logo RW Swiss Automation sp. z o.o.

RW Swiss Automation sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o RW Swiss Automation sp. z o.o.

hd 2014-11-04 21:48:52
W szczecinie kazali nawet ludziom do stopki w mailu wklejać link świadczący o tym, ze to rzetelna firma. https://www.rzetelnafirma.pl/KFKTPPEE

Smiech na sali
1
whf 2014-11-06 19:35:49
Rzetelnie to młodziaki dla nich nadgodziny ciułają i nie za europejskie stawki ojjj nie... :)
1
rws 2014-11-13 10:50:33
Niestety, prócz wielu zalet Internet ma także jedną wadę. Anonimowość. Równie dobrze pewne słowa może pisać były pracownik, jak i konkurencja, której w tej branży nie brakuje. Dlatego fajnie by było rozmawiać o firmie RW Swiss potwierdzając jakoś swoją osobę. Wtedy można na poważnie rozmawiać o firmie i tym samym, tym którzy chcą zasięgnąć opinii pomóc. A na tą chwilę każdy może powiedzieć – kłamiesz, koloryzujesz.

Ja ze swej strony mogę powiedzieć, że praca w RW Swiss na pewno może być bardzo dobrym startem, dla wielu studentów jest to kusząca oferta. A ilość pracowników chyba się nie myli... Jeżeli ktoś jest chętny by spróbować, lub właśnie niezdecydowany, to może sam się przekonać – chociażby wysyłając maila.

I słowa te potwierdzam swoim nazwiskiem, swoimi danymi. Mogę nawet osobiście to potwierdzić, jeżeli ktoś by tego potrzebował.

Pozdrawiam, „ten ktoś od wizerunku”
2
cezar 2014-12-13 15:18:21
ale z was marudy, już firma zła i oko saurona bo trzeba coś do stopki wklejać albo że parkingu nie ma.. witki mi opadają... ja akurat szukam pracy i mogę nawet parkować w krzakach albo na rzęsach żeby zatrudnienie mieć. a możecie mi słodkie marudy napisać ile na początku netto płacą i jaka jest dawana młodym umowa?
rws 2014-12-15 13:58:51
Witam,

Ciężko na forach internetowych przekazywać jakieś konkretne wskazówki. Zwłaszcza dotyczące tak ważnej materii, jak finanse czy warunki pracy. Dla każdego są one bowiem inne i tak naprawdę ustalane indywidualnie, najczęściej podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Jeżeli miałbym coś doradzać to po prostu zdecydować się na odważny krok, przyjść oddać CV (lub wysłać), a później samemu się przekonać:)
To chyba tyle. Bo tutaj nikt nie poda żadnych sztywnych „widełek” finansowych. Takowych po prostu nie ma. Ktoś kto jest w firmie kilka miesięcy jest w innym położeniu od pracownika kilkuletniego, a jeszcze w innym położeniu od zupełnego nowicjusza.
Pozdrawiam:)
dewi bliue 2014-12-20 09:31:19
Jest jedna zasada, i to w każdej pracy ile wynegocjujesz na początku tyle będziesz miał... Nie licz na spektakularne podwyżki. Wiadomo że każdy lider będzie negocjował i zaniżał bo to podwyższa koszt pracy jego składu. Jak zejdzie za nisko podziękuj grzecznie, a jak nie to podpisuj. Każde doświadczenie ubogaca nawet jakbyś stwierdził po okresie próbnym ze to nie to czego szukałeś.
1
pracaRW SWISS 2015-03-14 00:11:55
Witam Wszystkich
Dostałem oferte pracy w RW czy może ktoś jasno poiedzieć ile można dostać jako absolent robotyki ? praca niby 10 dni -4 dni wolnego itd.
ile można wyjśc na miesiąc na ręke ?
Leśny dziadzio 2015-03-28 09:32:10
hahahah to ironia czy głupota? Bo tak wczesnym rankiem ocenić nie umiem.
roboter 2015-04-10 18:16:23
Bardziej propaganda.. Ostatnio widziałem ogłoszenie o prace od Swissu. 10 wakatów, 3 aplikacje. Buahhahaahah.
3
grs 2015-04-18 10:59:53
Taaaak, dają na starcie 4 na rękę, tak jak i 10 na 4 na wyjazdach....
No chyba, że z nadgodzinami i z dietami w sumie - wtedy tak, 4 na czysto z delegacji może wyjść na początku. Tyle, że to i tak mniej niż za zbieranie ogórków u Bauera...
DPP104 2015-07-28 22:45:47
Nie szukam pracy, wszedłem na tą stronę przypadkiem i czytam niektóre wpisy z zażenowaniem. Jeżeli ktoś woli zbierać ogórki u bauera, niż pracować jako inżynier bo chwilowo trochę więcej zarobi, to skazuje się na ogórki do końca życia. Pracując jako projektant, czy automatyk zawsze coś w głowie zostanie, a firmę zawsze można zmienić jeśli po jakimś czasie nie spełni oczekiwań. Czasem trzeba zainwestować, żeby w przyszłości odcinać kupony.
fan 2015-08-11 12:20:12
Odcinać kupony od pracy w RW Swiss? Chyba nie wiesz o czym mówisz.
Takie epizody ukrywa się w CV by człowieka na rozmowach nie brali za głupka, złodzieja, krętacza i oszusta.
4
Hans 2015-08-22 15:42:18
Jest to firma wyłącznie usługowa, coś w rodzaju leasingu pracowniczego (wynajmowane biuro). Nie mają opinii w branży bo to jest podwykonawca podwykonawcy. Większość po studiach nie ma o tym pojęcia,... dopiero po czasie dowiadują się w czym naprawdę siedzą.
qwerty 2015-09-28 21:26:12
Wyslij cv, to ze ogloszenie wygaslo nie ma wiekszego znaczenia.
1
ziomal 2015-10-02 07:20:25
Dokładnie, ogłoszenie wygasło ale w firmie jest taki przemiał ludzi, że szukają na bieżąco bez przerwy by pozapełniać luki po tych co uciekli.
Gość 2015-12-30 12:02:26
Takie biura to tzw start-upy dla studentów lub techników ze średnim wykształceniem lub nawet po zawodówce (biorą jak leci, bez sprawdzania). Miejsce jest może ok dla programistów, ale nie dla inżynierów wymagających codziennego kontaktu z technologią, produkcją, strukturami organizacji tworzącej własny namacalny produkt.
Robin 2016-01-02 14:37:43
@ewew, pytasz o Benefity? Chodzi o te umowy śmieciowe przeciągane tak długo na ile tylko ilość spółek Pana G.W. Rabixxxx, oraz prawo na to pozwala? czy może wypłacane nadgodziny poprzez umowę o dzieło z n-tą firmą spółką?(nie ma sensu wymieniać bo kilka jest w likwidacji, zresztą wszystko jest publiczne i można samemu pogrzebać) Powodzenia w sprawdzaniu, to naprawdę nie jest takie trudne.
1
Dekoder_ver.2 2016-01-19 16:33:09
@dzuen. Znam obecnych oraz byłych ich pracowników. Normalna firma nie miesza spółkami, wypłacając pracownikom pieniądze za wykonane nadgodziny w formie umowy śmieciowej z n-tą spółką konsultingową, o zgrozo wcześniej każąc wyzerować własne nadgodzin z dokumentacji prawcy - czy to świadczy o normalnym działaniu firmy???. Jeśli umowę próbną, przeciąganą w nieskończoność dzięki licznym spółką pod jednym adresem, uważasz za tzw cyt."firma ma sporo do zaoferowania", to chyba nigdy nie pracowałeś w innej organizacji niż Rwswiss. Poczytajcie opinie wstecz, a zobaczycie że nic się nie zmieniło.
W RW Studenci dostają po 1500 na rękę. Junior-Liderzy dostają wynagrodzenie na poziomie pielęgniarki. Niby jak doświadczona osoba może ich brać na poważnie, jeśli rekrutację przeprowadza kierownik nieposiadający historii zawodowej poza RW? Stąd właśnie ich te ciągłe poszukiwania. Tam działów w strukturach firmy nie ma, jest płasko do poziomu subatomowego. Kontakt z klientem odbywa się prawie wyłącznie przez Skype (wewnętrzny telefon za drogi?). Z całym szacunkiem “dzuen”, w obliczu tego co wiem i opisano wyżej, szkoda gadać o premiach które również nadmieniłeś.
Nikogo nie zniechęcam, a nawet może polecam tam się zatrudnić.W przyszłości pozwoli to wam odróżnić firmę która ma coś do zaoferowania, od tej która stanowi totalne przeciwieństwo. Pozdrawiam
1
zbigniew 2016-01-19 18:16:04
Polecam!
Doktorant 2016-01-20 12:42:16
Dla potwierdzenia dziwnie znikających wpisów na stronie, przeczytajcie co pisze o sobie właściciel strony tj. GoWork cyt. “firma oferuje różnorodne usługi między innymi wspierające pracodawców w …. budowaniu ich pozytywnego wizerunku”, no i wszystko jasne.

Chyba oczekiwanej od lat “premii” w RW nie będzie bo trzeba płacić za usuwanie niewygodnych informacji. W środowisku i na uczelniach już tak łatwo nie jest. Wcześniej wykonałem screena tych obecnie usuniętych wpisów, dla śmiechu z Pracownikami na uczelni. Pozdrawiam Administratora, życzę większego obiektywizmu.
ziomal 2016-01-21 20:39:07
Jaaaa, dzwonili do mojego kolegi żeby do nich przyszedł na konstruktora CAD, nawet auto po niego wysyłali z jakimś młodziakiem jakby nie miał czym dojechać (ponoć są czarnej doopie bo odszedł jeden ze starszych konstruktorów biorąc za sobą jeszcze parę osób) ale na szczęście zadzownil do mnie, opowiedziałem mu jak to Georg wziął jednego gościa na delegacje, wysadził na jakiejś stacji benzynowej i kazał czekać na online który będzie tego przejeżdżał za jakiej 5 godzin, a w międzyczasie może programować offline i tym podobne anegdoty no i przeszła mu kariera w Zwiss.

Niestety ale to firma w ktorej ustawili się ludzie bez pojecia, bez kultury i bez szkoly, stąd mało kto (poza ustawionymi finansowo liderami - ziomkami) przepracowuje w firmie więcej niż dwa lata. Roczna rotacja ludzi na oko minimum 50% firmy (stąd ogłoszenie o pracę które nigdy nie znika)
Sauron 2016-01-23 19:31:37
Znam te wasze kinder "projekty". Przez pierwsze 4-6 miesięcy coś tam podpatrzycie, ale potem jest wegetacja i zdziwienie że non stop dostajecie odmowy szukając czegoś innego, szczególnie na zachodzie. Lata lecą, i wegetujecie w biurze, bez kontaktu z technologią, produkcją, bez zaplecza technicznego.
Mówię jak jest : Jeśli ktoś tam siedzi dłużej jak rok to znaczy że nigdzie indziej go nie chcą i najprawdopodobniej jest liderem ze spalonym nazwiskiem u klientów, nie mając innych lepszych opcji. Proste jak barszcz
Kaskader 2016-02-03 00:17:25
Właściciel zarejestrował w Szczecińskim RWswiss, następną spółkę o nazwie EBZ design engineering (to samo biuro/adres, ci sami ludzie). Trzeba być naprawdę naiwnym myśląc że firma jest uczciwa. Właściciel pewnie myśli że przez nową spółkę klienci nie powiążą tego z RWswiss:) Trzeba być naiwnym myśląc że firma jest uczciwa. Poszperajcie w necie w sieciach professional networks, a znajdziecie ich ludzi szukających nonstop ucieczki. Najlepsze są numery z ich liderami, bez doświadczenia zawodowego poza RW (jak to sami zobaczycie to normalnie hit). Powodzenia ludki.
zbychu 2016-02-03 10:03:13
Chłopie, weź się pie*olnij w ten głupi łeb, jakim gigantem? To jest podwykonawca podwykonawcy, N-ta firma w łańcuchu wykowanwców.
2
"programista" 2016-02-04 10:58:08
He He "Gigantem branży motoryzacyjnej" dobre. Widać nadajesz się do firmy w 100% jak lykasz takie brednie. Pamiętaj tylko że po pracy w tej firmie po kilku latach obudzisz się z ręką w nocniku i zdasz sobie sprawę że jednak tak fajnie nie jest. Życze powodzenia!
2
zbuchu 2016-02-08 13:32:06
Stawiaj te kroki gdzie indziej - więcej się nauczysz i nie spalisz nazwiska przed klientem, co ważne gdy chcesz przejść na swoje za jakiś czas.
mmm 2016-03-07 08:29:24
Ja również złożyłem do nich CV, czytając wasze opinie zastanawiam się ile jest w tym prawdy... bo przeglądając różne profile na gowork to nie spotkałem firmy o której by dobrze pisali, więc powiedzcie gdzie warto pracować???
uber-famous 2016-03-08 22:21:28
Szukaj firmy z technologią, z własnym zapleczem technicznym. W RW czy też EBZ Design Engineering albo jeszcze EBZ Automation, nie ma produkcji, więc wszystkie negatywne opinie nie pochodzą od "fizoli" (te negatywy na temat RW/EBZ są rzetelne).
Audytor 2016-03-13 13:44:48
Znam tamtejszych pracowników oraz firmę - co druga osoba nie ma wykształcenia albo jest w trakcie studiów. W większości są to normalni ludzie i zwyczajnie nie mają innej opcji (z tego co osobiście widziałem/ słyszałem: prawie każdy ich pracownik wysyła cvki szukając ucieczki, i to nawet w godzinach pracy). Większość ich pracowników nie ma doświadczenia w firmach z własną technologią, nie pracowali poza biurem, zwyczajnie nie znają innych standardów pracy. Pytajcie pracowników uczelni, tam już wiedzą co i jak.
Jako ciekawostka: w Szczecinie jest tak super, że wchodzisz do firmy przez kuchnię, a w Gliwicach jak zobaczycie budynek koło parku z pijakami to was dodatkowo zmotywuje do refleksji.
zi0d 2016-03-14 21:00:26
Haahah, gość pado "teraz szukają robotyka". Chłopie, u nich od 4 lat to ogłoszenie wisi non stop, oni rekrutują na okrągło bo ciągle kto przyjdzie to odchodzi i taki przemiał jest.
efij 2016-03-15 22:05:34
No ja, mosz recht, Raz od Bożego narodzenia do Nowego roku ogłoszenie zgasło.. A tak, jak bylem na studiach to wisiało, jak skończyłech i poszedłech do nich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wisiało , jak się zwolniłech i przerobiłech dwie kolejne firmy to dalej wisi wiec o czym ty mi tu godosz?
efij 2016-03-19 18:10:45
nie bardzo łatwo tylko realnie.
Mnie ocenia kto inny i gdzie indziej a nie na profilu do oceny rw zwiss hahahah. Już się chyba nie macie jak bronić
lesny 2016-03-23 18:17:23
Przecież oni rekrutują nieprzerwanie od kilku lat. Wpisz sobie nazwę firmy w wyszukiwarkę pracuj.pl. Aktualnie maja 3 ogłoszenia o pracę na różne stanowiska
Batman 2016-03-29 16:42:43
Prawda jest taka że RW/EBZ ciągle musi łapać młodziaków, kolorując ich papiery dla klienta. Spalone nazwiska młodych łatwo zastąpić nowymi za 1500 miesięcznie. Firma właśnie polega na podwykonawstwie dla podwykonawcy (czasami nawet głębiej). Właściciel od lat zakłada i likwiduje x spółki w tych samych wynajmowanych budynkach. Ta firma nie potrafi utrzymać zespołu czy też jednej prostej nazwy firmy. Czytajcie dokładnie umowę o pracę, bo się jeszcze okaże że pracujecie dla jakiejś innej spółki (takich krzaczków/numerów u nich jest więcej). Wejdżcie na ich stronę www to mają domenę qt-swiss, działają też pod nazwą EBZ Automation, EBZ design engineerign, ICD INTERNATIONAL COMPANY, ERDMANN KONSTRUKTIONEN, DST DESIGN SOLUTIONS TEAM , KS SWISS ROBOTICS, itd. (Monitor Śądowy i gospodarczy - imsig). Pozdrawiam
eneses 2016-05-01 22:53:08
Pracuję w RW od kilku lat i pamiętam jak zatrudniała dwadzieścia kilka osób, więc trochę już widziałem. Rotacji jakoś specjalnie nie zauważyłem, natomiast praktycznie cały czas jest nabór. Firma się rozwija i to chyba nawet trochę za szybko. Nawet jak nie ma ogłoszenia to można CV wysłać. Oczywiście firma stawia w dużej mierze na absolwentów, ale nie widzę w tym nic złego. Niekumaty student sobie w RW nie poradzi, a jak ktoś wykazuje choć trochę ambicji, to spokojnie się wyszkoli. Studenci, którzy ostatnimi czasy przychodzą na offline/symulację całkiem dobrze sobie radzą. Nie będę się specjalnie rozpisywał, napiszę tylko, że nie warto czytać wypowiedzi na forum (a tym bardziej na PDK), bo 95% z nich to rzucanie g...nem, najlepiej znaleźć na jakimś portalu, albo chociażby na uczelni kogoś kto tu pracuje i wypytać o to co interesuje. pozdrawiam.
eneses 2016-05-02 22:59:13
Jak firma bierze więcej projektów niż jest w stanie obrobić, to potem zwykle ktoś musi dymać, żeby te projekty pokończyć w terminie. I to jest normalne, bo w tej branży trzeba przysiąść żeby utrzymać deadline. Odnoszę jednak wrażenie, że u nas, w niektórych division ostatnimi czasy terminy są podkręcane do przesady. Ale nie jest to koniec świata. A praca w RW? Przyjdź, popracuj to sam zobaczysz. ;)
Leader 2016-06-06 08:17:04
Firma pozwala zdobyć doświadczenie w kontakcie z klientem, zrozumieć zagadnienia robotyki i związane z tym problemy. Praca głównie przy komputerze ale takie teraz czasy. Jak na Polskie standardy nie jest źle, w każdej firmie się można do czegoś przyczepić, ale pracę można zmienić prawda?

Sam kiedyś na pewno zmienię pracę, albo wyjeżdżając za granicę zostając w branży lub zmieniając profil pracy na taki który bardziej mnie interesuje. Niektórzy się spełniają pracując jako robotyk czy konstruktor, ale praca jednak potrafi być stresująca i trochę wypalać.

Myślę że jest to dobre miejsce na początek, struktury jeszcze nie są tak mocno ukształtowane, ludzie mają między sobą generalnie dobry kontakt i panuje przyjazna choć czasami nerwowa atmosfera (ze względu na napięte terminy).
Nikt nikogo nie trzyma tu na siłę, a ciągłe zatrudnienia wynikają ze względu na bardzo dynamiczny rozwój - jak powyżej napisał - za szybko, gdyż brakuje czasu na szkolenie nowych ludzi. Jak długo pracuje to przyjęć było kilka razy więcej niż zwolnień - tylko jedna osoba w ciągu całego okresu jak pracuje (około 3 lata).

Powoli zaczyna przekształcać się w małą korporację i myślę że warunki będą się coraz bardziej poprawiać.

Mam ten komfort że w każdej chwili mogę zmienić pracę, mam wykształcenie, wiedzę i doświadczenie, tak więc nie mogę narzekać na tą pracę, jak uznam że chcę zmienić to tak zrobię.
Pozdrawiam
4
Inżynier 2016-06-09 22:30:24
Nawet osoba nie znająca firmy wywącha na tym forum tworzoną sztucznie, wybielającą propagandę. Znam kierowników tej firmy, wiem jaki tam mają bałagan i jakiego typu ludzi tam się zatrudnia, znam też ich możliwości finansowe. Na masę biorą studentów, bo ich nie stać na prawdziwych inżynierów. Student wpada, zobaczy że po 4-6 miesiącach niczego się więcej nie nauczy i ucieka (nie ma się co dziwić, skoro to tylko spółka usługowa, ciągle zmieniająca nazwy). Tamtejsi ludzie marzą o pracy w corpo z własną produkcją, ci mniej ambitni bez dobrej historii pracy siedzą wygodnie i sieją propagandę, tym samym oszukując chyba samych siebie.
To prawda co pisano wcześniej o tym że nikogo tam nie trzymają na siłę, ta firma nie polega na utrzymywaniu ludzi z wiedzą, nikogo tam nie trzymają, bo zawsze znajdą następnych młodych. Przekonacie się o tym podczas rozmowy w biurze.
3
ciułacz 2016-10-05 18:25:19
Fantastyczne miejsce do pracy!
Szef powiedział, że jak dalej tak będę pracował (po 320 h w miesiącu) to da mi podwyżkę do 3000 zł na rękę!
Jestem pełen nadziei i super zadowolony!
1
Doświadczony 2016-10-06 09:54:35
Mam wrazenie, ze większość osob, które wypisują tutaj negatywne opinie wyobrazaja sobie, ze praca to jest super mile, przyjemne, relaksujące 8h (nigdy więcej, bron boze, żeby się kochany pracownik nie zmeczyl). Pokazcie mi firme, gdzie tak to wygląda! Chetnie sie tam zatrudnię! Czy wy w ogole wiecie, jak wygląda prawdziwa praca? Pracowaliscie choc w trzech miejscach, żeby to sensownie porównac? Bo ja tak! Wiecie, jak się trzeba naharować, żeby zarobic większe pieniądze?! Czy to raczej tak, ze Wam mamusia i tatuś wszystko pod nosek a wy po roku czy dwóch pracy chcecie mieć kupe kasy i stanowisko dyrektorskie, nic nie robic tylko dlubac w nosie? Bo Wam się należy, bo studia macie? No chyba, ze to wszystko pisze konkurencja - wtedy rozumiem, czarny PR i generalny bullshit. Puknicie się w glowe. Wrocimy do rozmowy, jak popracujecie 10 lat na rynku i zobaczycie, jak wylada prawdziwe zycie zamiast tylko narzekac!
Doświadczony lepiej 2016-10-08 15:39:17
Do "doświadczonego" który poucza na temat pracy. Popracuj 10 lat w firmach z własną produkcją i prawdziwym R&D a nie tylko w wynajmowanym pomieszczeniu gdzie może biurka są własnością RW. Widać że nie pracowałeś poza biurem usługowym tzw "eng services". W takich miejscach często wymuszają nadgodziny ponieważ właściciel dostaje od godziny usługi kilka krotność stawki własnego "niewolnika" (każdy ogarnięty wie jak to działa). To co pisałeś czytają ludzie z większym stażem, więc po co to tobie?. Firmy usługowe z natury sieją propagandę sukcesu, normalne. O jakiej konkurencji RW ty piszesz?, studentów i bezrobotnych po studiach nie brakuje, ...w czym miała by ta konkurencja rywalizować? Wasi klienci tego i tak nie czytają, ogarnij się. Jak się tobie podoba firma, "brawo ty", tak trzymaj, ale nie wciskaj że negatywy to jakaś konkurencja i inne złe moce (znam waszą firmę i nie powiem że negatywy wzięły się z kosmosu).
alien 2016-10-08 16:52:05
Ja tam też słyszałem o pracy w RW Swiss Automation raczej dobre rzeczy. Ogólnie rzecz biorąc moja pierwsza myśl też dotyczyła konkurencji i w sumie nie ma się co dziwić, kiedy nagle czytasz coś zupełnie innego
1
Nielsen 2016-11-04 12:13:33
Ja wlasnie rozwazam propozycję pracy w RW Swiss. Podobno to całkiem niezłe miejsce na zdobyciee doświadczenia, na którym w tej chwili najbardziej mi zależy. Widziałem nawet ostanio na ich stronie lub gdzies w necie, ze maja jakich program szkolen z KUKI dla swoich pracownikow.
engineer 2016-11-07 07:04:13
To prawda, firma ostatnio uruchomiła szkolenia dla swoich pracowników. Sam ostatnio uczestniczyłem w takim szkoleniu z KUKI, które pod względem merytorycznym było naprawdę bardzo dobre. Gość, który je prowadził miał duże doświadczenie na fabrykach, a każda grupa miała swojego robota testowego do programowania. No i jeszcze wszyscy dostali materiały szkoleniowe, więc konkret. Mam nadzieję, że będzie więcej takich szkoleń.
3
Senior Engineer 2016-11-07 22:13:36
Nieźle, dajecie szkolenia wewnętrzne prowadzone przez waszego pracownika, w formie wirtualnej na kompie w biurze, ...(podajecie to jako wydarzenie które dopiero niedawno zostało uruchomione). Skoro to jest coś czym można chwalić pracodawce, to grubo.
3
Mr T 2016-11-08 21:38:02
Chyba cos celowo krecisz albo masz swoj interes w pisaniu takich bzdur, kolego Senior Engineer (nie ma to jak dodawać sobie autorytetu wątpliwym nickiem). RW chwali sie szkoleniem, bo ma akutat do tego pelne prawo. Ostatnie szkolenie bylo robione w centrum szkoleniowym Kuka przez specjalistów Kuka, czego jeszcze nie widzialem u konkurencji, ktora sieje tu swoja zepsuta propagandę. Tak wiec duzy plus dla RW za prorozwojowe podejscie. Rozszerzcie tylko szkolenia na większą ilość pracowników i bedzie naprawdę dobrze. Sam chętnie wezmę udział w kolejnym szkoleniu.
4
JR 2016-11-14 12:27:15
Mój mąz pracował w tej firmie pół roku... Zakonczył pracę w 2007r. Był wtedy studentem automatyki. Programował sterowniki do Mercedesa w Niemczech. Szef tej firmy do tej pory wisi mu 7tys. zł za nadgodziny. Dla mnie to zwykłe oszustwo. Widziałam tego szefa i wygląda na cwaniaka. Maz zdobył w tej firmie doświadczenie i zwyczajnie sie zwolnił. Od 10lat pracuje w innej firmie z zasadami, gdzie wypłacają pieniądze jak nalezy. Nauczyła go ta firma jak nie dać sie oszukać. Uwazajcie na tę pseudo firme. Cieszę się,ze przekonałam meza,zeby zmienił pracę. Firma wysyłała go na miesiac do Niemiec,a był tam np. 3mce....
3
Mgr Inż. 2016-11-15 08:23:10
Nie no sorry, ja w Swissie sam przepracowałem prawie 3 lata i owszem - 2, 3 razy zdarzyły się opóźnienia w wypłatach nadgodzin, ale wszystko było zawsze uregulowane jak należy. Co więcej, w RW diety zagraniczne i stawki były zawsze wysokie. Natomiast nigdy nie widziałem, żeby firma wysyłała studentów bez doświadczenia na delegację do Niemiec. Chyba, że żony wiedzą lepiej? ;). Swoją drogą, gdzie można znaleźć taką żonę, która po 10 latach zagląda na profil pierwszego pracodawcy swojego męża? Przypadek? Nie sądzę :-) Ha ha!
3
Obiektywny 2016-11-16 07:28:35
Problemy z RW Swiss mają zwykle albo obiboki, albo osoby o wątpliwym talencie. Prawdziwy fachowcy pracują tam latami i nie narzekają, bo firma docenia specjalistów.
2
Gliwiczanin 2016-12-02 16:39:10
Patrząc na projekty, które realizuje firma (i którymi się publicznie chwali), to chyba jest w dobrej kondycji. Ostatnio nawet odnowili elewację swojej siedziby w Gliwicach (co też pewnie nie jest tanie), więc widać że myślą perspektywicznie.
2
Zostaw swoją opinię o RW Swiss Automation sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RW Swiss Automation sp. z o.o.