brak logo

La Rive S.A.

Grudziądz

Opinie o La Rive S.A.

niom 2009-11-26 22:59:45
Witam
Pracowałem w tej firmie jako przedstawiciel i początek był nawet nawet, ale z czasem stosunki kierownictwa do mnie były gorsze. Zawsze próbowali szukać dziury w całym: a dlaczego pracujesz wg książki, dlaczego tak dużo kilometrów, dlaczego tego klienta robisz tego dnia a nie innego. Kiedy prosiłem o pomoc to mnie zlewali, a podwyżkę obiecaną mi przez dyrektora nigdy nie dostałem. Pewnego dnia odwiedził mnie kierownik i wręczył mi wymówienie i stwierdził, że mogę się odwoływać, ale oni i tak ze mną wygrają. Znam też kilka innych przypadków, jak np. jedna kierowniczka mówi wprost swoim ph: "Albo jesteś ze mną albo [usunięte przez moderatora]. Znam też przypadek kiedy chcieli wywalić kierownika będącego po zawale za to, że był na zwolnieniu lekarskim. Moim zdaniem jest to chora firma i przydałoby im się ostre odpeerelowanie.
anonim 2010-02-11 19:44:38
Witam

Z tego co ja słyszałem kierownik miał zapalenie mięśnia sercowego i faktycznie został wylany w pierwszy dzień po powrocie do firmy po zwolnieniu lekarskim.

pozdrawiam
gość 2010-02-24 21:22:58
Jak siedział pół roku na L-4 to ktoś musiał za niego robić!!!
gość 2010-03-01 18:14:36
Firma w normie, nie ma lekko trzeba pracować. Targety kosmos, pełna kontrola PH ( nie po sciemniasz ) - ale jak się pracuje to dobrze sie zarabia podstawa dobra, premia do wykonania.
gość 2010-03-04 18:59:16
Może i był na L4, ale nie bez powodu. Na tym stanowisku nie było mu lekko. Wiem, bo pracowałam. RKSi to dopiero mają fuchę! Mobing w czystej formie. Dziwię się, że jeszcze ich nikt za to nie pozwał. Masakra!
anonim 2010-04-01 10:19:10
witam tez pracowalam w tej firmie na produkcji i to co tam widzialam i slyszalam to swinie w oborze maja znacznie lepiej.bazuja na tym iz w grudziadzu jest bardzo duze bezrobocie i przyjmuja ludzi na okres 3 m-cy pozniej zwalniaja bez zadnej przyczyny i zatrudniaja nastepnych. a wynagrodzenie to jest szok najnizsza krajowa i mowia ze dokladaja 60 zl to jest smieszne trzeba charowac jak biale murzyny,poprostu obuz pracy za zadne pieniadze juz bym tam nie wrocila
anonimowa 2010-06-24 17:27:44
Też tam pracowałam. Co jak co produkty są fajne i można coś z nimi zrobić na rynku. Tylko, że pomyliły się im role. Najważniejszy jest tzw. dział floty. Kontrola kontroli. I wokół tego kręci się praca. Wieczne wyjaśnienia, tłumaszenia. Żenada!!!
Monika 2010-07-22 20:51:00
Nie polecam tej firmy totalny [usunięte przez moderatora] i nie docenianie pracowników!!!!!!!!
anonim 2010-07-30 23:20:32
po 3 miesiącach chciał wracać do pracy, gdzie jeszcze nikt nie był zatrudniony na jego miejsce. W odpowiedzi usłyszał: zdaj sprzęt. Nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Jak firma chciała tak postąpiła jej wybór, okazała jednak brak szacunku i ile jest warta. Za to przegrała w Sądzie z kretesem.
Pozdroawiam
danka 2010-08-04 19:28:15
Przegrali w sądzie! Szkoda, że tylko raz:-)
Mam nadzieję, że to światełko w tunelu... Po półtorej roku od odejścia z firmy nadal uważam, że to była moja najlepsza decyzja!
danka w 2010-08-16 17:54:41
Pracowałam od początku istnienia firmy. Bywało różnie, ale jak to mówią "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Praca była ciężka, ale dawała satysfakcję. To był fajny czas. Nie wiem jak jest teraz, czy wiele się zmieniło, podejrzewam, że wszystko zależy od tego, jakiego ma się przełożonego i podwładnych. Jak wszędzie....:-)
la rive 2010-08-17 15:36:17
Jaka ciężka praca ???????????
Tam jeszcze nikt nigdy się nie napracował fizycznie....!
Człowieku ty chyba nie wiesz co to jest ciężka praca....!
Ciężka psychicznie to się zgodzę ale nie fizycznie !
xxxx89 2010-11-26 21:26:46
popieram! praca ciezka psychicznie bo ludzie tam normalnie sa [usunięte przez moderatora] a kierownictwo?hm...bez komentarza.zostalam zwolniona niedawno, bylam na um,.zlecenie a zostawili takich sciemiaczy ze szok.pzdr
anonim 2011-01-27 01:57:21
Wszyscy przedmówcy mają rację,to dziwna firma pracowało w niej wielu dobrych PH ale żaden z nich nie jest już związany w/w firmą i żaden PH nie rozstał się z nimi polubownie.Tracą przez chore podejście do ludzi dobrych PH,przez taką rotację hurty i dystrybucja i detal totalnie zaczynają traktować ich jak nie poważną firmę.
Obecnie nie mają w czym wybierać (PH),idzie za nimi zła opinia w tym środowisku, żaden szanujący się PH nie podejmie tam pracy.
Marna kaska,fatalna atmosfera.mało rozwojowa firma,nie polecam.
były pracownik 2013-09-30 12:02:27
Pracowałam w tej firmie. Moim zdaniem jest to zupełnie normalna firma z normalnymi ludźmi. Bywa stresująco jak jest dużo projektów do realizacji ale tak jest w każdej firmie.
Na przełożonych też nie mogę narzekać: są wymagający ale to sprawia, że człowiek idzie do przodu i więcej się uczy...a o to chyba chodzi w pracy? Wynagrodzenie ok jak na warunki grudziądzkie.
1
daww 2013-10-02 19:58:44
jestem zainteresowany zlozeniem CV do nich, dajcie prosze o informacje nt zarobków, premii, czym sie jezdzi, czy premia jest do wyrobienia, czy jest gps itp podstawowoe info, dzieki z góry [usunięte przez moderatora].
6
j. 2014-11-21 22:57:01
Witam,
Pracowałam w dziale graficznym. Pracy było dużo ale w sensownej atmoswerze. Stres też - gdy dużo projektów "na wczoraj"- jak w każdej firmie. Nauczyłam się dużo i o to chyba chodzi w pracy i dobrze wspominam... Zarobki ok - jak na Grudziądz... Z szefostwem można się dogadać... chociaż czasami były to dość trudne rozmowy :) :)
1
marcin 2015-01-22 16:57:48
na jakie stanowisko skladales cv?
magda 2015-03-22 01:08:11
ja kiedys pracowalam na hali la rive i chciala bym pracowac na produkcji tylko jak tam sie dostac? niby na portierni nie warto cv zostawiac bo nie dotrze.pozdrawiam.czekam na odp.
bi-es 2015-09-17 22:53:20
Ponoć słyszałem, że sam la rive to nic innego jak kopia bi-es. Ponoć to od nich mają receptury, potajemnie wyprowadzone z bi-esa. Ponoć Piotrowski prezes biesa tak się wk.....ł, że zamówił do firmy wykrywacz kłamstw i ludzi na nim testował, kto mu buchnął receptury. a to ponoć spryciarze z la riva, jeden cyrk tego lariva i bi-esa. A kaska z tego jest nie mała :-)
piku 2015-09-23 22:13:50
No właśnie może ktoś napisać co i jak z tą firmą odnośnie pracy ? To mnie najbardziej interesuje.
1
kasia 2016-02-16 08:19:23
Hej ja slyszalam, ze jak sie kogos ma, to mozna polecic go i wyslac cv na adres rekrutacja@larive.pl
1
kasia 2016-02-18 08:20:15
@kaldonerio no braku doświadczenia nie przeskoczysz, ale wysłać cv zawsze można :)
Anna 2016-03-30 07:02:32
witam!
Szukam dojazdu do pracy na trasie Nowe-Grudziądz,Grudziądz-Nowe.
joanna 2016-04-06 12:08:38
Tez szukam dojazdu
joanna 2016-04-06 12:34:09
Jakie sa tam godziny pracy na produkcji?
Asiak 2016-05-14 12:55:50
No do La Rive S.A. chyba aktualnie nie ma ofert, ale chciałem wam powiedziec, że będą wkrótce i czekajcie
Zostaw swoją opinię o La Rive S.A. - Grudziądz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie La Rive S.A.