brak logo

OBI

Katowice

Opinie o OBI

kolo 2009-10-25 16:04
Jeśli masz wybór wybierz inne OBI Rybnik,Bytom,Tychy w Katowicach jest najbardziej skąpy dyrektor w całej sieci obi (nie zarobisz).Różnice w zarobkach są znaczne.
zyper 2009-12-06 22:16
haha

Potwierdzam
casto 2010-04-15 19:33
Pracowałem tam i potwierdzam. NAJNIŻSZE ZAROBKI. Odradzam zatrudnienie. Dyrektor to skąpiec.Starajcie się w Castoramie albo w Lerua M.Ja jestem w Casto.Pracownicy zadowoleni. Klienci zadowoleni.
lolek 2010-07-23 12:23
Ja również pracowałem w tym obi,dyrektor faktycznie jest BARDZO skąpy ale pewnie za te oszczędności na ludziach i sprzęcie ma premię.uciekajcie z tego syfu.
wifon 2010-08-23 22:26

Tam są najniższe zarobki. Omijajcie szerokim łukiem.
emilka 2010-09-04 18:24
NO koleś jest z kosmosu,powinni go na taczkach z gnojem wywieść!
TREJZI 2011-06-25 21:47
skapca juz niema ale jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z bytomia poryty mam beret jak huj
lek 2012-02-03 10:59
No nie wiem . Jestem przeciwnego zdania. Na razie jest całkiem w porządku. Nie wiem dlaczego masz taką opinię?
frela 2013-03-08 18:31
dokładnie jestem tego samego zdania.Ma swoje odchyły jak każdy ale jak przyjdzie co do czego to jest spoko
doll 2013-05-10 12:33
Jeżeli zakłamanie,obłuda i brak szacunku dla ludzi to dobre cechy, to masz rację JEST SPOKO.
obik 2013-08-16 00:22

Mam kilka pytań ?

1) Ilu jest zatrudnionych doradców klienta w Obi ?
2) Czy praca w serwisie Towarowy jest ciężka ?
3) Co lepsze i bardziej opłacalne finansowo serwis towarowym czy doradca klienta ?

Naprawdę proszę o odpowiedz.
abest 2014-09-28 10:30
Daremna robota w tym obi pracowałem w tychach na towarowej ograniczona załoga do min,trzeba obsługiwać na całym sklepie to nowy pomysł dyrekcji.Pozatym wykorzystują ludzi niepełnosprawnych, wstyd i chańba panie dyrekorze niech pan poszuka gdzie ińdźiej pieniędzy ogulnie NIE POLECAM
abest 2014-09-28 10:32
idź na tychy 2 tam cie przyjmą na dział sklep hi hi
jugos 2015-01-22 03:17
jeżeli chodzi o pytania @janka , to raczej wielkich szkoleń i certyfikatów mieć nie trzeba. Trzeba jednak trochę interesować się i znać na dziale w którym będzie się pracowało. Co do pracy kasjera to robota moim zdaniem lepsza niż w markecie spożywczym, aczkowlwiek do najlżejszych nie należy , więc trzeba sporo tyrać
ruda 2015-03-24 14:52
tak się składa że pracowałam ponad rok w ich konkurencji ale teraz jednak szukam nowej pracy, a uważam się że znam się już dobrze w temacie. dlaczego ciekawi mnie czy jeśli dostanę się już do obi to czy muszę znowu zaczynać od szarej kiepskiej posady na kasie czy ewentualnie dadzą mi coś bardziej odpowiedzialnego i lepiej płatnego
duży 2015-08-31 15:12
Obi Katowice to jakaś paranoja. Na rozmowie kwalifikacyjnej czepiają się ludzi, że często zmieniają pracę, a oni niby szukają ludzi na stałe.Później kilka osób dostało umowę na rok, po czym jak na ironie po paru miesiącach zwolniono kilka osób z twierdzeniem, że jest redukcja etatów. Śmiech na sali, żenada i nic więcej. Ich największa konkurencja potrafi jakoś zadbać o pracowników i nie ma tam takich cyrków jak w Obi.
Niuniek 2016-03-16 17:25
Gdzie ty (usunięte przez administratora)widziałeś 2500 na start? Tyle możesz dostać tutaj po 20 latach pracy!!!
ika 2016-05-09 19:36
Poszukuja teraz wielu Doradzców Klienta w wiekszosc miast w Polsce, widziałam oferte jest spoko, dają umowe i zapewniaja pakiety socjalne wiec jakies zniżki bedą.
123/678 2016-10-25 23:58
Dobre miejsce pracy, może owszem za mało nas ale, dyrektor jest bardzo ok , zapewnia wszystko co potrzeba do pracy, pozatym dba o atmosferę na całym markecie. Ludzie za ...... , atmosfera jest serio ok, zarobki jak w kraju , na poziomie, Wiadomo każdy chciałby zarabiać kokosy l)
aaaaaaa 2017-03-01 11:36
Byłam na rozmowie kilka dni temu. Pani kierownik, chyba ma duże kompleksy ponieważ bardzo nie lubi osób inteligentniejszych od siebie. Popełniła wiele błędów przy rozmowie. Ponadto nie precyzuje konkretnych pytań, po czym sama się bardzo unosi. Myślę, że jest osobą zbyt nerwową na powyższe stanowisko. Ma różnego rodzaju nerwowe tiki, które ujawniają się przy rozmowie z kandydatem na twarzy, plus nie wie co zrobić w skrajnie stresującej sytuacji, więc zaczyna mazać długopisem po zdjęciu na cv kandydata. Osobiście nie byłam tak naprawdę w sprawie pracy tylko czegoś w rodzaju : "tajemniczego klienta" na zasadzie prześwietlenia pracodawcy, ponieważ mam własną firmę i chciałam podjąć współpracę, ale trafiliśmy na fajniejszą hurtownię :) Za to było to bardzo ciekawe doświadczenie. Myślę, że młodzi ludzie powinni firmy unikać.
2
Weronika 2017-03-29 10:37
@123/678, podsumowując, możesz polecić pracę w OBI?
Obecny pracownik 2017-06-06 11:59
Ja tego miejsca nikomu nie polecę. Pracowałem tam jakiś czas, ale takich oszołomów jeszcze nie widziałem. Dyrekcja z kosmosu, kierownicy i ich zastępcy nieroby i donosiciele (oczywiście są wyjątki), a dysponęci robią co chcą. Jednym słowem każdy sobie rzepkę skrobie. Ograniczanie ilości pracowników znacznie wpływa na ilość obowiązków, a brak jakichkolwiek premii nie był motywujący. I tylko gadka jak dobrze sprzedajemy i jaka to zasługa załogi. No tak, bo to my harujemy a oni entera wciskają. Piorą mózgi, że musimy się starać i będziemy najlepsi. Zeden myślący człowiek w taką gadkę nie uwierzy i spieprzy z tego miejsca jak najdalej. Hańba!
4
JuzSiePoddalem 2017-07-26 21:56
OBI Katowice , coraz bardziej mi sie wydaje , ze OBI to stan umyslu ..... , zarobki na poziomie 1700-1800zl na start.Chlopaki co robia po 5-10 lat maja uwaga , uwaga ...... 2100zl do max 2250zl.Jako doradca klienta musisz ciagle dokladac towar , jak klient Cie poprosi o zaladunek na wozek , auta to pakujesz i dzwiagasz caly dzien.Ciagle bzdurne przebudowy , przewozenie z miejsca na miejsce towaru , szukanie towaru , pomoc kolegom na innych dzialach i na szarym koncu obsluga klienta.Jakby tego bylo malo , brak rak do pracy, zazwyczaj na dzialach sa od 1 do max 2 osob ( 2 osoby to zadkosc) .I tak caly dzien walisz jak beduin ....
3
Weronika 2017-08-29 09:41
@Obecny pracownik, @JuzSiePoddalem dzięki za wyczerpujące opinie. Czy inni też mają takie odczucia związane z OBI? To ważne dla osób, które myślały nad pracą tam.
Zostaw swoją opinię o OBI - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI