logo ELFON Sp. z o.o.

ELFON Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o ELFON Sp. z o.o.

anonim 2011-03-19 20:52
Czy ktoś tam pracuje albo pracował i zna tę firmę ,bo staram się tam o pracę?
3
TT 2011-03-25 20:52
Z własnego doświadczenia byłego pracownika, firma naprawdę godna polecenia, kiedy kogoś zatrudniają to mają dokładną wizję pracy danej osoby, a nie jak to bywa np. w \"międzynarodowych koncernach\" zatrudnią cię, a potem radź sobie człowieku i rób coś. Przez pierwsze tygodnie byłem cały czas szkolony, potem dostawałem zadania, które były sprawdzane i korygowane na każdym etapie realizacji. Dziś mogę stwierdzić z perspektywy czasu, że w firmie tej zdobyłem największe praktyczne doświadczenie w swojej dotychczasowej karierze zawodowej. Prezesa super gość zwłaszcza na imprezach firmowych :) . W pracy wymagający przypilnuje każdego tematu, ale uczciwy tyle ile wynegocjujesz tyle będziesz zarabiał. Atmosfera w pracy zależy od ludzi, za moich czasów Team był świetny. Naprawdę wspominam z sentymentem tą firmę i gdyby nie moja konieczność wyjazdu pewnie dalej bym tam pracował , kto wie :)) Pozdrawiam starą ekipę. TT
2
anonim 2011-12-06 15:57
Takie opinie pisze szanowny pracownik naszej bardzo bliskiej, nieudolnej konkurencji, który niestety słabiutko sobie radzi, jego zespół mało zarabia, natomiast ze względu na to, że ma mało pracy ,dużo czasu i duże kompleksy może wypisywać takie bzdury. Każdego kto się chce przekonać jak pracuje się w firmie ELFON Sp. z o.o. powstałej po podziale firmy ELTCRAC, zapraszamy, aby mógł sobie wyrobić własną niezafałszowaną opinię!
6
frangles 2012-02-21 13:21
To co wcześniej napisałem to był żart, denerwuje mnie że koleżanka z marketingu jest ode mnie ładniejsza, inteligentniejsza i lepiej zarabia.
Elektronik 2013-06-13 23:56
Witam

Mam pytanie dotyczące pracy jako elektronik. Jakie zarobki netto?
Słoik 2013-06-14 13:38
Ja wcześniej pracowałem w "korporacji" ale ponieważ nigdy nie dostałem tyle ile oczekiwałem chociaż obiecano mi podczas rekrutacji, cierpliwie czekałem minął rok i nadal tylko obiecanki więc zmieniłem pracę i w ELFON dostałem po okresie próbnym dokładnie tyle ile ustaliliśmy, ile dokładnie zarabiam nie mogę napisać, ale więcej niż moi kumple z Niepołomic.... :)
3
Elektronik 2013-06-15 09:45
Słoik a to chociaż napisz czy więcej jak 2500zł :P
Ciekawy 2013-09-13 12:08
A na jakim stanowisku pracujesz, wiem ze ludzie z różnych działów są rożnie wynagradzani i interesuje mnie co dostajesz pod stołem i za co ? :)))))
wiemCoPisze 2014-01-13 22:28
(usunięte przez administratora) nie polecam wrecz odradzam ... no chyba ze nie macie za co zyc
pozdrawiam i powodzenia zycze
2
primo 2014-03-23 22:25
Nemo1, aż tak źle? Ale podaj jakieś szczegóły, co to za praca, atmosfera i ile może zarobić elektronik-montażysta? dzięki!
Maniek 2015-02-16 08:10
Elfon to znany producent zestawów domofonowych, interkomów czy samych systemów. Oczywiście jest to firma mająca ograniczone pole możliwości, chociaż odnoszę wrażenie, że popyt na tego typu produkty jest umiarkowany przez cały rok. Pracownicy chyba nie pracując falami, że raz jest mniej drugi raz więcej pracowników czyż nie?
Witolek 2015-03-13 02:31
Czy naprawdę nikt nie pracuje dla Elfonu a przy okazji nie zagląda tutaj na forum? Na gwałt potrzebuję opinii o tym pracodawcy, żeby móc wybrać nim a jedną konkurencyjną firmą. Tutaj nawet jeszcze nie proponowali rozmowy rekrutacyjnej, więc nie wiem czy na terenie Krakowa akurat kogoś poszukują. Dajcie cynk w razie czego.
janek 2015-03-27 14:51
chyba poszukują tylko teraz pytanie na jak długi poszukują, bo ja nie jestem jakoś przekonany do trgo, żeby nie było duże rotacji u nich w firmie.. zastnawiam się czy jak przyjde do pracy to nie podziekują mi po miesiącu pracy.. jak sądzicie, dobrze są traktowani nowi pracownicy czy naprawde róznie to bywa?
Paw 2015-04-28 16:07
Pracowałem w Elfonie 4 lata w dziale projektów i teraz mogę napisać że był to jeden z lepszych okresów zawodowych w mojej karierze, praca rozwijające i wymagająca, ciągniesz autorskie projekty, a nie jesteś przydzielony do projektu tylko tzw. przysłowiowego przełącznika. Można się dużo nauczyć i sprawdzić swoje umiejętności w praktyce, zarabiałem chyba lepiej niż teraz, bo tyle ile chciałem :), ekipa super zwłaszcza na firmowych wypadach:) Dziś jestem koncernowym lemingiem,a raczej naiwnym pelikanem, bo łykam wszystkie niespełnione obietnice, które mi pakują do głowy,sam nie wiem dlaczego? Wtedy nie doceniałem tej firmy, bo nie miałem porównania, dziś pracę w Elfonie polecam .Może jeszcze tam wrócę w ramach współpracy :)))
4
ssds 2016-06-01 17:53
Nie bądźcie śmieszni, 2,800 to tam zarabia przedstawiciel, a nie pracownik mechanicznego. Na więcej niż 1400 netto na początek to bym nie liczył.
5
Pracownik 2016-06-30 13:50
W temacie pracy i zarobków w Elfon. Zarobki są wyższe niż na takich samych stanowiskach w tzw. korporacjach, dodatkowo P Ł A T N E nadgodziny, oczywiście nie na stanowiskach kierowniczych tam negocjujesz warunki pracy i płacy i jeśli osiągacie porozumienie to pracujesz jeśli nie - szukasz dalej . Firma nie oszukuje, nie składa niezrealizowanych i nierealnych obietnic tylko po to żebyś chciał u nich pracować, a potem jakoś tam będzie, najwyżej obiecamy Ci jeszcze więcej w przyszłym roku, żebyś tylko został, a potem w tzw. między czasie poszukamy kogoś kto Cię zastąpi. Każda z pracujących tam osób jest WARTOŚCIĄ i ma realną możliwość wdrażania swoich pomysłów i uczestniczenia w rozwoju firmy. Firma ceni i wynagradza zaangażowanie. Chcesz się szkolić i rozwijać ? Chcesz wdrażać swoje projekty i pomysły? Cenisz koleżeństwo i dobrą zabawę? Jesteś entuzjastycznie nastawiony do nowych wyzwań? Nie przeraża cię przywilej podejmowania decyzji? Lubisz współpracować , masz czas i chcesz pracować ? PRZYJDŹ sam się przekonasz. Część zamieszczonych tu opinii jest pisanych przez osoby które nigdy nie pracowały w Elfon, nawet nie znają firmy, więc ich opinie są warte tyle co paszport Polsatu. Firma aktualnie poszukuje pracowników do działów: Produkcji (Mechanik, Monter - Elektronik, Ślusarz), działu R&D (Elektronik - Konstruktor, Projektant form użytkowych, Projektant instalacji nisko-prądowych, Kosztorysant) Handlu (Handlowiec , Eksport Manager).
5
oferr 2016-07-03 14:47
@Pracownik strasznie dużo wiesz o tej firmie, pracujesz tam nadal, wiesz może jakie są warunki umowy? Czy zlecenie, czy umowa o prace?
Pracownik 2016-07-08 16:50
Umowa o pracę. Choć firma pracuje również z podwykonawcami.
1
pst 2016-07-12 09:19
Pracownik to chyba dział marketingu :)
7
janek 2016-07-12 09:23
Jak sama definicja progresywna oznacza @arek, że może ona rosnąć więc pewnie zależy to od Twoich wyników ile wynosi ona w danym miesiącu. Ciekawe swoją drogą jaki model samochodu dostaje się do użytku
1
Elfon 2016-12-02 14:25
Toyota Avensis, Opel Astra, Ford Mondeo lub inne.
2
Pracownik 2017-01-09 09:43
Zarobki w firmie są powyżej średniej krajowej na stanowiskach wymagających kwalifikacji. Na stanowiskach nie wymagających kwalifikacji powyżej 1500 zł. No chyba że zatrudnilas się w firmie tylko po to żeby za miesiąc iść na zwolnienie na 8 miesięcy ;)
1
Hanna 2017-03-08 11:28
@Pracownik to chyba dobre stawki. Dzięki za informację.
Elektro 2017-06-12 14:11
Pracuję w dziale produkcji i przyjaźnię się z ludźmi tam pracującymi , pisanie takich news'ów przez "jeszcze pracownika" uważam za przejaw hejtu w stosunku do mnie i do ludzi, którzy ze mną pracują. Nikt z nas nie jest konfidentem! Może "jeszcze pracownik" chciałeś z nami pracować, ale skoro Cię nie zatrudniono to pewnie nie byłeś wystarczająco dobry, a może po prostu poznano się nie Tobie i nie zostałeś zatrudniony , żebyś innych nie zarażał swoją beznadziejnością, bo przecież skoro jesteś tak odważny na forum to będąc pracownikiem na pewno nigdy nie doprowadziłbyś do takiej sytuacji , bo jak wiesz atmosferę tworzą ludzie, a nie ściany czy kamery. Opisujesz sytuacje,które nie mają miejsca w tej firmie , a które można napisać o każdej firmie produkcyjnej, ale co ja tam wiem przecież pracuję tu kilka lat. Tak na marginesie, właśnie nasz Zespół powiększył się o nowych elektroników .
Michał i Mateusz witamy na pokładzie:)
8
Michał 2017-06-22 11:10
Komentarz żenujący jak jego autor(ka). Proponuje zająć się marketingiem bo sprzedaż spada.
7
Kandydat 2017-07-01 23:10
Byłem na rozmowie w tej firmie i chciałem się podzielić opinią.
W biurze jest duży TV i jest tam na pewno ponad 20 kamer skierowanych na pracowników.Widać co robią dokładnie i nawet kuchnia jest okamerowana bo przyglądałem się oczekując na rozmowę.Osoba która mnie przyjęła na rozmowę to był chyba kierownik,choć zachowywała się jak właściciel.(wynikło to z rozmowy)bylem traktowany jak powietrze ważniejsze było śniadanie i wszystko inne mimo że byliśmy umówieni na konkretną godzinę.a podczas rozmowy zmuszony byłem podziwiać obuwie kierownika z pozy jaką przyjął.Gdy zapytałem o wynagrodzenie to usłyszałem że to już z szefem rozmowa.Więc po co rozmawiać z osobą niekompetentną?ogólnie nie miłe wrażenie sprawił kierownik .W sumie może dobrze że nie oddzwonili
8
m.dezerter 2017-08-12 12:56
@Elektro 2017-06-12 14:11

Pan(i) Elektro może niech najpierw zdefiniuje swoją definicję przyjaciela?
Jest takie powiedzenie, że przyjaciół w pracy nie ma, a na pewno nie w elfonie
Aczkolwiek zauważyłem, że na stanowiskach kierowniczych, na których jesteś między innymi Ty Elektro, są całkiem odmienne relacje
Po co więc się tu wypowiadasz, skoro jest to forum dla poszukujących pracy, a nie pilnujących, by komentarze były jedynie pozytywne?
Twoja wypowiedź niczego się teraz nie ima, dlaczego? -bo właśnie wcześniejszy, nie wygodny komentarz został usunięty

Tak jak mnie przyjacielsko witałeś(aś) na "swoim" pokładzie, tak szybko postanowiłem wrócić na ląd i wypisać się z tej bajki

Swojej decyzji nie podjąłem pochopnie, a po kilku tygodniach pracy i obserwacji, czym się firma i ludzie w niej zajmują
Firma podejmuje dosyć ciekawe tematy, o których można poczytać na jej oficjalnej witrynie, lecz ludzie?....
Ludzie podzieleni są na dwie grupy, jak to w każdej firmie. Pracownicy i Ci na stanowiskach kierowniczych
Nie byłoby nic w tym dziwnego, gdyby tych kierowniczych nie było tak dużo jak tutaj, albo bardziej tego czym się zajmują
Ciekawostką jest to, że ich fizyczne rozlokowanie stanowisk w firmie idzie w parze z poziomem intelektualnym i jest niewątpliwie skrupulatnie przemyślane
Tak więc wchodząc do firmy, napotykamy najpierw na osobę nazywającą siebie kierownikiem, ten o którym przedmówca pisał, że zachowuje się jak właściciel, siedzi zwykle rozwalony przed monitorem, z wystającymi poza biurko nogami
Ów kierownik musi mieć pomocnika, zacnego właśnie Michała - przyjętego nie dawno na "pokład". Bez niego nic nie jest w stanie zrobić, gdyż od godziny ósmej do jedenastej-dwunastej zajęty jest intensywnym oglądaniem żaglówek i jachtów, fotografii górskich wycieczek czy przeglądaniem sklepów internetowych. Ma się za nie byle sportowca, gdyż do pracy i z pracy jeździ na rowerze, żadna aura nie jest mu w stanie przeszkodzić!
Około południa, zawsze i każdego dnia, przyjmuje regularną dawkę pomidorów i papryki na śniadanie, po czym z moich obserwacji wynika, iż odblokowują mu się synapsy w mózgu i zaczyna pracować! - przyjmuje i drukuje zamówienia spływające od kontrahentów, czasem też sprawdzi czy jest im co wysłać!! W późniejszym czasie jest jeszcze w stanie wydrukować faktury do tych zamówień. Nie zawsze dobrze wklepie te faktury, nie dowidzi. Dlatego ma duży monitor, ale mało to pomaga i trzeba po nim sprawdzać. Jak się wyśle towar z faktury, który nie będzie zgodny z zamówieniem, to wina pracownika, nie kierownika - żeby było wiadomo

Przechodząc dalej mamy zastępcę kierownika, lub kierownika ds technicznych - nie zdążyłem ogarnąć.
Siedzi jak jakiś zapasiony cieć, również przed monitorem, wygląda jak by był w ciąży. Wyglądem pasuje do chłopaków do wzięcia (bez urazy dla chłopaków). Zwykle schowany za drzwiami. Całymi dniami przegląda internet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] elektroda, onet itd) i wypala ze dwie paczki papierosów na dzień.
Nic go nie obchodzi, czy towar jest, czy go nie ma, lub że się kończy - trzeba mu o tym powiedzieć, wtedy się czasem zainteresuje

Kolejny dowodzący, samozwaniec - jest za kolejnymi drzwiami, także przyklejony do monitora. Ten musiał ćwiczyć jakąś jogę czy coś podobnego, gdyż przeglądanie internetu jest dla niego zbyt banalne. Jak dla mnie osiągnął jakiś wyższy stan umysłu, potrafi oddzielić ciało od ducha, gdyż potrafi spać z otwartymi oczami! Wchodząc na salę widać, że siedzi przed monitorem...chyba coś robi, ale nie. Nic bardziej złudnego. Ten drań śpi! Podczas wchodzenia lub wychodzenia z tego stanu strasznie głośno ziewa. Wtedy wiadomo, że coś było albo będzie
Kiedy jest z nami, w naszym świecie, zajmuje się również sprawdzaniem czy wszystkie okienka w windowsie dobrze się otwierają i zamykają - jako jedyny czuje obowiązek kontrolowania tego, co w systemie piszczy. Często też dłubie w nosie. Nie obchodzi go, że ktoś z nas lub na monitoringu może patrzeć - po prostu kawał chama.

Tak więc mamy na produkcji trzech takich menagerów darmozjadów, za których i na których trzeba robić za najniższą krajową
Nie wiele czasu straciłem w tej firmie, więc nie żałuję. Widziałem coś o czym wcześniej nawet nie myślałem i nie śniłem - dziękuję bardzo
Pozdrawiam
9
pracownik 2017-08-16 20:59
m.dezerter napisał całą prawdę o tej firmie. zapomniał jeszcze dodać o kiepskich zarobkach i ciągłym mówieniu jaki to był słaby miesiąc dlatego niska premia.
6
zarobiony za trzech 2017-08-18 21:42
firma jak firma .Przeciętna.Nastawiona tylko i wyłącznie na zysk.Pracownik jest jedynie narzędziem do wykonywania pracy i nie ma na co więcej liczyć.Żadnych szkoleń,awansów zwykła linia produkcyjna która musi wyłapać błędy lub niedbalstwo kierownictwa oraz zrobić jak najwięcej .Pensja jest dzielona na dwie raty.Ta co jest na papierze i to co nie jest.A premia???? nie wiadomo z czego się bierze z resztą też nie jest udokumentowana.Ale póki zgadzamy się na coś takiego to "to" nie zniknie.Gdy coś kierownictwo chce wtedy jest miłe a gdy pracownik coś chce wtedy się nie da,albo trzeba w kodeksie sprawdzić to nie takie proste.Problem jest nawet żeby dostać jeden dzień urlopu.
By być kierownikiem wystarczy znać parę zwrotów np: zrobiłem ,wyprodukowałem, gdyby nie ja to by nie wyszedł towar,wiesz ile mam roboty??to oni zepsuli,to ich wina (pracowników)nie rozpraszasz się (choć sam często jest rozproszony np: 3 razy jedną fv poprawia).Wystarczy też biegła obsługa kalkulatora oraz umiejętność przybijania pieczątek.A całą resztę zrobi pomocnik kierownika o którym pisał m.dezerter. Kierownik i zastępca patrzą tylko żeby oni mieli dobrze.Nie pomogą pracownikowi.Nie ma jedności w firmie bo jest "szlachta i chłopi "
A szkoda bo mogło by się lepiej i przyjemniej pracować
4
Zostaw swoją opinię o ELFON Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELFON Sp. z o.o.