brak logo

PTKraj

Zielona Góra

Opinie o PTKraj

xxx 2014-07-28 21:40:39
ani: a gdzie byłaś na tej kolonii? ja niedawno byłam w Ustce własnie :)
chalina1 2014-07-29 14:40:50
witam.Właśnie wróciłam z Kołobrzegu i jestem zadowolona z pracy w firmie.Warunki bytowe dobre,kadra też,a dzieci?jak to dzieci,trochę dobre,trochę złe.Wiadomo,że praca trwająca 24 na dobę.Ale jeśli się lubi dzieciaki,to da się radę.Poza tym nie jestesmy tu za karę.Jadę za rok.pozdrawiam.
Alinak56 2014-07-29 14:51:04
Czy ktoś jedzie do Łeby 14 sierpnia z Rzeszowa?mój meil alina_konieczniak@op.pl.zapraszam do kontaktu.
ccc 2014-07-29 22:55:45
wszystko do przeżycia tylko kasa troche mała.. czy ktoś wie jak sie jedzie z ta nirmą n-ty raz to czy płaca wiecej?
1
xxx 2014-08-12 14:41:09
Czy ktoś może ŁAZY 17.08 - 30.08? :)
1
ozd 2014-09-30 20:08:26
Większość nieprzychylnych ocen wyjazdu z PTKaj jest niestety słuszna. Nie istnieje pojecie organizacji bez względu na to czy chodzi o przyjazd, wyjazd czy sam pobyt. Ciężko uzyskać od nich jakiekolwiek informację, które wytłumaczą za co i za kogo właściwie się jest odpowiedzialnym albo czy powinniśmy cokolwiek wcześniej przygotować. Przepływ informacji na miejscu jest dokładnie taki sami- nie istnieje. Wieczorne spotkania(ok. 23)totalnie bezsensowne, bo na drugi dzień i tak dużo rzeczy jest realizowane nie zgodnie z ustaleniami. Wszelkie wycieczki organizowane są jakby na czas- ciągły pośpiech, dzieci nie nadążają, zwłaszcza te najmłodsze, nic nie dzieje się na spokojnie,a sam program przekracza siły i możliwości dzieciaków. Oszczędność ponad wszystko- niestety nie raz chodziły głodne. Nie wszystkie zabawy, które zaplanowano powinny się odbyć- tak ze względów pogodowych jak i bezpieczeństwa, a także zwykłego nie wytłumaczenia zasad, których nie znali nawet wychowawcy! Efekt taki, że większość odliczała dni do końca kolonii.I nie wiem właściwie kto bardziej chciał wracać do domu ja czy oni. Na koniec wspomnę o zarobkach - bardziej przypominają jałmużnę niż wynagrodzenie za prace 24h na dobę przez 14 dni. Szkoda nerwów- nie na dzieci ale na organizatorów.
1
ktos 2014-11-05 12:49:19
Jeśli chodzi o zarobki(za turnus)sprawa zależna jest od statusu danej osoby- czy jedzie pierwszy raz na kolonie czy jest nauczycielem, jakie ma wykształcenie- nie mniej szacują się one od 300 do 350 zł brutto. Kwota ta może się zwiększyć jeżeli ktoś jedzie na więcej turnusów ale jest to "premia" rzędu kilkudziesięciu złotych. Tylko zawodowi nauczyciele i pracownicy placówek oświatowo-wychowawczych mogą liczyć na coś więcej- góra do 250zł. Ponoć 500 złoty, to według Pań pracujących w PTKraj JEDNO Z NAJWYŻSZYCH WYNAGRODZEŃ! Dlaczego nie prosi się o podwyżki? Bo z pracownikami nie da się rozmawiać, są bardzo nie mili, po pierwszych minutach w ogóle człowiek nie ma ochoty dalej kontynuować konwersacji, poza tym prosto z mostu mówią,że mają inne zajęcia i nie mają czasu dużej rozmawiać. Pojechałam tylko i wyłącznie po doświadczenie. Zdobyłam je, ale innym wyjazdu z tą firmą nie polecam.
marek 2015-02-28 12:48:14
PTKraj to polskie towarzystwo krajoznawcze tak? Pytam, bo n ie wiem, czy dobrze trafiłem. Jesli chodzi o te wyjazdy, to 350 złotych i to brutto, jak na 7 dni to fakycznie niewiele - 50 złotych brutto dniówki, a pracuje się po ile dziennie? Chyba nie jest to kilka godzin, a raczej cały dzień prawda? Pozdrawiam.
nnn 2015-04-07 15:25:33
Czy ktoś wybiera się z PTK jako wychowawca w tym roku?
Mała Mi 2015-04-08 13:22:19
Byłam w poprzednim roku i w tym raczej nie skorzystam, chociaż dostałam już dwa maile z propozycją wyjazdu. Młodzież była super, koleżanka -wychowawca też ekstra, p. kierownik również ok tylko ta organizacja... Nic nie wiedziałyśmy do końca. Niby był jakiś plan ale było to bardzo mało podobne do tego co się działo podczas kolonii. Pamiętam jak jednego dnia było ustalone że po śniadaniu mamy wyjść na plażę. Gdy dzieci z ręcznikami i w strojach ustawiały się na zbiórkę dostaliśmy wiadomość ze jednak idziemy na boisko grac w piłkę, po czym okazało się ze boisko jest zajęte.... a my czułyśmy się jak idioci przed młodzieżą. Totalny chaos, brak komunikacji, zapłata jak jałmużna za pracę 24h/ doba. Współczułam dziewczynom z ośrodka obok też z ptkraj bo miały pod opieką nawet 19latków , były pierwszy a inne drugi raz na koloniach jako wychowawczynie kompletnie zostawione samym sobie... a miała to być grupa małych dzieci.... Radzę jechać tylko i wyłącznie doświadczonym opiekunom, którzy pracowali już z 'trudną' młodzieża
Emi 2015-05-28 22:14:48
Tak ja się wybieram ,pierwszy raz i niektórymi opiniami to już się boję ....Jak tam będzie
1
Kola 2015-05-29 23:31:07
Bez obaw. Ja jadę 3 rok i mi się akurat podoba, kilku moich znajomych też jedzie z nimi kolejny raz.
1
Agu 2015-06-07 19:27:50
Właśnie dostałam wiadomość, że również jadę. Jeszcze nie wiem, gdzie i kiedy, ale już się cieszę. Mam za sobą takie kolonie, że chyba już nic nie może mnie załamać czy przestraszyć. A jeżdżę o 19 roku życia i niejedno już przeszłam. Najważniejsze to pozytywne nastawienie i podejście do dzieciaków.
MB 2015-06-09 23:44:49
A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak wyglądają u nich warunki pracy recepcjonistki? Jadę tam w tym roku pierwszy raz, do Pucka, i nie wiem czego się spodziewać :).
2
aga 2015-06-10 20:56:22
witajcie ;) wybiera sie ktoś z was z rzeszowa do pucka? jade pierwszy raz i nie wiem czego moge sie spodziewac, wiele jest tu negatywnych opinii i sama nie wiem co myslec o tym, moze cos dokladneij napiszecie, az tak jest zle? zglosilam sie na 3 turnusy... mam nadzieje ze nie bede żałować
2
OPI 2015-06-15 15:03:21
tO SIĘ SPOTKAMY
Kolamis 2015-06-16 18:31:02
Właściwie to ja też jade, ale nie wiem gdzie mnie skierują. Podobno nie ma już wolnych miejsc w Płucku a w góry bym nie chciała jechac, czytam wasze opinie i takie mieszane uczucie sie pojawiło.. Raz sie zyje, więc może nie bedzie tak źle, warto sie pocieszać małymi rzeczami :)
Agata 2015-06-16 19:10:50
Hej, jest ktos kto jedzie w sierpniu do Łaz ?
Alek 2015-06-16 21:40:11
Hej :) Ja będę w Łazach. Mój mail 123milano@wp.pl
mm 2015-06-17 14:17:45
jedzie ktoś do jastrzębiej góry 29 czerwca, albo 13 lipca do zawoi w góry? :)
wychowawca 2015-06-17 15:39:32
z Warszawy do Zawoi, jak coś - napisz maila ;)
mm 2015-06-17 17:31:30
ja tez jade z warszawy :) podasz emeil ?
wychowawca 2015-06-17 18:49:11
kaktus_kaktus1910@o2.pl
Gosia 2015-06-18 15:01:43
Ja tez jade do Laz,podaj e-mail,to sie skontaktuje. G.
2
Paula 2015-06-18 15:24:32
Hej, będę w Łazach w sierpniu. Mój e-mail: plinka145@wp.pl
1
kasia2788 2015-06-18 19:54:16
Hej! Jedzie ktoś z Warszawy do Wisły 26 czerwca?
J+Kub 2015-06-18 23:14:44
Proszę o informacje jakie zarobi oferują PTKraj w tym roku?

byłem dwa lata temu, lecz zacząłem jeździć z inną firmą

obecnie mam wolne w połowie lipca i być może pojadę z PTKaj lecz zalezy to od obencyh stawek..

bardoz prosze o info
Gosia 2015-06-19 17:50:14
0zl-praktyka, 300-350-osoby jadące pierwszy raz, 350-420-osoby doświadczone. Nauczyciele i absolwenci dostają dodatek 50-250zl.
studentka 2015-06-21 15:03:47
Hej,

Czy ktoś ze współpracujących w tym roku osób z PTKraj jedzie może do Łaz od 27.06 do 06.07 i potem do Krościenka nad Dunajcem od połowy lipca?
1
chalina1 2015-06-22 12:00:32
Byłam w zeszłym roku.Było ok.W tym roku jadę na 4.Zaczynam od Jastrzębiej Góry od 26.06 .Pozdrawiam.
mm 2015-06-22 12:29:55
ja też jade do jastrzębiej góry tylko ze od 29 czerwca ;)
Patrycja 2015-06-22 22:38:42
Hej ja jadę w tym terminie do Łaz z Zielonej Góry. Mój mail Patrycja.agata.chmura@gmail.com
zawoja 2015-06-23 13:26:40
Jadę
zawoja 2015-06-23 13:33:22
Jadę
Dominika 2015-06-24 20:54:14
Ja jadę z Warszawy do Zawoi w sierpniu.
Paula 2015-06-28 15:01:58
Hej,
jedzie ktoś 6 lipca do Łaz?
PIlot 2015-06-30 13:34:34
Szanowni kandydaci na pracowników PTKraj i Poltur (to ta sama firma) - pilotów, wychowawców, kierowników itp. Pragnę przestrzedz Was przed współpracą z wymienionymi firmami. Wielce szanowni prezesi tych firm przegrali ze mną w sądzie sprawę o wypłatę wynagrodzenia (apelację także przegrali, czyli dwa sądy: w Zielonej Górze i w Poznaniu) przyznały mi rację. Pomimo wyroków sądowych firma dalej odmawia wypłaty zasądzonego wynagrodzenia, co skończy się zajęciem komorniczym. Może się więc zdarzyć, iż konta firm będą zajęte przez komornika, a wy nie zobaczycie swojego wynagrodzenia. Poza tym odmowa zasądzonego wynagrodzenia pokazuje, jaki stosunek do ludzi i przepisów ma kierownictwo tych dwóch firm. UWAŻAJCIE!!!
studentka123 2015-07-07 11:10:24
Byłam w tym roku jako wychowawca w Łazach. Okolica przepiękna, cisza, spokój, ośrodek fajny, spaliśmy w pawilonach, bo domki były zajęte przez wczasowiczów, ale było fajnie. Pomimo początkowych problemów z rozlokowaniem pokoi, bo niektóre dzieci chciały być ze sobą w pokoju wszystko zostało ogarnięte, wyzywienie bardzo dobre, można się najeść, pełna kadra na miejscu, no i oczywiscie kadra bardzo pomocna :) jak sie zdyscyplinowało dzieci na poczatku to nie bylo zadnych problemow z nimi, czasem tylko malo jadły, ale dzieciaki naprawde były super, wycieczki fajne, pogoda super, tak naprawde jak sie dzieci ogarnęło to już po 23 po odprawie można było iść spać :) Bardzo mi sie podobało, nowe znajomosci, doswiadczenie, naprawde super bylo! :)
Agata 2015-07-24 17:17:17
Jadę do Łaz na cały sierpień, meil: Grzeszczykagata@gmail.com. Proszę o kontakt ;)
Emi 2015-07-27 21:16:41
Hej ja jade właśnie w sierpniu jadę do Łaz ale są dwa 1 sierpnia z jakiejś miejscowości i jest 3 sierpnia z Wrocławia i ja jadę na ten .
Emi 2015-07-27 21:46:33
Jak ktoś jedzie do Łaz w sierpniu niech pisze do mnie na e-maila:
emilia.palecka@onet.pl
mp 2015-07-28 17:54:17
Ja przez cały sierpień będę w Łazach jako instruktor KO
Michalina 2016-06-16 17:31:10
hej :), jedzie ktoś do Łaz w jaroszowcu z Zielonej Gory 10.07?
michalina.poznan@wp.pl
Karolina 2016-06-20 17:16:25
Jedzie ktoś do Rowy 21.07-03.08 lub do Wisły 09.08-20.08?
1
Kasia 2016-06-27 17:28:01
Rowy 21.07-3.08 jadę.
1
Karolina 2016-07-12 11:02:33
Napisz do mnie karolina_bin1@interia.pl
Karolina 2016-07-12 21:21:31
Nie mam o czym się wypowiadać, chciałam się zgadać z Kasią bo razem jedziemy.
anna 2016-07-31 06:58:14
Jastrzębia Gora 13.08-26.08. Kontakt: ankusek19@wp.pl
Kasia 2016-08-21 18:20:51
byłam jako wychowawca kolonijny pierwszy raz, bez doswiadczenia, pojechalam na dwa turnusy. Pozostałe wychowawczynie ok, ale kierownictwo i organizacja bardzo słabo. Pojechałabym drugi raz, ale na pewno zapytałabym przed o nazwisko kierownika. Bazy są bardzo słabe. Wychowawcy spia w koedukacyjnych pokojach, a niektórzy nawet w pokoju z podopiecznymi. Małe zarobki, duża odpowiedzialność, ale bardzo duzo zalezy od kierownictwa i oczywiście dzieciaków.
kaja 2016-09-01 12:11:30
wiec nie oczukują by miec w takim razie ukonczony kurs wychowawcy kolonialnego skoro pisalas ,ze pojechałąś bez niego i bez doswiadczenia? chyba ze zatrudnili cie tam po znajomosci? kasa mowisz,ze mala ile za turnus dostalas?
Zostaw swoją opinię o PTKraj - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PTKraj