brak logo

MAart - agencja tłumaczeń

Warszawa

Opinie o MAart - agencja tłumaczeń

xyz 2012-02-28 22:04:27
Witam,
nie polecam pracy w Agencji Maart.
Towarzystwo bardzo nie miłe, a o obciążeniach za błędy podczas realizacji zleceń człowiek dowiaduję się dopiero podczas podpisywania umowy. Brak profesjonalizmu ze strony niektórych przełożonych. Nieterminowe przelewanie wynagrodzeń.
1
J 2012-03-02 08:40:58
Nie polecam. Byłem na rozmowie o pracę na stanowisko informatyka. Zero profesjonalizmu. Pani koordynator rekrutująca, chyba pracownica działu HR nie pojawiła się w ogóle. Rozmowę przeprowadził za nią ktoś inny, ale nie wiem jakie stanowisko zajmował. Rozmowa odbyła się w mini salce konferencyjnej, która pełniła rolę schowka na nieużywane meble. Co do samego stanowiska to miało to polegać na administracji wszystkimi systemami firmy + naprawianiu kodu software'u pisanego metodą chałupniczą, przez niezliczoną ilość poprzednich informatyków. Umowa na zlecenie na czas określony. Potem przedłużenie na takich samych zasadach. No i wynagrodzenie jak dla osoby rozpoczynającej karierę zaraz po studiach...
ja 2013-05-29 11:21:48
Slabe stawki dla tlumaczy. Praca tylko dla studentow...
1
Baba 2013-09-02 10:42:56
odezwij sie do nich i zapytaj. Przeciez to zalezy od człowiekajak postrzega stawki. Są tacy dla których i 100zł bedzie mało :)
flash 2014-01-29 10:18:51
Rozmowa bardzo miła. Warunki jak na obecny rynek też niezłe.
mz 2014-04-24 22:30:42
Nie wypłacają zaległych wynagrodzeń po zerwaniu po zakończeniu umowy.
1
y 2014-05-21 19:05:23
NIE POLECAM: przy 40 godzinach tygodniowo nie dało rady zarobić 1 700 PLN netto, rok 2011 mimo nad-szybkości pracy i oddawania zleceń punktualnie lub przed czasem. Z tego co wiem, zaoferowali zlecenia w 2013, ale za IDENTYCZNĄ, bardzo niską stawkę z 2011, co oznacza, że trzeba "zrobić" szalenie dużo rzeczy, żeby zarobić 1 000 PLN netto (na rękę) miesięcznie. Poza tym nielegalnym jest zatrudnianie osób na umowę o dzieło, czy zlecenie, w momencie, gdy NIE są one studentami. Jedynie umowa o pracę - która trwa 1 rok daje możliwość uzyskania pieniędzy, jeśli jest się potem bezrobotnym. Niechętnie dają umowę o pracę, co oznacza, że nie cenią sobie pracowników. Stawiają na rotację i uważają to zapewne za strategię "rozwoju" firmy.
1
Człowiek pracy 2014-06-18 14:40:38
uwielbiam opinie ludzi którzy najchętniej dostawali by miliony za nic nie robienie- może warto było się po prostu wziąć do roboty!! Pewnie zarabiałeś tyle bo robiłeś 1 stronę w 3 dni? Ja robię dla nich sporo zdalnie i za uczciwa robotę dostaje fajne pieniądze na koniec miesiąca ale może po prostu jestem szybka i dobra w tym co robię a tobie się tylko zdaje z tą nadszybkością :)
lewa 2014-08-20 10:23:47
nie polecam, towarzystwo nie miłe i nie ogarnięte, radże omijać
bez emocji 2014-09-01 10:28:51
witam, przede wszystkim aby móc kogoś/coś oceniać to trzeba kogoś znać, więc Droga Lewa ile czasu tam przebywałaś/przebywałeś by tak napisać?
Poltyk 2015-01-15 09:25:34
Powiedzcie mi proszę jakie trzeba mieć certyfikaty aby zadowolić ludzi w Maart? Chciałbym tam podjąć pracę - chociaż tymczasowo, dopóki nie udało by mi się znaleźć niczego konkretniejszego. Zastanawiam się tylko nad wysokością zarobków - jak są one liczone i jak przejść rekrutację do firmy. Dzięki za sugestie.
Obi 2015-03-19 09:08:23
Na dobrą sprawę każdy certyfikacik jest mile widziany w firmie - w każdej firmie. Jeżeli chodzi o jakieś inne dodatki to warto byłoby rozmawiać z pracownikami, którzy niestety zbyt wylewni nie są i mało generalnie informacji od nich można uzyskać. Sam się zastanawiam jak wygląda sytuacja odnośnie wysokości tych zarobków..
byłoniebyło 2015-07-07 13:57:04
Kasa owszem marna- o umowie o prace raczej zapomnijcie. Od pracowników oczekuje się wiele- szefowa raczej histerycznie podchodzi do wielu kwestii i zdarza jej się prywatne sprawy burzliwie załatwiać na forum. Szeregowi pracownicy mimo wszystko jednak mili, sympatyczni i kompetentni- choć im też czasem frustracja wymyka się spod kontroli- no ale po prawdzie każdemu się zdarza.

Jeśli macie inną alternatywę to raczej się tu nie pchajcie.
1
JednaBabaDrugiejBabie 2015-09-18 04:11:08
Super śmieszne są te opinie :-) Od razu widać, że piszą je chyba głownie jacyś adminowie tego serwisu żeby podkręcać dyskusje i wypromować ogłoszenia płatne bo na temat innych firm też bardzo podobne bzdety można poczytać. Na pewno nie piszą tego tłumacze ani PM-owie znający branże i tę konkretną firmę. Raczej trafiając się może jacyś studenci, którzy się na praktyki nie dostali, sfrustrowani juniorzy od IT bez umiejętności programowania lub tłumacze-stażyści z aspiracjami, ale bez doświadczenia i zapału do pracy, którym pewnie staż się pomylił z pracą zawodową na stanowisku przeznaczonym dla osób z kwalifikacjami i doświadczeniem. Może ktoś ich szybko zachęcił do robienia wielkiej kariery gdzieś indziej. Ja akurat znam firmę MAart bo od lat z nimi współpracuję i bardzo sobie tę współpracę chwalę. Mają faktycznie bardzo wysokie wymagania i trzeba się czasem napracować bo nie tylko standardy mają międzynarodowe ale projekty także, a ciekawe oferty pracy i zlecenia są tylko i wyłącznie dla najlepszych i to z doświadczeniem, lub przynajmniej gotowością do nauki i pracy. Więc te opowieści o pracy tymczasowej lub na akord, wielkich oczekiwaniach finansowych, umowach o pracę dla początkujących, bez doświadczenia, kwalifikacji, specjalizacji, znajomości narzędzi pracy tłumacza i, zazwyczaj, ze słabą znajomością języków obcych można sobie snuć w odniesieniu do jakiegoś lokalnego biura tłumaczeń w Markach lub Mińsku Mazowieckim, a nie do takiej firmy jak MAart. Przecież to jest firma funkcjonująca na rynku międzynarodowym od kilkudziesięciu lat i spełniająca najwyższe standardy jakości (jako pierwsza firma na świecie mieli certyfikaty EN 15038 i ISO 17100)oraz obsługująca od lat wszystkie instytucje UE oraz wielkie międzynarodowe korporacje. Wszyscy, którzy znają choć trochę tę branżę mają tego świadomość i wiedzą co to za firma i czym się zajmuje, więc od razu widać gdy ktoś nie ma pojęcia o czym mówi. Dla tego typy kandydatów do pracy najlepszą opcją jest ukończenie kursu technika dentystycznego (w tak bardzo polecanej w tym serwisie szkole Gowork)i zatrudnienie się u wujka za wymarzone kokosy - może nie narobią większych szkód zanim ich dentysta-kapitalista z roboty na umowę-zlecenie wywali i zaczną znowu narzekać, że świat jest okrutny i nikt im nie chce dać pieniedzy za nic. :-)
basia 2015-10-12 16:10:31
w pracy wewnętrznie szansa jest ale jako tłumacz współpracujący raczej na to nie licz- specyfika współpracy jest tutaj raczej na zasadach b2b (o dzieło)
izaura 2016-05-15 14:50:14
Oferują zarówno tłumaczenia ustne i pisemne, znaja sie na tym ponieważ juz kilkanascie lat prowadza swoją agencje w Warszawie
Mini 2016-11-19 08:13:19
Kilka lat temu pracowałam wewnątrz MAartu jako pracownik administracyjny. Nie wiem, kto teraz tam pracuje (jaka teraz jest ekipa), ale właścicielka, to bardzo porządna, miła kobieta, choć sporo szalona (spokojniejsze osoby musiały się przyzwyczaić, np. do sporej bezpośredniości pani M., ale w tej firmie działało to w obie strony). Nigdy nie miałam problemów z wypłatą, pracowałam na umowę o pracę od pierwszego dnia. Nie przypominam sobie, żeby jakikolwiek tłumacz miał problemy z egzekwowaniem wypłat. Za "moich" czasów tłumacze, z których firma najchętniej korzystała, zarabiali po ponad 10000 zł, wiem to z całą pewnością, bo przez moje ręce przechodziły także faktury.
Zostaw swoją opinię o MAart - agencja tłumaczeń - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAart - agencja tłumaczeń