Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-12-03 20:47:13 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Regenersis - Janki. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Adrian - 2008-12-03 20:51:20 odpowiedz | cytuj
Firma wporządku ale słabe zarobki i te trzy zmiany...
anonim - 2008-12-24 07:53:56 odpowiedz | cytuj
Adrian - 2008-12-03 20:51:20

Firma wporządku ale słabe zarobki i te trzy zmiany...

slabe zarobki, tzn jakie konkretnie? bo dla mnie slabe to np 900zl /miesiąc a dla kogoś słabe to 2 tyś, a dla mnie 2 tyś to już jest astronomiczna suma
iwcia - 2009-01-30 00:39:22 odpowiedz | cytuj
Co wy pieprzycie jak dla was 2 tys to slabe zarobki po [slowo niecenzuralne admin] startujesz do takiej pracy????? ogolnie atmosfera super i praca tez super polecam
Tara - 2009-01-30 10:19:12 odpowiedz | cytuj
Pracowalam w tej firmie przez jedną z Agencji pracy tymczasowej, Rzeczywiście wadą jest o że jest daeko od Warszawy , naprzeciwko CH Janki, dojeżdzalam do roboty okolo 30 minut mieszkalam w Raszynie. Zarabialam okolo 1600 zl do ręki. Atmosfera raczej OK. Wynajmowalam pokój w domku jednorodzinnym za 500 zl plus oplaty, na jedzenie wwydawalam z 800 zl miesięcznie, co mi zostalo to poszlo na imprezy w Wawie. Pracowalam tam rok temu, to może coś się zmienilo, z chęcią bym się spotkala z ekipą co tam pracowala. To chodziaż piszcie co tam się teraz dzieje
BylyKlient - 2009-02-19 00:26:42 odpowiedz | cytuj
Pracodawca nie może być w porządku jeżeli ma taką rotacje personelu!.
Nie poważnie traktuje klientów (HTC, APLE, SE, NOKIA..) wystarczy poczytać różne fora. Tylko czekać, aż się zwinie z rynku.
AMIK - 2009-02-26 13:52:34 odpowiedz | cytuj
Witam,
Może ktoś orientuje się jakiej wysokości zarobki są na stanowisku technika elektronika/pomocnika technika - kwota "do ręki" w tej firmie?
Jak wygląda ten system zmianowy- cały tydzień na jedną zmianę czy zmiany są co kilka dni inne?
Bardzo proszę o info Pilne!!!
AMIK - 2009-02-26 13:52:43 odpowiedz | cytuj
Witam,
Bardzo proszę o info Pilne!!!
anonim - 2009-02-27 02:45:09 odpowiedz | cytuj
zmiana przez tydzien, w kolejnosci 321 zarobki nedzne, mozliwosci awansu brak
AMIK - 2009-02-27 10:56:58 odpowiedz | cytuj
No tak, ale co oznaczają te nędzne zarobki na stanowisku technika?
Na rękę 900zł czy np 1600?
AMIK - 2009-02-27 14:11:02 odpowiedz | cytuj
Jeszcze jedno, podobno pod koniec rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko tech/elektronik wypełnia się testy,należy dokonać obliczeń rezystorów,układów elektronicznych...
Czy błedy w takim teście od razu dyskwalifikują kandydata? Jakoś wierzyć mi sięnie chce że wszyscy rozwiązują je prawidłowo.
Proszę o info tych, którzy coś wiedzą na ten temat, PILNE
bad811 - 2009-03-11 13:35:56 odpowiedz | cytuj
to i ja się podepnę pod temat- jeśli ktoś wie, to proszę napisać jakiego rodzaju zadania są na teście. Mam tez pytanie innego rodzaju. Czy można się nauczyć czegoś przydatnego, perspektywicznego w tej pracy? Jako elektronik i jako pomoc elektronika?
anonim - 2009-04-12 12:46:37 odpowiedz | cytuj
Witam.Proszę o kontakt ludzi,ktorzy mieli problemy z firma Regenersis i naprawami gwarancyjnymi.Pozdrawiam,508350700
anonim - 2009-05-05 18:52:20 odpowiedz | cytuj
ogólnie tną na wszystkim jak się da, mówią że firma nie ma pieniędzy, ogólnie atmosfera fajna, tylko różnie bywa z dyrekcja, a tak naprawdę to cała firma pracuje na ich pensje, którym zwykli technicy nie dorównają, choć tak naprawdę to dzięki nim firma istnieje, cały czas wieczne pretensje, kierownicy w sumie w porządku, wcześniej było lepiej, teraz cały czas jakieś zmiany, nowi dyrektorzy...
anonim - 2009-07-06 00:22:03 odpowiedz | cytuj
Robiłem tam troche i powiem tak co do kasy pomocnik ma tak około 1200-1500zł najlepiej się zarabia w czerwcu,lipcu i sierpniu ale wtedy trzeba ostro zapierdzielać i to na te męczące trzy zmiany po 8godzin. Co do ludzi tam pracujących może i są ok ale trzeba uwarzać bo obgadują ludzi a jak np jesteś pomocnikiem i coś tam ci nie wychodzi to zaraz jest opierdol. Pamiętam jednego chlopaka z 18-19 lat był pomocnikiem uczył się i spierdzielił telefon za 2000zł no cóż zdarza się ale technik który naprawiał ten telefon zobaczył to i tak się darł na niego i go obrażał że ten chłopak już się nie pokazał w tej firmie. Dużym minusem tej firmy jest to że pracują tam ludzie od początku jej istnienia i są to ludzie z Grójca którzy tworzą jakby taką ,,małą mafie" bo obsadzają oni kluczowe stanowiska: kierownik zmiany i liderzy grup techników i nie można tam do nich podskoczyć bo masz przesrane. Jest sposób żeby tam dobrze się z nimi robiło trzeba się z tymi ludzmi zaprzyjaznić w jakiś sposób ale i tak lepiej uwarzać. Wiem z doświadczenia że z pensjami też manipulują co jakiś czas ktoś dostaje zawsze za mało kasy ale tego się nie udowodni i tak. Powiem ciekawostke że przy wychodzeniu z serwisu jest ustawiona bramka taka jak na lotniskach i jeśli coś się przemyca np LCDa to wykryją i odrazu wzywają policję i wyrzucają z roboty. Ale i tak widziałem wiele razy że wynoszą technicy różne rzeczy przeważnie LCDy. Co do naprawy telefonów to powiem że dobrze tam naprawiają ale czasami coś może nie zostać naprawione a potem klient się denerwuje ale to jest spowodowane tym że technik musi zrobić z 20-30 telefonów dziennie a to jest dużo. Na nocnych zmianach często bywało tak że ktoś czasami zasnął i często było tak że przyklejało się mu penisa na plecy i robiło się fotki i dawało się na serwer a potem cały serwis się smiał. Wracając do zarobków to w firmie nie ma jednolitych najwięcej zarabia oczywiście prezes i dyrektorzy. Ale co do techników i pomocników to najwięcej zarabia się przy naprawie Acerów potem Nokii a na końcu Sony-Ericsona. Dużo też daje staż pracy powiedzmy ktoś kto robi od początku i jest technikiem zarabia więcej od technika ze starzem 5letnim ci co są też odpoczątku w tej firmie mogą robić mniej telefonów dziennie wystarczy że zrobią 10 czasem nawet widziaiałem że jeden technik robił 2-5 telefonów dziennie. Są jeszcze stanowiska magazynierów tam trzeba zapierdzielać ostro bo non stop są zamówinia itp a pensje są kiepskie a najgorsze jest to że na magazynie nie ma klimatyzacji i nawet w zimie człowiek się poci bo ciągle trzeba coś zrobić. Kiepsko też mają dziewczyny na dziale kontroli mają małe pensje nie wiem ile dokładnie jak pytałem się to wstydziły się mówić ale słyszałem że 1200zł. Jest jeszcze dział wysyłki towaru ale nie wiem jak tam jest bo nikogo z tamtąd nie znałem ale są tam dwie zmainy dziennie tylko więc ok. Co do dojazdu do roboty najlepiej jest mieć auto nie polecam autobusów rzadko jeżdzą i człowiek jest zmęczony tymi zmianami. Jeśli ktoś chce wiedziec czy polecam tą prace to powiem tak napisałem tu prawdę i sami ocencie czy chcecie tam robić
anonim - 2009-07-06 00:29:20 odpowiedz | cytuj
Co do awansu to można awansować z pomocnika technika na młodszego technika potem na technika potem jest kierownik. Z pomocnika na młodszego trzeba czekac od 1 do 3lat z młodszego technika na technika od 1 do 2 lat jakoś z technika na kierownika cóż praktycznie nie możliwe:)
anonim - 2009-07-06 11:14:53 odpowiedz | cytuj
iwcia parę postów wyrzej napisała że w Regenersis zarabia się 2tys zł tak masz rację tyle się zarabia ale BRUTTO!!! ale jeśli ktoś chce zarabiać tyle do ręki to może jak jest pomocnikiem technika w Nokii i robi nadgodziny to tyle wyciągnie. Gadałem z jednym technikiem z Nokii zawsze myślałem pewnie zarabia z 3000zł na miesiąc do ręki bo długo tam robi ale jak się zapytałem o zarobki to okazało się że ma 2500zł netto niby kasa dobra ale żeby zostac technikiem trzeba tam troche popracować i zdać egzaminy z naprawy telefonów a te egzaminy są tak zrobione że nie łatwo je zdać dodatkowo trzeba też robić dużo telefonów aby miec dobrą premię i wtedy ma się te 2500zł netto. Jeśli chodzi o rotację załogi to non stop ktoś przychodzi i ktoś odchodzi z tej firmy.
anonim - 2009-07-06 11:22:05 odpowiedz | cytuj
Powiem też jeszcze coś o atmosferze w firmie zależy na jakiej jest się zmianie i gdzie się robi: Nokia, HTC,ACER,SONY,MAGAZYN w każdym z tych działów jest inna atmosfera zależy to też od zmiany są zmiany bardziej na luzie i są zmiany mniej luzne. Ale chyba najluzniej jest na Soniaku. Co do zmian to wyglądają tak nocna jest od 22:00-6:00, ranna od 6:00-14:00 a południowa od 14:00-22:00. Jesli mamy nocną zmianę to zaczynamy robić w niedzielę już od 22:00 ale za to w piątek o 6:00 jest koniec zmiany nocnej.
anonim - 2009-07-09 22:46:30 odpowiedz | cytuj
Jeśli ktoś by się zdecydował tam pracować to mu doradzę że jeśli jest leniwy ogółem nie chce jakoś awansować woli mieć prostą robotę to niech idzie na pomocnika na stanowisko tester albo sofciarz tam będzie robił długo i praca będzie się dłużyła bo ciągle trzeba robić to samo. Ale jeśli ktoś ma większe ambicje to niech na rozmowie kwalifikacyjnej powie że go interesuje tylko i wyłącznie naprawa a nie testowanie i wgrywanie softów wtedy będzie pomagał naprawdę technikom i naprawiał sam telefony.
ANONIMEK - 2009-08-05 13:09:09 odpowiedz | cytuj
Po pierwsze to awans ze stanowiska "Pomocnik Technika" na "Młodszego Technika" jest po 9 miesiącach a z "Młodszego technika" na "Technika Serwisu" po następnych 6... czyli w Rok i 3 mies można być już technikiem
Po drugie wcale nie zarabia się tak kiepsko jak tu piszą. Młodszy technik przy średniej premii 50% zarobi średnio 2 tys wiec nie jest źle.
Co do kolesia który pisał o wynoszeniu LCDów - było spróbować je wynieść... Andrzej z chęcią by cię zawinął i wezwał gliny... Koleś pisze że gadał z tym i gadał z tamtym wiec może robił tam tydzień i się mądrzy a w gruncie rzeczy nic nie wie...
Jeśli mam oceniać... Na SE jest szybsza możliwość awansu; na Nokii jeśli nie łapiesz wszystkiego w locie trafisz na softy lub testy i szybko się nie uwolnisz z tego stanowiska a ciekawe to ono nie jest... ale robota ogólnie ciekawa. No oczywiście przeciwnicy się zawsze znajdą... ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i każda praca ma swoje minusy....
anonymous - 2009-08-05 19:06:55 odpowiedz | cytuj
firma ok:) zarobki tez super ja w tej formie pracuje w UK i nie narzekam :))
Cybulek - 2009-08-06 14:29:59 odpowiedz | cytuj
a propo wypowiedzi anonima z 14.03... owszem taka usterka jest częsta w telefonach z klapką. Lecz uznanie tego za uszkodzenie nechaniczne nie jest wymysłem regenersisa tylko ogólnie przyjętą normą wg której naprawia się telefony. We wszystkich serwisach będzie to uznane za uszkodzenie mechaniczne, wycenione i naprawione odpłatnie po akceptacji właściciela nawet jeżeli telefon jest na gwarancji.
Przem. - 2009-08-11 12:48:41 odpowiedz | cytuj
Jedno pytanie. Mianowicie: czy jest tam linia HTC? i jak to tam wygląda? jestem technikiem ktory pracowal na linii htc w SBE w uk i teraz poszukuje pracy w polsce.
woah woah - 2009-08-15 17:45:16 odpowiedz | cytuj
linia htc:D? a coz to ma oznaczac? sa realizowane naprawy htc ale ogolnie jest tego niewiele:D najwiecej noki se i modemow:D
Przem. - 2009-08-18 11:34:20 odpowiedz | cytuj
Linia HTC, tak jak macie linie Nokii czy SE, mianowicie: ludzie sobie siedza i naprawiaja dana marke. czy kazdy sobie naprawia co chce? :p
x