UNICELL Poland sp. z o.o.

Wasilków

Opinie o UNICELL Poland sp. z o.o.

Andrzej 2016-01-19 18:10
prosze aplikować, przede wszystkim kobiety, praca rozwojowa, z możliwością awansu :-)
6
Andrzej 2016-01-22 09:13
A nie prawda, awans możliwy jest w strukturach całej firmy, każdy zaczyna od jakiegoś stanowiska.... :-)
Munio 2016-01-27 10:56
Hej. Czy ktoś może mi przybliżyć na czym ma polegać praca Asystenta SPrzedaży w tej firmie? O jakie programy sprzedażowe chodzi? Czy to łatwa praca czy stresująca? Trzeba dzwonić namawiać na sprzedaż, czy tylko odbierać telefony od kontrahentów.
Munio 2016-01-27 11:14
Asystent/ka działu sprzedaży - czy mógłby ktoś przybliżyć na czym ta praca by polegała? Jakie programy sprzedażowe trzeba znać. W dziale "accountimg" widzę same koboiety. Czy to umowa o pracę? 2000 na rękę dostanę?
1
All 2016-01-28 19:13
Czy byl ktos moze juz na rozmowie na asystenta sprzedazy? Moze sie podzieli jakims info:)
bes 2016-02-02 21:57
Tak ja bylam rozmowa luźna o doświadczeniach zawodowych wady zalety
tom 2016-02-27 13:35
Najgorsza firma w jakiej pracowalem. Tyle
5
mister x 2016-02-27 15:28
Chętnie odpowiem na zapytania, proszę pisać a dowiesz się prawdy
twardy 2016-02-27 20:31
Kolego, a może coś więcej? Jakieś konkretne argumenty?
Nos 2016-02-28 21:01
wiele osób pisze, że Unicell to zła firma, ale jak napisał @twardy. Sam nie widzę konkretnych argumentów. Dlatego się nie sugeruję, poczekam aż znowu zaczną szukać sprzedawców.
Quadra Investment 2016-03-06 12:26
@Nos to zastanów się mocno że skoro wiele osób tak pisze to coś w tym jest bo bez powodu by tak nie pisali ;) ale zrobisz jak zechcesz,sam fakt że co 2-3 miesiące szukają nowych ludzi w sektorze sprzedaży jest konkretnym argumentem.Jak chcecie obiektywnej opinii to zapytajcie o firmę w hurtowni budowlanej czy też markecie w dowolnym miejscu w Polsce.Prawda nie będzie jednak pozytywną wiadomością.
1
alfonzo 2016-03-09 19:20
Pospolity co to za argument umowa o prace. Jak ma byc dobrze w tym kraju jesli za wielki sukces uwaza sie otrzymanie umowy o prace
??? 2016-03-14 20:46
(usunięte przez administratora) Bylem, widziałem, sprobowalem, NIE polecam
Danke 2016-05-05 06:29
Praca dla przedstawicieli
(usunięte przez administratora)
JonBonJovi 2016-05-06 23:29
Witam,
jestem od kilku miesięcy przedstawicielem ds. rynku tradycyjnego-sprzedaje głónie w Bricomarche i PSB. We wcześniejszej pracy miałem bardzo dobre wyniki sprzedaży, lecz nie zostało to doceniane-czytaj słabo płacili,a wynagrodzeniem był uścisk ręki prezesa. W Unicelu moje umiejętnośći są doceniane. Co ważne przez pierwsze 3 miesiące nie ma progu do premi. Na wszystko co się umówiłem podstawa netto z 2 z przodu, zwort za ZUS, podatek itp-wszystiego się trzymają. Bardzo zaangażowałem się w pracę i sumiennie pracowałem. W 3 miesiącu moja wypłąta brutto przekroczyła 11 tys zł. Co na rękę dało mi ok 7500 po odliczeniu wszystkich kosztów. Standardowo na rekę zarabiam ok 5000 zł (gdzie przypominam podstawa to mniej niż połowa tej kwoty). Spora część chłopaków zwalnia się, bo nie osiągają progu premii i dostają suchą podstawę-o dziwo osiągnięcie progu premii nie jest trudne jeśli ktoś ma umiejętności handlowe i sumiennie podchodzi do pracy. Mi przez prawie rok pracy tam zdażyło się raz nie dobić do progu-co uważam za wypadek przy pracy. Reasumując polecam pracę doświadczonym przedstawicielom z dobrymi wynikami, których pracodawca nie docenia finansowo lub młodym, ambitnym zawodnikom.
11
Vega 2016-07-07 14:48
Witam zostałem zaproszony na rozmowę o pracę na stanowisko przedstawiciela handlowego, czy ktoś wie jak wygląda 1 spotkanie ? Na co zwrócić uwagę, jak się przygotować?
1
romek 2016-09-20 16:49
Regionalny Przedstawiciel Handlowy ds. rynku tradycyjnego jest u nich potrzebny no i zastnawiam się tylko jakie jest wynagrodzenie, bo słyszałem, ze na reke to koło 2500 zł ale samej podstawy, wiec jeszcze jestem ciekaw bardzo tych premii, ktoś coś wie możE?
to juz historia na szczescie 2016-10-23 19:54
to cofnij się do starszych postów - lub sam się przekonaj :-(
qwas 2016-11-01 19:47
pojawiło się ogłoszenie pt. KIEROWNIKÓW SIECI SPRZEDAŻY ds. rynku tradycyjnego - czy takie stanowiska były w tej firmie ??? Jakaś reforma się szykuje?
PH 2016-11-02 11:13
to będzie nowe rozdanie
Brico 2016-11-15 12:15
Opisze ktoś może co tam jest za dyrektor? Bo ilu przedstawicieli było u mnie z Unicela to każdy na koniec zwalnia się, bo dyrektor go "nęka", a zaprzyjaźniony PH wybiera sie do nich na rozmowe.
3
PH 2016-11-16 13:26
dyrektor nie zarządza PH w terenie, od tego sa kierownicy. Z tego co obserwuję, to dyr włącza się dopiero, jak ktoś mocno wali w ciula, kłamie, oszukuje, do pracy nie jeździ, a takich dziś niestety mnóstwo, to się dziwisz Brico, że zostają zwolnieni?????????????
rak 2016-11-17 20:32
Cos niecos wiem o tej firmie ,mam znajomego ktory u nich pracuje i Nie wiem skąd opinia ze dyrektor nęka PH, znajomy praktycznie nie ma z nim kontaktu.No ale moze dlatego ze robi dobrą robotę i wykonuje założone budżety....
tak 2016-11-22 08:40
Tak i to podobno kilku, w krótkim czasie.
PH 2016-11-24 11:23
kim jest "hurtownik" to wiemy u nas w firmie, zapewne były kierownik, zwolniony z każdego poprzedniego miejsca pracy, który po 1,5 miesiąca nie wykazał się niczym innym, po za zawracaniem tyłka, dobrze, że do mnie na region nie przyjechał, bo bym go wyśmiał, co za bzdury wypisuje, od kiedy to dyr zajmuje się reklamacjami? ale porażka! Ja pracuje w firmie kilkanaście lat i uważam to za sukces, bo jaka to sztuka przyjsc na 1,5 miesiąca i za nic nie robienie oczekiwac jeszcze premii. opamiętaj się czlowieku, nikt ci nie zabranail pracować i przynosic wynik, wówczas dyr płaci, bardzo dobrze płaci! Ale nie zrozumie tego nikt, kto w roku zmienia pracodawce 3 razy, głupie to forum, na którym piszą sami frustraci...
1
Nick 2016-11-29 13:53
Czy już ta nowa postać pojawiła się firmie
3
Aleksander 2016-12-07 09:01
Pojawiły się ogłoszenia na wszystkie województwa. Ktoś może przybliżyć szczegóły czego można się spodziewać ? Podstawa, premia, prywatna opieka medyczna, multisport?

Opinie powyżej są tak diametralnie różne, że ciężko to zweryfikować. Wymieniają cały dział sprzedaży czy nie mieli ludzi do pracy?
Pracowity 2016-12-09 11:32
Może jeszcze prywatny helikopter, kucharza na wyłączność, lamborghini pod domem i apartament w centrum warszawy? Kiedy chcesz pracować?
Aleksander 2016-12-13 10:33
Wiesz co, jak nie masz merytorycznej odpowiedzi na normalne pytania, to zmień forum. Zapytałem o normalne podstawowe dodatki jakie są nieodłączną częścią pracy handlowca. Rozumiem, że nie wiesz o co chodzi bo nigdy tego nie doświadczyłeś albo nie pracowałeś w normalnej firmie.

Mamy czasy pracownika a nie pracodawcy.
14
PH222 2017-01-05 17:33
Dostałem zaproszenie na rozmowę, ktoś może szczerze napisać jakie są mniej więcej warunki na stanowisku PH? Czy dają umowę o pracę, tak jak jest to napisane w ogłoszeniu?

pozdrawiam
4
PH222 2017-01-05 20:08
Jakieś świerze informacje? Idę na rozmowę w poniedziałek, wiadomo czy dają umowę o pracę tak jak było to napisane w ogłoszeniu na PH?

pozdrawiam
2
Były PH 2017-01-09 11:19
Kup słownik ortograficzny przed rozmową. Podjedz do dwóch trzech sklepów budowlanych z okolicy popytaj o ich produkty, historię ewentualnej współpracy i wyrobisz sobie zdanie. Castorama, brico, Mrówki tam też możesz znaleźć informację.
7
PH-owiec 2017-01-23 18:07
Kolego,

Napisz coś więcej jak aktualnie sytuacja w tej firmie mam zaproszenie na rozmowy na Regionalnego Przedstawiciela, nie wiem czy warto sobie zawracać głowę.

Opinie są bardzo różne.
4
PH-owiec 2017-01-23 20:21
Może ktoś coś świeżego napisać, dostałem zaproszenie na rozmowę na PH do sieci DIY, jakie warunki zatrudnienia itp....
czy warto sobie zawracać głowę tą ofertą, opinie są bardzo różne.

dzięki za każdą informacje.
PH-owiec 2017-01-23 20:25
Mam pytanie dotyczące aktualnych warunków i atmosfery w firmie, mam zaproszenie na rozmowę PH do sieci DIY.
warto się tym zainteresować zarobi się ponad 4 tyś, jakie narzędzia ?
kocurro 2017-01-24 00:19
Z wypowiedzi wynika że podstawa PH jest słaba - 2 tys to Pan , Pani na kasie zarabia w markecie budowlanym, i chyba wypada zapomnieć 8 godzinnym etacie. Słabo to wygląda
4
PH new 2017-01-26 13:10
A pani w markecie ma auto służbowe, telefon, itd. ???????? Jak Chcesz zarobić w Unicell piątkę, to zarobisz, ale musisz pracować, a nie się obijać. A słyszałem, że w przyszłym roku dla PH będą zmieniać auta na klase wyższe, więc chyba nie jest tak źle
Tommy 2017-02-20 12:35
Kolego a czym teraz jeździcie ? Osobówki czy dostawczaki ?
Masz normalną umowę czy trzeba zakładać działalność ?

Pozdrawiam
Tommy 2017-02-20 12:44
A kolego czym jeździcie osobówkami czy dostawczakami typu caddy itp ?
Jest normalna umowa na etat czy trzeba być na własnej działalności ?


Pozdrawiam
PH new 2017-02-20 17:46
Kolego, jeździmy w najgorszym wypadku hyundai i20 z kratką, ale w tym roku zacznie się wymiana na osobówki i30, więc będzie na prawdę przyzwoicie. Lepsze auta mają chłopacy od sieci, ale samochodem mogę jeździc gdzie chcę i na urlop i w weekendy
2
Tommy 2017-02-21 13:14
a możesz mi powiedzieć co do warunków zatrudnienia jest etat czy tylko własna działalność ?

Tommy 2017-02-22 15:23
Byłem dziś na rozmowie.
Rekrutacja normalna bez cyrku i sztucznych super scenek.
Co do zatrudnienia to normalna forma zatrudnienia czyli etat bezpośrednio po przez unicell nie żadnych pośredników, działalność nie jest wymagana.

Zobaczymy co dalej. Wyniki do tygodnia ;D
Alicja 2017-03-06 13:41
@Tommy i jak? Udało się dostać pracę? ;)
południowiec 2017-03-06 22:11
PH new...samochodem mozesz jezdzić gdzie chcesz ? Co za bzdury !!! Masz GPS i limit w weekendy 50 km. Hyundaie stare macie, a o nowych autach wam bajki opowiadają. Wiem, to z pierwszej ręki. Dwojka podstawy, żaden szał...i rotacja PH co 3 miesiące. Sami zdecydujcie.
1
PH new 2017-03-07 08:31
Kolego południowcu, pisz prawdę bo tylko prawda tu się liczy, nie masz limitów na kilometry, po prostu jeśli przejedziesz więcej płacisz za nie z własnej kieszeni, nie wiem co w tym dziwnego jest? Nowe auta powoli będą, ja akurat wierzę dla dyrektora, hyndaie są i stare i nowe, to chyba normalne we flocie, która nie jest kupowana jednego dnia?????? Coś mi się wydaje kolego, że kariery nie zrobiłeś w Unicell-u i teraz głupoty wypisywać będziesz, a to jest bez sensu!
Henry 2017-03-21 16:31
A jak kolego postawa? I Premie czy też prowizje?
Bagno nie firma 2017-04-27 23:04
Sam jesteśmy flustrat, że tam pracujesz.
Mr Proper 2017-05-14 17:23
Ja pracuję w firmie od niedawna.Podstawa 2000 zł netto.Premia za 100% planu 2000 zł.Auto HYUNDAI i 20 z kratką więc na weekend z rodziną nie pojedziesz ( obiecana wymiana przez AJ na nowe I 30 ).Najważniejsze to kierownik .TB to naprawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gość ,naprawdę wiem co mówię bo pracowałem już w wielu firmach,mam nadzieję,że szefostwu wystarczy cierpliwości i dadzą mu szansę bo gość wiee ja się buduje dystrybucję,a przy tym nie ma klasycznego mobingu ,ktorego doświadczyłem w poprzednich firmach
zxc 2017-06-26 18:55
2500 zł netto, HYUNDAI 20 z planowaną wymianą w tym roku, w tygodniu można jeździć a w weekend 50 km free za resztę z własnej kieszeni.
premia 2000 netto, przez okres próbny premia jest wypłacana od 60% realizacji planu.
Alicja 2017-08-09 10:23
Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Specjalista/-ka Działu Exportu. Co możecie powiedzieć o pracy w tym dziale firmy? Co warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?
Zostaw swoją opinię o UNICELL Poland sp. z o.o. - Wasilków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNICELL Poland sp. z o.o.