brak logo

Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe FREZPOL Sp.zo.o.

Świdnica

Opinie o Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe FREZPOL Sp.zo.o.

xx 2015-12-29 19:53:06
Bo się pierdół czepia ana myśli miałem komorowskiego jak by co,a co do meritum to dziękuję za życzenia a czas jest już nasz krótki
xx 2016-01-01 14:09:09
żartem Tobie odpiszę ,pochyl głowę i walnij w ścianę zanim podejmiesz tu prace to taka rada ile zarobisz ?to zależy co będziesz robić ale wypłatą lepiej się nigdzie nie chwal bo cię wyśmieją.Dobra rada szukaj gdzie indziej
xx 2016-01-03 17:01:28
to ile tak anonimowo zarabiasz?np. na zwijaku
wiemcomówię 2016-01-19 23:00:25
Zarobki SĄ śmiesznie niskie, zmieniło się niestety na gorsze. Ż oszukuje i po prawdzie okrada pracowników, co tu gadać? A o warunkach nawet nie chce się gadać - temperatura na hali rano minusowe, brak środków czystości itd. itd. Można tylko mnożyć to co złe, a N ma to w d.... Omijajcie ten bajzel z daleka....
Koziorożec1 2016-01-21 19:52:09
Dawno już tu nie pracuję ale widzę po wpisach że syf był jest i chyba będzie,napiszcie co tam się zmieniło bo słyszałem że dyrekcja się zmieniła i chyba jest gorzej? Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących frezpolowco linodrutowców/
PS tak w dupsko nigdzie nie dostałem jak we Frezpolu dlatego dla wszystkich tam pracujących na chwałę pana A.N. szacun wielki że jeszcze radę dajecie
Sonik 2016-01-23 20:04:42
Dziwię się że młodzi ludzie tam pracują,tym którym zostało parę lat do emerytury
się nie dziwię.''Nie ma pracy'' to maksyma nierobów i ludzi bez aspiracji.Nie mam na celu obrażać kogoś tylko ten kto chce pracować zawsze znajdzie pracę.Tak jak piszesz warunki które są obecnie były zawsze od kiedy powstał ten zakład w Świdnicy.To co przysługiwało pracownikowi zabierane było stopniowo i systematycznie na zasadzie przeczekania tzn. jaka będzie reakcja załogi.A jaka za każdym razem była reakcja?Już odpowiadam:morda w kubeł odgrażanie się i szczekanina po kątach.Jak kiedyś napisałem pracują tam ludzie,którzy swoją paplaniną negują system tam panujący solidarnie z ogółem tym samym podkręcają ludzi ,którzy na prawdę zarabiają tam grosze.Takich ludzi na produkcji jest garstka i zrobią wszystko by uczknąć jeszcze parę stówek kosztem innych mam nadzieję że wiesz o kim myślę.Dla tego pracując tam trzeba obrać sobie i trzymać się jednej zasady...Nikomu nie ufać.Praca jest bardzo ciężka a zarobki żadne podobnie jak warunki dla tego mam szacunek dla tych ludzi oczywiście oprócz tych
zakłamanych dwulicowców,dla tych na pohybel.
stary wyjadacz 2016-01-26 10:57:03
W tym zakładzie nigdy nie było jedności,no może w czasach gdy były ZZ.Nie dziw się że ludzie chcą ugrać dla siebie jakąś kasę indywidualnie,bo niby dlaczego ktoś dupsko ma nastawiać za kogoś???Jakiegoś cwaniaka,śmiesznego pyskacza,kombinatora lub pseudo pracownika który jak zbliża się koniec zmiany tylko myśli jak tu nie pakować szpul!Masz gębę w kuluarach,odezwij się na forum z szefem!A nie jak dochodzi do spotkania to tylko kilka osób ma odwagę się odezwać...........tak było,jest i będzie.A nam pozostaje patrzeć kogo następnym razem Ż.k oszuka na kasie,bo patrząc obiektywnie szuka oszczędności i nie tylko kosztem nowych pracowników,ale też i tych starych uczciwie pracujących......Z jednym masz rację NIKOMU NIE UFAĆ
wiemcomówię 2016-01-27 21:30:49
Niestety macie rację, oszczędzanie przeradza się tutaj w okradanie i oczekiwanie na reakcję.Recepta to gnębić dziada i twardo upominać się o swoje. Ciężko pracujemy na każdy grosz, za ciężko.
stefek 2016-01-29 15:55:51
a co petru na to?
Dzon 2016-02-03 21:48:21
Hej znalazłem ogłoszenia o rekrutacji w tym zakładzie. Co możecie powiedzieć o zarobkach? Czy można pracować po godzinach bo w mojej dotychczasowej nie chcą się zgodzić a u mnie cienko z kaską
NN 2016-02-04 16:01:17
a gdzie znalazłeś tę ofertę pracy? coś mi się wydaje że jesteś podstawiony
Sonik 2016-02-06 18:38:03
Tak w tym zakładzie można pracować po godzinach bez limitu,tylko jak będziesz brał wypłatę to nie zapomnij założyć pampersa i okularów pływackich bo możesz się posrać z ,,radości''albo gały Ci wypadną ze żdziwienia jak zobaczysz ile zarobiłeś.Bierz na poważnie to co piszą tutaj ludzie bo piszą prawdę i jak możesz to szukaj innej drogi do za....nia się na własną prośbę ale za konkretne pieniądze
koziorożec1 2016-02-06 19:34:56
Nie dziw się ludzie po prostu nie mogą w to uwierzyć,sam bym w to nie uwierzył jak na własnej skórze bym tego nie odczuł.Pozdrowienia dla ciężko za..... Frezpolowców nie docenianych przez AN tych co pracują i tych co pracowali bo ludu to się tam przewinęło że ja pierdziu
jankes 2016-02-15 22:33:18
spierdalaj ztym swoim petru, debilu
wiemcomówię 2016-02-15 22:49:14
Wszystkie opinie podawane tutaj są prawdziwe - okradanie pracowników z ciężko zarobionych pieniędzy, żeby móc się wykazać przed N, że "jestem taki oszczędny".Gdzie on znalazł takiego nieudacznika? Za dawno minionych czasów dawno wyjechałby na taczkach za bramę. Prowadzi ten zakład do upadku, tak jak zrobił to w innych prowadzony przez siebie zakładach. Chyba, że po to został postawiony..............
Rambo 2016-02-19 22:01:13
Hej Frezpolki marudzicie, nazekacie, spróbujcie gdzie indziej. Większośc z Was tylko to potrafi. Siedzicie cichutko bo sr..cie po gaciach. 70% z was nie zagrzało by miejsca dluzej w innym zakladzie gdzie sa wymagania bo nie jestescie przyzwyczajeni do pracy. Ja mam porownanie bo pracowalem kilka lat w tym zakladzie, teraz pracuje ciezej za wieksza kase ale nalezy się naje..c. Jezeli ktos z was chce zarabiac 2x wiecej za prawdziwą robote dajcie znac. Jak chcecie tylko gadac to siedzcie tam dalej i ogladajcie sobie maszynki jak kreca za was robote. Sayonara.
sonik 2016-02-23 23:18:08
Rambo,mam nadzieję że przeczytałeś mój wpis czyli moje zdanie o tobie zanim operator nie usuną go z forum.
xxl 2016-02-24 11:06:42
a co na to Petru
sonik 2016-02-28 21:42:29
Dla Petru jesteś debilem z tej samej wsi co dyrektor,snopku nie domłócony.
xxl 2016-02-29 19:32:24
No dobra a co petru na to co on na to mówi?ty sonik lizałeś jednym liżesz i drugim
sonik 2016-02-29 23:47:33
Tylko tyle?Nie dziwię się..Twoja wyobrażnia i elokwencja nie pozwala na nic więcej jak jedynie ''Co na to Petru'' i ''Lizałeś''.Zmień Nick na Wiochmen xxl zawarta w nim będzie cała twoja prymitywna osobowość.Zamiast nadwyrężać swojego buraka na patyku wpisz tylko Nick,zamieść go na stronie a każdy już będzie wiedział co chciałeś napisać,na sto procent Co na to Petru.
stary wyjadacz 2016-03-02 12:31:45
Skoro nie ma wpisów w temacie Frezpolu to widać że zastępczym tematem jest polityka(xxl),oraz psychologia nie refundowana z NFZ(sonik).......:))
biuro centrala 2016-03-11 10:08:31
Witam
pracownik biura po 7 latach - zjeb... firma pełna lizodupów i karierowiczów. szkoda tych lat, ludzi nie szanują, Orzeł to prostak udający inteligenta, a Tem boi się odezwać aby siedziec dalej cicho i potakiwać N. firma bez perspektyw niestety bo ma brak kapitału w ludziach...
KING 2016-03-11 16:12:12
no cóż w tej firmie zawsze był syf od momentu wykupu przez frezpol,syf i przekręty zasoby ludzkie zawsze mieli głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ot cały frezpol a za przekręty to wszyscy z góry powinni iść ???????? wiecie gdzie jeszcze jak PIPa ma się w kieszeni to wolno wszystko
uśmiany_jak_norka 2016-04-07 22:51:10
No i proszę, jak to na pierwszy rzut oka można rozpoznać podstawionego kolesia... Moznaby nawet zaryzykować, jak się nazywasz naprawdę panie "hurt", heh, ile ci doplacili za wklepywanie takich bredni? Kto cię tu teraz doceni, bo na pewno nie nowe kierownictwo w ś-cy. Jaśnie szanowny prezes i tak się na wszystkich wypnie i zgarnie swoją kasę za czyjąś ciężka pracę, o której piszesz. Obyś się za późno nie obudził, dobrze tym, co ich już tu nie ma
Pozdro
Sonik 2016-04-09 10:00:03
Wymień choć Trzy pozytywy które potwierdzą te brednie które wypisujesz.Forum dyskusyjne nie tworzy się po to by je sztucznie podtrzymywać,ono jest przede wszystkim dla pracodawcy by wyciągał wnioski i wprowadzał zmiany na podstawie opinii pracowników.Czy przez ten czas funkcjonowania tego forum w tym zakładzie nastąpiła poprawa i wystąpiły zmiany na podstawie wyciągniętych wniosków? NIE!!
Ostatnio napisałem na Forum obszerną relację na temat warunków pracy i wynagrodzeniu,poza tym ujęte zostało parę istotnych kwestii związanych z organizacją pracy na danym stanowisku.Nikomu nie obrażałem i nie używałem wulgarnych słów,jednak mój wpis został usunięty w ten sam dzień.Jaki z tego wniosek?Moje zdanie jest takie że kierownictwu i prezesowi na rękę jest że ludzie się kłócą i są podzieleni bo taki stan jest łatwiej kontrolować a forum można wykorzystać żeby dolewać oliwy do ognia chociażby przez podstawianych ludzi umieszczających podobne komentarze.Nie wiem czy mój obecny wpis nie zostanie usunięty ale jeśli tak to tylko utwierdzi mnie w tym co napisałem i w opinii na ten temat.....Pozdrawiam wszystkich.
stary wyjadacz 2016-04-12 17:19:05
Ależ nie Soniku,Moj post też usunięto bo obrazilem(ponoć) wartosci religijne i historyczne :)) Do rzeczy: Robi się wiele żeby ten zakład poszedł pod młotek,lub został zamknięty celem sprzedania.Prawdę wie tylko szeryf,a patrząc co poczyna to zmierza do................Ukrainskiej załogi!!!I biada wam(nam) bo nie liczcie na wyrozumialosc!!!Guma,gaz i wąskie drzwi!A te wszystkie "przeszeregowania"to tylko zmylka,ktora ma wprowadzić ciszę do czasu wymiany załogi.......a kroki już poczynil(czytajaco-pracujący wiedza).Pozdro
uśmiany_jak_norka 2016-05-11 16:20:33
Co, rekrutacja Wam nie wyszła, że znowu piszecie takie brednie? Ta firma to dno, uciekaj kto może.
Nemo 2016-05-11 17:42:25
pytanie kto pracuje w takim niewydarzonym zakładzie .skoro firma dno to co wy tam robicie?rozumiem że w dennym zakładzie pracują denni pracownicy
uśmiany_jak_norka 2016-05-12 11:27:24
A może piszą tu niektórzy, co już z tego gó... odeszli? Nie przyszło ci do głowy, że są ludzie, którzy odeszli, żeby za głodowe stawki nie pracować - a przede wszystkim, nie dać się oszukiwać, jak to ma w zwyczaju nowe dyrektorstwo? A na forum się odzywam, bo mi zależy na ludziach, niektórych. I chcę uświadomić zarządzającym błędy... Pisanie w takim tonie propagandy, co ma ściągnąć kolejnych naiwnych, jest dla nas starych śmieszne... kompromitujecie się, jeżeli sądzicie, że na okolicznym rynku pracy Frezpol ma dobrą opinię... albo że w ten sposób ją poprawicie. Może skupcie się raczej na uczciwym wynagradzaniu harówki?
nemo 2016-05-12 17:25:21
ja to już dawno zrozumiałem teraz zarabiam o wiele więcej w WAŁBRZYCHU bez dojazdów ,tylko jakiś sentyment mam do tej firmy i szkoda mi tych których się zarzyna
uśmiany_jak_norka 2016-05-13 11:25:52
Dokładnie popieram to, co kolega pisze.
wiemcomówię 2016-06-05 23:02:00
Opinii o tym tzw zakładzie pracy jest tyle ilu pracowników, aktualnych lub byłych.Na dzień dzisiejszy jest "siara i wiocha" jak to mówią dzisiejsi młodzi. Nikt, oprócz oszukiwanych ukraińców nie chce tu pracować, bo świdniczanie dowiedzieli się, wałbrzyszanie wiedzą co to znaczy Frezpol. Pracowników coraz mniej, nowych brak. Plany leżą w gruzach, bo ważniejsze są wszystkie inne rzeczy oprócz produkcji. Zakład nie tylko nie przynosi zysków, ale wręcz generuje coraz większe straty i to pasuje N. Więc o co chodzi? Ha, o to, że trzeba dotrwać do odpowiedniego momentu i fiuuu, sprzedać to co zostanie, a resztę zaorać. A ludzie? Na zieloną trawkę. Tylko gdzie dopracować do emerytury gdy jeszcze parę latek zostało?
wiemcomówię 2016-07-06 15:00:37
No to teraz się dzieje w zakładzie. 130 ton, a miało być 300...R. robił dużo ponad 200 i był be, ten robi ledwo-ledwo i jest ok. Poprzegrywane przetargi, strata wielu klientów, generowanie coraz większych strat, zwalnianie pracowników to "dorobek" nowego dyrektoriatu. Sumując, jeśli R był tak zły to co można powiedzieć o tym co dzieje się teraz?
i tyle w temacie 2016-07-06 18:14:32
Firma taka jak Frezpol miała produkować 80 ton wyrobów ,siedzicie i jęczycie zróbcie coś dla siebie i się zwolnijcie no chyba ze jesteście tacy dobrzy i pracy z waszym wykształceniem nie ma a z jakiego powodu WR został zwolniony tego nikt naprawdę oprócz A.N. i WR nie wie.
1
kicker 2016-07-08 16:49:28
A skąd dane, że taka firma miała produkować 80 ton? Czyżbyś nowy kierowniku próbował usprawiedliwiać swoją nieudolność? To jakim cudem "firma taka jak Frezpol" jeszcze niedawno produkowała grubo ponad 200 ton? Jak to się mówi: jak nie potrafisz, to nie pchaj się na afisz. A nowe kierownictwo niczym pozytywnym się nie wykazuje i to jest fakt. Natomiast sygnały od załogi są po to, zebyście się zastanowili, co robicie. A zresztą, czas do upadku możemy chyba liczyć w tygodniach? I co mądrzejsi się zwalniają, tu racja. Pozdro.
kicker 2016-07-08 16:50:25
A skąd dane, że taka firma miała produkować 80 ton? Czyżbyś nowy kierowniku próbował usprawiedliwiać swoją nieudolność? To jakim cudem "firma taka jak Frezpol" jeszcze niedawno produkowała grubo ponad 200 ton? Jak to się mówi: jak nie potrafisz, to nie pchaj się na afisz. A nowe kierownictwo niczym pozytywnym się nie wykazuje i to jest fakt. Natomiast sygnały od załogi są po to, zebyście się zastanowili, co robicie. A zresztą, czas do upadku możemy chyba liczyć w tygodniach? I co mądrzejsi się zwalniają, tu racja. Pozdro.
i tyle w temacie 2016-07-12 16:21:22
Witaj mało anonimowy człeku
Te 80t to była inf od byłego właściciela Linmetu czyli ARP 80t to tyle ile w 2004r mógł wyprodukować zakład przy tym stanie pracowników a ilu miał spytaj
go slow 2016-07-12 21:39:29
Do @i tyle w temacie - żałosny jesteś, a każdym wpisem się pogrążasz, więc może lepiej daj se człowieku na wstrzymanie. Przeczytaj co napisałeś przez kilka ostatnich wpisów i złap się za głowę.
i tyle w temacie 2016-07-13 17:48:03
Oświeć mnie co napisałem ,mam nie odparte wrażenie ze jesteś przedstawicielem kierownictwa a może donosisz jeszcze
Ps powtarzasz się
wiewior 2016-07-15 19:48:18
Zakład chyli się ku upadkowi, rynek już nie ten sam, a i miejsce pracy fatalne... Co się dziwić, że ofert nie ma i chętnych na nie też nie.
Worker 2016-07-25 17:05:46
Frezpol nie chyli się ku upadkowi, tylko już upadł. Sprawdźcie se w KRS 5 lipca zgłosili upadłość w sądzie wałbrzyskim
5
Worker2 2016-07-26 15:01:23
Worker - poczytaj troszkę wiecej o upadłościach i zastanów się gdzie jest siedziba Frezpolu. Ominąłeś kilka etapów w życiu. Oprócz umiejętności pisania i obsługi komputera jest jeszcze coś takiego jak wiedza. I tego Ci brakuje, nawet podstawowej.
Worker3 2016-07-28 05:00:58
Worker ma rację,jest zgłoszony wniosek o upadłość. Jest wyznaczony syndyk. Dodatkowo aby Was jeszcze bardziej zasmucić to: Prezes i Orzełek założyli nową spółkę z konkurencyjnym zakresem działalności: Frezpol-Serwis.
Ewidentnie działają od dłuższego czasu na szkodę Frezpolu. Ciekawe czy ktoś się odważy zgłosić te działania na Policje.
Ciekawe jaka będzie sytuacja z naszymi wypłatami? Chyba musimy rozpocząć strajk.
Obecność Magdy jednoznacznie świadczy o sytuacji w firmie. Przypomniały mi się czasy Linodrutu i sposobu działania tej baby.
Ach świat się zmienia...
stary wyjadacz 2016-08-02 20:27:51
art.41.1 kp płaczcie i czytajcie........nie stosuje sie do art.38,39,41 kp
starosta 2016-08-04 07:23:25
Firma, która właśnie ogłosiła upadłość? Człowieku, co ty piszesz? Szanuj ludzi, którzy właśnie trafiają na bruk i nie werbuj tu nowych naiwnych.
wiemcomówię 2016-08-09 13:48:50
No niestety, wychodzi na to, że N dokładnie zaplanował to co się teraz dzieje, a obecność Madzi to tylko potwierdza. To ona zrobiła wszystko, żeby podarować jak na tacy Nasiełowi Linodrut, za który zapłacił niewielką cząstkę rzeczywistej wartości. Teraz w ramach wdzięczności pozwoli jej zakończyć działalność Frezpolu. O tym, że Frezpol padnie zdałem sobie sprawę już po paru miesiącach tzw. działalności Macieja i mówiłem o tym. Niestety okazało się to prawdą. Piszę to z przykrością, bo przepracowałem w Linodrucie i Frezpolu większą część mojego zawodowego życia. Od dłuższego czasu widać było "kierunek działań". Nie jestem mściwy, ale za to powinna być jakaś kara, za te fałszywe obietnice bez pokrycia, za kłamstwa w żywe oczy. A tym, którzy będą domagać się odpraw mogę tylko powiedzieć - wyduście z dziada ostatni należny wam grosz, bez litości. I nie dajcie się nabrać na puste obietnice. Powodzenia.
1
stary wyjadacz 2016-09-15 10:29:08
Tik,tak-tik,tak................zegar tyka dla syndyka :)
maciek 2016-09-15 16:18:50
Hej, wiecie czy w niedługim czasie jest szansa, żeby znaleźć zatrudnienie jako asystent specjalisty ds. finansowych? Nie ukrywam, że zależałoby mi na tej pracy bo oprócz stałej umowy zawsze jest jeszcze szansa na jakieś dodatkowe benefity socjalne do tego.
. 2016-10-30 02:39:30
Kupił ktoś ten zakład?
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe FREZPOL Sp.zo.o. - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe FREZPOL Sp.zo.o.