Sente Systemy Informatyczne Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Sente Systemy Informatyczne Sp. z o.o.

Yorg2 2017-01-19 23:50
Bo w zlym zespole jestes.
1
Nornik 2017-01-20 15:21
W zarządzie nie było miejsc xD
24
Moralista 2017-01-20 17:40
No cóż firma duża i dobra trzyma standardy. Jak załoga jest prawidłowo z rekrutowana wie jakie są wymagania i stara się je realizować! Wniosek prosty, jak w firmie jest dobrze poukładane to nie ma większych problemów. Tylko trzeba pracować i cieszyć się.
Kandydat 2017-01-21 10:02
3000 netto ? Czy to raczej mrzonka
Kandydat 2017-01-21 11:23
3000 zł netto na start w tej firmie ? Jest to możliwe czy raczej mrzonka ? Mając roczne doświadczenie z ERP'ami
kondzi 2017-01-21 16:26
Ale co to ma do Sente?
Seba 2017-01-24 09:00
Sente to duża firma i dobra firma. Jestem zainteresowany pracą i chcę wiedzieć jakie ludzie maja zarobki jako programiści?
1
no_name 2017-01-28 09:35
Podzielcie się opinią ludzie pracujący w tej firmie , warto tutaj pracować ? Jakie największe zalety, a jakie wady ?
Pracownik 2017-01-29 21:33
Wady: Niskie zarobki, zła atmosfera, duży stres, niezadowolenie klientów, przestarzałe oprogramowanie
Zalety: Polska firma.
28
PC 2017-02-03 10:22
Mam zgłosić się na rozmowę w związku z tym mam pytanko, jak przebiega rozmowa?, o co pytają? Bardzo się cieszę.
Do PC 2017-02-04 14:44
@PC jeżeli starasz się o posadę programisty to nie musisz się przygotowywać. Mało kto chce tam pracować, więc jak jesteś zainteresowany i rokujesz na takiego który szybko się nie zwolni to na zapewne Cię przyjmą. Ale szczerze nie życzę Ci być się dostał, dla Twojego dobra. Pozdrawiam i przemyśl to jeszcze raz!
25
Older 2017-02-13 20:21
To już nie jest ta sama firma co kiedyś. Kiedyś była fajna atmosfera, koleżeństwo, ludzie pracowali tu długo, a nawet za free w wolnym czasie malowaliśmy nowo wynajęte pokoje w firmie, bo nie było kasy na malarza, był szacunek do każdego, a to teraz to byle kasa się zgadzała i patrzenie z góry, nikogo twoje problemy nie obcho0dza. Żal patrzeć, bo to kiedyś naprawdę fajna firma była. A i motywować swój zespol w takich warunkach trudno, bo to się czuje.
27
Molenda 2017-02-14 14:41
Nawet najlepsza firma może mieć gorszy okres w swojej karierze. Są różne powody tego ale od pracowników też dużo zależy.
Były 2017-02-14 20:53
To prawda @Molenda od pracowników dużo zależy. Niestety z Sente szybko odchodzą Ci pracownicy którzy coś potrafią i nie chcę pracować za grosze bez perspektyw i bez słowa dziękuję. Nic dziwnego, że Ci którzy zostają są sfrustrowani a to odbija się na atmosferze. A prezesi...szkoda mówić.
27
Tomasz 2017-02-18 16:25
Czemu szkoda gadać. Panowie są cenieni i nominowani do nagród. Jeden z nich ma bardzo dobrą opinię na rynku wrocławskim i jest zapraszany do wyglaszania wykładów. Wyształceniem i wiedzą nie tylko z obszaru informatyki nie odbiegają od managerów wielkich korporacji. Nigdy się wszstkim nie dogodzi a w pracy ma być atmosfera pracy a nie urlopu.
2
Mewa 2017-02-19 10:22
Sente bardzo mi się podoba, to profesjonalista na rynku .
1
Lidia 2017-03-01 12:35
Czy widzieliście już, że firma poszukuje ProgramistyC#? Zapoznaj się z zakładka "Praca w Sente" i złóż swoją aplikację! :)
2
Taki 2017-04-14 11:04
Nie polecam, szkoda czasu. A czas to pieniądz. A bardziej merytorycznie: wszystko już zostało napisane, patrz wyżej i patrz na kciuki.
16
Jerzy 2017-04-23 11:02
Mam chęć złożyć cv do firmy ale po lekturze wpisów mam bardzo mieszane uczucia. Tak skrajne wpisy, gdzie jest prawda?
Do Jerzego 2017-04-24 20:20
Szukasz prawdy? Poświęć pół dnia na założenie konta na linkedinie/goldenline, i wyślij pare zapytań do byłych pracowników. W ten sposób stracisz parę godzin, zamiast paru miesięcy w sente.
15
Jerzy Niewierzy 2017-04-24 23:07
A czego tu nie czaisz?
Pozytywne wpisy robią kadrowe i gumuja wpisy co wszyscy w Sente wiedza...

Wyciągnij sobie wnioski ze przez 2 miesiące pozytywny post zebrał tylko 1 like, a negatywny z tego samego tygodnia - 17. Coś Ci to mówi?

A co do postu "Tomasza" z 18.02 to ten Pan nie jest zapraszany tylko się sam wpycha.
18
Leon 2017-04-29 15:45
Słyszałem , że to dobra firma a po lekturze wpisów nie wiem co myśleć.
Nowicujesz 2017-05-25 11:13
Witam
Na jakie zarobki może liczyć programista posiadający 1,5 roczne doświadczenie w zawodzie ?
Pozdrawiam
Zarobki 2017-05-25 19:56
2300 - 2800 netto
9
Moralista 2017-05-25 23:19
Żeby wyrobić sobie opinie o firmie trzeba niestety dowiadywać się poza forum. Tu są czasami tak skrajnie różne opinie.
Nowicujesz 2017-05-26 12:46
Moralista, mogę prosić się o kontakt ?
Moralista 2017-05-30 09:24
Sente Systemy Informatyczne mają nowoczesne technologie i sądzę, że nie każdy posiada takie umiejętności aby tu pracować. Nie chcę nikogo obrazić ale taka jest rzeczywistość. Firma szuka wybitnych specjalistów, gdyż to pozwoli utrzymać dobrą pozycję na rynku.
ehem.. 2017-05-30 16:42
Ja rozumiem robienie sobie dobrego PR przez właścicieli czy lekkie podkoloryzowanie, ale na taką skalę to jednak byscie się wstydzili.
Prawda jest taka, ze w Sente rządzą układy i układziki. Nie masz "chodów", to nic nie załatwisz. Podwyzka? Jak masz chody.
Z problemami się nie pokazuj.
Która dziewczyna awansowała i ZA CO też wszyscy wiedzą, ale nie będę pisać, bo mi skasują komenta.
Moralista- Sente nigdy nie miało wspominanej przez Ciebie dobrej pozycji na rynku, wiec o czym mowa?
Praca w Sente to orka na ugorze, z wściekłymi klientami, w technologii sprzed ery Atari, za wynagrodzenie jak w urzędzie i bez słowa dziękuje.
Jeżeli chcesz być publicznie ponizany, to racja- idź do Sente xD xD
A co w zamian? Rzucili nam z okazji przeprowadzki salate i rzodkiewki za 10 zł (seriooo?? Jprdl kto to wymysla). Rzućcie każdemu po bonie na 500zł, to pogadamy.



15
ehem.. 2017-05-30 16:43
Ja rozumiem robienie sobie dobrego PR przez właścicieli czy lekkie podkoloryzowanie, ale na taką skalę to jednak byscie się wstydzili.
Prawda jest taka, ze w Sente rządzą układy i układziki. Nie masz "chodów", to nic nie załatwisz. Podwyzka? Jak masz chody.
Z problemami się nie pokazuj.
Która dziewczyna awansowała i ZA CO też wszyscy wiedzą, ale nie będę pisać, bo mi skasują komenta.
Moralista- Sente nigdy nie miało wspominanej przez Ciebie dobrej pozycji na rynku, wiec o czym mowa?
Praca w Sente to orka na ugorze, z wściekłymi klientami, w technologii sprzed ery Atari, za wynagrodzenie jak w urzędzie i bez słowa dziękuje.
Jeżeli chcesz być publicznie ponizany, to racja- idź do Sente xD xD
A co w zamian? Rzucili nam z okazji przeprowadzki salate i rzodkiewki za 10 zł (seriooo?? Jprdl kto to wymysla). Rzućcie każdemu po bonie na 500zł, to pogadamy.
14
Być może przyszły 2017-05-31 06:58
Jak czytam twojego posta, to się zastanawiam, skoro jest tak fatalnie, to czemu się nie zwolnisz? Rynek we Wrocławiu dla IT długi i szeroki - chyba nikt cię tam siłą nie trzyma?????
4
pracownik 2017-05-31 09:59
Kolego, bo pewnie się znamy:
1. Pisz o swoim zespole a nie całe firmie. U mie takich zjawisk nie zauwazyłem.
2. Skoro jest tu tak bardzo źle to się zwolnij, a nie marudzisz. Jak pisał @Być może przyszły rynek jest pełen ofert, chyba, że juz próbowałeś i nie wyszło, wówczas siedź cicho i ciesz się, zę że pracujesz.
5
Kandydat 2017-05-31 10:21
@ehem.

Mógłbym Cię prosić o kontakt mailowy ?
Chcę rekrutować się do waszej firmy i chciałbym dowiedzieć się jak to wygląda na prawdę, bo tutaj opinie są skrajnie różne.
Kandydat 2017-05-31 11:16
Mógłbym Cię prosić o kontakt mailowy ?
Chcę rekrutować się do waszej firmy i chciałbym dowiedzieć się jak to wygląda na prawdę, bo tutaj opinie są skrajnie różne.
Mareczek 2017-06-18 09:36
W takiej firmie jak Sente nie każdy nadaje się do pracy. Przede wszystkim trzeba mieć odpowiednią wiedzę. Takie firmy mają również olbrzymią konkurencję i obniżając standardy mogą szybko stracić pozycję.
Ciekawski 2017-06-26 22:26
A co się stanie jak na rynku pracy zabraknie pracowników (geniuszy), źródełko wyschnie? Czy jest na to jakaś recepta?
ziemianin 2017-06-27 15:02
Pracuje w sente już kilka lat i nikt mnie tam nie trzyma, nikt mi nie ubliża, nikt na mnie nie krzyczy...

Fakt, są czasem wzloty i upadki, ale gdzie ich nie ma? Mój zespól jest akurat świetny - nigdy nie było jakiegoś wyścigu szczurów po zgłoszenia czy problemów z dzieleniem się wiedzą - jest wręcz odwrotnie. Jasne, że nie można przyjść z wiedzą podstawowa bo czymś jednak trzeba się pochwalić na rozmowie, ale nie są to jakieś wygórowane wymagania. Kasa rzeczywiście mogła by być większa, ale są podwyżki i wbrew temu co czytam powyżej - nie trzeba nikomu robić łaski czy... wiadomo.

Nikt w firmie na siłę nie trzyma, a jak się przychodzi roszczeniowo nastawionym z dyskusyjnymi umiejętnościami to o czym my mówimy. Już sam fakt siedzenie w "złej firmie" i marudzenia świadczy dobitnie ów osobę.
3
Realista 2017-06-28 15:30
Poczekajmy rok, dwa to i podstawowa wiedza wystarczy geniuszu. Liczą się chęci i wzajemne poszanowanie, a wyjątki wszędzie się zdarzają. Otwórz własną firmę, szybko sfruniesz na ziemie, żeby tylko mieć pracownika.
jaaa 2017-06-28 23:06
Firma fajna ale za dużo korporacyjnych zasad i zwyczajów a za mało świętego spokoju i czasu na pracę. Kasa słaba ale możliwości rozwoju w bazach danych są niezłe.
6
Cfaniak 2017-06-30 08:20
Jakie to korporacyjne zasady są w Sente? Bo nie kojarzę żadnej.
2
Moment 2017-07-03 06:23
Widać jestes z tych co wola robic wszystko zeby nie pracowac skoro tego nie widzisz..
5
Jarek 2017-07-04 22:33
Już tutaj nie pracuję, żałuję że nie zwolniłem się wcześniej jak kilkunastu moich kolegów (po 2 -3 miesiącach). Zatrudniają głównie studentów, nie wiele mogą zaoferować doświadczonym osobom. Zdecydowanie nie polecam.
10
ehem 2017-07-05 22:50
Odpowiadając na pytanie dlaczego tu jeszcze pracuje - bo kończę studia, i nie każda firma jest chętna na zatrudnianie studentów. Tylko to, co mi się wydawało fajne, że mnie chcieli zatrudnić oznacza w praktyce, że współpracuję z osobami, które nie maja bladego pojęcia co robią, a 3/4 mojej roboty to sprzątanie baboli po studentach którzy byli tu 2, 3, 6, 10 i 15 lat temu.... S E R I O
Kasa jest na tyle mała, że już wiem, że w Nokii dostałbym teraz ok 2500-3000 więcej z moim doświadczeniem. Niestety muszę się jeszcze trochę przemęczyć. To tez jasno pokazuje, czemu czekają tu inni studenci. Na palcach jednej ręki policzysz tych, co tu zostają po studiach.
Firma nie zatrudnia ludzi z doświadczeniem, bo Ci wiedzą, jak jest gdzie indziej i od razu uciekają.

...a co do korpo zasad, to tylko czekam, kiedy wprowadzą poranny apel xD
16
D 2017-07-11 08:41
to naprawdę przykre jak wchodzi tu ktoś z HR Nokii i pisze udając pracownika Sente :-(
1
Ehrm 2017-07-11 16:50
To przykre jak wchodzi to prezes tudzież Hr z Sente i ma tylko tyle do powiedzenia. Jaka jest prawda każdy kto miał styczność z wami doskonale wie. Tutaj panuje ustrój feudalny, ma szczęście ten kto trafi na ludzkiego pana.
13
s4 2017-07-12 21:12
To przykre jak wchodzi tu HR sente i nikogo nie udaje xD
6
Pracownik z dłuższym stażem 2017-07-13 22:41
Rany człowieku co za bzdury piszesz. Widać, że tu nie pracujesz i nie masz pojęcia o firmie, bo 10,15 lat temu nikt studentów nie zatrudniał. A skoro jesteś taki zdolny i możesz zarabiać z Twoim doświadczeniem 2000 więcej, to co tu jeszcze robisz? I po co się meczysz? Czyżby jednak w Nokii nikt Cię nie chciał?
Moralistka 2017-07-16 12:03
Czy rzeczywiście nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Wszyscy tak narzekacie a ja szukając pracy rozpytywałam i słyszałam o Sente sporo dobrego. Jeszcze nie spotkałam się z idealną firmą, zawsze mogą być jakieś niedociągnięcia to jest normalne.
KGB 2017-07-18 17:17
No wlasnie od jakiegoś czasu nie można. To była świetna firma, ale teraz jedzie tylko na dawnej opinii. Kiedyś było przyjacielsko, natomiast obecnie nie liczy sie człowiek. Moge tylko poradzić właścicielom: przemyślcie jeszcze raz to co robicie.
10
Piotr 2017-07-20 11:22
Zgadzam się z poprzednimi komentarzami. 90% czasu pracy programisty to samo naprawianie błędów po poprzednikach. Praca nie rozwija, płacą mało. Nie wytrzymałem tam nawet 6 miesięcy.
9
Mańka 2017-07-25 18:53
W każdej firmie są lepsze i gorsze momenty, może właśnie tu jest ten gorszy czas? Jeśli firma jak piszecie była dobra to jaka jest przyczyna pogorszenia?
Zostaw swoją opinię o Sente Systemy Informatyczne Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sente Systemy Informatyczne Sp. z o.o.