logo Schneider Electric Polska

Schneider Electric Polska

Bukowno

Opinie o Schneider Electric Polska

Hidad 2011-07-28 13:50:48
To jest chyba najlepsze miejsce na świecie.przekonałam się o tym po kilku latach poniewierki po różnych firmach.tu jest spokój,komfort,zdarzają sie ludzie świnie ale to rzadkość.robota lekka,i nie ma co słuchać tych co narzekają bo to ściema.
anonim 2011-10-06 17:11:05
firma kijowa,niskie place mowa o produkcji,wykorzystuja ludzi do maximum,nie polecam tego zakladu nikomu.widze kolego ze za krotko tutaj pracujesz skoro masz takie dobre zdanie a mylisz sie
robert 2012-10-19 12:20:11
Też trafiłem tam po kilku latach w kilku firmach. W mojej opinii to firma przedemerytalna. Jak już się chce na spokojnie doczekać emerytury to wtedy się tam idzie pracować. Tempo pracy w biurze jest powolne, zarobki dla kadry inżynieryjnej PONIŻEJ średniej, a problemy techniczne które wymagają inwestycji-nierozwiązywalne. Wiec trzeba się przyzwyczaić do tego że problemy komponentowe rozwiązuje się poprzez zmianę procesu. A że proces nie zawsze daje się aż tak zmodyfikować, to po jakimś czasie wszyscy uczą się żyć z problemem. I tak się to turla.
Czasem tylko trzeba auto z produkcją gotową zawrócić z trasy
bo w kontroli wyrywkowej coś wyszło. Ale magazyn chętnie współpracuje przy rozładunku ;-)
Szkoda tylko dziewczyn z produkcji, bo mniej więcej połowa z nich robi na niepełnym etacie, i nigdy nie wie ile pieniędzy do domu w danym miesiącu przyniesie. Choć z drugiej strony -pracy dla kobiet to w Bukowanie raczej nie ma.

Dużym plusem jest fakt że firma jest położona w lesie. I na przerwie
obiadowej można iść na spacer między starym i nowym zakładem
i nazbierać sobie grzybów ;-)
realizm 2012-11-18 18:54:52
Firma kiepsko zorganizowana i zarządzana - brak podstawowych wewnętrznych regulacji.
Czas pracy zgodnie z KP dla pracowników prod. - ok ale biuro i kierownicy nie mają luzu. Jak wyjdziesz po 16-ej to jest to źle postrzegane.
Mimo tego, że wiadomo co jest powodem takiej a nie innej oceny satysfakcji pracowników nie podejmuje się konkretnych działań, dzieki którym sytuacja mogłaby sie poprawić. Raczej mielą inne tematy jak ognia unikając tych , które by dały porządane efekty.
Francuski styl zarządzania to nadmierna spolegliwość wobec pracowników a ci mają w SEIP dobre warunki. Każda uwaga z ich strony jest poważnie brana pod uwage nawet jeśli na to nie zasługuje. Przesada!
Ogólnie marna ocena na rynku lokalnym ale ponieważ Bukowno i okolice pod względem zawodowym dają niewielkie możliwości ludzie pracują tam ponieważ nie maja realnej alternatywy!
Kiepska komunikacja do pracowników - niewystarczająca, spóźniona, z wieloma szumami.
1
pytająca 2013-02-26 14:28:54
Czy duzo kobiet pracuje w tej firmie w bukownie? jest szansa ze sie dostane ?
wiwaro 2013-05-27 19:11:58
Na górze planują przejście na cztery brygady będzie to dla nich lepiej opłacalne podobnież jesteśmy jedną z firm która nie weszła w system czterobrygadowy tylko czy dadzą nam dodatek wątpie podobnież nie mają obowiązku takie wyszły przepisy. Ogólnie robi się ciekawie:(
1
kuki 2014-01-19 01:12:20
Czy ktos może mi napisać jak teraz jest w SCHNEIDER ELECTRIC ? atmosfera,zarobki,socjal ?
1
VL 2014-03-31 09:59:59
Aktualnie podjęcie pracy na produkcji w Bukownie, to takie opcje: nie potrzebują, bo właśnie nie przedłużyli umów pracownikom Adecco/ zatrudnią Cię na umowie przedłużanej co 2 tygodnie (jeśli jest praca). Z perspektywy produkcji, kadra inżynieryjna, to ludzie albo narwani, albo niekompetentni, albo 2w1 (są tacy, co myślą, że wiedzą o produkcie lepiej, mimo, że pracują lata krócej niż operatorzy).

Szczycą się, że super zakład, że mają narzędzia do zbierania opinii pracowników, do zgłaszania korupcji, a równocześnie sugerują, żeby wypowiadać się pozytywnie.
Rekrutacje wewnętrzne i wysyłki na szkolenia mają czasem nutkę "znajomości" - osobiście odczułam taką "dziwną" sytuację i jej "wytłumaczenie".

Teraz jest zabawnie, bo rozbudowali halę mało przyszłościowo, miejsce im potrzebne pod nowy projekt, więc jest festiwal cięcia i dosuwania - a co tam, że pracownikowi będzie niewygodnie...
3
loki 2014-06-05 10:27:12
Jak tylko zapytasz się o zarobki, to tylko narzekanie zarobki od 1800 zł. do 2200 zł. co to jest? który zakład by tyle dał pracownikowi tym bardziej w systemie od poniedziałku do piątku nie doceniacie tego co macie . Może jak przejdziecie na 4brygady to rozum wam się odświeży. Ludzie nie mają roboty a wy takie bzdury wygadujecie ja pracuje za 11 zł. za godz. w systemie 4 brygadowym, gdzie nie ma dodatku za pracę w tym systemie
2
niki 2014-06-09 11:04:31
Oczywiście że tak dodatkowo dofinansowują różne rzeczy , a nie mówiąc już o tym o której się z pracy wychodzi nikt tego nie pilnuje haj live!
loki 2014-06-09 11:07:06
ale pytasz o Schnaidera? o stawki?
loki 2014-06-09 11:09:38
Nikt w Schneiderze nie pilnuje załogi o której z pracy się wychodzi haj live o nich pisze i socjal maja dobry u nas kicha
kajko 2014-11-21 10:56:36
Tak nadajecie wszyscy na ten zakład pracy że aż żal się robi powinni wam wszystko pozabierać to byście się dopiero nauczyli szacunku, w innych zakładach pracy socjalny pozabierali a wam jak zawsze źle, żadnego rygoru może ktoś wkońcu otworzy oczy na to co się wyprawia z załogą
sami 2014-11-27 11:57:54
tam gdzie ja pracuje to w tym roku nawet nie ma co oczekiwać na paczki dla dzieci, a co dopiero o pieniądzach na święta , dokładnie niech nie narzekają że tak mają źle , zresztą stawki mają też na dość dobrym poziomie
irek 2015-02-06 21:16:30
Schneider Electric nie jest mała firmą, to duża korporacja, obecna w 130 krajach i zatrudniająca ponad 160 000 pracowników. To dla mnie duże liczby i ciekawi mnie, czy przy takich statystykach w ogóle pamiętaja o tych pojedynczych stanowiskach. Teraz szukają kilku osób, mnie zainteresowała praca inżyniera do spraw sprzedaży. Może ktoś polecić to stanowisko?
2
Jowita 2015-04-01 10:45:07
Mili Państwo, dość o garsonkach i podomkach pora opisać, co naprawdę jest za bramą tej firmy.
Zacznijmy od produkcji. Jeśli ktoś zdążył poczytać, to w Bukownie produkuje się przełączniki i rozłączniki niskiego i średniego napięcia. Praca polega głównie na montowaniu wspomnianych przełączników. Są to elementy plastikowe, jak i metalowe. Przy metalowych trzeba uważać na palce, przy plastikowych podobnie, gdyż zawierają włókno szklane. Montaż opiera się o składanie wielu elementów do kupy, skręcaniu, oklejaniu itd. itp. Praca od poniedziałku do piątku, przy większych zamówieniach w soboty. Zaczynacie od Addeco później możliwość przejścia pod firmę, pod warunkiem, że są zamówienia. Na rozmowie test manualny, bo na montażu sporo drobnicy.
Pod Addeco pracujecie wszędzie tam, gdzie wam karzą i zarobki marne, pośredniak musi przecież zarobić. Jeśli już dostaniecie się pod firmę, macie już wybór linii pod warunkiem, że poznaliście wystarczająco „wielebne” mistrzynie. Wynagrodzenie pod firmą jest już zdecydowanie lepsze, przynajmniej jak na warunki Bukowna i okolicy. Należy pamiętać, że 20% wynagrodzenia to premia zależna od produkcji, dostaw, sprzedaży i wyników.
Warunki na liniach nie są złe, hala ogrzewana, w lecie trochę gorąco, bo klimatyzacja nie jest aż tak wydajna, by ochłodzić wszystko. Trochę biegania za detalami, bo z magazynem bywa różnie, selekcje naprawy itp., to praca dorywcza. Co do integracji, to jest jedna impreza integracyjna dla pracowników firmy. Co dwa lata jest także impreza dla dzieci pracowników firmy. Na święta są pieniądze, niegdyś były paczki, ale ich zawartość była niezbyt zadowalająca dla większości i zdecydowano o kasie. Nie ma premii rocznej jest tylko kwartalna. Premia roczna jest na stanowiskach biurowych.
Co do pracy w biurze, to trzeba się wykazywać, czasami delegacje do dostawców i rozwiązywanie problemów na produkcji. Trzeba niekiedy zdrowo się nakombinować, bo ciężko coś zmienić bez ponoszenia nakładów, a polityka firmy jest by zmienić jak najwięcej, przy zerowych wydatkach. Dodatkowo można zapomnieć o wystawieniu reklamacji, jeśli dostawca jest pochodzenia francuskiego. Z atmosferą bywa różnie, zależy ko będzie szefem. Co do kasy, to nie ma tam kokosów, w automotiv można zarobić więcej. Premia roczna, zależna o wyników sprzedaży itp., nie ma szału. Dla początkującego może to być ciekawa praca związana z problemami montażowymi, ale dla osoby znającej się na temacie to nuda i brak rozwoju. Jeśli nie znasz się na mechanice, to będziesz miał pod górkę.
3
Vlka 2015-04-11 09:34:18
Tak sprytnie napisane, że nie mam pojęcia, z której części naszego grajdołka jesteś. Jednak większość opinii potwierdzam.
nika 2015-04-18 21:46:16
A mi się podoba, lubię tą pracę ja pracuję na P/Z BC !
1
ja 2015-05-28 16:05:34
Witam....,czy dojade tam do pracy z olkusza -może coś dla pracowników jest .Dziękuje wszystkim:)
buk 2015-06-25 13:27:19
Witam
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć jakie sa tam zarobki i atmosfera na stanowisku inżynierskim?
Nick 2015-07-29 21:22:49
Jesteś z rekrutacji zewnętrznej - zarabiasz dobrze, z rekrutacji wewnętrznej - podobno już nie jest tak różowo. Warunki lokalowe super, czysto, cicho, kilka przerw w ciągu dniówki, socjal słaby ale coś tam jednak jest. Ludzie przyjaźni, uczynni. Wypłaty w terminie. Ogólnie pracuje się dobrze, ale swoje zrobić trzeba. I Dyrektor, Francuz, człowiek wielkiego ducha i serca. Bezapelacyjny atut!
oleńka 2015-12-31 13:02:54
Jowita...Klimatyzacja jest tylko na jednej połowie hali tej nowej,,,a co do biura to nie potrafią sie w większosci połapać to przez ich obliczenia nie mamy zamówien,albo ukrywaja albo zle wyliczają części przez co mamy postoje,,,,nie wszędzie jest ciężko ale na taką prace zarobki powinny być większe,z góry na nas patrzą zamiast zajmowac sie wazniejszymi sprawami.
Jowita 2016-01-17 17:57:20
Oleńka masz rację, że za błędy ludzi którzy nie potrafią liczyć płaci produkcja nadgodzinami i pracą w soboty. Dodam, że większość dostawców to spółki schneidera więc nawet kary za opóźnienie nie można im dowalić, już o reklamacjach nie wspominając.
Co do kilimy to fakt, że jest na połowie, a gdy jest naprawdę ciepło to niewiele pomaga. Może nowy dyrektor coś zaradzi.
Tak czytam opinie innych i faktycznie, przydało by się inne spojrzenie na załogę na liniach, bo większość pracowników to monterki. Ja wiem że w rozumowaniu wielu, prosta praca jest niewiele warta ale niech sami staną przy linii i trochę się spocą to zobaczą, jak jest naprawdę. A co do pań i panów inżynierów to na początku trzeba być człowiekiem, a później szczycić się dyplomami. Bo już nie jeden raz udowodnili swój poziom wiedzy przy rozwiązywaniu problemów. Ironią wykształcenia jest że prędzej na twoje "dzień dobry" odpowie sprzątaczka, niż profesor doktor habilitowany.
3
Franko 2016-01-25 23:57:56
Witam, jak zdobyć pracę na produkcji w tym zakładzie, poda ktoś firmę zewnętrzną rekrutującą (najlepiej meila) lub meila zakładowego na którego można wysłać CV? Są aktualnie przyjęcia. Dziękuje. pozdrawiam
Franko 2016-02-04 18:19:43
Ok, dziękuje, ale ja szukam na produkcji, magazyn, wózek widłowy, wysłałem CV do adecco Kraków. . .i aplikowałem też na ich ogłoszenie...
Franko 2016-02-14 13:12:24
Aplikowalem na ogloszenia adecco na pracownika produkcji czy tam montażu i wózek widłowy ale zero odzewu... A na metrologa to nie chce isc
Franko 2016-02-18 09:36:25
Wysyłałem do adecco CV niecały miesiąc temu z dopiskiem praca Bukowno, i aplikowałem na ogłoszenia infopracy tez w tamtym okresie...Moze rekrutacja wciaz trwa, moze odrzucili moje CV, nie wiem. To tak samo glupie jak te ogloszenia do Saint Gobain na wozek i produkcje, 3 firmy rekrutuja i caly czas ogloszenia sie powtarzaja. Ja tez mam studia inzynierskie zarzadzanie i inzynieria produkcji, masz linka do oferty pracy? Narazie mam oferte pracy z mat serwis Sławków. Czekam na tel
Heniu 2016-04-03 09:55:10
Widziałem ostatnio ogłoszenie na Technika ds. Pomiarów. Czy warto aplikować? Jak wygląda praca w schneider na tym stanowisku? I jaka jest kasa?
1
Heniu 2016-04-16 15:20:14
Oferta na Technika ds. Pomiarów jest do Bukowna. Tylko nie wiem jak tam wygląda praca, jaki mają sprzęt i czy warto się tam pchać, bo Bukowno nie leży po drodze.
zosia 2016-04-21 20:54:45
Technika ds. Pomiarów w Schneider?, perfekcyjna znajomość rysunku technicznego, kwalifikacje surowców (pełna pomiarówka), maszyna 3D- oprogramowanie Aberlink, oraz wiele innych urządzeń pomiarowych.
Tereska 2016-04-22 08:37:02
Jeśli pchasz się Heniu na technika jakości, to pamiętaj że na każdym kroku będziesz rozliczany. W labo mają dużą maszynę zenith i małą baty na aberlinku oraz wiele innych urządzeń. Problem w tym, że robisz wszystko naraz, czyli pomiary, kontrolę na wejściu, pomiary reklamacji i na koniec dowiadujesz się, że i tak robisz mało. Mało szans na rozwój i lepiej wiedzę przynieś ze sobą. Co do kasy to kokosów nie ma.
1
krakus 2016-05-09 13:28:05
widzę że kolega obeznany w firmie :) ja chętnie zaaplikuje do schneidera na inżyniera serwisu. Jak tam z kasą?
Zostaw swoją opinię o Schneider Electric Polska - Bukowno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schneider Electric Polska