logo Sertop

Sertop

Tychy

Opinie o Sertop

byla pracownica 2016-01-24 11:12
Nie jest najgorzej dla pracowników zakładu. Dla tych z agencji nie ma możliwości przejścia pod firmę i zarobki to najnizsza krajowa plus smieszna premia swiateczna. Ja jak pisałam pracuje w jednej z firm Automotive i po 4 mcach przeszłam pod zakład i teraz nieźle zarabiam. Jak jest premia mam nawet dobrze ponad dwa tysiące ale nawet na początku pod agencja więcej zarabiałam niż w zalosnym Sertopie.
1
Wojciech Najszybszy 2016-01-25 13:35
Kręć ją dobrze :)
obserwator 2016-03-04 16:52
Przedsiębiorstwo Fair Play 2015 nic dodać nic ując.Każdy kto tam pracuje wie jak to wygląda od wewnątrz
1
Derlodz 2016-06-29 23:37
Przeczytałem wsystkie opinie. Każdy patrzy jak byłoby mi dobrze i jak tu urwać jak najwięcej kasy.
Prawda jest niestety surowa. Właściciele nie mają za bardzo mocy,by zatrudniać sami,koszty jakie generuje taki biznes są bardzo wysokie. Ceny serów do topienia na dacie nie spadają,energia drożeje,klient chce tanio,pracownik chce podwyżki,etc. Osiągnąć kompromis w tej sprawie się da,ale pisanie,czy są benefity to musiałby pisać to kompletny laik. Rozumiem tych,którzy nie lubią agencji-sam uważam to za nienajlepszy pomysł. Lepsza jest własna załoga.
zszokowany 2016-07-19 10:27
Tak czytam wasze komentarze i zastanawiam się jakim to trzeba być nieudacznikiem aby pracować za 1200-1300zł miesięcznie, licząc na prace w nocy że coś wpadnie za dodatek nocny. Znam prace na produkcji i przeważnie do lekkiej nie należy i godzicie się pracować za taką stawkę - żadna praca nie hańbi ale zarobki jakie wam oferują przy obecnych cenach w Polsce to żenada.
1
Zazu 2016-07-19 11:09
No ja Ci powiem, że bywa różnie, nigdy tego przecież nie wiadomo co kim motywuje i w jaki sposób, nie wolno tak mówić o ludziach, moim zdaniem żadna praca nie hańbi
3
Paweł 2017-01-12 19:09
Zakład godny polecenia. Szkoda jedynie, że prezes faworyzuje tylko wieloletnich pracowników przydzielając im ciągle dodatkowe bonusy finansowe za wysługę lat itp.
asia 2017-03-13 20:43
Witam ,zauważyłam gdziekolwiek wejdę na jakiś zakład to jest oczernianie pracodawcy i innych ,naśmiewanie ... Ja obecnie szukam innej pracy za więcej .Nie przerażają mnie nocki ,prace w niedziele itd....Mam już doś dużo przepracowane na produkcji ,w sklepie Dlatego szukam rzetelnej odpowiedzi Jak jest naprawdę ,ile się zarabia pozdrawiam serdecznie
Janek Gaweł 2017-03-14 20:17
Witam serdecznie Pani Asiu

Najwięcej negatywnych postów, o których Pani wspomniała w swoim, jest pisana przez ludzi nieudolnych i niedowartościowanych, leczących w ten sposób swoje kompleksy i kolejne niepowodzenia. Oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii, ale ludzie inteligentni nie wylewają raczej smutków na publicznych forach. Co do samej pracy, to jeżeli szuka Pani czegoś na stałe, to bym mimo wszystko odradził, w ostatnim czasie dwie osoby dostały umowy pod zakład, kolejne mają dostać w najbliższych tygodniach, ale nie wiadomo czy to jednorazowy przypadek, czy coś się zmieni na lepsze już na stałe, choć może ja akurat powinienem wiedzieć coś na ten temat :P. Bądź co bądź osób pracujących u nas przez agencje pracy tymczasowej jest tak wiele, ze nawet jakby kolejne osoby dostawały umowy, to i tak Pani na swoją musiałaby sporo poczekać, a i tak by nikt nie dał Pani gwarancji, że ją Pani dostanie. Jeżeli nie ma Pani obecnie lepszej oferty na oku, to oczywiście tymczasowo można przyjść zarobić parę złotych, bo płaca na początek nie powala, aktualnie nie wiem ile to jest, ale coś w granicach najniższej płacy krajowej. Praca nie jest ciężka, może momentami nieprzyjemna i monotonna, ale do ciężkich fizycznie bym ich nie zaliczył. Nocek nie ma, weekendów też nie, sporadycznie trafi się sobota robocza. Nasz zakład obsługuje obecnie tylko Manpower i GiGroup, można podobno nawet za ich pośrednictwem przyjść jako gość na zakład i zobaczyć jak to wygląda od środka nie podpisując żadnej umowy, czy nawet nie składając papierów, ale niech Pani nie wierzy w to co mówią w agencjach pracy tymczasowej, bo kłamią.

Pozdrawiam serdecznie
Janek Gaweł 2017-03-14 20:49
Nie wiem czy za tymi trzema kropkami kryje się on czy ona, więc może ustrzelmy coś pośrodku i niech będzie ono. Jeśli chce się dostać odpowiedź od prezesa, to najszybciej się do Niego chyba umówić, ale tutaj też można czasem się czegoś doczekać. Nie wiem na jakich warunkach pracujesz w firmie Sertop, ale jeżeli pracujesz przez agencję pracy tymczasowej to Cie polski kodeks pracy nie obowiązuje, więc możesz sobie czytać, ale ja radzę spożytkować ten czas na coś co faktycznie może okazać się owocne w przyszłości dla Ciebie http://allegro.pl/2-tomowy-slownik-jezyka-polskiego-pwn-36000-hasel-i6543651907.html
Całkiem atrakcyjna oferta cenowa :). Co do pracowników firmy Sertop, jeżeli ustają, że nie musieli przychodzić, to po co przyszli?

Pozdrawiam
Znudzony 2017-03-15 16:53
Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach!
Warunki płacowe:
Stawka godzinowa 13,77 pln brutto
15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy
300 pln brutto premii miesięcznej
31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży
100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy
Danone, Żabka i Dayco też podgonili
Robi się ciekawie
2
emeryt 2017-03-21 11:39
PREZES- szanuje pracowników - to podstawa budowania zespołu, w firmie pracuje wielu ludzi, mają różne charaktery, a dobry szef powinien wszystkich zrozumieć; - jest kompetentny - dobry szef musi znać się na swojej pracy, jest fachowcem, autorytetem w swojej branży; n charakteryzuje go świetna organizacja pracy - to bardzo ważna cecha menedżerów; - łatwo komunikuje się z załogą - nie trzeba więc domyślać się o co mu konkretnie chodzi, bo powie to bez ogródek ; - jest sprawiedliwy - lider zespołu nikogo nie wyróżnia tylko dlatego, że np. znają się dłużej; - dobry szef to dobry człowiek - traktuje ludzi tak, jak sam chce być traktowany. Z dobrych pracowników często wyrastają przecież dobrzy szefowie.

Były pracownik 2017-04-27 17:06
Praca niewymagająca dużego nakładu fizycznego czy intelektualnego, jedna z 'lżejszych' pozycji w Tychach jeżeli chodzi o pracę na produkcji - analogicznie zarobki niestety również niższe. Pracowałem tam łącznie ok. 3 miesięcy po czym odszedłem ze względu na atrakcyjniejszą ofertę.

Do Pana prezesa słów kilka; wykazuje się Pan niemałą pyszałkowatością wypisując tak zuchwałe frazy jak 'kup se słownik', 'nieudacznik' itp. Niestety w lustrzanym odbiciu zauważyłby Pan również zarówno brak poszanowania do zasad interpunkcji jak i nieudaczną próbę zatrzymania na stanowisku pracy nowoprzyjętych osób na okres dłuższy niż dwa tygodnie(może warto dopuścić jednak do siebie myśl że JEDNAK MOŻLIWE że coś jest nie tak?). Trochę pokory i autorefleksji, podobno jest Pan prezesem a zachowuje się jakby wszedł na to stanowisko jedynie dzięki szeroko rozbudowanym plecom podtrzymywanym przez dosyć giętki kręgosłup moralny.

Pozdrawiam.
5
Marian 2017-05-09 14:21
Nie wiecie czy szukają jeszcze na inżyniera utrzymania ruchu. Podobno miejsce się zwolniło.
1
Andrzej 2017-05-10 06:50
no własnie słyszałem o jakims naborze do utrzymania ruchu, czy to prawda. I jaka jest podkległość takiej ososby - czy bezposrednio pod Prezesa o którym jak widze nie przychylnie sie wyrazacie
Antoś 2017-05-10 19:22
chyba oferta nie aktualna. Podobno już kogoś znaleźli. Stanowisko bezpośrednio pod prezesem, a tu ciężko o porozumienie.
Proponuję szukać czegoś podobnego gdzie indziej
znudzony 2017-05-12 06:43
oferta faktycznie nie aktyualna. Wczoraj juz pojawił sie nowy :(
Olek 2017-05-12 06:47
A na stanowiska "nie robotnicze" to umowy pod zakład dostają i to przyzwoite, mozna powiedziec konkurencyjne.
PRAWDOMÓWNY 2017-05-12 06:50
"to po co przyszli" - bo nigdzie indziej roboty nie znaleźli a tutaj wszystkie ... gdzies się załapią.
1
xyz 2017-05-12 11:50
czytam te wszystkie posty i widzę, że nie jest dobrze.
Czy ktoś mógłby napisac jak teraz jest w Sertopie, jakie zarobki i jakie umowy. Mam zostać mistrzem ale nie wiem czy warto zmieniać prace
MONIKA 2017-05-15 12:27
CZY MOZNA LICZYC NA JAKIES PRZYJECIA DO WAS
Adam 2017-05-16 09:46
Witam wszystkich
Bardzo prosze o informację, czy firma w chwili obecnej prowadzi jakiś nabór do pracy
1
obecny pracownik 2017-05-23 14:13
brawo, wreszcie kilka słów prawdy
6
BYŁA PRACOWNICA ;) 2017-06-08 15:18
PODTRZYMUJE!!
1
Była pracownica ;) 2017-06-08 18:28
Naprawde?
jak 2017-06-08 23:43
tak?
Adam 2017-06-12 12:55
człowieku co ty za bzdury wypisujesz
1
obecny pracownik 2017-06-14 18:48
a ten nowy cień prezesa. Masakra
1
Antoś 2017-06-17 22:52
z tego co widzę to niezbyt ogarnięty, no ale tu byle kogo biorą
BYŁA PRACOWNICA ;) 2017-06-23 10:13
Nie oceniałabym tak ludzi. Każdy jest jaki jest. Po co takie słowa?? Problemem tego zakładu nie są ludzie pracujący na produkcji ale ich przełożeni.... którzy mają zwykłych pracowników za nic.
2
Antoś 2017-06-26 20:01
Wybacz, to nie ocena ludzi na produkcji to ocena właśnie tych co rządzą tutaj i właśnie kolejny taki pojawił się i nie wygląda, że będzie lepszy. Już widać jak biega koło prezesa, zostaje po godzinach byle tylko mu się podlizać. A my mróweczki robimy na takich.
2
alinka 2017-07-12 15:08
praca przez agencje przez kilka lat za marne grosze tu jest czysty wyzysk ludzi żenada
4
Maniek 2017-07-13 21:10
a ten inżynierek to też przez agencję? dziwak jakiś i kolejny co nas będzie wyzyskiwać. Na takich właśnie robimy
1
Monia 2017-07-25 22:24
fakt dziwny
ktoś 2017-08-06 18:00
podobno pracował w firmie "tuż za rogiem" ale po pół roku poznali się na nim. Ciekawe kiedy u nas "polegnie" hi hi hi
Dominika 2017-08-07 14:29
@Maniek przypominam, że forum ma regulamin http://www.gowork.pl/regulamin i służy ono do opiniowania firm, a nie poszczególnych pracowników. Poproszę o opinię i aktualizacje jak wygląda sytuacja w firmie, by osoby poszukujące tam pracy szybko mogły znaleźć odpowiedź.
koleka Mańka 2017-08-07 18:36
Dominiko
to jakich pracowników ostatnio zatrudniają odzwierciedla poziom firmy.
A jak jest w firmie poczytaj. Zatrudnienia czasowe bez szans na pozostanie a stawki głodowe.
Tadek 2017-08-07 23:41
Na bank to stary faktycznie przeczyta. Pewnie już rezygnacje drukuje.
1
Pracownik 2017-08-09 23:39
Praca na Sertopie nie należy do wymagających ale co za tym idzie też nie zarobki nie są jakieś wysokie. Co do samej pracy: lekka dość monotonna (zależy od działu) i w miarę spokojna. Zaś co do atmosfery to już bywa gorzej. Starzy pracownicy (nie tylko etatowi) patrzą tylko jak Cię tu wykorzystać a samemu w c...a pograć. Prezes nie przyjmuje pod firmę wiec nawet nie ma co pytać. Zarobki to minimum krajowe i czasem jakaś premia, ale nic porywającego. Pracuje tam prawie 2 lata i już się nie mogę doczekać aż się wyrwę. Dla kogoś kto nie oczekuje kokosów i nie chce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak murzyn w bawełnie to może być, ale ja jestem bardziej ambitny niż marne 1900 zł...
2
Pracownik 2 2017-08-10 11:25
atmosferę tworzą tu ci na "krzesełkach w biurach", maja za nic tych co faktycznie robia na nich, bo gdyby nie my to oni zbędni.
Ambitna 2017-08-18 23:13
Kobieto, kto normalny idzie do pracy za marne grosze i bez możliwości przejścia pod zakład i robi przez agencję kilka lat, skoro w Tychach nie ma w ogóle bezrobocia?! No chyba że po podstawówce tylko jesteś...
Byłam niedawno na rozmowie tutaj i jak usłyszałam że nie ma możliwości przejścia pod zakład i za jaką stawkę to parsknelam śmiechem i wyszłam.
Znalazłam pracę z wyższym wynagrodzeniem i pod zakład a nie mam żadnego doświadczenia, jestem po szkole średniej.
1
Mirek 2017-08-22 06:01
szczera prawda tutaj tylko darmozjady sa satrudniani pod zakład za duże pieniadze a my do roboty to o przejsciu pod zakład tylko pomażyć i za jakie grosze. Tez już szukam czegość bo jak widze kogo sie tutaj zatrudnia ostatnio to ... mnie trafia
Ewa 2017-08-22 09:06
@Ambitna z tym brakiem bezrobocia w Tychach to się nie zgodzę. Chyba że mówisz o tym rejestrowanym podanym przez GUS. Prawda jest taka że większość bezrobotnych nie rejestruje się w UPach. Nie ma bezrobocia? No nie wiem, od 6 miesięcy szukam pracy, mam 40lat i nie mogę nic znaleźć poza umowami zlecenie, które mnie nie interesują. Pracowałam tu w Sertop 3 miesiące w zeszłym roku, ale musiałam zrezygnować z powodu problemów z kręgosłupem. Mam 3 grupa inwalidzka na kręgosłup.
Miro 2017-08-27 21:04
to fakt, ostatnio to zatrudnili takiego jołopa, no ale akurat tacy są potrzebni prezesowi. Na dźwięk telefonu prawie mdleje :) jakby mógł to ze strachu by nie oddychał
1
OLO 2017-09-07 11:28
a tych wartosciowych zatrudniaja tylko przez pośtredników - niestety.
1
Dominika 2017-09-11 10:27
@Ambitna a czemu nie ma szans na przejście na zatrudnienie przez zakład? Jak byłaś na rozmowie z szefem Sertop to jaką dostałaś odpowiedź? Czym jest to uwarunkowane? To ważne dla osób myślących o pracy tam.
smutna 2017-10-06 21:49
szkoda naszego emeryta, wykruszają się wspaniali ludzie. Nowy jakoś sobie nie radzi, błądzi jak dziecko we mgle. Uważa że wszystko wie ale daleko mu do ...........
Dominika 2017-10-09 11:14
@smutna ciężko z Twojej wypowiedzi wywnioskować o kim piszesz. Czy mogłabyś bardziej sprecyzować swoją wypowiedź i nam wytłumaczyć co dokładnie chcesz przekazać swoim kolegom z forum o firmie Sertop?
Monika 2017-10-09 18:55
Napiszcie czy są przyjęcia a jeśli to na jakie zarobki można liczyc i jak atmosfera
Adam 2017-10-13 18:20
przyjęć to tak naprawdę nie ma. Niestety nie dzieje się najlepiej
Zostaw swoją opinię o Sertop - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sertop