brak logo

Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna

Lisie Kąty

Opinie o Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna

jjjjjj 2014-03-23 20:56:53
ta firma to jedna porazka
7
ja 2014-04-24 22:00:58
Bardzo miło pracowało mi się w tej firmie, pamiętam początki. Szybko się rozwija,szefostwo miłe oraz wyrozumiałe. Nigdy nie miałem problemów w sprawie o urlop. Szczerze poleca,godna płaca. Pieniądze zawsze na czas. Godne warunki pracy.
2
Mario 2014-06-30 20:01:51
Praca jak praca, na pewno dobre warunki sanitarne, od 20 lat tyle ile pracuje pieniądze zawsze w ten sam ustalony dzień. Z szefami co dziwne można normalnie porozmawiać. Ciężki dojazd ale podstawiają autobusy więc to jest plus
1
atoś 2014-07-16 23:07:32
Zatrudniono mnie na praktyki w dziale projektów i chociaż firma nie musiała, zapłaciła mi za nie, co jest rzeczą nieczęstą. Sprzęt pierwszej klasy, ustawiczny rozwój, darmowy autobus dla pracowników. Bajka.
2
ja 2014-08-08 16:26:39
Widzę że 3 ostatnie pozytywne opinie wystawił ktoś z kierownictwa. Ludzie ten zakład to obóz pracy! Przymusowe zapieprzanie po 7-8 zmian w tygodniu,warunki pracy zwykłego pracownika ciężkie,zero wolnego,kierownictwo traktuje ludzi gorzej niż narzędzia czy szmaty.Wypłaty obliczane z kosmosu bo na umowie 3zl/godzine
1
atoś 2014-08-29 07:57:22
Zapraszam do kontaktu: sl90@o2.pl
Utwierdzę Cię w przekonaniu, że nie jestem z kierownictwa. Jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj.
3
Jarek 2014-11-24 23:20:33
Firma godna poszanowania dobra płaca i kierownictwo z ktorym mozna sie swietnie porozumiec
4
xxxx 2015-03-10 21:33:17
praca niezbyt wymagająca....ale tam jest istny wyścig szczurów.....szkoda tylko, że firma eliminuje ludzi którzy pracują uczciwie i wykonują normy a zostawia osoby które nie wyrabiają nawet planów w 80%:)) Jest zawiść, zazdrość i chamstwo jednego z brygadzistów -który nie robi nic , wpisuje lewe czasy, ściemnia ale o dziwo dalej pracuje bo nie ma większych ambicji... Bo w każdej innej pracy wyleciał by prędzej niż myśli:)))Proponuję bardziej się temu Panu przyjrzeć:)))) a kierownikowi otworzyć oczy bo raczej ma zamknięte...:))
2
pracownik 2015-03-23 09:35:02
chyba wiem o kim mowa,ale na uklady nie ma rady a kierownik i tak nie zareaguje, a co do firmy to praca dla ludzi z charakterem wyplaty moze nie za duze {zalezy na jakim dziale pracujesz}ale sa na czas a jesli chodzi o prostakow ktorzy sie tylko slizgaja jest ich pelno w tym zakladzie pracy pozdrawiam
2
gosc 2015-03-25 12:03:19
a wyglada praca jako sprzataczka bo chcialam sprobowac sie tam zatrodnic.
aaa 2015-03-27 19:05:56
to chore co tu pisza. praca po 200 godzin w miesiacu w niedziele i swieta za 2000zl. to nie jest rewelacja.ciagły wyscig po wyższe normy i brak szacunku, a urlop to dostaje sie wtedy kiedy kierownikowi pasuje albo jak pracy jest mniej.to jest odlewnia
1
gosc:) 2015-04-10 21:24:30
Robic wam sie nie chce idzcie do WZPOW w Kwidzynie za 1200zl w systemie:)
3
XXXXXX 2015-04-22 19:12:56
No widzisz każdy wie o kogo chodzi:)))I nic z tym nie robi. Masz racje że na układy nie ma rady....Ciekawe jaka by była kierownika mina jak by dowiedział się ,że cały zakład się z niego śmieje , bo brygadzista na forum opowiada ,że kierownik siedzi u niego w kieszeni:))) Każdy podniecony bo niby Pan...jest zaje....Ale to tylko przykrywka bo z nudów wymyśla takie historie wyssane z palca, że głowa boli....(Ale wiadomo z nudów palma mu bije)a czasy dopisywane i sztuki dopisywane dla Pań z czołówek to już norma:)))Bo czasem mają takie wyniki, że jakby 12h stały na maxa to przy tych wynikach by się po......:) A jeszcze mają czas żeby wypić z dwa razy kawke i skończyć na 2 godz przed:) dziwne co hehehhe:))i normy 130%%% lub więcej:))) fałsz, fałsz i jeszcze raz fałsz:))))ALE widać Pan Kierownik lubi jak się go w kokosa robi:))) i jak jedna Pani się do niego wdzięczy:DDDDDD aż wszystko się podnosi na ten widok jak się migdolą....Pozdro dla PANA F.:))));DDDDDDDDDD
1
pracownik 2015-04-30 16:28:38
Przyjdz praca to praca a ludzie sa nie istotni
dostawca 2015-04-30 17:36:22
Wirma dno , kierownictwo kłamie jak znut. Jako dostawca z towarem który sami zamawiają stoje po 3lub 7 godzin pod rozładunkiem, spedycje informują źe juz niema mnie a dalej jestem. Ludzie boją się wszystkiego nawet prawde powiedzieć.
1
pit 2015-08-19 08:13:09
Hej
Ile mozna zarobic na cnc maszynach,dzial sie nazywa chyba Modelarnia
Dzieki i Pozdrawiam
pracownik 2015-08-26 00:24:41
ok. 3 tys
1
pracownik 2015-08-26 00:40:32
polecam prace, lepsza taka niz siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i narzekanie ze nie ma pracy , w dziejszych czasach nie ma co wybrzydzac. :)

w Odlewni poprawiło się , kierownicy okej , zalezy od humoru ( ale to chyba jak kazdy człowiek )
kasa na koncie przed 10 kazdego miesiaca :)
z urlopami tez sie poprawiło , kto chce to idzie , jego urlop i jego wolne, wystarczy sie postawic a nie siedziec jak piesek potulnie i słuchac kierownika. mooj urlop i ide , nie ma pracwa ci zabronic.
Szefostwo w porzadku, nawet i do pogadania.

fakt faktem robisz bardzo duzo godzin w tygodniu/miesiacu ale nie mała kase dostajesz, moze kiedys było gorzej ale teraz jest w miare okej, jeszcze zalezy jaki dział. Bo w odlewni sa rowni i rowniejsi np. sa tacy co weekend zaczynaja w piatek o 12 a tacy co w ogole go nie maja... takze jezeli nie masz rodziny , nudzi ci sie w domu , nie masz co zrobic z wolnym czasem , zapraszamy do odlewni . wtedy zatesknisz za wolnym dniem , odpoczynkiem z rodzina i dziecmi :)
4
praca 2015-08-27 11:54:34
Kobietki tylko na rdzeniarnie.jesli jestes silna babka i nie straszne ci upaly do 300 stopni przy maszynce to dawaj :D zarobki smieszne jak na warunki tam panujace.
1
praca 2015-10-19 18:31:23
Co Ty bredzisz?
Jaka praca w zawodzie? W odlewni? Heh kobiety pracuja tu tylko w laboratorium i na rdzeniarni ( to nie jest praca w zawodzie ) no i ksiegowe nie ksiegowe. I nie ma co tu porownywac pracy ksiegowej do pracy na rdzeniarni. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj kolezanko.
1
praca 2015-10-19 18:36:51
Co Ty bredzisz?
Jaka praca w zawodzie? W odlewni? Heh kobiety pracuja tu tylko w laboratorium i na rdzeniarni ( to nie jest praca w zawodzie ) no i ksiegowe nie ksiegowe. I nie ma co tu porownywac pracy ksiegowej do pracy na rdzeniarni. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj kolezanko.

Praca dla kobiet nie jest tu ani latwa ani przyjemna. Ale pracowac trzeba . Nie ma co wybrzydzac w dziesijszych czasach. Powstanie niedlugo nowa firma wiec pewne wiekszosc ludzi poucieka z odlewni. Placa sie zgorszyla i to bardzo. A wiadomo ze kazdy chcialby zarobic jakies godne pieniadze za ta ciezka haruwke tutaj.
Pytanie 2016-06-02 19:47:30
czy to prawda że na stanowisku technologa odlewnictwa można zarobić aż 7ooo netto (na początku)?
1
basia 2016-07-09 23:05:28
też podobne plotki słyszałam i się chciałam upewnić co i jak. bo symowi szukam teraz po studiach właśnie takiego zajęcia. co prawda w ofercie pracy na swojej stronien internetowej napisali że dają "atrakcyjne formy wynagrodzenia" ale to jednak mało konkretu
Bann 2016-11-02 17:45:27
Nie no kolego nie przesadzaj,widać że jesteś sceptycznie nastawiony.W Lisich przestrzegają przepisów a o ile wiem to podana płaca oraz godziny są niedopuszczalne
człowiekprawy 2016-11-02 17:54:11
Jeśli jest tak jak piszesz to napisz anonimowego maila do szefostwa.Ja tak zrobiłem około trzech lat temu z pewną osobą i sprawa się wyjaśniła.
Zostaw swoją opinię o Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna - Lisie Kąty
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna