Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Euro-Tax

Pracowałeś w firmie Euro-Tax i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
KUBA - 2009-09-16 00:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma to jedna wielka sciema !! szukaj opinii na innych stronach a przeczytasz ten sam komentarz[usunięte przez moderatora] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2009-10-06 20:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prowizja standardowa 18,3% !!! a jak sie pytasz na infolinii to mowia ze 15%. Dopiero po dopytaniu czy netto czy brutto dodaja ze 15% + VAT. Nie dosc ze koszmarnie drogo to jeszcze [usunięte przez moderatora] w ten sposob!!!
zdjecie uzytkownika
gosia - 2010-04-09 13:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Doprowadzają ludzi do nerwicy! to najgorsza firma jaka istnieje.Brak słów.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-05-25 19:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jaka� �ciema w�a�nie dosta�am papiery z Anglii i jest wyraznie napisane ze na pieniadze bede czeka�a pare dni dzwoniac dzisiaj do nich pytajac sie ile w koncu bede czekac odpowiada mi ze do miesiaca powiedzia�am mu ze dosta�am papiery a on na to ze je trzeba do nich odes�a� jestem ciekawa co dalej i ile tak na prawde dostane tego rozliczenia wysz�a ca�kiem spora suma u m�ża niby tez a co sie okaza�o m�ż dosta� 680z� bo niby jeszcze bank pobiera prowizje nie wiem gdzie szukac prawdy
zdjecie uzytkownika
Kacpr - 2010-11-08 21:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I pewnie jeszcze firma z Ciebie zdarła ?
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozliczałam sie w euro tax trzy razy: spostrzezenia:
1) wysoka prowizja 15%
2) cała korespodencja z Holandii idzie do nich, ja dostalam tylko za pierwszym razem decyzje z holandi ile mi ostatecznie zwrotu przyznano pozniej już nie
3)pieniądze idą na konto euro tax a potem dopiero na moje i tu wielkiiii znak zapytania, bo nie wiadomo ile cczasu trzymaja pieniądze ani kiedy przyszły no i ile przyszlo
4) ludzie tam są mili do czasu az nie zaczniesz czegoś podejrzewać potem albo cię zbywaja albo przekierowywuja do kogoś innego i od nowa trzeba wszsystko tłumaczyć!
5) szukajcie innych biur bo to jest naprawde drogie!
6) straciłam kupe pieniędzy i nerwow
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tym roku rozliczylam sie w time-tax z opola. I niech to bedzie dowod na to ze sa lepsze biura niż euro tax!!!!
Nie mowie ze tez tu macie sie rozliczać ale warto poszukać czegos lepszego niż eurotax.
W time tax zapłaciłam 130 zł przed rozliczeniem, dałam wszystkie papiery a oni zajeli się całą reszta
Spostrzeżenia TIME TAX z opola:
1) podają moj adres do korespondencji a wiec wszystko z zagranicy przychodzi do domu i mozecie wszystko kontrolowac
2) czakałam dwa i poł miesiąc na zwrot
3) ZWROT PRZYSZEDŁ BEZPOSREDNIO Z ZAGRANICY NA MOJE KONTO W KWOCIE TAKIEJ JAKA MIAŁA BYC! TRZEBA TYLKO ZAPLACIĆ Z GORY PONIEWAZ WTEDY JUZ TIME TAX NIE POBIERA ZADNEJ PROWIZJI A WIEC KASA IDZIE BEZPOSREDNIO DO WAS
4) gdy masz jakis problme to służą rada i załatwiaja wszystkie sprawy a nie tylko zwrot
zdjecie uzytkownika
asi - 2012-07-25 13:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moje obliczenia. Założmy ze kurs euro jest cztery złote.
Małam do zwrotu 918 euro
1) w Euro tax było by tak: (conajmniej)15% x 918 euro= 137, 7 euro prowizji
do wypłaty zostaje 780.3 euro
czyli 780.3 x 4 zł=3 121,2 zł KWOTA ZWROTU W EURO TAX
2) W Time tax było tak
130 zł zapłaciłam przed rozliczeniem (z gory)
na konto otrzymalam 918 euro
918 x 4 zł=3672 zł minus 130 zł= 3542 zł KWOTA ZWROTU W TIME TAX
zdjecie uzytkownika
serek - 2014-05-10 11:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po wielokrotnym wysyłaniu meili firma nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania, procedura ściągnięcia podatku trwa zbyt długo i zero kontakty ze strony firmy eurotax
zdjecie uzytkownika
hania - 2014-06-17 19:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a próbowaliście się dodzwonić po prostu albo przyjść do ich siedziby osobiście? czy takiego kontaktu też nie ma?
zdjecie uzytkownika
czarna25olk - 2014-09-08 20:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jedna wielka ściema nic poza tym u nich na zwrot można czekać do usr..anej śmierci ! Odradzam korzystania z tej pseudo profesjonalnej firmy
zdjecie uzytkownika
Kaaaaar - 2014-09-16 08:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam NIKOMU TEJ FIRMY !! Na początku gdy wydzwaniali do mnie aby wysłać im dokumenty wszystko pięknie fajnie pani gorąco zachęcała lecz kiedy juz w końcu wysłałam im papiery zero kontaktu, NIC sama musiałam wydzwaniac i pytać co sie dzieje z moja sprawa.a prowizja ? Brak słów ...
zdjecie uzytkownika
gutek - 2014-09-16 13:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kaaaaar nie do końca rozumiem tego co napisałeś, czy to oznacza, że zatrudniłeś się tam, pracowałes normalnie i wysłałeś papiery do umowy i przestali się odzywać? troche to wszystko zawiłe jest bardzo i już się gubię w tym, czy Ty jakąś sprawe założyłes z nimi czy o co z tą prowizją chodzi dokładnie?
zdjecie uzytkownika
Kaaaaar - 2014-09-18 15:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc od początku. Rozliczałem sie z tą firma. Gdzie zero kontaktu z ich strony tzn, abym mógł sie dowiedzieć co sie dzieje z moja sprawa musiałem sam wydzwaniac i o to pytać. Druga sprawa od kwoty ktora otrzymałem pobrali prawie polowe prowizji od tej kwoty. Kolezanka pracowała na takich samych warunkach co ja i dostała 5 razy większy zwrot. W tym samym czasie rownież rozliczała sie z ubezpieczenia gdzie otrzyma je wraz ze zwrotem a ja musze czekac nie wiadomo ile moze nawet rok albo i wiecej. Nie poinformowali mnie jaka prowizje pobiorą. Dopiero ostatnio dowiedziałem sie ze jest ona uzależniona od kwoty rozliczenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro-Tax
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x