brak logo

Toruńska Akademia Wiedzy "Clever"

Toruń

Opinie o Toruńska Akademia Wiedzy "Clever"

konsultant z Łodzi 2012-11-23 13:02:12
Dlaczego okłamujesz ludzi? Pracuję tu drugi rok, jestem samotna matką bez innego źródła dochodu. Cy myślisz, że gdyby to co piszesz było prawdą to dałabym radę się utrzymać??? Firma opłaca całe szkolenie (ponad tydzień) wstępne, łącznie z noclegiem, wyżywieniem, materiałami do pracy. Konsultant ma tylko na nie dojechać i chcieć się uczyć. Dojeżdża się na nie w kilka osób jednym samochodem, więc koszty są marginalne. Nie spodobało Ci się życie na cudzy koszt przez tydzień??? Już na szkoleniu można zarobić pierwsze pieniądze, ale oczywiste jest, że zarobi tylko ten, kto chciał się przez tydzień nauczyć jak to robić! Wynagrodzenie jest faktycznie prowizyjne, za wykonaną pracę, a nie za bycie, ale każdy pracodawca płaci za pracę, a nie za to, że ktoś swoimi muc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i w nosie psuje w firmie powietrze. Firma pomaga finansowo na starcie na wiele sposobów, trzeba tylko chcieć i się do pracy nadawać!
RADCA PRAWNY 2012-11-23 13:49:09
Aleksander - 2011-07-01 20:20:31

Firma z branży edukacyjnej, która sprzedaje kursy szybkiej i skutecznej nauki.W zasadzie wszystkie koszty pozyskania klienta spoczywają na pracowniku (praca na umowę zlecenie lub własna działalność).Jeśli chodzi o koszty to chodzi głównie o hotele, paliwo i telefony . Szanse, że sprzedasz taki kurs są bardzo małe.Szczerze odradzam pracę w tej firmie.
Ciekawy jestem, czy gdyby tego typu opluwanie ludzi w internecie trzeba było podpisać swoim nazwiskiem takie posty by się w ogóle pojawiały. Wypisujecie oszczerstwa winiąc innych za swoje nieudacznictwo. Jasne, anonimowo można każdego obsmarować a internet jak papier -wszystko przyjmie, dziwne tylko, że nikt z "życzliwie ostrzegających" nie ma odwagi się pod tym podpisać. Dziwię się też osobom zarządzającym Clever, że nie doniosła do prokuratury o takim procederze. Wszyscy przecież wiedzą, że nieudokumentowane czyli bezpodstawne pomówienia naruszają ich dobra osobiste, również wszelkie Wasze działania podejmowanie w celu naruszenia dobrego imienia Szkoły powinno z ich strony skutkować podjęciem kroków prawnych w celu ochrony interesów TAW "Clever". TO JEST PRAWNIE KARANE!!! Jak widać jednak, ta firma nie chce się zniżać do Waszego poziomu... Nie chciałbym być jednak w waszej skórze jeśli podejmą kroki prawne, bo dotrzeć do osoby, która pisze "anonimowo" jest bardzo prosto.
Twój menadżer 2012-11-23 14:48:41
X - 2012-03-11 15:27:18

Absolutnie odradzam. Firma krzak. Szefostwo w liczbie 3 to kompletni despoci i tyrani. (usunięte przez administratora) Cała trójka nie ma nic wspólnego z edukacja, jeden jest handlowcem, drugi z wykształcenia ogrodnikiem, a trzecia po jakiejś szkole ekonomicznej. Produkt jest kompletnie nieprofesjonalny. Kurs kosztuje sporo, a płaci się za pare zeszytów, w dodatku kontakt z nauczycielem jest tylko przez skyp\'a. Pracujesz na zlecenie lub każą ci zakładać własną dziłalność. Wymagają samochodu. Nie opłacą ci nawet telefonu. Nie wspomnę też o kadrze, która pracuje jako handlowcy - bezrobotni ściągnięci z ulicy albo z marginesu społecznego, kompletnie bez kultury. NIE POLECAM!!
Sorry koleś, ale ja nie jestem ani z ulicy, ani bezrobotny, ani z marginesu. Bycie handlowcem, ogrodnikiem, czy ekonomistą jak wiesz nie ogranicza się w dzisiejszych czasach do ukończenia szkoły zawodowej, ale często kończy się maturą, studiami czy nawet doktoratem.Ciekawe co Ty sobą reprezentujesz? Podpisz się, to chętnie się z Tobą spotkam, domyślam się kim jesteś, może patrząc mi w oczy będziesz potrafił wyjaśnić skąd w Tobie tyle jadu. Na tygodniowym szkoleniu wszyscy próbowali Cię nauczyć etyki pracy, ale Ty wiedziałeś wszystko lepiej... przykre. Nikt nie wymaga samochodu - na lekcje możesz jeździć autobusem albo tramwajem. Konsultanci mają telefony służbowe płacone przez firmę z limitem na tyle dużym, że nie są w stanie go wydzwonić. Nikt też nie każe Ci zakładać działalności. Ty w ogóle słuchałeś jak były tłumaczone zasady współpracy? Jeśli masz takie zrozumienie słów do Ciebie mówionych, to co ty chciałeś pokazywać uczniom??? Żenada
Monika 2012-11-23 14:54:25
Szukam pracy w tej branży. Które firmy zatrudniają na etat?
PP 2013-01-18 18:27:53
No tak najlepiej leżec i czekać aż kasa sama wpadnie jeśli takiej pracy szukach to faktycznie mogła Cie szkoła rozczarować gratuluję ambicji no ale coż pracuję tam od dawna i swoboda dzialania i chęc pomocy są imponujące , nikt nigdy nie odmówił mi pomocy jeśli tego potrzebowałam ludzie i firma na najwyższym poziomie więc lepiej zastanów sie co piszesz tak czy inaczej życzę Ci powodzenia w szukaniu pracy bo z takim podejściem i nastawieniem przyda Ci się
była pracownica 2013-05-22 20:01:25
Hej ja tam pracowałam...nie powiem szkolenie fajne,ludzie też...ale co z tego jak trzeba naprawdę sporo kasy włożyć zanim się będzie miało pobory....swój samochód swoje tankowania na dojazd do ucznia,swoje telefony do rodziców..a rozmowa z rodzicem trwała nieraz i pół godziny,takich rozmów trzeba odbyć kilka aby się umówić na spotkanie,mam nadzieję,że masz nawigację...bo jak Cię rzucą np. na olsztyn czy warszawę...tak było w moim przypadku...to massakra....praca w weekendy oczywiście na wyjazdach.....a jeszcze hotele samemu się opłaca,ja się poddałam po m-cu jak straciłam prawie 2 tysiące...nie polecam.
była pracownica 2013-06-11 21:31:23
nic kosztów nie zwracają, umowa śmieciowa czyli zlecenie.
X 2013-06-12 08:20:25
Ci, co piszą pozytywnie nt tej firmy - hehe naiwne głupki, ale jak się nie ma kręgosłupa i intuicji, to się łyknie bez problemu(usunięte przez administratora). Przepraszam za kolokwializm:)
Och joj. Jak mi Was żal.
Ale piszcie sobie posty. Mnie się już nie chce w tym uczestniczyć.
była pracownica 2013-06-12 17:23:51
tak organizują szkolenia owszem ale sam musisz sobie opłacić noclegi w hotelach przez nich wybranych...nie było tanio...a zintegrować się możesz jak cię rzucą do pracy w weekend w jakieś miejsce w Polsce...dojazd też na własny koszt...tyle w temacie.
:) 2013-07-04 08:57:00
Tak czytam i czytam... i widzę dużo jadu na tej stronie. Rozumiem, że czasy są ciężkie i ludzie sfrustrowani, a najlepiej wtedy sobie poużywać na kimś. Prawda jest taka, że można w tej firmie bardzo dużo zarobić lub nie zarobić nic i pogrążyć się w kosztach. Zależy to wyłącznie od włożonej pracy. Ludzie myślą, że zrobią coś z doskoku i pieniądze przyjdą same, a potem wielkie rozczarowanie jeśli tak nie jest. To nie czasy gdzie mamy etacik, ciepłą posadkę, czy się stoi czy się leży pensyjka się należy. Nie jest to pierwsza firma i nie ostatnia, która stosuje system prowizyjny, czyli od efektów uzależniona jest zapłata. Dziś trzeba trochę więcej wysiłku jeśli chce się zarobić więcej niż najniższa krajowa i żyć na rozsądnym poziomie. Faktem jest, że wszelkie szkolenia i spotkania integracyjne zawsze organizowane są na koszt firmy, pracownik nie płaci za hotele, noclegi, wyżywienie, więc po co te kłamstwa. Jedyny koszt to dojazd do wyznaczonego miejsca, ale widać dla niektórych to też problem, bo najlepiej wszystko za darmo. Zacznijmy wymagać najpierw od siebie, zanim zaczniemy domagać się czegoś od innych, to tyle w temacie.
była pracownica 2013-07-04 11:50:05
kłamstwa...pracowałam dla nich, za fotel trzeba płacić samemu,tzn potrącają od wynagrodzenia tak firma opłaca hotele!!!
zadowolony 2013-07-04 12:34:41
była pracownica - 2013-07-04 11:50:05

kłamstwa...pracowałam dla nich, za fotel trzeba płacić samemu,tzn potrącają od wynagrodzenia tak firma opłaca hotele!!!
Hmmm, chyba się komuś firmy pomyliły...
Aktualnie pracuję w Cleverze i sobie chwalę. Byłem i na szkoleniu (7 dni) i na wyjazdach integracyjnych (zwykle 2-3 dni) i jedynym kosztem to był koszt dojazdu i dodatkowych trunków.
Poza tym zastanawia mnie wyjątkowo roszczeniowa postawa niektórych ludzi. najlepiej kasę dać do ręki a praca być może się kiedyś zrobi...
Owszem, są zgrzyty ale przy odpowiednim podejściu do pracy można ich nawet nie zauważyć...
:) 2013-07-04 12:40:12
Niektórzy tu na forum, mylą chyba pojęcia wyjazdu szkoleniowego lub integracyjnego organizowanego przez firmę, z wyjazdem w celu wykonywania usługi. To, w jaki sposób konsultant organizuje sobie pracę jest jego indywidualną sprawą, dlatego w to czy korzysta z autobusu, dojazdów samochodem czy noclegu itp. firma nie ingeruje. Warunki pracy są jasno przedstawione na szkoleniu, więc po co to udawanie zdziwienia, no chyba że na szkoleniu się nie słuchało, a potem wyrzuca się rozczarowanie tu na forum:(
mmrrr 2013-08-19 23:17:35
zgadzam się z większością negatywnych opinii o firmie choć nie miałem z nią do czynienia. Jednakże byłem pracownikiem firmy której jest wierną kopią wiele lat temu firma CEAC Polonia działała tak samo "łańcuch marketingowy zaczynał się od dystrybucji w prasie ulotek z prośbą o udzielenie informacji tak tworzono bazę danych i konsultanci mieli podstawę by odwiedzić zainteresowanego który na pocztówce podpisał oświadczenie proszę o udzielenie informacji nt jednego z kursów kursu następnie konsultant jako chodząca informacja zjawiał się wymachując legitymacją i robiąc woę z mózgu sprzedawał karton mało przydatnych ksiązek. oczywiście firma oferowała tak jak i ta pomoc dydaktyczną. dawno już splajtowała a pracownicy nie zrobili żadnej kariery tylko Ci którzy odeszli najszybciej - najmniej stracili
ona 2013-08-20 07:58:08
zadowolenie klienta bezcenne jak wywali ponad 3 tysiaki...oby Cię potem na ulicy nie dopadł..hahha
1
Basia 2013-08-21 16:57:34
Wszystko zależy od Twojego doświadczenia. Jeśli to początek Twojej kariery, po pozytywnej rozmowie kwalifikacyjnej zostaniesz zaproszony na szkolenie ( z reguły tygodniowe finansowane przez TAW CLEVER)
Umowa agencyjna na własną DG lub zlecenie. Stanowisko Konsultant Oświatowy. Jeśli masz już doświadczenie w handlu, zarządzaniu a jest wakat to możliwe że zostaniesz propozycje Managera :))
I tutaj zarobki wyglądają tak: KO maja system prowizyjny od ilości podpisanych umów. Managerowie mają podstawe i prowizje.

Ja pracowałam 1,5 roku,wspominam naprawdę miło, byłam KO.
Zarobki były różne, trzeba było się postarać, ale było to możliwe. Czasami KO zarabiali od 5000 w górę :) Jednak nie ukrywam, że na okres letni trzeba było odłożyć wcześniej kasę, bo czasami nie było lekcji z uczniami, wiadomo wakacje.
Tutaj liczą się umiejętności, pozytywne nastawienie, umiejętności sprzedaży, nawiązania kontaktu, negocjacji i PRACOWITOŚĆ :))
Nie ma nic za darmo.

Co do Kadry. Zarząd the best. Trenerzy również czy dydaktycy niech będzie :P Wszyscy po Wyższych studiach, wykształceni. Ludzie z Pasją. Warto spróbować :))
Justyna 2013-08-21 17:07:41
Też pracowałam w TAW Clever i nigdy nie miałam potrąconych kosztów hotelu czy wyżywienia na zjazdach służbowych. Co za bzdura!
To prawda, na początku trzeba włożyć od siebie, benzyna, tel, zaangażowanie:) Jednak po 3 zapisach w miesiącu dostajesz tel służbowy. Podsumowując: Jak się starasz to masz i pieniążki i granty od pracodawcy - nie ma zmiłuj :)

I nie piszcie tutaj że CLEVER to taka zła firma, to bardzo rzetelna firma.
Pozdrawiam!
ona 2013-08-22 09:38:30
kiedyś może nie trzeba było płacić za hotele..albo nie wiedziałeś o ty6m, ja miałam potrącone z wynagrodzenia, jak jechałam to miało być na koszt firmy...paliwo swoje...opłaty swoje....i nikt mnie nie pytał czy chcę tam jechać..mus to mus...takie zgrupowania na siłę...hahha...no i jeszcze jedzonko na weekendówkach we własnym zakresie....ale nie jesz co chcesz...składka i jesz co grupa je...beeee:P
1
:) 2013-09-05 12:45:03
mmrrr - 2013-08-19 23:17:35

zgadzam się z większością negatywnych opinii o firmie choć nie miałem z nią do czynienia. Jednakże byłem pracownikiem firmy której jest wierną kopią wiele lat temu firma CEAC Polonia działała tak samo "łańcuch marketingowy zaczynał się od dystrybucji w prasie ulotek z prośbą o udzielenie informacji tak tworzono bazę danych i konsultanci mieli podstawę by odwiedzić zainteresowanego który na pocztówce podpisał oświadczenie proszę o udzielenie informacji nt jednego z kursów kursu następnie konsultant jako chodząca informacja zjawiał się wymachując legitymacją i robiąc woę z mózgu sprzedawał karton mało przydatnych ksiązek. oczywiście firma oferowała tak jak i ta pomoc dydaktyczną. dawno już splajtowała a pracownicy nie zrobili żadnej kariery tylko Ci którzy odeszli najszybciej - najmniej stracili
no to faktycznie bardzo przydatna opinia zaczynająca się słowami "zgadzam się z większością negatywnych opinii o firmie choć nie miałem z nią do czynienia...", żenada, pisać opinię tylko po to aby wyrzucić z siebie trochę jadu:(
bufor 2014-06-26 12:36:53
Z tego co wiem to istnieje, wejdź na stronę tam masz kontakty, wyślij mejla może się zainteresują Twoją kandydaturą
uhuhu 2015-01-31 18:25:29
nie jest pewnie latwo sie tutaj dostać do pracy ale tak się zastanawiam co musiałąbym zrobićalbo czym się wykazac zeby dostac taka prace - z gory dziekuje za podpowiedzi w tym temacie mam nadzieje, ze jakos uda sie mi uzyskac pozytywne odpoweidzi i ktos mi pomoze i zdobede prace. Pozdraiwam wszystkich szukajacych
pracownica 2015-05-19 11:11:48
zatrudnić...oni nie zatrudniają
wiesiek 2015-05-19 19:00:41
jak to nie zatrudniają?
jana 2016-03-07 12:56:25
co ty opowiadasz baranek, na money. pl była ofrta na konsultanta oświatowego ważna do 1 marca.
Nazwa firmy Toruńska Akademia Wiedzy CLEVER S.C.
Stanowisko Konsultant Oświatowy
Lokalizacja Olsztyn, Elbląg, Ełk, Mrągowo, Ostróda
Termin ważności: 2016-03-01
jana 2016-03-07 13:39:27
w ogłoszeniach na money.pl była oferta pracy na konsultanta oświatowego, ważność jej skończyła się 1 marca 2016 roku, dotyczyła wielu miast, również na praca.pl były ogłoszenia w grudniu 2015, styczniu i lutym 2016, z lutego ogłoszenie zaczynało się "jeżeli kiedykolwiek byłaś lub byłeś konsultantem oświatowym....' więc dlaczego twierdzicie, że nie poszukują pracowników, a może ktoś by skozrystał z oferty
kolo 2016-03-12 14:08:54
o co tu chodzi, to w końcu potrzebni pracownicy czy nie potrzebni, ostatnio w KRS widziałem informację, że firma jest w likwidacji, ktoś wie coś?
vip 2016-03-28 21:56:30
bez komentarza
rafi 2016-05-11 22:40:28
tomek czy jak tam się zwiesz, znajdż sobie KRS i tam znajdziesz informację, podane nazwiska likwidatorów i inne rzeczy, co ma działanie strony do likwidacji?, infantylne to, fakt to fakt, nie rozumię tego kamuflażu.
nnm 2016-06-18 15:09:05
@rafi ja troche nie rozumiem, czemu twierdzisz że jest to kamuflarz? No może po prostru niue wiedział, że takie informacje można znaleźć w internecie, nie każdy przeciez musi to wiedziec, ale teraz - ju zna porzyszłość bedzie wiedzieć na pewno ......
Zostaw swoją opinię o Toruńska Akademia Wiedzy "Clever" - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toruńska Akademia Wiedzy "Clever"