logo Sertop

Sertop

Tychy

Opinie o Sertop

Mm 2015-08-02 14:20
Przepraszam za błąd MUSIAŁAŚ.poprawiam żebyś nie miała kolejnego powodu do pisania bzdur.
Janek Gaweł 2015-08-02 15:02
Szybciej byłoby napisać co z rzeczywistością się zgadza, ale poświęcę ci nieco więcej czasu, trochę więcej linijek skoro tak się o to prosisz, a więc rozsiądź się wygodnie i czytaj uważnie, najlepiej po dwa razy, bo pewnie będziesz miała problem ze zrozumieniem tego o czym to sobie będę pisał. Doceń więc tą darmową próbkę obiektywnej oceny.
Patrząc na ciebie i widząc co wyprawiasz dochodzę do wniosku, że gdyby nie ta "łapanka" jak to nazywasz nie miałabyś szansy na zatrudnienie. Z resztą powiedz mi jakie to trzeba mieć wykształcenie do zbierania serków z taśmy?
Mówisz, że nie dyskryminujesz nikogo, ale nadal to robisz. Nie chcesz by zatrudniano ludzi bez doświadczenia, choć swoją drogą nie wiem jakie to trzeba mieć tu doświadczenie, ale to tylko ty wiesz chyba, przez co nie dajesz szansy ludziom zaraz po szkole w podjęciu pracy, a z drugiej strony przeszkadza ci, że przychodzą osoby w nieco bardziej zaawansowanym wieku. Z resztą skąd ty możesz mieć pojęcie jakie mają oni wykształcenie, jak wygląda ich CV? Nie masz pojęcia, bo nie możesz go mieć, a się na ten temat wypowiadasz.
Też mi osiągnięcie znaleźć lepiej płatną pracę niż ta w Sertopie z twoją stawką, nie no wygrałaś życie. Swoją drogą parę dni wcześniej zaprzeczyłaś, że nosisz się z zamiarem zwolnienia się, co czyni cie osobą w moim mniemaniu niesłowną, ale mimo to trzymam mocno kciuki, że tym razem słowa dotrzymasz. Czym prędzej tym lepiej.
Skoro nie bierzesz odpowiedzialności za to co mówią inni to po co to piszesz, jeszcze na takim forum, może w ten sposób oczerniasz publicznie ludzi, którzy na oczernienie nie zasługują? Pomyślałaś o tym? Odpowiem za ciebie... pewnie nie. Wiesz gdzie dostała papuga jak chodziła i powtarzała? Poza tym pisałaś w osobie pierwszej, wiesz co to takiego? Że TY widziałaś że "kierowniczka" jej nie lubi, a nie inni ludzie. To TY siejesz domysły, że jej podziękują po pierwszej umowie, a bynajmniej TY o tym piszesz, a skoro jak twierdzisz robią to inni to powinnaś mieć na tyle rozumu, żeby to przemilczeć, no ale jak widać nie masz.
Ty też się do tej roboty nie nadajesz, a jednak robisz, za kogo ty się masz, żeby oceniać innych ludzi i mówić kto się nadaje, a kto nie, od tego chyba są odpowiednie osoby, a może poczuwasz się do tego, że wiesz lepiej, że one też nie nadają się na swoje stanowiska. Myślenie nie boli, a czasem bywa całkiem przyjemne, weź i spróbuj, przekonasz się sama.
Taka sprawa jeszcze na koniec chciałabyś pracować z ekipą ludzi odpowiadającą swoim własnym preferencjom, a do znaczącej większości Ci samej wiele brakuje, powinnaś się cieszyć w takim razie, że zatrudniają w Twoim mniemaniu ludzi nie nadających się, bo sama wtedy tak nie odstajesz. Poza tym piszesz mocno naciągane negatywne opinie, a oczekiwałabyś zarazem, aby do tego zakładu przychodzili ludzie obrotni, którzy może czytają opinie na temat zakładu na przykład na tym forum i swoimi wypocinami ich odstraszasz.
Moja diagnoza brzmi tak:
Jesteś osobą głupią i niestety jest to proces nieodwracalny. Jesteś typem osoby, którą się obrazi i nawet się nie spostrzeże. Wiesz co jest gorsze od osoby o ubogiej inteligencji? Taka, która myśli, że jest mądra.
1
Powabna 2015-08-02 21:22
Ja dodam jeszcze jedno do wypowiedzi mojego poprzednika. Jak napisałaś masz ,,załatwioną'' inną pracę co stawia cie w niezbyt jasnym swietle gdyż wychodzi na to że jesteś osobą mało kreatywną i masz zero ambicji w sobie skoro potrzebujesz znajomości do tego, aby znaleźć prace.
Młoda_zgrabna i powabna 2015-08-03 18:44
Pani m nie wiszesz o co chodzi? O to że nazywana przez Ciebie,, kierowniczką,, Majstrowa uwzieła się na Niepełnosprawną osobę i że jest w jakiś sposób dyskryminowana przez inne osoby.Nie mówiąc już o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak to nazwałaś? Mając za sobą tylko pół roku doświadczenia w tym zakładzie mimo to że nikt nawet przed Tobą nie wspomniał o jakich kolwiek pozostawaniu dłużej na myciu co zdarza się bardzo bardzo.. rzadko wyjdziesz 15 min później miłego wypoczynku
1
rafek 8115 2015-08-07 19:56
witam pracuje w sertopie i wypłaty dostałem 1,200 za miesiać a tyle powiem tylko tyle zarobki sam do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powino sie zarabiac 2000 zł na miesciac z zakładzie sertop tychy
2
Były 2015-08-11 20:02
W sertopie szału nie ma ale pracujac tam godziłem sie na 1200 świadomy praw i obowiàzków.. Jak ktoś chce sie zahaczyc na chwilke lub na jakis czas to polecam, jesli szukasz czegoś stałego stabilnego sertop sobie odpuść. Zakład czysty, ludzie różni jak wszędzie..
AgnieszkaO-F. 2015-08-12 09:21
Witam szanownych czytelników owego sławetnego forum. Zazwyczaj nie udzielam się na forach ale z pewnych względów muszę tutaj się wypowiedzieć, ale z góry zaznaczam, że będzie to mój pierwszy i ostatni post. Otóż nie rozumiem z jakiego powodu stałam się że tak to ujmę sensacją w firmie, a co za tym idzie tutaj w internecie. Nie będę odnosić się do wszystkiego, co zostało napisane na tej stronie na mój temat, ponieważ zwyczajnie nie mam ochoty na to i ale też czasu. Może najpierw napiszę, jak pracowało mi się w firmie Sertop. Pracę polecam, jest fajna i lekka, zakład bardzo czysty, jest jadalnia, palarnia, dodatkowa przerwa oprócz tej standardowej. nie jest to żaden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tutaj ktoś chyba będąc pod wpływem jakichś substancji odurzających napisał. Nie jest tez prawdą, jakoby mycie maszyn odbywało się po godzinach pracy, jak to wspomniała tutaj pewna pani ukrywająca się pod nickiem "m". Warunki pracy też oceniam jako dobre, firma dba o przestrzeganie przepisów BHP.
Może najpierw odniosę się do pani "m". Proszę pani, zapoznałam się z pani wypocinami i muszę przyznać z uśmiechem, że chyba ma pani schizofrenię albo inną chorobę psychiczną, skoro takie głupoty pani tutaj wypisuje. Otóż oświadczam, że to co pani pisze o rzekomym konflikcie między mną a brygadzistką jest kłamstwem i chamstwem z pani strony, ponieważ dobrze mnie i pani majster się współpracowało i nie rozumiem skąd pani przyszło do głowy, że ona mnie dyskryminuje. Droga pani "m" choroby psychiczne leczymy u lekarza, który nazywa się psychiatra.
No, ale przystąpmy do sedna sprawy, albo raczej postu:)
Ktoś tu napisał, że ludzie w Sertopie są różni. To prawda i o tym właśnie chcę napisać kilka zdań. Otóż pracowałam w owej firmie przez okres dwóch tygodni i z większością ludzi potrafiłam znaleźć wspólny język, a przynajmniej nie wywoływałam konfliktów. Ale niestety były też osoby, które przyczyniły się do tego, że musiałam podjąć decyzję o rezygnacji z pracy. Pomijam już fakt, że tutaj na forum mnie ośmieszono i że niektóre osoby ze mnie szydziły i się podśmiewały ze mnie chyba tylko dlatego, że jestem osobą niepełnosprawną (np. Damian z Piotrowic). Moja decyzja o rezygnacji z pracy była spowodowana złośliwymi plotkami na mój temat i obarczaniem mnie za błędy innych na stanowisku pracy. W skrócie m.in. w poniedziałek ubiegłego tygodnia na tzw. banderolkach ktoś zapakował do pudełek mniej niż wymagane opakowań Z SERKAMI. Przyszedł brygadzista i nam o tym powiedział, ja do tego momentu robiłam kartony. Na maszynę weszłam później, po całej akcji no ale oczywiście ktoś puścił rozgłos że to ja puściłam nie do końca wypełnione pudełka. Dziękuję tej osobie oraz Sylwii K. za zwalenie winy na mnie i puszczenie w obieg tej niezgodnej z prawdą informacji. A teraz szczególne podziękowania dedykuję Wojtkowi, który w czwartek i piątek na hali rozgłaszał opinię, jakoby pani majster powiedziała, że nie nadaję się do tej pracy i że nie przedłuży mi umowy i że od poniedziałku czyli od 10.08. mam już w Sertopie nie pracować. Drogi Wojtku, otóż mobbing oraz ośmieszanie publiczne innych osób plus kłamstwa są karane sądownie (dlaczego w twoje kłamstwa wciągasz panią majster?!) i wiedz, że tylko mojemu dobremu sercu zawdzięczasz to, że nie wejdę na drogę sądową a powinnam, bo m.in. dzięki Tobie musiałam podjąć decyzję o rezygnacji z pracy. A tak bardzo chciałam tu pracować i dalej chcę, ale Ty uczyniłeś ze mnie idiotkę i debilkę, chyba tylko dlatego bo jestem osobą z grupą inwalidzką, ale muszę Ci powiedzieć i innym osobom tu przeze mnie wspomnianym z imienia, że jestem osoba inteligentną i posiadam wyższe wykształcenie więc nieładnie tak kogoś osądzać po pozorach. Na koniec dodam, że mam nadzieję, że za to co zrobiłeś odpowiesz przed przełożonymi, a teraz położę wisienkę na torcie - pani majster przedłużyła mi umowę, mam w komórce smsa od agencji pracy z info o przedłużeniu umowy, więc to ja zrezygnowałam z pracy dzięki takim jak Ty palantom. Dziękuję za uwagę.
2
Palant W 2015-08-13 14:01
Droga Agnieszko dziękuje serdecznie za to iż wyzwałaś mnie na tym forum od palantów i dziękuje iż cała winę za swoja niechęć do pracy zwaliłaś na mnie i inne osoby radze ci zacząć wreszcie brać odrobinę odpowiedzialności za swoje czyny bo wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy prawo do pomyłek tak jak z tymi kółeczkami, jednak ty próbujesz zwalić winę za to na innych pracowników którzy wtedy z tobą pracowali pomimo tego iż są już doświadczonymi pracownikami i nigdy wcześniej nie zdarzyła im się taka sytuacja, Chodź w moich oczach tez nie są bez winy bo miały cie pilnować i ci dobrze to wytłumaczyć o co chodzi w danym stanowisku czego widocznie nie zrobiły, jednak to był jeden z kilku incydentów z twoim udziałem przez te dwa tygodnie dzięki którym ludzie zaczęli gadać ze zostaniesz zwolniona choćby to jak byłaś na tak zwanych setkach przypomnij sobie ile sera lądowało na ziemi i gdyby nie wyżej wymieniony Damian który ci pomagał i zbierał z dwóch maszyn było by go zapewne jeszcze więcej, oraz ja nie wyobrażam sobie jak można po 2 tygodniach pracy już przywalić bumele i powiedzieć ze się zaspało oraz Kolejny raz chować za grupa inwalidzka. a co do twojego wyższego wykształcenia szczerze tez mam wątpliwości bo mylisz najłatwiejsze pojęcia jako jako ja ciebie oczerniałem gdyż z Sylwia jako pierwsi po wszystkich plotkach na twój temat zapytaliśmy się ciebie czy ci przedłużono umowę wiec jeżeli to w twoich oczach to jest oczernianie to ciesz się ze nie widzisz co w tej chwili po twoim wpisie dzieje się w zakładzie bo chyba naprawdę byś teraz poszła do sadu ze wszyscy śmieją się z twojego wpisu gdyż zrobiłaś z siebie totalna idiotkę.
Alamtea 2015-08-13 20:14
Co do wszelkich (ładnie to ujmując) "złych" opinii o warunkach panujących w tym zakładzie chciałabym napisać drobne sprostowanie.
1. Wychodzenie przed 23? Przez pare lat pracy w Sertopie miałam tylko jedną taką sytuację - w tym przypadku, tak samo jak z wychodzeniem MAXIMUM 20 minut po czasie, byliśmy dzień lub 2 później puszczani wcześniej do domu.
2. Mycie maszyn - przykro mi czytać, że jednak istnieją ludzie z cukru... a jeśli masz uczulenie na chlor bądź jakiś środek dezynfekujący? Brygadzista/stka dadzą Ci wysokie gumowe rękawice. Wystarczy podejść.
3. Naśmiewanie się z osób niepełnosprawnych? Prędzej z tych niepełnosrytnych, którzy piszą na forum co im ślina na język przyniesie.
4. Niewykfalifikowani pracownicy pracujący przez agencję... - no cóż nie każdy w pierwszy dzień załapie wszystko, niektórym najwidoczniej nie udaje się nawet po pół roku - chociaż wszyscy wiedzą, że pani m. pracowała raptem 2 tygodnie, ale nie mi tu oceniać, ponieważ - i tu najważniejsze - pracuję na innej zmianie, w tej chwili na nockach, czyli sławetnej 3, którą pani m. uważa za najgorszą nie mając nawet możliwości poznania połowy tej załogi.

Dziękuję za uwagę i mimo zatrudniania tylko przez agencje serdecznie zapraszam do składania aplikacji. Zrobiło się trochę miejsca :P
1
pracująca 2015-08-31 18:56
Hej ta firma to badziewie. Pracuję tu króciutko ale mam dość pracy za marne grosze. To praca dla desperatów których nikt nigdzie nie zatrudni praca dla ludzi max po zawodówce. Zaluje ze tu przyszłam wszędzie płacą wiecej i ludzie pewnie lepsi bo tu to same %!&@!!. Pora się zwijać szkoda mi czasu na te firmę mam średnie wykszt. i nie będę za takie grosze zapierniczać nie mając szansy na zatrudnienie pod zakład. A i tych serków nie polecam pelno w nich chemi.. Szukajcie dalej naiwnych za 1200zl.
1
Pracujący 2015-09-03 13:45
Do "pracująca": jesteś beznadziejna skoro nawet w Sertop nie chcą takiego nieudacznika. Na drugi raz zanim coś opublikujesz, sięgnij po słownik orotograficzny ;) Pozdrawiam serdecznie
1
Kasia 2015-09-18 08:09
Wszystkim normalnym osobom, nie chcącym byc wyzyskiwanymi polecam firmę. Dayco. W Sertopie pracowałam kilka miesięcy i to byla strata czasu, bo kasa żenująco niska. Co to za pieniadze 1200 z groszami?hahaha ja teraz pracuje w Dayco i bez sobot i nadgodzin zarabiam 1700pln. Z sobotami, niedzielami i nadgodzinami można nawet 2500 zarobić a wy naiwniaki dalej wypruwajcie zyly za kieszonkowe i do tego przez agencję pracy.
1
kasia 2015-11-06 19:55
Jak to nie ma rotacji? Praca tylko przez agencję GI Group co chwila ludzi szukają. Ludzie uciekają bo nie chca za 1200 robić.
1
kasia 2015-11-07 13:36
Wystarczy poczytać na OLX. Każdego tygodnia ogłoszenie z Gi Group typu pracownik produkcji w branży spożywczej. Ludzie nieraz uciekają po pierwszym dniu pracy.
1
Iza 2015-12-10 14:48
Dla jakiego zmylenia ? Nie ma szans na normalne zatrudnienie, bo prezes nie chce tego robić. Jeśli się sprawdzasz i chcesz pracować to pracę będziesz mieć ale tylko przez agencji. Ważne, że to umowa o pracę a nie zlecenie.
2
Szkoda czasu 2015-12-12 18:04
Szkoda czasu na te firmę. Praca tylko przez agencję pracy i za śmieszne pieniądze
1
szkoda czasu 2015-12-12 20:57
Vvv ale w Sertopie nie ma przejścia pod firmę. Prezes nie chce zatrudnić pod firmę nikogo.
1
Wojciech Najszybszy 2015-12-16 13:58
Serek Piękny
Serek Złoty
Weźcie się ch... do roboty
zniesmaczona 2015-12-19 22:51
Jedna z najgorszych firm w których pracowałam. Praca przez agencję pracy, śmieszne pieniądze, debilni współpracownicy nie potrafiący się wysłowić najczęściej po podstawówce czy gimnazjum. Odpady których nikt w innych firmach nie chciał zatrudnić. Brygadzistka gestapowiec wymagajaca za smieszna kasę nie wiadomo czego. Głupi ludzie którzy rywalizują ze sobą kto więcej palet zrobi a i tak na nic sie to nie zdaje. Pol roku stracone w moim przypadku, dobrze ze teraz mam lepsza pracę pod każdym względem. Pozdrawiam wszystkich naiwnych pracujących w Sertop
2
absolwent 2016-01-16 21:24
Sertop - słabe zarobki, brak stabilizacji (umowy przez pośredników) ... ale ... w porównaniu z innymi firmami z terenów przemysłowych zakład porządny, warunki pracy przyzwoite, liderzy oraz kierownictwo nie jest tak upierdliwe i nastawione na wynik jak w firmach motoryzacyjnych gdzie trzeba wyrobić tzw. normę!! jeśli nie mierzysz zbyt wysoko spróbuj, popracuj, wyrób sobie własne zdanie pozbawione trucizny z netu...
1
byla pracownica.... 2016-01-22 10:34
Tak slabe zarobki. Najnizsza krajowa. Beznadzieja. Głupie i wredne wspolpracownice. Teraz pracuje w jednej z firm motoryzacyjnych i mam od 1700- 2100 na rękę.
1
byla pracownica 2016-01-24 11:12
Nie jest najgorzej dla pracowników zakładu. Dla tych z agencji nie ma możliwości przejścia pod firmę i zarobki to najnizsza krajowa plus smieszna premia swiateczna. Ja jak pisałam pracuje w jednej z firm Automotive i po 4 mcach przeszłam pod zakład i teraz nieźle zarabiam. Jak jest premia mam nawet dobrze ponad dwa tysiące ale nawet na początku pod agencja więcej zarabiałam niż w zalosnym Sertopie.
1
Wojciech Najszybszy 2016-01-25 13:35
Kręć ją dobrze :)
obserwator 2016-03-04 16:52
Przedsiębiorstwo Fair Play 2015 nic dodać nic ując.Każdy kto tam pracuje wie jak to wygląda od wewnątrz
1
Derlodz 2016-06-29 23:37
Przeczytałem wsystkie opinie. Każdy patrzy jak byłoby mi dobrze i jak tu urwać jak najwięcej kasy.
Prawda jest niestety surowa. Właściciele nie mają za bardzo mocy,by zatrudniać sami,koszty jakie generuje taki biznes są bardzo wysokie. Ceny serów do topienia na dacie nie spadają,energia drożeje,klient chce tanio,pracownik chce podwyżki,etc. Osiągnąć kompromis w tej sprawie się da,ale pisanie,czy są benefity to musiałby pisać to kompletny laik. Rozumiem tych,którzy nie lubią agencji-sam uważam to za nienajlepszy pomysł. Lepsza jest własna załoga.
zszokowany 2016-07-19 10:27
Tak czytam wasze komentarze i zastanawiam się jakim to trzeba być nieudacznikiem aby pracować za 1200-1300zł miesięcznie, licząc na prace w nocy że coś wpadnie za dodatek nocny. Znam prace na produkcji i przeważnie do lekkiej nie należy i godzicie się pracować za taką stawkę - żadna praca nie hańbi ale zarobki jakie wam oferują przy obecnych cenach w Polsce to żenada.
1
Zazu 2016-07-19 11:09
No ja Ci powiem, że bywa różnie, nigdy tego przecież nie wiadomo co kim motywuje i w jaki sposób, nie wolno tak mówić o ludziach, moim zdaniem żadna praca nie hańbi
3
Paweł 2017-01-12 19:09
Zakład godny polecenia. Szkoda jedynie, że prezes faworyzuje tylko wieloletnich pracowników przydzielając im ciągle dodatkowe bonusy finansowe za wysługę lat itp.
asia 2017-03-13 20:43
Witam ,zauważyłam gdziekolwiek wejdę na jakiś zakład to jest oczernianie pracodawcy i innych ,naśmiewanie ... Ja obecnie szukam innej pracy za więcej .Nie przerażają mnie nocki ,prace w niedziele itd....Mam już doś dużo przepracowane na produkcji ,w sklepie Dlatego szukam rzetelnej odpowiedzi Jak jest naprawdę ,ile się zarabia pozdrawiam serdecznie
Janek Gaweł 2017-03-14 20:17
Witam serdecznie Pani Asiu

Najwięcej negatywnych postów, o których Pani wspomniała w swoim, jest pisana przez ludzi nieudolnych i niedowartościowanych, leczących w ten sposób swoje kompleksy i kolejne niepowodzenia. Oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii, ale ludzie inteligentni nie wylewają raczej smutków na publicznych forach. Co do samej pracy, to jeżeli szuka Pani czegoś na stałe, to bym mimo wszystko odradził, w ostatnim czasie dwie osoby dostały umowy pod zakład, kolejne mają dostać w najbliższych tygodniach, ale nie wiadomo czy to jednorazowy przypadek, czy coś się zmieni na lepsze już na stałe, choć może ja akurat powinienem wiedzieć coś na ten temat :P. Bądź co bądź osób pracujących u nas przez agencje pracy tymczasowej jest tak wiele, ze nawet jakby kolejne osoby dostawały umowy, to i tak Pani na swoją musiałaby sporo poczekać, a i tak by nikt nie dał Pani gwarancji, że ją Pani dostanie. Jeżeli nie ma Pani obecnie lepszej oferty na oku, to oczywiście tymczasowo można przyjść zarobić parę złotych, bo płaca na początek nie powala, aktualnie nie wiem ile to jest, ale coś w granicach najniższej płacy krajowej. Praca nie jest ciężka, może momentami nieprzyjemna i monotonna, ale do ciężkich fizycznie bym ich nie zaliczył. Nocek nie ma, weekendów też nie, sporadycznie trafi się sobota robocza. Nasz zakład obsługuje obecnie tylko Manpower i GiGroup, można podobno nawet za ich pośrednictwem przyjść jako gość na zakład i zobaczyć jak to wygląda od środka nie podpisując żadnej umowy, czy nawet nie składając papierów, ale niech Pani nie wierzy w to co mówią w agencjach pracy tymczasowej, bo kłamią.

Pozdrawiam serdecznie
Janek Gaweł 2017-03-14 20:49
Nie wiem czy za tymi trzema kropkami kryje się on czy ona, więc może ustrzelmy coś pośrodku i niech będzie ono. Jeśli chce się dostać odpowiedź od prezesa, to najszybciej się do Niego chyba umówić, ale tutaj też można czasem się czegoś doczekać. Nie wiem na jakich warunkach pracujesz w firmie Sertop, ale jeżeli pracujesz przez agencję pracy tymczasowej to Cie polski kodeks pracy nie obowiązuje, więc możesz sobie czytać, ale ja radzę spożytkować ten czas na coś co faktycznie może okazać się owocne w przyszłości dla Ciebie http://allegro.pl/2-tomowy-slownik-jezyka-polskiego-pwn-36000-hasel-i6543651907.html
Całkiem atrakcyjna oferta cenowa :). Co do pracowników firmy Sertop, jeżeli ustają, że nie musieli przychodzić, to po co przyszli?

Pozdrawiam
Znudzony 2017-03-15 16:53
Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach!
Warunki płacowe:
Stawka godzinowa 13,77 pln brutto
15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy
300 pln brutto premii miesięcznej
31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży
100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy
Danone, Żabka i Dayco też podgonili
Robi się ciekawie
1
emeryt 2017-03-21 11:39
PREZES- szanuje pracowników - to podstawa budowania zespołu, w firmie pracuje wielu ludzi, mają różne charaktery, a dobry szef powinien wszystkich zrozumieć; - jest kompetentny - dobry szef musi znać się na swojej pracy, jest fachowcem, autorytetem w swojej branży; n charakteryzuje go świetna organizacja pracy - to bardzo ważna cecha menedżerów; - łatwo komunikuje się z załogą - nie trzeba więc domyślać się o co mu konkretnie chodzi, bo powie to bez ogródek ; - jest sprawiedliwy - lider zespołu nikogo nie wyróżnia tylko dlatego, że np. znają się dłużej; - dobry szef to dobry człowiek - traktuje ludzi tak, jak sam chce być traktowany. Z dobrych pracowników często wyrastają przecież dobrzy szefowie.

Były pracownik 2017-04-27 17:06
Praca niewymagająca dużego nakładu fizycznego czy intelektualnego, jedna z 'lżejszych' pozycji w Tychach jeżeli chodzi o pracę na produkcji - analogicznie zarobki niestety również niższe. Pracowałem tam łącznie ok. 3 miesięcy po czym odszedłem ze względu na atrakcyjniejszą ofertę.

Do Pana prezesa słów kilka; wykazuje się Pan niemałą pyszałkowatością wypisując tak zuchwałe frazy jak 'kup se słownik', 'nieudacznik' itp. Niestety w lustrzanym odbiciu zauważyłby Pan również zarówno brak poszanowania do zasad interpunkcji jak i nieudaczną próbę zatrzymania na stanowisku pracy nowoprzyjętych osób na okres dłuższy niż dwa tygodnie(może warto dopuścić jednak do siebie myśl że JEDNAK MOŻLIWE że coś jest nie tak?). Trochę pokory i autorefleksji, podobno jest Pan prezesem a zachowuje się jakby wszedł na to stanowisko jedynie dzięki szeroko rozbudowanym plecom podtrzymywanym przez dosyć giętki kręgosłup moralny.

Pozdrawiam.
4
Marian 2017-05-09 14:21
Nie wiecie czy szukają jeszcze na inżyniera utrzymania ruchu. Podobno miejsce się zwolniło.
Andrzej 2017-05-10 06:50
no własnie słyszałem o jakims naborze do utrzymania ruchu, czy to prawda. I jaka jest podkległość takiej ososby - czy bezposrednio pod Prezesa o którym jak widze nie przychylnie sie wyrazacie
Antoś 2017-05-10 19:22
chyba oferta nie aktualna. Podobno już kogoś znaleźli. Stanowisko bezpośrednio pod prezesem, a tu ciężko o porozumienie.
Proponuję szukać czegoś podobnego gdzie indziej
znudzony 2017-05-12 06:43
oferta faktycznie nie aktyualna. Wczoraj juz pojawił sie nowy :(
Olek 2017-05-12 06:47
A na stanowiska "nie robotnicze" to umowy pod zakład dostają i to przyzwoite, mozna powiedziec konkurencyjne.
PRAWDOMÓWNY 2017-05-12 06:50
"to po co przyszli" - bo nigdzie indziej roboty nie znaleźli a tutaj wszystkie ... gdzies się załapią.
xyz 2017-05-12 11:50
czytam te wszystkie posty i widzę, że nie jest dobrze.
Czy ktoś mógłby napisac jak teraz jest w Sertopie, jakie zarobki i jakie umowy. Mam zostać mistrzem ale nie wiem czy warto zmieniać prace
MONIKA 2017-05-15 12:27
CZY MOZNA LICZYC NA JAKIES PRZYJECIA DO WAS
Adam 2017-05-16 09:46
Witam wszystkich
Bardzo prosze o informację, czy firma w chwili obecnej prowadzi jakiś nabór do pracy
obecny pracownik 2017-05-23 14:13
brawo, wreszcie kilka słów prawdy
3
BYŁA PRACOWNICA ;) 2017-06-08 15:18
PODTRZYMUJE!!
Była pracownica ;) 2017-06-08 18:28
Naprawde?
jak 2017-06-08 23:43
tak?
Adam 2017-06-12 12:55
człowieku co ty za bzdury wypisujesz
1
obecny pracownik 2017-06-14 18:48
a ten nowy cień prezesa. Masakra
Antoś 2017-06-17 22:52
z tego co widzę to niezbyt ogarnięty, no ale tu byle kogo biorą
Zostaw swoją opinię o Sertop - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sertop