brak logo

Stena Line

Gdynia

Opinie o Stena Line

facet321 2011-03-01 14:56:42
Witam . Mam prośbę , chciałbym pracować na Stenie ale nie mam wejścia.( usunięte przez administratora )
8
kobieta123 2011-03-03 23:22:53
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Brak perspektyw na rozwój, ciągły stres, żadnego prestiżu. Dodatkowo szef cię nie szanuje, pracujesz 12 godzin na dobę i masz wszystkiego dość.
2
zuzula 2011-03-04 22:50:05
Hehe, a myślałam że tylko ja się czułem w pracy jak biały ( usunięte przez administratora ) Robocopy to określenie bliskie osobie pracującej na promeczku :P Nie wiem skąd te 168 godzin? Pracując 16 dni po 12 albo wiecej godzin wychodzi okolo 200 godzin. I co gosciu piszesz ze pieprzony praktykant? A sam od czego zaczynales? Dawno temu tam robiłam, ale ten wycisk zapamietam na całe życie.( usunięte przez administratora )oże i ma fajnie, i animatorzy w wakacje też, ale jak ktos musi myc kible albo zapieprzac na zmywaku to juz nie jest różowo. Więc uczcie się dzieci pilnie, to może traficie na mostek, praca dobrze płatna i do tego umysłowa :)
pracownik 2011-03-10 10:45:30
Jaka praca kosztem rodziny czy system dwa tygodnie na dwa tygodnie to praca kosztem rodziny,168 wyrabia sie systemem pracy 12 na 12 w ciagu dwoch tygodni co przy 800 koronach dniowki daje ile ,policz to sobie ,masz pretensje do calego swiata bo nienadawales sie i nie dostales umowy ,byles po prostu slaby a teraz wyzywasz sie na tym forum szkalujac imie tej firmy .
1
stena 2011-03-20 04:59:02
Mam pytanie dotyczace warunkow socjalnych, a doklanie kabin? Ilu osobowe kabiny ma zaloga np. na Stenia Baltica? Kto ma np. pojedyncze, a kto ewentualnie podwojne?
Z gory dziekuje za odpowiedzi osobom, ktore tam pracuja na stale, a nie mialy jedynie praktyki?
Pozdrawiam.
5
pracownik 2011-03-21 21:05:57
Kabiny pojedyncze z regóły mają stali członkowie załogi,pracownicy czasowi śpią po dwie osoby ale nie zawsze to zależy od ilości pasażerów i co za tym idzie wielkości obsady,praktykanci za zwyczaj na początku dostają kabiny na 7 pokładzie ale tam mieszkasz sam .Wiadomo jak już dłużej popracujesz to i kabinka lepsza się znajdzie ,takie życie jak wszędzie trzeba frycowe zapłacić.
2
anonim 2011-03-23 19:51:29
Ta, na 7 masz codziennie pobudkę o 6.30, a na 9 spisz tuz nad dyskoteką i dj lupie calą noc techno. Chyba najlepiej wyjsc spac na rufe :D
Ciężko w tych warunkach przespac chocby 7 godzin na dobę.
anonim 2011-03-23 20:53:03
Wydaje mi sie że te wszystkie opinie są wielce przesadzone te negatywne jak i pozytywne . Jeżeli ktoś ma trochę oleju w głowie to spokojnie poradzi sobie w każdym zakładzie pracy a szczególnie w Stenie. Z tego co tu piszecie widzę że najbardziej narzekacie na prace w hotelu CIEKAWE CZEMU pozdrawiam
konrad 2011-03-24 15:37:37

Ciekawe czemu ? moze dlatego iż kadra menagerska trochę przesadziła z poniżaniem ludzi !!! Tu nie chodzi o pracę ,chodzi o karygodny sposób traktowania ludzi którzy dla tej firmy stracili młodość i energię .Zgadzam się z większością tych negatywnych opini, dlatego warto przemysleć dlaczego tylu fajnych ludzi zawiodła się na Stenie .
emigrant 2011-03-24 22:09:12
O tu się z kolegą nie zgodze.
Ja nigdy sie nie spotkałem z tym żeby przełożony rugał bez powodu podwładnego, wiadomo, jak ktoś coś spieprzy to opiernicz dostanie, ale tak chyba jest wszedzie.Wydaje mi się ze większość ludzi najbardziej dobija czas pracy, 12 godzin to jakby nie patrzec dosyć duzo, bez porównania do 8 na lądzie.
Jak ktoś już wspomniał duzo też zalezy od stanowiska pracy. Są miejsca w których trzeba się ostro natyrać ale są tez takie gdzie pracuje się na luzie. Kwestia tego gdzie się trafi.
pracownik 2011-03-26 20:50:18
Musze się przyznać ,że ta krytyka odbiła się szerokim echem na statku ,o tym się mówi w kręgach szeregowej załogi jak i kadry.Rozprowadzane są kopie wypowiedzi na tym forum i wzbudzają śmiech zwłaszcza te negatywne.Zastanawiamy się komu było na tym statku tak żle ,że teraz wiesza psy na Stenie.Powiem tylko tak ,codziennie na konta mailowe szefów działów spływa kilkadziesiąt podań o prace,to o czymś świadczy.
Pluto 2011-03-29 00:12:57
E tam, przecież co druga firma na tym serwisie ma więcej negatywnych opinii niż pozytywnych. Mam pytanie, czy jest szansa żeby statek wypływając z Gdyni, popłynął choć raz do Barcelony albo przynajmniej do Rotterdamu? :D
Przecież w tej Karlskronie lipa jest, zimno prawie cały rok, a grubi szwedzi toczą sie po chodnikach jak kule do kręgli :P
1
juliusz cezar 2011-05-03 12:43:14
troche dziwna ta twoja wypowiedz bo nie wiem co ona ma wspolnego z rodzina..moze ta osoba akurat stawia rodzine ponad wszystko dlatego chce zarabiac tyle pieniedzy aby nie bali sie o jutro.?
1
juliusz cezar 2011-05-03 15:50:04
nie mogę się dokładnie wypowiedzieć na temat pracy w stena line Gdynia ze względu na to, że tam nie pracuję aczkolwiek patrząc i czytając posty można stwierdzić jedno - jest jak jest i trzeba się z tym pogodzić - jeżeli pracownikowi nie odpowiada miejsce pracy powinien je zmienić na inne, może gorsze albo mniej płatne i wtedy zobaczyć tak naprawdę jaka jest różnica nie tylko pod względem pracy ale i płacy.Czasami robi się to co się musi i nie zawsze nam to odpowiada.Ja również pracuję w firmie gdzie ludzie mieszani są z błotem bo to bo tamto bo siamto..szukam innej pracy i jak na razie muszę pogodzić się z tym co robię bo jakby nie było dzięki temu zarabiam pieniądze i jakoś mogę się utrzymać ale łatwo o nową pracę nie jest..
pozdrawiam wszystkich i głowa do góry
pracownik 2011-05-05 01:18:29
Ludzie zyjemy w czasach kiedy nie pracuje sie tam gdzie sie nam podoba ,tylko tam gdzie daja nam kase na chleb .Latwo krytykowac gdy mama i tata daja jesc ,ale gdy stajesz sie zywicielem rodziny pewne sprawy trzeba odstawic w kat ,pozdrawiam wszystkich malkontentow ,pewnie sie wam w zyciu powiedzie i znajdziecie pracodawce ktory bedzie jadl wam z reki i jeszcze slono za to placil.
hulgabunga 2011-05-16 18:01:51
czy ktoś ma jakieś mozliwości zalatwienia pracy jako kucharz/ pomoc kuchenna lub inne zwiazane z obsluga klienta na promach stena line ?

prosze o kontakt aligathor1@go2.pl
gdynianin 2011-07-01 00:11:19
idź w piątek na terminal jak prom stoi i pogadaj w kasach że w sprawie pracy na promie do kuchni, cv przekazesz i moze do ciebie oddzwonia.
eng 2011-08-16 16:45:08
wiadomo może czy potrzebują tam kadetów maszynowych?
pasażer 2012-01-12 22:54:05
Jako pasażer szczerze mówiąc nie widziałem zdesperowanych ,czy rzucających się w otchłań zburzonego morza ludzi.
Nawet przeczytałem gdzieś że stena to pływający tytanic , nie wiem czy ta osoba pływała polferries, szczególnie ich flagowym promem bodaj scandynavia.
Ta firma to pływający PRL 21 wieku. Tam widac po ludziach wycieńczenie. Koszta przewozu na tą chwile są tak duże że mało kogo stać, no chyba że siła wyższa - pracuje w stockholmie i jakoś musi się przemieścić samochodem do gdańska. Niestety z kalskrony jest 500km do stolicy, i czasami ludziom się nie chce pokonywać tej trasy. Ja jestm odmiennego zdania, bo warunki jakie są na stenie plus komfort, oraz obsługa na pokładzie dają siłę na pokonanie tej trasy bez problemu tej trasy.
Dla mnie to firma która daje duże możliwości dla pasażerów, szczególnie jeżeli chodzi o cenę.
Sprawy wewnętrzne nie są mi znane, ale nie widać żeby odbywały się tam sceny dantejskie, czego nie mogę powiedzieć o polferries.
Odradzam stanowczo PLO czy PŻB czy tam Polferries , polecam Stene jako jednostkę transportową szwecja polska.
pozdrawiam Robert
Przemo1_re 2012-07-16 23:29:18
Witam. Szukam pracy na promie jako kucharz czy są jakieś szanse aby dostać się tam do pracy. Proszę bardzo o pomoc jeżeli ktoś ma jakieś informacje.
SLAWEK1 2012-07-22 17:41:03
Zarobki dobre ,uzależnione od kursu korony.Jedno jest pewne ,nigdy ale to przenigdy nie szukajcie na tym promie przyjaciół ,nigdy nikomu nie ufajcie do końca ,nigdy nie róbcie z nikim interesów ,tam pracują ludzie bez skrupułów którzy w razie draki odwrócą się od was plecami ,wiem co piszę bo mnie to spotkało.
8
seaman 2012-11-28 06:53:20
....hehehe pewnie masz rację, bo zawsze tam gdzie polaczek moze zarobić trochę więcej niz przeciętnie, to po trupach....po wypłatę....:)
Pływałem na pasazerach 8lat....m.i. na QM2 i tak naprawde to wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma, jak ktos napisał ..."trzeba sie przyzwyczaić"..... a co do braku szacunku dla podwładnych...liść w beret i szacunek od razu jest. Pamietajcie ze oni zarabiaja duzo wiecej od was i bardziej im zalezy na pracy.... naturalnie nie namawiam do przemocy poniewaz jest duzo "kulturalnych" sposobow na u [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ienie delikwenta... :)
Podsumowując, nie nalezy się bać, tylko śmiało do przodu. Jak nie stena to irish ferry...itd...a czym więcej tym lepiej!
3
slawek 1 2013-01-06 02:32:53
Na temat Steny mógłbym napisać książkę ,kadra dla mnie OK,szczególnie pan intendent ,człowiek podchodzący z dystansem do tego całego towarzystwa.Ale szefowie Hotelu szczególnie pani...( usunięte przez administratora ),masakra ,każdy kto ją pozna pomyśli spoko babka ,ale to tylko złudzenie fałsz ,zakłamanie ,obgaduje wszystkich od kapitana po szeregową załogę baba nie ma skrupułów .Uwaga na recepcję to siedlisko plotek szczególnie ( usunięte przez administratora ),kto rozpocznie tam prace pewnie ją pozna ,niestety nie ma już swojej psiapsiółki ( usunięte przez administratora )aka szkoda ......Ha Ha
1
slawek 2 2013-01-07 14:18:40
Nie jest zle!!! nigdzie nie jest idealnie
SUPERVISOR 2013-11-05 14:14:54
"Jak tam praca na hali? Znam się trochę na branży i szukam czegoś nowego - da się zarobić jako przedstawiciel handlowy? Jakie stawki i jak z socjalem?"

Hahahah jaki koleś. Specjalnie wszedłem, żeby napisać komentarz. Przedstawiciel handlowy i jeszcze by socjal chciał, czyli jak zrobić, żeby zarobić ale się nie narobić. Następny kombinator, takich na statku nie potrzebujemy:)
liberty_ 2014-05-28 16:47:24
Witajcie,
Szukam pracy na promie jako kasjer walutowy, lub kasjerka.
danny 2014-11-26 18:47:28
Stena Line jest jednym z największych operatorów promowych na świecie. Poprzez ciągły rozwój produktów i usług, Stena Line uzyskała silną pozycję rynkową, a także znaczne udziały we wszystkich sektorach rynku. nic dziwnego w związku z tym , że w tak uznanej firmie wolnych miejsc pracy niestety w tej chwili brak
warchol 2015-01-06 05:59:09
Danny głupoty wypisujesz o braku miejsc pracy w tak uznanej firmie.Stena ma w tej chwili problemy finansowe i tnie gdzie się da.A jeśli jesteś nią tak zafascynowany odsyłam do programu SZEF JAK SZPIEG gdzie na oczach widzów zdemaskowane zostały praktyki tej firmy.Więc jeśli tam nie pracowałeś i nie znasz realiów to nie wypisuj bzdur.Ja mogę gdyż znam te firmę od podszewki.
maciek 2015-02-23 21:35:50
No własnie, a przeciez Stena Line to bardzo znana firma, ich promy kojarzy chyba każdy, nawet jeśli nie korzystał z ich usług. Tak mnie zastanawia jak oni własciwie traktuja pracowników, bo może ten niewielki odzew na forum oznacza brak powodów do narzekania. W ogóle pensje tutaj zbliżone sa do średniej krajowej, czy raczej minimalnej?
Pawel 2015-03-04 12:01:36
Lata przepracowałem na statkach. Trochę na cruise`ach ale większość u armatora DFDS jako kelner. Cięcia zarobków i dominacja filipińczyków była efektem odejścia wielu polaków. Obecnie szukam opinii na temat pracy w Unity Line, TT-Line czy Scandlines, w serwisie oczywiście....
2
avi 2016-04-13 01:48:39
Witam potrzebuje kontakt do kogos z obslugi nie wazne co to za stanowisko prosze sie odezwac na ten email jankowska512@gmail.com
3
Olio 2016-06-28 20:16:33
Czy ktoś wie ile zarabia poczatkujacy steward/stewardessa na promie w systemie 2tyg/2? Jesli tak, bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
7
DOMO88 2016-07-28 21:11:56
Zależy kim tam jesteś ;). Pracownicy podstawowi C/O, stewardessy itp. itd. zarabiają mało w porównaniu do innych globalnych (na ich stronie napisane jest, że są jedną z największych firm promowych na świecie!) firm transportu morskiego. Jednak kapitan statku całkiem nieźle. Byłem tam starszym C/O na statku i radziłbym się zastanowić nad wyborem firmy promowej, bo ma powstać Polska Grupa Promowa co będzie oznaczało konkurencję = niższe ceny = na pewno niższe zarobki na niższych szczeblach, a tyle samo roboty i czas pracy. Jeśli "macie" język to szukajcie pracy w UK, czy Norwegii. Albo przynajmniej pracy w firmach typowo transportowych/logistycznych. No i pieniądze pieniędzmi, ale gdybym wiedział że na durne 6 miesięcy będę w kabinach siedział z chłopami, a żona z dziećmi będzie tak daleko to wybrałbym logistykę morską. Przynajmniej widziałbym jak maluchy dorastają. W tej branży pieniądze szczęścia nie dają... jeśli sądzicie, że parę lat popracujecie i dorobicie się dużych pieniędzy rozwiązując wszelkie problemy to jesteście w ogromnym błędzie. Znikną problemy finansowe, a jak grzyby po deszczu powstaną poważne problemy osobiste. Chyba, że w życiu chodzi wam tylko o mamonę i generalnie jesteście młode/młodzi (nie myślicie o założeniu rodziny), ale później jak zmienicie zdanie i będziecie chcieli tworzyć normalną rodzinę to obudzicie się z ręką w nocniku, jak spora część moich znajomych i niestety ja - albo single, albo zastanawiają się czy przypadkiem żona/dziewczyna nie przyodziewa rogów oraz czy dzieci w ogóle obchodzi gdzie są. Czasu się nie kupi, a dzieciaki będą miały w 4 literach ogromny dom, ogród czy samochód na podjeździe, bo dla nich emocjonalnie będziecie obcym człowiekiem. Tutaj awans jest tylko na morzu, więc i tak oprócz zasobności portfela nic to nie zmieni. Mi było ciężko znaleźć normalną (nie lecącą na kasę) kobietę, która zgodziłaby się na tak długie rozłąki. Zastanówcie się dobrze to taka moja szczera rada i mogę z ręką na sercu napisać po 6 latach - nie było warto. Sorki za taki wywód, ale mam troszkę żal do mojej pazerności. Ogólnie firma ok, płace na wysokich szczeblach w porządku, na niższych bardzo przeciętne chyba, że firma nie inwestuje i ma "lepsze" miesiące.
2
Adam7 2016-07-29 18:43:35
sleep Przecież nikt ci nie poda (w tym ja) wypłaty jaką dostaje netto, bo to indywidualna sprawa każdego kto podpisuje tam kontrakt. Zależny od umiejętności, doświadczenia, szkoły czy referencji. Jeśli naprawdę zależy ci na pracy w tejże firmie pofatyguj się do Gdyni, zagadaj do jakiś marynarzy (wypytaj u źródła) lub zadzwoń do HR. Chyba nie sądzisz, że oni się tobą zainteresują?
fg Zależy co rozumiesz przez "atmosfera opiera się na dobrych relacjach". Ciekawy jestem tych "dobrych" relacji z szefostwem i kapitanem statku. Napiszesz skąd o tym wiesz?
polijez 2016-08-03 23:53:46
Padalo pytanie o place stewarda, ale odpowiedz jeszcze nie padla, a nie ukrywam interesuje mnie to. Nie pytam nikogo o jego wyplate, a nawet jesli ktos swoja poda, przeciez i tak nikt nie wie kim jest piszacy. Prosze podajcie chociaz orientacyjna kwote, ktorej mozna sie spodziewac na starcie.
2
fair 2016-08-04 20:55:11
A wypłata jaka u nich jest? Dziękuję za szybką odpowiedź
6
Bibi 2016-11-11 19:12:14
Zarobki w stenie to 1000 euro za stewarda
2
Byla 2016-11-19 22:29:27
Jak Euro? to przewodnik skandynawski przestań pisać. Bzdury.
Korona jest przeliczania na średni kurs złotego i tak wszyscy od oficerki łączenie że starym po stewardow zarabiają w PLN.
Ludziki zatrudnieni dzieli się ;
na stałych pracujących w cyklu 2tyg na 2tyg,
Tempsa - dyspozycyjność na telefon w zależności od potrzeby
Praktykantow - wyzyskiwanych zap...... Jak reszta powyżej nie mających nic wspólnego z praktyką.
Możliwość wskoczenia do pracy bardzo trudna, wręcz nie możliwa - bardzo hermetyczne środowisko, bez polecenia z ulicy nie ma szans.
Zostaw swoją opinię o Stena Line - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stena Line