Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG Poland Sp Z.O.O

Pracowałeś w firmie LG Poland Sp Z.O.O i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ha - 2013-02-25 08:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam Wam linki o Jabilu dowiecie się trochę o nie których ludziach z jabila. Może b edziecie zmuszeni z tymi osobami pracować opisanymi tak. Będziecie wiedzieli jak z nimi postępować. Pozdrawiam.

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,514,0,0,1
zdjecie uzytkownika
ANIA - 2013-02-27 10:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZNAMY!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2013-02-28 22:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co o nim sadzicie???
zdjecie uzytkownika
szarak - 2013-03-22 20:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca polega na wytwarzaniu jakiegoś granulatu do produkcji np. obudów telewizorów .

Praca na 3 zmiany od 6 do 14 , od 14 do 22 i od 22 do 6 rano,
Zarobki 1650 zł brutto ( netto to ok. 1000 zł, + jakieś śmieszne premie uznaniowe.)
(Jesteście cały dzień poza domem i zarobicie na suchy chleb )

Dowożenie do fabryki 6-osobowymi taksówkami z dworca PKS i z placu Jana Pawła II , odjazd o 5:15 rano, ( dojazd do placu lub dworca na własny koszt)
Umowa o pracę , najpierw na 3 miesiące, po kilku latach - jak dożyjecie i nie popełnicie seppuku z depresji - to na stałe .

Nadgodziny są obowiązkowe i płacą 50% normalnej stawki .
Jak fabryka ma większe zamówienie to trzeba bez gadania zostać po godzinach i w weekendy.

Po 3 miesiącach pracy można korzystać z ich prywatnej przychodni - najlepiej to w ogóle nie chorować bo zwolnią ,

Czasem dają jakieś śmieszne upominki dla dzieci pracowników i robią pikniki dla pracowników ,

Praca w zapyleniu i w hałasie , na stojąco .

Przerwa na śniadanie to trzeba się umówić z kolegami , bo produkcja nie może zostać przerwana nawet na chwile ,

Żeby chcieli przyjąć to trzeba być młodym , silnym , mieć przepracowanych klika lat na podobnym stanowisku i mieć szczęście.

(usunięte przez administratora) .

Podsumowując powiem krótko : Co nas nie zabije to nas wzmocni ;-)
zdjecie uzytkownika
Szarak - 2013-03-22 20:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze że nie pracowałem tam nigdy , a wszystkie informacje pochodzą od osób które kierują tym zakładem
zdjecie uzytkownika
lgchem - 2013-03-23 10:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszesz o nowo powstałej fabryce obok LGChem czyli EP (engineer plastic).
Nadgodziny w tygodniu płatne 50% to przecież norma, soboty 100%, niedziele i święta 200%.
Wszystko co piszesz po części pokrywa się z prawdą, ale stawiasz wszystko w takim świetle, w jakim Ci najbardziej pasuje. Nie chciało się nosić teczki, trzeba nosić woreczki :)
zdjecie uzytkownika
Szarak - 2013-03-23 12:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem że to należy do LG CHEM,
Każdy człowiek ma prawo do godziwych warunków pracy i do godziwej zapłaty.
A to jest (usunięte przez administratora) wykorzystywanie ludzi tylko dlatego że jest bezrobocie . Osobiście uważam że lepiej być dobrą sprzątaczką , niż głupim urzędnikiem
zdjecie uzytkownika
lgchem - 2013-03-24 09:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, ale pewnie wolałbyś pensję najgorszego urzędnika niż najlepszej sprzątaczki. Ja nie krytykuję żadnej formy pracy, sam pracuję w tej firmie, po prostu nie jest aż tak źle jak piszesz.
zdjecie uzytkownika
szarak - 2013-03-25 00:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lgchem - 2013-03-24 09:51:25

Rozumiem, ale pewnie wolałbyś pensję najgorszego urzędnika niż najlepszej sprzątaczki. Ja nie krytykuję żadnej formy pracy, sam pracuję w tej firmie, po prostu nie jest aż tak źle jak piszesz.
Jasne , a świstak siedzi i zawija w sreberka.
zdjecie uzytkownika
a25 - 2013-03-25 08:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w tej firmie coś się zmieniło?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-05-10 12:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem ofertę pracy przez urzad pracy we wrocławiu musiałem ja wziąść mimo że mi nie pasuje najgorsze ze jak wysle swoje Cv to mogą mnie przyjąć co robić czy jest tam aż tak zle?
zdjecie uzytkownika
lgchem - 2013-05-11 09:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie padło już wam na mózg totalnie.
Idź i zobacz! Nie spodoba się? To nie więzienie! Nikt też maruderów nie będzie trzymał, bo po co?
zdjecie uzytkownika
an - 2013-05-14 15:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak w każdej firmie ale przyznaj że nie ma tam (usunięte przez administratora) .....
zdjecie uzytkownika
Kowal - 2013-05-23 12:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem na rekrutacji parę dni temu i moje wrażenia są takie:
Na rozmowie mówienie prawdy się nie opłaca trzeba łgać i kłamać ile wlezie dlatego moja noga tam nie postanie chodzby nawet zmienili zdanie.
Jeśli chcesz pracowac w firmie gdzie się mówi co innego a robi też co innego to jest to cos dla ciebie.
Choroba jaka tam panuje - obłuda - dotarła też do HRu, a ich argumenty po rozmowie to smiech na sali nie polecam pracy tam ponad 1000 neg komentarzy o czymś swiadczy...
zdjecie uzytkownika
an - 2013-05-23 15:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiam się jaki przykład dają na takich bibach(wigilia) ci co rządzą!
zdjecie uzytkownika
izka_ż - 2013-05-24 16:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka

mam pytanie, jak się nazywa dokładnie Pani z HR Magda b? ...
zdjecie uzytkownika
nie znajoma - 2013-05-28 07:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hejka na temat Lg Chem EP dodam opinie na temat (usunięte przez administratora)!!!!!! Jest to taki typ czlowieka potrafi zniszczyc pracownika ktory pracuje juz dosc sporo a w zamian tego przyprowadza sobie swoja rodzine do pracy.(usunięte przez administratora) dopisuje sobie godziny i najlepiej na tym wychodz kreci koreańców jak moze. Na nockach ucieka do biura i spi (usunięte przez administratora) mysli ze mu wszystko wolno. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pan - 2013-05-29 21:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co za bzdury... Nieznajoma? W ep nie ma kobiet na produkcji. Ktos wali chamowe bo dostal 25% premi. Zenada
zdjecie uzytkownika
Roccznica strajku w Chung Hong - 2013-06-29 15:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5 lipca / „Nie jesteśmy maszynami!” - demonstracja i piknik z okazji pierwszej rocznicy strajku w Chung Hong.

Apel o uczestnictwo w ogólnopolskiej manifestacji w pod-strefie kobierzyckiej przeciwko łamaniu praw pracowniczych i wolności związkowych.


Pracujemy za grosze lub ponad nasze siły – na linii produkcyjnej, na kasie, na słuchawkach, w usługach publicznych, przy tymczasowych projektach, jako trybiki w korporacjach lub publicznej administracji. Doświadczamy wyzysku, kurczących się środków materialnych, niestabilności naszego codziennego życia. Równocześnie stoimy w obliczu coraz głębszego ograniczania społecznych zabezpieczeń naszych podstawowych potrzeb (jak edukacja, opieka, zdrowie i dach nad głową).

Rok temu grupa naszych koleżanek i kolegów z fabryki Chung Hong w specjalnej strefie ekonomicznej LG pod Wrocławiem powiedziała temu dość i podjęła strajk. 28 czerwca 2012 prawie 30 osób odstąpiło od pracy na linii produkcyjnej w proteście przeciwko dyscyplinarnemu zwolnieniu swojego kolegi i związkowca Inicjatywy Pracowniczej, stawiając opór wobec wykańczających warunków pracy, głodowych pensji i anty-związkowych represji.

Po dwóch tygodniach strajku, zarząd fabryki zastosował lokaut – dyscyplinarnie zwolnił z pracy 24 strajkujących pracownic i pracowników, tym samym zdeptał jedną z podstawowych wolności wywalczonych przez ruchy robotnicze. Zwolnieni za strajk stracili jakiekolwiek źródła dochodu (nie przysługiwało im nawet prawo do zasiłku dla bezrobotnych), do tej pory część osób nie znalazło pracy i boryka się z problemami finansowymi. Obecnie toczą się sprawy w sądzie pracy, które mogą potrwać nawet kilka lat.

Zarząd zarówno Chung Hong, jak i innych strefowych fabryk LG wraz ze swoimi prawnikami z firmy JP Weber, podjął ogromne starania, by wyciszyć protest, represjonować (do dziś) członkinie i członków związku i osoby z ruchu społecznego, które wspierały strajk. Chcieli wymazać pamięć o oporze na strefie tak, by nie rozlał się na inne fabryki, tak by nie dopuścić do pracowniczej solidarności. Jak uświadomił nam strajk w fabryce, żyjemy w czasach, kiedy różne formy organizowania się są brutalnie tłumione tak przez państwo, jak i przez biznes. Ile z nas tego doświadczyło?

Teraz chcemy przypomnieć im, że jest odwrotnie i walka trwa. Dlatego apelujemy do wszystkich, które/którzy solidaryzują się z pracującymi w fabrykach LG i ze zwolnionymi za protest – dołączcie do nas na demonstracji przypominającej o rocznicy pierwszego strajku na strefie.

Demonstracja odbędzie się 5 lipca w pod-strefie kobierzyckiej (Biskupice Podgórne, 14 km pod Wrocławiem), start o godzinie 13.30 pod fabryką Chung Hong (ul. Innowacyjna 4), a koniec wtedy, gdy tego zechcemy.

Aby nie paść z głodu i wycieńczenia w walce, demonstracji będzie towarzyszył piknik z pokazami filmów, koncertami, jedzeniem i innymi kulturalnymi atrakcjami.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Inicjatywa Pracownicza.
Zapraszamy
zdjecie uzytkownika
emil - 2014-03-26 10:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odwiedzam portal po prawie 4 latach, od tamtej pory niewiele się zmieniło(usunięte przez administratora) ale dyskusje, rozmowy, opinie spostrzeżnia, 'mądrości' są tego samego pokroju co kiedyś. pozdrawiam byłych współpracowników
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-06-05 13:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem LG chem ep. - już nie długo, niestety. Firma jest ciekawą propozycją w porównaniu z innymi na naszym rynku. Koreańczycy chcą dobrze. Starają się i dbają. Nie ma pośpiechu ani zbędnego ciśnienia. W ich filozofii: "praca ma Cię wypełniać, ma być miejscem Twojego życia, gdzie się rozwijasz, uczysz, zdobywasz nowe doświadczenia, poznajesz różnych ciekawych ludzi i nawiązujesz przyjaźnie. Z drugiej zaś strony ważne jest abyś po pracy miał dokąd wrócić - dom, rodzina." I tu wszystko jest spoko, poza tym że większość z nas woli pracować żeby żyć a nie po to aby żyć żeby pracować. Pracownicy podzieleni na dwie grupy: biuro i produkcja. Jako ludzie czy pracownicy - równi sobie. Ciekawe rozwiązanie dodatków płacowych: multisport (za grosze), opieka medyczna (za grosze), ubezpieczenie grupowe (za grosze) - oczywiście z racji wielkości i samego faktu że to LG. Minus podstawowy to płaca - podstawowa niska, biuro nie ma żadnych premii, produkcja.. Kolejny minus to ludzie, którzy tam pracują - chłopaki z produkcji wiadomo: jak się nie dogadasz to jak faceci damy se po mordzie i będzie potem luz - prosta zasada; natomiast biuro - zdecydowana większość: młodzi po studiach, bez kredytów, małżonków i dzieci, szukający w LG.. hmm do końca trudno sprecyzować czego - przestraszeni, nieśmiali, łatwo sterowalni, posłuszni, niewyraźni,.. itd. ale d.pe też obrobią. Są też osoby fałszywe, obłudne, oszukańcze, o zbyt wysokim mniemaniu o sobie, po prostu niezastąpieni i zbyt "zaj.biści", itp.. i z tego powodu niestety kończę swoją przygodę w LG chem ep. Pzdr - fajne miejsce pracy gdyby nie ta kasa (i niektórzy ludzie).
zdjecie uzytkownika
robert magazynier - 2014-06-05 18:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ide wlasnie magazyn - widze ze tam swoje chlopaki. rozumiem ze raczej spoko atmosfera, nie? dzieki za odp. - robert
zdjecie uzytkownika
wronk - 2014-06-26 09:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co sądzicie o managerze jakości? kiedyś pracował u nas. masakra.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2014-07-02 20:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Koreańczycy chcą dobrze. Starają się i dbają. Nie ma pośpiechu ani zbędnego ciśnienia. W ich filozofii: "praca ma Cię wypełniać, ma być miejscem Twojego życia, gdzie się rozwijasz, uczysz, zdobywasz nowe doświadczenia, poznajesz różnych ciekawych ludzi i nawiązujesz przyjaźnie. Z drugiej zaś strony ważne jest abyś po pracy miał dokąd wrócić - dom, rodzina." I tu wszystko jest spoko, poza tym że większość z nas woli pracować żeby żyć a nie po to aby żyć żeby pracować"
...Gdzie ty takich koreańczyków widziałeś? Oj za dobrze wam tam na tej produkcji. Idz sobie chopie do LG Display i wróć opisać swoje przeżycia z koreańczykami...
zdjecie uzytkownika
student - 2014-07-03 13:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko, nie szukacie jakichś młodych studentów na magazyn albo nawet do biur jak będzie taka mozliwosc? jestem na studiach, mam wakacje, ale jak sie uda zaczepic na dluzej to rzucam uczelnie. taki mam plan
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG Poland Sp Z.O.O
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski