logo Advertica

Advertica

Wrocław

Opinie o Advertica

ktoś 2013-12-29 20:23:47
Ta firma to jedna wielka pomyłka...odradzam wszystkim szczególnie praktyki.
Śmieszne stawki godzinowe,wykorzystywanie,obłuda na pierwszy rzut oka miłej szefowej.
"Najlepsze" są diety na wyjazdach 3 dni pracy a dieta 30zł i to przewidziana na jeden dzień...śmieszne. Do tego wszystkiego nie mają pojęcia co to BHP.
2
niewy 2014-05-18 19:15:19
Czekam na wynagrodzenie za pracę ponad miesiąc i nic.........
2
Opinia 2014-05-30 14:24:11
Również nie otrzymałam wynagrodzenia za pracę (jeden dzień na umowę o dzieło). Mam też niemiłe przeczucie, że od początku nie zamierzali nam zapłacić, ponieważ nie dostaliśmy kopii umowy o dzieło przy podpisywaniu.
2
zainteresowana 2014-06-08 12:30:27
Ta firma nagminnie nie płaci swoim pracownikom! Czas wyciągnąć jakieś konsekwencje wobec niej!
1
wiedzący 2014-07-07 00:46:56
Nie polecam, szkoda zdrowia, nerwów i czasu. (usunięte przez administratora)
Opinia 2014-07-09 16:25:44
Tu znowu ja. Informuję, że dostałam wynagrodzenie za tamten jeden dzień. (po prawie 3 miesiącach)
wiedzący 2014-08-18 23:05:40
znając właścicielkę musiałaś pewnie wydzwaniać do niej wielokrotnie i nigdy jej nie było, chociaż była? :)szukajcie pracy w innych miejscach, dobrze radzę.
1
a.s. 2014-10-17 07:34:59
Banda nieudaczników! Przekręt za przekrętem, ale spoko już niedługo ich koniec. Nie oszukają już nikogo
2
Kasia 2014-10-28 12:19:47
Z ciekawości sprawdziłam opinię tej firmy, ja pracuję dla nich sporadycznie i zawsze mam płacone od ręki albo po tym jak otrzymają kasę od ich zleceniodawcy.
1
Judyta 2015-01-21 16:50:21
Szczególnie odradzam pracę w tej firmie. Czekam już 3 miesiąc na wynagrodzenie, wydzwaniając co jakiś czas. Są nieuczciwi.
Judyta 2015-01-26 11:14:05
Jak najbardziej robię 'coś' w tym kierunku, no nie odpuszczę tak łatwo. Nie jestem wolontariuszką i do pracy nie chodziłam bo nie miałam co robić tylko zależało mi na zarobkach :) Dzwoniłam już naprawdę sporo razy i ostatnio usłyszałam, ze szefowa jest na macierzyńskim- błagam, a jak zostanie zaksięgowanie to wtedy się odezwą - przecież księgowanie odbywa się w tym samym miesiącu co praca ;o Ręce mi opadają, nie polecam właśnie ze względu na wieczne wymówki i brak zapłaty z solidną pracę. Pozdrawiam
olka 2015-01-30 23:17:25
Zgadzam się z pozostałymi, firma nie powinna w ogóle istnieć. Żeby dostać pieniądze z prace trzeba wydzwaniać do nich, co wiąże się oczywiście z dodatkowymi kosztami. Najpierw jest wymówka, że mają 30 dni na zapłatę, na maile nie odp, mówią, że niby nie doszły. Ja swoje pieniądze co prawda dostałam po miesiącu i po wielu wykonanych telefonach, ale dziewczyny które pracowały razem ze mną czekają i czekają. Czy polecam komuś współpracę z tą firmą? Jak najbardziej ODRADZAM.
XXX 2015-02-03 14:47:30
Pracowałam w firmie (nie jako podwykonawca na evencie, tylko w agencji) więc znam prawa w niej rządzące i WSZYSTKIM ODRADZAM JAKIKOLWIEK ZWIĄZEK zarówno z AdvertiCą jak i AdvertiKą (to dwie spółki, tworzące sobie sztuczną konkurencję a należące do pary. Pary oszustów.)Zespół pracujący jest jeden.
Można pisać eseje, ale postaram się krótko:

Sama dostawszy służbowy telefon musiałam NIEMAL CODZIENNIE spławiać telefonicznie ludzi, którzy dzwonili dopominając się o swoje pieniądze (za eventy). Nie muszę chyba tłumaczyć jak bardzo było to dla mnie przykre, niewygodne i uwłaczające. Ale uwierzcie- moje prośby o przelewy dla podwykonawców też były olewane!

Sama przez cały okres pracy nie dostałam ANI JEDNEJ należnej mi prowizji (podstawę, owszem. Nawet na czas). Znajomi, którzy odeszli lub zostali wyrzuceni (po nawet 8-9 latach pracy!) z dnia na dzień, też zostawili tam grube tysiące (z prowizji), bo z miesiąca na miesiąc byli spławiani, lub przedstawiane przez nich rozliczenia (konieczne do wypłaty prowizji) NOTORYCZNIE miały jakieś błędy i wymagały poprawy, albo szefowa "zwyczajnie" nie miały czasu do nich zajrzeć. Dodam, że pracy jest tam naprawdę sporo, więc nad rozliczeniami (we własnym interesie zainteresowani siedzieli po godzinach). Zresztą! :) nieopłacane nadgodziny to oczywiście norma! (przed realizacjami eventów nawet do 20-21!)
Diety- tak, jak napisano powyżej- jakiś absurd.
Brak szacunku do ludzi- zarówno zespołu, jak i podwykonawców.
Nierzetelność.

Nie znam ANI JEDNEJ POZYTYWNEJ OPINII na temat tej firmy, a w branży pracuję długo.
Z całego serca odradzam- może i w ogłoszeniu/na rozmowie brzmi świetnie (sama przez to przeszłam), ale to miejsce nie jest warte żadnego uczciwego człowieka.

PS
Teraz szefowa faktycznie jest na macierzyńskim, ale na Boga... jaki to ma związek z wypłatami..?
pracowniczka 2015-03-05 22:06:53
czekam na swoj pit i nie wiem czy go kiedys dostane
As 2015-04-20 10:00:25
Ostrzegam i odradzam, ta firma to banda krętaczy i naciągaczy - NIE PŁACĄ. Można upominać, dzwonić, pisać maile - to wszystko na nic, sprawa musi niestety trafić do prawników - dopiero wtedy złodzieje oddają pieniądze. ODRADZAM !!!!!!!!!
xoxo 2015-05-05 18:22:10
nie płacą, nie odbierają telefonów... szkoda nerwów !
1
Pracownik 2015-05-21 13:19:09
!!! Nie polecam nikomu tej firmy !!!

To oszuści, zatrudniają od razu, oferują fajne stawki, wszystko ładnie,pięknie, chwalą, a na końcu co? Szukają byle jakiego pretekstu,aby nie wypłacić wynagrodzenia. Jednym słowem wykorzystują młodych ludzi, zastraszają ich, grożą konsekwencjami prawnymi, nie dają żadnej umowy !!!
Nie odpowiadają na żadne telefony,maile, totalna cisza, brak kontaktu, poźniej wysyłają ,,śmieszne" listy, w których są sama przekłamania, a co dla nich najważniejsze ich stanowisko, że kategorycznie odmawiają wypłaty wynagrodzenia, z powodu naruszenia regulaminu i popsucia wizerunku firmy.
Sami naruszają swój wizerunek poprzez nie wypłacanie pieniędzy i brak szacunku do pracownika !!!

Cała prawda o Advertice z Wrocławia !!!
Ola 2015-06-22 08:14:45
Nie polecam nikomu tych skur***synów.Niewypłacalna firma
fajnyjest 2015-11-17 19:52:55
Oni jeszcze istnieją?
Gość 2016-02-12 22:58:52
Nie istnieją ( choć w KRSie jeszcze są), więc już nie warto tam aplikować absolutnie.
Raczek 2016-05-13 11:22:29
No ja Wam powiem, że warto aplikować i nie ma co słuchać takich dość głupich uwag jakichś młokosów, którzy sią za bardzo nie znają na tym biznesie serio
Zostaw swoją opinię o Advertica - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Advertica