brak logo

Termako Interior Service

Gdańsk

Opinie o Termako Interior Service

xyz 2010-06-08 12:40:37
Nie polecam tej firmy. Pracuja w niej nie kompetentne osoby nie znajace nawet dobrze języka angielskiego. Ponadto maja balagan w papaierach jesli chodzi o rozliczenie roku podatkowego. Niestety dwukrotnie musialem placic Urzedowi Norweskiemu, gdyz firma Termako zle rozliczala sie z pieniadzy. Pozniej oczywiscie sie wszystkiego wypierala.
pracownik 2011-01-10 08:58:20
Jest to firma opierajaca sie tylko i wylacznie na klamstwie!! Jeden z jej szefow za 5 PLN dalby sobie w tylek wbic gwozdz pieciocalowy(takiego (usunięte przez administratora)to ze swieczka szukac). Na miejscach pracy maja nadzwyczaj niekompetentnych prowadzacych znajacych troche angielski lecz na robocie nic sie nie znajacych,sa tam tylko po to zeby za byle co odpisywac ludziom godziny. NIE POLECAM!!!!!!!!
anonim 2011-02-12 10:54:48
masz racje nic sie nieznaja pompletni (usunięte przez administratora)
anonim 2011-03-05 21:18:37
Macie racje , jak to wszystko sie trzyma kupy od tylu lat, jak to sie dzieje że tylu ludzi tam pacuje i dostaje wypłaty na czas, jak oni to robią że oddaja tyle statków,jak to sie dzieje ze Ci co piszą te opinie nie piszą tych opini. Sam Nie Wiem jak ta firma działa skoro inne nawet Norweskie Padaja, to nie możliwe
the besciak 2011-03-05 21:30:49
Ja tam pracuje, na Norweskich warunkach,są pewne problemy ale firma pomaga mi je rozwiązać,jestem dobrym pracownikiem-nie pije alkoholu w pracy i prowadzący nie odpisują mi godzin poza tym świetnie znam sie na robocie i rysunku technicznym, nie mam żadnych problemów,pieniązki na czas ferie pengen,,rodzinne i leczenie z Norwegi ,zwroty podatkow ,transport o wyżywienie gratis. Wiem że sa inne podobne firmy ale one zatródniaja w więkrzości pracowników którzy nie dostali zatródnienia u nas, ze względów różnych. Firmy te zatródniaj na nielegalnych warunkach. Dziekuje
1
xxx 2011-03-05 21:46:19
Firma super, Szefowie ok.(nie CYGANIĄ).pracują tu najlepsi pracownicy w swojim fachu,tacy ja Ja. Żeby pracować w tej firmie trzeba spełniać wiele warunków . potrzebne sa: Fachowość ,wieloletnie doswiadczenie,znajomośc rysunku oraz dokumentacji technicznej,znajomosc przepisów instytucji klasyfikacyjnych DNV, GL,Berau Veritas,PRS, Lloyd Register of Shiping,umiejetność pracowania w grupie,kreatywność Znajomość jezyka angielskiego i norweskiego mile widziana
Mądry po szkodzie. 2011-03-18 18:44:10

Zmieniłem firmę jak tylko przejrzałem na oczy. Termako zatrudniając pracowników nie dopełnia obowiązku należytego wynagrodzenia należnego zatrudnionym z ustawy obowiązującej w Norwegi. Firma stosuje zatrudniając system kontraktów podpisywanych każdorazowo przy wyjeździe do prac na terenie stoczni w Norwegi. Na kontraktach widnieje kwota która od około czterech lat rosła od 90 NOK do 125NOK. Umowy zawierają nowy dopisek który mówi że kwota wypłaty będzie mnożona przez współczynnik efektywności aktualizowany co pół roku. Znajomy powiedział mi że teraz wynosi 0,88. Pracownicy pracują w systemie 6 tygodni praca dwa tygodnie w domu. Pracuje się około 11 godzin w ciągu dnia za ustaloną stawkę bez naliczania nadgodzin. Brak dodatku za przebywanie (spanie) poza miejscem zamieszkania. Pracownicy w przewadze to osoby tzw. wyspecjalizowane pracujące w swoim zawodzie już kilka lat. Każdorazowo po przyjeździe do kraju umowa jest zawieszana a pracownik musi iść na urlop bezpłatny. Karygodny jest również brak ubezpieczenia od wypadków w pracy. W zeszłym roku pracownicy sami opłacali swoje ubezpieczenia od wypadku a firma pobierała od nich ksera ubezpieczeń. Ponadto jeżeli chodzi o podatki firma nalicza je z bardzo dziwnych tabel co skutkuje że na koniec roku trzeba zapłacić urzędowi skarbowemu różnicę przynajmniej w wysokości dwóch kontraktów.
anonim 2011-03-18 19:28:38
xxx - 2011-03-05 21:46:19

Firma super, Szefowie ok.(nie CYGANIĄ).pracują tu najlepsi pracownicy w swojim fachu,tacy ja Ja. Żeby pracować w tej firmie trzeba spełniać wiele warunków . potrzebne sa: Fachowość ,wieloletnie doswiadczenie,znajomośc rysunku oraz dokumentacji technicznej,znajomosc przepisów instytucji klasyfikacyjnych DNV, GL,Berau Veritas,PRS, Lloyd Register of Shiping,umiejetność pracowania w grupie,kreatywność Znajomość jezyka angielskiego i norweskiego mile widziana

widzę że prezes (usunięte przez administratora)robi wpisy hehehe
anonim 2011-03-18 19:39:22
Panie (usunięte przez administratora)trochę przyzwoitości. Jak już coś próbujesz zainscenizować to nie udawaj niewykształconego robola robiąc specjalnie błędy. A co do wpisu. Zero rodzinnego, zero chorobowego, zero ubezpieczenia, co innego na umowie a co innego do ręki. Ogólnie nie polecam. Nie wierzę żeby coś się zmieniło od roku.
Samo dno 2011-03-19 23:41:41
Nie padają bo dają łapówy za robotę kosztem wypłat ludzi. Kiedyś tam wpadnie CBA i posprząta. Jak się zwalniałem to mi nawet ferypengi nie wypłacili. Po roku jeszcze musiałem podatek zapłacić bo (usunięte przez administratora) wie co namieszali w papierach.
anonim 2011-07-02 12:31:31
Na jednym z portali pracy nabór na stanowisko pracownika biurowego ogłasza pewna tajemnicza firma Fenix accomodation. Poszukiwałam w necie jakichś info na temat tej firmy i czarna dziura. Wpisując nr tel znalazłam niejaką firmę Interior Service, siedziba mieści się w tym samym miejscu co anonimowa firma z ogłoszenia. Czytając powyższe komentarze już domyślam się w co ta firma gra... A ponad 700 wyświetleń na stronie. Good luck...
iskierka 2011-07-10 18:40:41
wlasnie chca mnie tam na rozmowe, tez wyslalam do fenixa, po przeczytaniu tego chyba zrezygnuje z rozmowy...
Foreman 2011-10-18 21:57:43
A kto tu na tym forum najwięcej narzeka? Nieroby, które nawet waty nie potrafią kłaść i chlejusy - bo firma (o dziwo) pić w pracy nie pozwala. Jeżeli jest tak źle i nie dobrze to dla czego najlepsi (na prawdę wartościowi) pracownicy pracują tu od początku i jakoś nie mają zamiaru wracać do Navco i innych Maritime, z których przyszli? Dla czego nie wypowiedzą się osoby, którym firma pomogła wydostać się z życiowego "bagna" ?
Jakie to typowe, jakie to Polskie....opluć i obwiniać za swoje niepowodzenie wszystkich dookoła (a głównie tutaj właścicieli) tylko nie siebie.
Panowie.... po prostu przestańcie chlać i weźcie się za robotę... bo długo tu pracuję i jeszcze nikomu włos z głowy nie spadł....bez powodu.
Pozdrawiam.
ojejku 2011-11-06 00:12:29
Foreman a powiedz dlaczego ostatnio zwolniło się kilku foremanów? Dodatkowo firemka robi w jajo ludzi na umowach. Za takie umowy idzie sie siedzieć w Norwegi.Przy podpisywaniu kontraktu inblanco podpisuje sie wypowiedzenie. I dlaczego firemka jest w tanie rozwiazania? Nowa nazwa to Feniks Accommodation Sp.z o.o. Od początku są jedynie ludzie co potrafia zbajerować tępego szefa zapatrzonego w kase. Moja rada dla przyszłych pracowników bez umiejatności. Wystarczy raz w miesiacu podkapować tego co naprawde pracuje a ma sie przyszłość zapewnioną przynajmniej na rok , pojeździsz za niego.
Prezes 2011-11-06 00:33:16
Termako Interior Krawczyk Osipuk Sp.z o.o ogłasza że na wniosek Norweskiej Inspekcji Pracy dokonano kontroli naszej firmy. W wyniku przeprowadzonych czynności nie możemu pod dawą nazwą firmy nadal oszukiwać pracowników którzy są frajerami w naszym przekonaniu. Teraz puki znowu nie nastąpi nalot i przetrzepanie naszego biura, będziemy robić w durnia ludzi pod nową nazwą Feniks Accommodation Sp. z o.o.
Pozdrawiamy Zarząd. PS: Potrzeba nam nowych głupich od zaraz.
Supervisor 2011-12-19 11:10:58
Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie mialem i nie mam niczego wspolnego z firma Termako. Tak wiec czytam te wasze wypowiedzi i nie moge wyjsc z podziwu. Okazuje sie bowiem ze nie tylko do mnie trafiaja odrzuty eksportowe. Panowie ktorzy tak doniosle pisza na temat oszustw jakoby serwowanych im przez DAWNEGO pracodwace, zapomnieli opisac oszustw ktorych sami sie dopuscili. Nie musze zgadywac, wiem jak to sie odbywa, wiem z autopsji.
Oszustwa o ktorych pisze to oczywiscie, nieszczerosc wzgledem pracodawcy odnosnie swoich kwalifikacji (zazwyczaj o polowe i wiecej naciagnieta) to leserstwo ktore to nie wiedziec czemu nie jest akceptowane przez wrednych supervisorow, az wreszcie pijanstwo ktore przeciez kazdy dobry pracodawca powinien akceptowac, malo powinien wrecz zasponsorowac najmniej raz na tydzien jakis wypad. O zlodziejstwie nawet nie bede wspominal. I teraz taki zwolniony z powyzszych przyczyn delikwent, wypisuje kalumnie na swojego ciemiezyciela, pracodawce, jaki to on nieuczciwy, nie wyplaca naleznych pieniedzy czy tez wrecz je potraca. Ale nie dochodzi do tych pustych glow jakie koszta zwiazane z zatrudnieniem takiego wyzej opisanego trutnia, poniosl ten pracodawca. Bo przeciez kazdemu cwaniakowi przysluguje prawo do oszustwa (to takie dostojne) a glupi pracodawca powinien placic.
Pomysl jeden z drugim dlaczego was wykopali? dlaczego normali pracownicy sa normalnie traktowani a tylko lewusow sie zsyla do kraju. U mie niestety tez jest takich pod dostatkiem. Osobiscie dziele pracownikow na dwie grupy:
Pierwsza to ludzie przyjezdzajacy do pracy aby zarobic nalezne im pieniadze.
Druga natomiast to taka gdzie ludzie przyjezdzaja wziac pieniadze od pracodawcy (szybko sie takich pozbywam)
Konkludujac
Przyjezdzasz do pracy i za prace beda ci wyplacane pieniadze!!!
Pozdrawiam uczciwych pracownikow, nieuczciwi moga mnie pocalowac w(usunięte przez administratora).
Bogdan 2012-01-13 13:52:09
(usunięte przez administratora)pamiętam ciebie jescze z navco. Niezła (usunięte przez administratora)z ciebie była i jest. Kapowałeś ludzi do Modela. Sam nic nie potrafisz zrobić, najgorsza (usunięte przez administratora)była lepsza od ciebie.(usunięte przez administratora)
mario 2012-04-05 23:06:41
Mam ogromna prozbe o wyslanie numeru do pana (usunięte przez administratora)na kom.... szykuje sie mi wyjazd a zaposialem jego numer. Dzwonilem do biura ale nie chca podac. Jesli ktos ma to prosze o wyslanie
sos 2012-04-19 21:53:23
58 341 80 81 Pod tym numerem można go złapać.
byly pracownik 2012-05-30 18:50:37
Witam.Bylem pracownikiem najpierw teraco a potem termako.tez bylem na norweskich warunkach i tez nawet do dzisiaj mam problemy z podatkami.Tak naprawde to nawet norwedzy nie konca potrafia sie dobrze rozliczyc z podatku a urzad podatkowy cztery razy zmienial mi zeznanie w jednym roku (sami nie wiedza co maja odliczyc a za co naliczyc).Prawda jest tak ze latwo sie bierze ale pozniej trodno sie oddaje.Feriepenge zawsze dostawalem tak samo jak i rodzinne.Bylem u nich foremanem przez 4 lata.Szefowie sa jacy sa.(znalem duzo wiekszych durniow) ale da sie z nimi zyc.Nie pracuje u nich bo sam tego chcialem juz dwa lata.
Siedzialem tylko w jednej stoczni i mialem sporo pracownikow . Nikt nie nazekal.Chyba ze chlal przez cztery dni z rzedu i nie przychodzil do pracy wiec sory ale kazdy jest dorosly i wie co robi.
Wyplaty zawsze na czas.
Zasad prosta przychodzisz do pracy robisz co ci kaza i jest o.k. ale jak ktos ma stare zwyczaje z polski to sam sobie winny ( picie ,leserstwo i kradzieze).
Znam dobrze tych foremanow ktorych nazwiska juz padly wyzej bylo kiedys lepiej z nimi.
Tez mialem pseudo fachowcow i nie popracowali za dlugo.
Moglbym sie przedstawic ale nie chce robic fermentu na forum a jedynie podzielic sie opinia.
Ogolnie jezeli naprawde cos potrafic ( nie tylko sie przechwalac) a nie jestescie alkoholikami i nie zachowujecie sie jak psy spuszczone z lancucha to polecam.
Piekny obraz polskiego pracownika mozna zaobserwowac szczegolnie na promach i w samolotach . Zenada az wstyd sie przyznac ze jest sie z polski same pijaki i buraki.
Pozdarwiam i zycze powodzenia .
RF
były pracownik 2012-06-20 22:54:59
p.s.
tak dla porównania polecam firmę POROLET - mały quiz znajdż 10 róznic pomiędzy obiema firmami .Zadanie bardzo proste zatrudnij się w poroleci a po miesiącu na kolanach wrócisz do termako lub fenixa jak kto woli. Obraz polskiej rzeczywistości i polskiego prywatnego pracodawcy .Nie narzekajcie bo moja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a do tej pory mnie boli jak \" dałem sobie szansę zarobić normalne pieniądze w polsce\"
trzeźwym okiem 2012-08-24 00:21:59
Pracując w tej firmie widziałem jak foremani otaczają sie grupą swoich kolesi. Z biegiem czasu kolesie mieli w d.pie prace a jedynie potrafili się wymądrzyć jacy to oni są. Dla właściciela firmy nie liczy sie praca jaką oferujesz tylko kasa za ciebie jaką mogą wyrwać. To co czytałem tutaj, że usuwane są osoby pijące to zakrawa na śmiech. Właśnie pijące maja pierwszeństwo w wyjazdach a nawet kilkakrotne zjazdy karne nie oznaczają końca pracy. Ogólnie w tej firmie na prace mają w większości wszyscy (usunięte przez administratora), byle tylko jeździć. Pozdrowienia dla właściciela.
Juzu 2014-03-01 00:39:57
Długo już tu nikt się nie wypowiadał. Jak wygląda sytuacja w Termako, czy warto w ogóle podejmować trud dostania się do tej firmy?
Kant 2014-03-17 23:49:20
Coś czuję, że lepiej machnąć ręką niż brać do siebie te wszystkie opinie. Spróbować pracy chyba zawsze nie zaszkodzi. Potem rezygnacja na zleceniu jest kilkudniowa zazwyczaj więc luz blues
cedric 2014-03-23 16:08:43
No dobra, ale czy w ogóle Termako kogokolwiek poszukuje, bo w internecie znalazłem tylko tyle, że istnieją.
próbówka 2014-05-14 21:04:41
może warto napisać z takim zapytaniem do firmy, chyba na ich www są dane do kontaktu.. niech sami odpowiedzą na to pytanie?
rf 2014-05-15 08:54:05
Termako jako nazwa juz nie istnieje jest teraz Fenix accomodation na Marynarki polskiej w gdansku.Z tego co wiem to maja sporo roboty.
anastazja 2015-03-26 12:52:34
no to powiem wam że niespodzianka i smuteczek, bardzo mnie zaskoczyliście informacją tutaj na forum że firma upadła i jest w likwidacji, i to akurat jak myślałam że firma Termako Interior Service stanie się może jednak moim przyszłym potencjalnym pracodawcą, no ale cóż nie zawrócę wisły kijem. fajnie że ktoś zapytał czy firma ma zamiar odrodzić się jak feniks czy to już jednak definitywny koniec
leszek 2016-05-20 11:52:15
hej! słuchajcie jak wygląda u nich praca na stanowisku sprzedawcy no i czy też studenci mają jakies szanse realne na rozwój?
Zostaw swoją opinię o Termako Interior Service - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Termako Interior Service