brak logo

Fabryka narzędzi kuźnia

Sułkowice

Opinie o Fabryka narzędzi kuźnia

PPP 2009-07-06 18:46:39
Oto moja ocena firmy F.N "KUŹNIA" w Sułkowicach. Najgorsza i najgorzej zarządzana firma z jaką miałem "przyjemność" współpracować. Firma, która produkuję dość dobre wyroby pod względem jakości, nie potrafi się wypromować. Marketing beznadziejny i szanse na awans, wbrew tego co obiecują, praktycznie żadne. Kierownik działu skutecznie uniemożliwia awans. Serdecznie nie polecam tej firmy.
1
Łukaszenka 2009-09-09 22:51:53
Zgadzam się z tą opinią dodam nawet że i tak jest to łagodna ocena kierownictwo tej firmy prowadzi ją na dno prowadząc politykę [usunięte przez moderatora]procowników nie umiejąc zadbać o zamówienia. Są to ludzie którzy nadają się do kierowania butikiem z odzierzą uzywana a nie fabryką
ja 2009-09-11 22:39:13
zgadzam się z przedmówcami!!! Dramat "dyrekcji"!!! Patologia!!! Masarnia !!! Skrajny debilizm!!! Ludzie... jak tak można traktować pracowników !!!?? Zero szacunku! Lucjan już w piekiełku ostrzy widełki ... mam nadzieje ... pozdrowienia dla dyrekcji!!!
TIK 2009-09-11 22:57:28
Przez Sułkowice przepływa Harbutówka!
... 2009-09-14 15:43:09
to co się teraz dzieje w Kuźni można podsumować 1 prostym zdaniem : ŻAL.PL
1
Hulk Niszczyciel 2009-10-20 19:55:53
Największy nierób to niejaki pan. [usunięte przez moderatora],który nawet młotka nie umie zahartować .Chwali się że za jego kadencji 12 osób zwolnił,bo się znali na robocie,ale jak się ma plecy u dyr. [usunięte przez moderatora] to mu nikt nie podskoczy,chyba zapomniał dlaczego przeniósł się do fabryki.A o reszcie szkoda nawet pisać.
trojan 2009-11-02 21:16:36
Zobaczymy kto będzie trzynastym wojownikiem.
... 2009-11-03 18:52:33
13 WOJOWNIK JEST JUŻ ZNANY :) PORA NA KOLEJNEGO
peter 2009-11-14 19:01:10
To co dzieje się w Kuźni to poprostu skandal. Tylko tyle można napisać. A jeszcze nie dawno był to zakład zatrudniający najwięcej ludzi, produkujący znane i zachwalane w całej Polsce narzędzia, konkurujący z innymi podobnymi zakładami a teraz...
samo dno...
hehe 2010-01-23 15:17:22
Goniło cię wieko od trumny,ty możesz być 14
1
zasówka 2010-06-25 17:02:01
bardzo źle zarządzana firma, szanse na awans wbrew temu co obiecują a obiecują złote góry żadne. Należy uważać na panów z hartowni i działu kadr ten z kadr to dopiero przekręt
net 2010-10-28 20:28:46
Niby [usunięte przez administratora] nie ma juz dosc dawno a dalej widnieje jako produkcyjno techniczny -brawo sluzby informatyczne chyba ze dalej jest na etacie i bierze pieniazki i to nie male bo za brak kompetencji dostac 17 tys to jest sztuka
DAREK 2011-02-13 17:03:27
Bardzo dobre mamy narzędzia POLSKIE bo pracuje niemi ale niestety coraz mniej ich kupuje się , ponieważ brakuje ich hurtownia i sklepach , niema marketingu , bo nie myślą by zachęcić odbiorce do kupna POLSKIEGO TOWARU. wchodząc do sklepu to pierwsze stoiska to made in CHINA lub GERMANY a POLSKIE na końcu lub wcale. Ale jeśli POLACY nie będą dbali o polski przemysł, mowa tu o producenta i handlowcach to na pewno będziemy biednym NARODEM .Wiele ZAKŁADÓW zostało zniszczonych przez NIEDBALSTWO , [usunięte przez administratora]..
anonim 2011-03-13 17:09:24
W zakładzie niby taki rygor, mieli sprawdzać trzeźwość pracowników i żeby nie wychodzili podczas pracy. a co jest? Pracownicy którzy pracują piją na potęgę nawet z portierami a w szczególności w sobotę. często widzę jak pracownik Kuźni wychodzi do sklepu po alkohol i to za pozwoleniem portierów a później piją razem. ciekawe jak długo to jeszcze potrwa i czy ktoś się tym zainteresuje.
1
zyta 2012-06-16 23:23:26
Fakt jest taki że kiedyś połowa ludzi z Sułkowic pracowała w tej fabryce a teraz redukcja etatów tylko nie tam gdzie trzeba krzeseł jest tyle co było
zainteresowany 2012-07-21 22:05:37
Wszystkie dotychczasowe uwagi należy potwierdzić w 100%. Marketing tej firmy jest na poziomie -0.Jak można funkcjonowac normanie gdy odrzuca się ferty kontrachentów na produkcje narzedzi a pracowników wysyła się na przymusowe urlopy lub urlopy bezpłatne, mówiąc że nie ma zamówień? Kierownik wydziału Kuźni wraz z mistrzami wydzialu są osobami które nie mają swojego zdania w stosunku do szefostwa firmy przez co cierpią pracownicy produkcyjni tegoż wydziału. Sa przypadki pewnych osób które sa wybrane przez kierownika działu i na jakiś \"specjalnych\" zasadach są chronione przez kierownika, mimo tego iż przychodzą w \"różnym stanie\" do pracy oraz w sposób otwarty używają trunków alkoholowych na terenie zakładu tegoz wydziału. Przykre jest to że jest to akceptowane przez kierowników i mistrzów tego działu
krasnal 2012-10-31 09:46:02
kuźnia sułkowice jeśli marketing dalej tak będzie działał już długo nie pociągnie!!!
wiarus 2012-10-31 09:51:56
Firma pogrąża się w coraz większym kryzysie, brak koniunktury oraz zamówienia na poziomie firmy kilku osobowej powodują restrukturyzację zatrudnienie! A kierownik zaopatrzenia korzysta z samochodu służbowego
do każdego celu niedzielne wyjazdy do klasztoru, zachcianki rodziny a w dni wolne od pracy to zięć jest szoferem!!! dokąd to będzie tolerowane?
1
Wicher 2012-11-06 13:23:54
No tak, a ty wiarus zamiast pracować to u Kierownika w bagażniku siedzisz, nawet w dni wolne.
kielisek 2013-01-08 19:24:13
witam....pozdrawiam kowali matrycowych / bo tam innych juz nie ma/
..zycze przyjemnej pracy i scigajcie sie dali w normach,az do upadlosci :) pozdrawiam leni z narzędziowni ...:)
2
anonim 2013-02-20 16:55:17
To akurat nie jest naganne.
Trzymanie rąk podczas rozmowy w kieszeni to przejaw braku kultury i naśladowanie złych "zachodnich"nawyków.
Oby tylko Pan Prezes był sobą i przestał słuchać róznej maści donosicieli którzy tym sposobem chronią swe nieróbstwo odwracając uwagę od siebie.
Ponadto aby zweryfikował swe podejście do marketingu.
Którego w Kuźni praktycznie kompletnie brak
1
Klient 2013-05-26 12:41:49
Jestem przyszłym, niedoszłym, potencjalnym klientem i własnie się zdziwiłem, że firma nie ma konta na Facebooku. Każda szanująca się pizzeria ma i chwali się każdą pierdołą. Widać Wasza firma to za poważna instytucja, żeby wychodzić do ludzi.
Pozdrawiam Bogu winną załogę :)
1
Tomass 2013-12-02 17:59:53
MAM TAKĄ ZASADĘ ŻE ZANIM COŚ KUPIĘ NAJPIERW SPRAWDZAM OPINIE O FIRMIE. ZAWSZE STARAM WSPIERAĆ POLSKIE FIRMY ALE TYLKO JEŻELI ROBIĄ DOBRE PRODUKTY I POTRAFIĄ ZADBAĆ O SWOICH PRACOWNIKÓW, WIĘC POSTANOWIŁEM ŻE NARZĘDZI FIRMY KUŹNIA NIE KUPIĘ.
3
zloty 2013-12-11 22:38:39
WITAM CZY KTOS Z PANSTWA OKRESLI ZAROBKI W TEJ FIRMIE , BO SKORO PRACUJA TAM JAK WOLY W CIEZKICH WARUNKACH TO PEWNIE WIEDZA ZA CO . PRZYSZLY KLIENT
Maciek 2014-03-01 11:33:02
Niestety, kolejna dobra marka, która schodzi na psy. Kilka lat miałem ich narzędzia, pracowały bez śladu zużycia. Poginęły, wiec kupiłem nowe. Wkrętaki rozchodzą się w rękach. Stal miękka, uchwyt nie trzyma się metalowej części.(usunięte przez administratora)Bardzo szkoda, że jakiś mądrala myślał, że raz zdobyta renoma będzie obowiązywała dożywotnio.
1
pajac 2014-04-29 19:10:36
uderzam tam zażądam sobie 5 tyś brutto
marcin 2014-11-20 01:26:16
Co do marketingu to racja jest on całkowicie do dupy. Często chodzę po różnych sklepach z narzędziami i prawdę mówiąc ani razu nie widziałem w nich produktu z Sułkowic. Widzę natomiast produkty Romanika i to sporo co wskazuje iż do tego co robią podchodzą poważnie, profesjonalnie. Produkty Sułkowic znane były kiedyś całej Polsce, teraz to margines. Sądzę że na taki stan rzeczy wpływ ma zarząd tej firmy, spółki czy jakby to zwał. Totalni amatorzy i na bank mający o sobie wysokie mniemanie, tylko nie wiem na podstawie czego. Wracając do tematu produktów. Mam parę narzędzi z tej fabryki. W sumie to głęboka komuna, ale widać solidność wykonania. Z tego względu chciałem sobie sprezentować zestaw kluczy płasko-oczkowych, ale w 140 tys. mieście i w dość znacznej ilości sklepów z tego typu asortymentem nawet o takiej firmie nie słyszeli!!! Lipa nie samowita. Jak taka firma mogła się dać podmieść do kąta i na rodzimym rynku wpaść w nie byt. Brak słów chociaż mnie to ani grzeje, ani ziębi no może tak nie do końca, bo lepiej kupić polskie i wzmocnić nasze firmy niż dać zarobić innym .Niestety z prawem rynku jest jak w tym powiedzeniu. 'Życie nie znosi próżni' i w tą próżnię swoje produkty ładują inni. Nie kupią ludziska waszego produktu to kupią innej firmy który akurat jest pod ręką, na dodatek niejednokrotnie jest droższy i gorszej jakości!
1
bolo 2014-11-26 22:51:42
Czy slyszal ktos cos o nowym gosciu ktory ma przyjsc do planowania? A jak oceniacie naszego dyrektora techniczno- produkcyjnego?
napser 2015-01-31 22:17:37
Faktycznie może i to konkurencja stosuje tak zwany czarny PR. Może jest tutaj ktoś, kto mógłby napisac ile jest prawdy w tych wszystkich powyższych wpisach? bo wiecie, kto raz sie sparzy ten na zimne dmucha, a póki co to te wpisy za bardzo nie zachęcają do aplikowania. W ogóle to gdzie oni zamieszczają swoje ogłoszenia?
lila 2015-07-04 13:06:03
Nie polecam, totalny wyzysk pracownika. Na godziwą wypłatę nie ma co liczyć. Pracownicy pracują po 12 godzin i dostają ZAPOMOGĘ zamiast wypłaty.
1
Dzięcioł 2015-09-06 22:19:58
Pracowałem tu kiedyś - musiałem dojeżdżać z Krakowa (ok 30 km) - jeśli idzie o wypłatę to była żenada chyba 1500 zł - trochę mało jak dla specjalisty. W Kuźni najważniejsze są klany (łabądki, moskale - a to male klany) i koneksje rodzinne. Przykładowo córka BHP-owca robi w środowisku i bez względu na wszystko (urlop macierzyński) ma zaklepane miejsce, marketingiem zajmuje się syn kobiety która kieruje utrzymaniem ruchu - Łukasz ma malutką firmę - wszystko jedno ile sprzedaje - ważne że to on sprzedaje i on na tym zarabia... Nic dziwnego, że ten zakład pada. Nie polecam tej firmy chyba, że na stanowisku likwidatora. Pracownicy i specjaliści niby tacy mądrzy i światowi np. technolog Adolf Kaput - może tylko pod względem dobrego wrażenia. Nie wiem ile płacą kowalom ale wiem, że podbierają ich do Francji itp... - dyrektor strasznie wściekły o to i z braku laku gania sobie za innymi ludźmi. Ogólnie produkty Kuźni nie są złe w końcu to nie filozofia odkuć młotek albo przecinak - ale faktycznie rzadko kiedy widzę w sklepach.
1
siostra 2015-12-09 13:39:31
Mnie juz nic nie zdziwi wiadomo kto tam żądzi maria szarapowa . któremu sie wydaje że pozjadał wszystkie rozumy i na wszystkim sie zna a w rzeczywistości bardz chamski typ ale i jemu też sie noga podwinie
1
walg 2016-05-20 09:25:52
Nie wiem czy widzieliście ale teraz oprócz studentów szukają też doświadczonych kowali trzeba znać się trochę na rysunku technicznym i mieć min. techniczne wykształcenie
6
Zostaw swoją opinię o Fabryka narzędzi kuźnia - Sułkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka narzędzi kuźnia