WRO-SYSTEM Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o WRO-SYSTEM Sp. z o.o.

Eda 2016-05-30 15:51
Witam. Czy może ktoś z zatrudnionych kolegów we WROSYSTEM opisać warunki płacowe, przejazdu i zakwaterowania dla elektromontera ? Pozdrawiam
7
Elo 2016-08-12 14:22
Podaj e-mail lub tel.. chcislbym porozmawiać gdyż mam propozycję od nich do pracy
Olo 2016-08-12 16:05
Podajcie nr tel to chętnie porozmawiaj z kimś kto już tam pracuje
1
Koko 2016-08-16 21:49
Lipa firma
4
Sebek 2016-08-31 12:12
Jak dla mnie firma z czołówki, dali szanse młodemu i stawki tez są spoko....nie znając Niemieckiego otrzymałem wypłatę prawie 7 tysi.... mam nadzieję się tam rozwinąć
4
Robak 2016-08-31 12:27
Nareszcie porządna firma! A nie cuda na kiju, a potem marne zarobki .
Wszystko od początku jasno powiedziane, dobrze zorganizowane i bardzo dobre pieniądze.
Nie musze chodzić wokół wyjazdów, zakwaterowania itd. to bardzo duże udogodnienie.
Niektórym nigdy nie dogodzisz ,najlepiej za siedzenie przed tv im płacić.
Polecam te firme w 100 %
1
Robak 2016-09-01 10:47
Tak, moja opinia dotyczy tego ogłoszenia. Też czytałem różne opinie o nich ale całe szczęście okazały się błędne.
3
Andrzej 2016-09-02 09:46
Ostatnio widziałem ogłoszenie na Elektryka, rozmowa poszła ok stawka ok, ale jeszcze poszukałem w internecie opinii na temat tej firmy i tu zonk: ( straszna żółć jest tu wylewana...ale zaryzykowałem i nie żałuję..... Wszystkich tych co piszą nieprawde to zapewne zwolnili bo się zwyczajnie nie nadawali ;)
3
Kontraktowiec 2016-09-12 12:22
Dla mnie na plus .... Kasa i stabilność zatrudnienia są dla mnie bardzo ważne, nie chce mi się już latać od kontraktu do kontraktu, a tak naprawdę kasa wszędzie podobna
Stefan 2016-09-13 11:47
Dla mnie pracodawca ok, wypłaty wpływają na moje konto regularnie. Zakwaterowanie bardzo dobre.... narzędzia też ok, dobrej marki, ze zjazdami nie robią problemu.... dużo fajnych i młodych chłopaków i idzie się z nimi dogadać, na razie nie mam powodów do narzekań i oby tak dalej ;)
Stary pracownik 2016-09-13 20:26
W firmie jest duża tzw rotacja
5
Stefan 2016-09-14 14:19
firma wszystko załatwiła nic mnie to nie obchodziło
Zenon 2016-09-22 17:32
Słyszałem że mają Robotę w Belgii na Fabryce Audi !!!!
Chyba byle kto nie dostał by takiej roboty..
Dostałem cyne ,że płaca około 50 zł na godzinę..
Zgłosiłem wakat do kierownika
Mi 2016-09-22 19:18
Ogólnie to powiem Wam, że praca wydaje się być bardzo fajna, w dodatku jest mega dużo ogłoszeń, Elektryk / Elektromonter bo o tym mówię, do Gdańska, ja ogólnie jak czytam te oferty pracy to widzę że są umowy, że jest jakiś social, że podobno paczki dla dzieci na święta
Elektro Berlin 2016-10-07 00:04
Praca w Niemczech, Danii oraz Belgii. 130 osób na projektach..
Ludzie gadają lecz ja jestem na tak.
Serdecznie polecam tą firmę..
1
mja 2016-10-07 12:28
no i ja wiele pozytywnyhc opinii o nich słyszałem tak naparwde no i szukają ludzi jako Elektryk - Elektromonter.
Bydgoszcz 2016-11-03 20:46
FIRMA OK POLECAM
Praca 2016-11-09 18:02
Witam.
Orientujecie się może czy poszukują na stanowisko pomocnik elektryka? Pozdrawiam.
kika 2016-11-16 21:26
A jak się pracuje w dziale kadr i płac? czy ktoś wie?
bw 2016-12-11 15:03
Brygadziści nie znają języka obcego nie szanują pracownika straszą zjazdem do polski jest wielka rotacja .
13
Wrosystem 2016-12-25 18:37
Czysta prawda , wiocha i jeszcze raz wiocha
4
Mario 2017-01-19 12:35
Czytając te negatywne opinie drapie się po głowie myslac co Ci ludzie to wypisuja....postawiłem wiec swoja opinie tez wystawic, gdyz wiele tych opini jesst krzywdzacych i wiele osob przez to traci mozliwosc zatrudnienia w stabilnej firmie. No wiec...
1. Firma nie potraca kasy za ciuchy
2. Stawki uwazam super w przedziale 30-40 zl....ale widze, ze ludzie chcieliby zarabiac po 10 tys nie znajac nawet jezyka.
3. Firma bierze udział w duzych projektach ...zatrudnia powyzej 100 osob
4. Narzedzia z najzwyzszej półki
I prosze nie piszcie o potrąceniach za alkohol bo, który pracodawca zezwoli wam przyjsc pijanym do pracy?? Chyba taki co sam chodzi nawalony. Ja jestem z wro zadowolony. Miałem tam chwilowa przerwe w zatrudniniu bo musialem na chwile zrezygnowac. Po powrocie sie okazało, że firma sie rozwinela i jest teraz jeszcze lepiej niz wczesniej.
1
elektryk 2017-01-19 13:11
pracuje juz jakiś czas i niemoge narzekać, jak to mowią żeby wyjac trzeba włożyć :P. Ja staram się aby swoją praca budować dobry wizerunek firmy i to popłaca. Co można zarzucić to ta duża rotacja, ale tak patrząc na ludzi jacy przyjeżdżają 8-/. Dużo pseudo elektryków -samodzielność hmm samodzielnie to ewentualnie wóde moga wypić. Wypłata na czas, kwaterę daja i przejazdy mam za darmo. Pracowałem w kilku firmach i uważam, że w tej jest ok.

rio 2017-01-19 13:12
ja pracuje od 6 miesięcy nie mam żadnych problemów typu kasa itp. pracuje się dobrze
Pandy 2017-01-19 19:00
Firma dla mnie ok pracuje tu juz jakiś czas posiadają nowoczesny sprzęt który jest na bieżąco serwisowany a nie skrecany na druty warunki mieszkaniowe w porządku długie kontrakty, zapewniają transport do domu zawioza, odbiorą z autobusu jak ktoś marudzi i jest pizda życiową to zawsze będzie miał jakieś ALE polaczki cebulaczki pozdro polecam
Pandy 2017-01-19 19:01
Firma dla mnie ok pracuje tu juz jakiś czas posiadają nowoczesny sprzęt który jest na bieżąco serwisowany a nie skrecany na druty warunki mieszkaniowe w porządku długie kontrakty, zapewniają transport do domu zawioza, odbiorą z autobusu jak ktoś marudzi i jest pizda życiową to zawsze będzie miał jakieś ALE polaczki cebulaczki pozdro polecam
Jaro Gdynia 2017-01-19 21:25
Zwolniłem się po 11 miechach roboty bo wyjechaałem do Norwegi na kontrakt w maju mi sie kończy tyrka w Norwegi i chętnie do nich wróce silna i stabilna firma , ludzie jak wszedzie są też gamonie ale jak ja byłem to sobie chwale .
A 2017-01-20 16:23
Ale jaja! LUDZIE wracają z Norwegi do wro hahahaha ! Bzdury piszecie . Praca shit
8
Kusy 2017-01-21 20:35
Co to za gówniane komentarze. Wysłałem tu swoje papiery, uzgodniłem stawke, już miałem wyjechać i żona znalazła tu opinie i zwątpiłem przez te komentarze. Pracuje tu od lata i nic się nie wydarzyło. Płaca tak jak uzgodnione na rękę. Czasem z poślizgiem maks tydzień ale jak na budowlankę to spoko. Tam gdzie robiłem wcześniej było o wiele gorzej, bo nawet dwa miesiące. Jak się pracuje a nie chleje i bumeluje to jest ok, nic nie obcinają z wypłaty. Jak ktoś pochleje i nie pójdzie do roboty to tną kasę ale jak później to się powtarza to karzą przyjechać i potrafią wywalić na zbity pysk. Jak się nie odda torby z narzędziami i ciuchów to faktycznie obcinają. Nie jest tu ani lepiej ani gorzej niż w innych firmach jak się chce pracować a nie siedzieć w domu, chlać i brać 500+.
Andrzej 2017-01-24 22:13
Jeśli szukasz stałej pracy (umowa o pracę) i chcesz wyjechać za granice to osobiscie polecam tą firmę. Praucuję tutaj już 6 miesięcy i myślę że mogę zainteresowanym osobom już kilka informacji udzielić. Co ważne nie zgadzam sie z wieloma NEGATYWAMI - normalnie wyczuwam w nich samych nieudaczników. Jesli chcecie wiedziec jak jest na prawdę to:
- pensja zależy od doświadczenia i stażu pracy -młode osoby z tego co wiem też NIEŹLE zarabiają, ale to uzgadniacie indywidualnie - netto od 8 do 10 euro za godzinę na starcie na bank macie
- pracujemy na markowym sprzęcie i dostajemy odzież roboczą - BZDURĄ JEST ŻE ZABIERAJĄ CZY NIE WYPŁACAJĄ KASY - ale może niedoinformowani nie wiedzą, że jeśli pracują krócej niż tydzień i zjeżdżają z narzędziami i ciuchami do domu ( dosłownie kradną) lub oddają zużyte i zniszczone po 3 dniach pracy to wtedy firma wstrzymuje im kasę. Mi tak to wyjaśnili - ale nie powiem wiecej bo ten temat jest już dawno za mną. Jak wypracujesz 50 godzin tj. tydzień to dostaniesz pensję w 100%.
- jeżdzimy samochodami służbowymi - NIE PONOSIMY ŻADNYCH KOSZTÓW - dojazd na budowę i zjazd tez opłacają
- mieszkanie mamy zagwarantowane - wg mnie nie ma się czego czepiać - czysto i OK, czasami brakuje np. pralki ale wtedy dostarczają nam - akurat u mnie na kwaterze jej nie było więc musiałem przez tydzień nosić rzeczy do pralni lub na inną kwaterę żeby wyprać rzeczy.
Najwiekszy problem to chyba to z kim dzieli sie pokój :(
- pensja czasami z opóźnieniem ale otrzymuję całość
- mi za ciuchy nic mi nie odciagneli - nawet dostałem niektóre nowe, bo się zużyły
- kontakt z biurem i brygadzistą SUPER - pomogą w każdej praktycznie sprawie (problemy na budowie, kindergeld, rozliczenia itp.)
- podatki od pensji w Niemczech płacą - ubezpieczeni jesteśmy na A1
- ekipy OK co ważne nie spotkałem się z brygadzistą WARIATEM ale faktem jest ze wśród pracowników zdarzają się idioci (ci zazwyczaj sami się zwalniają )

Ogólnie nie ma co narzekać, bo każdy jakiś powód znajdzie. Zgłaszajcie się ekipami to będziecie wśród swoich. I pytajcie o wszystko przed rozpoczeciem pracy a nie użalajcie się potem tutaj nad swoim losem we WRO.

1
Indyk 2017-01-31 06:09
A czy w tej firmie mozna liczyć na jakies rodzinne czy zasilek na dziecko ?I w jakich miastach w Niemczech maja obecnie prace ?
Anty wro 2017-01-31 23:09
Firma syf jeśli nie chcesz zarabiać być traktowany jak pomiot słuchać brygadziste co ma siano we łbie i brak pojęcia o pracy to śmiało składać papiery i już pracujesz biorą wszystkich, i podziw też dla ludzi z biura za kolorowe bajeczki ile tu człowieka może osiągnąć żal tylko ich stopnia Upośledzenia
12
Okoń 2017-02-01 20:20
Czy ty piszesz o tej samej firmie jeśli tak to napisz jeszcze gdzie jesteś na jakiej budowie
Brys 2017-02-08 08:58
Nie rozumiem skąd tu tyle jadu... jak ktoś chce pracować będzie zadowolony. Praca bywa cięzka, ale zapewniają nocleg i transport na miejsce pracy, wynagrodzenie zgodnie z tym co zostało ustalone na rozmowie więc jak dla mnie frima na plus.
EMO 2017-02-21 21:40
Słyszałem , że firma WRO miałw włsane stanowisko na targach w Niemczech..
Chiba w Dortmundzie na Messe WESTFALENHallen.
Mój kolega chodził po targach I itch widział..
Mówił , że mieli fanned stanowisko .
Jester elektrkiem z niemieckim I Suzuka poważnej firmly.. czy polecacie.
antywro 2017-05-11 15:23
bzdur odpusc sobie
jeszcze pracownik 2017-05-16 21:00
Do administratora-dlaczego usunięto mój wpis? Wrosystem się przestraszył że ktoś trzeźwy obiektywnie opisał sytuację i kazał usunąć? Super obiektywnie szanowny portalu gratuluje poziomu
Biuro WRO 2017-05-17 13:45
do ''Jeszcze Pracownik" ..... idź człowieku wylewać swoje gorzkie i nie spełnione żale gdzie indziej.... Jak jesteś taki inteligentny to byś wiedział czemu wpis jest usunięty.... naruszasz dobre imię Firmy która zatrudnia ponad 200 ludzi i żal Ci dupsko ściska bo Ty nawet nie potrafisz dojść do stawki z której byłbyś zadowolony i spełniony.... Firma jest taka zła ??? to jak wytłumaczysz że jest w niej pracuje tylu pracowników i to którzy budują tą firmę od paru lat, i do tego jeszcze pełno ludzi wraca do nas..... bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma......Dam Ci dobrą radę zabierz siebie i swoich znajomków z budowy a wszyscy co są niezadowoleni niech idą razem z Tobą......... nie będziemy płakać bo mamy bardzo wielu chętnych do pracy...... Przypomnisz sobie o nas gdy Ciebie inne firmy wyrolują z kasy i gdy będziesz migrował z firmy do firmy, zapomniałeś o jednej bardzo ważnej rzeczy, że was wypierają dużo tańsi ludzie ze Wschodu..... i teraz skaczesz a niedługo będziesz stał w kolejce do Urzędu Pracy
1
jeszcze pracownik 2017-05-17 20:58
do biurowro- super że szefowie zabrali głos-proszę o publiczne podanie podstawy prawnej dot zatrzymywania części wynagrodzenia gdy pracownik jedzie na urlop. Proszę również o odpowiedź na temat kar za przyjście do pracy pod wpływem alkocholu-żeby było jasne -jestem wrogiem alkocholu.Ale jeżeli przy rekrutacji nie ma informacji na piśmie o karach a szczególnie karach finansowych, a o różnych tego typu sprawach pracownik dowiaduje się dopiero na budowie , to czy to jest zgodne z prawem? Jakie przepisy to regulują? Gwoli ścisłości -regulamin firmy, o ile jest niezgodny z prawem obowiązującym w tym przypadku w Polsce- nie ma mocy prawnej.Tylko proszę o rzetelną odpowiedź a nię męcenie jak o podwyżkach . O swoją karierę się nie boję-tym się Państwo nie musicie martwić.Radzę raczej pomyśleć o sensownych prowadzących bo braciszek raczej nie ma i nie nabędzie kwalifikacji, poza oczywiście patrzeniem z góry na innych.Miłego wieczoru .Acha-co było nieprawdą i oczernianiem w tamtym wpisie???? -kopię mam.
1
anty hejt!!! 2017-05-19 11:35
Dzień dobry

Przez te komentarze nie wyjechałem do rajchu bo bałem się !!!
Dopiero kolega który pojechał powiedział mi jak jest , jestem w Niemczech już 5 miesiąc i nie żałuje !!!
pozdrawiam normalnych
Biuro WRO 2017-05-22 11:09
Szanowny Panie '' Jeszcze pracownik" jeżeli Pan myśli, że będziemy się szarpać na forum to gratuluje pomysłu.... chociażby wspomnę alkohol jest to i tak nie adekwatna kara.... powinno być od razu zwolnienie dyscyplinarne, pracownik powinien być obciążony wszystkim kosztami jakie firma poniosła oraz nawet sprawa cywilna... nie rozumie Pan jakie przez takie osoby Firma ponosi straty finansowe oraz wizerunkowe za granicą??? nie wspomnę o tym co by się stało gdyby pracownik pod wpływem alkoholu spowodował wypadek nie daj boże śmiertelny... i, żeby uświadomić forumowiczów, że wypisuje Pan bzdury od razu napiszę , że nawet nie ma Pan pojęcia kto jest Pana pracodawcą!!.. Jaki Braciszek?? proszę wziąć do ręki umowę którą Pan podpisał z firmą i zobaczyć z kim Pan podpisał umowę! .... Proponujemy zajrzeć na forum " Boże pomóżcie bo nie wiem kto jest moim pracodawcą "
1
Polak 2017-05-31 20:12
Są jakieś oferty bez niemieckiego?
Biuro WRO 2017-06-01 10:50
Są po prostu z j. Niemieckim są dużo wyższe stawki, ale nie jest to warunek konieczny do zatrudnienia
joe 2017-06-05 17:52
Andrzej - dzięki za bardzo merytoryczną i sensownie napisaną opinię, niewiele jest takich.
Właśnie trafiłem na ogłoszenie tej firmy i jestem na etapie przekopywania internetu by zdobyć jak najwięcej informacji, zanim podejmę decyzję i wyślę swoje CV
2
pracowałem tu 2017-06-13 20:45
Widzę że firma dość szybko kasuje prawdę na swój temat, może powiecie chociaż jak to jest z urlopami u was?
1
Beznadziejna Firma 2017-06-20 20:42
Jeśli ktoś pracował kiedykolwiek w Niemczech miał płacone wszystkie składki urlopy itp i wie o co chodzi to nie ma sensu próbować w tej firmie, jest to przykład jak można wszystko ominąć i zrobić z pracownika zwykłego robola.
Kamil 2017-06-21 14:48
a Ja tam się ciesze ze wyladowalem w tej firmie :), w Polsce pracowałem za marne grosze a tu jednak zarabiam dwa razy wiecej i wszystko ma zapewnione. Niestety nie znam niemieckiego na tyle żeby nawet pomarzyć o pracy u Niemca i wiele osób tu pracujących o tym zapomina.
Brak słów 2017-06-21 19:11
Szkoda że pracownik nie jest informowany przy zatrudnianiu w tej firmie że nie płacą za urlopy, kary za nie przyjście do pracy. Zazwyczaj człowiek się nie pyta o tego typu świadczenia bo przynajmniej mi się wydawało że jest to oczywiste.
Nowy 2017-06-26 18:09
Jedna z firm którą lepiej omijać szerokim łukiem.
Heniu 2017-06-26 19:25
Firma płaci za urlopy, i Ci co mają większy staż to wiedzą a lamusy którzy przyjdą na chwile i od razu na urlopik lub na oszukane zwolnienie, a co do czego siedzą sobie na wakacjach bo nie raz się przyznawali na budowie . Ehh szkoda gadać. Jadą niby do pracy a wiecznie kombinują i bardzo dobrze, że firma kara za nie przyjście do pracy zwłaszcza, że nie którym zdażają sie czesto choroby i złe samopoczucie zaraz po weekendzie a potem my my musimy za Lamusów pracować. Czasem mi wstyd za POLACZKÓW bo już chyba się lepiej z Rumunami robi ;)
Zostaw swoją opinię o WRO-SYSTEM Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-SYSTEM Sp. z o.o.