brak logo

Szczecińska Szkoła Wyższa Collegium Balticum

Szczecin

Opinie o Szczecińska Szkoła Wyższa Collegium Balticum

maryna 2011-07-29 13:12:02
Najlepsza Uczelnia w Szczecinie według mnie. Profesjonalnie przygotowują swoich studentów nie tylko z wiedzy teoretycznej, ale także pod względem praktycznym oferując różnorakie praktyki i zachęcanie do odbywania szkoleń i kursów.
3xP
Profesjalna Szkoła
Profesjonalna Kadra
Profesjonalne podejście do studenta
1
kora 2011-09-07 09:47:32
Studiowałam na owej uczelni pedagogikę wstępnie licencjat później magisterium. Uczelnia rewelacyjnie przygotowuje do zawodu nauczyciela w szkole podstawowej. Wykładowcy przesympatyczni. Dosyć ciężko robi się podczas sesji, ale to chyba tak jest na każdej uczelni więc nie ma co narzekać.
1
kasia 2012-02-26 11:07:17
Zgadzam się tam jest wszystko za kase, studenci się gniotą bo są takie duze grupy. Oszczedzają na kasie. Z tego co slyszalam, to marnie placą wykladowcą dlatego się nie wysilają. Polecam US - szkola z tradycją i panstwowa.
Marta.. 2012-07-02 14:20:00
Zgadzam się w pełni z większością. Niestety niewiele pozytywnych rzeczy o tej uczelni można powiedzieć. Organizacja na bardzo, bardzo niskim poziomie, wykładowcy nie wymagają kompletnie nic od studentów, nie trzeba uczęszczeć na zajęcia a i tak ma się same 4 oraz 5. Żal mi moich straconych pieniędzy, czasu i lat poświęconych tej uczelni...
Wiola 2012-07-11 00:25:42
Studiuję w Collegium Balticum i absolutnie się nie zgadzam z tym co mówicie. Nie wiem czy ktoś z Was tam studiuje i w ogóle o jakich Wy dobrych Uczelniach mówicie w regionie. Przecież pada Szkółka za Szkółką, a widzieliście co się dzieje w Collegium. Kolejki do rekrutacji do samych drzwi. To chyba o czymś świadczy...Sprawdźcie najpierw jak jest zanim wystawicie komentarz...
1
Amistad 2012-07-11 11:41:07
Składałem dokumenty do Collegium na licencjat w ubiegłym tygodniu i zaskoczony byłem gdyż musiałem odczekać w kolejce jakieś 20 minut... przede mną było 7 osób.
W prawdzie nie wiem czy robię dobrze kierując swoje kroki do tej Uczelni, ale w ostatecznej decyzji utwierdziło mnie czesne bądź co bądź niskie... zobaczymy co będzie dalej
Misia 2012-08-30 19:55:11
Kolejki w rekrutacji świadczą właśnie o tym że ludzie chcą łatwym sposobem zdobyć papier za kasę, nic nie trzeba robić aby skończyć to walą tłumami, zazwyczaj głównie tacy po "liceum dla dorosłych"...
1
its me 2012-09-19 14:01:05
a kto jest wlascicielem tej ''uczelni''? :)
Kaśka 2013-05-05 14:51:51
Moja mama studiowała na tej uczelni zaocznie. Dziwię się kiedy widzę opinie o tej uczelni w stylu "nie trzeba się uczyć i chodzić i ma się 5" Moja mama siedziała przy książkach nawet nocami i dopiero wtedy wyciągała na 5. oczywiście były osoby pojawiające się tylko na egzaminach - odchodziły z 3 albo 2.
Ja studiuję na US i patrząc na organizację tej "uczelni z tradycją" tylko uśmiecham się powątpiewająco. Gdybym mogła wybrać jeszcze raz. Nie poszłabym na US.
1
annulek 2013-06-05 13:36:50
Nie tak dawno temu aplikowałam o pracę w CB, moje wrażenia: niezbyt pozytywne; Na rozmowę weszłam z prawie pół godzinnym opóźnieniem, zaś na pytanie o wynagrodzenie podałam 2 tys. netto , usłyszałam czy jest możliwość negocjacji sporej w dół....bez komentarza , zaś obowiązków bardzo dużo.
1
aa 2013-06-26 13:13:39
Ja koncze filologie germanska zaocznie na US i przeklinam dzien, w ktorym sie zdecydowalam na te studia. Organizacji zero, program totalnie niezyciowy, tak samo wykladowcy, po czym egzamin na ostatnim semestrze na takim poziomie, zeby co najmniej polowa roku powtarzala semestr i placila kolejne pieniadze. Czasami to prywatna uczelnia lepsza, chociaz traktuja cie jak czlowieka.
1
ABC 2013-08-10 08:15:22
Zarobki rzędu 900 -1300zł netto, 1200zł netto nawet po 5 latach pracy, 900zł - niektórzy pracowali za takie pieniądze na umowę zlecenie kilka lat.Pracownicy wykształcenie wyższe, kierownicy średnie. Wrogowi nie można polecić pracy w Collegium Balticum.Każdy pracownik CB szuka pracy.
2013-10-03 10:11:49
900 zł brutto i to umowa zlecenie
basia 2014-09-02 15:25:19
do Amistad, tak czesne jest małe, ale jak przeczytasz umowe to dowiesz się że w następnym roku będziesz płacił 200 zł więcej, chwyt marketingowy :)
kasia 2014-10-29 13:58:29
Tak, 800 zł na rękę i umowa zlecenie - to prawda, ale za Czekana! Teraz jest już zupełnie inaczej.
2
smutny 2014-12-18 22:44:30
ta firma to nieporozumienie, ciągle kogoś przyjmują i zaraz zwalniają po chamsku, zarobki żałosne, poniżej wszelkiej godności i takie też niestety traktowanie pracownika
1
Mario 2015-01-31 23:13:00
Jeżeli chodzi o języki na I stopniu to angielski i hiszpański unikajcie NIEMIECKIEGO bo niby poziom podstawowy a baba wymaga nie wiadomo czego unikać Niemieckiego jak ognia
Karolina Kafka 2015-04-05 04:59:10
Znasz chiński?
Zajrzyj na najwiekszy bank pracy dla nauczyciele języka chińskiego w Szczecinie:(usunięte przez administratora)języka-chińskiego i znajdz prace!
Odwiedź naszą stronę i dowiedz się jakie są oferty pracy z tym językiem.
lepan 2015-05-29 07:36:44
te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] colegium balticum ma skrót CB i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wszystko z poszukiwaniem materiału do mojego radia ogólnie znam tą szkołę i szczerze jest to kupa płacisz masz papier a w głowie siano i po tej szkole nie ma pracy chyba że układy
Jarek 2015-06-04 20:50:11
szkoła w żaden sposób nie jest przychylna dla studentów, zależy im tylko na pieniądzach, sale nieprzygotowane, małe, bardzo często brak miejsc, niewygodnie, dla oszczędności zrobili zjazdy łączone dla zaocznych licencjatów i mgr. Ta szkoła to moja największa porażka ( to nie jest tylko moje zdanie lecz większości mojego roku) Płacić 495 zł za to aby mieć tylko papier to ja dziękuje. W żaden sposób nie przygotowują do zawodu, przedmioty są jakies wymyślone, całkowicie nieprzydatne. Promotorzy na mgr zaocznych mają studentów g łęboko w DUPI*, pewnie zależy im na tym aby nie oddać pracy do września i płacić za kolejny semestr. NIE POLECAM SZKOŁY, CHYBA ŻE KTOŚ MA CO MIESIĄC O 500 ZL ZA DUŻO TO MOŻNA IŚĆ I SIE KSZTAŁCIĆ W TYM BURDEL*.
Pozdrawiam
Collegium Balticum 2015-07-17 19:29:32
Dzień dobry, trudno nam się zgodzić z przedstawioną opinią przez @Jarek. Na naszej uczelni nie ma opłat w wysokości 495 zł za miesiąc. Nasze stawki od kilku lat są bardzo konkurencyjne, opłaty miesięczne są stałe - nie wzrastają na poszczególnych latach. Również nie mamy łączonych zajęć studentów I i II stopnia. Wydaje się, że zostaliśmy pomyleni z inną uczelnią. Pragniemy poinformować, iż od nowego roku akademickiego udoskonalamy warunki lokalowe, tzn. zajęcia dydaktyczne będą odbywały się w dogodnej lokalizacji (centrum miasta - blisko ciągi komunikacyjne). Studenci będą mogli korzystać z bazy noclegowej wraz z siłownią, zajęciami fitness, restauracją z pysznym, domowym jedzeniem. Przestronne przestrzenie oraz winda zapewnią wszystkim studentom wygodne warunki studiowania.

Panie Tomku, zapraszamy do Biura rekrutacji na spotkanie (91 48 38 171). Sam Pan oceni czy warto było się z nami spotkać oraz, że Pana przekonanie o naszej uczelni jest słuszne.

Pozdrawiamy,
Collegium Balticum
1
Collegium Balticum 2015-07-17 19:43:19
Panie Tomku, zapraszamy do Biura rekrutacji na spotkanie (91 48 38 171). W Collegium Balticum czesne zaczyna się od 330 zł/m-c i jest kwotą stałą (nie wzrasta na poszczególnych latach). Mamy bardzo korzystne zniżki - sam Pan zadecyduje jak Pana oferta zniżkowa będzie wyglądała :)
Tu znajdzie Pan wstępne informacje:(usunięte przez administratora)
Pozdrawiamy,
Collegium Balticum
1
Dzucha 2015-07-23 22:33:01
Właśnie skończyłam tą szkołe, przez dwa lata mogę powiedzieć, ze bylam zadowolona, niestety na 3 roku zajęcia u p. Kubielskiej która traktowała studentów jak śmieci, starannie zniechęciły do kontynuowania studiów magisterskich. Pochwalić można jedynie p. Burdzy-Staroń która była zainteresowana tym co studenci myślą o szkole. I owszem czesne stałe z tym że na 1 i 2 roku płacisz przez 12 mc a 3 tylko 10 ... kwota ogolna wychodzi na to samo.
Michał- pracownik CB 2015-09-25 15:37:51
Witam, jestem pracownikiem Collegium Balticum. Uczelnia dofinansowuje moje studia podyplomowe, oczywiście zgodne z profilem wykonywanej przeze mnie pracy. Do tego mogę liczyć na sfinansowanie lub dofinansowanie kursów i szkoleń. Pani Kanclerz bardzo przychylnie patrzy na podnoszenie kwalifikacji przez pracowników. W sumie to się nie dziwie, w końcu im też zależy aby mieć pracowników z jak najwyższymi kwalifikacjami.
1
Aga- pracownik Collegium Balticum 2015-09-25 15:42:11
Potwierdzam słowa Michała. Również w moim przypadku regularnie uczestniczę w certyfikowanych szkoleniach finansowanych przez uczelnię. Mam także dofinansowane studia podyplomowe, które pozwalają mi się rozwijać. Uważam, że jeżeli ktoś tylko chce się rozwijać na pewno uczelnia będzie go w tym wspierać.
Yoda 2015-10-17 22:23:05
Po przeniesieniu uczelni z Ul.Mieszka I na 3-Maja moja opinia się zmieniła co do CB.Zajęcia na 3-maja to jakaś jedna wielka pomyłka .Brak automatów z kawą brak parkingu bufet-tragedia a sale z 70 lat jak w szkole średniej.A podobno miało być tak super a jest totalny syf
monika 2015-11-05 10:06:52
Szkołę mogę polecić znajomym, wykładowcy ok, wszystko jest ok, jestem zadowolona z wyboru właśnie tej uczelni :) Ps. czy ktoś wie może kiedy będzie coś wiadomo na temat decyzji stypendialnych???
Monika 2015-11-05 17:06:06
Nie wiem jak było wcześniej ale teraz pracuje u nich jako nauczyciel z języka chińskiego i mam na ręke 3000zł więc nie jest to aż tak źle, co do warunków pracy to pewne rzeczy mogłyby być poprawione ale wiadomo nie ma idealnie nigdzie na bank. Wiem, że ostatnio mają sporo ofert pracy dla nauczycieli w Szczecin http://preply.com/pl/szczecin/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-chińskiego
nelcia 2015-11-14 22:35:02
Warunki na 3- Maja fatalne.Bufet i parking to jedno,ale siedzenie 12 godzin na tych szkolnych krzesełkach-masakra.Jedyne co się liczy na tej uczelni to terminowe płacenie.Większość wykładów to slajdy i przepisywanie,chyba że sprzęt nie działa to wykładowca musi się wysilić.Ludzie z I roku,nikt nie liczy się z tym co zamierzaliście studiować,specjalizacja będzie taka jaka się uczelni opłaca!!!
1
kaśka 2015-11-18 20:39:23
A co ty chcesz od wykłądów, że zabiorą Cię w plener? Na każdej uczelni jest tak samo. Nie rozumiem po co obrazanie uczelni, nie podoba się to na uniwerek. Z jednym co się zgodzę,ze wykladowcy zaczeli wymyslać bezsensowane formy zaliczenia, testy, testy, albo jakies referaty... zero postępu i kratywności. Student był wykuł na pamięć, zaliczył i po tygodniu nie pamieta.
ala 2016-05-28 20:33:47
To że czesne nie wzrasta to czyste kłamstwo. Gdy zapisałam się na uczelnie wynosiło ono ok 320zł po jakimś czasie wzrosło o 20 zł, natomiast obecnie na 3 roku płacę ok 440.
Marta 2016-06-09 08:15:48
Hej wszystkim. Studiuję na tej Uczelni i jestem zaskoczona, że Pani ala płaci więcej niż ma na umowie, którą pewnie podpisała, jak każdy w mojej grupie. Nie wierzę także, że nie wiedziała jaka jest cena studiów za semestr, a na ostatnim roku przecież płaci się krócej i cena za semestr się nie zmienia.
1
Monika94 2016-08-20 11:18:59
Jestem tego roczną absolwentką licencjatu z pedagogiki, myślę, że lepiej nie mogłam trafić z wyborem uczelni, jestem bardzo zadowolona. Już po 3 latach czuję się mocna w pracy z dzieciaczkami, bo wykładowcy przekazują wiedzę praktyczną. Zapisałam się do Collegium Balticum również na magisterkę wszystkim znajomym polecam tą uczelnie. Pomagają nawet znaleźć praktyki i to w fajnych miejscach, gdzie można później dostać pracę.
drt 2016-09-04 19:48:13
Widocznie o wszystkich ofertach najlepiej bezpośrednio dowiadywać się u nich, ale nie wydaje mi się, żeby była jakaś rotacja wśród pracowników. To doskonały dowód na to, że się dobrze dzieje, bo każdy dba o pozytywne stosunki między sobą, co się odbija na to, że atmosfera dopisuje.
Anka 2016-11-11 09:42:18
Jest dokładnie tak jak piszesz. Liczy się tylko student jako płatnik i nic więcej. Warunki fatalne, zajęcia często nie odbywają się a pieniądze trzeba płacić i to z odsetkami za każdy dzień zwłoki. Wykładowcy przychodzą by odrobić pańszczyznę, wszyscy praktycznie zdają więc to taka fasadowość uczelni i kształcenia
Robert 2016-11-16 08:32:08
No i zgadzam się z tym również, że liczy się tylko kasa a jakość zajęć do bani i do tego siedzenie w szkole na tych krzesełkach tyle godzin. Ale najlepsze jest to, że mają kadrę, która ma "lewe" tytuły. Proszę sobie poczytać jak to Pani (usunięte przez administratora) popełniła plagiat swojej habilitacji. Takich to teraz uczelnia zatrudnia dla nas wykładowców. Wstyd i katastrofa na całej linii. Ciekawe co na to uczelnia i ta pani Burdzy co tak się przejmuje opiniami o szkole.
(usunięte przez administratora)
Wiki 2016-11-17 17:58:47
OOOooooooo no to niezły bigosik się tej Pani przytrafił. A taka zawsze głupio-mądra była na zajęciach.
Zawsze udawała, że wszystko wie i jest najmądrzejsza a tu proszę ... PLAGIACIK. Ciekawe co teraz zrobi Collegium ? W sumie zatrudniać takiego pracownika to niesamowity wstyd.
Poczekamy zobaczymy. Współczuję osobom, których była lub jest promotorem.
Całe szczęście, że ja jej nie wybrałam.
Anka 2016-11-21 10:21:21
Kolejny raz bezpodstawnie usuwacie mój post dotyczący plagiatorki zatrudnionej w CB E. Żywuckiej-Kozłowskiej. Wszystkie usunięte przez was posty zapisuję i przekażę je Ministerstwu oraz innym instytucjom gdyż naruszacie moje prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów
(usunięte przez administratora)
Karolina 2016-11-22 08:56:46
To jest mega zaskakujące, że w dzisiejszych czasach człowiek opluwa człowieka bezpodstawnie. Do czego to doszło, że tak łatwo można zniszczyć komuś opinie i do tego obrzucić błotem całe środowisko zawodowe w którym się znajduje. Ludzie opanujcie się czy na prawdę nikt już nie ma swojego życia, że musi swój czas poświęcać na ploty.
Anka 2016-11-22 10:03:22
Co ty piszesz. Ten profesor co zawiadomił Komisję, która jednogłośnie głosowała przeciwko habilitacji Żywuckiej to według ciebie bezpodstawnie ją pomówił? Bredzisz!
Tyle osób się myli? Profesorów?
Żywucka sama sobie zniszczyła opinię kradnąc bezczelnie cudzy dorobek a to co zostało napisane nie są ploty tylko fakty i my mamy prawo wiedzieć kogo zatrudnia CB, bo to jest ujma dla uczelni i studentów
Karol 2016-11-22 22:24:16
jejku jaka napinka....:/ Takimi sprawami to powinny zajmować się raczej jakieś formalne instytucje, a nie ludzie na forum
Anka 2016-11-22 23:27:51
Och Karol przecież już odpowiednie instytucje zajęły się sprawą. Ja się nie napinam jak sugerujesz tylko przedstawiam fakt uznając, że studenci CB mają prawo wiedzieć, że wśród kadry jest osoba delikatnie mówiąc nieuczciwa i nie powinna dłużej pracować w uczelni. To raczej ty jesteś spięty. Nie zależy ci na prestiżu uczelni?
Zostaw swoją opinię o Szczecińska Szkoła Wyższa Collegium Balticum - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szczecińska Szkoła Wyższa Collegium Balticum