WRO-SYSTEM Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o WRO-SYSTEM Sp. z o.o.

kaziu 2016-01-09 09:51
Dla mnie najbardziej liczy sie spokój który tu mam , dobre warunki mieszkaniowe dlugie projekty na ta chwile jest dobrze.Autobus samolot wszystko firma załawia ja się o nic nie martwie . Budowa na której jestem bedzie jeszcze min rok wiec mozna sobie duzo rzeczy zaplanować . Dla mnie idealnie pozdrawiam
anakonda 2016-01-16 15:34
po co te bzdury piszesz , robie tu od tamtego roku jakos wszystko sie zgadza :)
na stawke sie zgodziłeś to do kogo masz pretensje hehe dobry jestes . kazdy ma to co sobie wywalczy .. w mojej brygadzie dobrzy pracownicy dobrze zarabiaja a popocnicy tyle na ile zasługuja nikt jakos nie narzeka . Atmosfera jest ok mysle ze to dobra firma ja osobiscie chce tu pracowac jeszcze dlugo. pozdrawiam
1
dec 2016-01-19 12:15
Jeżeli znasz język niemiecki lub angielski szukaj lepszego miejsca do pracy brygadziści znają język robią za tłumacza bywa że nie są elektrykiem .
6
:)))))) 2016-02-06 14:04
ta firma to kindergarten, zbiorowisko dojaczy krow z okolicznych wiosek bez wyksztalcenia kierunkowego i jezykow obcych. buractwo , prostactwo i alkoholizm w najlepszym wydaniu. idealne miejsce pracy dla ludzi bez przyszłości dla chcących ukryc swoje dochody np. alimenciarzy itp.
wszystkie pozytywne opinie na temat tej firmy widać sa pisane przez jedna i ta sama osobe w celu zapewnienia stabilności zatrudnienia.
niestety panie W. twoim podwładni niszcza ta firme, wszyscy dobrzy elektrycy zostali przez nich wlasnie wyeliminowani bo stwarzali im za duza konkurencje.

DUZY NEGATYW DLA TEJ FIRMY
9
Nick 2016-02-16 16:31
Miałem 15 miesięcy przerwy w tej firmie . Teraz widze ja dużo tu się zmieniło wszystko na PLUS . Uważam że to dobra firma o ustabilizowanej pozycji . Maja wielkie kilku letnie projekty na terenie UE . Uważam że to bardzo dobra firma . Jestem tu teraz 6 miesięcy i nie widziałem żeby zwolnił się jakikolwiek elektryk. Ludzie cenią sobie długość kontraktów na jakie mogą tu liczyć . Jak najbardziej polecam!!!
Antoni z Kieleckiego 2016-02-17 07:26
nie wiem osobiście na co ci ludzie narzekają mi się osobiście bardzo dobrze pracuje w tej firmie . Uważam że na rynku jest mało takich dobrych firm.
mały Kazik 2016-02-23 07:20
Witam serdecznie obawiałem się pracy w tej firmie ale bardzo miło się rozczarowałem ! Bardzo fajna firma ... POZDRAWIAM
klu 2016-03-07 18:37
Poproszę o konkrety co do stawek na kontraktach zagranicznych. Czy stawki są różne dla kontraktów w Niemczech i Norwegi? Stawki dla pracownika z językiem angielskim. Co macie na myśli pisząc - "dobre zakwaterowanie"?
Elektro 2016-04-08 22:46
Panowie na tą chwilę wiem,że firma ma ponad 100 pracowników na sklę kraju to chyba bardzo dużo..
W takim wypadku sami zadajcie sobie pytanie czy ta firma jest dobra czy też nie...
Wypłata max 14 następny jiesiąc +super projekty.. Pozdrawiam elektryków i ludzi myślących...
Kaszubi i kłamczuchy do prac w okopach...
1
Były pracownik 2016-04-18 16:14
To jednak kolego dużo nie wiesz. Jestem elektrykiem i zwolniłem się w ostatnim czasie sam
5
bgt56yhn 2016-04-25 23:10
a te super projekty to co? bo ja nic nie wiem na ten temat ŚCIEMA!!!! Kto widział premie w tej firmie?? Czy te wszystkie opinie nie dawają szefostwu nic do myślenia? Dlaczego pracownik traktowany jest jak pies? tylko znajomi napełniają swoje bebechy grubą kasą a robolowi tylko nędzne ochłapy... MASAKRA
4
ups 2016-05-16 14:42
No to jak panowie,warto tam pracować?Gdzie mają teraz jakiś kontrakt?
waldek 2016-05-18 09:25
Chciałem się dowiedzieć jak to jest z tą kasą;czy wypłacają na czas,czy podatki płacą w niemczech,czy mają jakieś budowy.Dzięki.
pepe 2016-05-21 10:14
Placa normalnie czasem kilka dni opoznienia max 1tyg podatki placa w niemczech zus w pl . 110 pracownikow jest w niemczech plus kilku w Danii. ogólnie jest ok . w skali 1(dramat) do 6(idealnie) jest 4+
Adaś 2016-05-21 10:18
mają ok 5 kontraktów pod granicą z Austrią i gigant w Berlinie...:)60osób
Eda 2016-05-30 15:51
Witam. Czy może ktoś z zatrudnionych kolegów we WROSYSTEM opisać warunki płacowe, przejazdu i zakwaterowania dla elektromontera ? Pozdrawiam
5
Elo 2016-08-12 14:22
Podaj e-mail lub tel.. chcislbym porozmawiać gdyż mam propozycję od nich do pracy
Olo 2016-08-12 16:05
Podajcie nr tel to chętnie porozmawiaj z kimś kto już tam pracuje
1
Koko 2016-08-16 21:49
Lipa firma
3
Sebek 2016-08-31 12:12
Jak dla mnie firma z czołówki, dali szanse młodemu i stawki tez są spoko....nie znając Niemieckiego otrzymałem wypłatę prawie 7 tysi.... mam nadzieję się tam rozwinąć
4
Robak 2016-08-31 12:27
Nareszcie porządna firma! A nie cuda na kiju, a potem marne zarobki .
Wszystko od początku jasno powiedziane, dobrze zorganizowane i bardzo dobre pieniądze.
Nie musze chodzić wokół wyjazdów, zakwaterowania itd. to bardzo duże udogodnienie.
Niektórym nigdy nie dogodzisz ,najlepiej za siedzenie przed tv im płacić.
Polecam te firme w 100 %
1
Robak 2016-09-01 10:47
Tak, moja opinia dotyczy tego ogłoszenia. Też czytałem różne opinie o nich ale całe szczęście okazały się błędne.
3
Andrzej 2016-09-02 09:46
Ostatnio widziałem ogłoszenie na Elektryka, rozmowa poszła ok stawka ok, ale jeszcze poszukałem w internecie opinii na temat tej firmy i tu zonk: ( straszna żółć jest tu wylewana...ale zaryzykowałem i nie żałuję..... Wszystkich tych co piszą nieprawde to zapewne zwolnili bo się zwyczajnie nie nadawali ;)
3
Kontraktowiec 2016-09-12 12:22
Dla mnie na plus .... Kasa i stabilność zatrudnienia są dla mnie bardzo ważne, nie chce mi się już latać od kontraktu do kontraktu, a tak naprawdę kasa wszędzie podobna
Stefan 2016-09-13 11:47
Dla mnie pracodawca ok, wypłaty wpływają na moje konto regularnie. Zakwaterowanie bardzo dobre.... narzędzia też ok, dobrej marki, ze zjazdami nie robią problemu.... dużo fajnych i młodych chłopaków i idzie się z nimi dogadać, na razie nie mam powodów do narzekań i oby tak dalej ;)
Stary pracownik 2016-09-13 20:26
W firmie jest duża tzw rotacja
5
Stefan 2016-09-14 14:19
firma wszystko załatwiła nic mnie to nie obchodziło
Zenon 2016-09-22 17:32
Słyszałem że mają Robotę w Belgii na Fabryce Audi !!!!
Chyba byle kto nie dostał by takiej roboty..
Dostałem cyne ,że płaca około 50 zł na godzinę..
Zgłosiłem wakat do kierownika
Mi 2016-09-22 19:18
Ogólnie to powiem Wam, że praca wydaje się być bardzo fajna, w dodatku jest mega dużo ogłoszeń, Elektryk / Elektromonter bo o tym mówię, do Gdańska, ja ogólnie jak czytam te oferty pracy to widzę że są umowy, że jest jakiś social, że podobno paczki dla dzieci na święta
Elektro Berlin 2016-10-07 00:04
Praca w Niemczech, Danii oraz Belgii. 130 osób na projektach..
Ludzie gadają lecz ja jestem na tak.
Serdecznie polecam tą firmę..
1
mja 2016-10-07 12:28
no i ja wiele pozytywnyhc opinii o nich słyszałem tak naparwde no i szukają ludzi jako Elektryk - Elektromonter.
Bydgoszcz 2016-11-03 20:46
FIRMA OK POLECAM
Praca 2016-11-09 18:02
Witam.
Orientujecie się może czy poszukują na stanowisko pomocnik elektryka? Pozdrawiam.
kika 2016-11-16 21:26
A jak się pracuje w dziale kadr i płac? czy ktoś wie?
bw 2016-12-11 15:03
Brygadziści nie znają języka obcego nie szanują pracownika straszą zjazdem do polski jest wielka rotacja .
10
Wrosystem 2016-12-25 18:37
Czysta prawda , wiocha i jeszcze raz wiocha
3
Mario 2017-01-19 12:35
Czytając te negatywne opinie drapie się po głowie myslac co Ci ludzie to wypisuja....postawiłem wiec swoja opinie tez wystawic, gdyz wiele tych opini jesst krzywdzacych i wiele osob przez to traci mozliwosc zatrudnienia w stabilnej firmie. No wiec...
1. Firma nie potraca kasy za ciuchy
2. Stawki uwazam super w przedziale 30-40 zl....ale widze, ze ludzie chcieliby zarabiac po 10 tys nie znajac nawet jezyka.
3. Firma bierze udział w duzych projektach ...zatrudnia powyzej 100 osob
4. Narzedzia z najzwyzszej półki
I prosze nie piszcie o potrąceniach za alkohol bo, który pracodawca zezwoli wam przyjsc pijanym do pracy?? Chyba taki co sam chodzi nawalony. Ja jestem z wro zadowolony. Miałem tam chwilowa przerwe w zatrudniniu bo musialem na chwile zrezygnowac. Po powrocie sie okazało, że firma sie rozwinela i jest teraz jeszcze lepiej niz wczesniej.
1
elektryk 2017-01-19 13:11
pracuje juz jakiś czas i niemoge narzekać, jak to mowią żeby wyjac trzeba włożyć :P. Ja staram się aby swoją praca budować dobry wizerunek firmy i to popłaca. Co można zarzucić to ta duża rotacja, ale tak patrząc na ludzi jacy przyjeżdżają 8-/. Dużo pseudo elektryków -samodzielność hmm samodzielnie to ewentualnie wóde moga wypić. Wypłata na czas, kwaterę daja i przejazdy mam za darmo. Pracowałem w kilku firmach i uważam, że w tej jest ok.

rio 2017-01-19 13:12
ja pracuje od 6 miesięcy nie mam żadnych problemów typu kasa itp. pracuje się dobrze
Pandy 2017-01-19 19:00
Firma dla mnie ok pracuje tu juz jakiś czas posiadają nowoczesny sprzęt który jest na bieżąco serwisowany a nie skrecany na druty warunki mieszkaniowe w porządku długie kontrakty, zapewniają transport do domu zawioza, odbiorą z autobusu jak ktoś marudzi i jest pizda życiową to zawsze będzie miał jakieś ALE polaczki cebulaczki pozdro polecam
Pandy 2017-01-19 19:01
Firma dla mnie ok pracuje tu juz jakiś czas posiadają nowoczesny sprzęt który jest na bieżąco serwisowany a nie skrecany na druty warunki mieszkaniowe w porządku długie kontrakty, zapewniają transport do domu zawioza, odbiorą z autobusu jak ktoś marudzi i jest pizda życiową to zawsze będzie miał jakieś ALE polaczki cebulaczki pozdro polecam
Jaro Gdynia 2017-01-19 21:25
Zwolniłem się po 11 miechach roboty bo wyjechaałem do Norwegi na kontrakt w maju mi sie kończy tyrka w Norwegi i chętnie do nich wróce silna i stabilna firma , ludzie jak wszedzie są też gamonie ale jak ja byłem to sobie chwale .
A 2017-01-20 16:23
Ale jaja! LUDZIE wracają z Norwegi do wro hahahaha ! Bzdury piszecie . Praca shit
6
Kusy 2017-01-21 20:35
Co to za gówniane komentarze. Wysłałem tu swoje papiery, uzgodniłem stawke, już miałem wyjechać i żona znalazła tu opinie i zwątpiłem przez te komentarze. Pracuje tu od lata i nic się nie wydarzyło. Płaca tak jak uzgodnione na rękę. Czasem z poślizgiem maks tydzień ale jak na budowlankę to spoko. Tam gdzie robiłem wcześniej było o wiele gorzej, bo nawet dwa miesiące. Jak się pracuje a nie chleje i bumeluje to jest ok, nic nie obcinają z wypłaty. Jak ktoś pochleje i nie pójdzie do roboty to tną kasę ale jak później to się powtarza to karzą przyjechać i potrafią wywalić na zbity pysk. Jak się nie odda torby z narzędziami i ciuchów to faktycznie obcinają. Nie jest tu ani lepiej ani gorzej niż w innych firmach jak się chce pracować a nie siedzieć w domu, chlać i brać 500+.
Andrzej 2017-01-24 22:13
Jeśli szukasz stałej pracy (umowa o pracę) i chcesz wyjechać za granice to osobiscie polecam tą firmę. Praucuję tutaj już 6 miesięcy i myślę że mogę zainteresowanym osobom już kilka informacji udzielić. Co ważne nie zgadzam sie z wieloma NEGATYWAMI - normalnie wyczuwam w nich samych nieudaczników. Jesli chcecie wiedziec jak jest na prawdę to:
- pensja zależy od doświadczenia i stażu pracy -młode osoby z tego co wiem też NIEŹLE zarabiają, ale to uzgadniacie indywidualnie - netto od 8 do 10 euro za godzinę na starcie na bank macie
- pracujemy na markowym sprzęcie i dostajemy odzież roboczą - BZDURĄ JEST ŻE ZABIERAJĄ CZY NIE WYPŁACAJĄ KASY - ale może niedoinformowani nie wiedzą, że jeśli pracują krócej niż tydzień i zjeżdżają z narzędziami i ciuchami do domu ( dosłownie kradną) lub oddają zużyte i zniszczone po 3 dniach pracy to wtedy firma wstrzymuje im kasę. Mi tak to wyjaśnili - ale nie powiem wiecej bo ten temat jest już dawno za mną. Jak wypracujesz 50 godzin tj. tydzień to dostaniesz pensję w 100%.
- jeżdzimy samochodami służbowymi - NIE PONOSIMY ŻADNYCH KOSZTÓW - dojazd na budowę i zjazd tez opłacają
- mieszkanie mamy zagwarantowane - wg mnie nie ma się czego czepiać - czysto i OK, czasami brakuje np. pralki ale wtedy dostarczają nam - akurat u mnie na kwaterze jej nie było więc musiałem przez tydzień nosić rzeczy do pralni lub na inną kwaterę żeby wyprać rzeczy.
Najwiekszy problem to chyba to z kim dzieli sie pokój :(
- pensja czasami z opóźnieniem ale otrzymuję całość
- mi za ciuchy nic mi nie odciagneli - nawet dostałem niektóre nowe, bo się zużyły
- kontakt z biurem i brygadzistą SUPER - pomogą w każdej praktycznie sprawie (problemy na budowie, kindergeld, rozliczenia itp.)
- podatki od pensji w Niemczech płacą - ubezpieczeni jesteśmy na A1
- ekipy OK co ważne nie spotkałem się z brygadzistą WARIATEM ale faktem jest ze wśród pracowników zdarzają się idioci (ci zazwyczaj sami się zwalniają )

Ogólnie nie ma co narzekać, bo każdy jakiś powód znajdzie. Zgłaszajcie się ekipami to będziecie wśród swoich. I pytajcie o wszystko przed rozpoczeciem pracy a nie użalajcie się potem tutaj nad swoim losem we WRO.

Indyk 2017-01-31 06:09
A czy w tej firmie mozna liczyć na jakies rodzinne czy zasilek na dziecko ?I w jakich miastach w Niemczech maja obecnie prace ?
Anty wro 2017-01-31 23:09
Firma syf jeśli nie chcesz zarabiać być traktowany jak pomiot słuchać brygadziste co ma siano we łbie i brak pojęcia o pracy to śmiało składać papiery i już pracujesz biorą wszystkich, i podziw też dla ludzi z biura za kolorowe bajeczki ile tu człowieka może osiągnąć żal tylko ich stopnia Upośledzenia
9
Okoń 2017-02-01 20:20
Czy ty piszesz o tej samej firmie jeśli tak to napisz jeszcze gdzie jesteś na jakiej budowie
Brys 2017-02-08 08:58
Nie rozumiem skąd tu tyle jadu... jak ktoś chce pracować będzie zadowolony. Praca bywa cięzka, ale zapewniają nocleg i transport na miejsce pracy, wynagrodzenie zgodnie z tym co zostało ustalone na rozmowie więc jak dla mnie frima na plus.
EMO 2017-02-21 21:40
Słyszałem , że firma WRO miałw włsane stanowisko na targach w Niemczech..
Chiba w Dortmundzie na Messe WESTFALENHallen.
Mój kolega chodził po targach I itch widział..
Mówił , że mieli fanned stanowisko .
Jester elektrkiem z niemieckim I Suzuka poważnej firmly.. czy polecacie.
Zostaw swoją opinię o WRO-SYSTEM Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-SYSTEM Sp. z o.o.