brak logo

Kanlux SA

Radzionków

Opinie o Kanlux SA

Gosc 2012-01-04 10:55:09
Firma kreuje się na bardzo dobrego pracodawcę, ale to tylko pierwsze wrażenie, które szybko zderza się z rzeczywistością, proces rekrutacyjny i adaptacja nowych pracowników w cale nie jest taka kolorowa jak to rysują. Szybko można się o tym przekonać chociażby w pierwszy dzień w pracy, podczas procesu ( usunięte przez administratora )popełniła podstawowe błędy, które bardzo dają do myślenia na temat tak
\\\"cudownej\\\" firmy. A życzliwość firmy też jest na pozór. Wymagają dużo od pracowników a zarobki marne.
nnnnnnnnnn 2012-02-22 14:51:12
Atmosfera fatalna, nie wiadomo za co wyrzucą, ciągłe spiski i konszachty.( usunięte przez administratora ) Masz swoje zdanie to tylko dla siebie....szkoda, bo kiedyś była to fajna firma, ale po tym jak zginął młody Właściciel to nie ma to nic wspólnego z firmą KANLUX
1
Gosciowa 2012-04-10 08:10:06
jakies dwa lata temu probowalam sie tam dostac na stanowisko handlowca. Jako, ze mam duze doswiadczenie w pracy jako handlowiec (wprawdzie nie w tej branzy, ale to nie jest az takie wazne) i radze sobie clakiem niezle z dwoma jezykami, ktore byly wymagane, to pomyslalam, ze sprobuje. Niestety nie przeszlam przez( usunięte przez administratora ), ktora mysli, ze wszystkie rozumy pozjadala, bo naczytala sie ksiazek..( usunięte przez administratora ) Rozsierdzila sie bowiem na mnie z zupelnie innego powodu niz stanowisko, na jakie startowalam... Ogolnie bieda... nie polecam. Wtedy bardzo to przyzylam, bo wydawalo mi sie, ze posiadam kwalifikacje do tej pracy, ale jak czytam opinie osob juz pracujacych w firmie, to widze ze bardzo dobrze sie stalo. Prace znalazlam dosc szybko gdzie indziej i jestem zadowolona. Piszcie wiec jak najwiecej opinii - to bardzo pomaga
młody 2012-06-03 00:31:25
Pracowałem tam kiedyś. Fajna praca bo jak masz wyniki to dają Ci spokój. Jak nie masz wyników to jesteś pod lupą ale starają Ci się pomóc zanim wręczą kwita. Ogólnie wkurzał mnie system motywacyjny bo jak zrobiłem w miesiącu 130 % planu to w nastęnym miałem \"mission imposible\". Firma dobrze postrzegana w hurtowniach.
Potwierdzam że dy( usunięte przez administratora )Mają ambicje i marketingowo się udaje ale technicznie jest kijowo.
Jakieś 3 lata temu była rewolucja bo były dyro odszedł do konkurencji i ściągał pracowników :-)
XX 2012-06-03 22:30:04
To były czasy, do przodu mimo wszytko :) fajni ludzie, handel, import, eksport, marketing aż się łza w oku ciśnie.....:(
pracownik 2012-06-05 22:49:45
Czego wy ludzie chcecie od Kanluxa? Firma jest spoko. Jak na Radzionków, Bytom i okolice to cieszmy się, że mamy tu takiego pracodawcę. Zarobki są normalne, da się żyć. Ludzie super. To przecież my tworzymy tą firmę.( usunięte przez administratora )o zależy: obecny nie zna się na branży, a były siedział tylko za zamkniętymi drzwiami. Ale do pracy i tak chodzi się z przyjemnościom i nie trzeba się przemęczać.

( usunięte przez administratora )
Ha 2012-06-06 14:08:38
I kto to mówi( usunięte przez administratora ) nie trzeba się przemęczać, to dlaczego siedzisz po 12 godzin w robocie dla pokazu?
wiedzacy 2012-11-09 00:21:39
ponownie poszukują pracownika do eksportu w Kanlux.
Co 3 lub 6 miesięcy pojawia się takie ogłoszenie.
Wynika z tego, że jest tam duża rotacja wśród pracowników eksportu.
Dlaczego ?
Czy nadal na umowie o pracę pracownicy otrzymują tylko min. krajową ? a póżniej premię za wykonanie planu, czy to jest przyczyną, że może szukają niestety naiwnych na te parę miesięcy.
Czy eksport jest prowadzony w sposób przemyślany ? czy sprzedaż eksportowa jest prowadzona na chybił trafił, jak się uda ?
Czy firma szuka osób ambitnych, którzy chcą zarabiać dobrze i się rozwijać, pracując długie lata będąc dobrze wynagradzanym.
Czy może jest jakieś fatum, jak ludzie dowiadują się, że była pracownica eksportu wraz z dyr. eksportu i właścicielem zginęli tragicznie w wypadku lotniczym w roku 2010 ? czy należało lecieć na spotkanie biznesowe \"samolocikiem\" a nie samolotem rejsowym ?
Tomek 2013-02-05 15:04:34
Kanlux jest firmą handlową. O wartości i skuteczności takiej jednostki stanowią ludzie zatrudnieni w niej. W mojej ocenie firma osiągnęła pewien poziom, którego nie potrafi pokonać. Wielu z Was piszę o warunkach pracy, płacy, atmosferze. Podpisując umowę o prace zgadzacie się na zaproponowane warunki-akceptujecie je. To są ważne decyzje i powinny być podejmowane z rozwagą. W mojej ocenie kadra zarządzająca stara się dobierać pracowników w podobny sposób jak asortyment:super jakość za rozsądną cenę. Mając większe oczekiwania, znając swoją wartość, możesz czuć się rozczarowany. Po prostu: kolejny pracodawca poszukujący wybitnych pracowników za bardzo przeciętne wynagrodzenie. Taka niestety jest nasza mentalność. Większość kupujących używany samochód liczy na super okazję - super samochód za niewielki procent jego wartości rynkowej. Ilu się udaje? Może dlatego ogłoszenia o pracę Kanluxa pojawiają się często i są aktualne przez wiele miesięcy? Jedno z nich było szczególnie zabawne. Poszukiwano absolwenta kierunku technicznego na bezpłatną praktykę oczekując określonych umiejętności.
Biorąc jednak po uwagę lokalny rynek pracy (Bytom) pracodawca jest raczej bardzo atrakcyjny. Dla kandydata, który nie postrzega rynku pracy z perspektywy "własnego podwórka" już nie.
Tomek 2013-04-23 15:16:48
Czego Pani/Pan nie zrozumiał/a? Coś się nie zgadza?
Czyżby oburzony pracownik odpowiedzialny za public relations?
kandydat_1 2013-06-23 01:22:36
Pisząc o zarobkach (co osoba, to inne określenie), jaką dokładnie kwotę macie na myśli? Orientacyjnie? Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia; to, co dla jednego jest marnym groszem, dla innego będzie atrakcyjne. Interesują mnie stanowiska specjalistyczne w działach: administracji, marketingu, HR...Z góry dzięki za odpowiedź
kandydat_1 2013-07-07 18:08:55
Teraz szukają Specjalisty ds komunikacji i PR.
Na stronie same "ochy i achy" o pracy u nich, możliwościach, jakie daje, zapewnienia, że dbają o stałe ulepszanie miejsc pracy...

A rzeczywistość?
Wysłałem CV, oni oddzwonili zapraszając na rozmowę. Tyle, że ja obecnie pracuję (pełny etat, inne miasto) i jestem dyspozycyjny jedynie popołudniami.

A oni nawet nie próbowali dojść do consensusu, tylko, że pracują do 16:00, więc nie mogą się spotkać później niż o tej godzinie :(

Ja rozumiem, że czas pracy, że 8h, etat itp.
Ale znam też branżę HR, i wiem, że wymaga ona czasem elastyczności !- Koleżanka z dział uHR mojej obecnej firmy, jeśli jest potrzeba (kandydat ma ograniczone możliwości czasowe) - zostanie w pracy dłużej, spotka się o 19:00; albo przyjdzie do pracy wcześniej, bo kandydatowi pasuje tylko godz. 6:30! Nie będzie też kręcić nosem, jeśli jedyną opcją będzie spotkanie w niedzielę!
Bo to jest jej PRACA. A nie tylko odfajkowanie 8h.

Pozytywem tej sytuacji, jest jednak moje utwierdzenie się, że nie są firmą nowoczesną ani dynamiczną - a więc praca u nich także nie byłaby atrakcyjna ( odbębnienie dniówki a'la pracownik urzędowy mnie nie interesuje).

Poza tym, oferują w swoich ogłoszeniach atrakcyjne wynagrodzenie, jednak z tego, co mi wiadomo, ta atrakcyjność, to max 2000 zł netto (dla specjalisty z kilkuletnim doświadczeniem itd.). Czy to faktycznie takie "WOW", wątpię.
Ja na benzynę wydałbym miesięcznie min. 600 zł.

Cały czas szukają kandydata na w/w stanowisko - jednak powinni się zastanowić - chcą najlepszego pracownika (i tu muszą się bardziej wysilić), albo biorą, jak leci - kierując się tylko tym, żeby przypadkiem nie zrobić nic poza tym, co muszą.

Powodzenia życzę zatem.
1
ania w. 2013-07-07 18:40:00
Heh, ja byłam na rozmowie u nich (na to właśnie stanowisko).
Niby miło, niby wszystko ok, ale mało konkretnie. Po superlatywach, jakie można znaleźć u nich na stronie www, spodziewałam się czegoś innego.
Wszystko przedstawiają bardzo ogólnie, nie podając ważnych dla potencjalnego pracownika detali + np. w ofercie oferują "możliwość rozwoju", a na pytanie, o jaki konkretnie rozwój chodzi, jak wygląda budowanie przez nich ścieżki kariery, jakie są realne możliwości awansu - nie potrafiła mi babeczka odpowiedzieć.
Oferują j.angielski za friko dla pracowników, jednakże okazuje się to zwykłymi "szkolnymi" zajęciami - poziom dla uczących się dopiero języka.

Na stronie czy w ogłoszeniu można napisać, co się chce.
Szkoda, że rzeczywistość prawie zawsze nie jest tak kolorowa.
1
kasia 2013-07-08 09:31:25
W takim razie chyba tylko na to stanowisko rekrutują aktualnie :)

Ja miałam podobną sytuację - jestem obecnie zatrudniona na pełny etat, jest sezon urlopowy i nie moge wziąć choćby pół dnia wolnego, by pojechać na rozmowę.
Pracuję w Katowicach, do 16, więc w Kanlux mogłabym być przed 17 (nie znam miasta).
I też niestety, rozmowa nie doszła do skutku (a byli zainteresowani moją kandydaturą).

Szkoda, że tak błaha kwestia, przekreśla potencjalnie owocną współpracę.

Ale tak, jak ktoś pisał - w sumie, dało to pewien obraz firmy.
Jestem PR-owcem, pracowałam w kilku miejscach, małych i dużych firmach, różnych branżach etc. i trochę inaczej podchodzę do "etatu".
Też mam normowany czas pracy, ale jeśli sytuacja tego wymaga - moim działaniem firma może zyskać - to zostaję dłużej, pracuję w weekend, jadę na drugi koniec Polski, zajmuję się tematami nieleżącymi w zakresie obowiązków.

No szkoda po prostu, bo ich oferta była pierwszą od dawna, która wydała się odpowiednia.
Teraz już wiem, że wysyłając CV, muszę zaznaczać w mailu o mojej dyspozycyjności czasowej. Już lepiej żeby nie dzwonili, niż dawali złudne nadzieje, które pryskają wraz z wybiciem 16:00 :)



pytanie 2013-11-24 22:25:52
Witam mam pytanie czy w radzionkowie oferują również pracę dla operatorów CNC, badz programistów?
bylypracownik 2014-01-14 20:56:22

postaram się opisać w miarę obiektywnie pracę w Kanlux, nie zostałem zwolniony więc nie mam powodów żeby szkalować firmę, sam odszedłem bo znalazłem lepszą prace i tyle. Powiem tak jak na firmę w tym regionie to jest na prawdę nieźle, jasne jak będziemy porównywać do zagranicznych firm czy z Warszawy to pewnie szału nie ma. Ale jak na polską firmę to myślę, że oferują parę ciekawych rzeczy. Ja osobiście najbardziej lubiłem atmosferę w pracy, zależy pewnie od działu, ale u mnie było spoko, fajna atmosfera, ludzie pozytywni. Ktoś tu pisał, że pracują jak urząd do 16, dla mnie to był plus, każdy szanuje sobie swój czas i nadgodzny były bardzo rzadko (zaznaczam u mnie!!!). Fajne tez były różne bonusy, karnety sportowe, wyjazdy całą firmą na imprezy, angielski nawet dla magazynierów, nie wiem skąd informacja że na jednym poziomie, z tego co pamiętam grup było dużo i to różnych. Ale żeby nie było za słodko, minusem są zarobki, nie ukrywam że mnie to skłoniło do zmiany pracy. W kanluxsie można zarobić dużo, na niektórych stanowiskach, większość zarabia raczej przeciętnie, jak na polską firmę ok, ale mogłoby być lepiej. Pytał ktoś o awanse tu akurat reguły nie ma, zdarzały się awanse i to na bardzo wysokie stanowiska od razu, ale jest też tak, że niektórzy od lat pracują na tym stanowisku. Generalnie to fajnie traktują babki, pamiętam, że koleżanki po macierzyńskim mogły a spokojnie i bez stresu wrócić do pracy i nawet krótko po tym dostać wyższe stanowisko.
3
Robert 2014-01-25 16:14:42
Witam
Jestem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na RMS-a na teren podkarpacia.Bardzo proszę o opinie na temat zarobków.Ile mogę dostać podstawy na początek?Jaka jest suma premii netto za poszczególne plany?Jaka jest atmosfera w pracy?Bardzo dziękuje za odpowiedzi.
2
Robson 2014-03-15 13:38:50
Witam, proszę o krótką odp. czy jest sens wysyłać cv na ofertę Specjalista ds pomiarów i oceny produktów oczekując ok 4tys netto. Czy po prostu to za dużo na firmę i szkoda tracić czasu?
3
anonim 2014-03-20 23:48:52
Witam,
Pewnie jeśli firma chciałaby tyle zapłacić, to znalazłaby już kandydata. Zwróć uwagę, że oferty tej firmy wymagające specjalistycznej wiedzy "wiszą" wiele, wiele miesięcy.
mm 2014-04-24 21:43:40
atmosfera je wg mnie bardzo dobra, pieniądze przyzwoite a firma ciągle się rozwija
Ciekawy 2014-10-23 16:51:21
Hej,
Napiszcie coś o tej firmie. Chce aplikować na KAM-a. Co stało się z poprzednim?
Jakie zarobki, atmosfera?
2
radek 2015-01-21 12:25:08
niestety ja nie wiem jaka jest obecnie sytacja tam u kadrach, ale sądzę, że teraz od nowego roku ma być całkiem dobrze, jakieś nowe rekrutacje też obiły mi się o uszy, więc może coś w tym temacie jeszcze będzie dodatkowego, ale pewności to ja nie mam niestety. Może waeto na miejscu też pytać o to? jak sądzicie?
1
Banan 2015-03-09 20:54:43
Nie wiem skąd te opinie. W tej firmie się milczy. Inaczej - wylatujesz.Układy i układziki.Nie jest to tylko moja opinia. Reszta się po prostu boi.
2
Ano 2015-03-31 11:49:14
Stasiek zamiast siedzieć na Goworku to podania składaj. Akurat z tego portalu dowiesz się czy jest dobrze czy źle. Tutaj każdy może wylać swoje żale które są jedną wielką emocją.
Tak na marginesie to dobra firma składaj papiery.
Karolina U 2015-07-09 13:03:24
Ledio to nie nowe oferty a miejsce pracy po pracowniku, który sam po wielu latach odszedł bo miał już dość pracy z szefem który zarządza czymś o czym nie ma pojęcia :)
2
Ewa 2015-07-09 22:02:21
Niestety będzie tak dalej - dopoki pewne osoby, ktore odpowiadaja za obecna sytuacje w firmie będą w dalszym ciagu na swoich stanowiskach. Nie napiszę które, bo zakladam, iz każdy wie kogo mam na mysli.
Marek 36 2015-08-31 09:33:06
Tomasz odradzam , jak przeszedłbyś rekrutację która nie jest i tak obiektywna z pewnością po krótkim czasie żałowałbys że trafiłeś do takiej firmy i ludzi z którymi musisz współpracowac .
2
ellie 2016-02-01 06:52:06
Czy ktoś mógłby powiedzieć jak duża jest ta firma w sensie ilości pracowników, bo wydaje się mieć sporo przedstawicieli czy też jakieś magazyny?
I czy oferują umowy o pracę czy kręcą ze zleceniami lub otwieraniem własnej działalności?
1
Elka 2016-02-16 10:33:44
Graficy faktycznie są zatrudniani na umowę o pracę, tylko niestety pracy kreatywnej jest tam niewiele, główna robota to monotonne trzepanie opakowań na produkty, na dodatek atmosfera w pokoju grafików jest grobowa...
crazy 2016-02-18 18:49:20
5000 za monotonne opakowania? nie do wiary po prostu.
crazy 2016-02-18 19:08:57
Stawki grafików powiadasz? to wszystko zależy od firmy, niestety w większości firm na dżwięk 3500 netto to im się oczy wywracają, że JAK-TO-TAK-DUZO i ZA CO i traktują Cię jak szmaciarza zwyczajnie. Ile lat mają stażu ci graficy, ze im płacą tyle kasy za taką robotę?
exworker 2016-04-22 12:09:02
Pracowałem, benefity pozapłacowe są dla wszystkich, a opinia, ze ogłoszenia są na stanowiska bo ktoś odchodzi to bzdura, firma ciągle się rozwija i nabór jest na nowe stanowiska albo na te, z których ktoś awansował. Fakt - musisz mieć kwalifikacje i być zaangażowany w pracę, ale to chyba normalne. Z awansami bywa różnie, zależy od działu. Ludzie są różni, atmosfera nie jest wybitna, ale w miarę ok. Co do pensji...tu bywa różnie, szału nie ma, ale dramatu też nie, zwłaszcza jak na warunki Radzionkowa.
2
czekam 2016-05-05 22:39:29
No i odezwali się do ciebie @Alan w związku z tym stanowiskiem technologa? Bo sam mam zamiar aplikować na to stanowisko i nie wiem czy wciąż aktualne. A fajnie by było, bo mają motywujący system wynagradzania.
WIDZIAŁEM 2016-11-23 20:45:04
PRZEDSTAWICIELE TO PORAZKA SIEDZA W SAMOCHODZIE NIE WEJDA DO MARKETU
Zostaw swoją opinię o Kanlux SA - Radzionków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kanlux SA