brak logo

STAL-SERWIS

Olsztynek

Opinie o STAL-SERWIS

Rzetelny 2016-02-22 09:50
Szczerze,
wypowiedź przedmówcy spawacz-a należy włożyć między bajki.
Jedyne z czym w pełni się zgadzam to to, że to naprawdę dobra,
fajna firma. Płaca adekwatna do prezentowanych umiejętności
i zaangażowania w pracę.

Pracuję tu już od paru dobrych lat i niestety co jakiś czas zdarzają się
osoby pokroju przedmówcy spawacz-a. Średnie kwalifikacje,
słabe umiejętności, kompletny brak zapału do pracy.
Popis (braku) kultury osobistej przemawia sam za siebie.
Takie osoby nigdzie nie zagrzeją miejsca..

Pozdrawiam
6
Gość1 2016-02-22 20:48
Pracuję w tej firmie od kilku lat i jestem zadowolony. Pracownicy wynagradzani są zgodnie z umiejetnosciami, doświadczeniem i stażem pracy. Dobrzy fachowcy nie odchodzą i nie szukają pracy gdzie indziej, więc z wynagrodzeniem nie jest źle. Nie do końca rozumie opinie "spawacza" chyba że mu się firmy pomyliły, ja tam nie przypominam sobie żadnego prezesa Janusza. I nie widzę tu żadnych konkretnych zarzutów a jedynie użalanie się w stylu "nie lubię mojego szefa bo na mnie krzywo spojrzał"
5
Pawel 2016-08-30 14:36
witam
ostatnio zauważyłem bardzo dużo ogłoszeń z tej firmy . O co z tym chodzi?? Ludzie tak odchodzą czy tak rozwija się firma??? Jakie są tam zarobki ??
3
byly pracownik 2016-09-16 11:02
negatywne opinie tej firmy są usuwane na tej stronie
4
spawacz 2016-09-16 11:09
firma zleca usuwanie negatywnych opinii na tej stronie
3
Gość 2016-11-21 20:45
Pracuję w firmie, wypłatę zawsze mam na czas, pieniądze te na które się umawiałem. A jak widzę takie opinie dodawane o 1:30 to zastanawiam się czy "jakoś" nie ma za dużo czasu i energii. Gdyby zużył je na pracę to może nie miałby problemów z pieniędzmi.
3
Mariusz 2016-11-29 20:29
Dlaczego na OLX sprzęt z tej firmy oraz hala wystawiona jest na sprzedaż ?? A zarazem szukają pracowników ??
Stal-Serwis 2016-11-30 12:00
Witam,

jeśli ma Pan pytania zapraszam do bezpośredniego kontaktu.


Pozdrawiam

Zespół Stal-Serwis
2
obiektywnie 2016-12-02 23:35
pracuję w tej firmie już na tyle długo by mieć wyrobioną obiektywną opinię. Po pierwsze nie przypominam sobie sytuacji by wynagrodzenie nie było na czas. Owszem raz czy dwa razy zdarzyły się jedno-dwudniowe opóźnienia, ale daj Boże by tak było wszędzie. Co do rotacji pracowników, o których mowa była wcześniej, to nic innego jak w innych prywatnych firmach. Jedni przychodzą, lepsi lub gorsi, inni odchodzą, idą za kasą do innych firm, czy też po prostu okazują się za ciency na stal-serwis. Robota prosta nie jest, wymaga trochę wiedzy i umiejętności. Niestety ci co ostatnimi czasy przychodzą do firmy, obróbkę znają wyłącznie z filmików na youtubie, ale wymagania i poczucie wartości mają jak fachowcy z 20-letnim doświadczeniem. Kasa - ja osobiście nie narzekam - tyłka nie urywa, bo zawsze jest za mało, ale w okolicy w tym fachu więcej nie zarobię. Co do pytań o rozwój firmy, sprzedaż maszyn i poszukiwania pracowników, to krótko: od samego szefa wiemy, że zamierza zmienić lokal i lokalizację, maszyny - chcąc się rozwijać trzeba je okresowo wymieniać, tego nie da się uniknąć choćby z racji potrzeby coraz większej wydajności i wymagań jakościowych. A co do wydajności właśnie to zwrócić to najważniejsze - w tej firmie nie płaci się za wrażenie artystyczne. Poziom wynagrodzeń zależy wprost proporcjonalnie od poziomu sprzedaży - wielu tego wydaje się nie rozumieć i myślę, że stąd właśnie biorą się potem komentarze typu umówił się ze mną na tyle i tyle a potem "ciągłe problemy z umówioną płatnością". Mnie osobiście nigdy się to nie zdarzyło. No ale trzeba niestety rozumieć, że lata PRL-u nieodwracalnie minęły i zasada czy się stoi czy się leży... też odeszła już dawno w niebyt.
2
obiektywnie 2016-12-11 22:15
<frezarka> naprawdę myślisz, że Karol czy tym bardziej Rafał zniżyli by się do poziomu pisania o własnej firmie na tym forum nie wspominając już nawet o wdawaniu się z Tobą w polemikę? Każdy jest czyimś synem, ale wierz mi, że szef z moim ojcem wspólnego z pewnością nic nie ma. Proszę, trochę powagi. Kogo to masz na myśli pisząc o "ludziach z biur"? <frezarka> miśku pluszowy, nie siej defetyzmu w swych opiniach, pojęcia nie masz o czym piszesz. Alboś młody i głupi jeszcze albo sfrustrowany nad miarę. Z trzech "ludzi z biura" jak ich nazywasz, dwoje zostało zwolnionych, trzeci zaś zmienił pracę raz ze względu na kasę, dwa na dojazdy, trzy dlatego, że znalazł pracę zgodną z kierunkiem studiów. Nie znasz kolego tematu nie odzywaj się. O szacunku też się lepiej nie wypowiadaj, bo albo nie masz punktu odniesienia albo nie wiesz kompletnie o czym mówisz. Popracuj sobie u żarny, w agaplaście czy w kubusiu to zobaczysz co to znaczy szacunek do pracownika! W czym ten brak szacunku się według Ciebie przejawia? W płaceniu na czas, w zapewnieniu ubrań roboczych, mydła, pasty i kremu do rąk, nie wyciąganiu konsekwencji ze spieprzonej roboty czy spóźnień do pracy? Ta firma ma aż nadto ludzką twarz. Czego więcej brak, może właściciele mają chodzić za Tobą i głaskać po główce? Mówiłem już trochę powagi <frezarka>. Mimo wszystko pozdrawiam.
2
negatywnie 2017-01-11 09:16
firma "obiektywnie" usuwa negatywne komentarze
1
Zostaw swoją opinię o STAL-SERWIS - Olsztynek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STAL-SERWIS