logo Prettl Polska

Prettl Polska

Bydgoszcz

Opinie o Prettl Polska

jabc 2016-05-09 22:11:43
Jak to wydaja? Przeciez nowa linie stawiają!
1
xilrt 2016-05-09 22:29:01
jabc, ale powiedz czy to jest związane z jakąś nową polityką w firmie bo jakoś specjalnie nie mogę odnaleźć oferty pracy jeżeli kogoś potrzebowali w ostatnich miesiącach.
1
jabc 2016-05-10 06:43:01
Fakt.dążą do tego aby ustabilizować sytuację firmy.wydaje mi się że za kilka miesięcy będzie dużo lepiej.
mucha 2016-05-15 17:10:37
Więc ogólnie władza spoko??? Jak z tym dyrektorem???
motyl 2016-05-15 18:02:25
Więc tak: jestem tu dość nowa, ogólnie dyrek to chyba ok jest, ale jaki przystojny :) Swoją drogą to nie wiecie przypadkiem, czy ma żonę??? :) :) :)
Realista 2016-05-16 09:55:27
Na zewnatrz wydawane sa male projekty a nowa linia powstaje do nowego bardzo duzego projektu ktory jest nadzieja nie tylko na stabilizacje a na rozwoj firmy.
j23 2016-05-16 20:14:14
Ciekawe tylko kto ten projekt obsłuży jak nie ma narzędziowni????
1
jabc 2016-05-24 20:50:30
3 nowe oferty pracy są
1
totalnenieporozumienie 2016-06-01 18:25:29
Witam moja opinia na temat Prettl Adion Polska jest jedna i bezmienanna
NIE WARTO
Zostałem zatrudniony na dział produkcji jako ustawiacz
praca wygląda tak ze pan Sławek kierownik łazi po hali usilnie szukając dziury
tam gdzie jej nie ma zamiast zająć się ważnymi rzeczami..
Maszyny w stanie fatanlym dla panów ustawiaczy ktorzy chca podjac tu prace zastanowcie sie bo maszyny wołaja o ratunek na wielu maszynach wstawienie formy graniczy z cudem (brak gwintów w stoałach mocujących)brak urządzeń peryferyjnych roboty pracują bez klatek bezpieczeństwa wieksząć maszyn ma ułamane wyłaczniki awaryjne na zgłoszone usterki kieras odpowiada ze to stare szroty i ze beda zrobione na pytanie kiedy ? odpowiedz pada zeby zabrac sie do pracy ...
Firma krzak dziwne ze jeszcze robią samachodówke ...
Parę słow o kolegach ustawiaczach bada pajaców rywalizujących miedzyyzmianmui lizuski sławcia DODAM JEŚLI KTOŚ LUBI PRACOWAĆ W WEEKEND TO BĘDZIE MUSIAŁŁ PRZYNAJMNIEJ RAZ W MIESIACU BO ROBIĄ PRZYMUS Z KODEKSU PRACY
SZCZEGÓLNE POTRZEBY PRACODAWACY art 151 par 1 pkt 2 K.P
Odradzam naprawdę szkoda zdrowia dla pieniędzy ...
POZDRAWIAM Młody ;** kissssss and loveeeee
3
j23 2016-06-02 17:45:15
I tu kłania się brak narzędziowni oraz działu utrzymania ruchu ...
1
stirlitz 2016-06-03 14:14:32
Wszyscy o tym wiedzą tylko nie szefostwo firmy...
1
haha 2016-06-04 01:33:45
domyślam sie kto napisał posta i mnie to smieszy, słaby byłeś kolego teraz też sobie nie dajesz rady ;)
j23 2016-06-04 22:06:35
Sam jesteś śmieszny jeśli tego co się dzieje nie widzisz
1
Kolego 2016-06-05 20:21:38
Jestem słaby nie potrafię wchodzić w tyłek jak Ty ;) nie będę się tego uczyć wolę nie dawać sobie rady niż liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
ustawiacz pajac 2016-06-06 22:09:32
totalnenieporozumienie" wszyscy wiedzą kim jesteś - w hanplascie mowili na Ciebie Toolkiller, a jak cie wyrzucili to narzedziownie mieli zamknac bo nagle przestali miec robote. Ciekawe jak ci teraz pojdzie w Kaplascie. W sumie to nieciekawe bo wszyscy juz wiedza, ze tam tez sobie nie radzisz - swiat jest maly. Ciekawe gdzie teraz tatus zalatwi ci robote. Chlopaki z hanplastu juz obstawiaja ile tam zagrzejesz.
Kolego 2016-06-07 19:03:56
Nie muszę się ukrywać ;)
Sam jestem ciekaw jak mi pójdzie ;)
Cieszę się ze jestem w kręgu Twojego zainteresowania pewnie na wieść o tym ze idzie mi słabiutko onanizowales się całą noc ;) to forum służy do wystawienia opinii moja już widnieje .
Więc jest to ostatni post jaki tu zamieszczam .
Pozdro mordeczko
:) 2016-06-09 03:01:42
kolega wstawiacz nie ma pojęcia o ustawianiu :D
wyrzucona 2016-06-12 02:35:00
Witam. Odrazam każdemu pracy w tej firmie. Pracowałam tam przez 4 miesiące, w czwartek przyszłam i się okazało że jestem od poniedziałku zwolniona. Miałam podpisana umowe przez Agencje Job i 3dni wypowiedzenia mi się nie należą a zostałam zwolniona nie z mojej winy, tylko z powodu rekrutacji. Pomimo tego że ani razu się nie spóźniłam, nie było żadnych reklamacji na mnie.
Warunki fatalne:
- trzy toalety damskie. W jednej toalecie deska sedesowa połamana. W drugiej drzwi się nie domykają i zamek nie działa a w trzeciej brak klamki:)
- umywalka wiecznie brudna, jakby ktoś tam zwymiotował,
- jeden albo dwóch ustawiaczy na jedna hale, gdzie mają do wstawienia 3formy i non stop jakaś maszyna się psuje, jak maszyna się komuś zepsuje to z wielkim oburzeniem jakby to by była wina operatorów,
- Kontrola jakości i Team Lider mało wiedzą na temat swojej pracy, najlepiej wychodzą im pogaduszki,
- Non stop przesuwanie ludzi na inne stanowiska dzięki temu jest jeden wielki bałagan i harmideł:)
- Nasypowi tylko rozsypują granulat a operator musi po nich sprzątać mimo że ma swoją robotę,
- Ustawiacze jakby przyszli z ulicy, totalnie nic nie wiedzą,
- Maszyny już się modlą o wymianę, non stop kałużę oleju spod i wokół maszyn,
- Brak przyrządów pracy takich jak: długopis, kalkulator, kredka biała a czasem nawet: rękawiczek i opakowań do pakowania detali,
- Do paletowych lepiej się nie odzywać bo zaraz z ryjem wyskakują,
- Brak organizacji:)
- 15 minut przerwy na 8 godzin (gdzie tą przerwę trzeba odrabiać bo się przychodzi np na 5:45, 13:45, 21:45 na stanowisko pracy)
- Brak konkretnych szkoleń (więcej trzeba się domyślać niż Ci powiedzą),
- Był owszem jeden porządny ustawiacz u mnie na hali Pan Marcin, ale niestety Kierownik wolał go przenieś na inne stanowisko a dał jakiegoś innego co się dopiero uczy i non stop popełnia błędy,
- Szkolenia poza godzinami pracy, oczywiście BEZPŁATNE:)
- Ubrania po jakiś się dostaje, np ja dostałam porwana koszulkę i fartuch a buty za duże mimo że pisze na nich rozmiar mniejszy,
- Zamiast powywalać tych co non stop urządzają sobie pogaduszki i chodzą co godzinę palić to wolą wyrzucić tych co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie podlizują Panu Sławkowi:)

Jak lubisz podlizywać kierownikowi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ta firma jest własnie dla Ciebie.

A Panu Kierownikowi Sławkowi BARDZO DZIĘKUJE ZA ZWOLNIENIE Z POWODU REKRUTACJI!!!!!
2
jabc 2016-06-12 11:06:14
Bo sam pan Sławek jest wazelina...ale spokojnie i za niego się weźmie Włoch i za resztę palaczy opierdalaczy
1
wyrzucona 2016-06-13 07:13:09
A ty nadal tam pracujesz czy też nie?;)
jabc 2016-06-13 21:27:15
Pewnie juz niedlugo
MaterialGuy 2016-06-15 08:23:21
Z tego co mi wiadomo to Pan Marcin "Plecak" nie nadawał się na ustawiacza. Na nasypowego zresztą też tak średnio.
1
wyrzucona 2016-06-16 15:33:48
Pan Marcin lepiej się nadawał od Pana Dawida ( jak dobrze pamietam imie). A na nasypowego tez się nie nadawał ale już coraz lepiej sobie radzi:) A ty z jakiej zmiany jesres?:)
MaterialGuy 2016-06-17 07:09:58
Pan Marcin stanowił zagrożenie dla siebie i otoczenia. Przypominam że za jego "ustawiania" formy lądowały na ziemi i o ile dobrze pamiętam to prawie złamał sobie rękę.
Byłem na zmianie A, ale tak do końcówki maja po czym stwierdziłem że już nie nadaje się do tej pracy.
2
hnj 2016-06-18 18:56:39
@materialGuy skoro stanowil to rozumiem, że już ten osobnik nie pracuje?? poszukują terwz specjalisty ds. sprzedazy
j23 2016-06-18 20:45:27
A co jeszcze mają na sprzedaż bo maszyny z narzędziowni już sprzedali...
3
:) 2016-06-22 17:44:10
MaterialGuy - Jacek nie cwaniakuj to :)
4
max 2016-06-22 19:14:33
Jakie stawki obowiązują na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży? I czy potem stawka wzrasta? Domyślam się, że pracownicy z wieloletnim stażem mają lepsze warunki i w sumie mnie to nie dziwi :) Będę wdzięczny za info!
gdzie grucha 2016-07-08 06:41:37
gdzie pieniadze za wczasy pod grusza?
6
janek 2016-07-08 09:11:34
Specjalista ds. Sprzedaży jest obecnie u nich poszukiwany i wydaje mi się, że to całkiem dobra praca jest, a poza tym można u nich też dorobić na andgodzinach na pewno.
jack 2016-07-08 23:03:44
Niestety biurowym nie płacą za nadgodziny...właśnie gdzie grusza??? Ja juz po urlopie i posucha kest
1
wojtuś 2016-07-09 08:29:25
gruchę to możesz sobie obić:) pracować pędraki ...
2
marej 2016-07-09 09:19:05
Czy ktoś wie cokolwiek na temat wakatów w Prettl Polska?
Xxx 2016-07-09 11:53:03
Czyli jednak w tym zakładzie nie zmieniło się nic.
Dalej jest dokładnie tak samo.
Dziękuję Prettlu że ponad dwa lata temu mnie zwolniliscie! Najlepsza Wasza decyzja.
ojoj 2016-07-09 12:51:12
Jakich zarobków może się spodziewać taki specjalista ds. sprzedaży? Podobno socjale normalnie się trafiają więc nie dziwię, że są teraz tak popularni na rynku. DOskonale wiedzą, że w ten sposób przyczyniają się do sukecsu.
nick 2016-07-10 21:59:53
Jakie socjale??? Te z funduszu, który sami opłacamy? I z którego nie wypłacają jeszcze wczasów pod gruszą? Czy może spodziewasz się opieki medycznej albo multisport??? To się srogo zawiedziesz
1
pok 2016-07-10 22:14:26
@nick no własnie oczekiwałam tego wszytskiego co wymieniłeś, juz sie nawet uśmeichałam do siebie, że oni to oferują...- no i czar prysł jak doczytałam do konca
5
j23 2016-07-11 17:11:21
Kuternoga stracił swoją pozycję
5
e 2016-07-11 17:21:24
no ale z drugiej strony jeszeli ejst cos takiego napisane w ogloszeniu to chyba jednak tak powinno być..nie wydaje mi sie zeby ktos sobie wymyslil jakies rzeczy ktore w sumie nie istnieja..to bez sesnu
nick 2016-07-19 19:50:58
w ogłoszeniach nie ma mowy o benefitach...
3
liga 2016-07-19 19:55:57
fakt, piszą tylko że jak się postarasz to tyle zariobisz
1
nick 2016-07-29 22:00:43
Wakacje czas zacząć
1
gość 2016-07-30 11:35:48
A wiadomo czy jest szansa, żeby się wciąż załapać na inżyniera jakości? Podobno oprócz dobrej podstawy są jeszcze benefity.
1
pracownik 2016-08-14 15:51:26
mieli pomieszać na zmianach i nie pomieszali uważam że było by wtedy lepiej
2
max12 2016-08-14 15:54:24
@pracownik ale co mieli pomniejszać, bo przyznam, że nie zrozumiałem do końca o czym mówisz? Co do rekrutacji na inżyniera jakości to ciągle jest aktywna, więc raczej można
michal 2016-08-31 03:02:03
Witajcie kiedy i.gdzie jest impreza zakładowa bo zapomnialem
NJ2 2016-08-31 11:58:02
No to zapytaj kogoś na zakładzie, a nie publicznie, może Ty wcale nie jesteś pracownikiem, to bezsensu Ci mówić publicznie takie rzeczy tajne przez poufne
j23 2016-08-31 13:26:18
Imprezy to były za Ingo H.
1
j23 2016-08-31 13:26:57
Imprezy to były za Ingo H.
1
ewa 2016-08-31 13:30:50
na specjaiste sprzedaży powaznie trzeba miec ukonczone studia ukierunkowane na technologię tworzyw sztucznych? bez tego nie da rady sie tam zatrudnic?
Zostaw swoją opinię o Prettl Polska - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prettl Polska