WRO-SYSTEM Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o WRO-SYSTEM Sp. z o.o.

mały Kazik 2016-02-23 07:20
Witam serdecznie obawiałem się pracy w tej firmie ale bardzo miło się rozczarowałem ! Bardzo fajna firma ... POZDRAWIAM
klu 2016-03-07 18:37
Poproszę o konkrety co do stawek na kontraktach zagranicznych. Czy stawki są różne dla kontraktów w Niemczech i Norwegi? Stawki dla pracownika z językiem angielskim. Co macie na myśli pisząc - "dobre zakwaterowanie"?
byly pracownik 2016-03-10 11:56
Pracowalem tutaj 8 miesiecy . ...dodam ze zwolnilem sie sam
Jestem typem czlowieka dla ktorego praca jest wazna okey ale najwazniejsza jest wyplata na czas..niestety tutaj jest z tym spory problem dlugi czas oczekiwania (raty)
Druga sprawa umowa niemiecka wiec tez przysluguje urlop ktory powinien byc wyplacony... dodam ze nikt nie mowil na poczatku ze jest to fikcja i nie zostanie wyplacony kolejny minus...Pierwsza firma w moim zyciu ktora wyludza pieniedze za ciuchy!!!!!!!!pracowalem tyle miesiecy oddalem wszystko i zostalo mi potracone 300zlniby amortyzacja ...Reszta to drobnostki np jestem na budowie w ktorej ginie sprzet elektryczny w czasie gdy jeszcze tam nie pracowalem a mimo tego zostaje mi to takze potracone z wyplaty .... Wszystko co tutaj napisalem jest 100% prawda wiec teraz sami pomyslcie czy chcecie tutaj pracowac...obecnie pracuje w firmie ktora docenia pracownikow a nie liczy tylko pienieadze i patrzy komu by tu potracic....
15
Elektro 2016-04-08 22:46
Panowie na tą chwilę wiem,że firma ma ponad 100 pracowników na sklę kraju to chyba bardzo dużo..
W takim wypadku sami zadajcie sobie pytanie czy ta firma jest dobra czy też nie...
Wypłata max 14 następny jiesiąc +super projekty.. Pozdrawiam elektryków i ludzi myślących...
Kaszubi i kłamczuchy do prac w okopach...
1
zaq12wsx 2016-04-10 13:57
Najgorsza firma z jaką sie spotkałem!!!! Pracować za granicą za 3000 tys zl to smiech . DZIADOSTWO. Ręka rękę myje tylko znajomi szefa mają dobre stawki a reszta szkoda gadać. Mam nadzieje ze ludzie wkońcu przejrzą na oczy
12
dupablada 2016-04-12 15:43
to prawda zresztą godzin też coraz mniej mamy,nie warto bo w Polsce podobnie zarobimy niż we wrosystem,a wypłata?jak im się chce to przeleją nie znasz dnia ani godziny wypłaty,brak słów......
2
Były pracownik 2016-04-18 16:14
To jednak kolego dużo nie wiesz. Jestem elektrykiem i zwolniłem się w ostatnim czasie sam
4
bambo 2016-04-20 00:56
firma smiechuwarte.Nie placa na czas ,zabieraja kase za ciuchy,najlepsza kase maja znajomi i rodzina tego grubasa
5
bgt56yhn 2016-04-25 23:10
a te super projekty to co? bo ja nic nie wiem na ten temat ŚCIEMA!!!! Kto widział premie w tej firmie?? Czy te wszystkie opinie nie dawają szefostwu nic do myślenia? Dlaczego pracownik traktowany jest jak pies? tylko znajomi napełniają swoje bebechy grubą kasą a robolowi tylko nędzne ochłapy... MASAKRA
3
ups 2016-05-16 14:42
No to jak panowie,warto tam pracować?Gdzie mają teraz jakiś kontrakt?
waldek 2016-05-18 09:25
Chciałem się dowiedzieć jak to jest z tą kasą;czy wypłacają na czas,czy podatki płacą w niemczech,czy mają jakieś budowy.Dzięki.
pepe 2016-05-21 10:14
Placa normalnie czasem kilka dni opoznienia max 1tyg podatki placa w niemczech zus w pl . 110 pracownikow jest w niemczech plus kilku w Danii. ogólnie jest ok . w skali 1(dramat) do 6(idealnie) jest 4+
Adaś 2016-05-21 10:18
mają ok 5 kontraktów pod granicą z Austrią i gigant w Berlinie...:)60osób
Eda 2016-05-30 15:51
Witam. Czy może ktoś z zatrudnionych kolegów we WROSYSTEM opisać warunki płacowe, przejazdu i zakwaterowania dla elektromontera ? Pozdrawiam
5
SERGIO 2016-07-04 20:37
PRACUJĄ TU LUDZIE BEZ SZKOŁY PIJAŃSTWO BIJATYKI W WEEKEND ROTACJA DUŻA PENSJA NA RATY KARY PINIEZNE (ALKOHOL,NIEOBECNOSC W PRACY,ELEKTRO NARZEDZIA KTÓRE ZGINEŁY I AMORTYZACJA NARZEDZI PODRĘCZNYCH I UBRANIA ROBOCZEGO) 500-1500 ZŁ
7
Ją i ty 2016-07-21 16:54
Jak czytam te opinie to płakać mi się chce,wyplata w ratach,potracaja za amortyzacje ciuchow,co nikt o tym nie mówi na rozmowie,wypisujesz podanie za urlop i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma za to kasy.pracowalem w Berlinie praca ok,ale co do prowadzący koszmar zero pojęcia o elektryce wogole zero organizacji pracy nikt z prowadzacych się nie zna na plabach,pan wroblewski albo jest ślepy zatrudniając na stanowisko prowadzącego mechanika
3
Elo 2016-08-12 14:22
Podaj e-mail lub tel.. chcislbym porozmawiać gdyż mam propozycję od nich do pracy
Olo 2016-08-12 16:05
Podajcie nr tel to chętnie porozmawiaj z kimś kto już tam pracuje
1
Koko 2016-08-16 21:49
Lipa firma
3
Sebek 2016-08-31 12:12
Jak dla mnie firma z czołówki, dali szanse młodemu i stawki tez są spoko....nie znając Niemieckiego otrzymałem wypłatę prawie 7 tysi.... mam nadzieję się tam rozwinąć
4
Robak 2016-08-31 12:27
Nareszcie porządna firma! A nie cuda na kiju, a potem marne zarobki .
Wszystko od początku jasno powiedziane, dobrze zorganizowane i bardzo dobre pieniądze.
Nie musze chodzić wokół wyjazdów, zakwaterowania itd. to bardzo duże udogodnienie.
Niektórym nigdy nie dogodzisz ,najlepiej za siedzenie przed tv im płacić.
Polecam te firme w 100 %
1
Robak 2016-09-01 10:47
Tak, moja opinia dotyczy tego ogłoszenia. Też czytałem różne opinie o nich ale całe szczęście okazały się błędne.
3
Andrzej 2016-09-02 09:46
Ostatnio widziałem ogłoszenie na Elektryka, rozmowa poszła ok stawka ok, ale jeszcze poszukałem w internecie opinii na temat tej firmy i tu zonk: ( straszna żółć jest tu wylewana...ale zaryzykowałem i nie żałuję..... Wszystkich tych co piszą nieprawde to zapewne zwolnili bo się zwyczajnie nie nadawali ;)
3
Kontraktowiec 2016-09-12 12:22
Dla mnie na plus .... Kasa i stabilność zatrudnienia są dla mnie bardzo ważne, nie chce mi się już latać od kontraktu do kontraktu, a tak naprawdę kasa wszędzie podobna
Stefan 2016-09-13 11:47
Dla mnie pracodawca ok, wypłaty wpływają na moje konto regularnie. Zakwaterowanie bardzo dobre.... narzędzia też ok, dobrej marki, ze zjazdami nie robią problemu.... dużo fajnych i młodych chłopaków i idzie się z nimi dogadać, na razie nie mam powodów do narzekań i oby tak dalej ;)
Stary pracownik 2016-09-13 20:26
W firmie jest duża tzw rotacja
4
Stefan 2016-09-14 14:19
firma wszystko załatwiła nic mnie to nie obchodziło
Zenon 2016-09-22 17:32
Słyszałem że mają Robotę w Belgii na Fabryce Audi !!!!
Chyba byle kto nie dostał by takiej roboty..
Dostałem cyne ,że płaca około 50 zł na godzinę..
Zgłosiłem wakat do kierownika
Mi 2016-09-22 19:18
Ogólnie to powiem Wam, że praca wydaje się być bardzo fajna, w dodatku jest mega dużo ogłoszeń, Elektryk / Elektromonter bo o tym mówię, do Gdańska, ja ogólnie jak czytam te oferty pracy to widzę że są umowy, że jest jakiś social, że podobno paczki dla dzieci na święta
Elektro Berlin 2016-10-07 00:04
Praca w Niemczech, Danii oraz Belgii. 130 osób na projektach..
Ludzie gadają lecz ja jestem na tak.
Serdecznie polecam tą firmę..
1
mja 2016-10-07 12:28
no i ja wiele pozytywnyhc opinii o nich słyszałem tak naparwde no i szukają ludzi jako Elektryk - Elektromonter.
Bydgoszcz 2016-11-03 20:46
FIRMA OK POLECAM
Praca 2016-11-09 18:02
Witam.
Orientujecie się może czy poszukują na stanowisko pomocnik elektryka? Pozdrawiam.
kika 2016-11-16 21:26
A jak się pracuje w dziale kadr i płac? czy ktoś wie?
bw 2016-12-11 15:03
Brygadziści nie znają języka obcego nie szanują pracownika straszą zjazdem do polski jest wielka rotacja .
9
Wrosystem 2016-12-25 18:37
Czysta prawda , wiocha i jeszcze raz wiocha
3
Mario 2017-01-19 12:35
Czytając te negatywne opinie drapie się po głowie myslac co Ci ludzie to wypisuja....postawiłem wiec swoja opinie tez wystawic, gdyz wiele tych opini jesst krzywdzacych i wiele osob przez to traci mozliwosc zatrudnienia w stabilnej firmie. No wiec...
1. Firma nie potraca kasy za ciuchy
2. Stawki uwazam super w przedziale 30-40 zl....ale widze, ze ludzie chcieliby zarabiac po 10 tys nie znajac nawet jezyka.
3. Firma bierze udział w duzych projektach ...zatrudnia powyzej 100 osob
4. Narzedzia z najzwyzszej półki
I prosze nie piszcie o potrąceniach za alkohol bo, który pracodawca zezwoli wam przyjsc pijanym do pracy?? Chyba taki co sam chodzi nawalony. Ja jestem z wro zadowolony. Miałem tam chwilowa przerwe w zatrudniniu bo musialem na chwile zrezygnowac. Po powrocie sie okazało, że firma sie rozwinela i jest teraz jeszcze lepiej niz wczesniej.
1
elektryk 2017-01-19 13:11
pracuje juz jakiś czas i niemoge narzekać, jak to mowią żeby wyjac trzeba włożyć :P. Ja staram się aby swoją praca budować dobry wizerunek firmy i to popłaca. Co można zarzucić to ta duża rotacja, ale tak patrząc na ludzi jacy przyjeżdżają 8-/. Dużo pseudo elektryków -samodzielność hmm samodzielnie to ewentualnie wóde moga wypić. Wypłata na czas, kwaterę daja i przejazdy mam za darmo. Pracowałem w kilku firmach i uważam, że w tej jest ok.

rio 2017-01-19 13:12
ja pracuje od 6 miesięcy nie mam żadnych problemów typu kasa itp. pracuje się dobrze
Pandy 2017-01-19 19:00
Firma dla mnie ok pracuje tu juz jakiś czas posiadają nowoczesny sprzęt który jest na bieżąco serwisowany a nie skrecany na druty warunki mieszkaniowe w porządku długie kontrakty, zapewniają transport do domu zawioza, odbiorą z autobusu jak ktoś marudzi i jest pizda życiową to zawsze będzie miał jakieś ALE polaczki cebulaczki pozdro polecam
Pandy 2017-01-19 19:01
Firma dla mnie ok pracuje tu juz jakiś czas posiadają nowoczesny sprzęt który jest na bieżąco serwisowany a nie skrecany na druty warunki mieszkaniowe w porządku długie kontrakty, zapewniają transport do domu zawioza, odbiorą z autobusu jak ktoś marudzi i jest pizda życiową to zawsze będzie miał jakieś ALE polaczki cebulaczki pozdro polecam
Jaro Gdynia 2017-01-19 21:25
Zwolniłem się po 11 miechach roboty bo wyjechaałem do Norwegi na kontrakt w maju mi sie kończy tyrka w Norwegi i chętnie do nich wróce silna i stabilna firma , ludzie jak wszedzie są też gamonie ale jak ja byłem to sobie chwale .
A 2017-01-20 16:23
Ale jaja! LUDZIE wracają z Norwegi do wro hahahaha ! Bzdury piszecie . Praca shit
6
Kusy 2017-01-21 20:35
Co to za gówniane komentarze. Wysłałem tu swoje papiery, uzgodniłem stawke, już miałem wyjechać i żona znalazła tu opinie i zwątpiłem przez te komentarze. Pracuje tu od lata i nic się nie wydarzyło. Płaca tak jak uzgodnione na rękę. Czasem z poślizgiem maks tydzień ale jak na budowlankę to spoko. Tam gdzie robiłem wcześniej było o wiele gorzej, bo nawet dwa miesiące. Jak się pracuje a nie chleje i bumeluje to jest ok, nic nie obcinają z wypłaty. Jak ktoś pochleje i nie pójdzie do roboty to tną kasę ale jak później to się powtarza to karzą przyjechać i potrafią wywalić na zbity pysk. Jak się nie odda torby z narzędziami i ciuchów to faktycznie obcinają. Nie jest tu ani lepiej ani gorzej niż w innych firmach jak się chce pracować a nie siedzieć w domu, chlać i brać 500+.
Andrzej 2017-01-24 22:13
Jeśli szukasz stałej pracy (umowa o pracę) i chcesz wyjechać za granice to osobiscie polecam tą firmę. Praucuję tutaj już 6 miesięcy i myślę że mogę zainteresowanym osobom już kilka informacji udzielić. Co ważne nie zgadzam sie z wieloma NEGATYWAMI - normalnie wyczuwam w nich samych nieudaczników. Jesli chcecie wiedziec jak jest na prawdę to:
- pensja zależy od doświadczenia i stażu pracy -młode osoby z tego co wiem też NIEŹLE zarabiają, ale to uzgadniacie indywidualnie - netto od 8 do 10 euro za godzinę na starcie na bank macie
- pracujemy na markowym sprzęcie i dostajemy odzież roboczą - BZDURĄ JEST ŻE ZABIERAJĄ CZY NIE WYPŁACAJĄ KASY - ale może niedoinformowani nie wiedzą, że jeśli pracują krócej niż tydzień i zjeżdżają z narzędziami i ciuchami do domu ( dosłownie kradną) lub oddają zużyte i zniszczone po 3 dniach pracy to wtedy firma wstrzymuje im kasę. Mi tak to wyjaśnili - ale nie powiem wiecej bo ten temat jest już dawno za mną. Jak wypracujesz 50 godzin tj. tydzień to dostaniesz pensję w 100%.
- jeżdzimy samochodami służbowymi - NIE PONOSIMY ŻADNYCH KOSZTÓW - dojazd na budowę i zjazd tez opłacają
- mieszkanie mamy zagwarantowane - wg mnie nie ma się czego czepiać - czysto i OK, czasami brakuje np. pralki ale wtedy dostarczają nam - akurat u mnie na kwaterze jej nie było więc musiałem przez tydzień nosić rzeczy do pralni lub na inną kwaterę żeby wyprać rzeczy.
Najwiekszy problem to chyba to z kim dzieli sie pokój :(
- pensja czasami z opóźnieniem ale otrzymuję całość
- mi za ciuchy nic mi nie odciagneli - nawet dostałem niektóre nowe, bo się zużyły
- kontakt z biurem i brygadzistą SUPER - pomogą w każdej praktycznie sprawie (problemy na budowie, kindergeld, rozliczenia itp.)
- podatki od pensji w Niemczech płacą - ubezpieczeni jesteśmy na A1
- ekipy OK co ważne nie spotkałem się z brygadzistą WARIATEM ale faktem jest ze wśród pracowników zdarzają się idioci (ci zazwyczaj sami się zwalniają )

Ogólnie nie ma co narzekać, bo każdy jakiś powód znajdzie. Zgłaszajcie się ekipami to będziecie wśród swoich. I pytajcie o wszystko przed rozpoczeciem pracy a nie użalajcie się potem tutaj nad swoim losem we WRO.

Indyk 2017-01-31 06:09
A czy w tej firmie mozna liczyć na jakies rodzinne czy zasilek na dziecko ?I w jakich miastach w Niemczech maja obecnie prace ?
Anty wro 2017-01-31 23:09
Firma syf jeśli nie chcesz zarabiać być traktowany jak pomiot słuchać brygadziste co ma siano we łbie i brak pojęcia o pracy to śmiało składać papiery i już pracujesz biorą wszystkich, i podziw też dla ludzi z biura za kolorowe bajeczki ile tu człowieka może osiągnąć żal tylko ich stopnia Upośledzenia
7
Okoń 2017-02-01 20:20
Czy ty piszesz o tej samej firmie jeśli tak to napisz jeszcze gdzie jesteś na jakiej budowie
Brys 2017-02-08 08:58
Nie rozumiem skąd tu tyle jadu... jak ktoś chce pracować będzie zadowolony. Praca bywa cięzka, ale zapewniają nocleg i transport na miejsce pracy, wynagrodzenie zgodnie z tym co zostało ustalone na rozmowie więc jak dla mnie frima na plus.
EMO 2017-02-21 21:40
Słyszałem , że firma WRO miałw włsane stanowisko na targach w Niemczech..
Chiba w Dortmundzie na Messe WESTFALENHallen.
Mój kolega chodził po targach I itch widział..
Mówił , że mieli fanned stanowisko .
Jester elektrkiem z niemieckim I Suzuka poważnej firmly.. czy polecacie.
Zostaw swoją opinię o WRO-SYSTEM Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-SYSTEM Sp. z o.o.