Ziko Apteka Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Ziko Apteka Sp. z o.o.

patty 2015-11-25 20:13
Dużo nadgodzin, niskie wynagrodzenie, nadmiar obowiązków.
16
12345w 2015-11-26 10:09
Nie rozumiem negatywnych komentarzy odnośnie firmy i rekrutacji. Byłem na rozmowie. Rozmowa bardzo sympatyczna i merytoryczna, wszystko o czasie. Pani rekruter sprawiała wrażenie otwartej, bardzo pozytywnie nastawionej na poznanie kandydata, zadawała merytoryczne pytania, przedstawiła jasno warunki, możliwości rozwoju i to co firma oferuje. Polecam, bardzo profesjonalna firma, do której mam nadzieję będę przyjęty.
2
Ziko Apteka Sp. z o.o. 2015-11-26 11:08 [pracodawca]
Szanowny Panie Janku, bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią. Jeśli chodzi o wytyczne dotyczące standardów ubioru pracowników naszej firmy, to są one określone w Regulaminie ubioru. W sytuacji, gdy zapisy w nim ujęte są dla Pana niejasne mogę zaproponować Panu kontakt i rozmowę z Pana bezpośrednim przełożonym, aby rozwiać wątpliwości i doprecyzować wytyczne i zalecenia.
2
janek 2015-11-27 12:49
Szanowni Państwo, tutaj się wypowiadają osoby już niepracujące w Państwa firmie. Wówczas gdy ja pracowałem w Ziko nie było spisanego regulaminu odnośnie ubioru. Natomiast niektóre osoby w firmie ubierały obuwie sportowe więc rozumiem, ze pracownicy również mogli takie nosić. Okazało się, że dla pracowników to jest niedopuszczalne.
7
nelson 2015-11-27 17:27
Ważne jest kto Cie lubi a nie jakie masz kompetencje.
10
anna 2015-11-28 14:42
a do którego miasta aplikowałeś???
słonik 2015-12-05 00:03
ciekawe w której aptece tak dużo nadgodzin?
patty 2015-12-08 22:40
Nie w aptece.
BoskiAlvaro 2015-12-15 09:59
Różne Pakiety??Ludzie jakie to są pakiety?! Pracuję w firmie ponad rok i nie ma u nas czegoś takiego jak pakiety zdrowotne! A pakiety Sportowe? przecież karte Multisportu i tak trzeba sobie zapłacić, nikt nie daje nic za darmo! :)
4
Antonia 2015-12-15 13:42
To może zapytaj BoskiAlvaro swojego kierownika o pakiet. Albo kolegów i koleżanki w aptece. Albo czytaj ze zrozumieniem maile z Kadr. Bo pakiet jest i kosztuje Cie równe 0zł.
1
MK 2015-12-21 10:11
Dzień dobry, mam pytanie czy tak duża sieć jaką jest Ziko daje swoim pracownikom bony świąteczne?
10
abc 2016-01-20 22:36
Czy słyszał ktoś o wykupywaniu Ziko przez Dr.Maxa?
Ziko Apteka Sp. z o.o. 2016-01-21 11:54 [pracodawca]
Apteki ZIKO nie zmieniają właściciela, nikt ich nie wykupuje ani nie przejmuje. Wszystkie informacje na ten temat są nieprawdziwe.
bzyku 2016-02-10 10:56
a pomoc apteczna ? jak wyglada grafik i ile placa ?
21
ja 2016-02-12 21:42
jakie warunki?
KASA 2016-02-27 22:11
NIE
2
Pracownik-aptek 2016-02-29 12:30
minusy:
-praca jak na stacji benzynowej: target, sprzedaż przykasowa
-coraz mniejsze poszanowanie pracownika- liczy się tylko zysk
-apteka ziko kiedyś była dobrą marką, teraz stała się siecią jak każda inna, robiąca pracowników i pacjentów w trąbę, a prezesi zacierają ręce bo zyski rosną (pracownicy pracują za marne groszę, a pacjenci kupują wszytstko co im "dobrze wyszkolony" farmaceuta wciśnie)
plusy:
-prywatna opieka, pakiet sportowy
-dodatkowo płatne niedziele
-szkolenia
1
pracownik ziko 2016-05-17 18:41
jest umowa o pracę :) warunki dość korzystne, a współpracownicy bardzo fajni, nawet atmosfera między pracownikami innych zikowskich aptek też jest ok :)
1
kasia 2016-06-05 23:16
Nieważne jakie macie doświadczenie i wiedzę tylko z kim się zadajecie. W czasie przerwy nie wolno rozmawiać z innymi pracownikami biura, jedynie z osobami z pokoju bo nie daj Boże komuś tym podpadniecie i się okaże, że rozmawiacie z osobą, która nie znoszą osoby z Twojego pokoju. Takie sa realia biura Ziko Apteki.
3
Magister 2016-06-29 16:04
W Ziko jest OK. Pracuję 4 miesiąc jako Magister Farmacji i jestem bardzo zadowolona. Umowa o pracę, dobre wynagrodzenie + premia, jasne zasady i dobra organizacja pracy. Mamy zgrany zespół i dobrą atmosferę. Polecam.
1
gosc 2016-07-05 09:57
:(:(:(
Imogenn 2016-07-23 09:49
Nie, nie ma ani bonów ani premii świątecznych.
4
France 2016-07-23 10:26
Jeśli jest taki kierownik jest potrzebny to szczerze powiem, że chciałbym spróbować, jakie wymagania?
kierownik w ziko 2016-09-22 08:48
kierownicy aptek ziko mają bardzo fajne zarobki
i normalną pracę bez wiszącego właściciela nad głową
1
Tuha 2016-09-28 09:08
Jest prowadzona rekrutacja na Kierownika Dystrybucji w Krakowie, czy może Ktoś się podzielić informacjami na temat atmosfery pracy, zarobków i innych warunków pracy w pionie logistyki
jola 2016-10-07 22:21
Mam pytanie, ile zarabia w Ziko technik z kilkuletnim stażem pracy?
40
romek 2016-10-11 13:14
No to skoro oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie @wiktoe, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Ciekawe jest to czy wypłata jest u nich terminowa, wiadomo? Zawsze trzeba na czas opłacać rachunki, a to rzadkość w dzisiejszych czasach.
Rambo 2016-11-16 20:41
Pracowałem w firmie 2 lata. Płaca bardzo dobra. Możliwość awansu. Szefostwo sympatyczne, naprawdę idzie się dogadać w wielu kwestiach. Pracodawcę polecam, sa naprawdę jednym z lepszych na rynku i pewnym. Maja swoje wymagania, standardy, ale jeśli oczekujemy porządku, płacy w terminie to Ziko będzie dobrym wyborem. Ja polecam.
3
ja 2016-12-22 15:02
glupis, wszyscy jeździe ta mbedzie lepiej, dostaniecie skorzane kanapy, pensje po 10 000 usd euro albo nawet malatanskie funty i ogolnie nic nie trzeba robnic. A tu gdzie nie spojdrzec każdy pracowadca zly, wykorzystywacz,p laci za mało i jeszcze wymaga...ludie nie pasujse zwolnij się, zaloz firme, zatrudnij takich jak wy malkontentow i zobaczymy co wtedy powiesz. Typowa natura socjalnego idioty darmozjada...czy się stoi czy się lezy....
4
sdv 2017-01-02 20:29
To dlaczego już nie pracujesz?
3
Ziko Apteka Sp. z o.o. 2017-01-04 15:37 [pracodawca]
Wynagrodzenia w naszej firmie są zawsze wypłacane terminowo.
1
Monika 2017-01-06 15:38
Chiałabym zapytać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do działu logistyki? chodzi mi o test oraz zadania z excela?
Monika 2017-01-06 16:10
Chciałabym zapytać jak wygląda test i zadania z excela do działu logistyki?
Ziczka 2017-01-22 18:44
ZICO ma się dobrze i niech tak trzyma. Ja tu pracuję i zależy mi na pracy. Nie mogę spokojnie czytać wpisów maruderów.
2
Zielona 2017-02-14 11:59
Pracuję dla Ziko i jestem bardzo zadowolona. Myślę, że osoby piszące na portalu nie maja wiedzy jak może przebiegać praca w złych warunkach. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, to stare powiedzenie ma wiele mądrości.
3
lutka 2017-02-14 12:28
a przyjmują do działu HR w ZICO
Zonia 2017-02-20 08:23
Bardzo dobra firma, znam bo pracuję dla nich od poczatku.
1
Aneta 2017-03-01 08:43
@Zonia jak długo pracujesz już w firmie? Co możesz powiedzieć o firmie Ziko Apteka Sp. z o.o. jako pracodawcy?
Anna 2017-04-07 00:45
Praca w aptece (magister)
-nie bierzesz zwolnienia nie choruje jesteś ok
-próba kontaktu z panią koordynator równie owocna co wysłanie gołębia pocztwego z nadzieją ze ten sam przyleci
-co kierownik to inne zasady realizacji recepty
PLUSY: -kasa na czas, szkolenia kosmetyczne często, jak ktoś jest obrotny to nadgodziny sobie fajnie ogarnie, zespół (to już kwestia losowa) raczej stały ale ciężko po przyzwyczajeniu do pracy w sieciowce przejść gdzieś indziej...
5
Anonim 2017-04-08 20:17
Pracuję w tej firmie 3 lata. Krótko mówiąc z koordynatorem nie ma żadnego kontaktu, kierownik zmienia się co rok lub nawet nawet częściej, nie ma szacunku do pracownika, nie można usiąść bo to źle wygląda a przecież to nic pracować 8h na nogach dzień w dzień...kolejka wychodzi za drzwi i zakręca za róg a nikomu nie przyjdzie do głowy żeby zatrudnić nowe osoby na miejsce tych których zwalniają lub przenoszą. Pracownicy wyczerpani tracą chęć do efektywnej pracy a targety zrobić trzeba (śmiech). Nowo otwarte apteki są bez dostatecznej obsady przez co spada jakość obsługi pacjenta, nie ma czasu żeby poznać potrzeby osoby potrzebującej fachowej porady. I jeszcze te śmieszne wizyty szkoleniowca Ziko...nie ma możliwości wprowadzenia tego wzorca farmaceuty który przedstawia nam ten ów szkoleniowiec przy takiej liczbie pacjentów dochodzącej nawet do 150 osób na osobę.
8
Stella 2017-04-09 20:19
Ziko Apteka nie ma nowych ofert pracy a ja bardzo chciałam tu pracować, słyszałam, że to fajna firma. Może ktoś ma informacje o nowych przyjęciach w Warszawie lub w okolicach. Trochę dziwią mnie wpisy,ale nigdzie nie jest idealnie.
aaa... 2017-04-10 08:19
Ziko Apteka ma oferty pracy na Warszawę i okolice: http://www.ziko.pl/oferty-pracy/
Aneta 2017-04-10 08:46
@Stella obecnie firma poszukuje Technika Farmacji do pracy w Warszawie. Zamierzasz wysłać swojej CV?
Konik 2017-05-08 19:38
Witam, czy ktoś pracował w Ziko jako Koordynator ds. Trade Marketingu? Mam w perspektywie przeprowadzkę z łódzkiego do wielkopolski, a widzę, że także jest to teren działania koordynatora. Na jaką podstawę i premie można liczyć w Ziko? Jakie narzędzia pracy zapewnia pracodawca i jak wygląda dzień pracy, tzn. czy są to wyjazdy dzienne czy np kilkudniowe? Z góry dziękuję za informacje.
Barbra 2017-05-08 22:52
Ziko Apteka fajna firma, jestem zadowolona z pracy.
Aneta 2017-05-09 08:52
@Barbra chętnie dowiemy się więcej na temat tego, co sprawia, że jesteś zadowolona z pracy w Ziko Apteka. Co możesz powiedzieć osobom zastanawiającym się nad pracą w firmie? O tym, co ZIKO zapewnia pracownikom można dowiedzieć się w zakładce Praca w ZIKO (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,47926,0,0,praca_w_ziko), chętnie jednak poznamy plusy pracy również z Twojej perspektywy.
Konik 2017-05-09 18:17
Może drobnostka ale link obejmuje nawias i przecinek przez co nie działa ;)
Aneta 2017-05-10 09:00
@Konik dziękuję za czujność. Poniżej zamieszczam link ponownie, tym razem powinien wyświetlać się bez problemów:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,47926,0,0,praca_w_ziko
KIKI 2017-05-12 09:32
Tez pracowałam w ZIKO i odeszłam widząc co się dzieje. To co napisałeś jest 100% prawdą.
Ziczka 2017-05-16 08:54
@KIKI Może byś napisała co takiego firma oczekuje od Ciebie, że uważasz to za wyzysk? Czy po prostu miałam pracować?
Zostaw swoją opinię o Ziko Apteka Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ziko Apteka Sp. z o.o.