RW Swiss Automation Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o RW Swiss Automation Sp. z o.o.

YTM 2017-02-06 13:19
Marna prowokacja konkurencji, której osuwa się grunt pod nogami. Akurat RW oferuje najlepsze zarobki w okolicy, a godzin nadliczbowych jest znacznie mniej niż u Ciebie, drogi "psuedo" pracowniku :)
pracownik 2017-02-06 22:12
U nas jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej, bo wszędzie indziej gorzej.
(usunięte przez administratora)
3
Ciekawski 2017-02-09 16:50
Witam, a ja piszę z takim zapytaniem- czym zajmują się konstruktorzy w Rw Swiss? Jakiego rodzaju konstrukcje tam projektują? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie, widzę że od jakiegoś czasu wisi ogłoszenie na to stanowisko. Poza tym jest ktos w stanie określić jakiej wielkości zarobki może osiągać netto konstruktor w rw swiss z kilkuletnim doświadczeniem? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Nowa 2017-02-15 17:24
Mam pytanie czy firma ma w ofertach pracy jakieś stanowisko w księgowości? Zależy mi na tej pracy ale gdyby ktoś wiedział jakiej wysokości zarobki dostanę?
KLJ 2017-02-16 14:34
Koncepcją linii produkcyjnych w automotive w połączeniu z symulacją robotów. Część 3D + 2D robione jest wewnątrz firmy, część się outsourcuje. Zarobki negocjuje się w zależności od doświadczenia - tak było np. w moim przypadku. O detale pytaj na rozmowie - to najlepszy sposób na poznanie firmy.

2
Dobra Rada 2017-02-16 20:38
To chyba najlepiej sprawdzić na stronie firmy lub zadzwonić do biura, czy mają rekrutacje do księgowości. Tutaj coraz częściej zagląda konkurencja RW i zwolnieni pracownicy, więc sensownych odpowiedzi raczej nie uświadczysz.
1
Robotyk 2017-02-20 10:59
Pracuję dla RW już 2 lata i jestem bardzo zadowolony. Nauczyłem się sporo nowych tematów nie płacąc za szkolenia. Poza tym mam całkiem spoko pensję i będę chwalił moją firmę.
1
Offline 2017-02-21 07:38
Ja zauważyłem, że ten czarny PR na temat RW dziwnym trafem pojawia się zawsze w momencie, gdy z konkurencyjnych firm odchodzi dużo pracowników i próbują ze wszystkich sił ściągnąć nowych ludzi do siebie. Kto pracuje w RW ten wie, jak jest - firma prężnie się rozwija (w tej chwili jakieś 350 osób, jeśli dobrze kojarzę), są nowe projekty, kasa całkiem spoko, no i to stabilna spółka. Dla ludzi, którym chce się pracować, to naprawdę dobre miejsce.
4
Employee 2017-02-23 10:28
Pracuję tu 1,5 roku. Wszystko jest ok. Pieniądze są na czas i to całkiem niezłe. Najlepiej można zarobić na delegacjach, choć nie wszyscy mogą pracować na zagranicznych projektach.
2
lil 2017-02-23 23:01
Offline - chyba masz na myśli wybielanie firmy podczas gdy ze swissu odchodzi masa ludzi bo ostatnio to nie z konkurencji poszła fala zwalniających się tylko ze swissu zwolniła się masa osób - w związku głównie z niskimi zarobkami, brakiem szkoleń (szkolenie przez drugiego pracownika firmy to nie jest szkolenie) i ciągłymi nadgodzinami,
4
Offline 2017-02-24 09:19
Nikt tu nikogo nie wybiela. To moj subiektywny wniosek, podyktowany długookresową obserwacją, a nie "potrzebą chwili".
Robotnik 2017-02-24 10:04
Prawdziwa ocena firmy to pracownicy tacy jak ja. Jest mi tu dobrze, bo firma dba o ludzi. Dla mnie nie jest ważne co było kiedyś tylko teraz i po co te wpisy o historii? Raz jest lepiej raz gorzej ale to norma. Dla ludzi pracowitych zawsze znajdzie sie dobra praca.
1
Sk 2017-02-27 23:03
Czy ktoś może powiedzieć ile może tam wyciągnąć absolwent/student z małym lub bez doświadczenia ?
Sk 2017-02-27 23:16
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są tam stawki dla studenta/absolwenta ?
Matt 2017-02-28 16:37
Wszystko zależy od Twoich predyspozycji i konkretnych umiejętności. Odpowiedź na Twoje pytanie to jak wróżenie z fusów. Złóż CV, idź na rozmowę i działaj. Na pewno nie dostaniesz mniej niż wynosi stawka rynkowa. A ile wynosi dla "juniorów" - poszperaj w necie, w raportach wynagrodzeń i będziesz wiedział wszystko. Powodzenia!
2
Łukasz 2017-03-05 10:25
Myśląc o zarobkach, trzeba wziąć pod uwagę dwie rzeczy. Chcesz zarabiać dużo kasy, idziesz w online, ale to się wiąże z delegacjami. Chcesz mieć spokojniejszą pracę, na miejscu, ale za nieco mniejsze pieniądze, wybierasz offline. RW daje obie te możliwości i to akurat bardzo cenię w tej firmie.
2
Pan R 2017-03-08 21:35
Swiss ma całkiem spore zaplecze offline, więc nie będziesz "skazany" na delegacje. I z tego, co wiem, firma cały czas pracuje nad technologią, więc moim zdaniem, jest rozwojowa.
3
wky 2017-03-09 22:23
Ja mam nadzieję, że celka szkoleniowa z robotem, która powstała w Gliwicach, będzie intensywnie użytkowana na potrzeby szkoleń pracowników. To krok w dobrą stronę.
2
Tom 2017-03-11 14:22
RW to firma świadcząca usługi, niestety nic własnego nie produkuje i nie wytwarza. Działa podobnie jak biura informatyczne.
Obserwator 2017-03-11 16:29
Swiss chyba radzi sobie całkiem nieźle. Podobno firma zamknęła rok z dużymi zyskami, a ostatnio gdzieś czytałem, że robią jakiś spory projekt dla Tesli.
2
Karolina 2017-03-14 19:59
RW Swiss Automation działa od ponad 15 lat, realizując projekty z zakresu automatyki i robotyki dla największych marek automotive na całym świecie. Miło jak taka firma ma dobre oceny swoich pracowników.
1
Kevin 2017-03-14 22:53
RW zajmuje się usługami, czyli innymi słowy nic swojego nie produkuje, ani nie wytwarza? Dziwne jak firma unika słowa usługa, naprawdę dziwne. Swoją drogą, sporo wpisów tutaj do siebie nie pasuje, widać cenzurę na zamówienie.
3
Paul 2017-03-15 09:45
Nie wiem, z jakiej choinki się urwałeś, Kevin, ale RW to nie żadna manufaktura, ani fabryka, żeby miała coś produkować na taśmie. Na stronie internetowej firmy w Ofercie jest dokładnie wypisane, czym się zajmuje firma. Są to wysokospecjalistyczne usługi inżynieryjne - mówiąc w dużym uproszczeniu - i jest to raczej powód do chwalenia się, a nie odwrotnie.
2
Natalia 2017-03-18 11:24
@Kevin Wydaje mi się, że ktoś bardzo wspiera Cię w tych wpisach negatywnych? Może to pomysł konkurencji? Firma RW jest świetna i profesjonalna w swoich działaniach ale jak widać hejt dotyka również znane i dobre firmy! Może więcej dobrych wpisów zniechęci "pisaków"
1
RoboTic 2017-03-21 20:38
Co jak co, ale Swiss klientów ma zacnych: Tesla, Marcedes, BMW, Jaguar, etc. Pełen szacun i oby tak dalej!
1
Hsj 2017-03-22 23:39
Przeciez tesla czy jaguar nie jest klientem RW swiss :D Projekt linii dla tesli czy jaguara robi ebz czy tez fft, oni wykonuja mechanike a programowanie robotow outsourcuja do takich firm integratorskich jak swiss jako zlecenie. Dla tesli czy jaguara taki twor jak rw swiss nie istnieje bo oni z nimi nie maja żadnych umow, sa tylko ktora z kolei firma w lancuchu podwykonawcow.

Ja rozumiem ze zarzad firmy bedzie nader koloryzowal swoje dokonania i ubieral w piekne slowa szara rzeczywistosc ale niech to ma choc cien pokrycia w rzeczywistosci
3
Watcher 2017-03-23 09:59
Poziom trollingu jak zwykle na zaawansowanym poziomie. Chyba jednak w Tesli wiedzą, co to za "twór" RW Swiss, skoro potrafią zza oceanu przylecieć na spotkanie do głównego biura RW w Polsce :). Nie pogrążaj się więc kolego Hsj, bo albo masz nikłe pojęcie o tym, co piszesz, albo silisz się na własne, wątpliwe interpretacje. Wspomniany Tesla czy Jaguar to oczywiście klienci końcowi firmy. Nie jest też żadną tajemnicą, że FFT i EBZ to strategiczni partnerzy Swiss Group i często wygrywają projekty w konsorcjum. Ale to tylko na plus Swiss-u, bo znaczy, że ma mocny network i zwyczajnie się sprawdza jako solidny partner. Zresztą, z tego, co kojarzę, jak Swiss chwali się projektami, to nie ukrywa, że robi coś z FFT, czy EBZ. I co by Ci wszyscy ujadający nie mówili (pozdrowienia dla konkurencji), to niestety żadna z firm w tej części Polski, zajmująca się podobnymi usługami co Swiss, nie może się pochwalić projektami dla takich marek, co RW. Pozostaje więc ujadanie :)
4
inzynierek 2017-03-24 19:27
Ja pracuję w RW prawie 2 lata i też słyszałem skrajne opinie o firmie, zanim przyszedłem, ale żadna z tych "legend" póki co nie znalazła potwierdzenia w rzeczywistości. Więc jak dla mnie firma na plus. Zarobki nie są złe, mam blisko do pracy i w ostatnim czasie zaczęto przykładać większą wagę do kwestii pracowniczych. Projekty RW też dają poczucie stabilności, co nie zawsze jest standardem w innych firmach, gdzie nie wiadomo, czy będzie co robić, jak się skończy dany projekt.
2
Iza 2017-03-25 16:08
RW Swiss Automation Sp. z o.o. ma oferte pracy dla Layout Engineer. Czy cos więcej dowiem sie na tym forum? Jak się pracuje? Jakie dodatki poza pensja?
Jola 2017-03-26 16:13
RWswiss to nie zakład korporacyjny ze związkami zawodowymi gdzie są jakieś dodatki i 13tki. Tyle ile wynegocjujesz, tak też zostanie. Pozdrawiam
1
Him 2017-04-03 16:04
Malkontenci się znajdą wszędzie, ale w RW naprawdę nie jest źle i cały czas się zmienia na lepsze. Pokażcie mi kilkusetosobową firmę, w której nie ma problemów (głównie komunikacyjnych, bo chyba o to w większości przypadków się rozchodzi)? Pewnie, zawsze możesz trafić w firmie na ludzi, którzy mają nie wiadomo jakie mniemanie o sobie, ale na to jest się narażonym w każdym miejscu pracy. Ja tam Swissa będę sobie chwalić, oczywiście nie bezkrytycznie, ale to sensowny pracodawca.
1
robocik 2017-04-04 22:28
right....
2
RobotMaster 2017-04-07 09:34
Niezła firma, w której zawsze znajdzie się miejsce dla ludzi, którzy mają głowę na karku. Jesli ktoś ma żale, to zwykle są to osoby, które jakoś się prześlizgneły przez rekrutację i boją się o własny stołek.
RobotMaster 2017-04-07 09:35
Niezła firma, w której zawsze znajdzie się miejsce dla ludzi, którzy mają głowę na karku. Jesli ktoś ma żale, to zwykle są to osoby, które jakoś się prześlizgneły przez rekrutację i boją się o własny stołek.
1
Robot 2017-04-10 18:47
RW Swiss Automation to firma nie dla wszystkich. Tu mogą pracować ludzie ambitni i chcący doskonalić swoja wiedzę.
Rudy z Rudy 2017-04-18 15:52
Racja, RW-Zwiss to spoko firma, ma bardzo dużo ostatnio pozytywnych opinii, jak na zamówienie, ja to kupuje.
Szkoda, że tak dużo ludzi się zwalnia...
(usunięte przez administratora)
2
Adamo 2017-04-18 16:45
Firma ma sporo zalet, charakterystycznych dla dużych firm. Przede wszystkim stabilność i zapewnione projekty dla dużych klientów na długi czas. Widać też, że dobrze się rozwija - nowa elewacja, biura, celka szkoleniowa. Owszem, czasem wewnątrz też coś potrafi szwankować, ale to raczej kwestia poszczególnych jednostek organizacyjnych.
1
Misia 2017-04-18 20:08
@Rudy z Rudy Bardzo dowcipnie piszesz, ale loteria to nie tu. Zgadywanie to w teleturnieju a tu jest mowa o firmie profesjonalnej i dobrym pracodawcy.
1
Ed 2017-04-20 13:48
Hejterem być łatwo, zwłaszcza jak się nie ma nic innego do zaoferowania. A RW jest w porządku, pod warunkiem, że masz umiejętności lub masz chęci, by się uczyć.
2
Gregor 2017-04-22 12:30
Widzę, że RW Swiss Automation ma sporo nowych ofert pracy. Fajnie jak firma rozwija się i ma nowe projekty.
tvt 2017-04-26 20:09
Co prawda już nie pracuję w firmie od prawie dwóch lat, ale przyznam, że obserwując Swiss z boku, to dynamika tej organizacji robi wrażenie. Nowe biura, projekty, jakieś programy szkoleniowe. A i sama firma wydaje się jakby bardziej przyjazna :). Szacun!
3
Robot 2017-05-02 14:08
RW Swiss Automation to profesjonalizm i rozwój dał firmie siłę napędową.
Robotyk 2017-05-04 10:02
Najlepsza firma w Europie, a może i na świecie !
1
Tomas 2017-05-04 11:42
Ja czekam na powstającą w firmie celkę KUKA. Praca z robotem na miejscu to zupełnie inna bajka i rzeczywiście będzie można nauczyć się paru nowych rzeczy. Dla mnie to najlepsza inwestycja RW w ostatnim czasie!
1
Robot 2017-05-08 12:41
Czytając opinie mam bardzo mieszane uczucia, tak skrajnie różne. Zastanawiam się dlaczego niektóre osoby, które wbrew faktom piszą opinie negatywne? Może ktoś z konkurencji bardzo inspiruje do dokonywania wpisów? Może nie nadawali się do pracy w firmie?
1
Zadowolony 2017-05-08 13:43
Potwierdzam super firma i dobre warunki. W porównaniu do mojej poprzedniej pracy w McDonald's tutaj jest znacznie lepiej.
7
Posen 2017-05-18 11:20
Wie ktoś, czy można już aplikować do tego nowego biura RW w Poznaniu?
Krzycho 2017-05-19 13:03
Było ostatnio info, że już rekrutują do biura w Poznaniu, więc można wysyłać CV-ki.
Robot 2017-05-21 20:29
@wesolyvibn Myślę, że istotą takiego forum jest to iż mogą tu wypowiadać się wszyscy. Zadowoleni jak też niezadowoleni z firmy, wulgaryzmów mamy dosyć.
andrej 2017-05-21 22:26
Szczerze? Nie wszystko działa jeszcze w firmie jak nalezy, ale to sie zmienia. Co by też nie mówić, mozna zarobic całkiem przyzwoite pieniądze jak na polskie warunki. Parę rzeczy mnie też razi w firmie, ale to do przezycia ;)
Zostaw swoją opinię o RW Swiss Automation Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RW Swiss Automation Sp. z o.o.