brak logo

Pilkington

Szczecin

Opinie o Pilkington

Rysiek 2015-11-21 21:20:19
Jedni się zatrudniają inni zwalniają, już kolejna osoba techniczna odchodzi.
1
pracownik 2015-12-01 20:40:48
jeśli to są wymagania to powinni brać wszystkich kandydatów bo to podstawa, ale dlaczego ludzie tu nie aplikują albo jak zobaczą jaka jest atmosfera to się zwalniają?
3
mar 2016-03-29 11:58:59
a jak tam z zarobkami?
Nowy 2016-06-07 18:19:51
W Szczecinie szukają ludzi do pracy. Byłem na rozmowie choć nigdy nie pracowałem w produkcji i po 10 min kadrowa spytała mnie czy szukam stałej pracy czy na wakacje. Pewnie ludzie przychodzili i rezygnowali po kilku dniach. Domyśliłem się że jak bym powiedział na wakacje to pewnie bym nie dostał od nich papierów. Ofertę ich pracy znalazłem na olx.
Tak z ciekawości wszedłem tu by zobaczyć co ludzie piszą o tej firmie a okazało się że nic.
sd 2016-08-07 06:54:56
krotko, praca stojaca, chodzaca przez cala zmiane. jezeli nie masz sily nie podejmuj sie nawet bo szkoda czasu. Glosno, goraco + masz duzo srodkow bezpieczenstwa by sie nie pociac szybami co tez wplywa ze pot po jajach leci ci coraz lepiej :P. Fakt pieniadze fajne, bardzo fajne lecz po okresie probnym (3miech). Na poczatku stawka z umowy + 30% wypracowanej premii pracownika, ktory Cie uczy. drugi i trzeci miesiac 50% normy pracownika. Po okresie probnym dzialacie razem na 100% i masz ta "trojke" z przodu i wiecej
1
:) 2016-08-30 13:41:11
na rozmowie kwalifikacyjnej mowia obiecuja a w rzeczywistosci jest co innego. Przycinaja na urlopach (ze niby mniej dni sie ma), zostajesz po godzinach? wyplaca ci tylko za czesc ze niby nie zostawales az tyle. Soboty? spoko tez ci kilku nie policzymy. Praca ciezka, stojaca nie mozna usiasc, dzwigasz formatki i z nimi chodzisz (szybkie tempo pracy), tylko jedna przerwa 20min. BHP? we 2 osoby rekoma duze szyby ktore waza na pewno nie do 50 kg (w tym przypadku nie do 100kg na dwoch) pracujesz ciagle w kasku + zalozone dwie pary rekawiczek , glosno za glosno i za goraca bo maszyny chodza w kolo ciebie i grube ubranie by sie nie pociac robi tez swoje. Ubranie robocze, koszulka spodnie, pas, rekawki (jeden zestaw), bedziesz musial chodzic smierdzacy i przepocony no chyba ze suszarka w domu bd sobie suszyl bo praca od pon- sob. soboty drugie zmiany tez no i czasami trzecie w soboty co jest chore a sprobuj odmowic to zaczyna sie kabaret.
6
Mlody 2016-09-19 11:37:15
Moja kobieta jak tam zaczęła prace w biurze to rodzina nagle straciła prorytet
1
Kris 2016-09-24 21:24:35
Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy na stanowisku kontrolera jakości. Czy to jest praca na trzy zmiany?
2
xXx 2016-09-28 09:10:40
Witam
Obecnie tam pracuje. Jest coraz gorzej szukają oszczędności wszędzie. A jak każdy wie oszczędności zaczynają od pracowników. Początkowo miałem dobra opinie .
Jak to nam powiedział gościu jak wam się nie podoba to się zwolnijcie przyjmę Ukraińców.
(A dla czego tak powiedział bo zaczynamy się stawiać)
Następna firma która ma polaków w Du... Ukrainiec tańszy ..
1
dodus 2016-10-13 19:39:13
moja znajoma D:D z biura dostala po stazu 2000 brutto fakt na urlopach przycinaja z tego co słyszałem ale po noc zabieraja chłopaka premie na produkcji i w ogóle nic ciekawego prucz miłych kontaktów z ludzmi mistrz 6500 słyszałem ze ma brygadzista 20zł brutto a w biurze do 3500
Rogalik 2016-10-18 23:04:25
Witam wszystkich. Na dzień dzisiejszy jestem pracownikiem firmy Pilkington. Ogólnie rzecz biorac firma schodzi na psy. Jak wspominał przedmówca, firma szuka oszczędności, zatrudniają Coraz więcej obywateli Ukrainy, o zgrozo, co najciekawsze z pewnymi kacapami wogole nie można się dogadać. Firma stawia na ilość, nie ma mowy o jakości. Nie szanuje się starych doświadczonych pracowników, mało tego, mobbing na porządku dziennym. Dyrektor podnosi normy produkcyjne, nie myśląc że plac firmy jest zbyt mały na tyle "materiału". Zapakowane szyby zabezpieczone tekturowymi przekładamy wystawiane są na dwór gdzie pada na nie deszcz, śnieg itp.. Zarobki może nie takie straszne, ale jako "krajacz" czy "myjkowy" dźwigać dziennie przez 8 albo 12 h kilkanaście ton szkła, po kilku latach siada kręgosłup, stawy i dostajesz wypowiedzenie, a na twoje miejsce przychodzi Jewgienij Czapajew z Ukrainy, i tak w kółko. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo bardzo goraco i głośno, grube ubranie sprawia że pot spływa po genitaliach, chodzisz zapocony i śmierdzi. Praca stojąca albo biegajaca non stop. Na koniec zmiany pytanie "zostajesz czy masz wy. Ebane"?. Księgowa która notorycznie zapomina czegoś doliczyć do wynagrodzenia, a tu kilka sobot nie policzy, albo nadgodzin, nie mówiąc już ze są przypadki w których premie wywial wiatr, ale to wszystko bo "tabelki mi się przesunely, system zawiódł, i ups, 500 zł masz mniej. Firma w której nikt nic nie wie, ucieka od odpowiedzialności i obowiązków. Co do poprzedniej wypowiedzi, o miłych kontaktach między pracownikami, chciałbym trochę sprostowac, bo z większością można pogadać tylko o robieniu laski, Libanie duży itp. Co w tym miłego zostawiam waszej ocenie
2
Zostaw swoją opinię o Pilkington - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington