brak logo

Margo Netia

Olsztyn

Opinie o Margo Netia

anonim 2011-08-05 17:57:47
Z tego co wiem praca albo 5,5h albo 6,5h-więc jakim cudem ogłaszają się w necie, że podstawa 1300? przy 10zł. za h? Biorąc pod uwagę ilość roboczych dni w miesiącu i stawkę godzinową-to 1300zł. brutto z kosmosu wzięte. w samym sierpniu pracując po 5,5h na dzień przy 23 dniach roboczych brutto wychodzi 1265zł.-a sierpień obfituje w dni robocze...wyplata na rękę to nie całe 950zł.
więc jak to jest z tą wypłatą deklarowaną w ofercie pracy?
super zioło 2011-08-09 00:42:52
czasem pracujemy w soboty , wiec wszystko się zgadza na popołudnie 1300 i wiecej jak ktos bierze prowizje , a na biznesie wychodzi do 1500 + prowizje, wiec suma sumarum zbiera sie pare złotych
super zioło 2011-08-09 00:47:51
1265 -18% student = 1037,30 netto, jak ktos zusy to wiadomo ze wiecej odchodzi, ale chociaż umowa jest z zusem, a nie o dzieło jak u innych , no i ta prowizja, w tym miesiącu to chyba każdy zgarnie grosza:)- dali system więc nie ma pustych przebiegów
anonim 2011-08-22 21:17:45
Ja podpisałam już umowę i całkiem nieźle mi idzie, co dzien coś wpadnie są tacy co robią i po 5 dziennie co prawda nie zawsze ale z naszej paczki sa ze 2 takie osoby. Kaska wypłacana jest przed czasem a to też duuży plus.
anonim 2011-08-29 13:59:50
anonim - 2011-08-22 21:17:45

Ja podpisałam już umowę i całkiem nieźle mi idzie, co dzien coś wpadnie są tacy co robią i po 5 dziennie co prawda nie zawsze ale z naszej paczki sa ze 2 takie osoby. Kaska wypłacana jest przed czasem a to też duuży plus.

przed czasem? skończyłam współpracę miesiąc temu i jeszcze nie otrzymalam wypłaty gdzie ludzie z mojej grupy dostali kase w zeszlym tygodniu nikt nic nie wie szef nie odbiera kierowniczka nie odbiera a bobek ktory ja zastepuje w kolko pyta czy umowe czytalam tylko tak sie sklada ze dwie osoby wyplaty nie dostały jak mam wytłumaczyś dziecku że nie ma nic na obiad bo Maro ma w (usunięte przez administratora)pracowników zwłaszcza byłych
Lukasz 2011-09-02 18:43:55
Ja tam wypłatę dostałem normalnie, mało tego nawet o kilka złotych więcej, po prostu zaokrąglili mi do pełnej sumy. Mam nadzieje że jak odejdę też tak będzie ale pewnie tak bo szefowie spoko.
anonim 2011-09-04 19:22:38
ja tam tez dostałem wiecej, nie chce mi się wierzyć ze Ci nie wypłacili, a tak na marginesie to szefowie są z Warszawy , pomóc pomogą , ale raczej się nie spoufalają z pracownikami, więc w jaki sposób otrzymałaś nr do nich i twierdzisz że nie odbierają, W Olsztynie jest kierowniczka i koordynator, lub zawsze któryś z tych z Warszawy, raczej problemu z kontaktem z nimi nie ma.
anonim 2011-09-06 09:03:27
a ja nie normalnie, bo więcej:)
oszusci!!!! 2011-09-21 12:19:55
ludzie nie dajcie sie oszukac!!!! a co do tych pozytywnych koment to spojrzcie ze zostaly napisane w tym samym dniu i to w jakich odstepach czasowych 1:21, 1:26 to daje do myslenia ze to konspiracja na tym forum przez tych pracownikow lub pracownika!!!!!! lub moze sam pan (usunięte przez administratora)o sie tak porwal na napisani9e tych komentarzy!!!!!!

w Ol jest wiecej call center gdzie mlodzi ludzie maja dobry start!!! Np. Transcom tam to przynajmniej call center jest z prawdziwego zdarzenia, a nie śmietynik jak w tym calym margo nawet kuchni nie ma traktuja cie jak smiecia a nie człowieka!!!!
aga 2011-09-23 16:05:49
Niestety ale praca w tej firmie to rzeczywiście strata czasu. Początkowe ustalenia przy podpisywaniu umowy wskazują, że wymagana miesięczna norma to 12 podpisanych umów. Pracodawca określa jasno, że jest to proste do osiągnięcia oraz taki wynik sprzedaży wystarczy, by się utrzymać na określonym stanowisku. Pracowałam od połowy miesiąca, więc drogą prostej dedukcji moja norma obejmowała 6 umów. Podpisałam 4, jeden, stuprocentowy kontakt miałam umówiony na poniedziałek. Dzisiaj dostałam wymówienie za, podobno, niskie wyniki sprzedaży. Dlatego też nie rozumiem, jaki sens w błędnych ustaleniach początkowych? Pracodawca, kierownictwo olsztyńskiej filii MARGO powinien ustalić po prostu wyższą normę, by uniknąć nieporozumień oraz niekorzystnych opinii na temat swojej firmy.
zez 2011-09-24 22:25:22
jak ktos nie przechodzi szkolenia to nie podpisują umowy, a 4 szt w ciągu 2 tygodni to tragedia, ludzie piszą po ponad 20 więc mają i prowizję , a skoro ktoś pisze 4 sztuki to nie ma co się dziwić że cię posunęli , szkoda stanowiska i czasu twojego i ich. a codo tych komentarzy to widzć że kilka jest twoich z tego samego ip?
znowu ja 2011-09-24 22:29:00
jeszcze jedno .... dlaczego właśnie Transcom???? czy to nie konkurencja pisze komentarze bo traci pracowników??? Pozdrawiam . i zapraszam na rekrutację ! Pana/Panią koordynator/a właśnie trwa nabór:)
frejka 2011-09-27 19:51:14
aga miałam dokładnie tak samo jak Ty!!!! Nie polecam pracy w tej firmie!!!! Okropne warunki: stary sprzęt, zabrudzony i brak kuchni!!!! Wiecej nie bedę sie rospisywać bo faktycznie to co napisamo w samych negatywach to prawda!!! Nie dajcie się omamić!!!!
frejka 2011-09-27 19:54:44
i jeszcze jedno!!! Tutaj pracują osoby z Trade Group pewnie niektórym z was ta nazwa żle się kojarzy jak nie wiecie o co kaman to zapraszam do lektury: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,94690,0,0
anonim 2011-09-28 15:43:47
a nie wiecie jak jest w Wawie? gdzie ?co ?jak i za ile?
anonim 2011-09-30 22:40:53
jestem nowym pracownikiem , ale zarabiam więcej niż moi starzy razem.
a w transkomie też prac 6/h brutto a tutaj 10+ premie+prowizje , kuchni faktycznie nie ma , ale ja kucharzem nie jestem:) teraz stawiają jeszcze podobno 80 stanowisk gdzieś w Olsztynie.
alan 2011-10-06 17:51:32
anonim - 2011-09-30 22:40:53

jestem nowym pracownikiem , ale zarabiam więcej niż moi starzy razem.
a w transkomie też prac 6/h brutto a tutaj 10+ premie+prowizje , kuchni faktycznie nie ma , ale ja kucharzem nie jestem:) teraz stawiają jeszcze podobno 80 stanowisk gdzieś w Olsztynie.

Ja tam nie wiem o co chodzi pracuje sie ok wyplaty tez niezle np. za sierpien dostalem 1800 na lape + 200zl za konkurs wiec jak widac mozna zarobic i to za 6,5h dziennie gdzie jest jeszcze czas na studia czy imprezy, z reszta jak pisali wczesniej stawka jest rosnaca ja mam 11zl ale juz od listopada mam juz miec 12 wiec mysle ze bedzie tylko lepiej.
zawiedziona 2012-01-18 17:19:38
Już chyba jasne kto to pisze albo zapatrzony poczatkowy pracownik albo kierwoniczka heheeheheh
nooooo 2012-01-27 15:11:56
nie koniecznie, ja pracuję tu od Lipca i nie narzekam, wypłaty sa zawsze w terminie, atmosfera i ludzie zaje***ci :D, więc jeżeli się do czegoś nie nadajesz to się do tego przyznaj a nie pierdolisz głupoty, a w umowie jest jasno zaznaczone że wynagrodzenie (w przypadku rozwiązania umowy) dostajesz w 60 dni po podpisaniu rachunku który podpisujesz na koniec miesiąca
niurka 2012-03-03 13:17:28
ODRADZAM!!!! szukajcie sobie gdzie indziej etatu!!!!! Nie dość, że na wynagrodzenie trzeba czekać miesiącami to jeszcze trzeba czekać na PIT 11 nie wiadomo ile!!!! Nie mogę złożyć przez nich zeznania podatkowego a dodzwonić się też do nich nie można! Tak ze wszystkim działają!!!!!
byly pracownik 2012-04-26 20:44:56
nie polecam (usunięte przez administratora) przyjmuja nie mowia prawdy a wyplaty jak praujesz to masz w terminie a jak nie to sad inaczej nie dostaniesz szkoda slow i czasu na takiego pracodawce
hój 2012-05-01 19:58:26
gdy Cię zwolnią czy się sam zwolnisz zapomnij o wypłatach których jeszcze nie dostałeś!!!!! Otrzymując wypłatę z końcem następnego miesiąca, zwalniając się można pomarzyć o dwóch ostatnich miesiącach. To się nazywa korzyść z pracownika! Już wiem dlaczego taka tam rotacja ...
anonim 2013-02-19 22:55:30
Słuchajcie ludzie strzeżcie się tej "Firmy" - amatorszczyzna pełna - nie wiem jak to jeszcze może funkcjonować - o wynagrodzeniu możecie zapomnieć. Nie polecam - porażka
.... 2013-02-23 10:20:54
Ciekawe kto pisze takie komentarze??/ Firma od grudnia 2011r nie zatrudnia pracowników, a tu komentarze z 2012 i 2013, człowieku zastanów się , łatwo złapać cię po IP i skończyć z tobą w sądzie. Chyba konkurencja nadal wystraszona że straci swoich ludzi, ok strzeżcie się, nie znacie dnia ani godziny
radzio 2013-05-17 16:54:05
stary margo od 2011 roku nikogo nie zatrudnia w Olsztynie ani w Warszawie , widocznie dobrze szalał na Warmii i mazurach a także na Mazowszu z tego co wiem to masa firm konkurencyjnych padła i są źli że wszedł koleś na ich teren i robili mu pod górkę, a do pracy drzwi się nie zamykały, każdy chciał pracować tylko nie było już gdzie, ludzie dojeżdżali po 50 km do pracy aby tylko się załapać. Niestety później przejęła to inna firma jakiś kalkom, i wszystko padło, ale z tego co wiem to margo nadal działa w warszawie i gdzieś na południu polski tylko nie wiem czym się zajmują. ten cały właściciel był ok tylko później to sprzedał w udziałach dla kolkomu i wyszedł syf
jaro 2014-02-07 00:21:01
Margo świetnie się trzyma i rozwija, nadal zatrudnia i w Olsztynie i w Warszawie , a dodatkowo jeszcze w 4 innych biurach,. W Warszawie mieli fajną kampanie medialną. W Olsztynie pokaz sztuk walki podczas rekrutacji. Z tego co wiem to świetnie im idzie , działają na kilku płaszczyznach ale z głową. Pozbyli się plepsu i zatrudniają z tego co wiem to około 60 osób w samej Wawce, Co prawda to prawda wybili konkurencję w Olsztynie
jaka kasa 2015-01-15 13:05:19
no dobra ja bym chcial sie dowiedziec jakie pieniadze i jaka kasa jest z tych prowizjii chyba ze to jest jakos totalnie inaczej roziwazywane. jak to tam jest teraz z praca w 2015 roku. istotne jest dla mnei cyz kasa jest na czasi czy mozna byc zadowolonym z warunkow pracy w margo metii. prosilbym o informacje
ramon 2015-03-25 19:20:10
ciężko odpowiedzieć Ci na to pytanie , bo oczywiście konkretna ilość kasy zależy od konkretnej ilości umów które się podpisze i tak dalej i tak dalej. Nic niestety nie jest takie proste do określenia w tym przypadku. Nie mniej czy warto - myślę , że tak jesli przychodzisz tutaj do Margo Netii aby pracować a nie użalać się nad sobą
endomondo 2016-05-11 20:10:46
nie dziwię się, skoro była kierowniczką. To na pewno są inne zasady funkcjonowania na takim stanowisku :)
Zostaw swoją opinię o Margo Netia - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Margo Netia