logo PGM Polska Grupa Merchandisingowa

PGM Polska Grupa Merchandisingowa

Wrocław

Opinie o PGM Polska Grupa Merchandisingowa

p. 2012-11-27 19:35:25
no cóż, biorąc pod uwagę rotację jaka jest w tej firmie i traktowanie pracowników niedługo będzie tutaj kilkadziesiąt takich opinii.
3
agata 2013-02-21 22:12:03
W komentarzach powyżej jest mini ziarnko prawdy, ale podkreślam MINI.
W tej branży trzeba być silnym i przede wszystkim odporni na stres.
Znam osoby, które są po stażu w tej firmie, sprawdzili się, teraz zarabiają całkiem dobre pieniądze, sprawdzili się w tym co robią.

marta 2013-04-19 20:08:31
kiedy w pgm są wypłaty..?
1
były pracownik 2013-06-14 00:21:33
Przeczytaj komentarze powyżej. Jeśli to nie daje Ci nic do myślenia to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci powodzenia. Tak dla jasności- w tych komentarzach jest absolutne choć i tak niekompletne 100% prawdy.
antek 2013-07-31 12:23:36
Czy ktoś z was może otrzymał już swoje należne pieniądze? Bo trzeba to chyba gdzieś skierować skoro nie dostajecie swojej należnej kasy
1
mirek 2013-09-16 20:37:52
Zastanowiło mnie to co zostało tutaj napisane. Dlaczego ta firma nie powinna istnieć od 2005 roku. O co chodzi?
cynik 2013-09-16 22:54:27
A kto w tych czasach nie ma takich spraw? Podniecacie się nie wiadomo czym. Z wpisów jasno wynika, że "biedni ludzie" wypisują takie przekolorowane newsy, bo pewnie też im w życiu coś nie wyszło. [usunięte przez administratora]pffff wielkie mi co. Zejdźcie ludzie na ziemię, a jak wam źle to do biedrony na kasę i pogadamy o zadowoleniu - hipokryci.
cynik 2013-09-17 21:12:29
byłem na rozmowie rek w tej firmie i wszystko wyglądało ok, co prawda nie pracowałem tam, ale wiem z doświadczenia że czesto opinie o firmach sa tak naciągnięte, pisane ręką ludzi, którym właśnie coś w życiu nie wyszło, którzy próbują znaleźć winnych wszędzie dookoła nie patrząc na siebie - tak własnie było z firmą w której pracuję teraz - opinie o zgrozo! a ja jestem zadowolony
cynik 2013-09-18 20:24:44
mirek ja wiem, nie o to mi chodzi, chodzi mi tylko o to, że opinie o firmach w necie nie zawsze są miarodajne, a opinie tutaj wyglądają jak pisane cały czas przez jedną osobę, z tego co się dowiedziałem to tam kilka działów jest, a tu tylko cały czas o jakiejś pani ani, a ja nie miałem rozmowy z żadną ania i nie sądzę zeby ta pani we wszystkich działach rządziła. No i jak już pisałem o moim aktualnmym pracodawcy opinie są jak z kosmosu, gdybym je przeczytal przed rozmową to nawet bym nie poszedł - i co się okazało ja jestem zadowolony z pracy
k. 2013-09-19 09:18:50
pracowałam tam, wcale tak źle nie było, pieniądze normalne
Pan A. 2013-10-17 18:29:12
Firma PGM , jeżeli zamierzacie współpracować z firmą radzę bardzo poważnie się zastanowić !. Dla pracowników : nie wypłacają należnych im pieniędzy . Firmy które chcą współpracować z PGM radzę z ich usług zrezygnować ,zatrudniają pracowników którzy nie Mają zielonego pojęcia co robią , dzienne raportowanie merchandisera nie jest sprawdzane przez Koordynatorów !
ja 2014-03-18 23:12:10
Na pewno nie jedyny! Takich osób znajdzie się mnóstwo! Niedługo z pewnością się to uwiarygodni...
ja 2014-04-08 15:36:08
Praca w terenie ok, starają się wypłacać wynagrodzenie na czas. Jeśli chodzi o pracę w biurze na ul. Kukuczki odradzam, początkowo wszystko się wydaje super, ale to tylko pozory. Chamstwo i absurdy na każdym kroku, zawalanie obowiązkami za marne pieniądze. O podwyżce nie ma co marzyć, owszem obiecują ale nie dotrzymują słowa. Wolą zwolnić i zatrudnić kogoś nowego za niższą kasę niż dać komuś podwyżkę. A co do pani A. to działów w firmie jest kilka, tylko że pani A. wtrąca się w pracę każdego działu i jest wyjątkowo nieprzyjemna. Bardzo lubi wyżywać się na innych i często spędza czas na szukaniu pretekstu aby się do kogoś doczepić. Chcąc podjąć jakąkolwiek dyskusje z A. usłyszymy tylko wrzaski i trzaśnięcie drzwiami oraz że jesteśmy idiotami. Jak ktoś szuka pracy na kilka m-cy to spoko, jakieś doświadczenie zawsze można zdobyć, ale nie będzie to stała praca, w firmie często są prowokowane konflikty między ludźmi co powoduje że najczęściej pracownicy sami się zwalniają, bo ciężko się pracuje dzień w dzień w takiej kiepskiej atmosferze. Pracowałam w tej firmie i potwierdzam że te wszystkie negatywne komentarze to prawda, brzmi nieprawdopodobnie ale niestety tak jest.
ja 2014-07-14 21:12:12
A nie. No pewnie. Można pozwolić robić z siebie idiotę, dawać się ponizac i upokarzac. Moze niektórzy to lubią, zwłaszcza takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i lizusy. Tacy to nawet nie pisną bo nie mają za grosz honoru. Wszyscy tam są siebie warci. Jedno jest pewne: to nie jest miejsce dla normalnych ludzi, a takie sprzedajne szmaty na pewno tam sobie poradzą.
ja 2014-08-23 13:30:48
Ups... czyjeś ego zostało muśnięte... pewnie, można siedzieć na Kuroniowce a można pracować tylko, że w normalnych warunkach, a nie mając za szefa debilna babe, która leczy swoje kompleksy ponizajac innych. W ten sposób kompleksów się nie pozbędzie. Szczerze współczuję bo zawistni ludzie nigdy nie są szczęśliwi. Nie sa to opinie z palca wyssane, a jeżeli komuś odpowiada takie traktowanie to pogratulować niskiego poczucia własnej wartości.
P.s. drogi studęcie przez "ę" czytaj ze zrozumieniem!!! Jeśli nadal nie rozumiesz to studia chyba nie za wiele Ci dały...
Hostessa 2014-09-30 20:38:45
Pracowałam dla nich przez kilka miesiecy jako hostessa, stawka zawsze 8 na reke albo niższa. Po z tym mają duże problemy z wypłatą ponieważ pieniądze przychodza po 2 miesiacach ZAWSZE ostatniego dnia terminu, albo po terminie. Bardzo słabe stawki ale zawsze coś...
zwolniona 2014-10-10 07:36:23
zgadzam sie w 100% nie polecam, wrecz odraczam... A co do Pani A. To szkoda słow...
ania 2014-11-27 00:27:44
Hej, czyli tak właściwie to jaki największy problem ma PGM Polska Grupa Merchandisingowa? Bo sporo osób nie poleca, ale jednak nie napisze konkretnego powodu. duza część narzeka na jakieś opóźnienia w wypłatach, czy wysokość stawek. Dziwi mnie to jednak, bowiem chyba stawkę znacie wcześniej, to nie trzeba sie na to zgodzić.
Potos 2014-12-11 08:19:08
Podobno to co obiecują na rozmowie rekrutacyjnej w rzeczywistości ma niewiele wspólnego ze wcześniejszymi ustaleniami. Zastanawiające jest to czy można to uznać za prawdę również i teraz czy kierownictwo firmy coś z tym zrobiło - zmieniło swoje nastawienie odnośnie tego typu podejrzeń, lepiej chyba byłoby być pewnym tego gdzie się chce pójść.
merch 2014-12-18 13:09:20
witam,
Pracowalam ponad rok w tej firmie. Jezeli chodzi o moją osobę byłam zadowolona z współpracy. nie było problemu z wypłacaniem pieniedzy. Jedyny minus to brak kontaktu z przedstawicielem. Odnosiłam czasem wrażenie że Pani przedstawiciel wgl nie wie kim jestem. Ale znam pare osób które pracowały i niestety wynagrodzenie otrzymywały z opóźnieniem kilku tygodniowym. Ale ogólnie na terenie śląska polecam. Mają świetny projekt TWIN!! można nieźle zarobić:D nie wie ktoś czy w 2015 roku tez odbedzie sie projekt TWIN???
merch 2014-12-18 13:09:41
witam,
Pracowalam ponad rok w tej firmie. Jezeli chodzi o moją osobę byłam zadowolona z współpracy. nie było problemu z wypłacaniem pieniedzy. Jedyny minus to brak kontaktu z przedstawicielem. Odnosiłam czasem wrażenie że Pani przedstawiciel wgl nie wie kim jestem. Ale znam pare osób które pracowały i niestety wynagrodzenie otrzymywały z opóźnieniem kilku tygodniowym. Ale ogólnie na terenie śląska polecam. Mają świetny projekt TWIN!! można nieźle zarobić:D nie wie ktoś czy w 2015 roku tez odbedzie sie projekt TWIN???
... 2015-01-11 23:14:29
Hmm... ciężko jest mieć zagwarantowane w umowie na okres próbny to, że następna umowa będzie na czas nieokreślony, co oczywiście obiecywali na rozmowie... czymś trzeba przyciągnąć potencjalnego kandydata... gorzej z dotrzymaniem obietnicy...
Nie doszły pracownik 2015-02-06 00:07:47
Moja opinia będzie troszeczkę subiektywna, gdyż przechodziłem rekrutację w tej firmie i na szczęście sam podziękowałem. Pani z działu HR miła, fajna, sympatyczna, bez jakiejkolwiek wiedzy z zakresu HR i szacunku dla potencjalnych pracowników. Kiedy jestem na drugim albo trzecim etapie procesu rekrutacyjnego to oczekuję, że po pierwszej rozmowie zostaną spisane główne informacje, których nie zawarłem w CV z przyczyn oczywistych. Niestety w tej firmie przy każdej rozmowie, czy to telefonicznej, czy w siedzibie firmy miałem potwierdzenie niekompetencji Pani A. z działu HR. CZY TAK TRUDNO PRZY ROZMOWIE Z KANDYDATEM SPISAĆ SOBIE WAŻNE RZECZY??? POWIEM INACZEJ - kiedy człowiek idzie na rozmowę kwalifikacyjną stara się przygotować, jak najlepiej - dlatego, kiedy słyszę pod koniec pytanie "ale zaraz mam do Pana pytanie, Pan nie ma wykształcenia marketingowego" to od razu zabieram manatki i wychodzę. To był przykład, sens jest taki, że firmy zawracaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludziom, przez pracowników HR którzy nie mają na tyle rozumu, żeby przeczytać CV przed zaproszeniem kandydata.
szukacz 2015-03-06 18:31:20
Pomono rozczarowań jakich doznali niektózy na rozmowie rekrutacyjnej - może ktoś będzie miał ochotę zgłosić się na stanowiska: Koordynator merchandiserów, Supervisor, Merchandiser lub Specjalista ds. Sprzedaży. Znalazłem na stronie firmy z informacją, że chcieliby nawiązać długotrwałą współpracę w ramach rozwoju firmy.
Ja 2015-07-14 22:03:03
Święta prawda! Obiecane cacanki a glupiemu radość a potem płacz... czymś muszą przyciągnąć swoje ofiary żeby później przesympatyczna pani A. mogła się nad nimi znecac...
PATI 2015-11-04 10:48:10
Witam . Była pracownikiem owej firmy w roku 2014 na przełomie wakacji . Czy ktoś potrafi mi udzielić informacji skąd mogę otzrymać zaświadczenie o nie wykonywaniu ju pracy dla danej firmy . Wedle nich nie jestem w ewidencji , to ciekawe skad mam wygagrodzenie i wystawiony PIT !!!
pROSZE O POMOC!!!!
1
ewa 2016-05-11 10:53:42
no jak widac rozwija sie i to bardzo dobrze, nawet w tej firmie widziałem spoo ogłoszen na te stanowiska tylko, teraz jakos rekrutacja musiała ucichnac bo nikogo nie szukaja.
Zostaw swoją opinię o PGM Polska Grupa Merchandisingowa - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGM Polska Grupa Merchandisingowa