Insert S.A.

Wrocław

Opinie o Insert S.A.

subiekt 2009-07-20 14:30:44
Kicha Totalna
anonim 2010-05-13 20:02:42
A może by tak wiecej szczegółów??
Konrados 2010-12-13 15:20:00
Nie jest tak zle, od jakiegos czasu tu jestem w dziale w ktorym pracuje jest mega luzno. Szefu spoko, nikt nie drze japy, koledzy pomagaja jak trzeba. Zarobki nie za wysokie za to.
1
___! 2012-04-05 18:07:36
to zależy z ktorje strony paczysz
merlyn 2012-04-13 16:40:47
Rozmowy kwalifikacyjne sa tam bez przerwy, ale w ogole malo kogo zatrudniaja
anonim 2013-06-24 14:48:25
Juz ci mowie, czemu mnie tam nie ma:
- dziadowskie szefowstwo, kazdy tylko patrzy jak zagarnac dla siebie
- zmiana stanowiska i pseudoawans, za ktorym nie idzie kasa
- tyle roboty, ze sie czlowiek nie wyrabia i musi [usunięte przez moderatora] w nadgodzinach, oczywiscie bezplatnie


anonim 2013-06-24 14:50:17
To zalezy ile masz doswiadczenia, jak zadnego to 2300-2800 brutto (raczej slabo jak na Wroclaw), jak wiecej lat to ok 4000 brutto, ale zapomnij o podwyzkach
Tomek 2013-11-17 04:32:13
Jak na programistę 2800 brutto to w dzisiejszych czasach trochę mało. Ja dostałem w innej firmie z branży telekomunikacyjnej na start po studiach 3400 brutto ... ale 8 lat temu.
Marek 2014-01-24 12:50:16
Bardzo mało płaca, na start 1700-1800 na reke (malo kto placi tak malo we Wro), a po 2-3 latach pracy ledwo 3 na reke. Obiecanki cacanki, a na rozmowie kwalifikacyjnej góry złota.
konsultant 2014-01-28 22:01:11
praca w brew pozorom bardzo miła, ale rowniez srednio płatna, pracownicy powinni być bardziej doceniani...finansowo. za to atmosfera jak nigdzie indziej. taka mała rodzinka^^
1
On 2014-03-17 18:31:13
Ja naszczęście pracowalem ok. roku. Praca faktycznie na chwilę, atmosfera normalna, jak w każdej pracy, czy rodzinna ? nie powiedziałabym,(usunięte przez administratora) Teraz mam porownanie wiec smiało mogę napisac że InsERT to żadna rewelacja, komfort pracy żaden. Wynagrodzenie słabe. Choć jako przejściowa praca, może być. (usunięte przez administratora)
1
starypan 2014-03-27 16:16:45
(usunięte przez administratora) Mimo to - jeżeli insert poza marketingiem - to jak najbardziej tak, zwłaszcza dla początkujących na rynku pracy.(usunięte przez administratora)z daleka i nigdy za żadne pieniędze.
1
Tomek 2014-06-08 07:31:13
A mnie pracuje sie dobrze, może dlatego, że pracuje w dziale gdzie (usunięte przez administratora) . nie jest szefem.
KKMK 2014-06-21 00:30:40
Panowie, mniej niż 3000zł netto to dobre pieniądze dla programisty? Po 5 latach? Tyle dają czołowe firmy w Poznaniu na stażu studenckim... Rozważałem pracę w Insert, ale widzę, że na całe szczęście zrezygnowałem... A to dziwne, bo firma jest renomowana i sprawia wrażenie majętnej.
1
programer 2014-08-22 15:51:08
Nie wiem skąd macie takie informacje o zarobkach programistów (stare?), ja zarabiam 4 na rękę, a są tu też programiści i projektanci zarabiający z tego co wiem znacznie więcej.
2
:) 2014-09-01 17:58:55
Witam
Firma insert bez wątpienia zmienia się, czy na plus ? Okaże się już niebawem :)
Osobiście uważam, że na minus. A to co obecnie dzieje się, to zabiegi kosmetyczne, mające na celu poprawę wizerunku. Pseudo awanse ;)
5
Ja 2014-09-02 08:19:54
Malkontenci i marudy! Tylko ludzie którzy nie mają porównania do złych warunków pracy mogą narzekać na InsERT. Polecam! Miła atmosfera, bardzo dobre warunki socjalne.
1
On 2014-09-03 20:31:22
Trudno polemizować z opinią o pracodawcy, zawsze to subiektywne odczucie, ale z faktem czy warunki socjalne są czy też nie, to już tak.
Tak więc trudno nazwać to co jest w firmie insert dobrymi warunkami socjalnymi, ba jakimkolwiek socjalem. Prawdą jest to, że jest dofinansowanie do multisportu każdy pracownik płaci 60 PLN osoba towa. Ok. 160 PLN.
To jedyna rzecz która jest w firmie insert, co można powiedzieć dobrego o socjalu. Za dodatkowe ubezpieczenie każdy płaci pełną kwotę.
Są wyjazdy integracyjne, ja byłem na jednym, nuda i nuda ... Dojenie krowy, rzut podkową, czy dyskoteka przy średniowiecznej muzyce. Żenada.

Odpowiadając Kombo:
13-stek - brak
Wczasy pod gruszą - brak
Atmosfera w pracy - tak jak napisałeś "do zniesienia"

Tak wiec trudno zgodzić się z wypowiedzią, że firma insert to miła atmosfera i dobre warunki socjalne.
Oczywiście wszędzie fajnie gdzie nas niema :)
5
developer 2014-10-02 22:14:19
Byłem w tej firmie na rozmowie, moje pierwsze odczucia wyglądały tak, że.. wszedłem sobie, przywitałem się z paniami co siedzieli przy " informacji " i powiedziałem, że przyszedłem na rozmowe, później czekałem z 10 minut może aż ktoś do mnie podszedł... generalnie zauważyłem, że ludzie są ponurzy ( pewnie zmęczenie rutyną) tylko chodzili w jedną i drugą stronę po kawę.. sam siedziałem tam jak jakieś widmo. Po tym jak do mnie podszedł pewien pan ze swoimi kolegami z pracy .. zaprosili do gabinetu na rozmowe, która trwała okolo godziny, dostałem pytania z C++ ( o pewnych rzeczach taki pan z czarniawymi włosami w ogóle nie znał o czym mówi, według niego to liczby typu 17.8898 można normalnie kodować na int xD) dostałem też kilka pytań z SQL - raczej były łatwe... po kilku dniach dowiedziałem się, że mnie tam nie chcą i szczerze mówiąc dobrze, bo pewnie i tak bym tą oferte odrzucił - musiałbym przez całe miasto jeździć na to " pole ". co do pieniędzy trudno mi powiedzieć ale początkowa stawka oscylowała chyba na 2800 zł netto.
On 2014-10-20 17:48:19
@Kombo, tak właśnie jest, odchodzą doświadczeni pracownicy a zatrudnia się nowych. Prawda jest to, że zarabia firma, pracownicy niekoniecznie :)
2
Arek 2014-11-20 17:53:29
A jest jakiś pakiet medyczny?
adaś 2014-11-21 16:29:45
jestem początkującym informatykiem który dopiero zakończył proces edukacji. czy na moim etapie kariery, an raczej jej braku, mam szansę na jakiekolwiek zatrudnienie w Insert S.A.?mogę nawet działać na pół etatu albo na płatnym stażu byle po prostu mieć już zatrudnienie i powoli się rozwijać zawodowo, cieplutko pozdrawiam
jj 2014-11-24 08:51:35
pakiet medyczny jest dla pracownika i jego rodziny także całkiem fajnie. Karta benefit też jest ale płata w 50% czyli trzeba z nią zapłacić ok 60 zł.
adaś, w insercie pracuje bardzo dużo młodych ludzi także myślę, że warto spróbować.
:) 2014-11-24 21:30:40
Zaczynając od wpisu "wronek" a kończąc na wpisie "jj" - wpisy ewidentne, mające na celu wprowadzenie w błąd, jak to nie jest w insercie :).
To prawda jest karta benefit, i płatna w kwocie podanej wyżej (60 zł), znam kilka firm wiele mniejszych, gdzie ta opłata jest niższa o wiele.
Pakiet medyczny w insercie ;) dobry żart ...
Jest coś, co ów nazwano tu pakietem medycznym, ale to tak naprawdę usługa PZU gwarantująca dostanie się do kilku specjalistów, kwota 30 zł to chyba nie duża opłata wiec jest jakiś mały plus, choć jak policzymy opłatę miesięcznie i porównamy z częstotliwością chodzenia do owych lekarzy, okaże się, że na to samo wychodzi jak byśmy poszli prywatnie.
Zgadzam się z tym, że sporo młodych osób pracuje i warto składać CV.
4
Jacek 2014-11-25 10:43:21
Ja tam pracuję juz jakis czas, słychać opinie o dziale marketingu, że źle się dzieje, po prostu ludzie narzekają na dyr. Choc jeśli chodzi o dział oprogramowania to sa plusy i minusy z przewagą plusów. Rozumiem, że wwiększość wpisów dotyczy marketingu i z opowiadań zgadzam się z nimi.
2
goś 2014-11-26 11:52:46
widzę, że tutaj sami byli pracownicy. Pakiet medyczny od roku jest już na zupełnie innych zasadach.
E.N. 2015-01-29 18:13:29
Pracowałam w dziale telemarketingu, i nikomu nie polecam. Jest dwóch takich teamliderow, którzy strasznie za nic maja sobie innych pracownikow a przy tym poniżają, (usunięte przez administratora) , nie da się pracować z kimś takim. Szkoda bo wydaje sie, że firma ma potencjał, ale jeśli powierza sie komuś takiemu opiekę nad pracownikami, czy to stałymi czy też tymczasowymi, jak tym dwóm, to oznacza tylko to, że firma nie szanuje pracownikow i takie też ja mam zdanie. Ktoś tu napisał, że to dobra firma na chwile, otóż nie zgodze sie z tym, tu po prostu nie szanuje sie ludzi. Ludzie unikajcie pracy w tej firmie.
7
ja 2015-01-30 10:15:16
Dziwia mnie opinie ludzi, którzy przychodza bez zadnego doświadczenia i jeszcze narzekają, że 1800 zł na ręke to mało. Jeśli ktoś chce pracowac i szanuje swoja pracę, to 1800 zł to nie kwestia do narzekania. Mam wrazenie, ze ludzie, którzy przychodza do pracy chca dostac wypłate za siedzenie i patrzenie w scianę albo ewentualnie picie kawy. Ogarnijcie sie ludzie i troche więcej pozytywnego nastawienia :)
1
E.N. 2015-01-30 10:21:08
Też pracowałam w tej firmie w dziale telemarketingu i mam zupełnie odmienne zdanie - bardzo pozytywne, oczywiście każdy może pisać co chce internet jest w końcu anonimowy ;)
1
z_innej_perspektywy 2015-01-30 10:31:30
Nie jestem i nie byłem pracownikiem telemarketingu, wiec mam spokojniejsze chyba spojrzenie z boku. Nie do końca zgadzam się z opinią, że jest duża rotacja. Najlepsi pracownicy tymczasowi dostaja pracę na stałe i w ten sposób zatrudniła się w tym dziale olbrzymia większość obecnych stałych pracowników. Ponieważ to praca mocno sezonowa, to w szczycie zatrudnianych jest wiele osób, ale nie wszyscy mogą zostać. To tak jak z pracą w rolnictwie. Nie da się organizować przecież pracy przy zbiorze jabłek w marcu.
Co więcej wielu pracowników z telemarketingu z czasem przeszło do innych działów, także tu gdzie ja pracuję. Wiec raczej ta praca to dobra opcja dla zaangażowanych i lubiących sprzedaż przez telefon. Także z jakąś dalsza perspektywą.
1
... 2015-02-10 16:51:22
Co za obłuda, jak można być takim człowiekiem jak ci dwaj pseudo liderzy. Organizowanie spotkania i pouczanie będąc samemu kiepskim pracownikiem. Żenada .... Popieram wpis E.N. Jest w 100% prawdziwy.
3
Blue 2015-02-11 15:23:59
hej niebiescy ole !! Kuba jest wspaniały ! jest naszym mentorem wszyscy go traktujemy jak ojca ;( jak można tak nie szanować naszego pana jedynego ! pls
2
Marta 2015-02-11 17:54:49
E.N. zakładam, że jesteś osobą, która sobie nie radziła, więc została zwolniona.
Teamliderzy są naprawdę w porządku. Nawet jak zwracają uwagę, że masz poprawić coś, czy nadrobić, to robią to normalnie i kulturalnie. To po prostu normalni ludzie. Pewnie, że zdarza się, że ktoś cię ofuknie (nie mówię tylko o liderach), bo jest zajęty, a ty po raz milionowy tego dnia podchodzisz z pierdółką, ale hasła, że "nie szanuje się tam ludzi"? Wydumane i wyssane z palca. Sami liderzy podchodzą do każdego indywidualnie i są wyrozumiali.
A "..." popierający wpis "E.N." jeszcze "lepszy". Liderami chłopaki są nie bez powodu. Na pewno maja więcej doświadczenia na "dzień dobry". Prawdopodobnie nie są idealni, nie wiem, za krótko z nimi pracuję, ale tak naprawdę kto jest? Na pewno Ci szczekający w necie.
1
mini 2015-02-12 14:33:35
Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z pracy, nikt na Ciebie nie wrzeszczy współpracownicy jak i liderzy są bardzo mili i wyrozumiali. Wiadomo praca ma byc zrobiona! Ale w każdej tak jest. Atmosfera w pracy bardzo przyjazna.
1
JUPI :) 2015-02-13 12:46:10
PRACA JEST SUPER! W ZYCIU NIE WIDZIAŁEM TAK PRZYJAZNEJ FIRMY W STOSUNKU DO PRACOWNIKA :D
2
raw 2015-02-13 20:19:56
Dojezdzam i tragedii nie ma. Doslownie pod firma MPK, a 300 m stacja PKP. Nie jest to w centrum, ale komunikacja OK.
2
Korcia 2015-06-18 20:18:35
Lara riru riuri DUDA, DUDA !!!
2
Maciuś 2015-07-02 06:29:58
Czytając opinie o firmie i o osobach pracujących, trudno zgodzić mi sie z nimi. Ostatnio wszyscy dostali w naszym dziale umowę o prace, do cenili nas za rzetelną i dobrą prace, sad dyr był u nas, przekazać nam tę dobra wiadomość (usunięte przez administratora)
4
zdziwiony 2015-08-26 20:22:16
Osoby które zachwalają firmę Insert to chyba jakiś żart albo to robią za pieniądze. Składałem tam CV i normalnie odniosłem wrażenie że albo tam przyjmują tylko do 25 roku życia albo panuje tam taka korupcja że wszystkie cv odrzucają specjalnie aby zatrudnić tam tylko swoich znajomków i rodzinkę i dla nich są trzymane etaty. Nie wiem jakimi kryteriami tam się kierują ale na pewno nie takimi jakie wymieniają w ogłoszeniach, osób które naprawdę chcą pracować w IT a nie tylko się gdzieś "zaczepić".
2
adud 2015-09-02 00:04:23
hHAHAHA
1
ola 2016-01-07 13:28:25
Od jakiegoś czasu nie można dodzwonić się do Insterta. Nie odpowiada centralka, dział handlowy, pomoc techniczna. Czyżby firma zbankrutowała??
:) 2016-05-21 13:15:37
Liczne benefity ..... Hm... A jakie :) bo moze zwolnię sie z insertu i zatrudnię w tym o którym mowa :):):). Nieudolnie kłamiesz
delta 2016-05-24 17:34:31
W dzisiejszych czasach 1800zł na rękę to w sumie mało. W Biedrze na kasie dostaniesz 2200 na rękę... :/
disappointed 2016-08-30 12:58:41
Na plus: elastyczność godzin pracy, dojazd też nie jest taki zły (mpk), niektórzy pracownicy.
Minusy: nieprzygotowane stanowisko pracy (samemu trzeba było przynieść sobie komputer, podłączyć go i zainstalować system i programy), atmosfera neutralna a nawet "bez szału". Brak opiekuna, który wdroży Cię przez początkowy okres pracy (oprowadzenie po kuchni i wc się nie liczy). Atmosfera w pokojach (w tych w których była okazja siedzieć, była drętwa a ludzie "mruki" i malkontenci (ale na takich akurat "udało mi się" trafić) co mnie zdziwiło bo na korytarzu spotykało się innych wesołych i sympatycznych. Osoba nowa może mieć wrażenie, że jest zostawiona sama sobie (u mnie tak było). Miałem wrażenie, że będzie to nowoczesna firma, ale po pracy tam kojarzy mi się ona trochę z PRL. Są plusy i minusy. Sami oceńcie. Może coś się zmieniło od czasu mojej pracy tam, a może nie, bo cechy PRL-u ciężko wykorzenić ;)
disappointed 2016-08-30 13:17:39
Na plus: elastyczność godzin pracy, dojazd też nie jest taki zły (mpk), niektórzy pracownicy.
Minusy: nieprzygotowane stanowisko pracy (samemu trzeba było przynieść sobie komputer, podłączyć go i zainstalować system i programy), atmosfera neutralna a nawet "bez szału". Info dla nowych pracowników: Brak opiekuna, który wdroży Cię przez początkowy okres pracy (oprowadzenie po kuchni i wc się nie liczy). Atmosfera w pokojach (w tych w których była okazja siedzieć, była drętwa a ludzie "mruki" i malkontenci (ale na takich akurat "udało mi się" trafić) co mnie zdziwiło bo na korytarzu spotykało się innych wesołych i sympatycznych. Osoba nowa może mieć wrażenie, że jest zostawiona sama sobie (u mnie tak było). Miałem wrażenie, że będzie to nowoczesna firma, ale po pracy tam kojarzy mi się ona trochę z PRL. Są plusy i minusy. Sami oceńcie. Może coś się zmieniło od czasu mojej pracy tam, a może nie, bo cechy PRL-u ciężko wykorzenić ;)
anla 2016-08-30 14:09:27
Ale o jakim stanowisku mówimy @delta? Bo nie wierze, że 1800 dają tutaj informatykowi czy komuś od sprzedaży no chyba, ze to ich podstawa pensji. Zresztą nie wyobrażam sobie nawet żeby ktoś we Wrocławiu zdecydował się na tak małą pensję nie popadajmy w paranoję
Zostaw swoją opinię o Insert S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Insert S.A.