logo mBank

mBank

Warszawa

Opinie o mBank

Mm 2016-01-26 07:58
Pracował ktoś miże w Sdl ?
1
Poznań 2016-02-10 19:42
Jakie zarobki oferuje ta firma na stanowiskach Doradców, (detal., kl.zamozny)?
Mam porównanie jeśli chodzi o propozycje rożnych banków i zastanawiam się czy warto zainteresować się tą konkretnie firmą
2
Poznań 2016-02-10 20:21
Wg mojego rozeznania stawki na tych samych stanowiskach wahają się miedzy 800-1000 zł brutto stąd pytam o widełki w mBank
1
Andzia 2016-02-18 23:08
Zdecydowanie ostrzegam przed aplikowaniem obecnie na call center mBanku w Łodzi. Po zmianie warunków i przeorganizowaniu departamentu sprzedaży nie ma tygodnia, żeby ktoś nie odszedł z pracy. A jak to określił jeden z przełożonych "nie ma ludzi niezastąpionych więc nikogo nie obchodzą wasze uczucia". Do sedna - po reorganizacji wygląda to tak, że pracownicy mają dwa razy tyle obowiązków co wcześniej, nierealne do wyrobienia plany sprzedażowe i jakościowe a do tego znacząco obniżone wynagrodzenie. Kiedyś dobry konsultant jak się przyłożył do pracy to spokojnie zarobił 3 - 3,5 tys. netto, obecnie zapieprzając na dwa razy większych obrotach dostanie połowę tego, nielicznym uda się dobić do 2,5 tys. Pracowałam w mBanku 3 lata, nigdy nie miałam problemów z realizacją planów ale obecnie to jest kpina co nam zaproponowali. Ludzie masowo odchodzą, nawet Ci którzy pracują już po ładnych kilka lat, na przerwach wszyscy rozmawiają o zmianie pracy i atmosfera jest bardzo przykra. Co na to przełożeni? Sami nie wiedzą co robić ponieważ to też ich targety do wyrobienia a jest jak jest, dochodzi słaba oferta banku. Do tego co chwile rekrutują kolejnych frajerów, których łatwiej jest ułożyć ale i oni często nie wyrabiają i są zwalniani z dnia na dzień jak tylko zaczną przejawiać oznaki tego, że im się nie podoba. Jedna wielka żenada, odradzam pracę w mBanku z wielkim smutkiem ponieważ spędziłam tam wiele fajnych chwil i kupę dobrze przepracowanego czasu ale obecne warunki są nie do zaakceptowania dla kogoś kto się szanuje. Niech to będzie przestrogą dla chętnych do pracy na call center w Łodzi i niech "góra" w końcu dostrzeże problem jak im odejdzie połowa pracowników a nowych frajerów na ich miejsce zabraknie. Nie dajcie się zwieźć pozorom podczas rozmów kwalifikacyjnych, dobrze radzę i życzę powodzenia.
15
ssa 2016-03-03 12:45
Witam, czy ktos pracował w palcówce partnerskiej mBanku? Mam propozycje pracy w takiej placówce we Wrocławiu na stanowisku doradcy klienta zamożnego we Wr. Będę wdzięczna za wszelkie opinie nt. zaróbków atmosfery, planów itd.
1
fdf frg efg 2016-03-08 00:16
Potwierdzam Twoje słowa :( Ludzie uciekają z mbanku, prawie codziennie ktoś odchodzi bo kto będzie pracował w takim stresie za minimalną krajową z zawyżonymi planami bardzo trudnymi do zrealizowania. Można wypruwać sobie żyły przez cały miesiąc a na koniec dostać 1850 zł brutto i jeszcze usłyszeć od przełożonej, że przecież ktoś tam wyrobił plan więc się da.... Smutne jak to wszystko się posypało ale prawda jest taka, że od kiedy menadżerem wydziału został ten kto został to tendencja pod każdym względem jest spadkowa i zaraz odejdą wszyscy najlepsi pracownicy którzy stanowili poziom CC mbanku...
7
BŁĘKITNA 2016-03-17 10:18
Doradca klienta indywidualnego PIASECZNO, czy ktoś może pracował i może powiedzieć jak tam jest. Jaka atmosfera, zarobki?
1
weronka 2016-05-20 20:23
Cześć mam do Was pytanko. mBank ogłasza się, że poszukuje pracownika na stanowisko Asystent/-ka Zespołu Dużych Korporacji w mLeasing. Może ktoś z Was wie na czym takowe stanowisko polega, oraz czy warto na takim stanowisku. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
3
O 2016-10-03 20:37
Pracuje mniej wiecej rok w CC łódzkim ,nędza finansowa ,natłok godzin ,notorycznie nadgodziny zniewolenie totalne ,zady idiotów i ciągły nacisk na sprzedaż , jestem wypalona ,ale mam plan zmajstruje z Tofikiem bobaski i Beatka dorzuci mi do macierzyńskiego na który się wybiorę 500+.
2
Były_pracownik 2016-10-06 11:54
Plusy:
- elastyczność godzin pracy
- rewelacyjni ludzie
- wynagrodzenia (w IT)
- benefity
- bardzo fachowi specjaliści
- możliwość nauczenia się ciekawych, nowych technologii

Minusy:
- brak możliwości awansu pionowego
- zbyt duża ilość niekompetentnych, wręcz przypadkowych osób wśród kadry menadżerskiej
- brak jakichkolwiek departamentalnych eventów integracyjnych
- zbyt dużo obowiązków na 1 człowieku (trzeba z konieczności wszystko robić po łebkach, zamiast porządnie)
- straszny beton wśród dużej części kardy menadżerskiej (brak otwartości na jakiekolwiek zmiany)

Ogólnie nie jest źle, ale przydałoby się odświeżyć trochę kardę menadżerską - wywalić tych niekompetentnych i solidnie przyspawanych do swoich siedzeń, uniemożliwiających jakiekolwiek zmiany, a w zamian za to stworzyć szanse awansu tym, którzy rzeczywiście na to zasługują (bo oni i tak docelowo awansują, tylko co najwyżej w innej firmie ... a dużo wartościowych ludzi ostatnio z tego powodu odeszło do konkurencji).
Przydałoby się zainwestować trochę w integrację pracowników, bo to kompletnie leży.
HR'y zajmują się tylko formalnościami - kompletnie brak jest myślenia o rozwoju pracownika, o budowaniu przywiązania do firmy itp.
Bez sensu jest też przydzielanie pracownikowi zbyt dużych rzeczy na raz, bo cierpi na tym jakość rozwiązań, a dodatkowo mocno rośnie frustracja ludzi. Lepiej zrobić mniej ale dokładniej!

9
janek 2016-10-06 12:04
ale to chodzi o osobe która jest po studach może??
1
ssssssssssssss 2016-10-30 21:54
doradca w oddziale.. czy sa szkolenia? ile trwaja? jakie stawki?
2
Praktykant 2017-01-16 09:46
Widziałam ofertę pracy dla stażysty przy analizie finansowej, czy jest ona jeszcze aktualna? Jakie można otrzymać zarobki na tym etacie? Czy rozmowa kwalifikacyjna jest trudna, czy zadają trudne pytania może jakieś zadania? Jaka jest szansa na późniejsze zatrudnienie
1
Lolek 2017-02-15 18:59
mBank to naprawdę bardzo fajna firma, do tego kasa również!!
1
kk 2017-03-03 16:42
Praca w centrali w Warszawie spoko - pensja OK, dodatkowo premie. Możliwość korzystania z nowoczesnych rozwiązań.
Minusem jest kadra zarządzającą - dużo nieefektywnych spotkań i brak odpowiedzialności.
1
Karolina 2017-03-14 12:46
Czy coś więcej na temat oferty pracy dla praktykant/ka w Wydziale Wyceny Funduszy Inwestycyjnych i Emerytalnych?
1
Marcin 2017-03-28 21:39
Czy ktoś może pracuje na obsłudze firm większych i mógłby coś o zarobkach powiedzieć
1
ggg 2017-03-30 21:42
Wie ktoś może jakie z warunki trzeba spełnić żeby zostać doradcą? Pracuję obecnie jako meeter greeter na pół etatu w Krakowie, z tym że nie "witamy" tylko przyprowadzamy potencjalnych nowych klientów do oddziału. Praca bardzo w porządku, ale wiadomo - ciężko się utrzymać za te 1300 zł msc, a szkoda szukać czegoś nowego, bo podobno "witacze" często później zostają doradcami, a to już ambitniejsza praca i fajniejsze stawki.
3
Natalia 2017-03-31 09:18
Czy młodszy specjalista ds. obsługi kontraktów leasingowych to jest jeszcze aktualna oferta? Bardzo jestem zainteresowana taką pracą i mam doświadczenie chociaż nie takie długie ale jednak! Czy rekrutacja jest jednoetapowa czy też nie? Jakie są wstępne wymagania?
2
Evitka 2017-04-06 19:36
Jesteście świetni,ale mam pytanie-czy macie jeszcze te zdrapki w kształcie płyt CD?
1
Evitka 2017-04-06 19:37
Jesteście świetni,ale mam pytanie-czy macie jeszcze te zdrapki w kształcie płyt CD?
4
filip 2017-04-13 11:06
mBank ma ostatnio bardzo dużo ofert pracy, czyżby powiększali ilość oddziałów? Może ktoś wie coś w tym temacie? Jeśli tak to znaczy , że się dobrze w firmie dzieje.
3
Evitka 2017-04-24 19:09
Filip,owszem,mBank się rozrasta.Pozdrawiam.
3
Cecylia 2017-04-25 16:53
Praca dla księgowej jest aktualna? Mógłby ktoś podpowiedzieć?
1
Bardzo fajny czlowiek 2017-05-05 14:25
Test, czy tu mozna pisac bzdety.
1
Piotr 2017-05-07 16:46
Menedżer Wydziału Modeli Ekonomicznych, taką ofertę pracy widziałem ostatnio. Mam pytanie czy jest jeszcze aktualna?
1
Koralgol 2017-05-21 09:43
Co jest powodem tak małej aktywności pracowników na forum? Z zasady jak jest w firmach źle to pracownicy są aktywni czyli wniosek taki,że w mBank-u jest dobrze?
1
kkk 2017-06-07 17:41
sama rozmowa rekrutacyjna jest absurdem. przesłuchanie jak na komendzie. czemu nie pracuję, czemu odeszłam z poprzedniej firmy, czy znam jakieś pojęcia. do odegrania są głupawe scenki sprzedażowe, gdzie trzeba chyba stanąć na rzęsach, by odpowiedzieć w 100% dobrze, bo rekruterzy wymyślają totalne pierdoły. kiedy kończą się logiczne pomysły ze strony potencjalnego przyszłego konsultanta co do działań np nie działającej karty płatniczej, rekruter podaje tysiące absurdalnych zaprzeczeń, np że nie posiada aplikacji, gadżetów zbliżeniowych a do placówki ma 40 km!. pytając, co jeszcze masz wymyślić, usłyszysz: "może Pani powiedzieć klientowi, który nie myśli w tej chwili trzeźwo, żeby pożyczył od kogoś pieniądze". przecież w obecnych czasach ludzie są niczym bankomaty działające 24/7 i w każdej chwili są skłonni ofiarować od tak kasę. atmosfera jest bardzo stresująca i nie sprzyja w żadnym wypadku w pozytywnym sensie. dodajmy, że w ogłoszeniu o pracę nie jest wymagane doświadczenie, jednak siadając w sali konferencyjnej można odnieść inne wrażenie. zmiany nocne są płatne tylko kilka złotych więcej, a Pani rekrutująca nie była w stanie wyliczyć premii. grunt, to odpowiednia osoba z odpowiednimi kompetenacjami na odpowiednim miejscu. :) nie polecam składać CV do call center mBanku na Sterlinga 8a w Łodzi. na rynku są o niebo lepsze oferty pracy, gdzie rozmowa rekrutacyjna przebiegnie normalnie i nikt nie straci czasu i nerwów. no chyba, że ktoś chce podyskutować z Państwem siedzącym na przeciwko o super ofertach placówki. :)
4
Pola 2017-06-20 18:04
Jaka jest przyczyna, że firma ma tak długą listę ofert pracy? Może ktoś wie i mógłby się podzielić na forum?
1
Meg 2017-07-20 17:42
Co za bzdety ..:/
jak ktoś jest nieudolny to nigdzie sobie miejsca nie znajdzie..
A jak ma głowę na karku i chce mu się pracować, to tu akurat będzie zadowolony ! :)
1
Klakier 2017-07-23 22:20
Zgadzam się w zupełności, że do pracy w banku trzeba mieć głowę na karku. Wówczas firma będzie zadowolona i my też.
1
Urszula 2017-08-11 15:09
mBank Łódź - dużo ofert pracy bo bardzo duża rotacja pracowników a jeszcze więcej ich siedzi na zwolnieniach lekarskich. Niestety miałam nieprzyjemność tam pracować. Zatrudniona byłam do obsługi korespondencji elektronicznej (mail i czat) ale było to kłamstwem bo tak na prawdę była to obsługa telefonów przychodzących - mBank lubi okłamywać.

Kolejnym największym minusem był brak możliwości dogadania sie przy rozwiązaniu umowy o prace. Chciałam zmienić prace na inna ale mBank stwierdził że nie ma możliwości rozwiązania umowy za porozumieniem stron jedynie wypowiedzenie umowy i zachowanie miesięcznego okresu wypowiedzenia w dodatku nie było możliwości zwolnienia od świadczenia pracy, wiec oferta pracy która znalazłam i chciałam odejść z mBanku przepadła. Sama kierowniczka mnie wyśmiała i stwierdziła "takich rzeczy to my dla pracowników nie robimy".

Podsumowując mBank kłamie i nie jest pro pracowniczy.

Zdecydowanie nie polecam jako pracy tymczasowej bo uwolnienie sie od nich jak sie znajdzie prace marzeń jest bardzo trudne. Natomiast jak ktoś chce tam spędzić resztę życia to ok, ale zarobki nie są jakoś mega fajne a praca mocno wymagająca.
3
Luidzi 2017-08-11 17:28
Dobrze, że są możliwości wyboru pracy takiej jakiej ktoś szuka. Myślę, że nie każdy nadaje się do pracy w banku. Generalnie to człowiek jest zadowolony z pracy jak robi to co lubi, praca z konieczności to porażka.
1
pracownikbanku 2017-08-20 09:32
Duża ilość ofert pracy to nie wynik zwiększania działalności,a bardzo dużej ilości zwolnień, ludzie po prostu odchodzą przez brak możliwości rozwoju, brak podwyżek i toksyczną atmosferę
4
pracownikbanku 2017-08-20 09:43
niestety potwierdzam wszystko opisane wcześniej, to jest gigantyczny problem, kadra menedżerska, która absolutnie nie nadaje się do takiej pracy przez brak kompetencji i odpowiedniej wiedzy i co gorsza nierzadko ma skłonności do mobbingu bo skoro nie mają wiedzy o zarządzaniu ludźmi to nawet nie umieją z nimi rozmawiać tak jak powinni jako menedżerzy, przykre i smutne i to się nie zmieni bo nikt tego nie widzi
4
Pańcia 2017-08-20 12:20
Zastanawiam się co powiedzieliby o pracownikach wasi menedżerowie? Niektórzy bardzo lubią oceniać zwierzchników a przecież zakres obowiązków tego nie obejmuje. Jeszcze nie słyszałam żeby ktoś pisał dobrze o swoich szefach, szczególnie wymagających!
1
Patrycja 2017-08-24 08:29
Czy może ktoś wytłumaczyć jaki jest powód , że mBank potrzebuje dużo osób do pracy? Interesuję się pracą w tym banku ale zaintrygowała mnie ta długa lista. Czy to nowe oddziały czy też powiększanie istniejących i stąd takie potrzeby kadrowe? Dziękuję za pomoc
1
Karolina 2017-08-29 12:32
@pracownikbanku a czy jesteś pewien, że chodzi o mobbing? Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy zgłaszałeś to gdzieś? A może ktoś odczuł takie samo wrażenie, że w firmie panuje mobbing?
2
Fotograf 2017-09-02 00:37
Praca w LB MBank to jedna wielka katastrofa. Takiej rotacji pracownikow to ja jeszcze nigdzie nie widziałem. Praca od rana do wieczora, tak jak czynne centrum handlowe, 7 dni w tygodniu. Nowi pracownicy po szkoleniu wstępnym w Łodzi nie sa w żaden sposób przygotowani do pracy samodzielnej a na pomoc doświadczonych pracownikow nie ma co liczyć, bo jesteś odsyłany do czytania procedur i ze wszystkim musisz sobie ze radzić sam. Nowy pracownik to kula u nogi w oddziale.
Infolinia czyli tzw. wsparcie dla pracownikow ,, HOUSTON,, to jakaś paranoja, dzwonisz o pomoc a osoba siedząca po drugiej stronie słuchawki wie mniej niż Ty sam. Na pomoc dyrektora też nie ma co liczy.
Premie są kwartalne ale już na samym początku za każdy miesiąc masz odciągane 300 zł (za nic).
Podstawa na początek od 3000 do 3600 brutto w zależności od doświadczenia.

Mobbing oczywiście jest, dyskryminacja tez , donoszenie, itd.

Atmosfera pracy masakryczna!!!
Każdy jest odpowiedzialny za wszystko, wiec jeśli jedna osoba coś spieprzy to Ty dostajesz następnego dnia opieprz za nią. Brak podziału pracy i obowiązków.
Nie ma czas nawet na czytanie procedur. Każdego dnia jesteś rozliczany z każdej minuty w pracy a ja zapomnisz w CRMie odnotować spotkania z klientem to tłumaczyć sie trzeba przez godzinę co sie w tym czasie robiło.
Najgorsze w tym banku jest to, ze traktują Cię jak ostatniego debila, który nie ma nic do powiedzenia.

Ja jedyne plusy jakie widzę w tym banku to benefity (opieka medyczna i karta Multisportu).
7
lila 2017-09-03 15:52
Potwierdzam wszystkich przedmówców, zgadza się wszystko w 100%.
odradzam.
3
Laura 2017-09-03 21:36
Czy rzeczywiście jest tak kiepska atmosfera w banku, że nie możecie napisać nic pozytywnego? Jak widać problemy braku ludzi do pracy nie omijają firm do których do tej pory nie było szans się dostać.
2
fivm 2017-09-09 15:56
Tak atmosfera rzeczywiście jest tak kiepska w mBanku i nie można napisać nic pozytywnego. Brak szacunku do pracownika, praca bardzo ciężka a wymagania nie do wykonania. Jeśli ktoś się ceni i szanuje swoje zdrowie to sam odchodzi. Szkoda zdrowia i czasu na mBank. Nie polecam.
Najgorszy Bank w jakim miałam okazje pracować.
3
Pajdek 2017-09-11 10:16
Czy możecie napisać, że tak źle jest w całej firmie czy może jakiś konkretny oddział? Może to ma związek z pewnymi ludźmi, którzy stwarzają tak ciężką atmosferę? Dla mnie praca w banku była kiedyś nieosiągalna!
3
ja 2017-09-17 13:48
Jestem pracownikiem w mBanku z kilkumiesięcznym stażem i czuje się jak ostatnia ściera do podłogi.
Z takim złym traktowaniem to ja się jeszcze nigdzie nie spotkałam a nie jest to moja pierwsza praca w banku. Brak szacunku, brak wsparcia i przesadnie chora kontrola.
Kilka miesięcy pracy a ja już mam dosyć.

MBank jest to bardzo dobry bank dla klienta a najgorsze miejsce pracy dla pracownika.
2
Gsbbonn 2017-09-19 16:16
Ja podjełam jakiś czas temu pracę w LB w centrum handlowym i też bardzo żałuję. Myślałam że będzie to fajna praca tak jak przedstawiano to na rozmowie rekrutacyjnej a jest MASAKRA.
4
Karolina 2017-09-20 16:29
@Ula czemu masz takie zdanie o pracy w firmie mBank? Jakie masz złe doświadczenia związane z firmą? @Gsbbonn jak przedstawiono warunki pracy na rozmowie? A jak jest naprawdę? Powiesz coś więcej o tym?
2
B 2017-09-26 17:51
Jesli chcesz zostac ,,białym murzynem,, od czarnej roboty to aplikuj do mBanku.
1
Karolina 2017-09-29 13:14
@B rozumiem, że nie jesteś zadowolony z pracy w mBank.Czy powiesz jakie masz złe doświadczenia związane z pracą? Czy ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią na temat pracy w banku? Zostawiając informacje pomagacie tym co chcą przyjąć się do pracy.
tu ten 2017-10-16 12:37
pracowałem dlugo w call center, nastepnie dostalem sie do wydzialow biznesowych i back-officowych.
praca w CC ciężka bardzo. Ale praca poza CC godna polecenia. Mozna sie duzo nauczyc, ceni sie samodzielnosc, a jak sie pokaze z dobrej strony, mozna liczyc na bycie docenionym.
Luidzi 2017-10-18 12:08
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego mBank ma aktualnie tak długą listę ofert pracy? Jakiś nowy oddział otwierają?
Zostaw swoją opinię o mBank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mBank