brak logo

APC PRESMET Sp. z o.o.

Opole

Opinie o APC PRESMET Sp. z o.o.

anonim 2011-03-21 19:19
APC Presmet z Opola znana firma z wyrobów aparatury ciśnieniowej i zbiorników, wymienników ciepła, reaktory, konstrukcje stalowe, silosy. Dzięki wykwalifikowanej kadrze istnieją na rynku, w przeciwieństwie do osób na stanowiskach kierowniczych a w szczególności Wiceprezesa Dyrektora ds. Handlowyc( usunięte przez administratora ) W 2010 roku jako absolwent uczelni technicznej starałem się o pracę w tamtejszym zakładzie. Zostałem bardzo niemiło przyjęty, zachowanie Pana Dyrektora było bezczelne, aroganckie, palił przy spotkaniu cygaro dmuchając śmierdzącym dymem w twarz pokazując swoją wyższość pozbawione szacunku dla drugiej osoby. Wytykał brak znajomości dokumentacji technologicznej, która jest specyficzna dla takiej branży. Poza tym chcąc dobrze wykonywać obowiązki i pracować człowiek chce nabrać doświadczenia a gdzie jak nie w firmie, tym bardziej będąc po studiach. Przy takim podejściu szczególnie tego Pana nie ma się co dziwić, że firma nie potrafi znaleźć pracowników, a ogłoszenia ukazują się od 2010 roku. Na stanowisko które się starałem nie było wzmianki na temat doświadczenia wieloletniego, jedynie znajomość AutoCAD i ogólna znajomość rys. technicznego. W województwie opolskim młodzi ludzie wyjeżdżają za granicę, do innych województw do pracy a także w celu nabycia doświadczenia. Jadą tam gdzie są odpowiednio traktowani, doceniani oraz wiąże się z nimi dłuższe plany, pomaga się w zdobywaniu doświadczenia jako inwestycja w młodego pracownika. A nie jak w tym przypadku, być traktowanym jak \\\"szmata\\\" którą można kąty wycierać i obrażać. Dla mnie ten Pan ma kompleksy z którymi nie potrafi sobie poradzić, a funkcja którą piastuje go przerasta i wyżywa się na niewinnych ludziach poszukujących pracy, w celu polepszenia własnego ego. Postępowanie i zachowanie tego Pana oceniam na mierny z niedostatecznym.
9
siemanko0o 2013-05-19 14:30
Pracuje w tej firmie ponad rok, jednak nie polecam. Zarobki są bardzo niskie, szkodliwe warunki pracy (niestety niepłatne). Na hali jest kiła i mogiła - bardzo nerwowa atmosfera a w powietrzu unoszą sie opary spanania metalu co swiadczy o braku cyrkulacji powietrza.
Już na pierwszy rzut oka widać ze od lat firma nie zainwestowała w nowe maszyny, sprzęt, a działa ona na bardzo prymitywnych zasadach. Co do dyrekcji i prezesa to nieraz nawet nie chca uadawac kulturalnych - to znaczy nie licza sie z czlowiekiem, los pracowników jest im zupelnie obojetny. Firma jakoś hula ale widac ze firma ma swoje dni. TOTALNE Zero BHP
7
marekas 2013-10-21 16:37
Witam, czy pracował ktoś w apc presmet w opolu
3
parter 2013-11-20 10:01
Prezes(usunięte przez administratora) wybudował sobie dom ponoć za 13mln zł.
A ja pytam się co z pracownikami którzy nie dostali podwyżki od 7-miu lat...produkcja w toku,ale wciąż jest "kryzys".
W zakładzie nie ma totalnie przestrzegania BHP...pracownicy są traktowani tak jak by byli tutaj za kare...wyzwiska,zastraszanie jest na porządku dziennym.
4
Craft 2013-12-12 12:16
Na chłopski rozum proszę o odpowiedz kwota wolna od potrąceń komorniczych to 954 zł , a jak to się ma do na nagrody lub trzynastej pensji czy komornikowi przekazuje się całość nagrody czy tez stosuje się jakąś kwotę wolna a resztę się przekazuje. Czytam czytam ale jakoś nie bardzo rozumiem.Nie są to alimenty.
Może się mylę.
Dla sprostowania...Prezes się zlitował i dał na karpia marne grosze,ale co z tego skoro wszystko poszło do komornika.
Panie Prezesie! Za nadgodziny jakoś dało się ominąć "prawo" ale,a na święta najlepiej swoim pracownikom dokręcić śrubkę.Dziękuję Panie Prezesie.
2
Vivaldio 2014-01-04 04:50
W mojej opini, prezes moze sobie stawiać dom nawet za 10x tyle, ale nie jest to ww porządku to,co sie dzieje obecnie w firmie. Niechce mi sie o tym pisać, ponieważ to temat "rzeka", jednak z taka polityka firmy jak jest teraz to odradzam komu kolwiek zaczać współprace z APC presmet. Sz.P. Przezesie oficjalnie kryzys juz minął, prosże sie już tą wymówka nie zasłaniać, produkcja idzie pełną parą dlaczego pan tak sępi :-)
2
gość 2014-01-23 10:13
Pracowałem tam 6lat odeszłem,jedna wielka masakra(usunięte przez administratora),dwa etaty pensja nędzna,robiłem tam dosłownie prawie wszystko,wiecznie był kryzys jak chodziłem osobiście po podwyżkę i zawsze było nie.(usunięte przez administratora).Straciłem tam 6lat ale teraz wiem że żyję byłem w Austrii i znowu po nowym roku pojadę zarobki 1980 euro na rękę a w tym bagnie 1400 netto szczyt marzeń,a Oni po 60 koła i jest kryzys ale wiecie parę samochodów trzeba mieć no i zamek na bagnie.pozdro dla chłopaków (usunięte przez administratora)
7
skolko 2014-09-26 07:09
Bez przesady! Robicie w takiej branzy i tylko narzekacie, kazdy moze pojechac sobie do austrii a jak nie podoba sie w APC to nikt sila nikogo nie trzyma. Kogo to obchodzi co ma prezes i ile zarabia, to jego firma. Wszystkim wam zal du.. sciska bo wam nie pasuje. Wiec trzymajcie sie z dala i tyle. Bajkopisarze...
Zuber 2014-09-27 10:10
Byłem oglądałem nic podobnego nie widać. Prezes wysoka kultura, porządek na hali i przed. Magazyn czyściutki aż miło się tam chodzi. Ludzie bez pośpiechu pracują i widać, że każdy wie co ma robić. Nikt się nie obija. Warunki socjalne super. Specjalne pomieszczenia na posiłki, mikrofalówki 3, lodówki 2, automat do napojów(takie tam kakao, kawa, herbata) i automat z Coca Colą. No słowem super. Tylko lokalizacja firmy na zadupiu. Dobrze, że chociaż Prezes jest zawsze na miejscu.
1
jacek chojka 2014-10-25 11:15
Witajcie,
Pracuje w tej firmie w biurze kilkanaście lat. Potwierdzam opinie, ze prezes i dyrektor to są chamy. Dyro potrafi dmuchać cygarem w ciebie, zastraszać, klnąc, obrażać i grozić. Zarobki marne, atmosfera do kitu. Dłużej chyba nie pociągnę...
5
prezes 2014-12-29 22:22
No i po co chlopcze? Popracujesz w kiepskiej atmosferze przez 10 lat bez podwyżki, osiwiejesz przedwcześnie, zona cie rzuci albo zejdziesz na zawał. Nie warto
1
shamir 2015-11-27 11:24
firma brudna, zimno na halach, beznadziejna logistyka, wszędzie bałagan, kadra mistrzowska niezbyt wysokich kompetencji i słabego myślenia o produkcji. Prezes myśli tylko o sobie i tylko na tym się zna. Nie warto tam pracować
Piotr 2016-05-11 09:24
Witam, jak wyglądją stawki dla spawaczy w presmecie?
4
Boczek 2016-06-04 05:17
Wy sobie jaja robicie czy co? 2000 brutto za caly miesiac pracy? To nie moze byc prawda.... kiedys pracowalem w presmecie i umowa byla o prace ale na czas okreslony, nastepna takze na czas okreslony, jakos ~2 lata.
Generalnie praca moze byc, dla osoby starszej, ktora juz sie dorobila, ma gdzie mieszkac itd. Ja jako mlodziak, nie widzialem siebie w tej firmie, nawet kredyt na mieszkanie było niemozliwe.
MS 2016-08-28 09:31
No niestety, co do sposobu zachowania Pana Prezesa w czasie rozmowy wstępnej, to niestety muszę się zgodzić z moimi poprzednikami. Palenie papierosów w miejscu publicznym to jawne łamanie prawa, na uwagę, że jego rozmówca nie pali, Pan Prezes ostentacyjnie zapala papierosa i prowadzi rozmowę na zasadzie czego chcesz dziadu.
Niestety, Pan Prezes to chyba jeden z tych noworyszy, którzy nie za bardzo by chcieli, żeby zajrzeć w przeszłość i dowiedzieć się w jaki sposób przejęli majątek dawnego Metelchemu.
Panie Prezesie epatowanie rozmówcy czym to sie Pana firma zajmuje już na wstępie, żeby zgasiić swojego rozmówcę naprawdę nie przystoi.
pole 2016-08-30 11:28
Chyba na razie nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy @150, ale nic jeszcze straconego, bo najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich.
Budyń 2016-12-14 23:37
Ello.Są równi i nierówni.Wesołych Świąt i tak wszystkim życzę ;)
Radzio
PS
Szczere i nie Incognito :D
A co do o ceny Pracodawcy to jak dla mnie mało sprecyzowane pytania...dlatego odpuszczam ;)
Rado 2016-12-21 12:46
Dziękuję PANIE PREZESIE !!!! Po prostu mnie zatkało,pozytywnie oczywiście.
W zeszłym roku nie miałem okazji złożyć życzeń świątecznych i noworocznych i nie wiem jak to będzie w tym roku,a więc :
Z okazji nadchodzących narodzin Jezusa Chrystusa pragnę Ci życzyć wszystkiego co najlepsze. Ciepłą w sercu i w domu, smacznej kolacji wigilijnej, rodzinnego kolędowania, magicznie spędzonego czasu. A także owocnego, szczęśliwego, pełnego miłości Nowego Roku. Niech pierwsza gwiazda na niebie przyświeca Ci nie tylko w Boże Narodzenie. Wszystkiego dobrego panie Januszu.
Rarog 2017-02-07 00:31
Janusz czy Jacek?
Dominika 2017-07-24 13:21
Obecnie APC PRESMET aktywnie rekrutuje. Pojawiły się oferty pracy na stanowiska m.in. takie jak: Operator maszyn CNC, Elektryk, Mistrz Spawaczy, czy Handlowiec. W ofertach można znaleźć informacje na temat wymagań jednak nie ma tam mowy o tym, co firma oferuje. Możecie powiedzieć coś więcej o pracy na tych stanowiskach? Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć kandydaci? Takie informacje będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV do firmy.
Zostaw swoją opinię o APC PRESMET Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APC PRESMET Sp. z o.o.