E NET PRODUCTION Sp.z o.o.

Katowice

Opinie o E NET PRODUCTION Sp.z o.o.

wymiatacz 2015-05-07 22:22:02
teścik był : wyboru i trzeba było dopisać odpowiedzi ogólnie prosto, co do kasy to musisz sam zadbać o siebie, co do atmosfery jest bardzo spoko, ogólnie pracy sporo, widzę że niektórzy robią coś w domu, ale jak z nimi gadałem to za dodatkowy chajs i jak opowiadają to nie psi, ale tego nie widziałem:). faktycznie kończą przepisywanie silnika sklepu na symfony2, naprawdę szacun, widać że się napracowali, co do php , ja byłem na kliku rozmowach i tylko tu bez pierdnięcia zgodzili się na moje warunki, może sporo potrafię ;-); jak pisałem skończę okres próbny to napiszę co i jak, ogólnie ja polecam
PS.mój lider team bardzo spoko co merytoryki to bardzo ok
2
dżarmin 2015-09-09 13:12:47
ENET z pewnością NIE JEST miejscem pracy, w którym dobrze będą czuły się osoby dla których szczytem ambicji jest siedzenie w godzinach pracy na fejsie, oglądanie ruskich faili na YT, czy czytanie newsów o księżnej Kejt na pierdelku.

W ENECIE od pracowników się dużo wymaga, lecz za wymaganiami idzie satysfakcja, uczciwe wynagrodzenie, i świadomość że pracuje się dla największych eCommerce'ów w PL i Europie.
2
gustawo 2015-10-16 17:57:13
Pracowałem i mam parę spostrzeżeń, ciężka atmosfera na zasadzie lepiej nic nie mówić bo się nie da i koniec. Wszystko na wczoraj bez planu i na zasadzie obiecamy klientowi wszystko a potem się zobaczy. Oczywiście jak wszędzie w zależności do jakiego zespołu się trafi (chodzi o ludzi nie projekt czy klienta) jest lepiej lub gorzej. Wewnątrz firmy panuje dziwny system na zasadzie "rady starszych" którzy robią coś co mydli oczy górze i powoduje że powstają tylko słuszne rozwiązania. Ten sławetny produkt "szał na całą Europę" to chyba PR pisał z tej firmy bo to raczej zwykłe (symfony+doctrine+bundle z net-a) PHP-owe rozwiązanie oparte na już dość oklepanym Symfony, i do tego pewnie wyciśnięte na kolanie - w konsekwencji drogie i niewydajne tak pod względem strice wydajności jak i rozwoju i dewelopmentu. W czasach kiedy tam pracowałem jakimś dziwnym trafem ludzie pracowali po 3 miesiące i uciekali bez mówienia do widzenia, baaa byli nawet tacy co uciekali już po 2 tygodniach, dziwne nie. To jest typowa polska firma IT w której najważniejszym kryterium na każdym kroku jest kasa. Fakt jeśli chodzi o płace to może i nie są to najgorsze pieniądze jak na Polskę ale trochę się czasy zmieniły i jeśli faktycznie ktoś czuje że ma wartość to IMO nie warto. I na koniec jak ktoś myśli że ta firma ma jakieś "swoje technologie" to się myli. Generalnie "discount" dla deweloperów, z mojego punktu widzenia stracone ponad 3 miesiące życia. Widzę powyżej że dużo ludzi pisze pozytywnie, podejrzewam że jest to część "zadowolonych" starych pracowników, którzy po prostu nie są świadomi że praca dev-a nawet w Polsce może wyglądać inaczej, zasiedzieli się w swojej źle pojętej "strefie komfortu" albo czują że nie są w stanie przejść do innego pracodawcy. Z racji tego że mam trochę doświadczenia życiowego polecam "świeżym" na pierwszą pracę, natomiast odradzam doświadczonym i chcącym się rozwinąć ponad standardową ogólno dostępną wiedzę.
miami 2015-10-16 18:23:03
Rokyy pewnie chodzi o katowickiego eSky-a to albo tam nie pracowałeś albo jest inny lider sprzedaży biletów lotniczych w okolicy. Enet i eSky to dwa różne światy to jak Dacia i komfortowy liniowiec dalekomorski w świeci pracodawców. Tego się nawet nie da porównać. Ludzie, miałem wątpliwą przyjemność pracować w enecie i jeszcze bardziej wątpliwą odbyć ceremonię rozstania się i coś te pozytywne komentarze wyglądają jakby nie do końca były szczere.
1
s.paluch 2015-10-16 23:20:37
@erty też tam pracowałem i po części zgadzam się z gustawo, to jest trochę tak że "te fajne" kąski ktoś bierze pierdzieli a potem Ty prostuj ale już "na spóźniony termin" bo klient tupta a mistrz zabiera się za nowy i robi dokładnie to samo co poprzednio. Miałem taki case, najpierw jeden potem drugi dlatego odszedłem po prostu wyszedłem z założenia że szkoda się męczyć, może faktycznie za mało walczyłem ale wyszedłem z założenia że się nie opłaci i miałem rację :]. Ta firma potrzebuje dobrych rzemieślników a ma tylko średnich bo wbrew temu co inni piszą słabo płaci i źle traktuje ludzi w efekcie kończy się to przekładaniem buraka z miejsca na miejsce i wciskane "młodym". Nie przesadzajmy to jest tylko sklep internetowy może trochę bardziej zaawansowany, a w tym "segmencie rynku" też są klienci którzy szukają tanio ale są świadomi że nie mogą wziąć OpenSource-a albo czegoś za abonament 50 zeta na mc :D więc biorą to bo nie ma za bardzo wyjścia. Pracuje od niedawana w innym miejscu i suprise tu też są "doświadczeni" w IT ale akurat teraz Ci starzy z doświadczeniem takie chwyty po prostu tempią a nie podlewają żeby im zarastało właśnie dlatego że są doświadczeni i wiedzą że wcześniej czy później padnie im wydajność albo morale albo jedno i drugie. Wtedy jak pracowałem było tak że można było podzielić pracowników na 2 grupy jedna z długim stażem ~4 lata i druga która pracowała mniej niż pół roku, może to efekt szybkiego rozwoju ale jakoś mi się nie wydaje bo Ci nowi znikali w ekspresowym tempie więc pewnie to nie tylko moje spostrzeżenie. W każdym razie ja bym drugi raz tam nie poszedł i nie polecam nikomu.
1
rozbawiony tetryk 2015-10-21 09:40:13
Jestem pracownikiem ENP (wciąż) z ponad 3 letnim stażem. Taaaak, okazuje się wg ostatnich komentarzy, że jestem starym, wytrwałym, tępicielem i ciemiężcą heh
No nic życie - chociaż wydaje mi się, że jednak nie jestem, ani żadna z długo pracujących w firmie osób też nie (no może za wyjątkiem PL ale z racji stanowiska to chyba normalne :P ). Praca to praca - tu się "P.R.A.C.U.J.E." jak to zaakceptujesz to reszta wg mojego odczucia jest ok. Wynagrodzenie zależne od umiejętności, zdolności, szybkości pracy i oczywiście bezbłędności - czyli jak pracujesz zamiast myśleć gdzie by tu poszukać teraz pracy i masz do tego predyspozycje to dobrze zarobisz. Natomiast przepracowanie to kwestia odpowiedniej organizacji własnego czasu pracy. Jak deklarujesz że zrobisz coś w 5h, a zajmuje Ci to 8h to nie miej pretensji że masz zaległości i musisz szybciej i więcej. Powie ktoś ok, 5h ale w międzyczasie wpadnie to tamto. Zatem jak wiesz że tak jest to po prostu uwzględniaj to przy wycenie i już. Jak zrobisz szybciej to resztę czasu poświęcisz na samodoskonalenie, jak nie to trudno ale przynajmniej będziesz wyrobiony.
Ja jestem zadowolony zarówno z pracodawcy jak i ze stanowiska i jestem tu nie dlatego, że "zasiedzieli się w swojej źle pojętej "strefie komfortu" albo czują że nie są w stanie przejść do innego pracodawcy" ale dlatego, że mi się tu podoba. I nie jestem 55-letnim wapniakiem abym nie był zorientowany " nie są świadomi że praca dev-a nawet w Polsce może wyglądać inaczej" - jestem świadomy, a na pewno bardziej świadomy niż osoba, która to napisała. Miłego dnia.

Ahh i jeszcze jedno - dla sportu chodzę od czasu do czasu na rozmowy do różnych firm - sam jestem na nie zapraszany. I po procesie rekrutacyjnym wszędzie mnie chcą, więc ENP jednak nie jest takie "zaściankowe" i czegoś uczy i to uczy dobrze...
2
wymiatacz 2015-10-23 13:48:05
potwierdzam praca bardzo spoko , nie zaprzeczam jest jej dużo a i od pół roku (tyle jestem w firmie ) to widzę tylko nowe osoby i nikt nie znika :), płacą bardzo dobrze, atmosfera w moim dziale jest ok, niczego innego nie oczekuję, ja bardzo polecam.
1
ortoo 2015-11-09 18:05:38
Jeżeli enet taki zły, to jakie firmy polecacie? Oczywiście oprócz esky, bo wiadomo, że oni najlepsi ;)
Wymiatacz 2015-11-10 20:03:07
E net jak najbardziej tak
1
dołochow 2015-11-18 15:45:57
Dodatkowe ubezpieczenie i pakiet medyczny, a resztę sobie kupisz za pieniądze, których pracodawca nie szczędzi. Chears!
andrzej 2015-11-27 21:26:30
Postaram się być obiektywny chociaż może być trudno - tak w enecie pracują fajni i mądrzy ludzie i to jest fakt. Niestety faktem jest też to że to wbrew pozorom nieduża firma o 'ugruntowanej' pozycji :J. Pracując tam raczej nie ma się co spodziewać jakiegoś kosmicznego rozwoju, typowa fabryczka. Tak jak ktoś wyżej napisał dobra dla młodych aby zdobyć doświadczenie, raczej nie jest to miejsce dla osób doświadczonych. Co do kasy i warunków pracy to sorry chłopaki z enetu co tu piszecie, mało wiecie bo siedzicie tam za długo :). Praca na godziny od do - norma to ostatnio luźny czas pracy, socjal to kawa i herbata (raczej nie Lipton) a jak braknie to potem nie ma tydzień - jakoś w innych firmach jest, o zabawach typu 'pokoje relaksu' to zapomnijcie - co nie wszędzie ale zaczyna być normą. Uważajcie przy rozstaniu bo może być nieciekawie, znam dwie osoby którym się to przytrafiło ale one były na B2B.
Luzer 2015-11-28 08:01:28
Jak najbardziej potwierdzam , firma bardzo spoko
Marconii 2015-12-04 23:56:25
Firma bardzo ok, rozwoj szybki i gwarantowany , jestem programersem z dużym doświadczeniem zawodowym i programistycznym , pracowałem w duzych i małych firmach ta jest w sam raz , jeśli ktoś lubi ecommerce to tu jest jego miejsce, technologie i frameworki to: RabbitMQ, redis, msql, php, elasticsearch, symfony2 . praca przy najwiekszych projektach ecomm: mediaexpert, mediamarkt, wolczanka, saturn, kler, wkruk, electro, avans, kler, netto, bricomarche, vistula, samsung, hp. I to wszystko ogarnia ta firemka. Jak narazie dla mnie to wystarczjace doświadczenie . a i jeszcze jedno znam trzech gosci , ktorzy opuścili szeregi firmy i po paru przygodach powrócili do firmy- to też na plus - na minus nie ma pokoju wypoczynku.- ale to wybaczam. A herbata jest :)))))))))) kawa też lavazza:)))))))))) jakby to kogoś obchodziło.
tester 2015-12-17 20:29:17
Bardzo dużo pozytywnych komentarzy wysypało się w ostatnim czasie. Czyżby wybielanie wizerunku? Firma nie najgorsza, pracowałem tam 4 lata to wiem. Jednak tematy na już i nieprzemyślane decyzje przełożonych to główny problem. Sprzeczne decyzje PRowców, każdy swojej dupy chroni. Nie masz czasu pomyśleć, zastanowić się tak aby oddać bezbłędny produkt, bo klient myśli, że już skończone. Jest dużo innych firm na śląsku, które lepiej płacą i potrafią się utrzymać na rynku mimo, że programista ma 2 razy więcej czasu na taska + czas wolny w lobby roomie (nie, nie mówię o Esky).
cap 2015-12-21 11:16:16
Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma, a jakoś nikt nazw tych super firm podać nie chce ;)
1
Cambor 2015-12-22 21:36:52
Ja polecam pracuje tu 3 lata , potwierdzam roboty nie mało , ale to chyb nie problem, dobry socjal , zarobki na bardzo dobrym poziomie , głównie php , symfony 2.7 . Redis ,
Fccoder 2015-12-23 04:05:43
W firmie od 2 lat , firma wymagajaca ale bardzo spoko, trafiłem w trudnym okresie gdy zmieniali silnik pod sklep ktorego są producentem, teraz moge powiedzieć gdzie po tych kilkunastu miesiacach ciężkiej pracy warto się było męczyć, jestem doświadczonym programistą z 7 letnim doświadczeniem , mogę jasno przedstawić stanowisko , że pracodawca jest bardzo ok rozwoju dla tych którzy chcą bardzo dużo.
Obiektywny 2015-12-31 01:28:38
Witam , polecam bardzo, firma jest wymagająca to prawda, ale jasno trzeba powiedzieć czym się zajmuje, wiec wdraża systemy ecommerce , ale przede wszystkim zajmuje się ich utrzymaniem, opieką 7 dni 24h , no i w takiej pracy czasami pracuje się pod presją , takie marki jak mediaexpert, mediamart, electro, wkruk, saturn , kler, samsung, hp, ispot, vistula są wymagające, jeśli ktoś nie akceptuje takiej pracy, to tu nie ma czego szukać, jeśli ktoś chce dołączyć do dynamicznego zespołu to tak jak pisałem , polecam brdzo, jeśli nie to pewnie w Katowicach jest wiele innych firm, coś sobie jeszcze przypomniałem jak ja się zatrudniałem to nikt nie obiecywał mi, że praca bedzie wyglądać inaczej.
Marconii 2015-12-31 09:15:11
Zgadzam sie z kolegą obiektywnym , i popieram , mi sie podoba wiec tu pracuje, inne firmy oboko sa i beda pewnie też co niektorym leoiej zapłaca, w koncu tu nie daleko mieszka jakieś 4 500 000 ludzi, zarobki spoko i cały czas ( do góry- mówię za siebie) , socjal ok.
Marconii 2016-01-03 17:36:02
Kolego jak jestes pracownikiem enetu i jesteś dobry a z tego co wiem tylko tacy już tu zostali to wal jak w dym do przełożonego , tak jak Ci pisałem rozwijam sie i chce wiecej zarabiać i zarabiam, nie ma sie czego bać :) o internet to ja bym sie tak nie martwił chyba jest na poczatku drogii rozwoju :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ,Ps coś tyrobił w sylwestra ze piszesz o 1:30:)
Marconii 2016-01-03 18:51:36
Epoal jeśli ty jesteś jednak z poza granic enetu to już trudniej, wal na paca@, tam Z Toba beda gadać. Popytaj swich ziomkow o teścik ;)
Tunia 2016-01-26 13:11:00
Firma fajna mój chłopak w niej pracuje. Dobrze zarabia i jest zadowolony.
abzibzi 2016-02-07 14:02:41
Jeżeli chodzi o programistów to ostatnio więcej osób odchodzi niż przychodzi.
Wymiatacz 2016-02-20 07:01:08
ile ludzi tyle opini- w każdej pracy sa plusy i minusy. Poza tym nie ma ludzi idealnych i dla kazdego co innego jest priorytetem. Jezeli ktos optymistycznie podchodzi do sprawy to i wspołpraca wyglada inaczej, a jesli ktos szuka problemu to zawsze go znajdzie. kwestia nastawienia!!
Wymiatacz 2016-02-20 07:43:58
W firmie już jestem prawie rok i nadal twierdze firma zajefajna , płaca bardzo dobrze , wiem że uruchamiaja rekrutacje na programistów i webcoderów , ja polecam bardzo, to jest moje miejsce na następne kilka lat , a później się zobaczy.
2
Zorro 2016-02-20 14:44:41
praca ciekawa i przy wymagających projektach, i z dużymi firmami ,spokojnie do polecenia, w tej chwili wspolnie rozwijamy jeden produkt silnik ecommerce , ktory wdrażamy i utrzymujemy i rozwijamy , jeśli kogoś interesują projekty związane ze sprzedażą internetową to jest właściwe miejsce pracy, jeśli nie to raczej odradzam bo 90% pracy w tej firmie to właśnie takie projekty - ecommerce. Dodatkowo opieka medyczna i ubezpieczenie , zarobki ok.
Zorro 2016-02-20 14:55:05
A i potwierdzam ruszyła rekrutacja, dopiero co leaderowie przekazywali informację, że firma szuka webcoderów i programistów, na razie na gębę. Trzeba pisać na praca@enp.pl
1
Yoda 2016-02-25 13:03:08
Faktycznie, ostatnie miesiące były dość pracowite ze względu na domykane projekty. Aktualnie według mnie - z perspektywy osoby która tu pracuje ostatnio sytuacja się rozluźniła. Zarobki ok. Socjal też. Praca na fajnym frameworku. Polecam dla wszystkich ambitnych, którzy chcą się nauczyć czegoś nowego oraz szukają stabilnego zatrudnienia. Wiem że lada moment ma ruszyć rekrutacja.
takjest 2016-03-11 10:39:40
@up
jest Jak piszesz.
Yoda 2016-03-17 13:46:48
@kooks to zależy co taki absolwent potrafi. Zdarzało się ze nawet studenci byli zatrudniani z bardzo pozytywnym efektem. Wysyłaj cv jeśli czujesz że jesteś na niezłym dobrym poziomie.
Programista 2016-03-17 18:02:26
@Yoda mozesz powiedziec cos wiecej na temat technologii
na jakich pracują programiści u Was?
Yoda 2016-03-22 23:53:02
@Programista, @balors: PHP to oczywiście podstawa. Engine oparty jest o Symfony2 + MySQL
Dodatkowo wykorzystywanych kilka doatkowych technologii takich jak RabbitMQ, ElasticSearch, Redis..
Opowiadać można by długo, natomiast jeśli chcecie się dowiedzieć więcej to możecie uderzać na rekrutację która wystartowała na Programistę PHP oraz Frontend Developera na Pracuj PL
majsterklepka 2016-03-24 09:10:02
czasem troche chaosu jak to w IT bywa, ale praca mi pasi i jest spoko. Klienci to jedne z najbardziej znanych marek, więc jest się czym chwalić. Wiadomo nie wszystkim zawsze da się dogodzić, ale takie jest życie. Dla mnie 4 plus, chodz w sumie to głupkowate oceniac pracodawce na takim portalu. :)
hubertus 2016-04-04 18:02:29
Lena - a z jakimi stawkami mozna sie liczyc na frontend developera?
Marko 2016-05-09 13:31:58
Rumba masz problem z małpa?????
Blair 2016-05-09 14:58:37
Ekipa super, ale tempo spore, nie ma czasu na lenia. Zobaczymy czy płaca i bonusy będą adekwatne do pracy. Ale szef wydaje się być wporządku wiec narazie luzik. Czas pokaze
Derril 2016-05-17 17:20:47
Czy ktoś z Was się orientuje czy nadal szukają programistów PHP?
Mam kichę w obecnej pracy, a wiele dobrego słyszałem o ENP.
tank 2016-05-25 22:39:30
Ostaatnio duzo pozytywnych zmian, silnik na ukonczeniu i glownie rozwoj. Fajnie ze wlasne rozwiazanie maja, mega duzo wiedzy z zewnatrz i wewnatrz. Dla mnie na mocne 4 szczegolnie, tempo tez sie uspokaja i coraz wiecej szkolen. Zachecam do spróbowania bo warto.
kosik 2016-06-26 23:11:47
@mumia duze projekty nie sa gwarancja rozwoju
joe 2016-06-27 22:15:09
Hej,
czy nadal szukają tam programistów PHP? Rozglądam się za czymś nowym.
juhas 2016-07-04 17:42:34
W jakiej technologiach tam się pracuje? Może ktoś coś więcej powiedzieć?
Miód, malina 2016-07-13 12:10:29
Własnie siedzem sobie w pracy własnie w Enecie i tak sobie myślę że zaczyna się ta praca powoli układać z wielkiego chaosu, wiadomo tempo jest ale już każdy wie co ma robić. Dowiedziałem się wczoraj, że jest jakaś zewnętrzna firma zatrudniana żeby poukładać u nas zarządzanie projektami. A w piątek piwko firmowe z epiką. Miód, malina
Kacper 2016-07-13 21:18:32
Z tego co wiem co szukają phpowców i koderów. Ofert jest trochę, więc do dzieła!
Robert 2016-07-15 01:19:23
Dzieki wszystkim za info:) ja tez chce tam aplikowac bo kumpel ktory tam robi mowi ze lepszego doswiadczenia nie znajde nigdzie na Slasku, a moze i w Polsce:)
Luck 2016-07-27 22:58:15
Moge polecić z czystym sumieniem, kasa na slasku jedna z leprzych , co chcialem mam, co do podwyżek , regularnie co 6miesiecy , po spełnieniu ustalonych punktow rozwoju, ja wszystkich nie dotrzymałem, a podwyżke dostałem:), rozwoj jest , pracy dużo , ale jakoś nie widziałem przesiadujacych w firmie, stresu troche jest jak sie robi dla ecomow robiacych po pare baniek dziennie , ale w poprzednich firmach nie było mniej, dla zainteresowanych jestem programistom z 8 letnim doświadczeniem.
Do lekarza chodze do medicoveru, fundowanego przez firme.niech moc bedzie z wami.
hm 2016-08-29 15:46:02
jakie obecnie są stawki na froncie?
alex 2016-08-30 13:13:50
hejka, czy wiecie może czy potrzebują w E NET PRODUCTION programistów Java?
pert 2016-08-30 13:15:55
No ba
epoal 2016-08-30 13:24:26
Pewnie, że sa atrakcyjne warunki wynagrodzenia dlatego ich oferty pracy są tak popularne. Zastanawiam się tylko czy jest szansa na to, zeby teraz znaleźć pracę.
Żenada 2016-12-03 09:19:12
Bardzo dużo prawdziwych komentarzy zostało usuniętych. Jaki jest powód tej cenzury? Brakuje nerdów do harówy?
Zostaw swoją opinię o E NET PRODUCTION Sp.z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E NET PRODUCTION Sp.z o.o.