brak logo

LG

Kobierzyce

Opinie o LG

lgchem 2014-10-01 12:35:09
CHyba ci się firmy pomyliły skoro ponad 6 lat pracujesz
1
aktualny 2014-10-18 23:10:34
Mogę coś powiedz o EP bo tam pracuje jako operator. Ogolnie jest OK - robota w zalezności od stanowiska lepsza lub gorsza ale nie ma tragedi. Raczej spoko. No kasa bez rewelacji ale tez nie jest najgorzej. Firma mała - dosyc rodzinna atmosfera zwłasza w porównaniu do innych LG. Nie ma chamówy i gnojenia a nawet jest momentami fajnie. Napewno nie jest to kołchoz o jakim mysli wieszkosc ludzi slyszac LG...
1
anonim 2014-10-21 14:07:57
zdecydowanie nie polecam lg electronics. buractwo, chamstwo i nepotyzm na każdym kroku (gł.wśród tzw."liderów"). zanim ktoś rozpocznie tam pracę radzę się porządnie zastanowić czy chce się wyzbyć wszelkich ludzkich odruchów na rzecz wyrachowania, cwaniactwa. knucia i krycia tylko własnego tyłka...
3
job znajper 2014-10-28 12:27:17
hmm, pakowanie i sklejanie kartonów, tym bardziej jeśli piszecie że to mały oddział, to musi być bardzo fajna praca. no chyba ze haczykiem są zarobki niskie lub ekstremalna trudność w zdobyciu zatrudnienia akurat tutaj.cwaniactwo jest wpisane w ludzką naturę, to mnie nie obchodzi, na fajkę nie chodzę, więc może to dla mnie?
wercia 2014-11-15 09:53:14
Czy ludzie z max power przechodzą na LG bezpośrednio? I jeśli tak to po jakim czasie? i czy ci z agencji często się zmieniają?
anka 2014-11-20 10:40:58
Nie polecam Lg Electronics. Pracowałam - wiem, że nic dobrego na pracownika tam nie czeka. Ani kasa, ani rozwój, ani miła atmosfera. Wokół pełno znajomych, znajomych...ale nawet oni się wypalają. Rotacja jest niesamowita. Nie ma się co dziwić. Zrządzanie Zasobami Ludzkimi=poziom "0".
bika 2014-11-30 20:18:21
jak to nie czeka kasa? przecież to praca, a co za tym idzie każdy kto pracuje oczekuje wynagrodzenia, bo nikt nie chce robić chyba tego w formie wolontariatu :) masz na myśli że nie płacą czy ze co? wypowiedz się @anka bardziej, bo ciekawie zaczęłaś a mnie bardzo interesuje ten temat, czekam i pozdrawiam
zawiedziony 2014-12-08 10:37:59
Praca jest dobra dla ludzi bez doświadczenia zaraz po studiach
Na początku można się dużo nauczyć ale po pół roku każdy widzi że ta praca nie jest dla normalnych ludzi i trzeba szybko stamtąd uciekać. Praca jest nudna, monotonna i jest jej za dużo. Koreańczycy traktują wszystkich polaków (od produkcji przez inżynierów po kierowników) jak idiotów - Koreańczyk ma zawsze rację. Ich kultura różni się pod każdym względem od naszej i często nie da się znaleźć sensu w koreańskich decyzjach, wymagają po prostu by wykonywać ich polecenia bez myślenia (a często ich wymagania są nierealne). Ciągle słychać jakieś pretensję, standardem jest że się krzyczy na pracowników często za nic poważnego lub bez żadnej przyczyny (taka koreańska natura). Wymagają by Polacy pracowali jak Koreańczycy (często po 24 godziny na dobę - śpią na krzesłach) ale nikt nie wspomina że zarabiają około 20 razy więcej niż Polacy na podobnych stanowiskach (nie 2 lub 3 razy ale dosłownie 20 razy więcej!).
Ciągłe gloryfikowanie firmy i pracy, udawanie że LG jest wspaniałe i troszczy się o pracowników a tak naprawdę jednostka nie ma żadnego znaczenia (chyba że to koreańska jednostka). Mnóstwo obietnic o podwyżkach lepszej pracy itd. Podwyżki raz w roku 30 zł i to z wielka łaską. System awansów jest przejrzysty (po roku po 3 latach po 5 latach) ale często trzeba się sporo naprosić by dostać ten awans (dużo zależy od przełożonego). Nie polecam nikomu kto może znaleźć inną pracę, a takiej wcale nie jest mało dla inżynierów we Wrocławiu.
Na produkcji jest dużo gorzej, nigdy nie widziałem tak ciężkiej pracy na produkcji (wątpię że w Amazonie pracownicy mają ciężej).
1
daniel 2014-12-09 21:54:32
ostatnio na mikołaja jedna z dziewczyn na 1 zmianie rozdawała mikołajki czekoladowe nie wie ktoś jak ta młoda panna ma na imie.?!
abc 2014-12-11 12:05:15
to po co pracujesz w tej firmie ? zwolnij się i idź gdzie indziej , i nie skoml na internecie że cie azjata z korei traktuje jak murzyna bambo
1
pracownik 2015-02-26 14:38:22
To jest firma w której stawia się pierwsze kroki zdobywa doświadczenie i ucieka. Zgadzam się jeśli chodzi o biuro dużo ludzi po studiach ewentualnie w trakcie. Atmosfera w biurze jest bardzo miła oczywiście jest kilka osób jakby to powiedzieć hmmm... po prostu lepiej im do końca nie ufać.
Ludzie pracują rok dostają podwyżkę i odchodzą często za 2x, 3x tyle co
dostawali w LG. Jak popracujesz rok to możesz jechać do Korei na wycieczkę, firma stawia, nie wiem czy jeszcze to jest praktykowane ale za to była lojalka na 1 rok.
Praca nie trudna i z czasem dostaje się więcej do robienia za te same pieniądze. Można negocjować ale najczęściej raz w roku.
1
karol 2015-04-26 13:35:15
moim przełożonym był Marcinm totalny psychopata krzyczał zwalniał za byle co nie dawał urlopów potrafił tylko włazić w tyłek koreańcą Wszystkie zasługi przypisywał sobie a porażki które właśnie były jego zasługa , znajdował kozła ofiarnego i wyrzucał go z pracy otaczał się psycholami np jeden z brygadzistów siedział w kryminale
2
Cykada 2015-07-09 18:02:10
Ona pracowała w Chung Hong i nikt jej nie zwolnił , takich ludzi jak ona nie zwalniają sama odeszła pozdrawiam :-)
TV geek 2015-08-18 12:36:39
http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=M%C5%82awa&oferta_opinie=pracuj.pl4074506 Młodszy Inżynier w Dziale Badawczo-Rozwojowym Mechanicznym Ktos chetny aby przyblizyc mi informacje na temat wynagrodzenia na danym stanowisku? Czy pracodawca zapewnia benefit karte/multisport? Prosze o odpowiedz bo jestem zainteresowany
A.N. 2015-09-01 16:00:40
Witam,

Mam pytanie; czy ktoś pracuje lub pracował lub też ma może kontakt z kimś kto pracuje w dziale refabrykacji/regeneracji/napraw TV, kin domowych, itp? Za pomoc w kontakcie możliwa gratyfikacja pieniężna. Kontakt: wielkibill@o2.pl lub telefon 790 508 288
1
4rf 2015-09-17 15:38:11
aktualnie w firmie LG Electronics Wrocław Sp. z o.o. poszukują pracowników na kilka stanowisk między innymi technika utrzymania ruchu- mechanika, młodszego inżyniera w dziale jakości, inspektora do spraw kontroli jakości, specjalisty do spraw księgowości we Wrocławiu i okolicach, może ktoś byłby zainteresowany..
nina 2015-09-17 15:43:27
tez mi sie wydaje ze to firma, zeby rozpoczac swoja kariere, zdobyc doswiadzneie wiedze i probowac dalej swoich sil. chociaz ja bym bardziej chciala dluzej byc w jednej firmie. a lg sie mocno rozwija. nawet teraz poszukuja wiele osob ja osobiscie chce sie dostac na stanowisko mlodszy specjalista w dziale planowania korporacyjnego.
pracownik LG 2015-09-23 21:36:26
Mam pytanie a raczej prośbę,czy ktoś mieszka niedaleko Mirosławic i byłby tak dobry i porzyczył lodówkę w dobrym stanie której nieużywa,tam mieszkają na hotelu ludzie z UK i pracują na stefie a niemają lodówki,proszę o poważne odpowiedzi,pozdrawiam
marco 2015-10-13 10:15:07
Wrocław widzę to pices of cake, w Mławie to dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
czasek 2015-10-17 18:50:02
Przecież LG to ogromne międzynarodowe przedsiębiorstwo działające w branży elektronicznej, chemicznej i telekomunikacyjnej. Na pewno klienci są zadowoleni z tego jakie produkty oferują, bo nawet telefony mają dobrej jakości. Powinno się to przekładać na warunki pracy, bo i tak w każdym oddziale jest inna atmosfera pracy.
mała 2015-11-01 22:06:10
Pracuje w LG Electronics już dwa i pół roku.Przez 18 misięcy przez Max Power,a póżniej po wielkich prośbach zostałam przyjęta pod LG.Praca jak każda inna.Wymagania coraz większe,a pienidzy coraz mniej.Owszm socjal jest nie najgorszy,ale co miesięczna pensja 2000 tys. brutto to mało za taką tyrę.Muszę wspomnieć,że pracuję na dziale wtryskarek.Główna linka to pikuś.Pensja powinna być co najmniej 2500 na rękę.Odebranie detali z trzech maszyn i ich obrobienie to nie byle sztuka i trzeba to robić szybko,bo linka leci i następne detale też.Oprócz tego trzeba je jeszcze spakować do pudeł i wózków.Jak zwykle jeszcze trzeba utrzymać porządek,bo koreańcy są na to uczuleni.Ogólnie praca jest OK,aby tylko pensja była adekwatna do wykonywanej pracy.
Patryk 2015-11-17 15:39:59
@mała to szkoda, że próbowałaś dostać się tam przez agencję. Widzę, że LG samo zatrudnia ludzi, bez pośredników. Głównie na stanowiska fizyczne: technik napraw płyt głównych, kontroler jakości, pracownik magazynu. Nie widzę ofert do pracy biurowej, zastanawiam się czy takie się zdarzają w LG, chętnie się dowiem.
Lola 2015-11-18 15:27:25
Jak to jest bedac na l4 z powodu ciazy I czy przysluguje bon swiateczny???
nina 2015-11-19 18:47:56
tez takich ofert @Patry nie zauwazylem moze az nie ma tam takiej rotacji jak na stanowiska fizyczne w firmie
Mała 2015-11-20 19:44:20
Ja będąc na L4 w trakcie ciąży i teraz będąc na wychowawczym otrzymuje wszystkie świadczenia socjalne. Pozdro
tom 2015-11-22 03:35:06
Czyli wychodzi na to, że firma jest uczciwa. Dobrze, że nie robia problemów z racji l4, bo jednak sa firmy, którym to przeszkadza.
karol 2015-11-24 12:05:29
To widać LG jest w porządku. Bo nie oszukujmy się L4 nie jest korzystne dla pracodawcy. Nie ma pracownika fizycznie w pracy a płacić mu trzeba.
Asterix 2015-12-28 15:38:58
Witam,

Pracowałem w LG Electronics dokładnie 5 lat i 3 miesiące :)
I powiem Wam że to co się tam wyprawia to cyrk na kółkach + ZOO w jednym znaczeniu. Praca stojąca 8h przy produkcji-wytrzymałem tak około pół roku później dostałem mały awans i byłem przez jakiś czas logistykiem. Pracowałem u gościa który miał na nazwisko Kowalczyk. Kawał cwaniaka ;) był miły jak chętnie zostajesz na nadgodziny oraz przychodzisz w soboty, nie tolerował zwolnień lekarskich. Wyzysk ludzki w tej firmie przechodzi sam siebie, każdy pod każdym dołki kopie ;) Gdy byłem logistykiem codziennie chodziłem po tzw: "Loty" - czyli części drobne na produkcje które nigdy ilościowo się nie zgadzały i zawsze o to były spiny z gamoniami z magazynów których kierownikiem był jakiś okularnik o imieniu Piotrek- właził w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzedniemu kierownikowi dlatego doczekał się jego stołka . Połowa osób do których ktoś przychodził po jakieś zastępcze części wydawała Ci je z wielką łaską bo była to dla nich dodatkowa robota, słowem - nic na czas jeden patrzył na drugiego aby go tylko podkablować. To samo na produkcji, wyzysk. A w niektórych przypadkach darcie ryja kierowników - również z przypadków (Nosal oraz Albert) czy jak mu tam było. Człowiek pracował tam za jakieś 1500 zł netto + chyba 80 zł więcej jak byłeś logistykiem lub serwisantem. Jesli chciałeś urlop - zapomnij, lub dostałeś go z grymasem na gębie przełożonego. Plusem były świadczenia, zawsze na święta dostawało się jakieś talony i paczki dla dzieci. Rotacja w firmie to kosmos, przez 5 lat które tam pracowałem - z piwrwszej ekipy zostały może 5-7 osób przy 70 osobowej obsadzie linii. Nie polecam tego zakładu. Sam żałuję że pracowałem tam tak długo. Warunki pracy i środowisko pracy oceniam na 2/5. Wypłata 2/5 jedyny + to świadczenia i wypłata na czas tych nędznych pieniędzy.
rrrrtt 2015-12-30 02:10:21
nie wiem czy widzieliscie ta spora rotacje w firmie LG Electronics, jest teraz szansa zeby u nich dostac prace np. jako brygadzista w dziale utrzyamania ruchu
mała 2016-01-02 15:35:53
Dostałam,a raczej zostałam zmuszona do niej przez Urząd Pracy.Niestety większość osób pracujących na liniach głównych są zatrudnieni przez Agencję.Po prostu łatwiej jest im zwolnić taką osobę.Oni mają umowę ekonomiczną z polskim rządem,muszą daną ilość polaków zatrudniać na stałe.a reszta to ludzie że tak powiem sezonowi.Jak są potrzebni to są,jak nie to aut.I tak interes się kręci.Co do rotacji to prawda,jest duża.Na wtryskarki przychodzą osoby,które nie potrafią zebrać detalu z linki i go spakować.O czym ty mówimy.Mimo pomocy osoby te nie wyrabiają się.Takie matoły są nam nie potrzebne.Owszem trzeba próbować sił we wszystkim,ale nie jest to firma szkoleniowa,tylko tam trzeba zapieprzać.Ja w dniu przyjęcia dostałam dwie maszyny do obróbki i nikt mnie nie szkolił.Miałam robić tak aby było dobrze.Siedzę już w LG trzy lata i nie jest żle.Trochę wynagrodzenie zostawia dużo do życzenia,szacunek do ludzi-zero,ale człowiek jest gorszy niż świnia,do wszystkiego się przyzwyczai.
X 2016-01-03 16:24:28
Ludzie, którzy się nie znają na wykonywanej tam robicie, nie powinni być zatrudniani, bo zaniżają wydajność ogólną pracowników. Ale z drugiej strony świadczy to o tym, że nie trzeba spełniać jakichś wysokich wymagań by się podjąć pracy u nich.
mała 2016-01-03 18:26:54
Owszem,niektórzy nawet nie umieją trzymać wkrętaka do śrubek.Przede wszystkim trzeba być szybkim i dokładnym-bynajmniej na wtryskarkach.Na linii głównej jak nie nadążasz i pociągniesz za alarm to patrzą się na ciebie jak na zbrodniarza.Linka jest nieraz podkręcana do maximum,ludzie siłą rzeczy nie dają rady.Większość osób przychodzących do Elecrtonicsa nie boi się ciężkiej pracy,ale tych 10-ciu godzin,a póżnie wynagrodzenia.Cały miesiąc po 10 godzin,a pensja np.2200.To śmieszne.Ludzie mdleją przy lince,tempo jest zawrotne.Praca całoroczna jest nie równo rozłożona.Przez np.trzy miesiące zapieprz się bez opamiętania,a póżniej daje się na przymus ludziom urlop,albo się kilkanaście osób zwalnia,bo nie ma na tyle pracy.Dlatego między innymi jest taka rotacja.Mało osób raz zwolnionych powraca ponownie do LG.Jest to mała garstka ludzi,która nie ma wyjścia.Znam również kilkoro osób,które przeszły z Max Power na LG i po pół roku zwolniły się.Dla mnie to głupota.Praca ogólnie jest sama w sobie OK,należy ją szanować.Teraz ciężko o pracę z całym socjalem.Z drugiej strony chodzi też o atmosferę w miejscu pracy.W LG z tym jest klawo.Ludzie wbijają sobie noże w plecy,Każdy każdego by utopił w łyżce wody,aby go nie zwolnili.Większość osób jest z małych mieścin,gdzie nie ma szans na pracę i dlatego tak się dzieje.Następna rzecz to ploty.Jest to na porządku dziennym.Wszyscy interesują się cudzymi sprawami.a nie swoimi brudami.Jesszcze można by wiele pisać na ten temet,ale muszę narazie kończyć.DO napisania.
gazle 2016-01-06 13:58:49
Jeżeli ktoś nie ma zdolności manualnych to po co się do takiej pracy pcha ? przecież LG powinno też zależeć na ludziach, którzy się trochę na tym znają.
mała 2016-01-07 11:49:03
Tak,ale jeżeli są potrzebni ludzie to oni nawet biorą z pod berzy.Dlatego są to umowy na dwa tygodnie na pod firmę.
kalina 2016-01-08 17:05:33
nie chodzi tu o zdolnosci manualne, ale raczej o to by wiedziec jak pracowac i co konkretnie robic, przeciez wszystkiego da sie nauczyc i opanowac nie jestescie małymi dziecmi przecież,
zuzannam 2016-01-25 19:09:15
Czy ktoś może udzielić mi informacji jak wygląda praca w LG Electronics? Jaka atmosfera tam panuje oraz jakich zarobkow mozna sie spodziewać nie posiadajac duzego doswiadczenia? Mam oczywiście na myśli prace w biurze, a nie na produkcji.
żelek 2016-01-25 19:24:28
nie posiadając dużego doświadczenia możesz liczyć na trochę ponad dwójkę jesli dobrze się zakręcisz. Zalezy też na jakim stanowisku. Polecam kontrolera jakości
zuzannam 2016-01-26 11:00:25
Mam na mysli stanowsiko mlodszego inzyniera..niewiele ponad 2 tys to bardzo malo. A jaka atmosfera tam panuje? Da sie czegos nauczyc?
gicz 2016-01-29 11:56:03
zuzannam, ale ta oferta jest raczej nie aktualna - bynajmniej nie widziałem aby teraz młodszych inż poszukiwali. Praca w LG jest dobra o tyle , że ma się cały czas dostęp do najnowszych nowinek technicznych chronionych tajemnicą firmy.
Adel 2016-02-12 16:23:28
jak wygląda praca na kontroli jakości czy pracuje się w soboty i czy do 15 czy do 17.00 i jak często
apdon 2016-02-12 16:51:13
To już kwestia dogadania, no ale myślę, że wszystkich sobót nie dostaniesz. Nie jesteś bowiem jedynym pracownikiem na tym stanowisku. A weekendy nie są tak obciążane @Adel.
Adel 2016-02-12 18:00:37
OK, a w tygodniu praca raczej od 7 do 15 czy od 7 do 17. I jak wygląda praca zarówno chodzi mi o kontrole na wejściu jak i wyjściu. Dzieki czy idzie się wyrobić
654 2016-02-14 17:16:18
@gicz poszukuja rowniez technikow utrzymania ruchu- mechanika napisali ze oferuja szkolenia,możliwość rozwoju zawodowego i awansu, prywatną opiekę medyczną Kartę Multisportu
koko 2016-02-21 12:18:27
fajnie, że oferują świadczenia socjalne takie jak karta multisport np, to się ceni ;) dla mnie ważne jednak jest to, że zatrudniają ludków na umowę o pracę
janek 2016-03-15 00:00:42
Mam pytanie. Czy do LG electronics są dojazdy np. Ze Strzegomia
bang 2016-04-05 22:36:07
nie polecam, pracowałem jakiś czas i odszedłem..
praca przy tej chemii za takie pieniądze to śmiech na sali #LGChem
fff 2016-04-08 08:31:25
takie małe? @bang bo w ofercie na inżyniera energetyka na takie nie wyglądają
bro 2016-05-11 23:12:46
Ja to się zastanawiam czy w ogóle jest szansa u nich, żeby znaleźć zatrudnienie jako inżynier, wiecie może? Chyba nie było takiej oferty pracy teraz, a szkoda.
nieznajomy 2016-05-24 21:25:31
Nie polecam żadnego zakładu w Biskupicach
jh 2016-07-05 22:36:19
@nieznajomy a dlaczego nie polecasz? Fajnie gdybyś uargumentował swoją wypowiedz. widze ze poszukują teraz na wiele ciekawych stanowisk jak referent ds kadr i płac
Zostaw swoją opinię o LG - Kobierzyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG