UNICELL Poland sp. z o.o.

Wasilków

Opinie o UNICELL Poland sp. z o.o.

pracujący 2014-12-04 19:56:11
ooo widzę, że jakiś leniwy pracownik się odezwał? Były pracownik zapewne, który liczy na darmową manne z nieba?????? Za darmo to nikt już wam nie zapłaci, ale za robotę to i owszem
ph2 2014-12-09 08:46:03
Jak Cię interesuje praca, to aplikuj kolego, bo tu jak widzisz sami poszkodowani sie udzielają, na pewno nie dowiesz sie tu prawdy! A pamietaj, dobrych pracownikow nikt nie zwalnia, tylko ich wynagradza! Dobrze wynagradza! Ja pracuje tutaj już 10 lat i nie narzekam!!!!!!! To chyba o czymś swiadczy...
3
jasju 2014-12-11 17:44:05
Witam czy opłaca się przyjść na rozmowę jeżeli mam pracę ale w mojej obecnej pracy nie widzę perspektyw na przyszłość chodzi o coraz mniejszą płynność finansowa ...powiem tak Jako PH mam 2 tyś netto podstawy na umowę o prace + 1,5-3 tyś netto premii jeżdże skodą octavią z 2011 roku pracę zaczynam od godz 8 a kończę u ostatniego klienta około 16 tej w domu przed 17 ta Ale sytuacja w mojej firmie stale się pogarsza i tutaj mam bo nie chcę trafić z deszczu pod rynnę proszę o odp..
Pracodawca 2014-12-19 09:53:39
szkoda, że nie ma forum pracodawców, gdzie z imienia i nazwiska można byłoby zmieszac z błotem nic nie wartych pracowników, obiboków, złodziei paliwa, kłamców itd, itd...
1
Rita Depestel 2014-12-20 14:59:18
Tony Brems /Charel Weyme en de Venusmannen LOL
1
mak 2014-12-20 23:06:34
Byli RPH - w Unicell banda obiboków, złodziei paliwa, kłamców i itd. W nowych firmach - wyróżniający się ph, kierownicy regionów, a i są dyrektorzy - nie zmieniający pracy od odejścia od Unicell.
Ta firma stoi na jednej nodze - na sieciach. Kanał tradycyjny jest od lat niszczony decyzjami jednej osoby. "Nie ma mnie, nie będzie firmy" - prosty sposób na utrzymanie stanowiska?!
Asortyment jest naprawdę ok i firma powinna być wiodącą na rynku, ale jeśli przez kolejne lata będzie zatrudniać tylko obiboków i złodziei paliwa... Szok jakiego można mieć pecha do pracowników...
Potencjalny ph - przed zaaplikowaniem skonsultuj się z jakimkolwiek pracownikiem pobliskiego marketu, hurtowni budowlanej, on Ci powie co myśli o firmie i Twoich poprzednikach obibokach.
ktos 2014-12-21 11:31:09
Po 4-5 miesięcznej nieobecności PH w niektórych punktach słyszysz..nic nie potrzeba ale zabierz te przeterminowane produkty. Pizgasz 400 km dziennie odwiedzając 5-6 punktów. Masz jedną max 2 półki na których kurzy się towar od zawsze. Oprócz trendy nie schodzi praktycznie nic. Asortyment przeogromny zainteresowanie znikome. Marka praktycznie nie znana w hurtowaniach a markety radzą sobie jak czegoś nie mają. Nic za co przywitali by Cię o dobrze ze jesteś bo mam pustki.
ddddd 2014-12-23 14:10:51
Oczywiście że są dowody. Teraz już te kradzieże się skończyły, bo samochody mają zainstalowany GPS z funkcją pomiaru paliwa. Ale w pierwszych miesiącach po montażu, były zjawiska "wyparowania" 20 litrów. Oczywiście nikt z wyżej wpisanych się nie pochwalił, podobnie jak się nie chwalą o innych rzeczach, np. że po roku pracy nie znają asortymentu, czy innych szczegółach. Łatwiej napisać gówniana firma. Najwyraźniej dobra firma to taka, która da się oszukać. Oczywiście nie mówię o wszystkich handlowcach. Dla osób z chęcią do rzetelnej pracy i z zaangażowaniem jest miejsce i są możliwości zarobienia naprawdę rozsądnych pieniędzy. Dla osób które chcą tylko "przeczekać zimę" i jak najmniejszym nakładem pracy zarobić tylko podstawę, chyba lepiej szukać gdzie indziej.
1
Szukaj gdzie indziej 2014-12-28 21:36:33
I niech tak zostanie - SZUKAJ GDZIE INDZIEJ - jak pisze na końcu powyżej ddddd - bo w Unicelu cokolwiek nie zrobisz i tak będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie będziesz chciał pracować za te śmieszne pieniądze które Ci zaproponują po 3 miesiącach przy przedłużeniu umowy
mak- bardzo fajny wpis i prawdziwy - faktycznie jeśli potencjalni PH macie taką możliwość to sprawdźcie na waszym terenie - gdzie można kupić produkty Unicela jak nie masz możliwości pojechać to zadzwoń do sklepu, hurtowni namiary liczących się graczy są w necie.
cierpliwy 2015-01-17 22:12:31
poczekaj 3 miesiące a będziesz miał ofert - dopiero co zatrudnili nowych
PH 2015-01-21 18:12:45
z tego co wiem, to szukamy teraz i na rynek tradycyjny i na sieci, zachodniopomorskie, pomorskie, kujawsko-pomorskie, małopolskie, wszystko w ramach rozwoju sieci, kto jest zainteresowany niech wysyła, ja z pracy w Unicell-u jestem zadowolony bardzo!
1
kpwu 2015-02-28 23:20:33
"Krówko" chyba przez cały uniwerek doiłaś, bo gramatyka szwankuje. Tak, tam na takich jak Ty czekają, niedouczonych...
wolf 2015-03-01 20:01:55
Nie masz pracy idz i szukaj dalej
Masz zapomnij o Unicell i szukaj dalej
Nic więcej
1
atrakcyjny 2015-03-19 20:45:04
Jak będziesz chciał 1500 nett cie wezmą i powiedzą, ze na atrakcyjnych warunkach z możliwością awansu i otrzymania dużej premii oczywiście jak si3 wykazesz.
cyper 2015-04-08 10:53:23
Czy to prawda że dziś osoby zatrudnione przez agencję pracy zostały zwolnione
4
Olo 2015-08-03 18:31:07
Ma ktoś rozmowę 07.08.15 w hotelu w Markach? Ciekawe ilu ludzi, przez jeden dzień przemaglują? :) Powiedzcie raz i definitywnie ile w końcu tej podstawy dają na początek? 1500zł czy 2500zł netto? No bo jak 1500zł netto i z tego odjąć 1100zł na ZUS to 400zł to ja na budowie zarobię przez 4 dni :P Wiem, wiem prowizja do tego dochodzi tam te 2-5 koła jak ktoś pisał :P ale nie opowiadajcie bajek, że przez pierwsze 2 miesiące ktoś wyrobi powyżej 65% planu. Jak najpierw trzeba będzie ponaprawiać błędy poprzedników i poprzyjmować przeterminowany towar to za ciekawie to nie wygląda. Ja tam pracy się nie boję, ale za 1500zł pracować i jeździć od punktu do punktu, gdzie Ci mówią Dzień Dobry i Do Widzenia i zabierz przeterminówki to ja chyba podziękuję :D
przedstawiciel 2015-08-04 08:19:05
Oj Panowie Panowie, ja pracuje już w tej firmie wiele lat i wiele widziałem, powiem tylko w skrócie - tych co nie ma z nami, zwolniłbym po miesiacu pracy! To oni prezentują dno i wodorosty! Najlepiej brać kasę, kraść i oszukiwać! Szkoda gadać! Panowie - uczciwie zapraszam do ciężkiej pracy za dobrą kasę, ale tylko najlepszych! krętacze i oszuści trzymać się z dala od Unicella!
Olo 2015-08-04 22:53:12
To kolega "Przedstawiciel" niech powie jaka w końcu jest ta podstawa? Ja tam pracy się nie boję i nie zbijam bąków, ale sorry jeśli za 1500zł mam pracować to wolę poszukać czegoś innego i darować sobie spotkanie. Nie czarujmy się nawet najlepszy handlowiec nie będzie pracował dla fantazji tylko dla kasy!!! Jak się w portfelu zgadza to i można się w danej firmie rozwijać. A jak bida i nędza to każdy normalny człowiek będzie myślał o ucieczce z takiej firmy.
przedstawiciel 2015-08-05 07:28:29
A dlaczego Tobie kolego tak na tej podstawie zalezy? Ja samej premii mam dzis pare tys zl, to mam plakac ze moja podstawa wynosi tyle czy tyle zl? Chyba za robote sie placi, tak? A za dobra robote Unicell placi.
Olo 2015-08-05 12:00:19
Wybacz kolego, ale jestem dzieckiem PRL-u i czy się stoi, czy się leży 2000zł się należy :D
nolan 2015-08-05 13:18:52
To gratuluje postawy Panie "Olo". Czy się stoi, czy się leży - takim podejściem nie zarobisz u samego Papieża, a co już mówić o normalnych firmach...
Kandydat na PH 2015-08-08 09:17:27
Byłem ostatnio na rozmowie. Czysty standard, czyli pytanie o prawie wszystkie miejsca pracy, co w nich robiłem i dlaczego tam nie pracuję. Była też scenka do odegrania na sprawdzenie moich umiejętności. W sprawie oczekiwań finansowych jak krzyknąłem swoją kwotę zaczynającą się na 3 to powiedzieli, że dadzą mi znacznie więcej, chyba mieli na myśli tą 4 z przodu jak ktoś tu wcześniej pisał. Sprytnie powiedzieli, że za dzierżawy, za podatki, ZUS-y będę musiał płacić sam, ale właśnie dlatego dostanę te 4 z przodu i na taką kwotę muszę wystawiać fakturę, bym miał z czego to opłacić. Mam mieszane uczucia. Zobaczymy, czy się dostanę na II etap i wtedy ewentualnie bardziej podpytam jak to z tym wszystkim jest.
przedstawiciel 2015-08-09 14:20:51
Kolego, jak uzgodnisz kaotę netto, to będzie kwota netto, na wszystkie pozostałe koszty otrzymasz zwrot, tym się nie przejmuj, ale nie warto negocjowac podstawy, lepiej negocjuj wielkosc premii, wtedy bedziesz zarbaił, 4, 5 a może i więcej tys, ale nie za siedzenie w domu i pracę 8-16, tego w Unicell-u nie oczekuj
Gonzo 2015-08-30 12:24:40
Znowu pojawiło się ogłoszenie. Czyżby nowy handlowiec zrezygnował po miesiącu, czy szukają już na jego miejsce następce nie informując go o tym?
Andrzej 2016-01-19 18:10:05
prosze aplikować, przede wszystkim kobiety, praca rozwojowa, z możliwością awansu :-)
3
Andrzej 2016-01-22 09:13:38
A nie prawda, awans możliwy jest w strukturach całej firmy, każdy zaczyna od jakiegoś stanowiska.... :-)
Munio 2016-01-27 10:56:14
Hej. Czy ktoś może mi przybliżyć na czym ma polegać praca Asystenta SPrzedaży w tej firmie? O jakie programy sprzedażowe chodzi? Czy to łatwa praca czy stresująca? Trzeba dzwonić namawiać na sprzedaż, czy tylko odbierać telefony od kontrahentów.
Munio 2016-01-27 11:14:13
Asystent/ka działu sprzedaży - czy mógłby ktoś przybliżyć na czym ta praca by polegała? Jakie programy sprzedażowe trzeba znać. W dziale "accountimg" widzę same koboiety. Czy to umowa o pracę? 2000 na rękę dostanę?
1
All 2016-01-28 19:13:55
Czy byl ktos moze juz na rozmowie na asystenta sprzedazy? Moze sie podzieli jakims info:)
bes 2016-02-02 21:57:09
Tak ja bylam rozmowa luźna o doświadczeniach zawodowych wady zalety
tom 2016-02-27 13:35:22
Najgorsza firma w jakiej pracowalem. Tyle
4
mister x 2016-02-27 15:28:22
Chętnie odpowiem na zapytania, proszę pisać a dowiesz się prawdy
twardy 2016-02-27 20:31:27
Kolego, a może coś więcej? Jakieś konkretne argumenty?
Nos 2016-02-28 21:01:04
wiele osób pisze, że Unicell to zła firma, ale jak napisał @twardy. Sam nie widzę konkretnych argumentów. Dlatego się nie sugeruję, poczekam aż znowu zaczną szukać sprzedawców.
Quadra Investment 2016-03-06 12:26:20
@Nos to zastanów się mocno że skoro wiele osób tak pisze to coś w tym jest bo bez powodu by tak nie pisali ;) ale zrobisz jak zechcesz,sam fakt że co 2-3 miesiące szukają nowych ludzi w sektorze sprzedaży jest konkretnym argumentem.Jak chcecie obiektywnej opinii to zapytajcie o firmę w hurtowni budowlanej czy też markecie w dowolnym miejscu w Polsce.Prawda nie będzie jednak pozytywną wiadomością.
1
alfonzo 2016-03-09 19:20:04
Pospolity co to za argument umowa o prace. Jak ma byc dobrze w tym kraju jesli za wielki sukces uwaza sie otrzymanie umowy o prace
??? 2016-03-14 20:46:31
(usunięte przez administratora) Bylem, widziałem, sprobowalem, NIE polecam
Danke 2016-05-05 06:29:14
Praca dla przedstawicieli
(usunięte przez administratora)
JonBonJovi 2016-05-06 23:29:02
Witam,
jestem od kilku miesięcy przedstawicielem ds. rynku tradycyjnego-sprzedaje głónie w Bricomarche i PSB. We wcześniejszej pracy miałem bardzo dobre wyniki sprzedaży, lecz nie zostało to doceniane-czytaj słabo płacili,a wynagrodzeniem był uścisk ręki prezesa. W Unicelu moje umiejętnośći są doceniane. Co ważne przez pierwsze 3 miesiące nie ma progu do premi. Na wszystko co się umówiłem podstawa netto z 2 z przodu, zwort za ZUS, podatek itp-wszystiego się trzymają. Bardzo zaangażowałem się w pracę i sumiennie pracowałem. W 3 miesiącu moja wypłąta brutto przekroczyła 11 tys zł. Co na rękę dało mi ok 7500 po odliczeniu wszystkich kosztów. Standardowo na rekę zarabiam ok 5000 zł (gdzie przypominam podstawa to mniej niż połowa tej kwoty). Spora część chłopaków zwalnia się, bo nie osiągają progu premii i dostają suchą podstawę-o dziwo osiągnięcie progu premii nie jest trudne jeśli ktoś ma umiejętności handlowe i sumiennie podchodzi do pracy. Mi przez prawie rok pracy tam zdażyło się raz nie dobić do progu-co uważam za wypadek przy pracy. Reasumując polecam pracę doświadczonym przedstawicielom z dobrymi wynikami, których pracodawca nie docenia finansowo lub młodym, ambitnym zawodnikom.
7
Vega 2016-07-07 14:48:13
Witam zostałem zaproszony na rozmowę o pracę na stanowisko przedstawiciela handlowego, czy ktoś wie jak wygląda 1 spotkanie ? Na co zwrócić uwagę, jak się przygotować?
1
romek 2016-09-20 16:49:25
Regionalny Przedstawiciel Handlowy ds. rynku tradycyjnego jest u nich potrzebny no i zastnawiam się tylko jakie jest wynagrodzenie, bo słyszałem, ze na reke to koło 2500 zł ale samej podstawy, wiec jeszcze jestem ciekaw bardzo tych premii, ktoś coś wie możE?
to juz historia na szczescie 2016-10-23 19:54:26
to cofnij się do starszych postów - lub sam się przekonaj :-(
qwas 2016-11-01 19:47:22
pojawiło się ogłoszenie pt. KIEROWNIKÓW SIECI SPRZEDAŻY ds. rynku tradycyjnego - czy takie stanowiska były w tej firmie ??? Jakaś reforma się szykuje?
PH 2016-11-02 11:13:01
to będzie nowe rozdanie
Brico 2016-11-15 12:15:45
Opisze ktoś może co tam jest za dyrektor? Bo ilu przedstawicieli było u mnie z Unicela to każdy na koniec zwalnia się, bo dyrektor go "nęka", a zaprzyjaźniony PH wybiera sie do nich na rozmowe.
1
PH 2016-11-16 13:26:38
dyrektor nie zarządza PH w terenie, od tego sa kierownicy. Z tego co obserwuję, to dyr włącza się dopiero, jak ktoś mocno wali w ciula, kłamie, oszukuje, do pracy nie jeździ, a takich dziś niestety mnóstwo, to się dziwisz Brico, że zostają zwolnieni?????????????
rak 2016-11-17 20:32:07
Cos niecos wiem o tej firmie ,mam znajomego ktory u nich pracuje i Nie wiem skąd opinia ze dyrektor nęka PH, znajomy praktycznie nie ma z nim kontaktu.No ale moze dlatego ze robi dobrą robotę i wykonuje założone budżety....
tak 2016-11-22 08:40:45
Tak i to podobno kilku, w krótkim czasie.
PH 2016-11-24 11:23:14
kim jest "hurtownik" to wiemy u nas w firmie, zapewne były kierownik, zwolniony z każdego poprzedniego miejsca pracy, który po 1,5 miesiąca nie wykazał się niczym innym, po za zawracaniem tyłka, dobrze, że do mnie na region nie przyjechał, bo bym go wyśmiał, co za bzdury wypisuje, od kiedy to dyr zajmuje się reklamacjami? ale porażka! Ja pracuje w firmie kilkanaście lat i uważam to za sukces, bo jaka to sztuka przyjsc na 1,5 miesiąca i za nic nie robienie oczekiwac jeszcze premii. opamiętaj się czlowieku, nikt ci nie zabranail pracować i przynosic wynik, wówczas dyr płaci, bardzo dobrze płaci! Ale nie zrozumie tego nikt, kto w roku zmienia pracodawce 3 razy, głupie to forum, na którym piszą sami frustraci...
1
Nick 2016-11-29 13:53:56
Czy już ta nowa postać pojawiła się firmie
Zostaw swoją opinię o UNICELL Poland sp. z o.o. - Wasilków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNICELL Poland sp. z o.o.