brak logo

Kettle Produce LTD

Szkocja

Opinie o Kettle Produce LTD

kaśka 2009-08-20 19:51:25
ogólnie beznadziejna firma. Pracowałam tam 4 lata temu jedynie przez miesiąc i dziwię się, że jeszcze w ogóle funkcjonuje. Polecam tylko i wyłącznie jeśli myślisz o wyjeździe do Szkocji i potrzebujesz czegoś od zaraz i na krótką chwilę. Długo wytrzymać się tam nie da. Człowieka traktują jak maszynę- stoisz przez 8h nad taśmą i nawet rozmawiać nie można, co chwila słychać jedynie "faster, faster" chociaż, przynajmniej kiedy ja tam pracowałam, większość pracowników po angielsku umiało jedynie "hello". Atmosfera tragiczna, zimno,( usunięte przez administratora ) Po miesiącu znalazłam coś lepszego i rzuciłam KP bez żalu.
2
andrzej 1948 2010-03-21 18:48:22
Każdy ma swoje racje. Pracuję w Kettle od 3 października 2006. jakoś do tej pory nie narzekam. Wprawdzie zarobki nie są rewelacyjne a praca ciężka, ale myślę dotrwać do emerytury. Dojeżdżam z Kirkcaldy około 17 km, samochodem z kolegami. Kiedyś, a było to w rok po podjęciu pracy opisałem moją drogę do Kettle i do Szkocji w "Pracy i Nauce za Granicą" - cykl nosił tytuł "Balmalcolm storry".
2
anonim 2011-01-31 16:38:40
to prawda polak polakowi nigdy nie pomoze jestem tu od 2 miesiecy i powiem ze zdązyłam to zauwazyc polacy strasznie sie noszą jakby nie wiadomo co robili w tych FABRYKACH własnie dzis poznałam taka jedna pania MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pijo 2012-01-02 02:26:39
panie z agencji do niczego sie nie nadaja przyjezdzasz na overtajmy ekstra a okazuje sie ze ich nie ma...ale masz koszty. banda szkockich tumanow team liderow bez szkoly, pomiata polaczkami, donosy, zimno, wilgoc, itd.
wrcorzeł 2012-03-01 13:42:32
witam wszystkich z kp.mam rozmowe w sprawie pracy na przyszły wtorek ,na balmalcom czy ktos mi powie jak tam dojechac z kirkcaldy,jestem tu dopiero pare dni,no i jak wygladaja te rozmowy o prace,szukam kogos z autem kto tam jezdzi do pracy,prosze zainteresowanych o jakis kontakt,[usunięte przez moderatora]
Kmić 2014-03-03 21:28:21
Proponuję napisać do nich a na pewno się odezwą. To całkiem spora firma, więc na brak ofert raczej nie będą narzekać.
Ułanekpodokienkiem 2014-04-08 01:16:03
Próbował się ktoś z nimi kontaktować, czy raczej nikt nie chce mieć do czynienia z kettle? Na jakie stanowiska w ogóle można u nich aplikować?
krops 2014-06-18 08:30:18
A czy oni w ogóle oferowali coś ostatnimi czasy, bo na internecie pustka, nie ma ogłoszeń od nich. Może nikogo nie potrzebują na chwilę obecną.
QS 2014-07-25 17:28:08
Ostatnie przyjęcia do Kettla były jakoś w październiku 2013r. Od tamtej pory nie ma przyjęć. Ewentualnie przez agencje pracy ale w tym momencie mało pracy i pewnie dopiero zacznie się od września.
zeman 2015-01-25 03:13:21
czytałem że wylecieć można było w każdej chwili z powodu kiepskiego humoruosób panujących tam na miejscu pracy. I dostawało się 2 godziny na opuszczenie packa i miejsca zamieszkania. I nikogo nie obchodziło czy pójdzie się mieszkać do znajomych (o ile ich już się dorobiło) czy pod most. Możecie się do tego odnieść?
2
olgierd 2015-03-30 21:15:13
Nie brzmi to zbyt optymistycznie jeśli mam być szczery, rzekłbym nawet, że brzmi to tragicznie, jeśli rzeczywiście potrafią kogoś zwolnić z powodu humoru. Chyba powinno się podawać jasny powód zwolnienia, chyba, że to nie jest umowa o pracę. Bo jakie umowy teraz proponuje kettle produce na start i czy umowa o prace na czas nieokreślony jest w ogóle możliwa?
Scott 2015-05-21 09:37:11
Zastanawiam sie jak to wogóle funkcjonuje?totalny chaos ,wyzysk pracoweników z agencji,jezeli na start w szkocji to ok.Korupcja , nepotyzm , kontrakty po znajomości.
....... 2016-06-29 13:54:25
Jak tam praca wyglada ??
isu 2016-08-04 21:41:12
Hmm, jezyk angielski chyba nie jest trudny do tłumaczenia wiec moles sobie przetlumaczyc nawet w translatorze wieksozsc zwrotow i dowiedziec sie czy faktycznie maja jakieś rekrutacje czy nie, chociaz wiekszosc opinie jest negatywnych, dlaczego nie polecacie?
Zostaw swoją opinię o Kettle Produce LTD - Szkocja
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kettle Produce LTD