logo Lionbridge Poland Sp. z o.o.

Lionbridge Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Lionbridge Poland Sp. z o.o.

a_a_a 2013-11-21 12:26:46
Dobra praca dla nowych, byleby nie ulec i nie zostać w niej zbyt długo. Szkolenia - nie warto na nie chodzić, to raczej taśmowa produkcja bezwartościowych "certyfikatów". Ludzie są fajni, ale przełożeni nie liczą się z podwładnymi (może poza jakimiś nielicznymi wyjątkami). O umowę o pracę jest bardzo trudno, jedyne co nic nie kosztuje to obietnice. Płace są raczej skromne, ale jak już pisałam - jeśli to pierwsza praca i nie nazbyt długo to warto, jeśli się już na czymś znasz i nie jesteś pod ścianą - raczej trzymaj się z daleka. Jak trafisz do kiepskiego działu to praca może być bardzo niestabilna. Ostatnia rzecz to już wspomniane tu nagminne łamanie prawa - ludzie na umowie o pracę wykonują dokładnie takie same obowiązki jak ludzie na umowie zlecenie. Podsumowując - "Zamek" Kafki.
4
eloelo 2014-01-06 15:30:41
Trafiłam na bardzo fajny zespół i najlepszego TLa w dziale. O podwyżkę było bardzo trudno, o awans również. Zarobki nie są najlepsze, ale po kilku miesiącach umowy zlecenie dostałam umowę o pracę. Jest multisport i opieka medyczna, ale musisz dopłacać. Przysłowiowa woda, kawa i herbata również. Jeśli chodzi o rozwój, najwięcej nauczyłam się od kolegów i koleżanek z zespołów oraz od TLa, który podsuwał mi "sprofilowane" projekty - szkolenia HRowe odbywały się rzadko, a Team Leadzi są różni. To, czy praca będzie przyjemna i rozwijająca, czy też żmudna, męcząca i/lub nudna, najbardziej zależy od tego, do którego zespołu się trafi. Ja swój czas pracy w Lionbridge oceniam bardzo dobrze, ale wiem, że może być to częściowo skutkiem szczęśliwego zbiegu okoliczności.
3
nnn 2014-01-30 19:44:21
Pracowałam w Lionbridge przez około rok, moja pierwsza praca po studiach. Zajęcie kompletnie nie rozwijające (choć podejrzewam że tu wiele zależy od działu/projektu), z drugiej strony świetna atmosfera i przyzwoita pensja, przy tym umowa o pracę. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie zakończenie całej historii - bez żadnego uprzedzenia zwolniono z naszego projektu 50+ osób, w tym mnie. Nieprzypadkowo zatrudniono nas jako pracowników tymczasowych - tydzień wypowiedzenia i finito. : Tak więc radzę uważać...
5
Rukola 2014-04-18 22:24:28
To fakt. Firma zatrudniła ostatnio na zlecenie parę osób obiecując złote góry i przedłużenie umowy po okresie około 6-9 miesięcy, tymczasem po dwóch wyleciało 50 osób z dwóch różnych projektów. Wstyd.
3
obserwator 2014-04-28 21:38:29
ja tylko widze jak firma w ogloszeniach o prace daje wideo jak to warto dla ich pracowac. dla tych ktorzy maja jakies rozeznanie na rynku- taka metoda budowania marki pokazuje ze firma staje sie jak centrum uslug wspolnych. czyli jest klient- jest super, nie ma klienta, firma leci. po opiniach powyzej widze ze warto omijac
1
smieciowki nie takie zle 2014-05-22 12:08:45
Ismael, co to znaczy "nie mozna sie godzic". ludzie sie godza w Polsce i żyją, dzieci robią :). wiec wiecie...
stanislaw11 2014-05-26 19:30:13
Skoro uważacie, że pensje marne to może i tak jest ale jest jeszcze kilka innych aspektów wartych uwagi, mianowicie jak wygląda socjal? I czy dla studenta, który rozpoczyna dopiero swoją karierę może jest to wystarcczające?
1
Everest 2014-06-02 13:30:56
Tak jak piszecie, zarobki w Lionbridge nie są powalające. Firma nie docenia specjalistów (informatyków, testerów, lingwistów), a szkoda, bo to oni napędzają całą machinę. Zarobki są bardzo przeciętne, a i forma zatrudnienia pozostawia wiele do życzenia (umowa zlecenie albo o pracę tymczasową przez agencję, czyli w obu przypadkach śmieciówka). Pracę można stracić w każdej chwili, z dnia na dzień, niekoniecznie z własnej winy, o czym boleśnie przekonały się osoby zajmujące się testowaniem aplikacji na Windows 8 dla Microsoftu. Widząc, co się dzieje, ludzie nie są zmotywowani, pracę traktują jako dorywczą do czasu, aż znajdą coś lepszego, dlatego trudno się dziwić, że pół dnia spędzają na surfowaniu po sieci (FB, YT, fora, strony z ogłoszeniami o pracy...) albo plotkach w kantynie czy przy papierosie. Z kolei nie bez kozery powiada się, że menedżerami zostają najczęściej ludzie, którzy nic innego nie potrafiliby robić, bo np. nie mają żadnych kwalifikacji, dzięki którym mogliby dobrze zarabiać nie będąc na stanowisku kierowniczym. Do Lionbridge pasuje to jak ulał. Osobna kwestia to HR-owcy. Podobnie jak menedżerowie nie cieszą się zbytnim szacunkiem. W wartościowych pracowników warto inwestować, co powinna zrozumieć firma z pisowcem Stryczyńskim na czele. Amerykanom należy wytłumaczyć, że ludzie w Polsce się cenią, a licząc na tanią siłę roboczą raczej nie otrzyma się wysokiej jakości. Jaka płaca, taka praca. A traktowanie ludzi jak śmieci skutkuje m.in. pojawianiem się w internecie wpisów takich jak ten.
10
zz 2014-08-11 16:42:56
ile dokładnie (netto) zarabia tester? Rozumiem że nie ma benefitów żadnych? :)
2
Havoc10K 2014-08-23 08:17:13
Jesli pensja ok 4k jest mała zapraszam do tesco.
W polsce praca jest podzielona na dwa segmenty, Umysłowa i Fizyczna.
W kazdym segmencie jest inna płaca, w zależności od podziału obowiązków należy się inna płaca. Fizole w tesco zarabiają 1600 na rękę na pełnym etacie, jeśli uwazacie ze 4k to mało to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecie o życiu. Jeśli nie jesteście w stanie sprostać wymogom towarzyszącym takiej pensji nie podejmujcie sie takiej pracy.
Im więcej chcecie zarabiać tym cięższe obowiązki przed wami. Nie ma nic za darmo.
3
4k 2014-09-17 23:11:35
Piszecie o 4k netto czy brutto? Bo to zasadnicza różnica. Jak do łapy, to myślę, że jest to pensja OK dla kogoś w miarę świeżo po studiach, jeszcze bez zobowiązań typu kredyt na mieszkanie, zdobywającego dopiero doświadczenie. Wtedy często zarabia się głównie na własne przyjemności, mieszka z rodzicami i za czwórkę można pożyć i jeszcze coś odłożyć. Natomiast później, po trzydziestce, to już raczej takie minimum egzystencjalne i jak się wymaga od życia więcej, to trzeba celować wyżej.

Z kolei 4k brutto to chyba wychodzi raptem jakieś 2.5k na rękę. Głodowa pensja dla desperata. Jak się człowiek będzie miał sam utrzymać w Warszawie za taką kasę, to starczy mu co najwyżej na nędzną wegetację.
1
insomniac 2014-10-03 02:53:56
Perspektywy długoterminowe w zasadzie tylko przy ścieżce managerskiej. Na poziomie Team Leada nie zarabia się kokosów, tym bardziej na stanowiskach szeregowych. Może będzie to nawet więcej niż rzeczona czwórka na rękę (a może tylko ja miałem szczęście?), ale tak naprawdę konkretny hajs zaczyna się od PMa wzwyż. W Lionbridge rządzą układy i układziki. Trzeba wiedzieć, z kim się napić i nie tylko. A alkohol na firmowych imprezach leje się strumieniami, to fakt. Zwłaszcza w Arco.
4
Eryk 2014-11-26 13:47:00
Witam, ja jestem zainteresowany stanowiskiem Młodszy Inzynier HTML, XML w Lionbridge, może ktoś jest w stanie przybliżyć warunki na tym stanowisku? Czy wyżej podana kwota czterech tysięcy brutto odnosi sie dobrze do tej posady? Jak tam w ogóle jest jesli chodzi o rozwój, jakieś szkolenia są? Pozdrawiam.
1
Seba 2014-12-16 23:15:29
Tak, są szkolenia. Z BHP.

Co do czterech tysięcy brutto, to będąc inżynierem na pewno wyżej bym się cenił.
3
kondzio 2015-01-07 19:29:22
teraz w ogłoszeniach już nie piszą "inżynier XML i HTML", ale technik buhahaha no jak dla technika 4k brutto za korpo horror może i jest ok
4
butyop 2015-02-23 23:01:09
to takie zarobki sa wysokie w tej firmie od czego to zalezy zapewne od stanowiska czy kwalifikcji? bo ciekawi mnie jak jest na rozmowie kwalifikacyjnej o co pytaja czy mozna tez liczyc na premie z podstawy wynagrodzenia jak uwazacie z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi z waszej strony pozdrawiam sredecznie
student 2015-03-10 02:53:09
Hej, a możecie mi napisać na czym tu orientacyjnie polega praca na stanowisku internet assessor? Poszukują akurat, praca podobno zdalna, wymagają dostepu do internetu oraz do telefonu z androidem 4.1 lub nowszym, bądź iPhonem 4S. Ile dziennie to zajmuje i na jaką stawkę można liczyć? Grafik jak rozumiem bardzo elastyczny, ale jak rozliczana jest praca, jakoś zadaniowo?
hania78 2015-03-26 14:05:08
stanowisko internet assessor brzmi jakoś tak bardzo groźnie i enigmatycznie, i chyba to jest jakieś unikatowe stanowisko charakterystyczne tylko dla tej firmy bo nic niestety nie mogę o nim znaleźć konkretnie w internecie. najlepiej gdyby tutaj się wypowiedziała oisoiba która już ma doświadczenia w tej firmie na takim stanowisku
expert 2015-05-25 14:01:34
pracowałem w LB, polecam studentom na początek, a ogólnie
plusy:
+ fajna atmosfera
+ luzik
+ można zdobyć fajne doświadczenie, ale wszystko zależy od projektu do jakiego trafisz.

minusy:
- niskie zarobki (jak dla IT w Warszawie)
- umowy-śmieciowe
- chaos
- nie ma gwarancji zatrudnienia na dłuższy czas. firma może zatrudnić 20 nowych pracowników na nowy projekt, a po kilku miesiącach, jak projekt się skończył i nie ma nic nowego, to wszystkie osoby zostaną zwolnieni albo siedzisz w domu i czekasz na jakiś nowy projekt
- bardzo trudno dogadać się o podwyżkę.
3
Big Boss 2015-05-27 00:26:11
No cóż expert, to wszystko zależy kiedy i do jakiego projektu trafiłeś. Ja byłem w takim, w którym zamiast luziku była nerwówka, nadgodziny były że tak powiem w standardzie (5-8 tygodniowo), zasuwało się cały czas bez przerwy, a i tak nie dało się zrobić wszystkiego, za co oczywiście trzeba było w nagrodę wysłuchiwać pouczających dykteryjek szefa. Praca kompletnie nierozwijająca, a umiejętności poza tymi ogólnie przyjętymi, niepotrzebne nigdzie indziej na rynku. Zarobki może i porządne jak na Lubelskie ale niskie jak na Warszawę - może dlatego tyle tam słoików. Dla ludzi związanych z IT, potrafiących cokolwiek więcej niż obsługa excela, praca w lionie to tylko strata cennego czasu.
1
Nerd 2015-06-10 03:05:58
Nic dodać, nic ująć. Przyjezdne towarzystwo szukające szczęścia w Warszawie i psujące lokalny rynek pracy. Niech potem nie mają pretensji, że się ich nie darzy sympatią ani szacunkiem. Nie żałuję odejścia z LB, teraz zarabiam znacznie więcej pracując na własny rachunek. Plusem pracy tam było to, że się człowiek nie przemęczał, no i czasem dało się puknąć jakąś przyjezdną panienkę (słoiczkę?). :)
4
Lionex 2015-06-26 00:34:33
Gry testuje się za grosze na śmieciówce. Biorą chłopaków na zasadzie, że jak ma taki i tak siedzieć w domu cały dzień i nap...dalać w gierki, to przyjdzie i przynajmniej coś zarobi. To nie jest praca dla ambitnych ludzi chcących coś osiągnąć w życiu.
3
Umowy śmieciowe jak były tak i są 2015-09-07 19:15:45
Wszystko co piszecie powyżej to prawda zarobki na pułapie maksimum: 4tys. zł BRUTTO!!!!!!!/pełen etat i na umowy śmieciowe jak za poniższe stanowisko, choć i nie wyższe na innych poważniejszych stanowiskach typu tłumacz z biegłym niemieckim, project manager tyle, że tu choć umowę o prace proponują takiemu tłumaczowi czy managerowi ale to nic nie daje bo i tak spotykają się dalej z odmową współpracy ze strony potencjalnego pracownika przy tak głodowej pensji nieadekwatnej do wymagań wiec dalej pozostają bez rąk do pracy. Firma dla dzieci i tworzona przez dzieci i dające też na poziomie dziecka warunki "współpracy". Osoba poważna, dorosła nie ma tu czego szukać bo takie dno i to nie tylko finansowe.
Lionbridge Technologies, Inc. (Nasdaq: LIOX) jest czołowym dostawcą usług z zakresu tłumaczeń, zarządzania treścią, marketingu online oraz testowania aplikacji. Gwarantujemy naszym klientom spójność globalnego i lokalnego wizerunku ich marki. Dbamy, aby na każdym etapie cyklu życia produktu był on funkcjonalnie dostosowany do nowych realiów użytkowania.

Obsługujemy już ponad 800 marek – wiodące firmy na rynku współpracują z nami, aby zwiększyć swój udział w globalnym rynku.

W naszym warszawskim biurze zatrudniamy już ponad 500 specjalistów, w tym Kierowników Projektów, Lingwistów, Inżynierów, Specjalistów DTP, Grafików, Web Developerów oraz ekspertów zajmujących się opracowywaniem treści i kontrolą jakości.

W chwili obecnej poszukujemy osób zainteresowanych współpracą w charakterze:

Testera Lingwistycznego z językiem niemieckim

Miejsce pracy: Warszawa

Wymagania:
• Natywna znajomość języka niemieckiego
• Znajomość kultury kraju docelowego, na którym ma zostać wydany testowany produkt
• Co najmniej komunikatywna znajomość języka angielskiego
• Umiejętność pracy pod presją czasu w dynamicznym środowisku
• Doświadczenie w testowaniu będzie dodatkowym atutem

Oferujemy:
• szansę na rozwój w stabilnej, globalnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
• możliwość zdobycia doświadczenia w środowisku międzynarodowym – dzięki biurom w 26 krajach Lionbridge stwarza okazję do poznania różnych kultur i stylów pracy
• dostęp do najnowszych rozwiązań technologicznych
• współpracę w kreatywnym zespole i miłej atmosferze
• umowę zlecenie

Osoby zainteresowane współpracą prosimy o przesłanie CV z dopiskiem „Tester Lingwistyczny – Niemiecki”.

Prosimy także o dołączenie następującej klauzuli:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy przez Lionbridge Poland Sp. z o.o. lub inny podmiot grupy Lionbridge w celach rekrutacyjnych oraz na umieszczenie i przetwarzanie przekazanych przeze mnie danych osobowych, również po okresie rekrutacji, w bazie danych firmy Lionbridge Poland Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, 02-231, przy ul. Jutrzenki 183, lub innego podmiotu grupy Lionbridge, a także na ich przekazywanie do państw trzecich w ramach grupy Lionbridge, zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.).”
2
goti 2015-09-08 13:03:16
Ciekawe, że ktoś pisze, że oferują stawki 4 tyś. brutto maks, kiedy na próbnej umowie o pracę można spokojnie dostać co najmniej tysia więcej.
1
Goti pisz precyzyjnie 2015-09-15 15:21:23
Goti pisz precyzyjnie jeśli twierdzisz że ktoś z tej firmy proponował Ci 5 tys. zł brutto/ pełen etat na umowę o prace to może podasz łaskawie na jakim stanowisku a nie sie czaisz?! Bo uważam, albo wypowiadasz się w pełni i precyzyjnie ze szczegółami jak to zrobił Twój przedmówca który twierdzi, że na stanowisku: Tłumacz z biegłym językiem niemieckim czy Testera Lingwistycznego z językiem niemieckim ta firma nie oferuje nic więcej niż tylko marne 4 tys. zł brutto/pełen etat na umowę o prace lub zlecenie, albo nie pisz wcale, bo takie nieuzasadnione wypowiedzi jak Twoja, to są na poziomie przedszkola a nie osoby piszącej na forum dla dorosłych ludzi. Tylko się skompromitowałeś bo nic nie wniosłeś do wypowiedzi jak nie dałeś dowodów na poparcie swojej tezy. Osobiście nie sądzę, żeby ktoś tak chaotycznej i nieuporządkowanej osobie jak Ty i tak niechlujnie piszącej proponował pensje 5 tys. zł brutto/ pełen etat na umowę o prace i to szczególnie w tak marnej firemce dedykowanej dla dzieciaków bo przecież nie dla dorosłych ludzi jaką jest Lionbridge Poland Sp. z o.o. z Warszawy.
3
dżidżi 2015-10-24 15:02:46
Firma jest taka sobie.
Jak dla studenta, czy ludzi bez doświadczenia w IT/testach idealna na start.
Pensja się wiele nie zmieni, gwarancja ciągłości zatrudnienia tylko, jak ktoś wybija się z tłumu.
Plusy to spokojna atmosfera i umowa zlecenie, czyli można wziąć dzień wolny jak się potrzebuje, bo logujemy godziny.
Minusy, to układy i układziki, mierni ludzie na wyższych stanowiskach chroniący swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zupełnie niepotrzebnie drżą ze strachu przed lepszymi od nich.
No i kultura picia, niestety. Jak ktoś jest niepijący, to kariery nie zrobi.

Firmie dam tak niecałe 3/5, przydałoby się, żeby zagraniczny management rozgromił sitwę kolesi i wtedy byłoby naprawdę dobrze.

Aha i pensje są studenckie. Szeregowy tester wyciągnie może 1,8 tyś na rękę na początku, senior ponad 2,5 tyś, tak więc nie jest to praca na lata, bardziej w celu zdobycia doświadczenia.
3
gość 2015-12-10 19:21:03
Spokojna atmosfera to jeszcze zależy w jakim zespole/dziale. Ostatnio sporo się zmienia i to nie na lepsze.
2
... 2015-12-21 10:17:32
w Polsce jest tylko oddział w Warszawie. Ogólnie największy atut tej firmy, czyli fajna atmosfera, dzięki fajnym ludziom odchodzi w zapomnienie...a szkoda.
3
var 2015-12-27 16:14:03
Rozwojowa to jakiś zart ? w czym rozwoj? zarzadzanie i komunikacja w firmie jest fatalna.
2
Erol 2016-01-13 01:42:54
Nie napalaj się tak na tę robotę. Jako tester gier dostaniesz pewnie 2-2,5k na śmieciówce bez żadnej gwarancji, że ci nie podziękują z dnia na dzień. Chyba że to szczyt twoich marzeń, wtedy uderzaj!

W Lionbridge opłaca się robić tylko na wyższych stanowiskach, ale te są zarezerwowane dla swoich ludzi. Trzeba wiedzieć, komu tyłek lizać. Kwalifikacje nie są tu najważniejsze. Z ulicy to się można co najwyżej właśnie na testera załapać i wylecieć, jak już z człowieka wycisną ile się da.
3
Sophia 2016-04-26 16:42:23
Prawda warunki poniżające...
2
Raul 2016-05-10 21:35:56
Te wasze opinie o zarobkach dla testerów za "studenckie pieniądze", które to na życie nie wystarczą, są co najmniej śmieszne. Na najniższych stanowiskach (tester gier to najniższe stanowisko) w bankach, biurach, urzędach - więcej nie zarobisz. Co najwyżej po iluś latach pracy na danym stanowisku i jakichś kursach (w urzędach - dodatkowo płatne), wyciągniesz 2500zł na rękę. I za takie pieniądze trzeba żyć. Niestety zarobki są w Polsce jakie są i bez znajomości nawet ukończenie studiów z najwyższymi ocenami i kilka lat doświadczenia nic nie dadzą.
1
Lucky 2016-05-12 01:49:44
Pieprzenie, że za takie pieniądze trzeba żyć. Typowe polaczkowate ściąganie w dół. Najpierw się szmacą ludzie za grosze przez kilka lat, a potem wyjeżdżają z kraju... by dalej się szmacić. Oczywiście nie wszystkich to dotyczy, bo są też ludzie, którzy mają ambicje i szanują się na starcie. Spróbuj kupić mieszkanie albo utrzymać rodzinę zarabiając 2500 - powodzenia! Ja nie mówię, że trzeba nie wiadomo ile zarabiać mając dwadzieścia kilka - trzydzieści kilka lat, ale niech to będzie chociaż 5000 na rękę, to dla mnie taka granica przyzwoitości. Warto się cenić.
6
Słaby 2016-05-17 15:41:37
Widzę że dział HR Liona się tutaj ostro udziela, żeby ukryć przykrą prawdę ale opinia o firmie tak na rynku warszawskim jak i tłumaczeniowym, nie jest zbyt przychylna jeśli chodzi o oferowane wynagrodzenia. Stawki zdecydowanie poniżej oferowanych na rynku i stąd ta "młoda kadra". Biorą ludzi zaraz po studiach albo w trakcie, bez doświadczenia za śmieszne pieniądze, z planem "jakoś to będzie". Oni z kolei jak się trochę rozejrzą na rynku i obronią, po roku, dwóch się stamtąd zwijają i trzeba szukać nowego mięsa armatniego. Dodam do tego coraz większy bałagan w projektach spowodowany takim właśnie zarządzaniem jakością. To już nawet przestaje być spokojną przystanią dla słoików ścigających do stolicy w poszukiwaniu jakiegokolwiek zatrudnienia. Bez obrazy dla nich, ale ludzie którzy tam pracują bądź pracowali dobrze wiedzą o czym piszę. Osoby ze stolicy i okolic, od dawna omijają tę firmę szerokim łukiem. Po oddziale dużej międzynarodowej korporacji, ulokowanym w samym centrum Polski, można oczekiwać trochę wyższych stawek niż w firmie Pana Janka z Krosna.
6
heloł 2016-06-13 19:22:48
Jakieś jaja. Z 2 lata temu składałem do nich aplikację. Przysłali mi dziś na maila ofertę. Odpowiedziałem tego samego dnia, a zaraz przyszło info że oferta już nieaktualna. Zawracają tylko ludziom głowę tą swoją automatyczną rekrutacją. Żenada.
2
heloł 2016-06-13 19:23:08
Jakieś jaja. Z 2 lata temu składałem do nich aplikację. Przysłali mi dziś na maila ofertę. Odpowiedziałem tego samego dnia, a zaraz przyszło info że oferta już nieaktualna. Zawracają tylko ludziom głowę tą swoją automatyczną rekrutacją. Żenada.
2
były_pracownik 2016-06-29 19:07:57
Plusy:
- Miła atmosfera pracy wśród szeregowych pracowników
- Nie kantują na nadgodzinach
- Nie ma jakiegoś mobbingu

Minusy:
- Nędzne zarobki
- Awans zarezerwowany dla kumpli od kieliszka albo pociotków
- Permanentne zatrudnianie ludzi na śmieciówkach pomimo tego samego zakresu obowiązków, co u ludzi na etatach
- Model biznesowy mniej więcej oparty na zasadzie "tanio i jako tako".
- Brak możliwości rozwoju. Szkolenia jeśli są to wewnętrzne, czyli przychodzi pani z HR-u i opowiada bajki, które nie podniosą niczyich kwalifikacji.
- Ogromna rotacja pracowników, która powoduje desperackie próby uzupełnienia kadr za pomocą słoików masowo zwożonych do Warszawy
- Dział HR robi co może pisząc firmie laurki na tym portalu. Niestety i z niego ciągle odchodzą pracownicy ;)


6
Prezes Liona 2016-07-05 03:33:37
Świetnie! 3e4reeee, jak znasz ten franucski szwedzki, norweski i koreanski to APLIKUJ! Na pewno się dostaniesz! No i te 3 tys zł (Netto!) na umowę zlecenie, pensja jak marzenie!
2
Słaby 2016-07-11 12:30:52
Nic dobrego, a teraz lepiej wracaj do wypełniania SAP-a Miko, dosyć już pisania laurek firmie :)
1
lawaw 2016-07-15 13:11:37
Płaca w Lionbridge może się wydawac dobra chyba tylko komuś, kto mieszka z mamą i pieniądze przeznacza na gry komputerowe.
Z tymi benefitami to przepraszam ale o jakie chodzi? O opiekę medyczną w najtańszej firmie na rynku czy o kartę multisport, którą łaskawie pozwalają sobie ...kupić?
No chyba, że te benefity to beczka z wodą w kuchni i herbata :)
6
paddington 2016-07-17 21:06:19
cebula, a twoja co wniosła? nie masz komu mądralować?
1
Nick 2016-07-28 19:13:05
Prezes - niby wielki patriota, a przykłada rękę do wyzysku Polaków. Zarobki marne, perspektywy dla ludzi z ulicy praktycznie żadne.
5
Nick 2016-08-04 07:27:31
Spora część firmy przenosi się do Mordoru tak więc atmosfera jest po prostu rewelacyjna :) No ale najważniejsze, że było tanio... Przecież to nie problem prezesa, że pracownicy będą jechali do pracy 2 godziny.
2
Mary 2016-08-10 16:23:34
A praca project coordinator? Wiecie coś?
Nick 2016-08-10 19:25:07
Z tego co wiem, to jednak tester gier ma trochę mniejsze nerwy w sobie niż to co mówisz, oczywiście kasa jest zdecydowanie mniejsza, ale jeśli masz cierpliwość, aby powtarzać pewne czynności to może jednak nad tym się własnie zastanów bo to nie głupie
nin 2016-11-24 13:11:47
A co ja mam powiedzieć zarabiając w swojej firmie 2k na rękę? :) 4k to 3.252,03netto... a studentką czy absolwentką już nie jestem od 5 lat :) takie pieniądze chciałabym zarabiać:)
cart 2016-11-25 15:33:06
Nie mam pojecia dlaczego moje poprzednie pytanie zostalo skasowane wiec pytam ponownie.

Z racji tego ze mam potencjalnego kandydata. Ile moze sie spodzziewac osoba na stanowisku testera gier ze szwedzkim.
Szwedzki native , norweski bdobry 5 letnie doswiadczenie w obsludze klienta IT i pasja do gier.

Chce znajomemu oszczedzic czas na kontakt i telefony, rozmowy itp.

Czy wie ktos czy taka osoba (native szwed) moze liczyc na wyplate conajmniej 7000 brutto?
Słaby 2016-12-05 16:14:55
Spróbuj się utrzymać za takie pieniądze w Warszawie to pogadamy.
Słaby 2016-12-05 16:21:32
Zostało skasowane bo chyba pomyliłeś Firmy. Ta dyskusja dotyczy firmy LIONBRIDGE. Conajmniej 7 tys Brutto to tam może dyrektor finansowy zarabia a nie jakiś tester od gier :)
Myślący 2016-12-06 15:46:39
Witam,
Nie polecam tej firmy szczególnie w sektorze IT, a odradzam szczególnie studentom Polibudy Warszawskiej. Na początku prowadzą uprzejme rozmowy kwalifikacyjne, jednak do czasu. Na koniec można trafić na wielkiego szefa działu, który ocenia Cię po zadaniu durnych pytań HR-owych będąc przy tym zwykłym prostakiem i chamem ze swoimi niewybrednymi żarcikami. Myśli, że ten garnitur czyni go porządnym człowiekiem a pod tym kryje się zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam szczególnie działu Helpdesk !!!
Warunki zatrudnienie nie powalając, głownie śmieciówki, chyba że chcą kogoś zatrzymac na dłużej to wtedy umowa o prace.
1
Zostaw swoją opinię o Lionbridge Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lionbridge Poland Sp. z o.o.