brak logo

Vulcan Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Vulcan Sp. z o.o.

luki 2009-09-03 14:10:47
Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie, na rozmowie rekrutacyjnej padło pytanie ile chciałbym zarabiać (po studiach PWR inżynieria oprogramowania) podałem kwotę 1500 zł netto. Zapytali mnie drwiącym głosem czy to na początek czy koniec? Śmiech na sali....
6
anonim 2010-12-22 20:03:38
Czy ktoś mógłby podać jakikolwiek rząd wielkości płacy na 'dzień dobry'? > 2500 netto? > 3000 netto? > 4000 ? Wiadomo, że to zależy, ale z tego co widze to w tej firmie jest nieciekawie - tyle że dla każdego oznacza to co innego.
2
mmm 2011-02-21 13:20:02
Programiści dostają 2500 netto i absolutny brak możliwości podwyżki lub awansu.
bujany 2011-09-20 22:05:22
A ja tam pracę w Vulcanie i współpracę z p. O bardzo dobrze wspominam. Rzeczywiście trzeba było się przyłożyć do pracy i być sumiennym zostawało to jednak sowicie wynagradzane. P. O. zawsze otwarta na sugestie i opinie, bardzo dobrze się wspólnie pracowało. Dużo się od niej nauczyłem, co mogłem i dalej wykorzystuję w innej pracy związanej już z wyuczonym zawodem. Polecam.
1
aa 2012-07-06 22:37:44
Tak jak ktoś już napisał firma zatrudnia rodzinki które są na wyższych stołkach. Nie polecam tej firmy. Kto nie donosi [usunięte przez moderatora] wyżej ten zarobi 1600 zł netto plus premia uznaniowa 300 zł jeżeli będzie się podobał przełożonemu. No chyba że ktoś zatrudni się na przeczekanie, do czasu znalezienia czegoś lepszego.
gg 2013-06-26 12:52:51
podstawa+ premia, ale teraz jest różnie, bo i dzwonisz i odbierasz tel... są ustalane grafiki podobno, ja tam juz nie pracuje, ale tragedii nie było jak na pierwszą studencką pracę, przynajmniej fajne wyjazdy firmowe
AB 2013-11-05 22:23:19
Ok, ale tylko lokalnie, Strata czasu dla kogoś kto chce mieć perspektywy na rozwój i pracę w dużych, międzynarodowych projektach. Średnie perspektywy rozwoju ale co kto lubi i czego oczekuje. :)
2
xoxo 2014-01-16 20:19:21
Cedric. W tej firmie nie ma żadnych perspektyw rozwoju. Szkoleń też nie ma, chyba, że znajdziesz je sobie sam i to najlepiej darmowe. Oczywiście wewnętrznie przeszkolą Cię do wykonywania swoich obowiązków, ale na więcej nie licz. Z kasą i awansami tak samo- wszystko było "zamrożone"- przynajmniej jak ja tam pracowałam.
Mandelbrot 2014-02-18 23:56:51
Nie wiem jaki jest sens istnienia podobnych portali jak ten. Swoje żale wylewają tu w zasadzie jedynie frustraci, którym, z takich czy innych względów, nie przypadł do gustu ich pracodawca.(usunięte przez administratora)
1
heniek 2014-04-10 15:54:57
@Larry, cisza przed burza, raczej przed wybuchem, bo jak nazwa wskacuje Vulcan (wulkan) może wybuchnąć, tylko, czy ten jest aktywny pytanie.
1
Anonymous 2014-04-23 17:33:08
Pracowalem w Vulcanie 2 lata jako programista w zespole pracujacym w Silverlight. Bylem zadowolony i mysle ze w wielu zespolach ludzie zadowoleni sa rowniez. Elastyczne godziny pracy, mozesz realizowac swoje idee. Pracowalem przez firme outsourcingowa wiec nie bezposrednio wiec inna kasa tez byla.Jesli mialbym polecac Vulcan to polecam!
1
piachu 2014-05-23 14:42:39
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej przez firmę outsourcingową. Generalnie firma dostała ogłoszenie na C# developer, a goście na spotkaniu pytają mi się o JavaScripts. Nigdzie w CV nie zaznaczyłem, że miałem w ogóle z tym do czynienia. Nie wiem czy teraz w CV trzeba pisać czego człowiek nie chce robić. Byłem już na kilku rozmowach kwalifikacyjnych (w różnych firmach) i niestety muszę powiedzieć, że ta była na najniższym poziomie z jakim się do tej pory spotkałem. Po co w ogóle zawracają człowiekowi głowę, skoro nie byłem, nie jestem i nie przewiduję być zainteresowany JavaScripts. Już nie wspomnę o tym, że nawet wody nie zaproponowali, a było gorąco w ten dzień.
antypiachu 2014-06-04 12:18:15
@piachu
Jesli ty chcesz byc C# developerem bez JavaScript chociazby w formie podstawowej to bardzo ci wspolczuje. Moze przerzuc sie najlepiej na asemblera.
Co do zimnej wody podczas rekrutacji to owszem, vulcan musie sie nauczyc jak byc 'well behaved' podczas rekrutacji.
1
AndyRR 2014-06-06 11:40:43
Mijasz się z prawdą. Takie fora są bardzo ciekawe dla osób które biorą udział w procesie rekrutacyjnym do takiej firmy
Mick 2014-09-23 14:25:07
Vulcan oferuje raczej małe pensje. Kiedyś oferowali przynajmniej szkolenia, ale już nie jest tak dobrze. Szansa na sukces zależy od tego do jakiego działu się trafi, czy raczej kto będzie kierownikiem. Np. analitycy czy programiści mogą liczyć na docenienie za dobrą pracę. Nie najgorzej jest też w IT. Większość kierowników jest jednak niestety słaba i pracy pod nimi nie warto traktować inaczej niż jako przechowalnię dającą czas na znalezienie lepszej pracy.
nowy 2014-11-24 18:17:50
Witam. Chciałbym wiedzieć jak wygląda program praktyk w Vulcan? Praktyki podobno są płatne. Ale jakie są szanse na stały etat i czy warto podjąć współpracę z firmą? Mógłby wypowiedzieć się ktoś kto był na takim programie praktyk?
andrzej 2014-12-10 20:58:50
Hej, ja również byłbym zainteresowany praktykami w Vulcan, to odpowiem na pytanie kolegi powyżej. Chodziłoby mi o normalne praktyki ,by się czegoś nauczyć i ewentualnie zostac później w firmie. Bez żadnego konkretnego programu, liczby godzin potrzebnych do ich zaliczenia, takie doświadczenie zawodowe. Jakie szanse?
Pamke 2015-02-09 07:48:03
Powiem szczerze, że nie zdawałem sobie sprawy z ilości usług jaką Vulcan posiada. Jest to oczywiście wszystko robione pod oświatę ale jak sami piszą "Nasze idee – arkusz organizacyjny, elektroniczny nabór, elektroniczne wypełnianie świadectw, plan lekcji – to dzisiaj rozwiązania powszechnie stosowane w szkołach." świadczą o dużej odpowiedzialności i dużym profesjonalizmie.
jan zawodowiec 2015-02-23 14:12:15
rozwiązania dla szkół to dobry biznes moim zdaniem, chętnie w to wejdę - tylko jakie trzeba spełniać wymagania żeby tam zatrudnienie dostać i ewentualnie gdzie mogę poczytać na bieżąco jakie aktualnie oferują propozycje pracy na jakich stanowiskach? no i jaka jest płaca dla takich fachowcdów jak ja - czy p[iątka z przodu będzie przy wypłacie?
kazik 2015-03-09 17:21:01
no chyba za dużo wymagasz kolego, jaka piątka z przydku przy wypłacie? chyba ,że mówisz o jakimś projekcie zleconym do wykonania? to wtedy jest to możliwe, żeby było to kwota 500 zł na przykład albo i mniej, ale nie wiem na jakim stanowsiku mozna u nich zarobic ponad 5 tysięcy, to dl mnie zagadka jest.
1
@były 2015-07-08 19:13:51
Jeżeli ktoś ma za dużo czasu, jego wola. W tej firmie nie macie szansy na jakikolwiek rozwój. Będą z Was wyciskać wszystko, co możliwe- w zamian marna pensja. Grono osób, które "poustawiały" siebie w hierarchii i nie dopuszczają innych do awansu. Szkoda czasu na firmę, która już w miejscu położenia swojej centrali, nie wykonuje niczego dla szkół.
@były 2015-07-12 21:48:29
Zawsze można spróbować. Z moich obserwacji wynika, że jest to polityka skierowana na konkretne osoby- wręcz z imienia i nazwiska. Znam przynajmniej kilka takich przypadków w tej firmie
centrum obsługi klienta 2015-07-13 23:21:53
Pracowałem w centrum obsługi klienta w tej firmie dość długo i muszę powiedzieć że nie było źle ale na pewno nie ma tam czasu na obijanie się. Na początku przeraża ilość wiedzy jaką trzeba przyswoić trochę przeraża ale cały zespół jest nastawiony na pomoc no i teraz są porządne szkolenia. Jednak telefony dzwonią co chwilę a jak jest sezon lub zdarzy się jakaś awaria to jest po kilkanaście osób w kolejce.

PLUSY:
Bardzo fajny zespół - wszyscy młodzi, na luzie ale pracowici
Na pewno się nie ponudzisz
Dobre doświadczenie na pierwszą pracę, sporo się nauczysz - rekrutują na okrągło.
Stabilność - prawie nie zwalniają (ludzie raczej sami odchodzą ale takie uroki umów śmieciowych), więc jak nawet nie idzie Ci na początku serwisowanie/sprzedaż to Cię po prostu doszkolą.

Minusy:
Umowa zlecenie i to tylko 11 brutto/h - niby można dorobić sobie prowizjami ale czasem to jest 100zł miesięcznie, czasem 1000
Chaos organizacyjny - przez ciągłe rotacje pracowników i nieprzemyślane decyzje liderów i trudna współpraca między działami
Brak dodatków - multisport 120zł, kawa i herbata niby jest ale mleka już nie ma, żadnych wyjść za kasę firmową
Brak premii - w okresach wzmożonych telefonów haruje się jak w tesco podczas świąt a nie dostaje się za to nawet 1zł premii - a w tym czasie nic nie sprzedasz.
Awaryjność i niedopracowanie aplikacji - to my za to zbieramy od klientów a nic w tym nie zawiniliśmy :)
1
@były 2015-08-06 19:45:23
kolejni, tak bardzo zapatrzeni w firmę- zostali przez nią potraktowani, jak poprzednicy- minął czas i koniec. W tej firmie, jak pamiętam, mówi się o braku "chemii" między "szefami", a pracownikami. Zła aplikacja- winny pracownik, zła organizacja- winny pracownik. Dobra praca- premia dla szefów. "Wciskanie" placówkom oświatowym produktów niedopracowanych- pozostawianie z problemem ludzi od wdrożeń i z serwisu. Nie pamiętam, aby odpowiadał którykolwiek z kierownictwa. Liczy się jedynie zysk- później zaczyna się naprawa. Rozwój- jedynie w ogłoszeniach o pracę. Premia- tylko w umowie- nie pamiętam nikogo, kto otrzymałby taka premię. Inne działania nakierowane jedynie na centralę. Pomyślcie, zanim stracicie złudzenia.
Normalny 2016-03-09 12:46:23
Wielokrotnie spotkałem opinie, że firma średnio wynagradza jak na branże IT. Czy ktoś coś więcej powie, na jakie zarobki może liczyć manager produktu ? Pozdrawiam.
Normalny 2016-03-09 16:53:51
Mówimy oczywiście o podstawie netto ? A jak wygląda ścieżka rozwoju w firmie ? Dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam !
Mamjasiemam 2016-05-05 20:54:54
Myślę, że są możliwości rozwoju @magda. Wiadomo, że to takie stanowisko, które się kojarzy średnio, ale firma jest porządna i myślę, że rozwój możliwy. Tak smao jako koordynator ds. jakości szkoleń, gdzie dają umowę o pracę i niezbędne narzędzia pracy.
Zostaw swoją opinię o Vulcan Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vulcan Sp. z o.o.