brak logo

NETTO SIEĆ SKLEPÓW

Kobylanka

Opinie o NETTO SIEĆ SKLEPÓW

Bao 2017-05-27 19:11
Nie kłam że TAK JEST bo tak nie jest. Koszulkę mam jedną i jakoś ni widu ni słychu o chociażby drugim egzemplarzu. Już dawno po okresie próbnym butów nadal nie ma. Pewnie jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z centrali jesteś i tyle. Szkolenie to jedna wielka propaganda. Firma stawia na moralność i etykę. Ciekawe że oczekuje tego tylko ze strony pracownika... :D. Nie wspomnę jakie to moralne że stawki na poszczególnych sklepach nie są jednolite i gdzieniegdzie zarabiają mniej lub więcej za te samą pracę (moralne i etyczne prawda :) ), a już całkiem nie nadmienię że za granicą w sklepach "netto" zarabiają za te samą pracę 2/3/4 razy więcej (to również moralne i etyczne nieprawdaż :D - przecież polak może za półdarmo). Na szkoleniu mówią jak to nie jest kolorowo, jaka panuje nieziemska atmosfera (nawet mają propagandowy filmik :D), że można wręcz napawać się i żyć tym szczęściem, że się tam pracuje. Okazuje się jak wszędzie, że jest inaczej. Donosicielstwo, arogancja, egoizm, nutka faszyzmu, wyzysk, niewolnictwo, no i mania wielkości co poniektórych. Chyba pracujesz w innym wymiarze albo w odległej galaktyce :D
16
nettowiec 2017-05-31 21:12
Odpowiedzcie jak to jest, każdy kto tu się wypowiada zna pracę "od podszewki", a netto w ogłoszeniach o pracę, dalej mami przyszłych pracowników - wyjątkową atmosferą, rozwojem - awansami wewnętrznymi, wysokimi pensjami, szacunkiem etc. O co w tym wszystkim chodzi ?
2
Bao 2017-05-31 22:57
Idź i się przekonaj o ile już nie robisz. Gwarantuje rozpaprany kręgosłup, z czasem bóle w nadgarstkach, zero szacunku ze strony kierownictwa, częste tyranie po 7/8 dni pod rząd, po czym na ogół "aż" jeden dzień przerwy, żadnych podwyżek nawet po kilku latach pracy i tak długo można wymieniać. Idź pobaw się to zobaczysz co oznacza ich slogan "więcej za mniej". Wyżej ktoś to idealnie zobrazował. Jest to kołchoz w którym pracownik jest zwyczajnym "towarem" który się eksploatuje. Cała piękna otoczka jest tylko propagandą żeby ściągnąć sobie niewolników. Teraz niewolnika nie łapie się siłą , tylko mami pięknymi słowami jak to robią wasi podwładni zajmujący rządowe stołki. Za te pieniądze szkoda zdrowia tak fizycznego jak i psychicznego. Osobiście odradzam.
23
nettowiec 2017-06-01 19:50
Dzięki serdeczne !
1
Była pracownica 2017-06-08 23:35
Mogę dołączyć się z przyjemnością do fatalnych opinii na temat pracy w Netto. Pracowałam tam blisko 2 lata. Z początku było jako tako, sklep wysokoobrotowy ale 12 pracowników. ( ogółem ), średnio 3 osoby na zmianie, stopniowo personelu ubywało, ale pożal się Boże okręgowy uznał, że 2 osoby na zmianie wystarczą ( 5 palet do rozładowania, lustra, cenowki, spoty i full klientów, więc w dwójkę siedzimy na kasach), oczywiście pretensje dlaczego nie rozładowany towar, notabene ustawiczne nadgodziny i ściąganie z wolnego na koniec miesiąca wpisywalo się w wykorzystane wolne i prośby o udzielenie dnia wolnego ( będąc w pracy oczywiście) , przychodzisz 20 min. wcześniej by przeliczyć kasetke ale nie możesz tego wpisać w godziny pracy( bo wg. kierownictwa to przygotowanie do pracy, czyli nie płatne ,średnio wychodzi na tym 7 godz. w miesiącu robisz za darmo), Podwyżki ?! Zapomnijcie, widocznie debile w zarządzie uważają, że praca w netto to zaszczyt, więc na co ci kasa. Reasumując, kiedy zostało nas 8 osób w ogóle, (na cały duży sklep, wszystkie zmiany) powiedziałam DOŚĆ, złożyłam wypowiedzenie i przeszłam do pewnej firmy ( znanej z reklam...) i przekonałam się że można pracować normalny tempem (6 osób na zmianie to norma ), bez stresu, okrojonych nadgodzin, z podwyżką, dobrym socjalem czyli można pracować NORMALNIE. Zdecydowanie ODRADZAM pracę w netto-getto.
29
xxx 2017-06-16 20:43
Ja nie kłamię tylko piszę jak jest w tym Netto co pracuję , więc nie porównuj każdego Netto w którym ty byłeś !!! Jeszcze raz piszę wszystko zależy od Kierowników !!!!!
2
Lena 2017-06-20 03:25
A w jakiej sieci pracujesz teraz... pewnie w Lidlu; zastanawiam się, czy przedłużyć umowę w Biedronie, jakoś teraz jest lepsza atmosfera i traktowanie, bo brakuje pracowników, ale rok temu chciałam zrezygnować po I-wszym dniu, po pół roku też jeszcze nie było ciekawie i "mobbingowo"...
Mateo 2017-06-27 17:07
wczoraj chciałem zrobić zakupy w 115 we Wrocławiu, sięgając po brzoskwinie naruszyłem spokój rojowi muszek, innych warzyw nie odważyłem się ruszać, skrzynki i puste kartony walały się na przejściu. MASAKRA!
2
Mateo 2017-06-27 17:10
wczoraj chciałem zrobić zakupy w 115 we Wrocławiu, sięgając po brzoskwinie naruszyłem spokój rojowi muszek, innych warzyw nie odważyłem się ruszać, skrzynki i puste kartony walały się na przejściu. MASAKRA!
2
Klient Z EOP 2017-07-01 07:50
Jestem klientem ktory współpracuje z Dania wiec mam pytanie do dyrektora sprzedazy kiedy bedzie prawdziwe maslo w weekendowej promocji, bo dzisiaj zmuszony jestem gdzie indziej zakupic ten produkt?

2
mateo 2017-07-02 18:25
z tego wynika, że jestem tym INTELIGENTNYM KLIENTEM- WYSTARCZY ZAPYTAĆ
1
G 2017-07-07 19:44
Jedna z najgorszych jeżeli nie najgorsza sieć średnich sklepów do pracy w Polsce. Zarówno pod względem zarobków jak i przestrzegania KP.
8
AUDYT 2017-07-13 15:08
Kiedy ktoś się w końcu zabierze za tą zapchaj dziurę ze strzelc Percie
1
Ecia 2017-07-21 21:20
Źle się dzieje w netto Pniewy...nikt głośno nie mówi bo się boją stracić pracę. Kierowniczka robi z ludzmi co chce jest bezkarna....może ktoś się tym zainteresuje. Nigdy w życiu praca w netto Pniewy :(
2
Kowal 2017-07-21 21:26
Netto pniewy mobing:(nigdy nie tam do pracy:( robisz za 3 a tleniona Cię szmaci:(Pracowałem tam i za długo......Netto GETTO
3
Kowal 2017-07-21 21:40
W 370 jest mobing a kierowniczka tragedia :( szmaci ludzi na maxa. Zastanawiałem się i czaly czas to robię czy ktoś zrobi z nią wreszcie porządek. szkoda mi tych ludzi co tam pracują -teraz patrzę jako klient na całe szczęście
2
Szczęśliwy dzisiaj. 2017-07-22 11:06
Praca niezapłacona myślę ,że przynajmniej powinno się zarabiać 2 razy więcej za tak ciężką pracę. Na zmianie zawsze tylko 2 osoby i kierownik . Jedna na kasie druga na sali sklepowej. Motywacja w Netto polega na ciągłym poganianiu i poròwnywaniu do innych najsprawniejszych pracownikòw , którzy nie chodzą tylko biegają po sklepie i prześcigają się , kto szybciej rozłoży towar( ale to niestety cecha niestety większości Polakòw). Ogòlnie powiem tak zmieniłem pracę i to była najwłaściwsza decyzja w moim życiu. Taka praca za 1600 zł to porażka i wyjście chyba dla zdesperowanych.
5
ZAINTERESOWANIA 2017-07-25 17:51
Hej czy pracuje ktoś w netto w Płońsku proszę o opinię na temat pracy atmosfery zarobków i kierownictwa. Słyszałam że wszystko jest ok ale dlaczego w takim razie wciąż szukają tam ludzi do pracy
Julita 2017-07-26 10:57
@Ecia opisz dokładnie sytuację. Co takiego zrobiła kierowniczka? @Kowal jesteś pewny, że to mobbing? pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników.
pniewiak 2017-07-31 13:29
Getto Pniewy.
Oczywiście że nikt nie zrobi. Kierowniczka przecież się uczy, 8 miesiąc już:)
czyli nauka jej nie szła nie idzie i już nie pójdzie. Okres próbny wszędzie trwa 3 miesiące a ją okregowa będzie bronic non stop aby się nie przyznać ze tak słabą osobę wybrała na to stanowisko :) A blondi to wykorzystuje i ma wszystko gdzieś. Miała być z najgorszą kasjerką na zmianie i co??? Sobie same pierwsze zmiany ( lato komu się chce popołudniu być w pracy), a jej same drugie, byle mieć spokój zrobić swoje i korzystać z wakacji. A do innych pretensje że z nią nic nie zrobili. A jak ona raz była to kasjerkę sćiągła do pracy bo "z nią nie można nic zrobić". Już nie wspomnę ze żadnego całego weekendu nie jest w pracy. Kierowniczka to może a inni niech szarpią oni rodzin nie mają i nie chcą spędzić wolnego z dziećmi.... Żenada...
Ecia 2017-08-04 16:38
Święta prawda może ktoś nad okręgowa zareaguje jeśli ona problemu nie widzi bo co pracownicy im się się wierzy. Na jej zmianie o godzinie 11 palety na sklepie ze ludzie nie mają jak chodzić (przecież jest zakaz)ale jak okręgowej nie ma to robi co chce. Ona z telefonem prowadzi rozmowy prywatne i nie interesują ja klienci. Jest monitoring więc można sprawdzić jak udaje że pracuje tylko przy okręgowe. Poniza ludzi przy klientach jest przesmiewna i złośliwa. Grozi zwolnieniem bo każdy pracownik jej zdaniem jest do niczego . Może warto ja zwolnić a nie ludzi i dac na jej stanowisko osobę kompetentną. Robi zamęt wśród pracowników , kłamie i zmyśla bzdury dążąc tym to sklocenia całego personelu. Ludzie uciekają z netto pniewy bo tak się nie da pracować. NIGDY WIĘCEJ PRACA W NETTO PNIEWY.
1
Ecia 2017-08-04 16:52
Poniza ludzi przy klientach tekstami ,,myśl wreszcie co robisz" jesteście ludźmi specjalnej troski " jak długo jeszcze będziesz rozkładać towar" jak ktoś zachowuje straszy zwolnieniem z pracy . Tego się nie da opisać co ona robi a najgoresze ze zawsze się wybroni przed okręgowa. Jedna osoba dostaje na raz tyle zadań ze nie wie co ma robić pierwsze. Przetrzymuje ludzi na na-nagodzinach.
1
Niedoszły pracownik 2017-08-04 22:29
Szukam pracy i myślałam o netto Pniewy ale z tego co słyszę od ludzi to ta kierowniczka nie jest do końca ok. W sensie po wyglądzie nie ocenia się ludzi ale w jej przypadku idzie wygląd z ludzkością w parze. Ludzie uciekają i pytanie dlaczego ??? Zresztą jak ona się zachowuje masakra:( niesmaczne zachowanie ,,Pani kukly" jak wybieracie ludzi na takie stanowiska ????? Bierzecie co popadnie czy jak? ?????
1
Ecia 2017-08-04 22:33
Może to Pani Cecylia tafelska???w 370 pniewy jest dokładnie to samo....
1
Nettowianka 2017-08-05 19:48
Taka jesteś mądra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kryje i nie chodzi o bzdury tylko fakty!!jak można kogoś zwolnić bo akurat zachorował? Jak można dac jednej osobie kilka zadań jednocześnie co jest niewykonalne? Jak można wyjechać koloniami na sklep po 10 i to żeby jedną? Jak ? Bi w 370 można taka mamy kierowniczke! Tylko nie można pójść jak można kłamać i ile ??? Jest monitoring czy jest osoba którą się zajmie tym? ??? Dużo by pisać tylko po co jak ona się czuję bezkarna. Jedna zastepczyni powiedziała okręgowej i co???,nic bez zmian tylko tyle że ta co powiedziała prawdę ma przerabane!Gdzie mamy jechać że skarga do motanca? Bo brak sił i słów . :(
5
Beata 2017-08-09 11:29
w okręgu 409 Wrocław jest dokładnie jak piszecie, mobbing!!!!!!!!! brak szacunku do starszych, brak pomocy dla nowo przyjętych!!!!!!!!!! wieczne nieuzasadnione pretensje, zmuszanie ludzi do nadgodzin!!!!!!!!!! i do tego zabranie premii mimo ciągłej obecności w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????? maja pretensje że nie ma ludzi ale pytam sie kto tych ludzi tak na prawdę zraża!!!!!!!!!!!!!
1
BEATA 2017-08-11 13:51
szmacą! selekcjonują kogo zachować kogo wycyckać i wyrzucić!!!!!!!!!!!!!!! atmosfera biegającego szczura!!!!!!!!!!!!!!!!!! nia ma zmiłuj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UNICAJAJCIE , OMIJAJCIE!!! NIE WARTO SIEBIE NISZCZYĆ DLA ........WYŚCIGÓW SZCZURÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
C. 2017-08-12 14:03
Witam.. tak to Ja jestem Cecylia.... z 370 czy ktoś kto tu wyraża swoje żale wie że jest coś takiego jak ochrona danych osobowych? Wszystkie panie przebywające na L4 po wydobrzeniu zapraszam na rozmowe w cztery oczy bo to jest sztuka, nie hejtować anonimowo....to tchórzostwo jest nic innego .
2
Aurelia 2017-08-18 19:02
Witam. Ludzie Czy wy nie rozumiecie osób zarządzających? Jesteśmy od roboty! wykonywania poleceń! Nie zawsze jesteśmy do Waszej dyspozycji!! Kochani, to nie Wy obrywacie!Wszystko zależy od kierownictwa!!
2
Aurelia 2017-08-18 20:02
Nie chce mi się wierzyć że zabierają premię pomimo obecność? Co na to kierownik?
1
Aurelia 2017-08-18 20:06
A poza tym to nie jest okręg tylko numer sklepu!!!!!!!!
1
Muszka 2017-08-18 20:23
Info dla Audytora.
Dlaczego zgadzamy się na używanie przemocy w Netto?? To jest nie do pojęcia.Zainteresuj się tym. To jest dopiero problem. A nie że kierownik układa grafik tak czy inaczej.mamy więcej problemów na sklepie niż ci się wydaje...
1
Ciasteczkowa 2017-08-18 20:40
Witam
Zgadzam się. Z muszka dlaczego nie zajmie sie przemoca na sklepie netto .
Dlaczego personalni nie staną po stronie poszkodowanego i nic z tym nie zrobią. Kierownictwo ma zwiazane ręce.
Wszyscy oskarżaja kadre zarządzające na danym sklepie a nikt nie rozumie co sie dzieje w biurze i tak na prawdę osoby pracujace maja zwiazane ręce.
1
Hocp 2017-08-18 20:45
Cześć problem na sklepach jest poważny ale o przemocy slysze poraz pierwszy.
To jest nie do pojecia ze na sklepach moze dojść do czegoś takiego.
Bhp 2017-08-18 20:50
Witam
Z tych opini wynika że najwięcej do powiedzenia mają pracownicy którzy nic nie robią a przez przypadek dowiedzieli sie że trzeba pracować .ale po co mozna oskarżyć kierownictwo o mobing.
1
zdumiona 2017-08-18 20:56
zgadzam sie. przemoc w netto? pierwszy raz slyszę.. Ale jesli jest to trzeba to jak najszybciej wyjascic.
1
ala 2017-08-18 21:06
przecież nadgodziny w Netto są płacone lub oddawane!! i nikt mi nie powie że nie!!
pracownik 2017-08-19 20:17
o którym sklepie mówisz? kiedy to było?szok!!
Czwartek 2017-08-20 22:01
Witam. Pytanie z trochę innej beczki. Jakie wymagania co do wykształcenia są w netto na stanowisko kasjera?
Koszalin 2017-08-22 02:41
Czy pracując w niepełnym wymiarze godzin można dostać jakąś premię albo dodatek kasjerski? Ile wynoszą?
szymii 2017-08-23 12:37
W tej firmie nie ma czegoś takiego jak dodatek kasjerski a co do premii to jest premia uznaniowa przyznawana przez kierownika sklepu.Pula premii to jest kwota 250 zł brutto miesięcznie do podziału na 5 sprzedawców.
1
szymii 2017-08-23 12:39
W tej firmie nie ma czegoś takiego jak dodatek kasjerski a co do premii to jest premia uznaniowa przyznawana przez kierownika sklepu.Pula premii to jest kwota 250 zł brutto miesięcznie do podziału na 5 sprzedawców.
Hitler 2017-08-24 20:40
Hahaha ???? muszki były gratis ????
1
Kasia 2017-09-04 18:39
Pracował lub pracuje ktoś w sklepie nr 329 Nowe Miasto Lubawskie? Jaka atmosfera i zarobki ?
dizzy 2017-09-06 12:17
Pracuje obecnie w sklepie w Nowym Mieście Lubawskim. Mamy nową ekipę - dużo osób się uczy . Jest ok. Zarobki - 2150 zł brutto + premia. Zapraszamy!
2
Julita 2017-09-13 15:02
To forum dotyczy firmy NETTO SIEĆ SKLEPÓW w Kobylance. Proszę o pozostawianie opinii na temat warunków pracy i swoich doświadczeń związanych z firmą. @ihab nie można nikogo obrażać na forum. Zapoznaj się więc z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz swój komentarz.
ha ha ha 2017-09-15 15:32
Każdy pisze co chce wazeliniaro
Pracownik 2017-09-18 13:10
Zdecydowanie odradzam pracę W netto szczególnie we Wrocławiu.pracowałem krótko ale to co tam się dzieje przekracza ludzkie pojęcie. Pracownicy nie dość że mało zarabiają W tym pożal się Boże premia 400zł to jeszcze trzeba robić za trzech. nie ma ludzi I nie będzie jak będą tak gnoic pracowników i jak będą tacy kierownicy jak są którzy nie umieją nawet porządnie grafików zrobić. O urlop trzeba chodzić I się prosić po czym pozniej jak się okazuje problemy personalne I urlopu się nie dostaje. Przeceniaja produkty przeterminowane żeby nie poszło W straty. Ciągle nadgodziny A kierownicy wolne po 6 dni. Ludzi nie ma do pracy i przyjmują kogo popadnie I wtedy wszystko trzeba robić samemu. Góra wcale nie reaguje na to co się dzieje W sklepach. Porażka Z tą siecią Netto . nawet się tam nie pchajcie bo nie warto skończycie tylko z nerwicą .
SCOTTIE 2017-09-18 22:53
Na co zapraszasz te Panie ? Ja się już zląkłem.
Pracownik 2017-09-19 16:16
Porażka to co się dzieje na tych sklepach we Wrocławiu. Pracownicy spóźniaja się miesiąc w miesiąc A kierownik to tuszuje I te osoby i Tak dostają premię choć nie powinni. Pracownicy przychodzą pijani do pracy i nikt na to nie reaguje. przyjmują sama patologię. Jest sprzedawany towar przeterminowany żeby tylko przypadkiem nie poszło W straty. Straszą naganami jeśli ktoś nie chce zostać po godzinach. Tak zmuszają do pracy. kierownicy co niektórzy powinni siedzieć jako sprzedawca A nie siedzieć W biurze .odradzam nie pchajcie się tam.
Zostaw swoją opinię o NETTO SIEĆ SKLEPÓW - Kobylanka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NETTO SIEĆ SKLEPÓW