AQ Wiring Systems Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o AQ Wiring Systems Sp. z o.o.

do Daniela 2015-07-21 08:49
Wow - szacunek jeśli to prawda, że się nie boisz o tym pisać. Aplikowałam tu jakiś czas temu i nie było odzewu, chodziło o stanowisko biurowe, ale po tym co piszesz wygląda na to że trzeba by było schodzić na dół do hali produkcyjnej i cisnąć ludzi - dobrze myślę? Jeśli tak to w sumie ok, że mnie tu nie ma, nie chciałbym takiej roboty, bo już w czymś podobnym pracowałam. Największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze pchały się do bycia kapo/ekonomem i o najmniejszej wiedzy często - byleby wygodnie w miarę 8 godzin "przetrwać". Daniel - daj znać jak wygląda biurowanie tam plis.
1
Hausner 2015-07-26 20:20
porządne firmy (o klasę wyżej niż AQ) zawsze informują mailowo o wynikach rekrutacji tych co odpadli (a nie telefonicznie), wystarczy makro utworzyć i w trymiga sobie poradzicie. polecam pogooglować i będziecie pro.
2
@Daniel_L_UL 2015-07-27 13:36
dział IT cię "usunoł" ;D
Hojo 2015-07-27 17:52
A tam pieprzysz trzy po trzy z tymi wszystkimi swoimi wymaganiami - do biura nie trzeba mieć inżyniera tytułu, to nie biuro konstrukcyjne czy projektowanie cad tylko zamawianie komponentów i księgowość na dole.
7
czasoumilacz 2015-07-28 17:13
a wszyscy narzekali na moje czasy...
1
aq forever together 2015-08-24 18:24
No ale co tu pisac o zarobkach. 1350 na rękę na produkcji plus akord czyli max 1450. A praca w biurze to na poczatku 2300-2400 umowa o prace próbna trzy miesiące, a potem aut bo pewnie firma znowu straci jakiś kontrakt i ciecia będą.
1
pan 2015-08-28 16:21
a kto wam bronil isc na studia/wyjechac za granice. Takie decyzje w zyciu podjeliscie ze teraz nie ma wyboru, macie robic w takich firmach jak ta i inne podobne. Skoro firma ma tak duzo chetnych do pracy to po co ma podnosic pensje?
Glosujecie na ludzi ktorzy utrudniaja prowadzenie firmy w Polsce, przez to nie ma zbyt wielu pracodawcow a ludzi chetnych do pracy wielu. Nie narzekac tylko zaprdalac
j 2015-10-08 09:18
Co taka cisza?
Czyżby ,aż tak się polepszyło?
A może nie maja czasu i się pakują,jak najdalej stąd.
Bartek Bednarek 2015-11-18 00:46
Pracowałem jako planista materiału przez 1,5 roku. Firma jak firma, w wielu miejscach na pewno jest lepiej i wielu gorzej. Nie wymagajmy od zwykłej skręcalni przewodów, gdzie najbardziej zaawansowaną maszyną jest drukarka laserowa, nie wiadomo jakich kadr i zarobków. Negatywy - Duży potencjał, ale słabe zaangażowanie w rozwój, nowoczesne rozwiązania i narzędzia, praktycznie zerowy system motywacji finansowej (oprócz extra płatnych nadgodzin na które może zezwoli Ci Twój przełożony i stosu pochwał i pompatycznych słów jakie usłyszysz w podzięce za zaangażowanie), brak szkoleń, socjal kończący się na corocznych ankietach pt. "Co byście chcieli w pakiecie socjalnym", z drobnymi wyjątkami ogólny tumiwisizm i brak zaangażowania na wszystkich szczeblach. Awanse związane bardziej z zasiedzeniem niż z kompetencjami/predyspozycjami/osiągnięciami. Jak wszędzie, kilka zadartych nosów.
Pozytywy: Dobre miejsce dla ludzi którzy nie mają wybujałych zawodowych ambicji i zadowala ich regularna, comiesięczna pensja oraz coroczna, symboliczna podwyżka. Stabilne zatrudnienie - jak się już raz zainstalujesz to praktycznie małe szanse żeby Cię zwolnili, no chyba, że wywiniesz jakiś numer. Dobre miejsce dla osób chcących nabrać pierwsze szlify w zagramanicznej firmie. Mała formalizacja i praktycznie zerowa kontrola nad procesami i ogólnie nad tym co się tam w ogóle dzieje, daje możliwość popróbowania sobie różnych rozwiązań na żywym organizmie. Ogólnie spoko atmosfera, bez większych ciśnień.Paru pozytywnych wariatów:)
Pozdro od konkurencji:)
8
Pick Nick 2016-01-31 23:17
Hehe, "utrzymujesz biurowych". Gdyby nie oni, nie wiedziałbyś nawet co masz robić po przyjściu do pracy. Przychodząc do pracy myślisz nad tym skąd się wzięły na magazynie i produkcji przewody, konektory, w ogóle cała infrastruktura produkcyjna? Struktury i instrukcje pewnie też piszesz sam na kolanie w czasie przerwy śniadaniowej. Zastanów się trochę ile ludzi musi zadbać o to, żebyś Ty mógł i miał z czego kręcić wiązki.
a co tam 2016-02-02 21:59
Do tego sam pakuje i po pracy zawozi do klienta.
Prawda jest taka że pod względem zorganizowania całości to jeden z lepszych zakładów w łódzkim.
Przy odpowiednich warunkach chętnie bym wrócił.
1
szkoda gadać 2016-02-07 14:41
Ta firma to miała prestiż i znaczyła dużo na rynku pracy jak nazywała się TVAB.Teraz to zwykły zakład w którym możesz iść do pracy jak masz pojęcie o tym co robią.Co prawda zostało jeszcze troszkę starej załogi ale to już nie to samo.ŻÓŁCI - kto jest albo był to wie.Rotacja na produkcji jest ogromna więc są przyjęcia bo ostatnio nawet widziałem ogłoszenie.Powodzenia
4
Jack 2016-02-23 18:43
Widocznie wszystkie firmy "kablowe" mają to samo. W KTP Czaplinek i jej filie jest podobnie. Przykre to jest!
1
adaś 2016-03-02 20:43
masz rację @fert, aktualnie szukają kogoś z 5-letnim doświadczeniem na stanowisko wiodącego inżyniera projektu R&D. oferta polecana dla osób znających dobrze programy Catia V5, Creo lub Solid Works.
majk 2016-03-03 23:08
To żeś dowalił z tym inżynierem projektu R&D. Catia, solid, creo?????? Człowieku Cada nawet nie mają za wiele.
Bzdury
3
52xxxx 2016-05-26 00:46
A Pracue tqam jeszcze kolega wiaderko ?
ciekawy 2016-06-03 13:01
A co się stało ze szukają Prezesa? Czyzby nie było chętnych z załogi??
1
kamil 2016-06-15 18:57
słuchajcie widizałęm ogłoszenie na proacownika produkcji, dajcie znac czy oplaca sie tam aplikowac mieszkam poza Łodzia musze tez dojechać
gabi 2016-06-25 20:38
skoro dają świadczenie socjalne to na pewno ta atmosfera będzie lepsza, mniejsze napięcie. poza tym napisali w ofercie że gwarantują nawet na produkcji możliwość rozwoju zawodowego - a w jaki dokładnie sposób?
1
julka 2016-09-15 18:13
@jan no ja się jej nie dziwię, bo samo ubezpieczenie jest ważne, a jak masz umowę o pracę i masz odprowadzane składki, to chociaż cokolwiek masz odkładane na emeryturę... także to naprawdę ma znaczenie
1
Paryż 2016-09-20 19:57
Ogólnie to AQ Wiring Systems Sp. z o.o. ma naprawdę fantastyczną atmosferę, totalnie nie mozna powiedzieć niczego złego, co chyba nie dziwi za specjalnie, ludzie młodzi i mimo wszystko już doświadczeni
4
ja! 2016-09-25 20:34
Cala prawda
2
frytka 2016-09-25 22:00
@ Paryż - serio ? a jak długo juz tam pracujesz? Ton i ja sie chetnienb zatrudnie bo szukam pracy a widze ze potzrebują ludzi, np. Continual Improvement Process Coordinator czy Inżynier ds. Projektowania do łodzi. Bede sie smeisyc zeby kto s nie zgarnąl
2
szzz 2016-09-26 21:18
Hej, a jaka jest teraz wypłata? Dzięki za odpowiedź
1
Bartek Bednarek 2016-10-06 22:49
Jak tam wariaty? Kogo ubylo to wiem, a kogo przybylo?Patryk zakupowiec - Dla Ciebie oddzielne pozdrowienia. Chuck... Ty wiesz co
7
bioi lena 2016-10-07 08:59
jakby ktoś szukał zatrudnienia w tej firmie to obecnie poszukiwany jest pracownik na stanowisko Continual Improvement Process Coordinator, jak na Łódź to moim zdaniem całekiem interesująca propozycja zatrudnienia
1
Zastęp 2017-01-18 14:43
Mam zamiar w AQ pracować na produkcji tylko mam zapytanie o wysokość zarobków? Słyszałem , że są b. dobre.Czy atmosfera też?.
1
Grubo 2017-01-20 16:13
E tam,straszna zazdrość wśród pracowników,nie możesz być mądrzejszy od swoich przełożonych bo inaczej będziesz dostawał najgorszą robotę a zarobki w zależności jaki dział, (usunięte przez administratora)
5
Lubiś 2017-01-22 17:12
Pracuję tu dłuższy czas i aż się nie chce czytać tych steków bzdur. Firma jest ok, tylko czasami z załogą są kłopoty.
2
lodZ 2017-01-28 08:12
a mi sie podoba .
Celik 2017-01-30 22:47
Każda firmę można oczernić. Ja uważam ,że takie wpisy są mocno inspirowane przez ???????? Część osób pracujących jest zadowolona a kilka ma same złe doświadczenia.
1
Mimi 2017-02-05 17:24
Mam jechać na rozmowę w sprawie pracy na produkcji. Napiszcie proszę mniejwiecej jakie zarobki i jaki system tz ilu zmianowy, czy soboty też pracujące?
Olek 2017-02-19 17:44
Czy są jakieś nowe oferty pracy? Może ktoś słyszał o etacie na produkcji? Jakie mogą być zarobki? Czy premia też jest? Jaki socjal dodają? Jak ktoś wie to proszę o podzielenie się informacją.
Natalia 2017-03-14 18:19
@Multi Gulti Myślę, że Twoja ocena dla AQ Wiring Systems Sp. z o.o. jest niesprawiedliwa. Zasada najniższej płacy w momencie rozpoczynania jej jest ogólnie stosowana. Późniejsze podwyżki są wynikiem pracy poszczególnych osób.
4
DMN 2017-03-28 16:07
Witam

Dostałem zaproszenie na rozmowę o pracę do AQ Ws i czytając te opinie jestem mocno zaniepokojony. Szukam stabilnego zatrudnienia za około 2 tys na rękę. Pytanie czy w tej firmie jest to realne? Zastanawia mnie tez to, że jest tu bardzo wiele negatywnych opinii co do kadry kierowniczej.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Gregor 2017-03-29 18:36
Czy wiecie, że AQ Wiring Systems Sp. z o.o. ma certyfikat CWB 2015.
kf 2017-04-03 20:22
Witam, jakie zarobki dla nowo przyjetych?
Zastępowy 2017-04-05 10:49
AQ Wiring Systems ma bardzo mało ofert pracy i myślę, że ma to związek ze stabilną sytuacją firmy. Jak jest dobrze to ludzie nie szukają nowych firm. Pisarzy zawsze jest dużo szczególnie jak nie są przemęczeni pracą.
1
Stefi 2017-05-03 18:44
AQ Wiring Systems dotknął wyjątkowo złośliwy hejt. To się nie da czytać, jak strasznie wulgarni potrafią być niektórzy ludzie. Nie dziwię się, że nie ma normalnych wpisów.
nigeralandia 2017-05-09 19:33
Witam. Czy ok ta praca? Pracuje sie jakos w zespole czy osobno ? Jaka jest płaca ? Czy maja jakis socjal ?
Zuza 2017-05-10 10:24
Witam, mam pytanko w sprawie pracy jako kupiec operacyjny z najnowszej oferty. Może ktoś zna więcej szczegółów.?
Zenek 2017-05-18 22:42
AQ Wiring Systems nie ma nowej oferty pracy? Może ktoś ma informacje i mógłby podzielić się na forum z innymi?
xxx 2017-05-19 21:39
Do AQ przyjmują wszystkich jak leci
1
Zastępowy 2017-05-25 09:08
AQ Wiring Systems jest częścią szwedzkiego koncernu o światowym zasięgu – AQ Group. Produkuje wiązki elektryczne oraz moduły elektromechaniczne, firma z dużym potencjałem i chyba przerosłą niektórych. Może trzeba przyznać sie przed sobą że praca tu nie była dla mnie?
1
xxx 2017-05-29 20:27
Zastepowy okropne brednie wypisujesz !
1
Zastępowy 2017-05-30 11:20
@xxx Może byś podał powody swojej opinii? Tylko lubię konkrety a nie lanie wody, że jakaś pani była niemiła. Czy wykazałeś się swoimi umiejętnościami?
mentex 2017-06-09 16:49
Witam. Czy monter wiazek moze wyciagnac 2,5-3tys na reke?
Duchota w tej firmie a dwor jest zamykany.
Zastęp 2017-06-11 23:04
Czasami zdarzaja się gorsze momenty w firmie ale to nie powód żeby oskarżać o całe zło . Myślę, że trzeba ciężko pracować.
Nowy 2017-06-19 11:25
Czy mógłby ktoś napisać kilka informacji o dziale jakości? Chcę aplikować na stanowisko specjalisty ds. jakości i dobrze jest wiedzieć coś o miejscu gdzie chcę pracować. Jak sie ogólnie pracuje w firmie? Kilka opinii nie było budujących! Mam świadomość, że zawsze tak bywa.
BHP 2017-06-22 12:36
Czy praca dla BHP-owca jest w firmie jeszcze aktualna? Czytałem wpisy i widzę, że ciężko jest się tu dostać. Mógłby ktoś podzielić się kilkoma informacjami na temat firmy, atmosfery w firmie? Czy na takim stanowisku można godziwie zarobić? Będę wdzięczny .
Zostaw swoją opinię o AQ Wiring Systems Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AQ Wiring Systems Sp. z o.o.