logo ELFON Sp. z o.o.

ELFON Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o ELFON Sp. z o.o.

anonim 2011-03-19 20:52:29
Czy ktoś tam pracuje albo pracował i zna tę firmę ,bo staram się tam o pracę?
2
TT 2011-03-25 20:52:49
Z własnego doświadczenia byłego pracownika, firma naprawdę godna polecenia, kiedy kogoś zatrudniają to mają dokładną wizję pracy danej osoby, a nie jak to bywa np. w "międzynarodowych koncernach" zatrudnią cię, a potem radź sobie człowieku i rób coś. Przez pierwsze tygodnie byłem cały czas szkolony, potem dostawałem zadania, które były sprawdzane i korygowane na każdym etapie realizacji. Dziś mogę stwierdzić z perspektywy czasu, że w firmie tej zdobyłem największe praktyczne doświadczenie w swojej dotychczasowej karierze zawodowej. Prezesa super gość zwłaszcza na imprezach firmowych :) . W pracy wymagający przypilnuje każdego tematu, ale uczciwy tyle ile wynegocjujesz tyle będziesz zarabiał. Atmosfera w pracy zależy od ludzi, za moich czasów Team był świetny. Naprawdę wspominam z sentymentem tą firmę i gdyby nie moja konieczność wyjazdu pewnie dalej bym tam pracował , kto wie :)) Pozdrawiam starą ekipę. TT
anonim 2011-12-06 15:57:54
Takie opinie pisze szanowny pracownik naszej bardzo bliskiej, nieudolnej konkurencji, który niestety słabiutko sobie radzi, jego zespół mało zarabia, natomiast ze względu na to, że ma mało pracy ,dużo czasu i duże kompleksy może wypisywać takie bzdury. Każdego kto się chce przekonać jak pracuje się w firmie ELFON Sp. z o.o. powstałej po podziale firmy ELTCRAC, zapraszamy, aby mógł sobie wyrobić własną niezafałszowaną opinię!
5
frangles 2012-02-21 13:21:43
To co wcześniej napisałem to był żart, denerwuje mnie że koleżanka z marketingu jest ode mnie ładniejsza, inteligentniejsza i lepiej zarabia.
Elektronik 2013-06-13 23:56:37
Witam

Mam pytanie dotyczące pracy jako elektronik. Jakie zarobki netto?
Słoik 2013-06-14 13:38:00
Ja wcześniej pracowałem w "korporacji" ale ponieważ nigdy nie dostałem tyle ile oczekiwałem chociaż obiecano mi podczas rekrutacji, cierpliwie czekałem minął rok i nadal tylko obiecanki więc zmieniłem pracę i w ELFON dostałem po okresie próbnym dokładnie tyle ile ustaliliśmy, ile dokładnie zarabiam nie mogę napisać, ale więcej niż moi kumple z Niepołomic.... :)
Elektronik 2013-06-15 09:45:20
Słoik a to chociaż napisz czy więcej jak 2500zł :P
Ciekawy 2013-09-13 12:08:01
A na jakim stanowisku pracujesz, wiem ze ludzie z różnych działów są rożnie wynagradzani i interesuje mnie co dostajesz pod stołem i za co ? :)))))
wiemCoPisze 2014-01-13 22:28:38
(usunięte przez administratora) nie polecam wrecz odradzam ... no chyba ze nie macie za co zyc
pozdrawiam i powodzenia zycze
1
primo 2014-03-23 22:25:13
Nemo1, aż tak źle? Ale podaj jakieś szczegóły, co to za praca, atmosfera i ile może zarobić elektronik-montażysta? dzięki!
Maniek 2015-02-16 08:10:20
Elfon to znany producent zestawów domofonowych, interkomów czy samych systemów. Oczywiście jest to firma mająca ograniczone pole możliwości, chociaż odnoszę wrażenie, że popyt na tego typu produkty jest umiarkowany przez cały rok. Pracownicy chyba nie pracując falami, że raz jest mniej drugi raz więcej pracowników czyż nie?
Witolek 2015-03-13 02:31:01
Czy naprawdę nikt nie pracuje dla Elfonu a przy okazji nie zagląda tutaj na forum? Na gwałt potrzebuję opinii o tym pracodawcy, żeby móc wybrać nim a jedną konkurencyjną firmą. Tutaj nawet jeszcze nie proponowali rozmowy rekrutacyjnej, więc nie wiem czy na terenie Krakowa akurat kogoś poszukują. Dajcie cynk w razie czego.
janek 2015-03-27 14:51:04
chyba poszukują tylko teraz pytanie na jak długi poszukują, bo ja nie jestem jakoś przekonany do trgo, żeby nie było duże rotacji u nich w firmie.. zastnawiam się czy jak przyjde do pracy to nie podziekują mi po miesiącu pracy.. jak sądzicie, dobrze są traktowani nowi pracownicy czy naprawde róznie to bywa?
Paw 2015-04-28 16:07:03
Pracowałem w Elfonie 4 lata w dziale projektów i teraz mogę napisać że był to jeden z lepszych okresów zawodowych w mojej karierze, praca rozwijające i wymagająca, ciągniesz autorskie projekty, a nie jesteś przydzielony do projektu tylko tzw. przysłowiowego przełącznika. Można się dużo nauczyć i sprawdzić swoje umiejętności w praktyce, zarabiałem chyba lepiej niż teraz, bo tyle ile chciałem :), ekipa super zwłaszcza na firmowych wypadach:) Dziś jestem koncernowym lemingiem,a raczej naiwnym pelikanem, bo łykam wszystkie niespełnione obietnice, które mi pakują do głowy,sam nie wiem dlaczego? Wtedy nie doceniałem tej firmy, bo nie miałem porównania, dziś pracę w Elfonie polecam .Może jeszcze tam wrócę w ramach współpracy :)))
2
Ciekawostki 2015-06-28 16:37:20
Dziwnym trafem są tu same pochlebne komentarze, a znikają takie nie pochlebne.
Ciekawe ty taki przypadek coś kosztuje. Polecenie godnego pracodawcy gowork jest warte tyle co paszport Polsatu.
Rotacja, wyzysk, nieuczciwość. Tego należy się spodziewać.
Firma liczy na nie wymagający acz wykwalifikowany personel którego jest coraz mniej, ludzie po zawodówkach i technikach wobec ich niedoboru na rynku pracy mogą liczyć na lepsze oferty.

Co mądrzejsi znaleźli sobie lepsze zajęcia. Reszta wegetuje.
Szkoda czasu na użeranie się o kilka złotych no chyba ze nie macie lepszej oferty.

Poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli - Ewangelia św. Jana 8:32
Pozdrawiam serdecznie.
1
ssds 2016-06-01 17:53:55
Nie bądźcie śmieszni, 2,800 to tam zarabia przedstawiciel, a nie pracownik mechanicznego. Na więcej niż 1400 netto na początek to bym nie liczył.
3
Pracownik 2016-06-30 13:50:38
W temacie pracy i zarobków w Elfon. Zarobki są wyższe niż na takich samych stanowiskach w tzw. korporacjach, dodatkowo P Ł A T N E nadgodziny, oczywiście nie na stanowiskach kierowniczych tam negocjujesz warunki pracy i płacy i jeśli osiągacie porozumienie to pracujesz jeśli nie - szukasz dalej . Firma nie oszukuje, nie składa niezrealizowanych i nierealnych obietnic tylko po to żebyś chciał u nich pracować, a potem jakoś tam będzie, najwyżej obiecamy Ci jeszcze więcej w przyszłym roku, żebyś tylko został, a potem w tzw. między czasie poszukamy kogoś kto Cię zastąpi. Każda z pracujących tam osób jest WARTOŚCIĄ i ma realną możliwość wdrażania swoich pomysłów i uczestniczenia w rozwoju firmy. Firma ceni i wynagradza zaangażowanie. Chcesz się szkolić i rozwijać ? Chcesz wdrażać swoje projekty i pomysły? Cenisz koleżeństwo i dobrą zabawę? Jesteś entuzjastycznie nastawiony do nowych wyzwań? Nie przeraża cię przywilej podejmowania decyzji? Lubisz współpracować , masz czas i chcesz pracować ? PRZYJDŹ sam się przekonasz. Część zamieszczonych tu opinii jest pisanych przez osoby które nigdy nie pracowały w Elfon, nawet nie znają firmy, więc ich opinie są warte tyle co paszport Polsatu. Firma aktualnie poszukuje pracowników do działów: Produkcji (Mechanik, Monter - Elektronik, Ślusarz), działu R&D (Elektronik - Konstruktor, Projektant form użytkowych, Projektant instalacji nisko-prądowych, Kosztorysant) Handlu (Handlowiec , Eksport Manager).
3
oferr 2016-07-03 14:47:06
@Pracownik strasznie dużo wiesz o tej firmie, pracujesz tam nadal, wiesz może jakie są warunki umowy? Czy zlecenie, czy umowa o prace?
Pracownik 2016-07-08 16:50:42
Umowa o pracę. Choć firma pracuje również z podwykonawcami.
pst 2016-07-12 09:19:30
Pracownik to chyba dział marketingu :)
3
janek 2016-07-12 09:23:46
Jak sama definicja progresywna oznacza @arek, że może ona rosnąć więc pewnie zależy to od Twoich wyników ile wynosi ona w danym miesiącu. Ciekawe swoją drogą jaki model samochodu dostaje się do użytku
Elfon 2016-12-02 14:25:47
Toyota Avensis, Opel Astra, Ford Mondeo lub inne.
Zostaw swoją opinię o ELFON Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELFON Sp. z o.o.