brak logo

rahmer zaitarbeit

Nuremberg

Opinie o rahmer zaitarbeit

aaaa 2015-06-17 10:35:52
Ja tez tam pracowałem i wszystko miał być różowo . Zakłamani ludzie i poj... Anka która każe sie nazywać kierowniczką!!!!
Niemiec 2015-06-22 14:00:28
witam bez sensu piszecie te opinie ja pracuje przez Rahmer praca okey zarobki nie są takie wielkie ale dla mnie starczy ; ) A zalezy na jakich ludzi trafisz ja mieszkam na hotelu z porządnymi ludzmi tak mi się trafiło z biura po Polsku jest osoba która rozmawia ale nie kestem upoważniony do podawania numer więc prosze samemu sobie szukać ;) Powodzenia w Polsce tym kraju złodziejskim i brak perspektyw na przyszłość
Polak 2015-07-02 23:04:18
Niemiec ty ołówku... Pewnie jesteś po podstawówce więc nie nadajesz się do innej pracy niż praca fizyczna... Gdybyś był wykształcony to nie musiałbyś opuszczać swojej ojczyzny bo miałbyś dobrze płatną pracę w kraju ty nieudaczniku życiowy... Pozdro :)
2
Tico 2015-07-09 06:45:23
jak ktoś chce to niech zacznie mnie hejtowaać po mnie spłynie ale:
1 przeszło 3/4 komentarzy to są od osób które w tej pracy lawirowały na zasadzie krank- urlop -krank lub go ciągły np przez miesiąc. Lub w pracy w ciągu 12 godzin potrafiły zrobić według akordu 6 godzin? ( gdzie tu sens i logika tych osób w pracy?)
2 Jeżeli kiedyś komuś brakowało uczciwie godzin to wystarczyło podejść do pani Ani i sprawę można było wyjaśnić niejednokrotnie od ręki
3 Trzeba się pogodzić z faktem że w tej pracy dużą część osób stanowi tzw. patola, której się robić nie chce i ciągle narzekają a zarobione 600-800 eur. nie maja już dwa tygodnie pow wypłacie
4 śmieszne są osoby które potrafią co jakiś czas upić się w pracy mimo dawanej im szansy przez firmę. ( wszystko powinno mieć swoje granice)
5 osoby które zamiast przyjść do pracy wolą się upić i sobie zrobić np tydzień bumelek gdzie za każdy dzień jedna wynosi ok. 63 eur. a później wielce biadolą jakie to mają małe wypłaty i jak je firma oszukała
6 śmieszne są sytuacje gdzie np w sobotę mają przyjść naraz do pracy dwie zmiany a tu nagle zamiast planowanych np. 30 osób jest tylko 13-15, bo reszta woli się napić lub mieć gdzieś robotę i sobie zaliczyć bumelkę w kwocie okolo 63 eur, przez co inne osoby musza później robić po 12-13 h aby wyrobić zamówienia
6 minus zakwaterowanie bo zależy gdzie się trafi
7 na plus kierownictwo na działach z którymi idzię zawsze wszystko załatwić
8 jeżeli ktoś robi swoje to jest w stanie zarobić 1800 -1500 miesięcznie. no ale trzeba uczciwie pracować a nie symulować
Niemiec 2015-07-12 19:36:22
Na Loco service zarobi się nawet 1300 euro praca na akord są tu osoby które pracuja tyle lat i jakoś nie narzekaja, wcale się nie dziwie że z biura zwalniają bo albo piją albo na zwolnienie l4 a po co taki pracownik ? Oni chcą kogoś pracującego i bez problemów jakoś ja pracuję i jest okey, pozdrawiam ;) Polak ty jesteś tępy ołówek jakoś ma doświadczenie jestem po studniach ogłoszenie znalazłem w internecie i to co mi mówiono ? To tak jest nie oszukali mnie ! Większość widzę osób negatywnie tu się wypowiada no ale jak ćpaliście,piliście,imprezki,rozbijanie aut firmowych,zwolnienia lekarskie itp to trzeba jakoś negatywnie opisywac cile ! Polecam firmę rahmer
Niemiec 2015-07-12 19:38:52
Polecam firmę nie czytajcie tych bzdur co się wypowiadaja ! Da się zarobić ! Loco service poszukuje pracowników na stałe,można przejśc na umowę Kauflandu
łęłęłę 2015-07-19 17:49:32
Już mam wrażenie, że kierownicy sami zaczynają dodawać opinie pozytywne, bo nie ma kto robic. Komentarz "tico" bardzo podejrzany. Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam!
Ukrainiec 2015-07-19 18:19:15
2. Brakowało co miesiąc wielu osobom "NIEUCZCIWIE" godzin i trzeba się prosić o korektę bo liczą na to że się ktoś nie odezwie. "Wyrównamy przy następnej wypłacie" - czasem wyrównali przy następnej czasem przy trzeciej czasem nie wszystko.
3. Większość to patologia. Prawda ale tylko dlatego że nikt normalny tam nie chce robić.
4. Spoglądając na wypłate nic innego nie pozostaje tylko utopić żal w szklance wódki.
6. Śmieszne jest to że w sobote TRZEBA iść a za sobotę nie należy się bumela. Obecność w pracy w sobotę, NIEDZIELĘ i praca w nadgodzinach to tylko dobra wola pracownika! Firma nie premiuje pracy w nadgodzinach, w soboty, niedziele i święta.
7. Na minus niekompetentne kierownictwo, beznadziejne i kompletnie nie znające się na zarządzaniu ludzmi, utrudniająca i komplikująca życie pracowników nie tylko w pracy ale także w życiu prywatnym na obczyźnie.
8 Trzeba uczciwie pracować w przeciwieństwie do zarządu firmy. 1500-1800 jak najbardziej prawdziwe (Brutto). Single 1800brutto~1250netto-225 Hotel-paliwo samochodu SŁUŻBOWEGO= 950euro na rękę. Kwota satysfakcjonująca. (jeżeli masz b.dobre ruchy(zapierdzielasz)). Małżeństwa płaca mniejszy podatek to coś więcej dostaną.
Loko spoko
jjj 2015-07-20 12:39:01
To co tu się dzieje to parodia lidze którzy tu robią to aż się im dziwię to wszystko jest nie normalne i jeszcze z tymi autami tankowac za własne pieniądze i martwić się jak wrócę do domu wszystko jestem wstanie znieść ale tego jak traktuje się tu ludzi którzy którzy zapierdalac jak roboty i są zucani raz tu raz tam nie zniose do wszystkich normalnych ludzi omijajcie ta firmę rahmer z daleka szkoda waszych nerwów i czasu to prawda co piszą inne osoby na temat tej firmy bylem tam i wszystko jasne jest szok
Niemiec 2015-07-23 18:31:20
Mi sie wydaje że jjj popracowałeś 4 dni i nie poszedłeś do pracy i Cie zwolnili dobrze zrobili masz problem z tankowaniem jakoś ja jeżdzę i nie ma problemu z tankowaniem no ale jak takie ciule przyjadę popracują 2 tyg. i zwalniają się bo im ciężko no to sorry ja mam na godzinę, a na akord idzie zarobic są ludzie tu po kilka lat i jakos nie narzekają tylko pracuja kiedy chce urlop to mi dzdzą keine problem ps. do polaczków jeśli przyjeżdżacie pić alholol i spać no to trzeba firmie obsmarowac jaka ona jest
fdjcc 2015-08-20 21:51:39
Pracowalem tam 9 miesięcy. Nie piłem, nie ćpałem i nie imprezowałem. Chodziłem normalnie do pracy i pracowałem jak mogłem. Widziałem co się tam dzieje i odradzam pracy w firmie loco service i rahmer. Godziny pracy są niezgodne z prawem niemieckim, ludzie są zmuszani do nadgodzin. Kierownictwo zastrasza ludzi, oszukuje na godzinach i utrudnia życie prywatne. Zmiany zaczynają sie o bardzo dziwnych porach. Wzystko tak jakby było ustalane w taki sposòb, żeby człowiek odpocząć nie mògł, albo poprostu kierownictwo jest na tyle upośledzone, że nie potrafi normalnych grafikòw ułożyć. Nie będę przykładòw przytaczał bo za dużo pisania. Z kasą marnie jest. Te stajnie i meliny do mieszkania sa drogie (225 euro + paliwo do pracy) jak 800 zostanie na życie z tego wszystkiego to dobry wynik. Na sam koniec przygody z loco zostałem oszukany. Szanowna kierowniczka nie dostarczyla moich dwòch zwolnień lekarskich do biura firmy (zemsta za dobrą pracę przez 9 miesiecy), ale byłem sprytniejszy niż ona niemądra i załatwiłem wszystko w biurze firmy w Heilbronn. Pieniądze odzyskałem, ale jak ktoś zjedzie do Polski po zakończeniu pracy to raczej nie odzyska ostatnich ukradzionych pieniędzy. Pozdrawiam kierowniczkę! Niestety nie udało się. Pieniążki mam wszystkie, nawet dzień świąteczny z czerwca zapłacony i niewykorzystany urlop. Poszukaj sobie kogoś innego ;)
mazur 2015-08-22 17:50:22
miałem tam isc ale za okolo 1000 eu czystego zarobku za moją uczciwa ciężką prace którą chcialem zaoferowac i te numery z kasą o nie dziekue...
1
Niemiec 2015-08-28 20:14:44
Po co takie brednie piszecie ? Piszecie takie głupoty bo co ? Piliście alkohol i maryskę i dlatego takie opinie, jakos ludzie są tutaj po 7 lat i nie narzekaja, zarobki sa powyżej nawet 1000 euro Szefowa jest w porządku wszystko da się załatwic, a paliwo trzeba za swoje bo to przez, ludzi karty do tankowania były ! Do kierowców ! : Po co braliście auta firmowe na potrzeby prywatne do Po co ? A Właściciel Firmy w porządku i godny zaufania, przyjeżdżacie popracujecie po 2 tyg potem pretensje bo jak to ! A nadgodziny sa płątne i zwolnienia lekarskie też ! Ja pracuję i w porządku Arbeit jest, jeśli chcę wolne to dostaję keine problem
Niemiec 2015-08-30 13:37:13
Różne są stanowiska, i różnie się zarabia, jest praca i na rozkładaniu towarów w sklepach, myjka, w kuchni, na sprzataniu, na mięsie, teraz budują 3 zakład i będą potrzebowac nie bawem ludzi, a tu co ludzie piszą te opinie to nie słuchaj się bo byli tacy co popracowali dwa tygodnie z podróżą za ciężko im ponoć było, jeden dostał zwolnienie dyscyplinarne bo do pracy nie przyszedł, więc na loko service zarabiaja nawet po 1300 euro mc np. na kwaitakch maja po 1300 euro, są premie itp, nie słuchaj ludzi, a wiedź że w firmie szefowa lepiej ci pomoże i załatwi i nie została pracownik, kto pyta ten nie błądzi
etalier 2015-09-02 18:07:14
... Z daleka od tej firmy!! Pojechaliśmy w piątke do Kauflandu w Mockmuhl (tAK, pracuje się w Kauflandzie - nie ważne czy Loco czy Rahmer - praca jest w Kauflandzie) Pracowało się po 11,5 godziny a płacili za 4-5 ponieważ nie wyrabiało się akordu (w Niemczech akord zakazany ale dostaliśmy w aneksach do umowy kilka stron do podpisania w języku Niemieckim zgadzając się na akord ...) Akord może i jest do wyrobienia ale.. zamówienia są prawdopodobnie ustawiane ponieważ starsi pracownicy dostają te lepsze i w godzine biegając po hali potrafią wyrobić normę dwugodzinną. Po 3 tygodniach pracy dostaliśmy 600 euro wypłaty po czym postanowiliśmy się zawinąc do Polski (w tym samym tygodniu odeszło jeszcze 8 innych pracowników, którzy zostali wrobieni tak samo jak i My) Pani Joanna.. która była naszym opiekunem przez telefon nie wspomniała słowem o akordzie.. praca miała być na godziny.. lecz wyszło wszystko dopiero na miejscu. Mało tego.. pojechała na urlop - 2 tygodniowy pozostawiając nas bez ubezpieczenia zdrowotnego.. Złośliwość losu chciała iż akurat mieliśmy 3 wizyty w szpitalu.. Każda wizyta odbywała się z telefonem w ręku i rozmową Pani Joanny.. przy pewnej wizycie gdy już byliśmy w szpitalu kazała wiecej nie dzwonić gdyż ona idzie na urodziny.. Pozostawiła nas przy tym bez opieki i bez znajomości języka jak i ubezpieczenia w niemieckim szpiatalu... B R A K S Ł Ó W ... Podczas pobytu tam działo się jeszcze o wiele, wiele więcej nieprzyjemnych sytuacji.. Ale nie warto pisać tu rozprawki. Wyjazd tam był najgorszym wyjazdem w życiu.. Z szczerego serca odradzam każdemu tą firme.. Chyba że.. chcecie pracować po 12 h za 3000 zl miesięcznie ;) Każda inna firma tylko nie ta.. To się nadaje do interewncji.. I też jest tam o tym artykuł na forum napisany już prędzej przez kogoś..
Niemiec 2015-09-02 21:24:11
Ludzie nie słuchajcie tych głupot ja pracuje i okey jest, Ja was chyba znam to wy pracowaliście 3 tyg i pojechaliście masakra słyszałem że nie ogarnialiście niczego nawet w sklepie na rozkładaniu towarów ps. lepiej bym wam radził abyście usuneli ten wpis dlatego że nikt nie jest anonimowy i po IP komputera znajdzie was Firma i problemy będziecie mieli za wypisywanie takich bzdur i kłamstwa ! A P. Joanna jest w porządku ;) Bez zastrzeżeń takich pracodawców jest mało ;)
Były Pracownik 2015-09-04 10:26:07
Witam wszystkich,
Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. Fakt firma ma wiele wad ale jest też wiele zalet pracy w tej firmie. Teraz mam porównanie... Wszyscy którzy narzekają na warunki mieszkaniowe, niech sami spróbują wynająć mieszkanie za tą cenę.. Jeśli uważacie ze 200 czy 250 euro za mieszkanie tak blisko pracy to drogo to poszukajcie sobie sami mieszkania. Nie dostaniecie za tą cenę nic... Ja za 2 pokojowe mieszkanie z mediami i opłatami płacę 700 euro, i nie mam luksusów.... więc zastanówcie się czy ta cena którą oferuje firma jest taka "wielka"?? Wydaje mi się, że nie jest to dużo... Kolejna sprawa, którą jest płacenie za dojazdy do pracy. 2 euro za paliwo to dużo?? Hym proponuję kupic samochód lub wziąć na kredyt i samemu jeździć... Same utrzymanie samochodu też kosztuje, jeździłem swoim samochodem do pracy w Kauflandzie i wiem że te 2 euro to są groszowe sprawy ! Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na ten temat... Wiem jedynie, że mieszkając na mieszkaniu firmowym i pracując w tej firmie byłem w stanie odłożyć sobie ładna sumkę :) Ale to trzeba troszkę popracować a nie siedzieć w domu i nadużywać alkoholu, narkotyków i liczyć na to, że dostanie się "kupę kasy" za nic. Nie ma nic za darmo! Ci którzy chcą pracować, mają pracę i mają normalne wypłaty... Więc ja osobiście polecam tą firmę... A co do załatwiania spraw urzędowych, to firma nie ma obowiązku tego załatwiać... To raczej wasz obowiązek...
A co do osób pracujących w biurze, ja nie miałem nigdy problemu... Urlop dostawałem jak był mi faktycznie potrzebny... Ale wiadomo, że nie dostanie się urlopu co miesiąc czy dwa... W każdej jednej firmie tak jest, poza tym tu i tak jest dobrze bo już po 3 miesiącach mozna dostać jakiś krótki urlop... a w innych firmach dopiero po przepracowaniu 6 miesięcy... Moja rada...
Zacznijcie doceniać to co macie i to co firma wam oferuje... A nie narzekacie na forum. A jeśli jest wam tak źle, proponuję znaleść inna firmę, która przyjmie osoby bez znajomości jezyka niemieckiego i zapłaci wam za pracę około 1200 euro :) powodzenia życzę!
1
niki 2015-09-04 11:49:31
Ty chyba nie w temacie jestes Firma nie oferuje mieszkania za 200-250 euro TYLKO MIEJSCE W POKOJU 2-3 osobowym Te 200 -250 euro placisz za luzko w pokoju a nie za mieszkanie ze wspulna kuchnia i lazienka z innymi pokojami A ty przytaczasz swuj przyklad ile placisz za wynajecie swojego mieszkania Zgadzam sie w zupelnosci z opinia Etalier co do zarobkow ,warunkuw ,opieki kordynatorki
Niemiec 2015-09-04 19:53:50
Oczywiście że się da odłożyć kto chcę, no ale jeśli ktoś lubi popić i nie tylko no to sorry, mieliście małe wynagrodzenie widocznie takie miało być, a opieka Kordynatorki jest super, wszystko dopięte jest na ostatni guzik nie mogę narzekać ! A firma ma swoich pracowników wieloletnich i jakoś pracują po 7-8 lat tylko takie nie wyrostki przyjeżdżają popracują 2 tyg z podróżą i by chcieli od razu mieć kokosy i nic nie robić ! Już takich było dużo, a potem właśnie osądzają i mają pretensje ! Ale pamiętajcie nikt z was nie jest anonimowy, firma może w każdej chcwili sprawdzic kto to taki nie smaczny jest że piszę głupoty, ludzie ogarnijcie sie Niemcy to nie El Dorado !
1
etalier 2015-09-07 16:44:38
Witam ponownie, posiadamy fotografie odnośnie warunków mieszkania (katastrofalny stan materaców). Odnośnie mieszkania, nikt nie pisał że kwota była zbyt wysoka, koordynatorka zaś fatalna.. Można pisać o tym referaty, mamy na to świadków i nie boimy się zastaszeń ze strony firmy i pracowników którzy wypisują tutaj specjalnie pochlebne opinie. Na miejscu było dosadnie widać że polak polakowi wrogiem, jedynie na Bułgara szło liczyć o dziwo. Każdy wchodzi kierownictwu w d. Totalny brak zainteresowania i każdy kto tam był przyzna mi racje. Ten wyjazd był totalną pomyłką i sprawę tą trzeb nagłośnić aby nikt inny nie popełnił naszego błędu. Wole siedzieć w Polsce i zarobić to 2000 zł przez 8h niż siedzieć po 11,5 h w niemczech i zarobić 3000zł.. Płacz i rozpacz. Nie rozumiem tylko po co ludzie / kierownictwo wypisuje tutaj brednie. Ewidentnie brak ludz. A co doludzi.. Polacy na każdego nowego reagują negatywnie bo - zawadzają w bieganiu po hali.
2
Niemiec 2015-09-07 17:16:10
Człowieku jakie 11,5 h ? Normalnie po 8 h pracuję się ! widać że zaś zostaliście zwolnieniu za pijaństwo i wiele innych rzeczy, no ale jak do pracy się raz chodziło a raz nie no to sa skutki uboczne, takich laserów duzo było jak wy etailer polecam firme i prace
Barton 2015-09-07 17:33:22
Niemiec chyba jesteś jednym z tych cwanych kierowniczków. Byłem zwiedziłem za ch**a nie polecam!!! A jak Ci się robolu podoba to najwidoczniej nigdy nie zasmakowałeś innej pracy. Jeżeli nie chcecie żałować omińcie tą ofertę pracy . Pozdrawiam.
etalier 2015-09-07 18:46:52
Po 8h powiadasz ? Podesłać ci foto grafiku z fooda ? Na drzwiach od biura wisi nadal kartka odnośnie zmian pracy - I zmiana - 8:00 do 20:00. Gemuse - pracujesz tak długo aż są zamówienia - to nie jest 8h a nawet za tyle Ci nie zapłacą. Odnośnie zarzucanego PIJAŃSTWA - nie było picia bo nie było pieniędzy na alkohol ;) Adekwatnie Niemiec musi mieszkać na hotelu bo tam tego dostatek ;p Ta praca powinna nosić tytuł skutka ubocznego.
1
Mala 2015-09-07 19:10:39
@niki
Poważnie: swuj, luzko????
Radzilabym zainwestowac w swój rozwój intelektualny i zaopatrzyć sie w słownik ortograficzny. Można go kupic w każdej księgarni...
1
Niemiec 2015-09-07 21:00:59
Kolego nie obrażaj mnie jestem pracownikiem i jestem zadowolony z tej pracy a ludzie są inni każdy z nas jest inny, szefostwo nie wie kto jaki jest przez telefon pomyśl troszkę co piszesz, jakos ja pracuję po 8 h i jakie 12 h ? Co wy głupoty piszecie, kolego uważaj co piszesz do mnie nie jestes anonimowy wiesz co to jest IP komputera ? Więc usuń te swoje nie potrzebne komentarze jeśli nie chcesz miec problemów, praca jest w porządku nigdy nie miałem problemów z załatwieniem żadnej rzeczy chciałem wolne to na prośbę dostałem ja was nie rozumiem ludzie ? Przyjeżdżacie i mieszacie tylko popracujecie 3 tyg. z podróżą szefowa załatwia dokumenty wszystko po co takie coś ? Dla mnie zarobki są okey i firma jest okey, i jest o wiele więcej gorszych firm ! Rahmer to jest najlepsza firma z wiele których trafiałem ! Nikt nie jest anonimowy ! A szefowa jest super ! Polecam firmę i pracę ludzie zarabiają nawet po 1300 euro
1
etalier 2015-09-07 21:24:45
Dooobrze NIEMIEC - trzymaj się dalej swojego zdani. Ja pracowałem w Polsce i to co tam się dzieje u nas w kraju to jest nie do pomyślenia. A co do anonimowości ? Po co straszysz ? gdybyś był taki mądry to byś tam nie siedział ;) 1300 euro? Widziałeś jak świnia niebo.. Za 3 tygodnie pracy - 600 euro.. A zobaczymy co przyniesie obecna wyplata po przepracowaniu pełnego miesiąca ;p Jesteś ewenementem twierdzącym że jest to raj dla pracownika.. Opinie o tym to Kaufszfitz ;) Szkoda tracić mi już czas na droczenie się z nim. Odradzam , odradzam, odradzam. Pracowałem może krótko, ale bez powodu jednego tygodnia nie zwalnia się 11 osób.. Tyle.
1
Barton 2015-09-07 21:32:08
Ciekawe dlaczego każdy w Kaufszwic od razu patrzy jak na jakiegoś idiotę słysząc że pracujesz dla "Ramera" i wytłumacz jak to jest że ludzie przyjeżdżają z zagranicy do pracy i nagle zwalnia się po miesiącu 10-15 ludzi . Przypadek ? Nie sądzę...
Niemiec 2015-09-12 22:29:44
Jakieś plotki robisz człowieku, może napisz o sobie negatywne rzeczy same minusy, najlepiej nie ? Dostałeś wypowiedzenie za przychodzenie do pracy na kacu, za spóxnianie się ! Ludzie ja uważam kto chcę pracowac ! To bedzie pracował i kto chce zarobic ? To zarobi dobre pieniądzę polecam firme ;) Jakoś ja dobre pieniądze mam, a pisac nie mam zamiaru ile bo o takie rzeczy nawet się nie pyta ! Polecam pracę na logistyce und mięsie ;) Super praca z resztą każdy dział super jest ;) Nie słuchajcie tego człowieka, popracował z podróżą nie wiadomo ile pił etc. a teraz się mści na firmię !Uwierzcie mi że są gorsze firmy Rahmer nie jest taki straszny, Przynajmniej jesteś zatrudniony jak Rodowy Niemiec masz wszystko, ubezpieczenie podatki itp !
123456 2015-09-13 14:53:40
Do niemiec
To ile tam niemców w tej czy w tym loco pracuje ha ha ha
etalier 2015-09-17 17:54:23
Niemiec kłamie ;D nie czytać od niego opinii bo wali totalną ścieme ;D Dupoliz i tyle ;D Takich tam wielu ;D
etalier 2015-09-17 17:56:52
A i po 2 xd Rodowy niemiec ta? Rodowy niemiec za 9 euro na akord by przenigdy nie poszedł nawet do siedzącej pracy w portierni ;D NIGDY NIE RAHMER.
zło 2015-09-20 19:19:15
a ten niemiec to jakis dupowłaz ino chwali juz ma jezyk rozdwojony od lizania dup w biuze
On 2015-09-28 21:27:49
Ta praca to zamówienia na sluchawkach mówią ci po Niemiecku jeździsz amajza i zbierasz produkty fajna praca nikt Cię nie pomaga i w ogóle ale Ciężko tam się dostać;)
TO JO 2015-09-28 22:23:02
O dobre fajna praca hi hi .Nikt cie nie pogania he he tylko tekst krotki jaj nie bedziesz szybciej biegac po magazynie to pa pa i do domciu .A najlepszy hit to ze ciezka tam sie dostac ha ha . Majka poczytaj posty wyzej to zobaczysz jak ciezko sie dostac w to doborowe towarzystwo
zioom 2015-10-02 20:05:17
Haha ;D do rahmera każdego piorą ;D latasz i zbierasz skrzynki na magazynie ;D sami polacy tam, bo Niemiec głupi nie jest i za grosze robić nie bd xD to są właśnie te słuchawki ;D biorą każdego jak leci ;D
jest dobrze 2015-10-03 19:24:53
witam polecam pracę jest super ;) Opinii nie słuchać, jak ktoś został zwolniony za spozywanie alkoholu,cpanie nagminne spoznianie sie do pracy i chodzenie w kratkę teraz biede klepie w Pl to musza obsmarować firmę ! Polecam pracę ! Teraz ciężko jest z praca mało zamówień ale masz zapewnione tą normę godzinek ;) Loco poszukuję do pracy !
Dddddd 2015-10-04 19:29:28
firma locko oszukuje!!! zlodzieje i tyle, nie maja nic do zaoferowania jak tylko zszargane nerwy i wiele godzin pracy na akord. I na dodatek godziny sie nie zgazaja, okradaja nas jak tylko sie da.... NIE POLECAM TEJ FIRMY ANI TEJ DRUGIEJ. To samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
anonim 2015-10-09 23:05:47
Polecam pracę ;)
Anonim 2015-10-29 08:46:26
Dlatego że praca jest fajna ludzie tez zależy na kogo trafisz pracujesz po 8 h jak czlowiek wypłaty są nawet przed terminem zarobi się powyżej 1000 € dzwoń do szefostwa może są stanowiska wolne :)
1
bartolo 2015-11-09 10:42:35
Cześć. A jak ogólnie wygląda praca? Jest zapier...? Jak z mieszkaniami?
Anonim 2015-12-08 11:04:53
Pisałem przecież po Polsku powyżej 1000 euro zarabia się, nawet 1400
mm 2015-12-09 09:28:33
Popieram [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle dobrze ze pracowałam tam krótko. Polki które są niby hmm Jak to nazwać zmianowe dobre określenie. Porażka myślą ze przyjechały tu bez szkoły bez niczego popracowaly w knajpach nauczyły się języka i błyszczą ha żenada. A w głowie prócz języka nic by się nie znalazło :) ogólnie nie polecam chyba że kto potrzebuje tylko ubezpieczrnie. Warunki pracy marniutkie a płaca...
adq 2016-01-31 23:04:00
artykul jest w niemieckim jezyku ,a wiekszosc ktura czyta fora z opiniami nie czyta biegle w tym jezyku Wiec jakbys mogla to naswietlij w skrocie tresc
1
rico 2016-03-19 15:59:03
cos nie widac opini nowych o firmie Ktos moze sie podzielic inf jak zarobki ,zakwaterowanie ,kordynatorzy czy spoko?
M 2016-04-07 08:44:08
Rahmer konczy projekt z dniem 30.04.2016 niestety konczy się jak wiele innych rzeczy : ) i Rahmera nie będzie już od 01.05.2016 : ) pzdr. Pracowników
pracownik 2016-04-16 01:18:41
robie nie dlugo i robie dalej na loco powiem tak szcerze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszna na umowie mam na godzine a placa za akord robi sie raz 7 godz raz 12 az skoncza sie zamowienia niby 10 brutto jak norme robisz od 220 koli ludzie robia po 280 godz normy a nie maja 2 z przodu przy wyplacie
Pracownik 2016-05-10 18:59:13
Byc moze i zatrudniaja ogolnie trzeba jezyk znac u nich ale wyslij cv po Niemiecku do siedziby glownej byc moze odezwa sie a na dzien dzisiejszy maja w Nurembergi przy kinderach 8,80 stawka
mama 2016-06-23 19:02:46
no ciekawe na jakim poziomie muszę znać ten język niemiecki i czy jest to być moze weryfikowane na wejściu jakimś testem. samo cv to wiadomo że po niemiecku można szablopn se ściągnąć i przerobić, to nie sprawdza niczego
Anastazja 2016-11-14 16:12:56
Pracowalam przez firme rahmer.Przyjechalam w 2011roku, zdecydowanie odradzam.Poczawszy id warunkow mieszkalnych o ile tak mozna je nazwac , hotel robitniczy w osterburken byl koszmar y.
Zgadzam sie z wiekszoscia opini na temat miesKancow hotelu.Alkoholizm, narkomania oraz kradzieze byly chlebem powszednim.Praca ciezka, trzeba naprawde biegac aby wyrobic 200coli w godzine oprocz tego ofoliowac palete i dokonczyc inne czynnosci w ciagu godziny, dla nowicjusza uwazam jest to niewykonalne.
Oszukiwali z godzinami, czesto zdarzalo sie ze brakowalo godzin.
Wracaajac do watunkow mieszkalnych jak juz wczesniej wspomnialam mieszkancy tragedia.Patologia.Bojki o wyzwiska towarzyszyly temu miejscu niemal ze codziennie.Pokoj 2m2 -2m2 i w takim malym pokoju 5osob ... brak miejsca na cokolwiek.Odwiecznym probleme bylo ogrzewanie oraz ciepla woda we wspolnych lazienkach.
Jesli chodzi o urlop to rowniez problemem bylo dostac np na swieta.
Pracowalismy zawsze dluzej ok13-14godzin za ktore oczywiscie nie dostalismy pieniedzy.Mowiac szczerze praca ta jest niczym wolontariat lub charytatywna.
Zdecydowanie odradzam prace prze te agencje pracy.
Opieka koordynatorow-nie bylo tak owej.
Jesli czytasz wlasnie ten wpis to ku Twojej przestrodze, poszukaj innej pracy.
Pozdrawiam
Anastazja 2016-11-14 16:13:40
Pracowalam przez firme rahmer.Przyjechalam w 2011roku, zdecydowanie odradzam.Poczawszy id warunkow mieszkalnych o ile tak mozna je nazwac , hotel robitniczy w osterburken byl koszmar y.
Zgadzam sie z wiekszoscia opini na temat miesKancow hotelu.Alkoholizm, narkomania oraz kradzieze byly chlebem powszednim.Praca ciezka, trzeba naprawde biegac aby wyrobic 200coli w godzine oprocz tego ofoliowac palete i dokonczyc inne czynnosci w ciagu godziny, dla nowicjusza uwazam jest to niewykonalne.
Oszukiwali z godzinami, czesto zdarzalo sie ze brakowalo godzin.
Wracaajac do watunkow mieszkalnych jak juz wczesniej wspomnialam mieszkancy tragedia.Patologia.Bojki o wyzwiska towarzyszyly temu miejscu niemal ze codziennie.Pokoj 2m2 -2m2 i w takim malym pokoju 5osob ... brak miejsca na cokolwiek.Odwiecznym probleme bylo ogrzewanie oraz ciepla woda we wspolnych lazienkach.
Jesli chodzi o urlop to rowniez problemem bylo dostac np na swieta.
Pracowalismy zawsze dluzej ok13-14godzin za ktore oczywiscie nie dostalismy pieniedzy.Mowiac szczerze praca ta jest niczym wolontariat lub charytatywna.
Zdecydowanie odradzam prace prze te agencje pracy.
Opieka koordynatorow-nie bylo tak owej.
Jesli czytasz wlasnie ten wpis to ku Twojej przestrodze, poszukaj innej pracy.
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o rahmer zaitarbeit - Nuremberg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rahmer zaitarbeit