RW Swiss Automation Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o RW Swiss Automation Sp. z o.o.

Robot 2017-05-02 14:08
RW Swiss Automation to profesjonalizm i rozwój dał firmie siłę napędową.
Robotyk 2017-05-04 10:02
Najlepsza firma w Europie, a może i na świecie !
2
Tomas 2017-05-04 11:42
Ja czekam na powstającą w firmie celkę KUKA. Praca z robotem na miejscu to zupełnie inna bajka i rzeczywiście będzie można nauczyć się paru nowych rzeczy. Dla mnie to najlepsza inwestycja RW w ostatnim czasie!
1
Robot 2017-05-08 12:41
Czytając opinie mam bardzo mieszane uczucia, tak skrajnie różne. Zastanawiam się dlaczego niektóre osoby, które wbrew faktom piszą opinie negatywne? Może ktoś z konkurencji bardzo inspiruje do dokonywania wpisów? Może nie nadawali się do pracy w firmie?
1
Zadowolony 2017-05-08 13:43
Potwierdzam super firma i dobre warunki. W porównaniu do mojej poprzedniej pracy w McDonald's tutaj jest znacznie lepiej.
11
Posen 2017-05-18 11:20
Wie ktoś, czy można już aplikować do tego nowego biura RW w Poznaniu?
Krzycho 2017-05-19 13:03
Było ostatnio info, że już rekrutują do biura w Poznaniu, więc można wysyłać CV-ki.
Robot 2017-05-21 20:29
@wesolyvibn Myślę, że istotą takiego forum jest to iż mogą tu wypowiadać się wszyscy. Zadowoleni jak też niezadowoleni z firmy, wulgaryzmów mamy dosyć.
andrej 2017-05-21 22:26
Szczerze? Nie wszystko działa jeszcze w firmie jak nalezy, ale to sie zmienia. Co by też nie mówić, mozna zarobic całkiem przyzwoite pieniądze jak na polskie warunki. Parę rzeczy mnie też razi w firmie, ale to do przezycia ;)
1
Robot 2017-05-25 21:10
@brylaidealna Na tym forum mogą wypowiadać się wszyscy. Niestety ludzie piszą i co drugie słowo to wulgaryzmy, tak nie można. Opinie sa skrajnie różne a to cos znaczy!
Yemina 2017-06-08 17:54
Mam pytanie z ciekawości jak wygląda praca w Bielsku. Przyznam szczerze, że nie przepadam za częstymi wyjazdami i delegacjami, ale mogłabym spokojnie pracować na offlinie i jako robotyk, i jako programista PLC. Chciałabym jednak wiedzieć, czy jest w ogóle taka możliwość, żeby nie wyjeżdżać np. na pół roku, czy też jeśli startuję do tej firmy to raczej nie będę miała czasu dla męża i dzieci. Z góry dzięki :)
somebody 2017-06-08 19:15
Jak interesuje Cię offline, to raczej nie powinnaś obawiać się wyjazdów i delegacji, bo to zdecydowanie praca w biurze. Co innego online, ale nawet i tam jest opcja, żeby zjechać na dłużej i popracować na offline. Są oczywiście tacy, których interesuje tylko online i delegacje, bo wiadomo że wiążą się z tym dodatkowe profity finansowe. Ale i na offline ludzie nie narzekają na zarobki. Nie obawiaj się więc i składaj CV :). Powodzenia!
2
Robot 2017-06-20 11:35
Czy stanowisko dla specjalisty ds. administracji jest jeszcze aktualne? Czy można liczyć na godziwe zarobki w firmie? Jak sie pracuje, w jakiej atmosferze?
Mark 2017-06-20 16:08
Ogłoszenie na specjalistę ds. administracji "wisi" w kilku miejscach, więc rekrutacja jest chyba wciaż aktualna. Moja żona też zastanawia się, czy aplikować. Zasięgaliśmy języka o firmie w paru miejscach i opinie ma raczej pozytywne, choć kilka skrajnych też znalezlismy w sieci. W kazdym razie w Gliwicach RW ma dość dobrą prasę.
Kelly 2017-06-21 12:18
Fucha aktualna, aplikować :)
Radek 2017-06-23 19:09
Może ktoś nie lubi tego rodzaju pracy? Może osoby, które tu pracują nie odpowiadały niektórym z różnych względów. Kilka takich powodów i lepiej zmienić firmę nie męczyć sibie oraz innych pracowników.
1
Michał 2017-06-28 20:03
Może ktoś coś powiedzieć o stanowisku konstruktora-cad? Aktualne?
Na jaki zarobki można liczyć?
TomaszT 2017-06-29 21:07
Raczej aktualne, a kasa pewnie uzależniona od umiejętności i doświadczenia - jak wszędzie.
Mańka 2017-07-04 16:59
Jedni są zadowoleni z firmy a drudzy nie i tak jest ok.
1
Andrzej 2017-07-07 09:27
Parę lat temu pracowałem w RW i była to zupełnie inna firma. Nie wdając się w szczegóły, przeszedłem do konkurencji. Na początku roku znów wróciłem do Swiss Group i po prostu jest tyle zmian, że jestem bardzo miło zaskoczony. Jest zdecydowanie mniej chaosu, są zmiany reorganizacyjne i póki co wszystko działa jak należy, włącznie z finansami ;)
Michalll 2017-07-11 16:21
Potwierdzam. RW niesamowicie się zmieniło w ostatnim czasie!
Roberto 2017-07-19 11:52
Nigdy nie będzie takiej sytuacji żeby wszyscy byli zadowoleni z pracy w RW Swiss. W sumie to normalne oby było tylko lepiej.
1
Łukasz 2017-07-20 16:39
Byłem na rozmowie w RW. Gość, z którym rozmawiałem widać, że zna się na rzeczy, bo rozmowa była niedługa, ale bardzo merytoryczna. Także pierwsze wrażenie na plus.
Roberto 2017-07-23 22:41
Jak firma ma dobrą opinię to i lista ofert jest bardzo skromna. Ale może ktoś słyszał o nowych etatach? Jak się pracuje w firmie? Będę bardzo wdzięczny za kilka uwag o firmie ale są mi one bardzo potrzebne.
Pan Jan 2017-07-25 19:19
Jak ktoś jest ogarnięty, to jako robotyk znajdzie pracę w RW niemal zawsze. Zarobki dość dobre, atmosfera ogólnie też, choć wcześniej były jakieś małe zgrzyty, choć gdzie ich nie ma. Generalnie spoko firma, robi sporo ciekawych projektów na całym świecie. Ostatnio nawet dla Tesli.
Robotek 2017-08-08 10:12
Jak firma jest dobrze prowadzona to i na efekty nie trzeba było długo czekać. Dobrze zorganizowana praca jest impulsem do zaangażowania się pracowników w to co robią.
Rysiek 2017-08-11 13:47
Powiem tak. Jak ktoś chce zarobić i nie boi się wyjazdów, ani pracy, to na projektach online można naprawdę nieźle wyjść na swoje. Oczywiście to coś za coś, bo wiadomo, że każdy taki wyjazd to rozłąka z bliskimi, odległość, etc, ale to już indywidualna decyzja każdego człowieka.
Karolina 2017-08-12 16:52
Dostępne są oferty pracy na stanowisku Inżyniera Robotyki Offline, m.in. w Gliwicach. Ogłoszenie zawiera informacje o możliwości rozwoju w firmie. Pracodawca wspomina też o wyjazdach służbowych. Jak często się one zdarzają? Co zapewniane jest przez firmę w trakcie takiego wyjazdu?
Łukasz 2017-08-18 10:31
Na offline nie ma dużo wyjazdów, raczej sporadycznie. A jesli się zdarzaja, to masz zapewnione wszystko, co mozliwe: ubezpieczenie, zakwaterowanie, delegacja, dieta.
Marek 2017-08-20 09:25
Trudno zaprzeczać faktom chociaż niektórzy próbują ale RW Swiss Automation ma ciągle nowe i bardzo prestiżowe projekty.
Mikołaj K. 2017-08-20 14:17
Czy wie ktoś, czy we Wrocławiu poszukują jeszcze konstruktorów CAD?
Constructor 2017-08-21 12:50
Nabór na konstruktorów jest w tej chwili otwarty tylko w Katowicach.
Radzio 2017-08-23 23:21
Praca w takiej firmie jak RW Swiss Automation jest dla wyjątkowych osób. Sadzę, że tu pracownik bez odpowiedniej wiedzy nie utrzymałby się długo. Mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony i może nie jest idealnie ale z pewnością mam bardzo fajna pracę!
inzynierek 2017-08-28 12:50
Stabilna firma o międzynarodowej dobrej reputacji i z ciekawymi projektami. Można się sporo nauczyć.
Robert 2017-08-31 09:49
Mam pytanie czy mając krótkie doświadczenie zawodowe mam szansę na pracę programisty PLC? Czy RW Swiss Automation przyjmuje w ogóle ludzi młodych ? Gdyby ktoś mógł podpowiedzieć jaką umowę podpisuje nowy pracownik i czy do podstawy są jakieś dodatki?
wdfeqgr 2017-08-31 20:39
Ważniejsze od doświadczenia są Twoje umiejętności i łatwość uczenia się nowych rzeczy. Tak, RW Swiss przyjmuje ludzi młodych. Co więcej, całkiem sporo ich tu pracuje. Do podstawy są delegacje, diety, nadgodziny, funkcjonują też premie uznaniowe.
Robunio 2017-09-04 12:11
Jak firma jest dobrym pracodawcą to i pracuje się bardzo dobrze.
wdfeqgr 2017-09-11 21:23
Firma najczęściej poszukuje inżynierów robotyki, programistów PLC, konstruktorów CAD. Bieżące oferty pracy można znaleźć tutaj:
http://www.qt-swiss.eu/pl/dolacz-do-nas/
Pragmatyk 2017-09-16 12:58
W Swissie chyba jakiś urodzaj, że nagradzają najlepszych pracowników samochodami. No, no, no.
Niekrytykrytyk 2017-09-18 07:58
Nagradzają samochodami to fakt, ale czy najlepszych tutaj kwestia sporna....
DW 2017-09-21 13:00
Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :)
Swisser 2017-09-23 19:46
Doskonalić wiedzę? Wiedzę można zdobywać.
KUKA27 2017-09-25 21:19
Swissowcy na fali widać. Nowe oddziały, samochody, oby to tylko nie chwilowa koniunktura.
Eng 2017-09-29 10:16
I właśnie otwarli nowe biuro na Łotwie. Dobra robota!
Radek 2017-10-03 21:19
Miło się pracuje jak wszystko idzie zgodnie z założeniami. Są wówczas pieniądze i można nagradzać ludzi. To jest najlepszy bodziec mobilizujący załogę do efektywnej pracy.
Div x 2017-10-07 19:18
Jak są pieniądze, to i chęci do pracy zawsze są lepsze, hehe
Robot 2017-10-08 11:15
Wszystko się zgadza, ale żeby były pieniądze trzeba na to zapracować . Jak mówi przysłowie -Nawet Salomon z pustego nie naleje. RW Swiss Automation Sp. z o.o. to spoko firma , jak ktoś chce pracować!!
Robotka 2017-10-11 19:28
Co słychać w firmie? Tak mało piszecie a dobrze byłoby coś poczytać zanim będę aplikować . Może ktoś znajdzie moment?
Niekrytykrytyk 2017-10-13 12:33
@DW
no jedni są bardziej bilscy inni mniej :)
Robotek 2017-10-16 23:23
Pracuję w firmie RW Swiss Automation już kilka lat i jestem bardzo zadowolony z tego. Wprawdzie mam zasadę, że jak pracuję to z pełnym zaangażowaniem i może to było widać dla kierownika. Nie narzekam na kasę i na pracę, polecam jeśli ktoś lubi pracować!!
Zostaw swoją opinię o RW Swiss Automation Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RW Swiss Automation Sp. z o.o.