logo Sertop

Sertop

Tychy

Opinie o Sertop

Karolina 2015-03-31 11:46:16
Pracuję w Sertop już kilka lat. Jest tu tak, że nie ma możliwości przejścia na pracę bezpośrednio pod Sertop. Zatrudniają jedynie przez Agencje Pracy Tymczasowej, zmienianej co 18 miesięcy. Jeśli nie zależy Wam na stabilności i dodatkach to aplikujcie przez Agencję. Jeśli macie ambicje i cele życiowe (kredyty, rodzina) to odradzam. Ja już przestałam liczyć na cud.
Natalia 2015-04-21 12:40:11
Sama praca w Sertop nie jest zła, ale warunki zatrudnienia nie sprzyjają. Nie ma możliwości zatrudnienia pod firmę, większość pracowników pracuje przez Agencje. Są umowy na krótki okres np tydzień. Ja pracuje na takich już 2,5 roku i mogę zapewnić, że nie jest to wywołane brakiem starań z mojej strony.
Także praca jest dobra, ale na chwilę...
były pracownik 2015-05-21 00:00:05
sertop nie zatrudnia na umowę o pracę.Polityka prezesa podobno ekonomista ha ha ha
Judyta 2015-06-28 19:57:19
Witam praca w Firmie Sertop to strata czasu nie ma szans na przejście pod zakład jedynie firma pośrednicząca.Obecny prezes nie traktuje ludzi poważnie, a co do pensji śmiech na sali nie mówiąc już o śmiesznej premii Świątecznej praca bez perspektyw nie polecam !!!
pracownik 2015-07-01 23:16:14
Firma sertop nie zatrudnia na umowę o pracę, tylko i wyłącznie przez pośredników .Po półtorarocznym u jednego, przechodzi się do drugiego. I tak w nieskończoność.Pozdrawiam wszystkich naiwnych.
abcd 2015-07-20 16:35:08
Witam. Sertop a raczej posrednik daje umowy tygodniowe. Czy często zdarza się ze po pierwszej tygodniowej umowie wyrzucają z pracy? Bo nie wiem czy w to mam się pakować a praca jestem zainteresowana.
Ukasz 2015-07-21 10:24:20
w 2013 roku przez agencje złożyłem podanie do Sertopu, jak mnie pani z agencji zaprosiła na rozmowę i powiedziała stawkę godzinową to za 160 godzin wyszło mi 900 zł, dali skierowanie na badania i już więcej sie tam nie pokazałem :)
abcd 2015-07-21 13:33:49
Agencja pracy nie może zapłacić poniżej obowiązującej stawki minimalnej - jesli to umowa tymczasowa o prace. No więc czy ktoś może mi napisać czy po pierwszej umowie tymczasowej dużo osób wywalają z Sertopa?
m 2015-07-28 11:57:51
Pracuję jakiś czas w tej firmie i powiem tak- to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Druga zmiana to masakra bo trzeba myć maszyny i zamiast schodzić ze zmiany o 22 schodzę czasem nawet przed 23 i nikt za to mi nie zapłaci. No i ta firma a szczególnie kierowniczka nie szanuje niepełnosprawnych. Na pudelkach pracuje teraz dziewczyna z wadą wymowy i ze zdeformowana twarzą i kierowniczka juz do niej jest uprzedzona. Niektórzy pracownicy również wyśmiewając się z niej za jej plecami a ona wcale nie jest debilem jak ja opisują. Znając życie po pierwszej umowie wyleci bo widzę ze kierowniczka jej nie lubi.
Janek Gaweł 2015-07-29 00:11:05
Mówisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] D trzeba być kompletnym nieudacznikiem i lewusem, żeby uważać pracę na tym zakładzie za ciężką, ale jeżeli ktoś boi się trochę zmoczyć i zbrudzić czasem to czego można się spodziewać po takiej osobie. Swoją drogą nawet nie wiesz ciepła klucho jak z Ciebie się śmieją za plecami, pamiętaj Internet nie daje anonimowości, ale z tego co wiem nie dane będzie długo już słuchać dowcipów na Twój temat. Takich ludzi jak ty nie jest szkoda, bo jak na Sertopie nie dajesz rady to na żadnym zakładzie produkcyjnym nie dasz sobie rady, ale tak to jest jak człowiek przychodzi do pracy i jest zdziwiony, że musi pracować.
m 2015-07-29 11:04:30
Mnie nie wyrzucą bo pracuję juz w Sertop ponad pól roku. I nie jestem żadnym lewusem bo mam doświadczenie w zakładach produkcyjnych. I uważam ze ta firma zeszla na psy skoro bierze do pracy osoby które odstają od grupy wiekiem wyglądem czy inteligencja. W Danone już pod tym względem jest lepiej tam zatrudniają osoby fachowe a nie z ulicy jak leci. A te babki z 3 zmiany to juz w ogóle masakra.
justine 2015-07-29 13:17:24
Pracowałam w tej firmie dwa dni i zrezygnowałam. Praca do kitu. Obóz pracy. A ta dziewczyna z chora buzia czy coś jest do wyrzucenia słyszałam co mowila kierowniczka do mnie się tez czepiala wiec zrezygnowałam z tej pracy
Beata Prózak 2015-07-29 15:30:48
Droga Justynko, jeżeli ktoś nie radzi sobie z najprostrzymi manualnymi czynnościami to rzecz oczywista, że będzie uważał taki zakład za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a tak może po prostu kiepski z Ciebie pracownik, bo dla mnie kpiną jest głoszenie, że praca na tym zakładzie jest ciężka fizycznie. Bądź co bądź do byle jakiej pracy fizycznej trzeba posiadać odrobinę mobilności, a o to łatwiej gdy nie posiada sie zbędnej tuszy:). Swoją drogą duża tusza prowadzi do wielu poważnych chorób, więc chyba pora zmienić sposób żywienia. Ja w pełni popieram panią Amelię, marudzą głównie osoby, które nie dają zwyczajnie rady, a najgorsze, że praca na zakładzie Sertop nie zalicza się do ciężkich. Chciałbym wiedzieć tylko jak wasza praca musiałaby wyglądać by wam odpowiadała, położyć się i leżeć przez całą zmianę?
1
Janek Gaweł 2015-07-30 00:11:19
Pracujesz zaledwie pół roku na Sertopie i ciskasz wnioskami, że zakład zszedł na psy, całkiem zabawne, ale wydaje mi się, że takie opinie powinna, jeżeli już, ale wydać osoba co trochę na tym zakładzie przepracowała i doświadczyła tego jak było lepiej i mówię tu o ludziach, którzy mają przepracowane minimum więcej lat niż ty miesięcy, nie wspominając o tych, którzy robią w tej firmie więcej niż ty żyjesz.
Nie no po prostu wydawało mi się, że skoro tak Ci tam źle to sama się zwolnisz i oszczędzisz wszystkim przykrości związanej z swoim towarzystwem, na które jak widać są dalej skazani.
Kolejna sprawa pewności jaka właśnie się wiąże z tym że kierowniczka, choć tu raczej chodzi o majstrową, bo na Sertopie nie ma kierowniczek Ci nie podziękuje. Błyskotliwością nie grzeszysz chyba, skoro jeszcze po przeszło pół roku nie wiesz, że na zakładzie jest mistrz zmiany, a nie "kierowniczka". Z resztą może teraz jest zapotrzebowanie, ale jak przetarg się skończy i nastąpi redukcja załogi to ktoś będzie spoglądał na staż? Podziękują osobą najmniej wydajnym, teraz przewinie się pewnie przez zakład sporo osób, jeżeli ktoś wykaże się większymi umiejętnościami od ciebie automatycznie przeskoczy cie w hierarchii i polecisz ty, a nie taka osoba, a wydaje mi się, że wykazanie się większymi umiejętnościami niż ty nie jest dużym wyczynem.
Najzabawniejszą sprawę zostawiłem sobie na koniec... powiadasz tu o tym, że "kierowniczka" naśmiewa się z osób niepełnosprawnych a sama dyskryminujesz ludzi starszych, mniej inteligentnych, a co najlepsze brzydszych:D? Co to jest wybieg dla modelek:D? Osoba, która nie grzeszy urodą już nie ma prawa pracować w twoim mniemaniu, a czemuż to ona jest gorsza od ciebie, weź mi to wytłumacz, bo nie rozumiem. Osoba starsza też już nie ma prawa pracować, a to czemu? Jeżeli jest w wieku produkcyjnym ma prawo podjąć pracę, jeżeli tego chce, a tobie nic do tego. Sprawa inteligencji, też ciekawa sytuacja w Twoim przypadku, tak marudzisz na pracę na tymże zakładzie, a jak sama powiedziałaś przeszłaś przez inne zakłady produkcyjne to czemu tam nie zostałaś? O taki diament, za który jak widać się uważasz wszystkie zakłady w Tychach powinny się bić, ale nie ty podejmujesz pracę na zakładzie z kiepskim wynagrodzeniem i krótkoterminowymi umowami, gdzie nie masz szans na stałe zatrudnienie. Weź ty się na Sertopie nasza gwiazdko nie marnuj i wyrusz na podbój rynku pracy.
Baby na trzeciej zmianie to masakra? Dobre sobie, pewnie nie ma to nic wspólnego z twoimi prywatnymi uprzedzeniami do tych osób, ale z tego co się orientuje każda z nich robi wyraźnie dłużej niż ty i wiele więcej potrafią i z tego chociaż faktu należy się im szacunek z Twojej strony, bo właśnie do tych osób biegniesz jak czegoś nie potrafisz, a tu naskakujesz na nie na oto takim forum. Hipokryzja i obłuda to kwintesencja Twojej osobowości i tyle w temacie.
1
Tomek 2015-07-30 19:24:15
Wszystko zależy od produkcji, ale obecnie jest duże zapotrzebowanie i przez najbliższe miesiące się to nie zmieni. Jak sama nie zrezygnujesz, albo czegoś nie nabroisz to jest duża szansa że porobisz dłuższy okres.
1
justine 2015-07-31 08:16:22
Beatko nieładnie komuś wypominać parę kilo nadwagi. I proszę nie pisac ze sobie nie dawałam rady bo mam za sobą pracę w innych zakładach produkcyjnych. Po prostu praca jest tu ciężka i tyle a do tego kiepsko płatna. Do nicka abcd - daj sobie spokój z ta robota nie polecam nikomu.
Beata Prózak 2015-07-31 09:34:26
Parę? Chyba parędziesiąt. Bo nie dawałaś, nie ma się co oszukiwać, jeden pełny dzień na hali i już rezygnujesz, no niby o czym to świadczy? Nie powiesz mi, że nagle się dowiedziałaś ile będziesz zarabiać, bo o tym chyba cie poinformowali w agencji pośredniczącej, zgodziłaś się na taki zarobek podpisując umowę. Na tych innych zakładach też uciekałaś po jednym dniu pracy? Tam też musiałaś nie dawać rady skoro nie zakotwiczyłaś tam na stałe, ale może jednak ta płaca na Sertopie cie skusiła co:)? U nas nikt jeszcze w pasiastej piżamie nie chodzi z wytatuowanym numerem na ręce.
3
Stenia 2015-07-31 12:34:48
Dlaczego osoby które przepracowały 2 - 3 dni najbardziej krytykują i zniechęcają innych do podjęcia pracy w Sertop? Jesteście najzwyklejszymi LENIAMI! Nigdzie nie zagrzejecie miejsca na dłużej niestety. Pracowałam w 3 różnych firmach przez adecco zanim trafiłam do Sertopa i powiem że warunki pracy (nie płacy!) są najlepsze z dotychczasowych. Potwierdzam że na drugiej zmianie myjemy wszystkie maszyny ale ktoś to musi zrobić. Pracujemy i dostajemy za to pieniądze, szkoda że tak mało....
I nie wierzę że "kierowniczka" ma jakiekolwiek uprzedzenia do kogokolwiek - to zwykłe oczernianie.
2
Ł. 2015-08-01 08:55:19
Niestety płaca w tej firmie to tylko 1286 PLN plus dodatek za prace w nocy. Praca nie jest ciężka i proszę nie pisac bzdur ze pracujemy w obozie pracy . A pani ukrywająca się pod pseudonimem m . jest wyjątkowo bezczelna - tylko cham i prostak dyskryminuje starsze osoby i osoby chore . Mam w rodzinie osoby niepełnosprawne i szlag mnie trafia ze inni traktują je jako podgatunek człowieka. I proszę nie pisac bzdur ze pani majstrowa ma uprzedzenia do tej chorej dziewczyny bo to kłamstwo i chamstwo. Choc inne osoby sa do niej uprzedzone i gadają na jej temat głupoty np. do Grzegorza ze niby źle pracuje a sami lepiej nie robią. Jak znam życie to za chwilę ta dziewczyna juz nie będzie miec pracy a szkoda bo zamienilam z nią pare slow i jest nawet sympatyczna. Do pani m - to pani jest jakas damulka skoro umycie maszyny to dla pani problem.
m 2015-08-02 09:58:18
Po pierwsze to nikogo nie dyskryminuję tylko twierdze ze porzadna firma nie zatrudnia osób z łapanki tylko z wykształceniem przydatnym do danej pracy i z doświadczeniem. Po drugie juz za niedługo stad odchodzę bo mam zalatwiona prace gdzie indziej i to lepiej płatną. Po trzecie to co napisałam o majstrowej to nie jest moje zdanie tylko napisałam to co słyszałam od innych osób wiec nie biorę za to odpowiedzialności co inni mówią. Po czwarte wkurza mnie to mycie maszyn mam prawo czegoś takiego nie lubić co nie? Po piąte nie chce byc wredna ale wiele osób tu nie nadaje się do pracy szczególnie ta blondyna ok. 50 tki i ta chora czy niepelnosprawna laska. D. i nie tylko mówił ze jest strasznie wolna i ze jest jedną wielka pomylka i ze wogule się nienadaje do tej pracy. Mowienie prawdy to nie oczernianie czy chmstwo.
Młoda_zgrabna i powabna 2015-08-02 11:09:56
Do m weź ty się dziewczyno w garść.To co piszesz ma w ogóle mało wspólnego z rzeczywistością żyjesz chyba w innym świecie.Przez takie osoby jak Ty robi się tylko niepotrzebny bałagan i zamieszanie nie pisz tutaj głupot i oszczędź sobie wstydu, podaj się do dymisji. Pozdrawiam uczciwie i rzetelnie pracujących
m 2015-08-02 12:04:22
Co takiego piszę co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością?
Mm 2015-08-02 14:15:05
Pani m musiałeś iść na l4 żeby pisać takie bzdury?
Mm 2015-08-02 14:20:57
Przepraszam za błąd MUSIAŁAŚ.poprawiam żebyś nie miała kolejnego powodu do pisania bzdur.
Janek Gaweł 2015-08-02 15:02:41
Szybciej byłoby napisać co z rzeczywistością się zgadza, ale poświęcę ci nieco więcej czasu, trochę więcej linijek skoro tak się o to prosisz, a więc rozsiądź się wygodnie i czytaj uważnie, najlepiej po dwa razy, bo pewnie będziesz miała problem ze zrozumieniem tego o czym to sobie będę pisał. Doceń więc tą darmową próbkę obiektywnej oceny.
Patrząc na ciebie i widząc co wyprawiasz dochodzę do wniosku, że gdyby nie ta "łapanka" jak to nazywasz nie miałabyś szansy na zatrudnienie. Z resztą powiedz mi jakie to trzeba mieć wykształcenie do zbierania serków z taśmy?
Mówisz, że nie dyskryminujesz nikogo, ale nadal to robisz. Nie chcesz by zatrudniano ludzi bez doświadczenia, choć swoją drogą nie wiem jakie to trzeba mieć tu doświadczenie, ale to tylko ty wiesz chyba, przez co nie dajesz szansy ludziom zaraz po szkole w podjęciu pracy, a z drugiej strony przeszkadza ci, że przychodzą osoby w nieco bardziej zaawansowanym wieku. Z resztą skąd ty możesz mieć pojęcie jakie mają oni wykształcenie, jak wygląda ich CV? Nie masz pojęcia, bo nie możesz go mieć, a się na ten temat wypowiadasz.
Też mi osiągnięcie znaleźć lepiej płatną pracę niż ta w Sertopie z twoją stawką, nie no wygrałaś życie. Swoją drogą parę dni wcześniej zaprzeczyłaś, że nosisz się z zamiarem zwolnienia się, co czyni cie osobą w moim mniemaniu niesłowną, ale mimo to trzymam mocno kciuki, że tym razem słowa dotrzymasz. Czym prędzej tym lepiej.
Skoro nie bierzesz odpowiedzialności za to co mówią inni to po co to piszesz, jeszcze na takim forum, może w ten sposób oczerniasz publicznie ludzi, którzy na oczernienie nie zasługują? Pomyślałaś o tym? Odpowiem za ciebie... pewnie nie. Wiesz gdzie dostała papuga jak chodziła i powtarzała? Poza tym pisałaś w osobie pierwszej, wiesz co to takiego? Że TY widziałaś że "kierowniczka" jej nie lubi, a nie inni ludzie. To TY siejesz domysły, że jej podziękują po pierwszej umowie, a bynajmniej TY o tym piszesz, a skoro jak twierdzisz robią to inni to powinnaś mieć na tyle rozumu, żeby to przemilczeć, no ale jak widać nie masz.
Ty też się do tej roboty nie nadajesz, a jednak robisz, za kogo ty się masz, żeby oceniać innych ludzi i mówić kto się nadaje, a kto nie, od tego chyba są odpowiednie osoby, a może poczuwasz się do tego, że wiesz lepiej, że one też nie nadają się na swoje stanowiska. Myślenie nie boli, a czasem bywa całkiem przyjemne, weź i spróbuj, przekonasz się sama.
Taka sprawa jeszcze na koniec chciałabyś pracować z ekipą ludzi odpowiadającą swoim własnym preferencjom, a do znaczącej większości Ci samej wiele brakuje, powinnaś się cieszyć w takim razie, że zatrudniają w Twoim mniemaniu ludzi nie nadających się, bo sama wtedy tak nie odstajesz. Poza tym piszesz mocno naciągane negatywne opinie, a oczekiwałabyś zarazem, aby do tego zakładu przychodzili ludzie obrotni, którzy może czytają opinie na temat zakładu na przykład na tym forum i swoimi wypocinami ich odstraszasz.
Moja diagnoza brzmi tak:
Jesteś osobą głupią i niestety jest to proces nieodwracalny. Jesteś typem osoby, którą się obrazi i nawet się nie spostrzeże. Wiesz co jest gorsze od osoby o ubogiej inteligencji? Taka, która myśli, że jest mądra.
Powabna 2015-08-02 21:22:02
Ja dodam jeszcze jedno do wypowiedzi mojego poprzednika. Jak napisałaś masz ,,załatwioną'' inną pracę co stawia cie w niezbyt jasnym swietle gdyż wychodzi na to że jesteś osobą mało kreatywną i masz zero ambicji w sobie skoro potrzebujesz znajomości do tego, aby znaleźć prace.
Młoda_zgrabna i powabna 2015-08-03 18:44:14
Pani m nie wiszesz o co chodzi? O to że nazywana przez Ciebie,, kierowniczką,, Majstrowa uwzieła się na Niepełnosprawną osobę i że jest w jakiś sposób dyskryminowana przez inne osoby.Nie mówiąc już o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak to nazwałaś? Mając za sobą tylko pół roku doświadczenia w tym zakładzie mimo to że nikt nawet przed Tobą nie wspomniał o jakich kolwiek pozostawaniu dłużej na myciu co zdarza się bardzo bardzo.. rzadko wyjdziesz 15 min później miłego wypoczynku
rafek 8115 2015-08-07 19:56:48
witam pracuje w sertopie i wypłaty dostałem 1,200 za miesiać a tyle powiem tylko tyle zarobki sam do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powino sie zarabiac 2000 zł na miesciac z zakładzie sertop tychy
1
Były 2015-08-11 20:02:04
W sertopie szału nie ma ale pracujac tam godziłem sie na 1200 świadomy praw i obowiàzków.. Jak ktoś chce sie zahaczyc na chwilke lub na jakis czas to polecam, jesli szukasz czegoś stałego stabilnego sertop sobie odpuść. Zakład czysty, ludzie różni jak wszędzie..
AgnieszkaO-F. 2015-08-12 09:21:56
Witam szanownych czytelników owego sławetnego forum. Zazwyczaj nie udzielam się na forach ale z pewnych względów muszę tutaj się wypowiedzieć, ale z góry zaznaczam, że będzie to mój pierwszy i ostatni post. Otóż nie rozumiem z jakiego powodu stałam się że tak to ujmę sensacją w firmie, a co za tym idzie tutaj w internecie. Nie będę odnosić się do wszystkiego, co zostało napisane na tej stronie na mój temat, ponieważ zwyczajnie nie mam ochoty na to i ale też czasu. Może najpierw napiszę, jak pracowało mi się w firmie Sertop. Pracę polecam, jest fajna i lekka, zakład bardzo czysty, jest jadalnia, palarnia, dodatkowa przerwa oprócz tej standardowej. nie jest to żaden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tutaj ktoś chyba będąc pod wpływem jakichś substancji odurzających napisał. Nie jest tez prawdą, jakoby mycie maszyn odbywało się po godzinach pracy, jak to wspomniała tutaj pewna pani ukrywająca się pod nickiem "m". Warunki pracy też oceniam jako dobre, firma dba o przestrzeganie przepisów BHP.
Może najpierw odniosę się do pani "m". Proszę pani, zapoznałam się z pani wypocinami i muszę przyznać z uśmiechem, że chyba ma pani schizofrenię albo inną chorobę psychiczną, skoro takie głupoty pani tutaj wypisuje. Otóż oświadczam, że to co pani pisze o rzekomym konflikcie między mną a brygadzistką jest kłamstwem i chamstwem z pani strony, ponieważ dobrze mnie i pani majster się współpracowało i nie rozumiem skąd pani przyszło do głowy, że ona mnie dyskryminuje. Droga pani "m" choroby psychiczne leczymy u lekarza, który nazywa się psychiatra.
No, ale przystąpmy do sedna sprawy, albo raczej postu:)
Ktoś tu napisał, że ludzie w Sertopie są różni. To prawda i o tym właśnie chcę napisać kilka zdań. Otóż pracowałam w owej firmie przez okres dwóch tygodni i z większością ludzi potrafiłam znaleźć wspólny język, a przynajmniej nie wywoływałam konfliktów. Ale niestety były też osoby, które przyczyniły się do tego, że musiałam podjąć decyzję o rezygnacji z pracy. Pomijam już fakt, że tutaj na forum mnie ośmieszono i że niektóre osoby ze mnie szydziły i się podśmiewały ze mnie chyba tylko dlatego, że jestem osobą niepełnosprawną (np. Damian z Piotrowic). Moja decyzja o rezygnacji z pracy była spowodowana złośliwymi plotkami na mój temat i obarczaniem mnie za błędy innych na stanowisku pracy. W skrócie m.in. w poniedziałek ubiegłego tygodnia na tzw. banderolkach ktoś zapakował do pudełek mniej niż wymagane opakowań Z SERKAMI. Przyszedł brygadzista i nam o tym powiedział, ja do tego momentu robiłam kartony. Na maszynę weszłam później, po całej akcji no ale oczywiście ktoś puścił rozgłos że to ja puściłam nie do końca wypełnione pudełka. Dziękuję tej osobie oraz Sylwii K. za zwalenie winy na mnie i puszczenie w obieg tej niezgodnej z prawdą informacji. A teraz szczególne podziękowania dedykuję Wojtkowi, który w czwartek i piątek na hali rozgłaszał opinię, jakoby pani majster powiedziała, że nie nadaję się do tej pracy i że nie przedłuży mi umowy i że od poniedziałku czyli od 10.08. mam już w Sertopie nie pracować. Drogi Wojtku, otóż mobbing oraz ośmieszanie publiczne innych osób plus kłamstwa są karane sądownie (dlaczego w twoje kłamstwa wciągasz panią majster?!) i wiedz, że tylko mojemu dobremu sercu zawdzięczasz to, że nie wejdę na drogę sądową a powinnam, bo m.in. dzięki Tobie musiałam podjąć decyzję o rezygnacji z pracy. A tak bardzo chciałam tu pracować i dalej chcę, ale Ty uczyniłeś ze mnie idiotkę i debilkę, chyba tylko dlatego bo jestem osobą z grupą inwalidzką, ale muszę Ci powiedzieć i innym osobom tu przeze mnie wspomnianym z imienia, że jestem osoba inteligentną i posiadam wyższe wykształcenie więc nieładnie tak kogoś osądzać po pozorach. Na koniec dodam, że mam nadzieję, że za to co zrobiłeś odpowiesz przed przełożonymi, a teraz położę wisienkę na torcie - pani majster przedłużyła mi umowę, mam w komórce smsa od agencji pracy z info o przedłużeniu umowy, więc to ja zrezygnowałam z pracy dzięki takim jak Ty palantom. Dziękuję za uwagę.
1
Palant W 2015-08-13 14:01:29
Droga Agnieszko dziękuje serdecznie za to iż wyzwałaś mnie na tym forum od palantów i dziękuje iż cała winę za swoja niechęć do pracy zwaliłaś na mnie i inne osoby radze ci zacząć wreszcie brać odrobinę odpowiedzialności za swoje czyny bo wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy prawo do pomyłek tak jak z tymi kółeczkami, jednak ty próbujesz zwalić winę za to na innych pracowników którzy wtedy z tobą pracowali pomimo tego iż są już doświadczonymi pracownikami i nigdy wcześniej nie zdarzyła im się taka sytuacja, Chodź w moich oczach tez nie są bez winy bo miały cie pilnować i ci dobrze to wytłumaczyć o co chodzi w danym stanowisku czego widocznie nie zrobiły, jednak to był jeden z kilku incydentów z twoim udziałem przez te dwa tygodnie dzięki którym ludzie zaczęli gadać ze zostaniesz zwolniona choćby to jak byłaś na tak zwanych setkach przypomnij sobie ile sera lądowało na ziemi i gdyby nie wyżej wymieniony Damian który ci pomagał i zbierał z dwóch maszyn było by go zapewne jeszcze więcej, oraz ja nie wyobrażam sobie jak można po 2 tygodniach pracy już przywalić bumele i powiedzieć ze się zaspało oraz Kolejny raz chować za grupa inwalidzka. a co do twojego wyższego wykształcenia szczerze tez mam wątpliwości bo mylisz najłatwiejsze pojęcia jako jako ja ciebie oczerniałem gdyż z Sylwia jako pierwsi po wszystkich plotkach na twój temat zapytaliśmy się ciebie czy ci przedłużono umowę wiec jeżeli to w twoich oczach to jest oczernianie to ciesz się ze nie widzisz co w tej chwili po twoim wpisie dzieje się w zakładzie bo chyba naprawdę byś teraz poszła do sadu ze wszyscy śmieją się z twojego wpisu gdyż zrobiłaś z siebie totalna idiotkę.
Alamtea 2015-08-13 20:14:21
Co do wszelkich (ładnie to ujmując) "złych" opinii o warunkach panujących w tym zakładzie chciałabym napisać drobne sprostowanie.
1. Wychodzenie przed 23? Przez pare lat pracy w Sertopie miałam tylko jedną taką sytuację - w tym przypadku, tak samo jak z wychodzeniem MAXIMUM 20 minut po czasie, byliśmy dzień lub 2 później puszczani wcześniej do domu.
2. Mycie maszyn - przykro mi czytać, że jednak istnieją ludzie z cukru... a jeśli masz uczulenie na chlor bądź jakiś środek dezynfekujący? Brygadzista/stka dadzą Ci wysokie gumowe rękawice. Wystarczy podejść.
3. Naśmiewanie się z osób niepełnosprawnych? Prędzej z tych niepełnosrytnych, którzy piszą na forum co im ślina na język przyniesie.
4. Niewykfalifikowani pracownicy pracujący przez agencję... - no cóż nie każdy w pierwszy dzień załapie wszystko, niektórym najwidoczniej nie udaje się nawet po pół roku - chociaż wszyscy wiedzą, że pani m. pracowała raptem 2 tygodnie, ale nie mi tu oceniać, ponieważ - i tu najważniejsze - pracuję na innej zmianie, w tej chwili na nockach, czyli sławetnej 3, którą pani m. uważa za najgorszą nie mając nawet możliwości poznania połowy tej załogi.

Dziękuję za uwagę i mimo zatrudniania tylko przez agencje serdecznie zapraszam do składania aplikacji. Zrobiło się trochę miejsca :P
pracująca 2015-08-31 18:56:45
Hej ta firma to badziewie. Pracuję tu króciutko ale mam dość pracy za marne grosze. To praca dla desperatów których nikt nigdzie nie zatrudni praca dla ludzi max po zawodówce. Zaluje ze tu przyszłam wszędzie płacą wiecej i ludzie pewnie lepsi bo tu to same %!&@!!. Pora się zwijać szkoda mi czasu na te firmę mam średnie wykszt. i nie będę za takie grosze zapierniczać nie mając szansy na zatrudnienie pod zakład. A i tych serków nie polecam pelno w nich chemi.. Szukajcie dalej naiwnych za 1200zl.
Pracujący 2015-09-03 13:45:37
Do "pracująca": jesteś beznadziejna skoro nawet w Sertop nie chcą takiego nieudacznika. Na drugi raz zanim coś opublikujesz, sięgnij po słownik orotograficzny ;) Pozdrawiam serdecznie
Kasia 2015-09-18 08:09:48
Wszystkim normalnym osobom, nie chcącym byc wyzyskiwanymi polecam firmę. Dayco. W Sertopie pracowałam kilka miesięcy i to byla strata czasu, bo kasa żenująco niska. Co to za pieniadze 1200 z groszami?hahaha ja teraz pracuje w Dayco i bez sobot i nadgodzin zarabiam 1700pln. Z sobotami, niedzielami i nadgodzinami można nawet 2500 zarobić a wy naiwniaki dalej wypruwajcie zyly za kieszonkowe i do tego przez agencję pracy.
kasia 2015-11-06 19:55:39
Jak to nie ma rotacji? Praca tylko przez agencję GI Group co chwila ludzi szukają. Ludzie uciekają bo nie chca za 1200 robić.
kasia 2015-11-07 13:36:10
Wystarczy poczytać na OLX. Każdego tygodnia ogłoszenie z Gi Group typu pracownik produkcji w branży spożywczej. Ludzie nieraz uciekają po pierwszym dniu pracy.
Iza 2015-12-10 14:48:46
Dla jakiego zmylenia ? Nie ma szans na normalne zatrudnienie, bo prezes nie chce tego robić. Jeśli się sprawdzasz i chcesz pracować to pracę będziesz mieć ale tylko przez agencji. Ważne, że to umowa o pracę a nie zlecenie.
Szkoda czasu 2015-12-12 18:04:50
Szkoda czasu na te firmę. Praca tylko przez agencję pracy i za śmieszne pieniądze
szkoda czasu 2015-12-12 20:57:36
Vvv ale w Sertopie nie ma przejścia pod firmę. Prezes nie chce zatrudnić pod firmę nikogo.
Wojciech Najszybszy 2015-12-16 13:58:34
Serek Piękny
Serek Złoty
Weźcie się ch... do roboty
zniesmaczona 2015-12-19 22:51:24
Jedna z najgorszych firm w których pracowałam. Praca przez agencję pracy, śmieszne pieniądze, debilni współpracownicy nie potrafiący się wysłowić najczęściej po podstawówce czy gimnazjum. Odpady których nikt w innych firmach nie chciał zatrudnić. Brygadzistka gestapowiec wymagajaca za smieszna kasę nie wiadomo czego. Głupi ludzie którzy rywalizują ze sobą kto więcej palet zrobi a i tak na nic sie to nie zdaje. Pol roku stracone w moim przypadku, dobrze ze teraz mam lepsza pracę pod każdym względem. Pozdrawiam wszystkich naiwnych pracujących w Sertop
absolwent 2016-01-16 21:24:19
Sertop - słabe zarobki, brak stabilizacji (umowy przez pośredników) ... ale ... w porównaniu z innymi firmami z terenów przemysłowych zakład porządny, warunki pracy przyzwoite, liderzy oraz kierownictwo nie jest tak upierdliwe i nastawione na wynik jak w firmach motoryzacyjnych gdzie trzeba wyrobić tzw. normę!! jeśli nie mierzysz zbyt wysoko spróbuj, popracuj, wyrób sobie własne zdanie pozbawione trucizny z netu...
byla pracownica.... 2016-01-22 10:34:13
Tak slabe zarobki. Najnizsza krajowa. Beznadzieja. Głupie i wredne wspolpracownice. Teraz pracuje w jednej z firm motoryzacyjnych i mam od 1700- 2100 na rękę.
byla pracownica 2016-01-24 11:12:31
Nie jest najgorzej dla pracowników zakładu. Dla tych z agencji nie ma możliwości przejścia pod firmę i zarobki to najnizsza krajowa plus smieszna premia swiateczna. Ja jak pisałam pracuje w jednej z firm Automotive i po 4 mcach przeszłam pod zakład i teraz nieźle zarabiam. Jak jest premia mam nawet dobrze ponad dwa tysiące ale nawet na początku pod agencja więcej zarabiałam niż w zalosnym Sertopie.
Wojciech Najszybszy 2016-01-25 13:35:21
Kręć ją dobrze :)
obserwator 2016-03-04 16:52:10
Przedsiębiorstwo Fair Play 2015 nic dodać nic ując.Każdy kto tam pracuje wie jak to wygląda od wewnątrz
Derlodz 2016-06-29 23:37:34
Przeczytałem wsystkie opinie. Każdy patrzy jak byłoby mi dobrze i jak tu urwać jak najwięcej kasy.
Prawda jest niestety surowa. Właściciele nie mają za bardzo mocy,by zatrudniać sami,koszty jakie generuje taki biznes są bardzo wysokie. Ceny serów do topienia na dacie nie spadają,energia drożeje,klient chce tanio,pracownik chce podwyżki,etc. Osiągnąć kompromis w tej sprawie się da,ale pisanie,czy są benefity to musiałby pisać to kompletny laik. Rozumiem tych,którzy nie lubią agencji-sam uważam to za nienajlepszy pomysł. Lepsza jest własna załoga.
zszokowany 2016-07-19 10:27:10
Tak czytam wasze komentarze i zastanawiam się jakim to trzeba być nieudacznikiem aby pracować za 1200-1300zł miesięcznie, licząc na prace w nocy że coś wpadnie za dodatek nocny. Znam prace na produkcji i przeważnie do lekkiej nie należy i godzicie się pracować za taką stawkę - żadna praca nie hańbi ale zarobki jakie wam oferują przy obecnych cenach w Polsce to żenada.
Zazu 2016-07-19 11:09:00
No ja Ci powiem, że bywa różnie, nigdy tego przecież nie wiadomo co kim motywuje i w jaki sposób, nie wolno tak mówić o ludziach, moim zdaniem żadna praca nie hańbi
3
Zostaw swoją opinię o Sertop - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sertop