Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Euro-Tax

Pracowałeś w firmie Euro-Tax i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
KUBA - 2009-09-16 00:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma to jedna wielka sciema !! szukaj opinii na innych stronach a przeczytasz ten sam komentarz[usunięte przez moderatora] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2009-10-06 20:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
prowizja standardowa 18,3% !!! a jak sie pytasz na infolinii to mowia ze 15%. Dopiero po dopytaniu czy netto czy brutto dodaja ze 15% + VAT. Nie dosc ze koszmarnie drogo to jeszcze [usunięte przez moderatora] w ten sposob!!!
zdjecie uzytkownika
gosia - 2010-04-09 13:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Doprowadzają ludzi do nerwicy! to najgorsza firma jaka istnieje.Brak słów.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-05-25 19:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jaka� �ciema w�a�nie dosta�am papiery z Anglii i jest wyraznie napisane ze na pieniadze bede czeka�a pare dni dzwoniac dzisiaj do nich pytajac sie ile w koncu bede czekac odpowiada mi ze do miesiaca powiedzia�am mu ze dosta�am papiery a on na to ze je trzeba do nich odes�a� jestem ciekawa co dalej i ile tak na prawde dostane tego rozliczenia wysz�a ca�kiem spora suma u m�ża niby tez a co sie okaza�o m�ż dosta� 680z� bo niby jeszcze bank pobiera prowizje nie wiem gdzie szukac prawdy
zdjecie uzytkownika
Kacpr - 2010-11-08 21:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I pewnie jeszcze firma z Ciebie zdarła ?
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozliczałam sie w euro tax trzy razy: spostrzezenia:
1) wysoka prowizja 15%
2) cała korespodencja z Holandii idzie do nich, ja dostalam tylko za pierwszym razem decyzje z holandi ile mi ostatecznie zwrotu przyznano pozniej już nie
3)pieniądze idą na konto euro tax a potem dopiero na moje i tu wielkiiii znak zapytania, bo nie wiadomo ile cczasu trzymaja pieniądze ani kiedy przyszły no i ile przyszlo
4) ludzie tam są mili do czasu az nie zaczniesz czegoś podejrzewać potem albo cię zbywaja albo przekierowywuja do kogoś innego i od nowa trzeba wszsystko tłumaczyć!
5) szukajcie innych biur bo to jest naprawde drogie!
6) straciłam kupe pieniędzy i nerwow
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w tym roku rozliczylam sie w time-tax z opola. I niech to bedzie dowod na to ze sa lepsze biura niż euro tax!!!!
Nie mowie ze tez tu macie sie rozliczać ale warto poszukać czegos lepszego niż eurotax.
W time tax zapłaciłam 130 zł przed rozliczeniem, dałam wszystkie papiery a oni zajeli się całą reszta
Spostrzeżenia TIME TAX z opola:
1) podają moj adres do korespondencji a wiec wszystko z zagranicy przychodzi do domu i mozecie wszystko kontrolowac
2) czakałam dwa i poł miesiąc na zwrot
3) ZWROT PRZYSZEDŁ BEZPOSREDNIO Z ZAGRANICY NA MOJE KONTO W KWOCIE TAKIEJ JAKA MIAŁA BYC! TRZEBA TYLKO ZAPLACIĆ Z GORY PONIEWAZ WTEDY JUZ TIME TAX NIE POBIERA ZADNEJ PROWIZJI A WIEC KASA IDZIE BEZPOSREDNIO DO WAS
4) gdy masz jakis problme to służą rada i załatwiaja wszystkie sprawy a nie tylko zwrot
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moje obliczenia. Założmy ze kurs euro jest cztery złote.
Małam do zwrotu 918 euro
1) w Euro tax było by tak: (conajmniej)15% x 918 euro= 137, 7 euro prowizji
do wypłaty zostaje 780.3 euro
czyli 780.3 x 4 zł=3 121,2 zł KWOTA ZWROTU W EURO TAX
2) W Time tax było tak
130 zł zapłaciłam przed rozliczeniem (z gory)
na konto otrzymalam 918 euro
918 x 4 zł=3672 zł minus 130 zł= 3542 zł KWOTA ZWROTU W TIME TAX
zdjecie uzytkownika
serek - 2014-05-10 11:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po wielokrotnym wysyłaniu meili firma nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania, procedura ściągnięcia podatku trwa zbyt długo i zero kontakty ze strony firmy eurotax
zdjecie uzytkownika
hania - 2014-06-17 19:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a próbowaliście się dodzwonić po prostu albo przyjść do ich siedziby osobiście? czy takiego kontaktu też nie ma?
zdjecie uzytkownika
czarna25olk - 2014-09-08 20:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jedna wielka ściema nic poza tym u nich na zwrot można czekać do usr..anej śmierci ! Odradzam korzystania z tej pseudo profesjonalnej firmy
zdjecie uzytkownika
Kaaaaar - 2014-09-16 08:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam NIKOMU TEJ FIRMY !! Na początku gdy wydzwaniali do mnie aby wysłać im dokumenty wszystko pięknie fajnie pani gorąco zachęcała lecz kiedy juz w końcu wysłałam im papiery zero kontaktu, NIC sama musiałam wydzwaniac i pytać co sie dzieje z moja sprawa.a prowizja ? Brak słów ...
zdjecie uzytkownika
gutek - 2014-09-16 13:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kaaaaar nie do końca rozumiem tego co napisałeś, czy to oznacza, że zatrudniłeś się tam, pracowałes normalnie i wysłałeś papiery do umowy i przestali się odzywać? troche to wszystko zawiłe jest bardzo i już się gubię w tym, czy Ty jakąś sprawe założyłes z nimi czy o co z tą prowizją chodzi dokładnie?
zdjecie uzytkownika
Kaaaaar - 2014-09-18 15:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc od początku. Rozliczałem sie z tą firma. Gdzie zero kontaktu z ich strony tzn, abym mógł sie dowiedzieć co sie dzieje z moja sprawa musiałem sam wydzwaniac i o to pytać. Druga sprawa od kwoty ktora otrzymałem pobrali prawie polowe prowizji od tej kwoty. Kolezanka pracowała na takich samych warunkach co ja i dostała 5 razy większy zwrot. W tym samym czasie rownież rozliczała sie z ubezpieczenia gdzie otrzyma je wraz ze zwrotem a ja musze czekac nie wiadomo ile moze nawet rok albo i wiecej. Nie poinformowali mnie jaka prowizje pobiorą. Dopiero ostatnio dowiedziałem sie ze jest ona uzależniona od kwoty rozliczenia.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-10-01 17:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze z rozliczeniami jest masa problemów, a ja właśnie chciałbym tego uniknąc, bo tak jak pisze @Kaaaaar nie informują o prowizji, mój kolega to samo mówił, ż egeneralnie nie poleca ich za bardzo i teraz ja chciałem do nich pójśc do pracy, ale wydaje mi się, że nic się nie zmieniło u nich od czasów pracy kolegi.
zdjecie uzytkownika
piotrek74 - 2014-11-17 08:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam firma katastrofa prowizja wysoka a oczekiwanie na zwrot hmm mozna powiedziec ze wieczne.podatek zdrowotny z Holandi za 2012 rok jeszcze w niepelnej wysokosci przyszedl a mamy polowe listopada 2014.po rocznym oczekiwaniu i kolejnym telefonie nastepnego dnia na koncie pojawila sie kwota 390 euro.wstepnie po pierszej rozmowie mialo byc 819 euro .pytam gdzie reszta ale nikt nic niewie.wyslali mi tylko rachunek do yaplaty.katastrofa szkoda slow.jestem w dobrej sytuacji bo jeszcze w holandi pracuje i osobiscie wybiore sie do urzedu ktury rozlicza,zobacze co z tego wyjdzie i napisze.pozdrawiam i odradzam
zdjecie uzytkownika
przerażona - 2014-11-25 20:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem przerazona opiniami. mogłam pierwsze je sobie poczytać o tej firmie. Dziś był u mnie kurier i zabrał wszystkie dokumenty, które są potrzebne przy rozliczniu. Czy można odstąpić z nimi od umowy?
zdjecie uzytkownika
Azja Tuchaj-Bej - 2014-12-01 16:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, dla wszystkich zainteresowanych pracą w takiej branży, Euro-Tax właśnie ogłosiła nową ofertę pracy. Ci którzy już pracują, możecie skomentować i ocenić czy warto? Euro-Tax.pl największa w Polsce firma zajmująca się rozliczeniami podatkowymi przed zagranicznymi urzędami skarbowym...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5712298?keywords=&region=
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-12-02 13:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam :-) Jestem zainteresowana praca w firmie Euro-Tax. Moze ktos jeszcze z pracownikow nakresli mi troche jak to wszystko funkcjonuje, czy firma jest profesjonalna?? Bede bardzo wdzieczna. A osoby, ktore wypowiedzialy sie powyzej na poczatku wspolpracy nie uzgodnily warunkow? Nie dostaliscie informacji co i jak?? naprawde nie zostaliscie poinformowani o szczegolach??
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-12-03 10:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2014-12-02 13:26:22]:
Komentarze, które widnieją powyżej chyba nie są komentarzami pracowników firmy, tylko jej klientów. We wrześniu minął już rok odkąd pracuje w firmie Euro-Tax.pl. Dla mnie warunki umowy są klarowne i satysfakcjonujące. Zespół w którym pracujemy tworzą młodzi i dynamiczni ludzie. Od początku warunki umowy zostały mi jasno przedstawione do dzisiaj nic się nie zmieniło. Wynagrodzenie jest ok, składa się z podstawy i premii zależnej od wyników jakie wypracujesz. Do moich codziennych obowiązków należy: kontakt i obsługa klienta, przygotowywanie dokumentacji, współpraca z pozostałymi Działami w firmie.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-19
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
Euro-Tax.pl największa w Polsce firma zajmująca się rozliczeniami podatkowymi przed zagranicznymi urzędami skarbowymi, otrzymująca doskonałe noty od pracowników instytucji innych krajów oraz od swoich Klientów, poszukujeSpecjalista – księgowość niemieckaktóry dzięki swemu zaangażowaniu, umiejętnościom i kreatywności pomoże realizować nadrzędny cel przedsiębiorstwa: nieustanne podnoszenie jakości oferowanych usług
zdjecie uzytkownika
tomek m. - 2014-12-15 09:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Euro-Tax? W marcu 2013 roku wysłałem dokumenty w sprawie zwrotu z Kindergeld. Firma wysłała moje dokumenty do Niemiec dopiero we wrześniu. Dzisiaj mija 15 miesięcy i "niby" niema żadnej odpowiedzi z Niemiec. O co w tym wszystkim chodzi? Czy faktycznie urząd niemiecki tak długo rozpatruje wnioski? Jeżeli ktoś może udzielić mi informacji to z góry dziękuje.
tomek m.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-12-16 15:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W kwestii Kindergeld: taki czas oczekiwania na rozliczenie jest od pewnego czasu normalny. W czerwcu 2013 roku, wszystkie sprawy Polaków przeniesiono do jednej Famielienkasse w Bautzen i z tego powodu czas oczekiwania na zasiłek znacznie się wydłużył. Przyznanie zasiłku nigdy nie było procedurą "szybką", ponieważ ze względu na fakt poziomu skomplikowania tego procesu jest to procedura bardzo czasochłonna. Warto dodać, że przy przyznawaniu zasiłku włączony jest również nasz ROPS, dlatego trzeba mieć świadomość, że nad przyznaniem zasiłku zajmują się dwa obce sobie urzędy - co niestety również wpływa negatywnie na czas oczekiwania.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro-Tax
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Euro-Tax?
Zadaj pytanie
x