brak logo

Diageo Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Diageo Polska Sp. z o.o.

XYZ 2014-09-30 20:42:31
wiecie, jak to wszystko czytam to myślę sobie, że w d... się co po niektórym poprzewracało. Od kilku lat pracuję w terenie jako PH, jedyny minus pracy jako takiej to to, że tylko na ASM można awansować i ewentualnie CDM a takie okazje są bardzo rzadkie bo tu rotacji nie ma. Jeśli chodzi o kasę to jest przyzwoita (przynajmniej moja :) , do tego samochód który mogę wykorzystywać też na urlopach, bony do kina czy tańsze alko. Jak się robota nie podoba to idźcie pracować na pocztę. Praca poprzez PMT to gorszy wybór, szczegółów nie znam, więc się nie wypowiadam
XYZ 2014-10-03 22:44:13
NAWET WROGOWI NIE POLECE TEJ ZGNILEJ OD ŚRODKA FIRMY! POMIMO OSIĄGNIĘCIA ZAKŁADANYCH CELÓW NIE DOSTALAM PREMII. BO PONOĆ FIRMA MIAŁA SŁABE WYNIKI. CIEKAWE CZY ZARZĄD TEZ NIE DOSTAŁ?! TO JUZ EKSTREMELNY SYF!
1
Beata 2014-10-03 22:47:12
Kolego nie opowiadaj bajek! U konkurencji dużo lepiej płaca i możliwości rozwoju większe. W diageo praca jak w hurtowni u pana cześka. To nie jest miejsce dla zdolnych i uczciwych ludzi!
mimi 2014-10-13 13:03:00
taaa, a w których firmach lepiej płacą??? podaj 3 przykłady, no podaj...
abc 2014-11-05 11:45:46
PH od detalu zatrudniony przez PMT 2600 zł na łapę. Żadna premia kwartalna za wyniki nie przysługuje. Brak profitów porównywalnych z pracownikami Diageo. Czysta podstawa, a wymagania identyczne co do PH. Gdzieś mimo wszystko czuje sie, ze nie jest się z 'rodziny' DIAGEO, tylko "tym z PMT".
Kwota była możliwa do negocjacji.
z pewnego źródła wiem, że widelki byly od 2500 do 3100 zł.
Takie pieniądze są dla wielu ok, bo pomyslcie że nie placi się za paliwo (dojazd do pracy), a to juz jest duzo.
Jednak za taką atmosferę i wieczne malowanie trawy na zielono, to kazdy sam musi ocenic czy warto. Bo po pewnym czasie sam prestiż pracy dla Diageo gdzieś ulatuje i ludzie naprawdę z braku innej pracy męczą się w tym alkoholowym sosie.
3
cba 2014-11-05 11:55:17
Każda wizyta kierownika na wspólnej pracy, to był olbrzymi stres dla PH. Wieczne korpogadki. A wystarczy czasami naprawdę porozmawiać z ludźmi i pomoc im we wspójnej pracy, a nie wiecznie oceniać i wytykać błędy, podcinajac tym samym skrzydła. Przy okazji mówiąc, że jest się zeby nam pomóc.
Praca na pewno uczy i pozwala poznać samego siebie. Ale czy to jest warte takiego wiecznego denerwowania sie? Najlepiej niech każdy sobie sam odpowie.
Osobiście oczekiwałem więcej po tej firmie przychodząc do niej. A dobrej atmosfery plynacej od gory z firmy (bo miedzy samymi ph byla rewelacyjna więź) nie zastąpią żadne nowe Astry, telefony i spotkania w dobrych hotelach.
4
Zbyszko 2014-11-06 18:46:58
Tam trzema mieć tylko dabrą WĄTROBĘ. NA KONFERENCJACH SPOŻYCIE ALKOHOLU PRZEWYŻSZA WSZELKIE NORMY....ZDROWOTNE I ETYCZNE! WSZYSCY BEZ WYJĄTKU! TO TAKA PIJANA FIRMA.ODRADZAM!
2
Zbyszka 2014-11-28 20:01:55
Nie bardzo mozna omówić, jak sie chce dalej pracować! Taki jest tam standard wschodnioeuropejski...niestety.
alan 2014-12-05 15:57:34
Tak, wręcz cudowny! Dla PecHowców rzucą ochłapy w wysokości 2 stów na Święta, pakiet medyczny, multisport i biegaj jak szalony riki-tiki targeciki
Pracowałem i nie polecam nikomu.
1
desdemona 2014-12-14 00:16:14
Odpuście!Wielu odpuściło-nie ma sensu,dramatycznie się pracuje. Wielkopolska i Poznań tragedia!
desdemona 2014-12-17 01:45:16
Oczywiście, do mnie należała baaaardzo duża część WLKP.Konkrety - brak rozliczeń ciągnących się wobec klientów dniami,miesiącami i znowu miesiącami... etc. Dalej od momentu objęcia schedy po PO na tym terenie(nomen omen z najlepszymi wynikami w Polsce)znanym skądinąd z wielu głoszonych kazań i litanii (dla wtajemniczonych :-)nie jest tajemnicą o kim piszę ),każdy wie,że po styczniu tego roku nastąpił krach w Diageo spowodowany kłopotami firmy. Za czym poszły zwolnienia ludzi w terenie i biurze. Brak możliwości wyrobienia premii,uzależnionej teraz nawet nie od wyniku regionu,ale total POLSKI. Następny krok - wspominana już przed przedmówców atmosfera... hmmmm jak by to nazwać...napuszenie,nadmuchanie,noszenie się, traktowanie innych z góry... ale balon pękł,mleko się wylało :-)
erwin 2014-12-18 21:59:01
Daj sobie spokój z Diageo. Ledwie płaca pracownikom pensje. Nawet nie myśl o jakiejś premii. To naprawdę BARDZO SŁABY pracodawca....BARDZO ZŁE OPINIE NA RYNKU O TEJ FIRMIE.
diabolo 2015-01-02 00:03:05
lepiej odpuścić!Premii nie zobaczysz na oczy.eks diageo
ktos 2015-01-16 03:24:38
Firma ma duże problemy, nie ma obecnie kierunku działań, wszystko dzieje sie z dnia na dzień. Dziś jesteś jutro Cię nie ma. Poza tym brak stabilizacji i wyścig szczurów na maksa.
xxxKasiaxxx 2015-01-19 23:15:04
żle sie tam dzieje.Dobrzy ludzie odchodza z tej firmy. Nie ma szans na żaden rozwoj... beznadziejne płace!!! Atmosfera pracy EKSTREMALNIE ZGNIŁA!!!NIE POLECAM!!! NAWET WROGOWI!
Nick 2015-01-22 10:26:50
Zgadzam się z opinią powyżej. Ta firma ma BARDZO ZŁĄ OPINIĘ na rynku pracy. Ta firma JEST BARDZO NIESTABILNA, co wpływa na zatrudnienie tzn. na stabilność zatrudnienia. To n ie jest miejsce dla mądrych ludzi! BARDZO SŁABO PŁACĄ, a praca NIEWOLNICZA.!!! NIE POLECAM!!!
exDiageo 2015-01-22 19:46:59
odpuście,słabo to wygląda. totalna degradacja tam nastąpiła. A miało być tak pięknie ciroc,zacapa,tanquerray,singletony drogie trunki, i chyba to nie chwyciło :-) Polak nie chce pić wódki z winogron za 130 zł za 0,7l woli żołądkową gorzką też DELUXE :)
RaDeck 2015-01-26 10:36:40
masz rację. TO RÓWNIA POCHYŁA! DIAGEO LECI W DÓŁ pod każdym względem. Teraz to bardziej słaba HURTOWNIA... niż korpo! tam coś zdechło...i psuje się od środka!
xxxKasia 2015-01-28 16:28:46
na rynku BARDZO ŹLE się o tej firmie mówi. Nie szanuja ludzi, nie ma bezpieczeństwa zatrudnienia, słabo płacą. Brak jakichkolwiek standardów pracy. JEDNYM SŁOWEM DNO!
bobo 2015-01-29 19:56:48
A co się stało z tym regionalnym z południa??? Jakąś rekrutacje otworzyli na kraków i śląsk.
Onyx 2015-02-02 22:08:33
Maciej,
zgoda, jeżeli mówimy o walorach smakowych, że Ciroc bije na głowę Żołądkową. Jednak tutaj chodzi o handel, a z tym w Warszawie był olbrzymi kłopot.
Akurat pracowałem w Warszawie podczas wprowadzania tych nowości. To bylo usilnie wpychanie klientom tych zapychaczy półowych.
Onyx 2015-02-02 22:16:22
Nadęte konferencje w celu wzbudzenia w nas poczucia obcowania z towarami luksusowymi, śmieszne a'la talk show z Prezesem Legii w Warszawiance. Duże koszty na pierdoły, a efekt mizerny. Na takie spotkania, kolacje i wyjazdy były pieniądze, a na stabilizację zatrudnienia gdzieś zabrakło Panom Elegantom wiedzy.
Ciekaw jestem, czy te wprowadzenie nowości były gwoździem do trumny, czy początkiem złego w firmie.
1
paweł 2015-02-03 07:26:56
podłączam się do pytania - co się stało z regionalnym z południa? Osoba ta awansowała czy już go nie ma W FIRMIE?
Werner 2015-02-03 13:45:44
Regionalny z Południa sam zrezygnował po kilku latach pracy...
paweł 2015-02-06 11:23:08
hmmm... ciekawe dlaczego?
Holger 2015-02-06 22:22:27
Ludzie uciekają stamtąd bo jeszcze trochę i zwinąć sie z rynku!
Olalaa 2015-02-09 22:51:14
Ale Oni Ciebie po tym wpisie na pewno nie :)
3
lik-lik 2015-02-25 06:56:38
a te wizje to po czym masz?
barnaba 2015-03-04 02:53:53
To na tej samej konferencji byliśmy :) Też odniosłem wrażenie,że egzaltowany luksus,rozmach i w ogóle sztywniacko - nadęta atmosfera nie przyniosła sukcesu. Ludzie z PMT nie byli w bandzie, czuło się lekką wyższość od tych z FIRMY... Teraz pracując z lekarzami to JA mogę z góry popatrzeć na to gów...stado żmij ... i powiedzieć,... a nie mówiłem :)
2
mstw 2015-03-05 23:37:22
barnaba, co najwyżej możesz grzecznie prosić "Pana" doktora, żeby pisał leki firmy, której chodzącą "ulotką handlową" jesteś. :-)
1
Patryk 2015-03-08 11:26:54
hej,
tak z ciekawości czy już jest nowy regionalny na południu? jeśli tak to skąd przyszedł?
jestwpytke 2015-03-25 12:24:08
swoja droga ciekawe kto USUWA NIEWYGODNE KOMENETARZE? "obiektywny" gowork czy "profesjonalisci" z diageo... wstyd!!
1
tsaaa 2015-03-25 12:28:52
"powinno" - slowo klucz

jest na poczatku, jakis miesiac po czym zaczynasz kapowac ze to jedna wielka sciema i uluda. jesli nie masz wazeliny i nie knujesz po katach.. good luck!
1
Andrzej 2015-04-01 18:03:12
U nas w terenie placą bardzo slabo: PH- 3tys. brutto ( praca 12H), manager 7 tys brutto.TO DUŻO MNIEJ NIŻ KONKURENCJA!Konkurencja ma wsparcie sprzedażowe/marketingowe, a w diageo "0"!Za to oczekiwania wysokie, a nic im sie nie sprzedaje oprócz Jasia czerwonego w biedronce. Poza tym moralność tej firmy, pozostawia wiele do życzenia. To co sie dzieje na konferencjach firmy..w pokojach...
gdyby policja kontrolowala alkomatem, jak konczą konferencję, to by 80% osób straciło prawo jazdy ....za alkohol również. wyjątkowo słaba i nieuczciwa firma.
2
domenico 2015-04-02 11:12:25
Witam, pracowalem ponad 2,5 roku w diageo,ale od kiedy przyszedl z fajek master skończyło się miód i mleko... Kiepsko,bardzo kiepsko tam się dziejei
Kuba 2015-04-04 12:19:06
to skąd ten nowy regionalny na Kraków przyszedł? wie ktoś?
alutka 2015-04-09 14:29:27
a Asia G. w marketingu dalej pracuje? ta to byla dopiero aparatka gdy byla wczesniej PH.
domenico, jaki master od fajek? tu ponad połowa to byli artyści od fajek. imprezy firmowe z rozmachem zupelnie niepotrzebnym. to samo co zachowanie nieprzystajace ludziom w pewnym wieku. dno wielkie
Yomen 2015-04-13 16:24:45
mam pytanie jak tam się pracuje chodzi mi o czas pracy, mam propozycję z tej firmy a nie wiem czy przyjąć. Podobno robota w soboty i niedziele do późna w nocy itd. Proszę o rzetelną informację od obecnych lub byłych praowników.
Yomem 2015-04-13 17:50:27
Czyżby horeca śląskie ? :<
Zuza 2015-04-15 21:51:32
Odradzam prace w tej firmie. ŹLE SIE TAM DZIEJE. PO KOLEI ZWALNIAJĄ...NAWET CZŁONKÓW ZARZĄDU. NA RYNKU MÓWI SIE, ZE JESZCZE TROCHĘ I ZWOLNIA WSZYSTKICH, A DYSTRYBUCJĘ ZLECĄ NP. DO EUROCASH. ATMOSFERA GROBOWA, NIEUCZCIWE PRAKTYKI, PRACUJĄC TAM...NIE ZNASZ DNIA NI GODZINY, JAK Ci PODZIEKUJĄ! Odradzam.
domenico 2015-04-16 16:51:25
Weekendy odpadają,chyba,ze chodzi o prace na kompie,w tygodniu szykuje się na 10-12 h pracy i brak premii,mimo zapewnień o niej,atmosfera fatality,będziesz przymuszony nią non stop... Rada -odpusc sobie
Pzdr
Lucy 2015-05-07 12:55:55
Mój chłopak tam pracuje....tam jest strasznie źle...jest strzępkiem nerwów....praca jak na plantacji trzciny cukrowej! mało przejrzyste zasady pracy, brak jakiejkolwiek możliwości awansu, brak premii, brak jakichkolwiek standardów. Ludzie stamtąd odchodzą! TA FIRMA TO KANAŁ! OMIJACIE JĄ Z DALEKA!
domenico 2015-05-13 21:26:26
Maciek jako kto chcesz tam pracować? Jako merchendaiser czy jako ph? Ph pracuje od pon -piatku średnio 10 h dziennie,w weekendy nadrabiasz zaległości tabelkowe,rzeźba czy też malowanie trawy na zielono... szkoda czasu chłopaku...poważnie
jerzy 2015-06-29 00:17:53
Ludzie..z dala od tej organizacji. Tam was oszukają na kazdym kroku. ta firma to zwykla hurtownia alkoholu. i trzeba zdrowo pic na ich konferencjach. libacje na konferencjach sa juz szeroko znane.
1
gti 2015-08-02 20:59:03
Usalina... weź Ty mi wytłumacz, co napisałaś. bo czytam 4 raz i nadal nie jestem w stanie poskładać tego w całość
Lola 2015-08-21 22:04:40
Tak to czytam i napiszę wprost - nikt nikogo tam chyba na siłę nie trzyma... Jak się Wam tak nie podoba dlaczego nadal tam pracujecie? hmm?
Joanna 2015-11-15 18:02:28
nie warto tam się pakować. Pracowałam tam i powiem szczerze...nigdy więcej. Słaba płaca, paskudna korporacyjna atmosfera no i...... trzeba sporo spożywać na firmowych imprezkach. Jedno z gorszych korpo!
tomek 2015-12-26 22:22:18
Ja pracowałem tam kilka lat temu i przez krótki czas, mniejsza o powody mojego zwolnienia. Krótko po moim zatrudnieniu w bardzo brzydki sposób podziękowali mojemu regionalnemu. Po krótkiej rozmowie z nim dowiedziałem się, że od momentu jak przyszedł Tomek z fajek to wszystko zaczęło się sypać. A Tomek w fajek nigdy nic nie sprzedawał, jednak jego wybitnie "profesjonalne" wizyty w terenie miały stwarzać pozory niesamowicie doświadczonego gościa. Komentarze i uwagi z jego strony to zwykłe chamstwo, gośc nie ma pojęcia o pracy ph, jest zwykłym wazeliniarzem, wchodzi bardzo głeboko w d...tylko nogi mu wystają
AVE 2016-06-02 23:24:41
jak po konklawe pojawi sie mail : HABEMUS PAPAM..... to na najblizszej konferencji obowiązywal bedzie stroj MINISTRANT CASUAL ;)
fv 2016-06-16 22:30:59
hej widze ze pare dni temu pojawila sie oferta na stanowisko przedstawiciela handlowego w Warszawie oferuja tutaj pełnoetatowe zatrudnienie, otywacyjny system wynagrodzeń,niezbędne do pracy narzędzia..
Zostaw swoją opinię o Diageo Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diageo Polska Sp. z o.o.