RW Swiss Automation Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o RW Swiss Automation Sp. z o.o.

Karolina 2017-03-14 19:59
RW Swiss Automation działa od ponad 15 lat, realizując projekty z zakresu automatyki i robotyki dla największych marek automotive na całym świecie. Miło jak taka firma ma dobre oceny swoich pracowników.
1
Kevin 2017-03-14 22:53
RW zajmuje się usługami, czyli innymi słowy nic swojego nie produkuje, ani nie wytwarza? Dziwne jak firma unika słowa usługa, naprawdę dziwne. Swoją drogą, sporo wpisów tutaj do siebie nie pasuje, widać cenzurę na zamówienie.
3
Paul 2017-03-15 09:45
Nie wiem, z jakiej choinki się urwałeś, Kevin, ale RW to nie żadna manufaktura, ani fabryka, żeby miała coś produkować na taśmie. Na stronie internetowej firmy w Ofercie jest dokładnie wypisane, czym się zajmuje firma. Są to wysokospecjalistyczne usługi inżynieryjne - mówiąc w dużym uproszczeniu - i jest to raczej powód do chwalenia się, a nie odwrotnie.
2
Natalia 2017-03-18 11:24
@Kevin Wydaje mi się, że ktoś bardzo wspiera Cię w tych wpisach negatywnych? Może to pomysł konkurencji? Firma RW jest świetna i profesjonalna w swoich działaniach ale jak widać hejt dotyka również znane i dobre firmy! Może więcej dobrych wpisów zniechęci "pisaków"
1
RoboTic 2017-03-21 20:38
Co jak co, ale Swiss klientów ma zacnych: Tesla, Marcedes, BMW, Jaguar, etc. Pełen szacun i oby tak dalej!
1
Hsj 2017-03-22 23:39
Przeciez tesla czy jaguar nie jest klientem RW swiss :D Projekt linii dla tesli czy jaguara robi ebz czy tez fft, oni wykonuja mechanike a programowanie robotow outsourcuja do takich firm integratorskich jak swiss jako zlecenie. Dla tesli czy jaguara taki twor jak rw swiss nie istnieje bo oni z nimi nie maja żadnych umow, sa tylko ktora z kolei firma w lancuchu podwykonawcow.

Ja rozumiem ze zarzad firmy bedzie nader koloryzowal swoje dokonania i ubieral w piekne slowa szara rzeczywistosc ale niech to ma choc cien pokrycia w rzeczywistosci
3
Watcher 2017-03-23 09:59
Poziom trollingu jak zwykle na zaawansowanym poziomie. Chyba jednak w Tesli wiedzą, co to za "twór" RW Swiss, skoro potrafią zza oceanu przylecieć na spotkanie do głównego biura RW w Polsce :). Nie pogrążaj się więc kolego Hsj, bo albo masz nikłe pojęcie o tym, co piszesz, albo silisz się na własne, wątpliwe interpretacje. Wspomniany Tesla czy Jaguar to oczywiście klienci końcowi firmy. Nie jest też żadną tajemnicą, że FFT i EBZ to strategiczni partnerzy Swiss Group i często wygrywają projekty w konsorcjum. Ale to tylko na plus Swiss-u, bo znaczy, że ma mocny network i zwyczajnie się sprawdza jako solidny partner. Zresztą, z tego, co kojarzę, jak Swiss chwali się projektami, to nie ukrywa, że robi coś z FFT, czy EBZ. I co by Ci wszyscy ujadający nie mówili (pozdrowienia dla konkurencji), to niestety żadna z firm w tej części Polski, zajmująca się podobnymi usługami co Swiss, nie może się pochwalić projektami dla takich marek, co RW. Pozostaje więc ujadanie :)
5
inzynierek 2017-03-24 19:27
Ja pracuję w RW prawie 2 lata i też słyszałem skrajne opinie o firmie, zanim przyszedłem, ale żadna z tych "legend" póki co nie znalazła potwierdzenia w rzeczywistości. Więc jak dla mnie firma na plus. Zarobki nie są złe, mam blisko do pracy i w ostatnim czasie zaczęto przykładać większą wagę do kwestii pracowniczych. Projekty RW też dają poczucie stabilności, co nie zawsze jest standardem w innych firmach, gdzie nie wiadomo, czy będzie co robić, jak się skończy dany projekt.
3
Iza 2017-03-25 16:08
RW Swiss Automation Sp. z o.o. ma oferte pracy dla Layout Engineer. Czy cos więcej dowiem sie na tym forum? Jak się pracuje? Jakie dodatki poza pensja?
Jola 2017-03-26 16:13
RWswiss to nie zakład korporacyjny ze związkami zawodowymi gdzie są jakieś dodatki i 13tki. Tyle ile wynegocjujesz, tak też zostanie. Pozdrawiam
2
Him 2017-04-03 16:04
Malkontenci się znajdą wszędzie, ale w RW naprawdę nie jest źle i cały czas się zmienia na lepsze. Pokażcie mi kilkusetosobową firmę, w której nie ma problemów (głównie komunikacyjnych, bo chyba o to w większości przypadków się rozchodzi)? Pewnie, zawsze możesz trafić w firmie na ludzi, którzy mają nie wiadomo jakie mniemanie o sobie, ale na to jest się narażonym w każdym miejscu pracy. Ja tam Swissa będę sobie chwalić, oczywiście nie bezkrytycznie, ale to sensowny pracodawca.
3
robocik 2017-04-04 22:28
right....
2
RobotMaster 2017-04-07 09:34
Niezła firma, w której zawsze znajdzie się miejsce dla ludzi, którzy mają głowę na karku. Jesli ktoś ma żale, to zwykle są to osoby, które jakoś się prześlizgneły przez rekrutację i boją się o własny stołek.
1
RobotMaster 2017-04-07 09:35
Niezła firma, w której zawsze znajdzie się miejsce dla ludzi, którzy mają głowę na karku. Jesli ktoś ma żale, to zwykle są to osoby, które jakoś się prześlizgneły przez rekrutację i boją się o własny stołek.
2
Robot 2017-04-10 18:47
RW Swiss Automation to firma nie dla wszystkich. Tu mogą pracować ludzie ambitni i chcący doskonalić swoja wiedzę.
Rudy z Rudy 2017-04-18 15:52
Racja, RW-Zwiss to spoko firma, ma bardzo dużo ostatnio pozytywnych opinii, jak na zamówienie, ja to kupuje.
Szkoda, że tak dużo ludzi się zwalnia...
(usunięte przez administratora)
2
Adamo 2017-04-18 16:45
Firma ma sporo zalet, charakterystycznych dla dużych firm. Przede wszystkim stabilność i zapewnione projekty dla dużych klientów na długi czas. Widać też, że dobrze się rozwija - nowa elewacja, biura, celka szkoleniowa. Owszem, czasem wewnątrz też coś potrafi szwankować, ale to raczej kwestia poszczególnych jednostek organizacyjnych.
2
Misia 2017-04-18 20:08
@Rudy z Rudy Bardzo dowcipnie piszesz, ale loteria to nie tu. Zgadywanie to w teleturnieju a tu jest mowa o firmie profesjonalnej i dobrym pracodawcy.
2
Ed 2017-04-20 13:48
Hejterem być łatwo, zwłaszcza jak się nie ma nic innego do zaoferowania. A RW jest w porządku, pod warunkiem, że masz umiejętności lub masz chęci, by się uczyć.
5
Gregor 2017-04-22 12:30
Widzę, że RW Swiss Automation ma sporo nowych ofert pracy. Fajnie jak firma rozwija się i ma nowe projekty.
tvt 2017-04-26 20:09
Co prawda już nie pracuję w firmie od prawie dwóch lat, ale przyznam, że obserwując Swiss z boku, to dynamika tej organizacji robi wrażenie. Nowe biura, projekty, jakieś programy szkoleniowe. A i sama firma wydaje się jakby bardziej przyjazna :). Szacun!
3
Robot 2017-05-02 14:08
RW Swiss Automation to profesjonalizm i rozwój dał firmie siłę napędową.
Robotyk 2017-05-04 10:02
Najlepsza firma w Europie, a może i na świecie !
2
Tomas 2017-05-04 11:42
Ja czekam na powstającą w firmie celkę KUKA. Praca z robotem na miejscu to zupełnie inna bajka i rzeczywiście będzie można nauczyć się paru nowych rzeczy. Dla mnie to najlepsza inwestycja RW w ostatnim czasie!
1
Robot 2017-05-08 12:41
Czytając opinie mam bardzo mieszane uczucia, tak skrajnie różne. Zastanawiam się dlaczego niektóre osoby, które wbrew faktom piszą opinie negatywne? Może ktoś z konkurencji bardzo inspiruje do dokonywania wpisów? Może nie nadawali się do pracy w firmie?
1
Zadowolony 2017-05-08 13:43
Potwierdzam super firma i dobre warunki. W porównaniu do mojej poprzedniej pracy w McDonald's tutaj jest znacznie lepiej.
9
Posen 2017-05-18 11:20
Wie ktoś, czy można już aplikować do tego nowego biura RW w Poznaniu?
Krzycho 2017-05-19 13:03
Było ostatnio info, że już rekrutują do biura w Poznaniu, więc można wysyłać CV-ki.
Robot 2017-05-21 20:29
@wesolyvibn Myślę, że istotą takiego forum jest to iż mogą tu wypowiadać się wszyscy. Zadowoleni jak też niezadowoleni z firmy, wulgaryzmów mamy dosyć.
andrej 2017-05-21 22:26
Szczerze? Nie wszystko działa jeszcze w firmie jak nalezy, ale to sie zmienia. Co by też nie mówić, mozna zarobic całkiem przyzwoite pieniądze jak na polskie warunki. Parę rzeczy mnie też razi w firmie, ale to do przezycia ;)
1
Robot 2017-05-25 21:10
@brylaidealna Na tym forum mogą wypowiadać się wszyscy. Niestety ludzie piszą i co drugie słowo to wulgaryzmy, tak nie można. Opinie sa skrajnie różne a to cos znaczy!
Yemina 2017-06-08 17:54
Mam pytanie z ciekawości jak wygląda praca w Bielsku. Przyznam szczerze, że nie przepadam za częstymi wyjazdami i delegacjami, ale mogłabym spokojnie pracować na offlinie i jako robotyk, i jako programista PLC. Chciałabym jednak wiedzieć, czy jest w ogóle taka możliwość, żeby nie wyjeżdżać np. na pół roku, czy też jeśli startuję do tej firmy to raczej nie będę miała czasu dla męża i dzieci. Z góry dzięki :)
somebody 2017-06-08 19:15
Jak interesuje Cię offline, to raczej nie powinnaś obawiać się wyjazdów i delegacji, bo to zdecydowanie praca w biurze. Co innego online, ale nawet i tam jest opcja, żeby zjechać na dłużej i popracować na offline. Są oczywiście tacy, których interesuje tylko online i delegacje, bo wiadomo że wiążą się z tym dodatkowe profity finansowe. Ale i na offline ludzie nie narzekają na zarobki. Nie obawiaj się więc i składaj CV :). Powodzenia!
1
Robot 2017-06-20 11:35
Czy stanowisko dla specjalisty ds. administracji jest jeszcze aktualne? Czy można liczyć na godziwe zarobki w firmie? Jak sie pracuje, w jakiej atmosferze?
Mark 2017-06-20 16:08
Ogłoszenie na specjalistę ds. administracji "wisi" w kilku miejscach, więc rekrutacja jest chyba wciaż aktualna. Moja żona też zastanawia się, czy aplikować. Zasięgaliśmy języka o firmie w paru miejscach i opinie ma raczej pozytywne, choć kilka skrajnych też znalezlismy w sieci. W kazdym razie w Gliwicach RW ma dość dobrą prasę.
Kelly 2017-06-21 12:18
Fucha aktualna, aplikować :)
Radek 2017-06-23 19:09
Może ktoś nie lubi tego rodzaju pracy? Może osoby, które tu pracują nie odpowiadały niektórym z różnych względów. Kilka takich powodów i lepiej zmienić firmę nie męczyć sibie oraz innych pracowników.
1
Michał 2017-06-28 20:03
Może ktoś coś powiedzieć o stanowisku konstruktora-cad? Aktualne?
Na jaki zarobki można liczyć?
TomaszT 2017-06-29 21:07
Raczej aktualne, a kasa pewnie uzależniona od umiejętności i doświadczenia - jak wszędzie.
Mańka 2017-07-04 16:59
Jedni są zadowoleni z firmy a drudzy nie i tak jest ok.
1
Andrzej 2017-07-07 09:27
Parę lat temu pracowałem w RW i była to zupełnie inna firma. Nie wdając się w szczegóły, przeszedłem do konkurencji. Na początku roku znów wróciłem do Swiss Group i po prostu jest tyle zmian, że jestem bardzo miło zaskoczony. Jest zdecydowanie mniej chaosu, są zmiany reorganizacyjne i póki co wszystko działa jak należy, włącznie z finansami ;)
Michalll 2017-07-11 16:21
Potwierdzam. RW niesamowicie się zmieniło w ostatnim czasie!
Roberto 2017-07-19 11:52
Nigdy nie będzie takiej sytuacji żeby wszyscy byli zadowoleni z pracy w RW Swiss. W sumie to normalne oby było tylko lepiej.
1
Łukasz 2017-07-20 16:39
Byłem na rozmowie w RW. Gość, z którym rozmawiałem widać, że zna się na rzeczy, bo rozmowa była niedługa, ale bardzo merytoryczna. Także pierwsze wrażenie na plus.
Roberto 2017-07-23 22:41
Jak firma ma dobrą opinię to i lista ofert jest bardzo skromna. Ale może ktoś słyszał o nowych etatach? Jak się pracuje w firmie? Będę bardzo wdzięczny za kilka uwag o firmie ale są mi one bardzo potrzebne.
Pan Jan 2017-07-25 19:19
Jak ktoś jest ogarnięty, to jako robotyk znajdzie pracę w RW niemal zawsze. Zarobki dość dobre, atmosfera ogólnie też, choć wcześniej były jakieś małe zgrzyty, choć gdzie ich nie ma. Generalnie spoko firma, robi sporo ciekawych projektów na całym świecie. Ostatnio nawet dla Tesli.
Robotek 2017-08-08 10:12
Jak firma jest dobrze prowadzona to i na efekty nie trzeba było długo czekać. Dobrze zorganizowana praca jest impulsem do zaangażowania się pracowników w to co robią.
Rysiek 2017-08-11 13:47
Powiem tak. Jak ktoś chce zarobić i nie boi się wyjazdów, ani pracy, to na projektach online można naprawdę nieźle wyjść na swoje. Oczywiście to coś za coś, bo wiadomo, że każdy taki wyjazd to rozłąka z bliskimi, odległość, etc, ale to już indywidualna decyzja każdego człowieka.
Karolina 2017-08-12 16:52
Dostępne są oferty pracy na stanowisku Inżyniera Robotyki Offline, m.in. w Gliwicach. Ogłoszenie zawiera informacje o możliwości rozwoju w firmie. Pracodawca wspomina też o wyjazdach służbowych. Jak często się one zdarzają? Co zapewniane jest przez firmę w trakcie takiego wyjazdu?
Łukasz 2017-08-18 10:31
Na offline nie ma dużo wyjazdów, raczej sporadycznie. A jesli się zdarzaja, to masz zapewnione wszystko, co mozliwe: ubezpieczenie, zakwaterowanie, delegacja, dieta.
Zostaw swoją opinię o RW Swiss Automation Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RW Swiss Automation Sp. z o.o.