brak logo

Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.

Solec Kujawski

Opinie o Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.

trzykropek 2011-03-24 16:00:12
Najgorszemu wrogowi nie życzę.
Zgadzam się z przedmówcami,którzy byli na "nie".
14
anonim 2011-04-08 15:07:14
O jakich stanowiskach pracy dokładnie piszecie.
Biuro czy handel w terenie ?
Fachowiec 2013-06-06 15:22:50
Powiem Ci tak kolego - idź do pracy i sam się przekonaj. Wtedy sam będziesz mógł zweryfikować zamieszczone tu opinie. Aktualnych pracowników z jakimś minimalnym stażem to nie znajdziesz - wszyscy odchodzą po kilku miesiącach.
7
anonim 2013-12-12 20:19:43
Opinie same nie przychylne -(
Czy tej firmie można zaufać ?
Czy może wymagania są duże ? a jak wychodzi się z premią liczona od marży ?
Może ktoś pomóc ?
9
pracownik 2014-02-04 12:22:13
Ciekawe, że nikt nie ma odwagi się podpisać pod tymi opiniami.
1
Kolka 2014-07-06 01:13:36
A może po prostu zostają wyrzucani, bo nie sprawdzają się?
garbaty anioł 2014-07-07 19:26:56
Pod żadnym pozorem nie decydujcie się na pracę w Bognerze - jedyny plus to wypłata na czas (trochę lepsza niż minimalna,marże śmieszne), a reszta to atmosfera grozy, wieczna kontrola, wypominanie, ciągła rotacja pracowników, krzyki i grożenie. Chyba o ani jednym byłym pracowniku nie wypowiedzieli się za mojego czasu pozytywnie: wszyscy są ich zdaniem leniuchami, kombinatorami, piją za dużo kawy i zajmują się prywatnymi rozmowami... Jeśli nie jesteś w sytuacji, że "nie masz co do garnka włożyć" - to lepiej zostać bezrobotnym niż tutaj pracować. W 90% to pracownicy sami składają wypowiedzenia. Generalnie beznadziejna atmosfera pracy, dziwne procedury utrudniające pracę i zaściankowa filozofia pracy!
5
pracownik 2014-07-15 10:51:04
to prawda co pisze garbaty anioł
Drax 2014-07-22 22:03:41
Jeśli ktokolwiek przychodzi do pracy w Bogner Edelstahl tylko po to by "odsiedzieć" 8 h to faktycznie może spotkać się z nieprzychylnym nastawieniem ze strony pracodawcy....
1
nie garbaty anioł 2014-07-29 13:29:32
Witam serdecznie.
Miałem okazję pracować u tego pracodawcy - nie polecam!!
Brak szacunku dla pracowników ze strony TS, a o AN nie wspomnę. Ta pani zazwyczaj z "fochem" przychodzi do pracy i lepiej nie mieć odmiennego zdania - a to przecież vice-prezes ( oczywiście na papierze to Product Manager). Ustawiła się, zero odpowiedzialności za to pełna władza. Najgorzej mają handlowcy i osoby bezpośrednio podległe pod prezesa oraz te które mają styczność z panią AN. Jak pracownik ma problem to woli iść do prezesa aniżeli do pani AN - tutaj pełna jazda, wrzaski i wyzwiska- u prezesa albo się uda albo nie. Żeby nie było, prezes również nie jest święty, dla niego najważniejsza jest kasa -zero szacunku dla człowieka. Pierwsze wrażenie jest OK ale im dłużej pracujesz to masz okazję poznać te najgorsze strony człowieka.
To tyle, może się przyda komuś moja opinia, a to że jest to grupa Konig Stahl nie świadczy o kulturze człowieka. Wystarczy przeanalizować rotację na kluczowych stanowiskach. Wieczna jest AN no i oczywiście TS.
Drax - mam nadzieję, że jesteś świadom tego co piszesz, jeżeli tu pracujesz to posłuchaj ludzi, którzy pracują 8 i więcej niż 8 godzin. Czasami można pracować ciężko 8 godzin - ważna jest atmosfera, natomiast w BE jest ciągły stres i poniżanie ludzi. Tyle i aż tyle. Jeśli chodzi o pracowników to są OK.
5
opinia 2014-07-29 23:49:40
TS- brak poszanowania, gburowatość, nadinterpretacja swojej osoby, napięta atmosfera niesprzyjająca, kamienna osobowość. Nie polecam.
9
opinia 2014-09-29 14:07:38
i do tego atmosfera rodem z Hickoka,,
1
fachowiec 2014-10-27 14:36:02
Pracowałem tam ładnych kilka lat temu na stanowisku kierowniczym, nie życzę najgorszemu wrogowi - gdyby nie plecy w postaci potężnych koncernów i wierni (nie wiedzieć czemu) klienci to dawno by Bognera nie było. Sposób traktowania klientów i współpracowników przez panią w-ce Prezes Agn....... pozostawia wiele do życzenia!!!! Bo sam Szef jest mądrym człowiekiem i potrafi robić biznesy.....
3
anonim 2015-01-11 16:27:10
"Szef jest od wszystkiego(od rządzenia,znęcania po wypuszczanie zamówień-tak tak jest pion:biuro-prezes jak w firmie krzak" I dlatego nie ma czasu przyjrzec sie pracy przedstawicieli. A w końcu to oni maja bezpośredni kontakt z klientem. Kultura osobita to podstawa-środek tygodnia a pan przyjeżdza do firmy lekko zakręcony.
Anonim 2015-01-24 16:56:19
Jakie wrazenia po spotkaniu znowu bylo po nim widac ze byl wczorajszy dziwic sie ze atmosfera zla w firmie jak tu taka niesprawiedliwosc
1
hans 2015-03-07 12:44:32
Donosicielstwo,wymyślanie i mydlenie oczu szefostwu jest dobre na krótką metę-żeby ukazać siebie w dobrym świetle.Później i tak następuje weryfikacja takiej osoby.Ktoś chciał się wybić kosztem innych,ale tak się po prostu nie da nawet w tej firmie.Sprawiedliwość prędzej czy później dosięgnie każdego takiego człowieka.
putin 2015-04-09 15:19:12
Szukają na stanowisko Doradca Techniczny - proszę o podanie rzetelnej informacji czy warto aplikować. Ogólnie wszystkie opinie delikatnie mówiąc są bardzo mało pozytywne.
1
putin 2015-04-10 18:56:33
Jakiś siódmy zmysł mi mówił ze nie warto iść na rozmowę kwalifikacyjna.Jestem solidnym człowiekiem który do tej pory pracował w firmach po ładnych kilka lat.Bardzo dziękuję p.Jelcynowi za informacje.Mam nadzieje ze znajdę bardziej rzetelnego pracodawcę pozdrawiam wszystkich życzliwych ludzi.
3
new 2015-08-25 21:49:23
Kolejne ogłoszenie.Firma tak się rozwija czy tak wszyscy się zwalniają,bo nie do wytrzymania?Aplikowałem jakiś czas temu i widzę,że nowa oferta.
jasne... 2015-08-28 17:00:17
Oferta nowa,gdyż jeden po trzech tygodniach się zwolnił.Taki SAP,że nie masz na swoim kompie,a tylko w firmie.Poszukują na Wielkopolskę,ale osoby która będzie jeździć z firmy,czyli z Solca Kuj.Premia zależna od wyników czyli kilka stówek na początek jak ktoś wytrzyma,a później tylko fochy o wszystko.Najlepszy kandydat to spoza branży (ze stali nikt do nich aplikować nie będzie)(usunięte przez administratora).Wszystkie powyższe komentarze są prawdziwe.
3
Peter 2015-10-30 14:30:15
Czy są może przyjecia bo zainteresowany byłbym praca na wschodzie
dc01 2015-10-31 12:04:26
Co za idiota pisze te pozytywne opinie.Koleś szuka pracy na wschodzie,a mu proponuje opcję na produkcji w Solcu.Opinie w większości są negatywne jak od początku nt tej firmy na tym portalu i nie tylko na tym.
4
De 2015-11-06 17:50:48
Może pani A
3
Misiek 2015-11-06 18:05:16
A na co tu narzekać kilka godzin w sumie nic nie robią jazda na pełnym gazie a kasa co miesiąc leci ja to się dziwię ze szef nie sprawdził tych niby pracowników odbebnia





blacha 2015-11-18 20:39:45
Stres jest wszędzie,ale tam widocznie coś bardzo bardzo nie tak,jeżeli tyle osób ucieka po jakimś czasie.Zostają z nożem na gardle lub ci co jeszcze nie znaleźli lepiej płatnej pracy.Nie polecam,niektórzy mają w bognerku czarny pas w poniżaniu do tego stopnia,że zdarzały się omdlenia.
5
Xyz 2016-01-07 17:50:12
Nie ciesz się tylko się módl żeby nie zadzwonili bo jeszcze Cię czasem przyjmą i będziesz przeklinał dzień w którym znalazłeś to ogłoszenie...tak jak większość.
3
Olo 2016-01-09 16:53:34
Przyjdź i przekonaj się na własnej skórze.
Tytan 2016-01-11 18:06:46
Widziałem to ogłoszenie ale jak czytam wcześniejsze opinie to coś mi mówi że tam niezły bałagan jest, Kokosz piszesz że to Twoim zdaniem bardzo dobre warunki jak to niezbędne minimum co tu jest podane- szkolenie narzędzia i wypłata to chyba każdy powinien otrzymać, dla mnie dobre warunki to np. Wysokie wynagrodzenie, pozapłacowe benefity typu karta multisport, prywatna opieka medyczna, motywacyjny system wynagradzania, brak uciążliwych raportów, praca w przyjaznej atmosferze, szkolenia...wtedy można po ogłoszeniu stwierdzić że warunki są bardzo dobre. Tak czy inaczej mnie przeraziły te komenty nt atmosfery, jak mam zmieniać na pół roku to dla mnie kompletnie bez sensu.
1
Xxx 2016-01-15 17:21:42
Bo gdy się zatrudnia osoby które są nie uczciwe to dużo nie potrzeba żeby zepsuciu wizerunek firmy
Antek 2016-01-16 10:05:44
Czytam ostatnie 2 wpisy i oczom nie wierze- nieuczciwi pracownicy, złe intencje ludzi przychodzących do pracy? Bo ludzie nie mają nic innego do roboty tylko żyją i myślą jak by tu sabotować Bognera i wpadają na genialne pomysły- zwolnię się z obecnej pracy i idę do nich rozwalić ich od środka... na takie wpisy stać tylko jedną osobę w tej firmie i to ona tu konwersuje sama z sobą- każdy pracownik wie o kogo chodzi więc nic nie muszę dodawać. Tylko tej osobie spróbuję coś włożyć do głowy- ludzie zmieniają pracę bo szukają czegoś lepszego- zarobkow, warunków rozwoju, POSZANOWANIA a jak tego nie ma- z naciskiem na poszanowanie, to nigdy nikt nie będzie Was jako pracodawców cenił.
2
dyrektor 2016-01-27 15:19:05
Międzynarodowa grupa??? Żart. Ile podejść i z kim by pan Bogner czego nie robił wszystko leży prędzej czy później. Opinie potwierdzam, gdyż panuje tam atmosfera jak w zamku Draculi. Komu dzisiaj wypiją krew??? Teraz się z tego śmieję, ale były momenty, że człowiek tracił wiarę w siebie. Życzę powodzenia na trudnym rynku i znalezienia gwiazd sprzedaży...
2
Lilo 2016-02-05 08:56:22
A czy na środkowy region potrzebują handlowcą? Proszę o informacje
Lilo 2016-02-05 12:18:00
To trudno
Wykształcony 2016-02-08 14:58:53
Pomyśleć, że już tyle lat tam nie pracuję (dzięki Bogu), a opinie się nie zmieniły. Nadal panuje pani Agn.(którą serdecznie pozdrawiam), a Prezes na to pozwala.
Nie polecam tam pracy na żadnym stanowisku.
tratatat 2016-02-09 20:15:10
Pani Agn. ma ogromny problem z właściwą oceną rzeczywistości wokół niej.
Musiał ją ktoś kiedyś bardzo mocno skrzywdzić,teraz wyżywa się na innych.Przy okazji manipuluje Prezesem wręcz wzorcowo!! BRAWO!!;)
Ona i Prezes są mistrzami w robieniu pierwszego dobrego wrażenia a potem już tylko równia pochyła....... Zaścianek, metody zarządzania sprzed PRL a może i dalej..
5
kjfjvn,dnx 2016-02-10 14:30:08
Potencjalny Pracowniku Bogner Edelstahl,
Daruj sobie aplikowanie do tej firmy lub przyjdź do pracy na krótko zanim znajdziesz coś innego. Jest duże prawdopodobieństwo, że Ciebie przyjmą, bo rotacja jest bardzo duża.
W firmie Bogner Edelstahl panuje wyjątkowo toksyczna, stresująca atmosfera, nie szanuje się ludzi, kierownictwo nie potrafi zarządzać personelem i komunikować się z pracownikami.
Fochy, miny, krzyki i groźby, wytykanie błędów przy wszystkich pracownikach - to formy komunikowania się w firmie Bogner Edelstahl.
Pogardzają wszystkimi: swoimi pracownikami, klientami i konkurencją.
Chcą konkurować z największymi. Niestety, nie wyszli jeszcze z zaścianka.
Wszystkich pracowników uczą zazwyczaj od podstaw, a po odejściu z firmy ludzie ci idą do konkurencji i pracują ze zdwojoną siłą i dużą satysfakcją.
Pracujący w tej firmie powinni zażądać sporej podwyżki za to, że mają jeszcze siły i zdrowie pracować w tak ekstremalnych warunkach.
Wstyd, wstyd Panie Prezesie na cały Solec Kujawski, Toruń, Bydgoszcz i dalej. Rynek pracy się zmienia i desperatów chcących pracować u Pana będzie ubywało. Twierdzi Pan, że pracownicy robią Panu złą opinię, ale oni mówią wyłącznie prawdę.
Wcześniejsze opinie na forum są prawdziwe i nadal aktualne. Warto je sobie odświeżyć.
4
TAKITAM 2016-02-10 23:30:14
JEJ (A.N.) NIKT NIE SKRZYWDZIŁ ONA SAMA SIĘ SIĘ SKRZYWDZIŁA , TO CHORA BABA, CHORA NA PIENIĄDZE I GŁOWĘ, ZA PIENIĄDZE MOGŁA BY NAWET SKRZYWDZIĆ RODZINĘ. A SZEF POZWALA JEJ NA WSZYSTKO BO WIADOMO DLACZEGO, CHYBA NIKT TAM ŚLEPY NIE JEST.
"PANI" KIEROWNIK ZERO KOMPETENCJI ODSTRASZA SWOJĄ OSOBĄ WSZYSTKO DOOKOŁA NAWET DZIKI Z KRTOFLISKA. NIE PROPONUJĘ NIKOMU NAWET NAJWIĘKSZEMU WROGOWI TAM PRACOWAĆ.POZDRAWIAM WSZYSTKICH OPRÓCZ ZARZADU
10
Anonim 2016-02-14 13:52:16
Widzę ze nie którym to sie nudzi. Zamiast przełożyć sie do pracy to spędzają czas na pisania tych opinie. To chyba Pan DP taki mądry m.in. Nie pracują tu a maja tyle do powiedzenia
superB 2016-02-15 15:55:05
Ale byków w tej wypowiedzi. Powinno być: niektórym, opinii... Poza tym dalej ortografia kuleje po całości (ą,ę wybiórczo, brak kropki na końcu zdania). Pewnie jakaś tępota manager to pisała. Negatywne wypowiedzi są ultra prawdziwe, aż kryształowe. Nawet nie chce pisać więcej, bo i po co. Dajcie chłopu spokój. Każdy wie jak tam jest, a kto nie wierzy to za jakiś czas się przekona jak drzwi od salki się zamkną. Notabene taki obiekt, a poskąpili na klimatyzację. Co do samej pracy to jak już zdobędziesz klienta to zepsują zamówienie terminem lub jakością obróbki. I będzie to Twoja przedstawicielu wina. Ot taki mały przykład z codzienności.
1
Pan DP 2016-02-16 17:07:37
Doniesiono mi, że mnie ktoś na siłę w coś wplątuje więc pozwolę sobie faktycznie coś napisać...Już dawno Wam powiedziałem, że nie rozumiem jak można cały tydzień do wszystkich się uśmiechać i jednocześnie tutaj na nich smarować próbując wywołać jakąś reakcję np. szefostwa w stosunku do DTH (insynuacje dotyczące czasu pracy, jeżdzenia na kacu, obijania się itd)- wychodzi fałsz i obłuda co niektórych i polecam im zrewidowanie swojego drugiego JA, zaś osobie, która mnie nominowała mogę jedynie powiedzieć pudło- w nowej pracy jestem mocno zajęty, a poza pracą prowadzę udane życie prywatne więc nie mam ani czasu ani ochoty na dopisywanie się tutaj. Mam nadzieję, że uciąłem dyskusję na mój temat. Pozdrawiam
Mistrz 2016-02-17 14:05:02
Czy jak się wchodzi do góry po schodach, to nadal wiszą te dyplomu dla FIRMY FAIRPLAY?????
anonim 2016-02-17 15:07:34
Doniesiono...? Jednak mimo braku czasu znalazła się chwila żeby poczytać opinie
SPRZĄTACZKA 2016-02-17 23:20:36
Już schodów nie ma jest winda ,
5
Majster 2016-02-18 07:52:53
Nie ważne czy winda czy schody, tylko czy nadal wiszą dyplomy firmy Fair Play?
Swoją drogą ciekawe kto im to przyznał???
1
OK 2016-05-14 08:07:23
Nie pisz, że poszukiwali product managerów bo jeszcze ktoś z zewnątrz pomyśli, że stanowisko w tej firmie coś znaczy, a tu sami dyrektorzy;)
3
jaca 2016-06-04 14:26:30
Opinie kiepskie tutaj, ale każda firma coś ma nie tak. Ja jestem z lubelskiego i jakiś czas temu mignęło mi się ogłoszenie na wschód bodajże łódzkie, mazowieckie, lubelskie i chyba podlaskie. Może poszukam i zaaplikuję bo stale narzędziowe to wąski temat ciężko się dostać, a jak mają dobre ceny to nic tylko sprzedawać. Doświadczenie mam w stalach czarnych i hardkor tu jest dopiero. Rosja, Chiny, Ukrainy i wykłócanie się o każdy grosz.Auta jakieś octavie minimum myślę, bo rejon spory i trochę latania jest.Rotacja spora po opiniach bo może nie płacą tak jak trzeba?
1
sdf 2016-10-10 19:04:14
hmm no cóz jak dla mnie dobra atmosfera jest rzeczą kluczową przecież w firmie nie uważacie ? powinna dopisywać
1
Fachowiec 2016-11-09 13:16:31
No proszę, znowu złe opinie...
Pisałem kilka lat temu o tym, jako fachowiec i wielu ludzi nie wierzyło, a temat wraca jak bumerang....
(usunięte przez administratora)
5
Zostaw swoją opinię o Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o. - Solec Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.