brak logo

Bank Citi Handlowy

Katowice

Opinie o Bank Citi Handlowy

anonim 2009-05-31 19:32
Słowa kojarzące się z Bank Citi Handlowy solidna, rozwojowa.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobry
Atmosfera i ludzie tam pracujący są doświadczeni, atmosfera bardzo dobra
Od jakiej stawki można negocjować pensję? od 1000 netto
Najbardziej podobało mi się w Bank Citi Handlowy: warunki pracy, płacy,
Najbardziej nie podobało mi się w Bank Citi Handlowy:
3
klient 2014-03-16 12:29
NAJGORSZY BANK!!!!!!! NIE BRAC TAM KREDYTOW!!!!!!!! OGROMNE ODSETKI!!!!!!! BEZ POINFORMOWANIA!!!!!!!!
2
Patka 2014-08-12 11:54
Słowo kojarzące się z Citi Bank Handlowy? Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing! Pracowałam tam rok, skończyło się lekami uspakajającymi. Wiadomo, że dużo zależy od kierownika, moja kierowniczka pastwiła się nad nami strasznie, zmuszała nas (zespół) do NIEPŁATNYCH nadgodzin i obowiązkowych sobót, krzyczała, zastraszała, ubliżała, zdarzyło się, że odmierzała czas spędzony w toalecie (4 minuty to zdecydowanie za dużo ;)) Dyrekcja była przez pracowników informowana na bieżąco o zaistniałej sytuacji, a mimo wszystko nie zrobili nic. Jeśli chodzi o zarobki - tutaj narzekać nie mogę, przy realizacji (ogromnego) planu, wypłaty rzędu 7-10 tysięcy. To jest jeden, jedyny plus, pozostaje tylko ocenić czy pieniądze są tego wszystkiego warte.
4
anonim 2014-11-28 16:34
nie polecam pracy citi handlowy w Katowicach robią ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najpierw dają ogłoszenie o pracy a potem jej nie ma. Opowiem od początku. miałam pracowałam w tym banku. Byłam jeden dzień w ,,pracy,, miałam być rozliczana z kwoty jaką weźmie potencjalny klient miałam zaakceptowany jeden wniosek a pan A... powiedział że Warszawa nie chce podpisać mojej umowy i miałam czekać 2-3 dni a czekam już 2 m-sce a dodam że nie zostały mi wypłacone pieniądze z procenta jaki miałam ustalony. Mam nadzieję że ten pan to przeczyta bo nie zostawię tak tego
2
rozmowa 2015-02-13 14:13
Rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie to żenada, PIP powinien się tym zainteresować, tą panią, która prowadzi rekrutacje.
Chęć poniżenia kandydata, wyśmiania go, zrobienia z niego debila.

Przykładowe pytania:
- ile jest 7X8?
- Stolica Słowcaji?
- Przeliteruj CITI BANK HANDLOWY
- Jesteś osobą kreatywną? Jeśli tak, wskaż kilka innych zastosowań nogi od stołu
- CO OZNACZA SŁOWO ELOKWENCJA? (na pewno nie ma nic wspólnego z tą panią, która prowadzi rekrutacje)

Wciska ludziom kit, że w call center citi banku zarabia się 10 tysięcy...
Poza tym jej postawa na rekrutacji jest odrzucająca. Stara się zastraszyć i wyśmiać kandydata. Mobbing już na rozmowie rekrutacyjnej, nie chcę myśleć jaka panuje atmosfera w tej firmie gdy się tam pracuje.
2
loooolo 2015-04-18 23:04
o shit... gdzie takie pytania dostałeś??????
juby 2015-07-09 10:29
sama prawda, pytania z du.y a postawa tej Panienki też pozostawia dużo do życzenia, nadęta do granic możliwości baba nie mająca pojęcia o rekrutacji. W żadnym innym call center nie dostałem takich pytań jak tu.
2
pracownica 2015-08-25 14:00
dlaczego moja opinia się nie pojawiła ????
1
pracownica 2015-08-25 14:07
ostrzegam przed podjęciem pracy w Citi handlowym w Gdańsku !!! kołchoz pracy wyzysk , mobing itp. przede wszystkim atmosfera jest mega żałosna , każdy patrzy na ciebie jak na wroga. najlepsze że obiecują złote Góry , a to mija się z rzeczywistością !!! chodziłam po stacji benzynowej aby sprzedawać karty kredytowe - typowa akwizycja ! Ludzie mnie wyśmiewali co to za bank że każ pracownikowi pracować w terenie , nabijanie klientów w butelkę !!!!
Dalszy scenariusz i dramat tej firmy opisze niebawem i jedną a może pare osób które tam pracója 1 i mam nadzieje ze zarząd tej Firmy a przedewszystkim nowa dyrekcja to przeczyta i pożegna tą Osobę jak ona to robi w stosunku do nowych pracowników !!! nigdy wcześniej podczas mojego " młodego " życia nie spotkałam tak paskudnej , fałszywej , bezczelnej i obłudnej osoby i aroganckiej pewnej siebie . Modlę się do Boga żeby gorzko tego pożałowała !!!!!!!
2
anonim'ka 2015-09-28 20:47
pracowałam w citi przez niecały rok i byłam bardzo zadowolona głównie z zarobków. Nie ukrywam, że praca była bardzo wymagająca i czasem pod dużym ciśnieniem, ale za pieniądze na poziomie 6-11 tysięcy na miesiąc to nic dziwnego. Gorzej jak obniżysz loty i przestaniesz wyrabiać cele, wtedy możesz szybko zostać zastąpionym. Choć nie u każdego kierownika tak jest. Co do wszelkich konkursów i wyjazdów integracyjnych to jak najbardziej na plus, najlepsi wyjeżdżali nawet do Tajlandii. Ogólnie polecam, ale łatwo nie jest:D
1
Paulo 2015-10-12 22:36
Hej, mój kolega pracuje w citi w katowicach i ogólnie jest zadowolony z pracy. Sam próbuję się tam dostać, bo podobno można dużo zarobić. Rozmowę mam w przyszłym miesiącu, bo jestem na wypowiedzeniu w swojej firmie, ale z tego co wiem to bez problemu się dostanę, bo potrzebują teraz pracowników. Podobno plany są wysokie i czasem trzeba zostać dłużej, ale jak zobaczyłem jego wypłaty (i wcale nie jest najlepszy w swoim zespole) to są 3-4 razy wyższe niż w Orange i 2 razy wyższe niż np UPC, gdzie fajnie płacą na działalności przez pierwszy rok.
2
paranoja 2015-11-05 16:28
co jak co ale tu powinna byc normalna rozmowa o prace a nie bawienie sie w nauczyciela.
szczerze wybiore sie tam i jej sie zapytam " a co Pani nie wie że sie pyta?" i jestem ciekawa czy przyjmie mnie do pracy bo chamstwo za chamstwo
sory ale mimo ze przyjecia sa tam nie oznacza ze mamy dawac sie poniżać tylko dlatego ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dala i szkoly nie skonczyla
pikolo 2016-01-13 22:03
Hahaha... Poziom niczym pani kierownik Martyny sz. Z Warszawy. Nie wiem skąd takie miernoty się biorą. To była moja najgorsza rozmowa w życiu, tak bezczelnej, nadetej baby w życiu nie spotkałen.
1
tomo 2016-02-15 14:39
Koleżanki pracują na Sokolskiej w CITI i są bardzo zadowolone póki co. Sprzedają przez telefon kredyty i średnio mają po 5tys na rękę. Do tego pakiet medyczny, multisport i jakiś tam socjal. Nic nie wiem na temat rozmów kwalifikacyjnych, bo nie pytałem, ale z tego co wiem to na atmosferę w pracy nie narzekają. Ogólnie jest OK.
1
mfenci 2016-02-23 08:41
Te opinie są spoko o tych oferty pracy nauczyciel niemiecki w Katowice polecam je z Preply (usunięte przez administratora)
obecny pracownik 2016-03-22 16:09
z tego co wiem :) to ta pani juz całe szczęście u nas nie pracuje a wiem to doskonale bo przeszedłem kiedyś te dziwne pytania również ;) Mamy nowego bardzo fajnego managera. Jeżeli ktoś szuka dobrze płatnej pracy pracy pełnej wyzwań to zapraszam do naszego nowego teamu. Wymagajaca praca ale warto!
1
zniesmaczona 2016-04-17 19:35
ja pracowałam w tym banku w Katowicach. mobbing to niezły eufemizm, bo niestety z tą Panią od tych pytań rekrutacyjnych chyba miałam do czynienia, chyba że liczenie czasu w toalecie ma każdy menager. obrażanie, rzucanie rzeczami w swoich doradców, zero pomocy i zabranianie pomocy mniej doświadczonym pracownikom przez starszych doradców jest karygodne. Finansowo żaden bank nie dorówna citi, ale wierzcie mi że ta praca nie jest warta tych pieniędzy. jako praca na słuchawce dostaniecie obdzwonioną baze sprzed kilku godzin, klienci rozdrażnieni i zaskoczeni mówią, że przed chwilą ktoś dzwonił. A ty? masz tablice na których widnieja wszycy pracownicy z lepszą baza i dziesiątki tysięcy w ciągu kilku godzin - a ty zero. po pracy zostajesz za darmo i tłumaczysz się dlaczego jest zero. i masz powiedzieć , że jestes beznadziejny, że to twoja wina, i nigdy się to nie powtórzy , bo inaczej polecisz...naszczęście wątpię by ktoś kto się stara do pracy w citi akurat trafił tam gdzie ja, ale jeśli trafisz do Pani A. to wiej stamtąd !!! a reszty jest nawet spoko
2
xyz 2016-06-15 10:16
to TY chyba nigdy w orange nie pracowałaś ;) ... pracuje dla Citi długo, praca bardzo wymagająca to fakt ale zdecydowanie powyżej średniej, podstawy też są teraz niezłe. Lepsze bazy owszem, mam i ja ale mam tez wyższy target, jeżeli miałaś standard to pewnie byłaś słaba albo nowa. Wybacz ale to praca dla najlepszych.
4
lukasz 2016-07-13 13:28
Nie wiem jak w Citi Handlowym, ale w Stefczyku premie są realnie do wyrobienia, sama pracuję i co miesiąc coś tam wpada.
kamil 2016-10-07 12:18
Wszędzie gdzie są podstawy to prowizje mają ograniczony pułap. Są natomiast miejsca w Polskich realiach bankowych gdzie praca w znanej renomowanej firmie może przynieść zarobki kilkukrotnie wyższe za sprzedaż tych samych wolumenów co w konkurencyjnej firmie.
Jedna z tych instytucji jest DB - zainteresowanych zapraszam do kontaktu: (usunięte przez administratora)
czery 2016-10-09 15:08
Zapewniam cię @kamil, że tutaj jeśli znasz się na temacie to też można nieźle zarobić z samych premii
zainteresowana 2017-01-24 19:25
Szukam informacji na temat oddziału smart w galerii katowickiej. Jakich zarobków można oczekiwać na stanowisku doradcy klienta. Jaka jest atmosfera w oddziale?
Anna 2017-01-26 14:39
W calym citi jest "atmosfera": W olsztynie wmawiali pracownikom, że jest zakaz zakładania związków zawodowych.
4
szkoda czasu 2017-01-27 17:29
W Katowicach praca przez agencje pracy ,umowy to jakiś śmiech na sali 3,4,7 miesięcy jak im się widzi.Kierownictwo to banda chłopaczków z przerośniętym ego i wykształceniem ledwo średnim bez żadnego przygotowania menadżerskiego.Najlepsi sprzedawcy to tacy co wchodzą głęboko w zad bez wazeliny ,podpieprzają kolegów i koleżanki do swoich wodzów przez co robią plany bo dostają gotowe kontakty lub zabierają je nowym nie doświadczonym doradcą.Mobbing okropny ciągłe krzyki ,wyśmiewanie,poniżanie,grożenie.Szkoda czasu na tą firmę jak nie wyrobisz planu to zostaniesz z podstawą a podstawa to najniższa krajowa.Powtarzam szkoda czasu na tą firmę ,na rozmowach mamią kasą nie wierzyć i omijać szerokim łukiem.NIE POLECAM
3
Oleek 2017-02-24 08:25
Siemka,
Wie ktoś czy przyjmują aktualnie? Jeżeli tak to gdzie wysłać CV?
gość 2017-02-25 20:08
Please przestańcie korpotłuki wpisywać takie brednie na forum ,że niby ktoś jest zainteresowany pracą w tej debilnej firmie?Tonący brzytwy się chwyta.
2
Iwona 2017-04-03 14:04
@Oleek myślę, że warto w Twoim przypadku zajrzeć na stronę internetową firmy http://www.citibank.pl/poland/kariera/index.htm
Tam znajdziesz wszelkie potrzebne informacje o rekrutacji i aktualnych ofertach pracy.
jhygtr 2017-04-09 19:56
Jedźcie lepiej zrywać kapuste. Albo w domu publicznym to bedzie podobne. To zdrowsze niz praca w shiti banku. To nie jest praca dla zdrowego faceta. Chyba że jako dziecko marzyłeś o bezmyślnym klikaniu w klawiature na czas. Zobaczcie to, to jest tylko promil tego co tam sie dzieje http://zsp.net.pl/kampanie/citibank

Citi słynie z mobbingu i łamania kodeksu pracy
3
nowo-zatrudniony 2017-05-01 13:42
Pracuję w citi od początku roku i jestem zadowolony. Umowy zgodne z kodeksem pracy (próbna, 7mcy, 2lata, a potem czas nieokreślony), więc nie rozumiem tego oburzenia. Podstawa wynosi 3 tys brutto i opinię o najniższej krajowej wsadź między bajki skoro tam nie pracowałeś/aś. Od początku bardzo mi się podobał system szkoleń i wdrożenia do pracy, dzięki czemu nawet jak mi nie wyjdzie praca tutaj to bardzo wiele się nauczyłem i myślę, że przyniesie to efekty w dalszej karierze sprzedażowej;) co do atmosfery to zależy od kierownika do którego trafisz, ale przed pracą słyszałem wiele wyolbrzymionych opinii, które się nie potwierdzają się w realu. Jednak w tej pracy najprzyjemniejszą rzeczą jest premia. W pierwszych miesiącach pracy da się zarobić 3-5 tys na rękę. Najlepsi sprzedawcy mają podobno ponad 10 tys. Pracowałem wcześniej w upc i aliorze, dlatego mam porównanie między zarobkami i warunkami pracy. Jakby mnie wyrzucili to wrócę na forum, żeby wysmarować citi, heheheh

Ocena: 7/10
4
Zygyy 2017-05-09 11:28
Mam kilku kumpli pracujących na sokolskiej w Katowicach i zbieraja fajny hajs na sluchawce. Mysle o przenosinach po wakacjach bo podobno nie da się ogarnac 2 tyg urlopu.. slyszalem że kierowniczke słynąca z mobbingu i niezrownowazonych zachowan wyj....ali na pysk i oczyscila się atmosfera:PPP bo jeszcze rok temu napewno bym się nie zatrudnil:/
4
zosia 2017-05-11 16:26
W linku jest promil tego, co sie dzieje w citi, znam o wiele gorsze przypadki: http://zsp.net.pl/kampanie/citibank
Gibi 2017-05-15 13:20
Zwroc uwagę, że to dotyczy pracy w warszawie, a nie w katowicach. W kato jest głównie sprzedaż kredytów przez telefon i potwierdzam słowa "Zygyy", że sytuacje mobbingu nie maja miejsca po zwolnieniu rok temu pani A. Nie odpowiadam za prace w oddzialach, ale na sluchawce jest ok. informacje mam z pierwszej reki
1
Iwona 2017-06-07 15:08
@Gibi rozumiem, że pracujesz w call center. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w dziale, w którym pracujesz? Wspominasz, że po pewnych zmianach personalnych poprawie uległa sytuacja w firmie. Czy zaszły w niej w ostatnim czasie jeszcze jakieś zmiany istotne dla pracowników?
1
Gibi 2017-07-01 20:23
Pracuje od roku sprzedając kredyty przez telefon. Praca 9-17, praca w soboty TYLKO dobrowolna. Kilku kierowników się wymienili i zrobiło się luźniej. Nie ma sytuacji mobingowych, ani opierd**** za słabsze wyniki. Dwa miesiące temu podnieśli podstawy i są na poziomie 3-4 tyś plus premie do kilkunastu tyś dla najlepszych. Znajomi z innych firm sprzedażowych już ściągają do citka póki są zatrudnienia. Z czystym sumieniem polecam
2
Serachiel 2017-07-04 20:04
Dostałem propozycje pracy w City w Katowicach na słuchawce. Powiedzcie czy jezeli nie mam wgl doświadczenia w tej brany to czy jest szansa na to zebym dał sobie rade??? Wiem ze zapewniaja tygoniowe szkolenie ale czy dla kogoś " całkowiecie zielonego" w temacie to coś pomoże???
Matkablizniakow 2017-07-12 08:58
Pracujące tam panie są wredne , nadęte i nie miłe - nie dają klientowi dojść do słowa , w połowie zdania rzucają słuchawka , a przedewszystkim nie mozna dojść z nimi do żadnej ugody porozumienia i najgorsze jest to ze wmawiają klientowi kłamstwo - straszą NIE POLECAM TEGO BANKU NIKOMU
Iwona 2017-07-18 13:17
@Gibi
dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, z tego co mówisz sytuacja pracowników znacznie się poprawiła.
@Serachiel
myślę, że jeśli dostałeś propozycje pracy i przeszedłeś proces rekrutacyjny, to firma uznała, że masz predyspozycje do pracy na tym stanowisku. Jeśli rozpoczniesz pracę, daj znać. Chętnie dowiemy się jak Ci idzie.
Nowo-zatrudniony 2017-07-25 22:43
Zajmij się czytaniem bajek tym swoim blizniakom zamiast opowiadać bajki na forum gdzie ludzie potrzebują rzetelnych opinii. Gdyby pojawiła się sytuacja rzucaniem słuchawka lub klamaniem klientów to osoba zostałaby natychmiast zwolniona. Pomyliły Ci się chyba firmy z "pomaranczowymi" lub tymi od "kablowki";)
1
Zostaw swoją opinię o Bank Citi Handlowy - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Citi Handlowy