 22:34:17
Praca w tej firmie to porażka, osoba zajmująca stanowisko kierownicze niepotrafi porozumiewać się z pracownikami, na każdym kroku szuka zwady, żeby pokazać kto ma władze, przy najmniejszej sposobności idzie i donosi do prezesa na podwładnego.
Wydaje sprzeczne decyzje, organizująć prace nakazuje wykonać tyle rzeczy, których wykonanie w normalnym czasie pracy zajmuje dwa dni.Pod koniec dnia ( często koło godz. 19) dzwoni pyta się co się zrobiło, dlaczego tak mało i czemu już prace się kończy.
Jednym słowem dramat
1
były pracownik 2012-04-16 21:39:54
Było mi dane tam trochę popracować powiem szczerze że prace w tej firmie wspominam najgorzej z całego doświadczenia zawodowego. Kierownicy chodzą z głową w chmurach i uważają się za nie wiadomo co, innych pracowników w biurze traktują z góry no chyba że Pani kierownik ma dobry humor to wtedy wszyscy zadowoleni chodzą a jak przyjdzie do pracy w złym humorze to chodzi obrażona nie wiadomo z jakiego powodu i się wydziera na innych a Pan Kieronik to najchętniej z nikim z pracowników biura by nie rozmawiał prócz Pani Kierownik. Szefostwo to już w ogóle porażka Prezes dużo mówi ale nic z tego nie wynika sam nie wie czego oczekuje od sowich sekretarek bo jak się coś zrobi według wcześniejszych ustaleń z nim to i tak źle, robi awantury sekretarkom mimo że nie są winne (ale na kimś trzeba się wyżyć) poza tym często wybucha i wtedy zachowuję się prostacko!! A Pani Dyrektor to już szkoda słów z taką osobą to nigdy nie miałam doczynienia miesza, robi intrygi poniża sekretarki uważa się za ideał zawsze krytykuje innych wrzeszczy nigdy z niczego nie jest zadowolona podkłada świnie nie szanuję pracowników. Jednym słowem KOSZMAR i ciężko opisać co się tam dzieje nikomu nie polecam stanowiska w sekretariacie w tej firmie bo tam się nie da pracować!!
była sekretarka 2012-05-23 15:31:22
niestety, negatywne oceny są jak najbardziej prawdziwe. Jestem doświadczoną asystentką, nie bałam się więc wyzwań, jakie mi rzucano każdego dnia. Ogrom zadań, jakie mi zlecano (nie wszystkie zgodne z moimi kompetencjami) wykonywałam nawet przed czasem. Prezes nigdy nie był zadowolony, zmieniał zdania, wtórował swojej żonie-kierownik administracyjnemu. Cokolwiek by się nie zrobiło-zawsze było źle. Podkładanie świń, krzyki, poniżanie, jakie nie tylko ja musiałam znosić było na porządku dziennym. Rotacja w sekretariacie ogromna. Najtwardsi wymiękają. Naprawdę szkoda czasu, zdrowia i nerwów na choćby 1 dzień pracy w tej firmie. Pracowałam tam ponad 5 lat temu i żal mi czytać, że ci ludzie nie zmienili się ani na jotę
wytrwała 2013-05-17 10:59:00
Witam,
poszłam do pracy wiedząc o tych opiniach jakie tu widnieją ale mimo wszystko myślałam, że 'zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony', 'pewnie to niedocenieniu pracownicy' itp i postanowiłam spróbować swoich sił.
Kiedy poinformowali mnie, że przeszłam pomyślnie czwarty etap rekrutacji bardzo się ucieszyłam, poszłam tam bardzo pozytywnie nastawiona (mimo tych komentarzy) ale już po chwili, przy robieniu kawy zostałam tak upomniana i sprowadzona do parteru, że nie wiedziałam co powiedzieć, bo nikt nigdy tak się do mnie nie odezwał.
Kultura osobista a właściwie ich brak jest rażący i przykro patrzeć jak szefostwo (prezes i jego żona, zwana dyrektorem ds administracyjnych) traktują innych pracowników jak i osoby z zewnątrz - wyzwiska w kierunku osób dzwoniących to standard.
Nie wiem czy kiedykolwiek ta firma będzie miała sekretarkę z której będą zadowoleni bo nie ma czegoś takiego jak jasny przekaż informacji (o którym zapewniali na rozmowie o prace) tylko nakazanie domysłów z czego potem są nie zadowoleni, bo należy pytać, jak człowiek się pyta, to ma nie przeszkadzać i tak cały czas - mnóstwo sprzeczności i szukanie byle pretekstu aby podnosić głos i wyrażać opnie poniżej krytyki takie jak "pani nie myśli!" itp.
Pracowałam tam ledwie kilka dni ale nie jestem osobą pozwalającą sobie na takie traktowanie. Kiedy odbiłam piłeczkę podczas któryś z rzędu 'spostrzeżeń' pod adresem mojej osoby (oczywiście, podniesionym głosem), usłyszałam, ze mam się nie obrażać i nie jeżyć oraz nie stawiać! i na tym się zakończyła nasza współpraca :-)
Jeśli jesteś kolejną osobą, którą zatrudnią na stanowisko sekretarki to nawet nie ma co próbować tacy ludzie nigdy się nie zmienią bo tworzą towarzystwo wzajemnej adoracji wraz ze swoją córeczką, która jest specjalistą od wszystkiego i jest w stanie zrobić awanturę o to, że zszywać ma stać na biurku po lewej a nie po prawej, bo "to nie twój dom, żeby sobie przestawiać po swojemu" ... no cóż.

Pozdrawiam serdecznie osoby, które miały wątpliwą przyjemność tam pracować bo wiem ile nerwów to Ich kosztowało.
zainteresowana 2013-06-07 11:17:12
Witam Was serdecznie. Jestem zdruzgotana tym co piszecie na tej stronie gdyż sama mam podjąć pracę w tej firmie :( ale mam inne pytanie czy właściciele wypłacają premię, z której ma się składać znaczna część wynagrodzenia?
1
JK 2013-06-11 22:19:04
Jeżeli można wiedzieć na jakie stanowisko?
Bo jeśli to sekretarka/asystentka to odradzam.
byle dalej od INSAP 2013-06-19 10:53:31
dorzucę grosz od siebie, również przeszłam przez insapowskie piekło i jeśli zdrowie Ci miłe to nawet nie przekraczaj progu tego zakłamanego miejsca. To tylko pozory a w rezultacie, słoma z butów i brak szacunku do kogokolwiek! Zapamiętajcie, rodzina (usunięte przez administratora) nie ma nic wspólnego z przemiłą fioletową krową. Nie pakujcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo będziecie ryczeć po nocach i żyć w wiecznym stresie z powodu kretyńskiego zachowania tych trzech osobników! Nie dajcie się omamić!
zaskoczona 2013-06-19 19:09:10
No proszę a na rozmowie rekrutacyjnej byli tacy mili. Nie zdecydowałam się na pracę u Nich bo wystraszyłam się złych opinii o nich i jak ktoś wyżej pisał dzielenia wynagrodzenia na premię. Pomyślałam, że jak nikt dobrze o nich nie pisze to i pieniędzy pewnie też nie wypłacają, które obiecują przy podpisaniu umowy.
2013-09-03 21:26:09
Witam,
mogę dowiedzieć sie coś więcej na temat w/w firmy? Az tak źle, aż tak nie mila atmosfera? to wrecz niemozliwe:(
2013-09-13 18:05:25
a wiesz cos na temat tej firmy?
2013-09-24 21:57:25
to skąd wiesz, że taka rotacja skoro pracowałas tam jako asystentka przez 5 lat?
todd 2014-03-07 17:34:18
Z tego co widze po profilu Insap i ich ocenia, która wynosi całe jeden, to miejmy nadzieję, że jest lepiej, bo inaczej nie wróże im najlepszej przyszłości.
soda 2014-03-27 11:42:07
To może niech jakis aktualny albo były pracownik napisze, czy w ogóle Insap jest warty zachodu, czy jednak ta ocena odzwierciedla warunki w firmie.
mikołaj 2014-04-04 16:00:44
Właśnie, bo na stronie insap jest oferta, ze poszukują monterów-serwisantów, ja jestem zainteresowany, ale czy warto?
zbulwersowana 2014-08-02 21:09:17
Witam, pracowałam w tej firmie na stanowisku asystentki parę lat temu i potwierdzam opinie ,że państwo M. to rodzinka z piekła rodem, w szczególności pani dyrektorowa ( ha! śmiech na sali )ale czego spodziewac się po ludziach którzy szkół nie pokończyli, a prowadzą interesy w oparciu o układziki...tak niekulturalnych, niekompetentnych arogantów nie spotkałam nigdy wcześniej. Zdecydowanie odradzam pracę jeśli drogie Wam jest własne zdrowie psychiczne...podczas procesu rekrutacyjnego państwo byli nad wyraz mili i sympatyczni ale to pozory, o czym można się przekonać juz podczas paru pierwszych dni pracy. Przykre to i dziwię się ,że do tej pory nikt nie wytoczył im sprawy za straty moralne....pozdrawiam
2
MICHAŁ! 2014-08-07 00:27:43
Również pracowałem ponad rok w tej firmie na stanowisku projektowym. Podpisuje się dwoma rękami pod wszystkimi wcześniejszymi komentarzami. Opiszę na moim przykładzie.

O firmie: firma prowadzona przez rodzinę - Małżeństwo (prezes, pani dyrektor), ich córka, później są kierownicy (2 osoby) a na końcu jesteś ty ewentualnie jakiś referent i sekretarka. Są także monterzy - jeżdżą w teren, w sumie około 15 osobowa firma.

Rekrutacja: etapy rekrutacyjne co najmniej jak w korporacji ale jeżeli chodzi o poziom rozmowy to bardzo niski (pytania typu "czy palisz papierosy"). Później sprawdzenie umiejętności obsługi CADa w moim przypadku. Na rozmowie zapewnienia o szkoleniach i wyjazdach w teren.

Wynagrodzenie: podstawa (to co na umowie) do tego premia uznaniowa. Generalnie jedno z bardziej zawikłanych wynagrodzeń jakie miałem nieprzyjemność dostawać. Prowadzisz arkusz pracy do którego wpisujesz co robisz i na tej zasadzie liczona jest premia - jak jest liczona? tego się przez mój czas pracy nie dowiedziałem.

Praca: przez pierwsze miesiące jest OK, prezesostwo miłe, wyrozumiałe, tak samo kierownicy, masz pytanie - jest odpowiedź. Później zaczyna być ciekawie - nie ma czegoś takiego jak wykaz obowiązków - to co ci zlecą przełożeni masz wykonać, nawet jeżeli jest to sprzątanie magazynów, odbieranie towaru, czy też wiele innych pierdół. Ciężko jest skupić się/wykonać w terminie faktyczną prace przypisaną do twojego stanowiska. Nie wykonana w terminie praca spotyka się z ostrym komentarzem doprawionym wulgaryzmami ze strony prezesa. Wymagane jest wręcz siedzenie po godzinach. Brak obiecywanych na rozmowie szkoleń, brak wyjazdów w teren (przepraszam, miałem jeden wyjazd - po około 11 miesiącach pracy). Gdyby kogoś interesował urlop w okresie wakacyjnym to może zapomnieć, dwie osoby z biura nie mogą iść w tym samym czasie na urlop, nadmienię że terminy urlopów kierownictwo ma sztywno ustalone (lipiec, sierpień) więc w tym terminie możesz co najwyżej wyskoczyć na weekend do Pacanowa - jedno z bardziej krzywdzących dla mnie osobiście ustaleń.

Socjal: karta multisport po przedłużeniu umowy + karta medyczna, zapomnij o wychodzeniu z firmy do sklepu/piekarni, przerwę robisz sobie niby sam jeżeli masz na to czas.

Wypowiedzenie: ż e n a d a, interweniowałem w inspekcji pracy bo ponad miesiąc czekałem na świadectwo pracy i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Podsumowując: Jeżeli szukasz firmy by zagrzać w niej miejsce, zdobyć doświadczenie, rozwijać się, mieć satysfakcje z wykonywanej pracy - to nie tutaj, ale jeżeli lubujesz się w codziennym stresie tudzież wywołanymi przezeń chorobami, niepewności, niedoinformowaniu, niekompetencji, zastraszeniem, grobową atmosferą, poniżaniem i mobbingiem to wal śmiało drzwiami i oknami. Przykre a zarazem bogate doświadczenie dla osób które zaczynają pracować. Z szacunku do pewnych osób nie będę się szczegółowo rozpisywał nt. poszczególnych pracowników. Nie polecam!
3
yung kaen 2015-01-16 15:40:19
super miejsce pracy byłem tam na praktykach wszystko spk
marus 2015-02-05 10:25:08
Nagrody dla firmy to jedno, czym innym jest traktowanie pracownikow i atmosfera pracy w tym miejscu. Opinie z paru lat daja jasny obraz jak wyglada tam praca. Mozna powiedziec ze ktos ladnie wyglada z zewnatrz ale w srodku jest zepsuty
piotr 2015-03-16 21:58:35
poszukują murzynów serwisantów, kierownik wysie z Was wszystkie soki, praca od 8 do 16 ale zwykle lubi zadzwonić 15;55 ze trzeba gdzieś podjechać i zrobić mała robótkę na 15 min a okazuje się ze pracy na 3 godziny. W sumie sami pracownicy na to pozwolili i teraz to wykorzystują. delegacje akurat zawsze wypadają w piątek. często kupowanie materiału za swoje pieniądze. każdy z serwisantów wyżej s.. ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma. jeden pod drugim dołki kopię i zazdrości ze zarabia wiecej od niego. Firma jest integratorem pożarówki więc w tym sie specializuję ale łapie wszystko nawet tego na czym sie nie zna ale jest kasa. pracownicy czesto bez przeszkolenia (prawie codziennie) wykonują prace nie adekwatną do ich stanowiska. firma kieruje rodzina prezez jak prezes w kazdej firmie obiecuje góry złota ale ten jest gorszy bo wyklina na wszystkich do okoła, najwiekszym nie udacznikim jest zona prezesa która kompletnie nic ale to kompletnie nic nie potrafi załatwić ale ten przypadek to moze juz pominę. i co pół roczny (usunięte przez administratora)na spotkaniu wszystkich pracowników,, cudowna sprawa.
3
Ania 2015-04-01 11:16:42
a moge więcej informacji uzyskac na maila ?Chodzi mi o prace biurową
gerda1991@wp.pl
jozin 2015-05-11 16:03:47
...i od 25 lat niszczy zdrowie i nerwy swoich pracowników
1
niemiec 2016-02-18 21:16:22
Oni to ogłoszenie o prace mają na stronie od kilku lat bez przerwy. nikt tam nie chce pracować atmosfera fatalna nie polecam. jęsli chodzi o prace biurową to rotacja jest kosmiczna. sekretarka co tydzien inna, projektanci czy inne osoby zatrudnione do biura robia wszystko nawet to co nie jest zwiazane z jego stanowiskiem jakie zajmuje pomijam juz jaki ogrom pracy dostają te osoby, nie jasny przekaz informacji kocioł i tyle. NIE NIE NIE.
NOONE 2016-05-30 12:40:15
SZCZERZE ODRADZAM! JEŚLI MACIE DOBRE INTENCJE I CHĘĆ DO PRACY ZOSTANIECIE ZAWALENI ROBOTĄ PONAD WASZE ZDROWIE PSYCHICZNE, A PÓŹNIEJ BEZ WZGLĘDU NA DOBRE INTENCJE, OSĄDZENI O BRAK PODPORZĄDKOWANIA I SUBORDYNACJI, A NAWET WARIACTWO! SZALONA ROTACJA W TEJ FIRMIE SIĘ NIGDY NIE SKOŃCZY, BO BRAK JEST TAM JAKIEGOKOLWIEK ZAKRESU OBOWIĄZKÓW, ORGANIZACJI I OGÓLNIE JEST JEDEN WIELKI CHAOS, KTÓRY ISTONIE ZRUJNUJE WAM ZDROWIE! PIENIĄDZE, NAWET WYSOKIE ZAROBKI NIE SĄ TEGO WARTE! LENIE NIE ROBIĄ TAM NIC, A OSOBY PRACOWITE SĄ PRZECIĄŻONE!
e3 2016-06-25 21:50:05
a p[rzecież to wiadomo że skoro integrator systemów bezpieczeństwa to pracy zawsze będzie bardzo dużo, nie udawaj więc zsaskoczonego i pokrzywdzonego, ale finansowo się chociaż to opłaca bardzo obecnie
Zostaw swoją opinię o Insap - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Insap