brak logo

ADP Polska

Warszawa

Opinie o ADP Polska

zoska 2012-08-28 14:45:15
pracowałam tam 4 lata. Atmosfera super, ludzie niesamowici zwłaszcza dział wdrożeń. Polecam chociaż pracy dużo :)
kornel 2012-09-23 12:06:02
firma słabo zarządzana,trochę jak folwark. nie polecam
2
GOŚĆ 111 2012-12-10 13:43:43
kornel - 2012-09-23 12:06:02

firma słabo zarządzana,trochę jak folwark. nie polecam
bajzel w tej firmie to jest, a zarobki to już wogóle porażka
obcy 2013-09-05 09:03:03
Trochę bzdury opowiadacie. ADP płaci przyzwoite pieniądze, co do zarządzania to typowa korporacj, ze wszystkimi złymi ale też dobrymi przywarami korporacji.
Lisek 2013-10-08 23:24:13
Jest tak jak w najnowszej reklamie Pracuj.pl - siedzisz po 10-12h (średnio) ale "darmowe" miejsce na parkingu masz, tak jak opiekę medyczną, no i premię dają (:O) Co do zarobków nie ma szans na podwyżkę, w temacie nadgodzin jest jeszcze bardziej zabawnie - obowiązków jest na całą dobę i Twoim obowiązkiem jest się wyrobić w 8h - jeśli nie - no cóż - Twój problem - nie płacą, garba się dorobisz niczego więcej. Pracownik jest tylko trybikiem. Ale za to jest wizja ;)
2
Els 2013-12-03 14:15:45
A jak z zarobkami? Ile bez premii zarobi specjalista ds. kadr?
I serio jest tak, że jest tak dużo tych nadgodzin? Są płatne?
jacku 2013-12-12 19:57:30
Praca jak praca, jeżeli jej nie masz to nawet ta w ADP jest dobra a jeżeli masz to nie zmieniaj bo będziesz żałować. ADP ma oddziały jeżeli mówimy o Warszawie to zależy do jakiego działu trafisz, jeżeli o Bielsku Białej to nawet nie patrz w jego kierunku. W tym przypadku chyba lepiej być bezrobotnym. Wynagrodzenie takie sobie, za nadgodziny nie płacą.
5
BB 2014-03-24 13:14:52
Witam! firma ADP zaprosiła mnie na II erat rekrutacji, który ma trwać parę godzin, powiem szczerze nie jestem przekonana co do tej oferty a tym bardziej po Waszych opisach. Zastanawiam sie czy warto tym bardziej że do firmy mam w jedną stronę prawie 50 km. Pozdrawiam
AK 2014-04-17 18:14:02
Fakty na temat pracy:
Generujesz nadgodziny i możesz je wybrać ale nie masz kiedy, podobnie w przypadku urlopu musisz odebrać, ale fizycznie nie ma jak.
Pracy jest dużo, obsługa kadrowo płacowa to jedno, a dodatkowe pliki i pliczki jakie musisz wypełnić w ciągu dnia to drugie.
To praca dla osób bez żadnych zobowiązań rodzinnych - bo nie masz na nie czasu.
Tylko ludzie są świetni:)
A co do parkingu - jest płatny:)opieka medyczna faktycznie - darmowy pakiet...
1
eahh 2014-05-12 22:53:49
Premia 30 % - jak jestes "skuteczny" w 99% . Płaca na początek 1800, (potem też.....:), parking płatny, pakiet medyczny w "cenie", nadgodziny do wybrania ( a ma je każdy...)i zarzadzanie... daleko mu do korporacji....jak już ktoś wspomniał czysty folwark. Ludzie fajni ale nie ma czasu na poznawanie... jeden wielki (usunięte przez administratora) ;)POWODZENIA.
gosia 2014-05-27 08:45:08
a czy ktos mógly napisac jak wyglada tam praca na stanowisku Specjalista ds. sprzedazy, jakie zarobki? jaka praca bo podejrzewam ze jest jej duzo. I tak czytam o tych nadgodzinach, naprawde sa niepłatne ? troche mnie to dziwi bo ludzie sa juz chyba za bardzo uswiadomienie zeby tyrac za darmo... bede wdzieczna za info
była 2014-05-29 22:25:53
Praca w oddziale Bielskim do harówka za marne pieniądze. Nadgodziny do wybrania jednak nie ma kiedy je wybrać. Opieka medyczna płatna - 43 zł/m-c, parking płatny ok. 50 zł/m-c. Ludzie fajni ale zmęczeni pracą po 12 godzin. System czasu pracy: zadaniowy. Przydział zadań zdecydowanie przewyższa możliwość ich zrobienia w 8 godzin. Zarządzanie trochę bez pomysłu i zdecydowanie nie idące w kierunku poprawy warunków pracy, mam na myśli nadgodziny.
1
HR 2014-08-20 19:46:00
w ZADANIOWYM czasie pracy nie ma nadgodzin ! Nie ma również strategii na nadgodziny. Od tego jest kodeks pracy. Dziwne, że osoba która pracowała w firmie która zajmuje się administracja kadrowo-płacową dla firm zewnetrznych brakuje elementarnej znajomości KP....(sic!).
sor 2014-09-04 23:40:07
ehe....
hr 2014-09-20 07:54:03
Ktos tu nie czyta ze zrozumieniem. Była wyraźnie napisała "Przydział zadań zdecydowanie przewyższa możliwość ich zrobienia w 8 godzin". Trochę dziwi, że osoba pracująca w HR zna tylko KP, a nie interesuje się innymi regulacjami. Określenie czasu pracy wymiarem zadań nie pozbawia możliwości dochodzenia wynagrodzenia za prace w godzinach nadliczbowych, jeżeli zadania zostaną wyznaczone w taki sposów, że nie można ich wykonać bez przekroczenia norm czasu pracy - wyrok sądu najwyższego z 25 sierpnia 2004r., sygn. akt II pk 707/2003 r.
2
kk 2014-11-09 18:23:06
Byłam na rozmowie kilka miesięcy temu w BB i średnio to wygląda. Nadgodziny do wybrania, dyżury dla dużych klientów, z wynagrodzeniem, to nie wiem jak jest, ale podejrzewam, że więcej niż 1800 na rękę na początku nie ma. Wychodziłam z firmy po 18, a w firmie była jeszcze połowa pracowników, a praca zaczyna się od 8, więc już ponad 10 godzin tam siedzieli.
2
adppp 2014-11-25 13:29:11
Jak jest? Jest tak, że dostajesz pulę swoich klientów i nikogo nie obchodzi, czy poradzisz sobie z nimi w 2 godziny czy w 12 godzin, masz ich obsłużyć i tyle, bo terminy.... Za nadgodziny nie płacą, można je odbierać, tylko kiedy? Albo zawalisz termin albo wygenerujesz kolejne nadgodziny, bo po powrocie nie wygrzebiesz się z roboty.
3
Pracownik 2015-01-02 22:28:02
Moim zdaniem to jest dobra firma. Szczególnie od 2-3 lat. Ludzie pracują po 10 lat i więcej i raczej nie odchodzą. Wynagrodzenia są normalne. Zawsze mogłoby być lepiej ale i tak uważam, ze nie jest wcale źle. Jeżeli komuś sie chce pracować i jest dobrym specjalistą moze być zadowolony.
2
Anonymus 2015-01-13 22:58:34
Od 2 lat to wszyscy dobrzy się zwalniają :-)
4
Pracownik 2015-01-28 00:43:43
nie wiem jak w Warszawie ale akurat w Bielsku to ci dobrzy co sie pozwalniali to już wszyscy spowrotem wrócili. Chyba jednak sie okazało, że nie było tak super gdzieś indziej. Zawsze można narzekać ale ja tutaj pracuje już trochę lat i widzę, że najbardziej narzekają ci co naj mniej robią. Normalka. A kasa może mogłaby być lepsza ale najniższa krajowa też nie jest.
3
Rekrutacja 2015-02-02 18:48:59
Witam uważam że w firmie ADP pracowników przyjmuje się po znajomości, nie ważne jakie kto ma kwalifikacje...
3
Anonymus 2015-02-03 17:05:04
Wracają to te osoby, które nie potrafią poradzić sobie u innego Pracodawcy. To nie jest standard Adp to prawa rynku i kwestia umiejętności. Pozdrawiam.
hoho 2015-03-09 22:12:27
Nie wiem, czy wiesz o czym piszesz, zwłaszcza że ta firma w Bielsku będzie miała dopiero 10 lat. Takich już zostało niewiele.
1
hihi 2015-03-09 22:19:09
Lizus i pewnie dobrze zarabiasz. Wymień mi 3 bardzo dobrych specjalistów, którzy się zwolnili i wrócili. Kilku wróciło, ale nie grzeszą wiedzą tylko wchodzeniem w tyłki przełożonym.
Anonymus 2015-03-11 21:38:59
Bujną fantazja i tyle. Wiadomo o PR trzeba dbać. Realia kwestia drugorzędna.
A 2015-04-02 19:46:45
Wymień mi 3 dobrych którzy odeszli. Według mnie dobrzy ludzie tutaj zostają. Zresztą nie chcesz tutaj pracować to możesz zawsze odejść.
1
bez sił 2015-05-20 21:12:36
Lider na rynku światowym, bez wątpienia tak ale niestety nie wszędzie i nie we wszystkim. Rzeczywiście to co dzieje się od kilku lat w Bielsku jest przykre, szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę opinii pracowników ale tych prawdziwych opinii. (usunięte przez administratora) bezsensowne tabelki, spotkania, projekty na których firma popłynie na jakości świadczonych usług, zebrania często po kilka godzin a później musisz zostać i nadgonić bo zrobione być musi. "Musi być zrobione na dziś, do godz. ()" to bardzo powszechnie używane tutaj zdanie, nie ważne jak i jakim kosztem. Zmęczenie jest oczywiste, praca nie po 10,12 ale i więcej godzin bywa, że do 23 i jeszcze dobrowolne soboty...Ogromne zaległości, spowodowane brakiem odpowiedniej ilości ludzi do pracy, etaty przeliczane chyba z kosmosu. To, że się pracujesz po 10,12 godzin przez kilka miesięcy nie jest jednoznaczne z tym, że masz za dużo pracy na jedną osobę, to wręcz dla niektórych znaczy, że masz źle zorganizowany czas pracy :). Pracownicy są przemęczeni wiec popełniają błędy, nie ma ludzi nie do zdarcia. Jest ciężko o pracę i jest to tutaj wykorzystywane, wiadomo są kredyty, masz rodzinę nie odejdziesz zaciśniesz zęby, skulisz ogonek i się poddasz(usunięte przez administratora) Ludzie chyba mają dosyć i to widać na każdym kroku. Oczywiście są też opinie że jest super, ale pojedyncze, generalnie to nie wolno narzekać.Jeśli jesteś gotowy poświęcić cały swój czas, od rana do wieczora i w dni wolne odbierać telefony oraz przyjmować pracę do domu nawet jeśli jesteś na zwolnieniu(usunięte przez administratora) to polecam tu pracę. Zarobki jak na lidera na rynku światowym raczej słabe, nie ma się czym chwalić.
9
Dobrze godosz 2015-07-04 22:49:22
Polać jej :-)
Dobrze godosz 2015-07-04 22:53:01
Bez sił polać Ci bo dobrze godosz!
1
bez sił 2015-08-03 22:18:59
Teorii spiskowych nie widzę,skoro jest tak super to zapraszam do skorzystania z oferty pracy:)
Polecam sprawdzić od środka jak wygląda rzeczywistość. Może zastanowi fakt usuniętych opinii a może nie warto pisać jak jest na prawdę. Ja już na moje i mojej rodziny szczęście pracuję w innej normalnie zarządzanej firmie gdzie 8 h to 8 h a nie 12 więc jest mi wszystko jedno, a jeśli ludzie nie chcą niech nie mówią, że są wykorzystywani, niech pracują jak do tej pory i wystawiajmy zatem opinie że było super. Wszyscy są wtedy zadowoleni, nie ma potrzeby redagowania opinii pracowników a kto ma ochotę niech się przekona jak wygląda praca od np. 7 rano do 21 wieczorem :) Może zamiast premii albo podwyżki będzie drożdżówka albo kawałek tortu ;) Są wolne miejsca na młodszego specjalistę ponieważ w ostatnim czasie odeszło kilku dobrych specjalistów.Polecam :)
2
ktoś 2015-09-10 21:49:37
szukają cały czas, bo nie mogą ciągle skompletować ludzi, wiecznie ktoś odchodzi, albo zachodzi w ciąże i w kółko. Poza tym firma już ma nieźle zjechaną opinię na rynku pracy. Nie świadczy to chyba dobrze o niej, jeśli pojawia się fajna oferta pracy, a z adp przychodzi ok. 20 cv. To o czymś świadczy.
1
marlena 2015-09-15 12:07:47
witam,
ja właśnie idę na rozmowę rekrutacyjną i tak się zastanawiam nad tym co piszecie.???? Trudno się dostać mając małe doświadczenie w księgowości i kadrach.????Proszę o odpowiedż.
Laki 2015-09-26 08:02:09
Nie jest trudno tylko Ci współczuję
Miru 2015-12-12 08:52:36
Jako starszy specjalista z nadgodzinami niemal codziennie wyciągałem w tej firmie niecałe 3 tys.
specjalista 2015-12-20 15:22:28
Nie wiem jak w Bielsku, ale w innych miastach 3tys. netto o dostaje specjalista bez nadgodzin, a nie starszy specjalista pracujący non stop. Tak więc to czysty wyzysk, a jeśli ktoś płaci jeszcze niej o już praktycznie niewolnictwo
1
marta 2015-12-28 12:49:24
zarobki poniżej przeciętnej. I zwalniają nie tych co trzeba. Wydawałoby się że niektóre Panie na kierowniczych stanowiskach znalazły się tam po przełożeniu przez Pana P
1
milka 2016-01-20 10:42:04
A ja jako były pracownik potwierdzam negatywne opinie. Dobrze to mają tylko liderzy i kadra zarządzająca. Cała reszta, szczególnie ta pracująca bezpośrednio z klientem, w większości przypadków nie ma życia prywatnego. Pomocy też nie można się spodziewać, tak jak już ktoś wcześniej napisał- siedzisz 10 czy 12 godzin w pracy- źle planujesz swój czas.
1
kasia 2016-10-06 14:14:43
Ile w koncu mozna zarobic w tej firmie ?? Ja moge robic nadgodziny, ale czy jest opcja ze wyciagnie sie 3 tysiace netto ?? Myslalam rowniez ze w ADP pracuja sami specjalisci, z tego co czytam opinie niektorych na specjalistow mi nie wygladaja. Jak to w koncu jest ?? Oprocz specjalistow ds. kadr i plac jakich ludzi jeszcze zatrusniaja ?? Bede wdzieczna za informacje.
kasia 2016-10-06 14:15:22
Ile w koncu mozna zarobic w tej firmie ?? Ja moge robic nadgodziny, ale czy jest opcja ze wyciagnie sie 3 tysiace netto ?? Myslalam rowniez ze w ADP pracuja sami specjalisci, z tego co czytam opinie niektorych na specjalistow mi nie wygladaja. Jak to w koncu jest ?? Oprocz specjalistow ds. kadr i plac jakich ludzi jeszcze zatrusniaja ?? Bede wdzieczna za informacje.
kris 2016-10-06 14:26:56
Sorko za glupie pytanie. Czy ktos moze napisac czy jest mozliwosc w oddziale w biels. wychodzenia na papierosa ?? Jakie jest podejscie do ludzi palacych ?? Oczywiscie nie chodzi o wychodzenie non stop, ale przynajmniej raz na 3h. Jest taka opcja ?? Bo bylem tam na rozmowie, drzwi sa zamykane a w firmie palarni chyba brak. Zastanawiam sie, bo nie chce dac plamy na samym poczatku. Z drugiej str. 12 h nie wytrzymam bez fajki wiec jesli nie ma mozliwosci, bo ktos ma sie "przyczepiac" czy miec jakies "ale" chyba zrezygnuje Palenia nie rzuce, zwlaszcza w stresie z nowa praca. . Z gory dzieki za info
TOM 2016-10-21 10:57:59
Witam!
Chciałabym zapytać czy ktoś z Państwa orientuje się jakie są zarobki brutto w Bielsku-Białej, które pracownik otrzymuje na sam początek swojej pracy?
Baka 2016-10-29 20:19:33
najniższe w tej kategorii na okolicznym rynku pracy
4
Nati 2016-11-07 10:22:02
czy zatrudniają w Bielsku bez doświadczenia ?
podpinam się również o zarobki na start ?
beta 2016-11-14 20:46:17
Zatrudniają bez doświadczenia, praca oparta na klikaniu non stop tego samego. Nie myślisz, mało się uczysz jesteś trybikiem w dużej maszynie.
Poznajesz jeden proces i tyle. Zarobki jw.
2
Mona 2016-11-23 20:44:00
Trochę mnie dziwią powyższe opinie.
Na rozmowie byłam w tym miesiącu. Prowadziły dwie babki. W zasadzie były dwie, mówiła głównie jedna. Miło, rzeczowo, profesjonalnie i bardzo kulturalnie. Tłumaczyła, dlaczego zadaje takie pytania i dlaczego to takie ważne. Odpowiadała na moje pytania. Zadawała tez dużo pytań merytorycznych. W końcu ktoś mi zaproponował wodę na rozmowie, co wbrew pozorom nie dzieje się zawsze!
Na korytarzach głównie młode babki (nic dziwnego, że mają wakaty po- ciążowe). Z tego co mówiła, osoby od jednego procesu też tam pracują, ale oni teraz szukają właśnie osób z szerokim doświadczeniem bo takie mają wolne stanowiska.
Pracy nie dostałam.. Pani zadzwoniła i wytłumaczyła dlaczego (a wcale nie jestem osobą bez doświadczenia). Chyba faktycznie szukają dobrych specjalistów. W sumie wnosząc po samej rozmowie- żałuję, że nie wyszło.
Gosik 2016-11-25 22:36:42
Mona nie zatrudniają na wakaty "po ciążowe", praca za osobę która jest na absencji jest rozkładana na pozostałe osoby w zespole, niestety czasem na dwa lata. Zatrudniają za osoby które odchodzą. Ogłoszenie pojawia się tak często jak często ktoś się zwalnia. To nie jest rozwój. Dziwne to jest to że nie dostałaś tej pracy bo nie ma kto pracować. Są działy że ludzie siedzą po 10-12 godz albo więcej i nikt tego nie chce zauważyć. Nowi pracownicy którzy przychodzą pracują bardzo krótko i odchodzą gdzie indziej. Zauważ jedno złe opinie nie biorą się bez powodu, a wątek przewija się cały czas ten sam: zbyt duże nałożenie spraw na jedną osobę, co wynika tylko z chorej polityki pracy w oddziale w Bielsku, słabe zarobki, kiepska organizacja pracy przez managera, brak szacunku do czasu pracownika. Ile czekałaś na korytarzu na rozmowę mimo że przyszłaś na czas bo ja swego czasu ponad godzinę. Kiepsko jak na pierwsze wrażenie. Fakt że mają jeszcze kilku naprawdę dobrych specjalistów, takie rodzynki w serniczku z dużą wiedzą i doświadczeniem, ale przy tej polityce stosowanej wobec pracowników kwestia czasu jak konkurencja ich odbierze. Kto inteligentny poświęci w dzisiejszych czasach rodzinę, znajomych oraz cały swój dzień na pracę i będzie zabierał ją jeszcze do domu za taką stawkę. Wiem bo tam kilka lat pracowałam, szkoda mi tylko tych ludzi co oddają całe swoje serce i nikt tego nie docenia. Jak jest dużo pracy to kierownik nie przyjdzie do Ciebie i nie poprosi tak normalnie: słuchaj jest problem możesz zostać dłużej w pracy? W ADP Bielsko to wygląda tak że jak jest dużo pracy to otrzymujesz suchą informację że to musi być zrobione. A ty masz napisać do przełożonego na karteczce prośbę o pozwolenie aby zostać w nadgodzinach :) szok prawda.
W innych krajach gdzie ADP jest na rynku wygląda to niestety troszkę inaczej :( tak że nie jest to problem całej korporacji.
Nie poddawaj się spróbuj raz jeszcze może się uda i sama ocenisz jaka jest rzeczywistość. Może trafisz na tych super ludzi z którymi ja pracowałam
1
sam 2016-11-27 23:01:53
wow !
Marta 2016-12-02 11:25:53
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie ADP i wyszłam stamtąd jak zbity pies :( Nieprofesjonalna rozmowa nie profesjonalny ubiór Pań z działu rekrutującego. Bardzo niski standard firmy jak na międzynarodową korporację. Poniżanie osoby zaproszonej na rozmowę. Wymuszanie kolejnych spotkań celem wyciągnięcia tylko wiedzy z zakresu audytu (know-how). Nie eleganckie i nie biznesowe zachowanie. Nie polecam!
Mona 2016-12-02 21:20:54
Hmm .. jeśli mówimy o Bielsku to nadal jestem zdziwiona.

Gosik.. na rozmowę czekałam dokładnie 5 minut.
Zostaw swoją opinię o ADP Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADP Polska