Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG Poland Sp Z.O.O

Pracowałeś w firmie LG Poland Sp Z.O.O i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
emil - 2014-03-26 10:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odwiedzam portal po prawie 4 latach, od tamtej pory niewiele się zmieniło(usunięte przez administratora) ale dyskusje, rozmowy, opinie spostrzeżnia, 'mądrości' są tego samego pokroju co kiedyś. pozdrawiam byłych współpracowników
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-06-05 13:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem LG chem ep. - już nie długo, niestety. Firma jest ciekawą propozycją w porównaniu z innymi na naszym rynku. Koreańczycy chcą dobrze. Starają się i dbają. Nie ma pośpiechu ani zbędnego ciśnienia. W ich filozofii: "praca ma Cię wypełniać, ma być miejscem Twojego życia, gdzie się rozwijasz, uczysz, zdobywasz nowe doświadczenia, poznajesz różnych ciekawych ludzi i nawiązujesz przyjaźnie. Z drugiej zaś strony ważne jest abyś po pracy miał dokąd wrócić - dom, rodzina." I tu wszystko jest spoko, poza tym że większość z nas woli pracować żeby żyć a nie po to aby żyć żeby pracować. Pracownicy podzieleni na dwie grupy: biuro i produkcja. Jako ludzie czy pracownicy - równi sobie. Ciekawe rozwiązanie dodatków płacowych: multisport (za grosze), opieka medyczna (za grosze), ubezpieczenie grupowe (za grosze) - oczywiście z racji wielkości i samego faktu że to LG. Minus podstawowy to płaca - podstawowa niska, biuro nie ma żadnych premii, produkcja.. Kolejny minus to ludzie, którzy tam pracują - chłopaki z produkcji wiadomo: jak się nie dogadasz to jak faceci damy se po mordzie i będzie potem luz - prosta zasada; natomiast biuro - zdecydowana większość: młodzi po studiach, bez kredytów, małżonków i dzieci, szukający w LG.. hmm do końca trudno sprecyzować czego - przestraszeni, nieśmiali, łatwo sterowalni, posłuszni, niewyraźni,.. itd. ale d.pe też obrobią. Są też osoby fałszywe, obłudne, oszukańcze, o zbyt wysokim mniemaniu o sobie, po prostu niezastąpieni i zbyt "zaj.biści", itp.. i z tego powodu niestety kończę swoją przygodę w LG chem ep. Pzdr - fajne miejsce pracy gdyby nie ta kasa (i niektórzy ludzie).
zdjecie uzytkownika
robert magazynier - 2014-06-05 18:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ide wlasnie magazyn - widze ze tam swoje chlopaki. rozumiem ze raczej spoko atmosfera, nie? dzieki za odp. - robert
zdjecie uzytkownika
wronk - 2014-06-26 09:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co sądzicie o managerze jakości? kiedyś pracował u nas. masakra.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2014-07-02 20:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Koreańczycy chcą dobrze. Starają się i dbają. Nie ma pośpiechu ani zbędnego ciśnienia. W ich filozofii: "praca ma Cię wypełniać, ma być miejscem Twojego życia, gdzie się rozwijasz, uczysz, zdobywasz nowe doświadczenia, poznajesz różnych ciekawych ludzi i nawiązujesz przyjaźnie. Z drugiej zaś strony ważne jest abyś po pracy miał dokąd wrócić - dom, rodzina." I tu wszystko jest spoko, poza tym że większość z nas woli pracować żeby żyć a nie po to aby żyć żeby pracować"
...Gdzie ty takich koreańczyków widziałeś? Oj za dobrze wam tam na tej produkcji. Idz sobie chopie do LG Display i wróć opisać swoje przeżycia z koreańczykami...
zdjecie uzytkownika
student - 2014-07-03 13:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko, nie szukacie jakichś młodych studentów na magazyn albo nawet do biur jak będzie taka mozliwosc? jestem na studiach, mam wakacje, ale jak sie uda zaczepic na dluzej to rzucam uczelnie. taki mam plan
zdjecie uzytkownika
dagmara - 2014-08-28 19:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagają cudów. Szef jakości (usunięte przez administratora)pracował w LG Display. Tam go nie chcieli. Tutaj swoim charakterem popisuje się. Koreańczycy nic nie widzą. Produkuja buble bezmyślnie.
zdjecie uzytkownika
nolte - 2014-09-02 20:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dagmara - 2014-08-28 19:40:25]:
pracuje w elektroluksie w swidnicy przyszla do nas do pracy liderka lg ola g.kto to jest i dlaczego ja zwolnili moze ktos wie .ps. jest bardzo zarozumiala.
zdjecie uzytkownika
rutek - 2014-09-09 17:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biuro czy produkcja, wezmę wszystko bo grunt pali mi się pod nogami jak opony kubicy na rajdzie. co ciekawego może mnie spotkać w lg poland? czy jakoś na lepsze odmieni moje życie i utrzymam z tego małą rodzinę?domyślam się że leżakowania tam nie ma tylko ciężka praca ale potrzebuję więcej szczegółów
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-09-09 18:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś się orientuje ile na rękę może dostać technik ds. kontroli jakości ?
zdjecie uzytkownika
klik - 2014-09-13 10:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lgchem - 2013-03-23 10:04:39]:
Tylko jakby nosił teczkę to kto by nosił ten woreczek?
zdjecie uzytkownika
gochA - 2014-09-14 09:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w lg innotek jako technik napraw na umowie masz 1750 zł
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-09-17 13:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam iscc tam na tak zawany magazyn jest o o gory a rzeczywistoci to narmalna produkcija /pakowanie - pakowanie i skalanie kartonow badz wkladanie ludek ze styropianem do kartonu czlowiek pracuje tam jak robot i tylko marzy o Nie polecam iscc tam na tak zawany magazyn jest on u gory a rzeczywistoci to normalna produkcija /pakowanie - pakowanie i skalanie kartonow badz wkladanie ludek ze styropianem do kartonu czlowiek pracuje tam jak robot i tylko marzy o godzinie 15 i zeby isc do domu a tu wkrecaja zeby zostac do 17 a jak im nie wydzie to robi sie do 15.15 a potem wyscig szczorow do autobusu i brak miejsca w autobusie pomine to iz shylac sie po 3 tysiace razy na dzien albo pracowac schylonym prze 8 h to trzeba miec plecy z gumy ci co podaja na linke kartony albo styropian to starzy wyjadacze i maja uklady stoja i sie patrza jak ludzie robia w pocie czola i glupim usmiechem na twarzy
na pewno mniej cieza praca jest w kopalni lesie albo na budowie kto nie wiezy niech sprawdzi ...
zdjecie uzytkownika
jozef - 2014-09-26 14:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam iscc tam na tak zawany magazyn jest on u gory a rzeczywistoci to normalna produkcija /pakowanie - pakowanie i skalanie kartonow badz wkladanie ludek ze styropianem do kartonu czlowiek pracuje tam jak robot i tylko marzy o godzinie 15 i zeby isc do domu a tu wkrecaja zeby zostac do 17 a jak im nie wydzie to robi sie do 15.15 a potem wyscig szczorow do autobusu i brak miejsca w autobusie pomine to iz shylac sie po 3 tysiace razy na dzien albo pracowac shylonym prze 8 h to trzeba miec plecy z gumy ci co podaja na linke kartony albo styropian to starzy wyjadacze i maja uklady stoja i sie patrza jak ludzie robia w pocie czola i glupim usmiechem na twarzy
na pewno mniej cieza praca jest w kopalni lesie albo na budowie kto nie wiezy niech sprawdzi ...
zdjecie uzytkownika
Lisek - 2014-09-29 22:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jozef - 2014-09-26 14:29:31]:
serio w kopalni ?? takie marudzenie widzę jest od osób którzy co 10 minut na fajke by chodziły ,porażka pracuje tam już ponad 6 lat i nie narzekam ,kasa na czas i na prawdę nie jest ciężko a pracuje na Lini SMPS(power)
zdjecie uzytkownika
lgchem - 2014-10-01 12:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lisek - 2014-09-29 22:13:36]:
CHyba ci się firmy pomyliły skoro ponad 6 lat pracujesz
zdjecie uzytkownika
aktualny - 2014-10-18 23:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mogę coś powiedz o EP bo tam pracuje jako operator. Ogolnie jest OK - robota w zalezności od stanowiska lepsza lub gorsza ale nie ma tragedi. Raczej spoko. No kasa bez rewelacji ale tez nie jest najgorzej. Firma mała - dosyc rodzinna atmosfera zwłasza w porównaniu do innych LG. Nie ma chamówy i gnojenia a nawet jest momentami fajnie. Napewno nie jest to kołchoz o jakim mysli wieszkosc ludzi slyszac LG...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-10-21 14:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zdecydowanie nie polecam lg electronics. buractwo, chamstwo i nepotyzm na każdym kroku (gł.wśród tzw."liderów"). zanim ktoś rozpocznie tam pracę radzę się porządnie zastanowić czy chce się wyzbyć wszelkich ludzkich odruchów na rzecz wyrachowania, cwaniactwa. knucia i krycia tylko własnego tyłka...
zdjecie uzytkownika
job znajper - 2014-10-28 12:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm, pakowanie i sklejanie kartonów, tym bardziej jeśli piszecie że to mały oddział, to musi być bardzo fajna praca. no chyba ze haczykiem są zarobki niskie lub ekstremalna trudność w zdobyciu zatrudnienia akurat tutaj.cwaniactwo jest wpisane w ludzką naturę, to mnie nie obchodzi, na fajkę nie chodzę, więc może to dla mnie?
zdjecie uzytkownika
wercia - 2014-11-15 09:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ludzie z max power przechodzą na LG bezpośrednio? I jeśli tak to po jakim czasie? i czy ci z agencji często się zmieniają?
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-11-20 10:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam Lg Electronics. Pracowałam - wiem, że nic dobrego na pracownika tam nie czeka. Ani kasa, ani rozwój, ani miła atmosfera. Wokół pełno znajomych, znajomych...ale nawet oni się wypalają. Rotacja jest niesamowita. Nie ma się co dziwić. Zrządzanie Zasobami Ludzkimi=poziom "0".
zdjecie uzytkownika
bika - 2014-11-30 20:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to nie czeka kasa? przecież to praca, a co za tym idzie każdy kto pracuje oczekuje wynagrodzenia, bo nikt nie chce robić chyba tego w formie wolontariatu :) masz na myśli że nie płacą czy ze co? wypowiedz się @anka bardziej, bo ciekawie zaczęłaś a mnie bardzo interesuje ten temat, czekam i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-12-08 10:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jest dobra dla ludzi bez doświadczenia zaraz po studiach
Na początku można się dużo nauczyć ale po pół roku każdy widzi że ta praca nie jest dla normalnych ludzi i trzeba szybko stamtąd uciekać. Praca jest nudna, monotonna i jest jej za dużo. Koreańczycy traktują wszystkich polaków (od produkcji przez inżynierów po kierowników) jak idiotów - Koreańczyk ma zawsze rację. Ich kultura różni się pod każdym względem od naszej i często nie da się znaleźć sensu w koreańskich decyzjach, wymagają po prostu by wykonywać ich polecenia bez myślenia (a często ich wymagania są nierealne). Ciągle słychać jakieś pretensję, standardem jest że się krzyczy na pracowników często za nic poważnego lub bez żadnej przyczyny (taka koreańska natura). Wymagają by Polacy pracowali jak Koreańczycy (często po 24 godziny na dobę - śpią na krzesłach) ale nikt nie wspomina że zarabiają około 20 razy więcej niż Polacy na podobnych stanowiskach (nie 2 lub 3 razy ale dosłownie 20 razy więcej!).
Ciągłe gloryfikowanie firmy i pracy, udawanie że LG jest wspaniałe i troszczy się o pracowników a tak naprawdę jednostka nie ma żadnego znaczenia (chyba że to koreańska jednostka). Mnóstwo obietnic o podwyżkach lepszej pracy itd. Podwyżki raz w roku 30 zł i to z wielka łaską. System awansów jest przejrzysty (po roku po 3 latach po 5 latach) ale często trzeba się sporo naprosić by dostać ten awans (dużo zależy od przełożonego). Nie polecam nikomu kto może znaleźć inną pracę, a takiej wcale nie jest mało dla inżynierów we Wrocławiu.
Na produkcji jest dużo gorzej, nigdy nie widziałem tak ciężkiej pracy na produkcji (wątpię że w Amazonie pracownicy mają ciężej).
zdjecie uzytkownika
daniel - 2014-12-09 21:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnio na mikołaja jedna z dziewczyn na 1 zmianie rozdawała mikołajki czekoladowe nie wie ktoś jak ta młoda panna ma na imie.?!
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-12-11 12:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [daniel - 2014-12-09 21:54:32]:
to po co pracujesz w tej firmie ? zwolnij się i idź gdzie indziej , i nie skoml na internecie że cie azjata z korei traktuje jak murzyna bambo
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG Poland Sp Z.O.O
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LG Poland Sp Z.O.O?
Zadaj pytanie
x