brak logo

ADP Polska

Warszawa

Opinie o ADP Polska

AK 2014-04-17 18:14
Fakty na temat pracy:
Generujesz nadgodziny i możesz je wybrać ale nie masz kiedy, podobnie w przypadku urlopu musisz odebrać, ale fizycznie nie ma jak.
Pracy jest dużo, obsługa kadrowo płacowa to jedno, a dodatkowe pliki i pliczki jakie musisz wypełnić w ciągu dnia to drugie.
To praca dla osób bez żadnych zobowiązań rodzinnych - bo nie masz na nie czasu.
Tylko ludzie są świetni:)
A co do parkingu - jest płatny:)opieka medyczna faktycznie - darmowy pakiet...
2
eahh 2014-05-12 22:53
Premia 30 % - jak jestes "skuteczny" w 99% . Płaca na początek 1800, (potem też.....:), parking płatny, pakiet medyczny w "cenie", nadgodziny do wybrania ( a ma je każdy...)i zarzadzanie... daleko mu do korporacji....jak już ktoś wspomniał czysty folwark. Ludzie fajni ale nie ma czasu na poznawanie... jeden wielki (usunięte przez administratora) ;)POWODZENIA.
gosia 2014-05-27 08:45
a czy ktos mógly napisac jak wyglada tam praca na stanowisku Specjalista ds. sprzedazy, jakie zarobki? jaka praca bo podejrzewam ze jest jej duzo. I tak czytam o tych nadgodzinach, naprawde sa niepłatne ? troche mnie to dziwi bo ludzie sa juz chyba za bardzo uswiadomienie zeby tyrac za darmo... bede wdzieczna za info
była 2014-05-29 22:25
Praca w oddziale Bielskim do harówka za marne pieniądze. Nadgodziny do wybrania jednak nie ma kiedy je wybrać. Opieka medyczna płatna - 43 zł/m-c, parking płatny ok. 50 zł/m-c. Ludzie fajni ale zmęczeni pracą po 12 godzin. System czasu pracy: zadaniowy. Przydział zadań zdecydowanie przewyższa możliwość ich zrobienia w 8 godzin. Zarządzanie trochę bez pomysłu i zdecydowanie nie idące w kierunku poprawy warunków pracy, mam na myśli nadgodziny.
1
HR 2014-08-20 19:46
w ZADANIOWYM czasie pracy nie ma nadgodzin ! Nie ma również strategii na nadgodziny. Od tego jest kodeks pracy. Dziwne, że osoba która pracowała w firmie która zajmuje się administracja kadrowo-płacową dla firm zewnetrznych brakuje elementarnej znajomości KP....(sic!).
sor 2014-09-04 23:40
ehe....
hr 2014-09-20 07:54
Ktos tu nie czyta ze zrozumieniem. Była wyraźnie napisała "Przydział zadań zdecydowanie przewyższa możliwość ich zrobienia w 8 godzin". Trochę dziwi, że osoba pracująca w HR zna tylko KP, a nie interesuje się innymi regulacjami. Określenie czasu pracy wymiarem zadań nie pozbawia możliwości dochodzenia wynagrodzenia za prace w godzinach nadliczbowych, jeżeli zadania zostaną wyznaczone w taki sposów, że nie można ich wykonać bez przekroczenia norm czasu pracy - wyrok sądu najwyższego z 25 sierpnia 2004r., sygn. akt II pk 707/2003 r.
4
kk 2014-11-09 18:23
Byłam na rozmowie kilka miesięcy temu w BB i średnio to wygląda. Nadgodziny do wybrania, dyżury dla dużych klientów, z wynagrodzeniem, to nie wiem jak jest, ale podejrzewam, że więcej niż 1800 na rękę na początku nie ma. Wychodziłam z firmy po 18, a w firmie była jeszcze połowa pracowników, a praca zaczyna się od 8, więc już ponad 10 godzin tam siedzieli.
3
adppp 2014-11-25 13:29
Jak jest? Jest tak, że dostajesz pulę swoich klientów i nikogo nie obchodzi, czy poradzisz sobie z nimi w 2 godziny czy w 12 godzin, masz ich obsłużyć i tyle, bo terminy.... Za nadgodziny nie płacą, można je odbierać, tylko kiedy? Albo zawalisz termin albo wygenerujesz kolejne nadgodziny, bo po powrocie nie wygrzebiesz się z roboty.
3
Pracownik 2015-01-02 22:28
Moim zdaniem to jest dobra firma. Szczególnie od 2-3 lat. Ludzie pracują po 10 lat i więcej i raczej nie odchodzą. Wynagrodzenia są normalne. Zawsze mogłoby być lepiej ale i tak uważam, ze nie jest wcale źle. Jeżeli komuś sie chce pracować i jest dobrym specjalistą moze być zadowolony.
3
Anonymus 2015-01-13 22:58
Od 2 lat to wszyscy dobrzy się zwalniają :-)
4
Pracownik 2015-01-28 00:43
nie wiem jak w Warszawie ale akurat w Bielsku to ci dobrzy co sie pozwalniali to już wszyscy spowrotem wrócili. Chyba jednak sie okazało, że nie było tak super gdzieś indziej. Zawsze można narzekać ale ja tutaj pracuje już trochę lat i widzę, że najbardziej narzekają ci co naj mniej robią. Normalka. A kasa może mogłaby być lepsza ale najniższa krajowa też nie jest.
4
Rekrutacja 2015-02-02 18:48
Witam uważam że w firmie ADP pracowników przyjmuje się po znajomości, nie ważne jakie kto ma kwalifikacje...
3
Anonymus 2015-02-03 17:05
Wracają to te osoby, które nie potrafią poradzić sobie u innego Pracodawcy. To nie jest standard Adp to prawa rynku i kwestia umiejętności. Pozdrawiam.
hoho 2015-03-09 22:12
Nie wiem, czy wiesz o czym piszesz, zwłaszcza że ta firma w Bielsku będzie miała dopiero 10 lat. Takich już zostało niewiele.
1
hihi 2015-03-09 22:19
Lizus i pewnie dobrze zarabiasz. Wymień mi 3 bardzo dobrych specjalistów, którzy się zwolnili i wrócili. Kilku wróciło, ale nie grzeszą wiedzą tylko wchodzeniem w tyłki przełożonym.
Anonymus 2015-03-11 21:38
Bujną fantazja i tyle. Wiadomo o PR trzeba dbać. Realia kwestia drugorzędna.
A 2015-04-02 19:46
Wymień mi 3 dobrych którzy odeszli. Według mnie dobrzy ludzie tutaj zostają. Zresztą nie chcesz tutaj pracować to możesz zawsze odejść.
1
bez sił 2015-05-20 21:12
Lider na rynku światowym, bez wątpienia tak ale niestety nie wszędzie i nie we wszystkim. Rzeczywiście to co dzieje się od kilku lat w Bielsku jest przykre, szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę opinii pracowników ale tych prawdziwych opinii. (usunięte przez administratora) bezsensowne tabelki, spotkania, projekty na których firma popłynie na jakości świadczonych usług, zebrania często po kilka godzin a później musisz zostać i nadgonić bo zrobione być musi. "Musi być zrobione na dziś, do godz. ()" to bardzo powszechnie używane tutaj zdanie, nie ważne jak i jakim kosztem. Zmęczenie jest oczywiste, praca nie po 10,12 ale i więcej godzin bywa, że do 23 i jeszcze dobrowolne soboty...Ogromne zaległości, spowodowane brakiem odpowiedniej ilości ludzi do pracy, etaty przeliczane chyba z kosmosu. To, że się pracujesz po 10,12 godzin przez kilka miesięcy nie jest jednoznaczne z tym, że masz za dużo pracy na jedną osobę, to wręcz dla niektórych znaczy, że masz źle zorganizowany czas pracy :). Pracownicy są przemęczeni wiec popełniają błędy, nie ma ludzi nie do zdarcia. Jest ciężko o pracę i jest to tutaj wykorzystywane, wiadomo są kredyty, masz rodzinę nie odejdziesz zaciśniesz zęby, skulisz ogonek i się poddasz(usunięte przez administratora) Ludzie chyba mają dosyć i to widać na każdym kroku. Oczywiście są też opinie że jest super, ale pojedyncze, generalnie to nie wolno narzekać.Jeśli jesteś gotowy poświęcić cały swój czas, od rana do wieczora i w dni wolne odbierać telefony oraz przyjmować pracę do domu nawet jeśli jesteś na zwolnieniu(usunięte przez administratora) to polecam tu pracę. Zarobki jak na lidera na rynku światowym raczej słabe, nie ma się czym chwalić.
10
Dobrze godosz 2015-07-04 22:49
Polać jej :-)
Dobrze godosz 2015-07-04 22:53
Bez sił polać Ci bo dobrze godosz!
1
bez sił 2015-08-03 22:18
Teorii spiskowych nie widzę,skoro jest tak super to zapraszam do skorzystania z oferty pracy:)
Polecam sprawdzić od środka jak wygląda rzeczywistość. Może zastanowi fakt usuniętych opinii a może nie warto pisać jak jest na prawdę. Ja już na moje i mojej rodziny szczęście pracuję w innej normalnie zarządzanej firmie gdzie 8 h to 8 h a nie 12 więc jest mi wszystko jedno, a jeśli ludzie nie chcą niech nie mówią, że są wykorzystywani, niech pracują jak do tej pory i wystawiajmy zatem opinie że było super. Wszyscy są wtedy zadowoleni, nie ma potrzeby redagowania opinii pracowników a kto ma ochotę niech się przekona jak wygląda praca od np. 7 rano do 21 wieczorem :) Może zamiast premii albo podwyżki będzie drożdżówka albo kawałek tortu ;) Są wolne miejsca na młodszego specjalistę ponieważ w ostatnim czasie odeszło kilku dobrych specjalistów.Polecam :)
3
ktoś 2015-09-10 21:49
szukają cały czas, bo nie mogą ciągle skompletować ludzi, wiecznie ktoś odchodzi, albo zachodzi w ciąże i w kółko. Poza tym firma już ma nieźle zjechaną opinię na rynku pracy. Nie świadczy to chyba dobrze o niej, jeśli pojawia się fajna oferta pracy, a z adp przychodzi ok. 20 cv. To o czymś świadczy.
1
marlena 2015-09-15 12:07
witam,
ja właśnie idę na rozmowę rekrutacyjną i tak się zastanawiam nad tym co piszecie.???? Trudno się dostać mając małe doświadczenie w księgowości i kadrach.????Proszę o odpowiedż.
Laki 2015-09-26 08:02
Nie jest trudno tylko Ci współczuję
Miru 2015-12-12 08:52
Jako starszy specjalista z nadgodzinami niemal codziennie wyciągałem w tej firmie niecałe 3 tys.
specjalista 2015-12-20 15:22
Nie wiem jak w Bielsku, ale w innych miastach 3tys. netto o dostaje specjalista bez nadgodzin, a nie starszy specjalista pracujący non stop. Tak więc to czysty wyzysk, a jeśli ktoś płaci jeszcze niej o już praktycznie niewolnictwo
2
marta 2015-12-28 12:49
zarobki poniżej przeciętnej. I zwalniają nie tych co trzeba. Wydawałoby się że niektóre Panie na kierowniczych stanowiskach znalazły się tam po przełożeniu przez Pana P
2
milka 2016-01-20 10:42
A ja jako były pracownik potwierdzam negatywne opinie. Dobrze to mają tylko liderzy i kadra zarządzająca. Cała reszta, szczególnie ta pracująca bezpośrednio z klientem, w większości przypadków nie ma życia prywatnego. Pomocy też nie można się spodziewać, tak jak już ktoś wcześniej napisał- siedzisz 10 czy 12 godzin w pracy- źle planujesz swój czas.
3
kasia 2016-10-06 14:14
Ile w koncu mozna zarobic w tej firmie ?? Ja moge robic nadgodziny, ale czy jest opcja ze wyciagnie sie 3 tysiace netto ?? Myslalam rowniez ze w ADP pracuja sami specjalisci, z tego co czytam opinie niektorych na specjalistow mi nie wygladaja. Jak to w koncu jest ?? Oprocz specjalistow ds. kadr i plac jakich ludzi jeszcze zatrusniaja ?? Bede wdzieczna za informacje.
kasia 2016-10-06 14:15
Ile w koncu mozna zarobic w tej firmie ?? Ja moge robic nadgodziny, ale czy jest opcja ze wyciagnie sie 3 tysiace netto ?? Myslalam rowniez ze w ADP pracuja sami specjalisci, z tego co czytam opinie niektorych na specjalistow mi nie wygladaja. Jak to w koncu jest ?? Oprocz specjalistow ds. kadr i plac jakich ludzi jeszcze zatrusniaja ?? Bede wdzieczna za informacje.
kris 2016-10-06 14:26
Sorko za glupie pytanie. Czy ktos moze napisac czy jest mozliwosc w oddziale w biels. wychodzenia na papierosa ?? Jakie jest podejscie do ludzi palacych ?? Oczywiscie nie chodzi o wychodzenie non stop, ale przynajmniej raz na 3h. Jest taka opcja ?? Bo bylem tam na rozmowie, drzwi sa zamykane a w firmie palarni chyba brak. Zastanawiam sie, bo nie chce dac plamy na samym poczatku. Z drugiej str. 12 h nie wytrzymam bez fajki wiec jesli nie ma mozliwosci, bo ktos ma sie "przyczepiac" czy miec jakies "ale" chyba zrezygnuje Palenia nie rzuce, zwlaszcza w stresie z nowa praca. . Z gory dzieki za info
TOM 2016-10-21 10:57
Witam!
Chciałabym zapytać czy ktoś z Państwa orientuje się jakie są zarobki brutto w Bielsku-Białej, które pracownik otrzymuje na sam początek swojej pracy?
Baka 2016-10-29 20:19
najniższe w tej kategorii na okolicznym rynku pracy
5
Nati 2016-11-07 10:22
czy zatrudniają w Bielsku bez doświadczenia ?
podpinam się również o zarobki na start ?
beta 2016-11-14 20:46
Zatrudniają bez doświadczenia, praca oparta na klikaniu non stop tego samego. Nie myślisz, mało się uczysz jesteś trybikiem w dużej maszynie.
Poznajesz jeden proces i tyle. Zarobki jw.
5
Mona 2016-11-23 20:44
Trochę mnie dziwią powyższe opinie.
Na rozmowie byłam w tym miesiącu. Prowadziły dwie babki. W zasadzie były dwie, mówiła głównie jedna. Miło, rzeczowo, profesjonalnie i bardzo kulturalnie. Tłumaczyła, dlaczego zadaje takie pytania i dlaczego to takie ważne. Odpowiadała na moje pytania. Zadawała tez dużo pytań merytorycznych. W końcu ktoś mi zaproponował wodę na rozmowie, co wbrew pozorom nie dzieje się zawsze!
Na korytarzach głównie młode babki (nic dziwnego, że mają wakaty po- ciążowe). Z tego co mówiła, osoby od jednego procesu też tam pracują, ale oni teraz szukają właśnie osób z szerokim doświadczeniem bo takie mają wolne stanowiska.
Pracy nie dostałam.. Pani zadzwoniła i wytłumaczyła dlaczego (a wcale nie jestem osobą bez doświadczenia). Chyba faktycznie szukają dobrych specjalistów. W sumie wnosząc po samej rozmowie- żałuję, że nie wyszło.
2
Gosik 2016-11-25 22:36
Mona nie zatrudniają na wakaty "po ciążowe", praca za osobę która jest na absencji jest rozkładana na pozostałe osoby w zespole, niestety czasem na dwa lata. Zatrudniają za osoby które odchodzą. Ogłoszenie pojawia się tak często jak często ktoś się zwalnia. To nie jest rozwój. Dziwne to jest to że nie dostałaś tej pracy bo nie ma kto pracować. Są działy że ludzie siedzą po 10-12 godz albo więcej i nikt tego nie chce zauważyć. Nowi pracownicy którzy przychodzą pracują bardzo krótko i odchodzą gdzie indziej. Zauważ jedno złe opinie nie biorą się bez powodu, a wątek przewija się cały czas ten sam: zbyt duże nałożenie spraw na jedną osobę, co wynika tylko z chorej polityki pracy w oddziale w Bielsku, słabe zarobki, kiepska organizacja pracy przez managera, brak szacunku do czasu pracownika. Ile czekałaś na korytarzu na rozmowę mimo że przyszłaś na czas bo ja swego czasu ponad godzinę. Kiepsko jak na pierwsze wrażenie. Fakt że mają jeszcze kilku naprawdę dobrych specjalistów, takie rodzynki w serniczku z dużą wiedzą i doświadczeniem, ale przy tej polityce stosowanej wobec pracowników kwestia czasu jak konkurencja ich odbierze. Kto inteligentny poświęci w dzisiejszych czasach rodzinę, znajomych oraz cały swój dzień na pracę i będzie zabierał ją jeszcze do domu za taką stawkę. Wiem bo tam kilka lat pracowałam, szkoda mi tylko tych ludzi co oddają całe swoje serce i nikt tego nie docenia. Jak jest dużo pracy to kierownik nie przyjdzie do Ciebie i nie poprosi tak normalnie: słuchaj jest problem możesz zostać dłużej w pracy? W ADP Bielsko to wygląda tak że jak jest dużo pracy to otrzymujesz suchą informację że to musi być zrobione. A ty masz napisać do przełożonego na karteczce prośbę o pozwolenie aby zostać w nadgodzinach :) szok prawda.
W innych krajach gdzie ADP jest na rynku wygląda to niestety troszkę inaczej :( tak że nie jest to problem całej korporacji.
Nie poddawaj się spróbuj raz jeszcze może się uda i sama ocenisz jaka jest rzeczywistość. Może trafisz na tych super ludzi z którymi ja pracowałam
5
sam 2016-11-27 23:01
wow !
1
Marta 2016-12-02 11:25
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie ADP i wyszłam stamtąd jak zbity pies :( Nieprofesjonalna rozmowa nie profesjonalny ubiór Pań z działu rekrutującego. Bardzo niski standard firmy jak na międzynarodową korporację. Poniżanie osoby zaproszonej na rozmowę. Wymuszanie kolejnych spotkań celem wyciągnięcia tylko wiedzy z zakresu audytu (know-how). Nie eleganckie i nie biznesowe zachowanie. Nie polecam!
2
Mona 2016-12-02 21:20
Hmm .. jeśli mówimy o Bielsku to nadal jestem zdziwiona.

Gosik.. na rozmowę czekałam dokładnie 5 minut.
1
Nika 2017-01-13 18:05
Nie powinnaś wyrabiać sobie opinii na podstawie tej rozmowy. Spróbuj jeszcze raz. Ja mam miłe wspomnienia i pracuje w dobrej firmie. Satysfakcja z samej pracy ale także finansowa to zachęca do pracy. Myślę , że więcej takich jest potrzeba i wykosiliby konkurencję.
1
Iwona 2017-02-28 11:27
Zapoznaliście się już z aktualnymi ofertami pracy firmy ADP Polska?
Dostępne są na ich stronie internetowej:http://www.adp.pl/kontakt3/kariera-w-adp2
Rozważasz aplikacje? Czego chciałbyś/chciałabyś się dowiedzieć o pracy w firmie?
1
ślązak 2017-03-13 23:23
Pracy w ADP nie da się opisać, to trzeba przeżyć...... Wiedzą Ci, którzy pracowali!!!! Ale na szczęście świat na tej firmie się nie kończy, więc zachęcam do wiary we własne siły.
4
Iwona 2017-03-14 08:53
@ślązak co wpłynęło na Twoją opinię o firmie? Chętnie poznamy jak wygląda praca w ADP Polska?
Skirt 2017-03-22 15:06
Witam,
No coż gdybym wiedziała wcześniej że chodzi o ADP nigdy bym nie aplikowała. Potwierdziły się wszystkie opinie i te z forum i od znajomych jak również od obecnych klientów. Nabardziej kompetentna i profesjonalna Pani na recepcji. To ona wzięła mój płaszcz i zaoferowała wodę. A potem szukała przez telefon osoby która znajdzie czas aby ze mną porozmawiać. Tej nie ma ta na szkoleniu ta na dole. W końcu jest... są dwie osoby. Krótka narada u Pani dyrektor... chyba jak mają to zrobić ... dodam przy otwartych drzwiach. Wyszli drukują w recepcji moje cv i szukają sali. Ubiór wskazuje na brak szacunku do mojej osoby... do baru. Zaczynamy. Treść ogłoszenia niespójna z wymaganiami to tak w skrócie. Pyta w kółko o to samo. Przejmuję konwersację. Druga osoba przez 30 minut powiedziała 5 słów... liczyłam. Przepytując dalej przyłapuję Panią na tym że nawet nie przeczytała mojego cv. Zaczynająl oboje spoglądać na zegarki. Ich kolana kierują siè do drzwi. Drążę dalej. Dowiaduję się kolejno że pracuje się w nocy. Parkingu brak ale mozna wynająć za 100zł. I teraz najlepsze. Pakiety pozapłacowe. Jest opieka medyczna. Wydaje się Pani że całkiem fajny pakiet coś trzeba dopłacić. Dowiedziałam się też iż pakietem pozapłacowym są świadczenia z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych typu wczasyvpod gruszą lub inne. Włos mi się zjeżył. Ci ludzie świadczą usługi kadrowo płacowe a nie znają podstawowych pojęć. Dodam że nie zajmując się wprost kadrami pamiętam to ze studiów. Pakiety pozapłacowe to też kawa i herbata oraz mleko o różnej zawartości tłuszczu. Nie przedstawiono mi się do końca ze stanowiska więc sama musiałam spytać z kim mam przyjemność i czym się zajmują. Na koniec pytanie o wynagrodzenie. Cóż gdy masz wrażenie że rozmawiasz z głupszym od siebie... wyceniasz swą wiedzę tyle na ile jest warta również wg statystyk i raportów płacowych biorąc pod uwagę wiele parametrów. Pada pytanie czy to jest do negocjacji? Jeszcze bardziej? Znaczy za darmo? Uff skończyłam mogą iść.
Drodzy Państwo po co się bawić w tą całą szopkę, która ujawnia jedynie Państwa braki i niekompetencję w obszarze w którym świadczycie usługi innym podmiotom.
Po co do zarobków rzędu 1800 i pracy w nocy robić ten "cyrk". Proszę wprowadzić kilka zmian, rownoważny czas pracy. Proszę informować o tym na rozmowach.
Albo napisac ogłoszenie treści :
Zatrudnię pracownika biurowego, czas pracy min 12 godzin na dobę, płaca 1800. Nie mamy czasu na rozmowy z Tobą. Godzisz się przyjdź podpisać umowę.
Zatrudnienie rekrutera bardzo dobre posunięcie, tylko kto znajdzie czas by z nim porozmawiac ?!?!:)
Za 1800?

Nie polecam
7
Wisełka1 2017-03-22 22:11
Witam, byłam na rozmowie w siedzibie w Bielsku-Białej bardzo pozytywne wrażenie. Panie w recepcji bardzo miłe. Ogólnie wrażenie bardzo pozytywniej atmosfery panującej w firmie. Rozmowę prowadziły dwie Panie, profesjonalnie podeszły do tematu. Rzeczowo odpowiadały na moje pytania. Były merytoryczne pytania oraz szczegółowy opis stanowiska na które była przeprowadzana rozmowa. Muszę również przyznać iż budynek wew jest nowoczesny i bardzo przytulny. Miałam wrażenie, że panuję tam bardzo przyjazna atmosfera. Proponuję iść i samemu się przekonać
1
On7 2017-03-23 08:47
Byłem na rozmowie i jeśli chodzi o moją osobistą opinie to nie mam nic do zarzucenia. Oczywiście jak większość firm zawsze jest coś do poprawienia. Osoba prowadząca rozmowę bardzo miła z profesjonalnym podejściem. Zarobki owszem zawsze mogą być lepsze...jak wszędzie. Jeśli jest kawa...herbata i mleko miło nie jest to jednak standardem w każdej firmie.
Polecam spróbować...! Pozdrawiam
Natalia 2017-03-27 09:47
ADP Polska wiem, że to dobra firma. Ma w nowej ofercie pracę dla rekrutera. Jakie warunki stawiają dla osoby zgłaszającej się? Jak się pracuje w firmie? Może są dodatki socjalne?
Eden 2017-04-18 10:53
@Edek Z Twojej wypowiedzi widać jednoznacznie, że najlepiej w pracy wychodzi Ci obrażanie innych współpracowników. Gratuluje, mam nadzieję, że jesteś też taki sumienny przy pracy za która dostajesz kasę? Szkoda, że widzisz innych a nie widzisz swoich wad!
Zostaw swoją opinię o ADP Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADP Polska