logo mBank

mBank

Warszawa

Opinie o mBank

taki tam ten 2014-11-22 17:13
Sporo osob, w tym ja odeszlo po zmianie z BRE na mBank - ciecia, wykorzystywanie ludzi, ponizanie itp. Wszyscy krewni i znajomi krolika musieli sie utrzymac na swoich posadkach, wiec na ludzie spoza ukladu mieli przerabane (ktos musi zarobic na te bande nieukow i darmozjadow).

Ciekawi mnie czy teraz cos sie zmienilo na lepsze?
8
walcia 2014-12-10 02:14
Jak wyglada szkolenie na doradce klienta i kasjera w mBanku-ile trwa i czy weekendy sa wolne? Czy szkolenie konczy sie egzaminem- jak wyglada egzamin czego dotyczy? I co sie dzieje jak ktos nie zaliczy egzamin -prosze napiszcie mi jak najwiecej
28
cristianoronaldo 2015-01-13 13:05
jak wygląda praca w Bytomiu ? ktoś pracował ? oroszę o opinię .
4
ZWM 2015-01-19 00:44
Jak już ktoś chce pracować w mBanku to na pewno nie na mLinii bo tam warunki są słabe, duży stres i ogólnie zapierdziel. Lepiej jest na sprzedaży w WZST. Zarobki zależy od grupy specjalistycznej, od wyrobienia planu, jakości i kilku innych czynników. Ogólnie niedawno wszedł nowy system wynagradzania i średnie zarobki przeciętnego konsultanta wahają się od 1800 - 2500 zł na rękę. Można zarobić mniej będąc wyjątkowym tłukiem ale przy pewnych umiejętnościach i odrobienie szczęścia można też i więcej. Generalnie jeśli komuś nie przeszkadza monotonia to polecam głównie ze względu na przyjemną atmosferę i niezłe zarobki.
5
zaba 2015-03-11 19:36
Poznań. Miło i sympatycznie - konsultant / doradca klienta (nie mLinia); jako plus podejście do szkoleń - faktem, jest, że mało osób kończy je pozytywnie ale ci co zdają to zostają i mają się ok.
1
daro 2015-04-25 05:10
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są zarobki na tej mLinii. Jaka jest podstawa i jak wygląda system premiowy. Czy jest premia jakościowa?
2
doradca 2015-05-08 09:28
Pracuje w Poznaniu na linii wychodzącej, mało ludzi zdaje szkolenia ale to dobrze-zatrudniają porządnych doradców. Wysopka godzinówka, dobre warunki pracy, wygidny budynek w centrum(super dojazd), "góra" rewelacja :) Polecam wszystkim kumatym.
5
Konsultantka 2015-05-21 08:54
Pracuje na sprzedaży w Poznaniu, miała być praca na chwile szykuje się na to,że zostane na dłużej. Godzinówka wysoka, warunki pracy naprawde dobre, liderka bardzo wporządku, praca jest trudna, ale to praca ale satysfakcjonująca.
4
Miron 2015-06-01 13:55
Ciągłe ciśnienie na sprzedaż. Trzeba kombinować, zakładać fikcyjne konta (na rodzinę), zakładać i likwidować limity zaprzyjaźnionym firmą, wymieniać się w zespole sprzedażowym sprzedażą - istna fikcja. Robią tak w każdym oddziale, ale ma być miło i cicho.
Nie znasz dnia ani godziny, wywalają kiedy chcą, straszą i oceniają, a rynek nie jest z gumy.
Generalnie jesteś nikim za pieniądze i upiekę lekarską.
Płacą jak każda porządna instytucja, na czas. Jednak panuje atmosfera braku pomocy, nieszczerości.
Każdy boi się.
Nie istnieje pojecie (w praktyce) wprowadzenia do pracy nowego pracownika. Radź sobie sam, albo kop. Żadnej pomocy, kolejna papierowa fikcja.
Chcesz wylądować u psychiatry - aplikuj do mBanku.
Pozdrowienia dla Was wszystkich kochani!
12
xxxxxxxx 2015-06-18 10:01
mbank poznań, wychodząca- polecam.warunki, budybek, kasa
mmmmm 2015-07-06 20:40
Pracowałam w poz na wychodzącej, zarobki ok (szczególnie w porównaniu z innymi "słuchawkami"), ogólnie warunki pracy dobre, klimatyzacja, duże boksy, kuchnia, zrezygnowałam, bo chciałam czegoś nowego ale czasem żałuje. polecam szukającym pracy :)
mmmmm 2015-07-22 18:18
studenci do 26 lat- 10,75 zł netto a inni 9,75 netto. Prowizje od każdej sprzedazy, którą klient zaakceptuje, przy pracy na pełbnym etacie jest naprawde spoko kasa
JeszczeDoradca 2015-08-05 18:57
Poznań: cyrk na kółkach, jak można zwolnić z dnia na dzień najlepszą liderke? Teraz to się posypie, ja szukam nowej pracy.
blendi jesteś naiwna idiotka 2015-09-23 03:03
mBank to tylko szukani frajerów. firma dedykowana tylko dla studentów za 3 tys. zl netto lub absolwentów świeżo po studiach z biegłą znajomością jakiegoś języka obcego angielski lub niemiecki pożądany za góra 4,5 tys. zł netto/ pełen etat na umowę jak masz poda 10 letnie doświadczenie zawodowe - bal nieboszczyków a właściwie żywych trupów- taka to jest firma w Warszawie S.A. :( to już lepiej posłuchać https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=l6XwAZ2nKA4
1
cic 2015-10-03 00:12
Jak lubisz to co robisz i wiesz, że jesteś w tym naprawdę dobry/a, to bardzo polecam.
Jedna z dość niewielu firm na serio zainteresowana takimi osobami.
1
anka 2015-10-13 13:41
a w którym banku tak nie ma? pokaż mi bank w którym nie ma ciśnienia na sprzedaż, w którym nie ma stresu, nie liczą sie wyniki. pokaż mi bank w którym nie zakłada się fikcyjnych kont dla znajomych byleby tylko cyferki się zgadzały.nie ma takiego banku i wszędzie jest podobnie. różnicą jest tylko wysokość wynagrodzenia i rodzaj premii.
3
PracownikM 2016-01-15 21:58
Jestem pracownikiem mBanku grubo ponad rok (pracuję w placówce) i jedno mogę powiedzieć, że nie ma co narzekać. Oczywiście że czasami bywa trudno ale gdzie nie jest??? Napewno nie jest to praca dla osób którym się nic nie chce i które idą do pracy tylko żeby sobie przez 8 godz posiedzieć.... Można zarobić fajne pieniądze, plany są realne do zrobienia i nikt się nie czepia jak się wykonuje to co do niego należy. Jeśli chodzi o rozpoczęcie pracy to jest wyjazdowe szkolenie w Łodzi które trwa 2tyg, oczwiście w pełni opłacone. Na zakończenie szkolenia jest kilka egzaminów nie należą do najłatwiejszych ale do ogarnięcia. Jeśli się nie zda w pierwszym terminie to po jakiś 2tyg po szkoleniu jest poprawka w formie e learningu, także nic straconego. Ogólnie rzecz ujmując sama mam takie dni że po otwarciu oczu rano krew mnie zalewa jak mam iść do pracy ale na szczeście nie ma ich dużo. Jeśli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy w M i nie jest strasznym leniuszkiem to szczerze polecam :-)
3
Mm 2016-01-26 07:58
Pracował ktoś miże w Sdl ?
Poznań 2016-02-10 19:42
Jakie zarobki oferuje ta firma na stanowiskach Doradców, (detal., kl.zamozny)?
Mam porównanie jeśli chodzi o propozycje rożnych banków i zastanawiam się czy warto zainteresować się tą konkretnie firmą
Poznań 2016-02-10 20:21
Wg mojego rozeznania stawki na tych samych stanowiskach wahają się miedzy 800-1000 zł brutto stąd pytam o widełki w mBank
Andzia 2016-02-18 23:08
Zdecydowanie ostrzegam przed aplikowaniem obecnie na call center mBanku w Łodzi. Po zmianie warunków i przeorganizowaniu departamentu sprzedaży nie ma tygodnia, żeby ktoś nie odszedł z pracy. A jak to określił jeden z przełożonych "nie ma ludzi niezastąpionych więc nikogo nie obchodzą wasze uczucia". Do sedna - po reorganizacji wygląda to tak, że pracownicy mają dwa razy tyle obowiązków co wcześniej, nierealne do wyrobienia plany sprzedażowe i jakościowe a do tego znacząco obniżone wynagrodzenie. Kiedyś dobry konsultant jak się przyłożył do pracy to spokojnie zarobił 3 - 3,5 tys. netto, obecnie zapieprzając na dwa razy większych obrotach dostanie połowę tego, nielicznym uda się dobić do 2,5 tys. Pracowałam w mBanku 3 lata, nigdy nie miałam problemów z realizacją planów ale obecnie to jest kpina co nam zaproponowali. Ludzie masowo odchodzą, nawet Ci którzy pracują już po ładnych kilka lat, na przerwach wszyscy rozmawiają o zmianie pracy i atmosfera jest bardzo przykra. Co na to przełożeni? Sami nie wiedzą co robić ponieważ to też ich targety do wyrobienia a jest jak jest, dochodzi słaba oferta banku. Do tego co chwile rekrutują kolejnych frajerów, których łatwiej jest ułożyć ale i oni często nie wyrabiają i są zwalniani z dnia na dzień jak tylko zaczną przejawiać oznaki tego, że im się nie podoba. Jedna wielka żenada, odradzam pracę w mBanku z wielkim smutkiem ponieważ spędziłam tam wiele fajnych chwil i kupę dobrze przepracowanego czasu ale obecne warunki są nie do zaakceptowania dla kogoś kto się szanuje. Niech to będzie przestrogą dla chętnych do pracy na call center w Łodzi i niech "góra" w końcu dostrzeże problem jak im odejdzie połowa pracowników a nowych frajerów na ich miejsce zabraknie. Nie dajcie się zwieźć pozorom podczas rozmów kwalifikacyjnych, dobrze radzę i życzę powodzenia.
13
ssa 2016-03-03 12:45
Witam, czy ktos pracował w palcówce partnerskiej mBanku? Mam propozycje pracy w takiej placówce we Wrocławiu na stanowisku doradcy klienta zamożnego we Wr. Będę wdzięczna za wszelkie opinie nt. zaróbków atmosfery, planów itd.
fdf frg efg 2016-03-08 00:16
Potwierdzam Twoje słowa :( Ludzie uciekają z mbanku, prawie codziennie ktoś odchodzi bo kto będzie pracował w takim stresie za minimalną krajową z zawyżonymi planami bardzo trudnymi do zrealizowania. Można wypruwać sobie żyły przez cały miesiąc a na koniec dostać 1850 zł brutto i jeszcze usłyszeć od przełożonej, że przecież ktoś tam wyrobił plan więc się da.... Smutne jak to wszystko się posypało ale prawda jest taka, że od kiedy menadżerem wydziału został ten kto został to tendencja pod każdym względem jest spadkowa i zaraz odejdą wszyscy najlepsi pracownicy którzy stanowili poziom CC mbanku...
6
BŁĘKITNA 2016-03-17 10:18
Doradca klienta indywidualnego PIASECZNO, czy ktoś może pracował i może powiedzieć jak tam jest. Jaka atmosfera, zarobki?
weronka 2016-05-20 20:23
Cześć mam do Was pytanko. mBank ogłasza się, że poszukuje pracownika na stanowisko Asystent/-ka Zespołu Dużych Korporacji w mLeasing. Może ktoś z Was wie na czym takowe stanowisko polega, oraz czy warto na takim stanowisku. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
O 2016-10-03 20:37
Pracuje mniej wiecej rok w CC łódzkim ,nędza finansowa ,natłok godzin ,notorycznie nadgodziny zniewolenie totalne ,zady idiotów i ciągły nacisk na sprzedaż , jestem wypalona ,ale mam plan zmajstruje z Tofikiem bobaski i Beatka dorzuci mi do macierzyńskiego na który się wybiorę 500+.
1
Były_pracownik 2016-10-06 11:54
Plusy:
- elastyczność godzin pracy
- rewelacyjni ludzie
- wynagrodzenia (w IT)
- benefity
- bardzo fachowi specjaliści
- możliwość nauczenia się ciekawych, nowych technologii

Minusy:
- brak możliwości awansu pionowego
- zbyt duża ilość niekompetentnych, wręcz przypadkowych osób wśród kadry menadżerskiej
- brak jakichkolwiek departamentalnych eventów integracyjnych
- zbyt dużo obowiązków na 1 człowieku (trzeba z konieczności wszystko robić po łebkach, zamiast porządnie)
- straszny beton wśród dużej części kardy menadżerskiej (brak otwartości na jakiekolwiek zmiany)

Ogólnie nie jest źle, ale przydałoby się odświeżyć trochę kardę menadżerską - wywalić tych niekompetentnych i solidnie przyspawanych do swoich siedzeń, uniemożliwiających jakiekolwiek zmiany, a w zamian za to stworzyć szanse awansu tym, którzy rzeczywiście na to zasługują (bo oni i tak docelowo awansują, tylko co najwyżej w innej firmie ... a dużo wartościowych ludzi ostatnio z tego powodu odeszło do konkurencji).
Przydałoby się zainwestować trochę w integrację pracowników, bo to kompletnie leży.
HR'y zajmują się tylko formalnościami - kompletnie brak jest myślenia o rozwoju pracownika, o budowaniu przywiązania do firmy itp.
Bez sensu jest też przydzielanie pracownikowi zbyt dużych rzeczy na raz, bo cierpi na tym jakość rozwiązań, a dodatkowo mocno rośnie frustracja ludzi. Lepiej zrobić mniej ale dokładniej!

5
janek 2016-10-06 12:04
ale to chodzi o osobe która jest po studach może??
ssssssssssssss 2016-10-30 21:54
doradca w oddziale.. czy sa szkolenia? ile trwaja? jakie stawki?
Praktykant 2017-01-16 09:46
Widziałam ofertę pracy dla stażysty przy analizie finansowej, czy jest ona jeszcze aktualna? Jakie można otrzymać zarobki na tym etacie? Czy rozmowa kwalifikacyjna jest trudna, czy zadają trudne pytania może jakieś zadania? Jaka jest szansa na późniejsze zatrudnienie
Lolek 2017-02-15 18:59
mBank to naprawdę bardzo fajna firma, do tego kasa również!!
kk 2017-03-03 16:42
Praca w centrali w Warszawie spoko - pensja OK, dodatkowo premie. Możliwość korzystania z nowoczesnych rozwiązań.
Minusem jest kadra zarządzającą - dużo nieefektywnych spotkań i brak odpowiedzialności.
Karolina 2017-03-14 12:46
Czy coś więcej na temat oferty pracy dla praktykant/ka w Wydziale Wyceny Funduszy Inwestycyjnych i Emerytalnych?
Marcin 2017-03-28 21:39
Czy ktoś może pracuje na obsłudze firm większych i mógłby coś o zarobkach powiedzieć
ggg 2017-03-30 21:42
Wie ktoś może jakie z warunki trzeba spełnić żeby zostać doradcą? Pracuję obecnie jako meeter greeter na pół etatu w Krakowie, z tym że nie "witamy" tylko przyprowadzamy potencjalnych nowych klientów do oddziału. Praca bardzo w porządku, ale wiadomo - ciężko się utrzymać za te 1300 zł msc, a szkoda szukać czegoś nowego, bo podobno "witacze" często później zostają doradcami, a to już ambitniejsza praca i fajniejsze stawki.
2
Natalia 2017-03-31 09:18
Czy młodszy specjalista ds. obsługi kontraktów leasingowych to jest jeszcze aktualna oferta? Bardzo jestem zainteresowana taką pracą i mam doświadczenie chociaż nie takie długie ale jednak! Czy rekrutacja jest jednoetapowa czy też nie? Jakie są wstępne wymagania?
Evitka 2017-04-06 19:36
Jesteście świetni,ale mam pytanie-czy macie jeszcze te zdrapki w kształcie płyt CD?
Evitka 2017-04-06 19:37
Jesteście świetni,ale mam pytanie-czy macie jeszcze te zdrapki w kształcie płyt CD?
3
filip 2017-04-13 11:06
mBank ma ostatnio bardzo dużo ofert pracy, czyżby powiększali ilość oddziałów? Może ktoś wie coś w tym temacie? Jeśli tak to znaczy , że się dobrze w firmie dzieje.
2
Evitka 2017-04-24 19:09
Filip,owszem,mBank się rozrasta.Pozdrawiam.
2
Cecylia 2017-04-25 16:53
Praca dla księgowej jest aktualna? Mógłby ktoś podpowiedzieć?
Bardzo fajny czlowiek 2017-05-05 14:25
Test, czy tu mozna pisac bzdety.
Piotr 2017-05-07 16:46
Menedżer Wydziału Modeli Ekonomicznych, taką ofertę pracy widziałem ostatnio. Mam pytanie czy jest jeszcze aktualna?
Koralgol 2017-05-21 09:43
Co jest powodem tak małej aktywności pracowników na forum? Z zasady jak jest w firmach źle to pracownicy są aktywni czyli wniosek taki,że w mBank-u jest dobrze?
kkk 2017-06-07 17:41
sama rozmowa rekrutacyjna jest absurdem. przesłuchanie jak na komendzie. czemu nie pracuję, czemu odeszłam z poprzedniej firmy, czy znam jakieś pojęcia. do odegrania są głupawe scenki sprzedażowe, gdzie trzeba chyba stanąć na rzęsach, by odpowiedzieć w 100% dobrze, bo rekruterzy wymyślają totalne pierdoły. kiedy kończą się logiczne pomysły ze strony potencjalnego przyszłego konsultanta co do działań np nie działającej karty płatniczej, rekruter podaje tysiące absurdalnych zaprzeczeń, np że nie posiada aplikacji, gadżetów zbliżeniowych a do placówki ma 40 km!. pytając, co jeszcze masz wymyślić, usłyszysz: "może Pani powiedzieć klientowi, który nie myśli w tej chwili trzeźwo, żeby pożyczył od kogoś pieniądze". przecież w obecnych czasach ludzie są niczym bankomaty działające 24/7 i w każdej chwili są skłonni ofiarować od tak kasę. atmosfera jest bardzo stresująca i nie sprzyja w żadnym wypadku w pozytywnym sensie. dodajmy, że w ogłoszeniu o pracę nie jest wymagane doświadczenie, jednak siadając w sali konferencyjnej można odnieść inne wrażenie. zmiany nocne są płatne tylko kilka złotych więcej, a Pani rekrutująca nie była w stanie wyliczyć premii. grunt, to odpowiednia osoba z odpowiednimi kompetenacjami na odpowiednim miejscu. :) nie polecam składać CV do call center mBanku na Sterlinga 8a w Łodzi. na rynku są o niebo lepsze oferty pracy, gdzie rozmowa rekrutacyjna przebiegnie normalnie i nikt nie straci czasu i nerwów. no chyba, że ktoś chce podyskutować z Państwem siedzącym na przeciwko o super ofertach placówki. :)
1
Pola 2017-06-20 18:04
Jaka jest przyczyna, że firma ma tak długą listę ofert pracy? Może ktoś wie i mógłby się podzielić na forum?
Meg 2017-07-20 17:42
Co za bzdety ..:/
jak ktoś jest nieudolny to nigdzie sobie miejsca nie znajdzie..
A jak ma głowę na karku i chce mu się pracować, to tu akurat będzie zadowolony ! :)
Klakier 2017-07-23 22:20
Zgadzam się w zupełności, że do pracy w banku trzeba mieć głowę na karku. Wówczas firma będzie zadowolona i my też.
Urszula 2017-08-11 15:09
mBank Łódź - dużo ofert pracy bo bardzo duża rotacja pracowników a jeszcze więcej ich siedzi na zwolnieniach lekarskich. Niestety miałam nieprzyjemność tam pracować. Zatrudniona byłam do obsługi korespondencji elektronicznej (mail i czat) ale było to kłamstwem bo tak na prawdę była to obsługa telefonów przychodzących - mBank lubi okłamywać.

Kolejnym największym minusem był brak możliwości dogadania sie przy rozwiązaniu umowy o prace. Chciałam zmienić prace na inna ale mBank stwierdził że nie ma możliwości rozwiązania umowy za porozumieniem stron jedynie wypowiedzenie umowy i zachowanie miesięcznego okresu wypowiedzenia w dodatku nie było możliwości zwolnienia od świadczenia pracy, wiec oferta pracy która znalazłam i chciałam odejść z mBanku przepadła. Sama kierowniczka mnie wyśmiała i stwierdziła "takich rzeczy to my dla pracowników nie robimy".

Podsumowując mBank kłamie i nie jest pro pracowniczy.

Zdecydowanie nie polecam jako pracy tymczasowej bo uwolnienie sie od nich jak sie znajdzie prace marzeń jest bardzo trudne. Natomiast jak ktoś chce tam spędzić resztę życia to ok, ale zarobki nie są jakoś mega fajne a praca mocno wymagająca.
Luidzi 2017-08-11 17:28
Dobrze, że są możliwości wyboru pracy takiej jakiej ktoś szuka. Myślę, że nie każdy nadaje się do pracy w banku. Generalnie to człowiek jest zadowolony z pracy jak robi to co lubi, praca z konieczności to porażka.
Zostaw swoją opinię o mBank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mBank