brak logo

Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.

Solec Kujawski

Opinie o Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.

anonim 2015-01-11 16:27
"Szef jest od wszystkiego(od rządzenia,znęcania po wypuszczanie zamówień-tak tak jest pion:biuro-prezes jak w firmie krzak" I dlatego nie ma czasu przyjrzec sie pracy przedstawicieli. A w końcu to oni maja bezpośredni kontakt z klientem. Kultura osobita to podstawa-środek tygodnia a pan przyjeżdza do firmy lekko zakręcony.
Anonim 2015-01-24 16:56
Jakie wrazenia po spotkaniu znowu bylo po nim widac ze byl wczorajszy dziwic sie ze atmosfera zla w firmie jak tu taka niesprawiedliwosc
1
hans 2015-03-07 12:44
Donosicielstwo,wymyślanie i mydlenie oczu szefostwu jest dobre na krótką metę-żeby ukazać siebie w dobrym świetle.Później i tak następuje weryfikacja takiej osoby.Ktoś chciał się wybić kosztem innych,ale tak się po prostu nie da nawet w tej firmie.Sprawiedliwość prędzej czy później dosięgnie każdego takiego człowieka.
putin 2015-04-09 15:19
Szukają na stanowisko Doradca Techniczny - proszę o podanie rzetelnej informacji czy warto aplikować. Ogólnie wszystkie opinie delikatnie mówiąc są bardzo mało pozytywne.
1
putin 2015-04-10 18:56
Jakiś siódmy zmysł mi mówił ze nie warto iść na rozmowę kwalifikacyjna.Jestem solidnym człowiekiem który do tej pory pracował w firmach po ładnych kilka lat.Bardzo dziękuję p.Jelcynowi za informacje.Mam nadzieje ze znajdę bardziej rzetelnego pracodawcę pozdrawiam wszystkich życzliwych ludzi.
3
new 2015-08-25 21:49
Kolejne ogłoszenie.Firma tak się rozwija czy tak wszyscy się zwalniają,bo nie do wytrzymania?Aplikowałem jakiś czas temu i widzę,że nowa oferta.
jasne... 2015-08-28 17:00
Oferta nowa,gdyż jeden po trzech tygodniach się zwolnił.Taki SAP,że nie masz na swoim kompie,a tylko w firmie.Poszukują na Wielkopolskę,ale osoby która będzie jeździć z firmy,czyli z Solca Kuj.Premia zależna od wyników czyli kilka stówek na początek jak ktoś wytrzyma,a później tylko fochy o wszystko.Najlepszy kandydat to spoza branży (ze stali nikt do nich aplikować nie będzie)(usunięte przez administratora).Wszystkie powyższe komentarze są prawdziwe.
3
Peter 2015-10-30 14:30
Czy są może przyjecia bo zainteresowany byłbym praca na wschodzie
dc01 2015-10-31 12:04
Co za idiota pisze te pozytywne opinie.Koleś szuka pracy na wschodzie,a mu proponuje opcję na produkcji w Solcu.Opinie w większości są negatywne jak od początku nt tej firmy na tym portalu i nie tylko na tym.
4
De 2015-11-06 17:50
Może pani A
3
Misiek 2015-11-06 18:05
A na co tu narzekać kilka godzin w sumie nic nie robią jazda na pełnym gazie a kasa co miesiąc leci ja to się dziwię ze szef nie sprawdził tych niby pracowników odbebnia





blacha 2015-11-18 20:39
Stres jest wszędzie,ale tam widocznie coś bardzo bardzo nie tak,jeżeli tyle osób ucieka po jakimś czasie.Zostają z nożem na gardle lub ci co jeszcze nie znaleźli lepiej płatnej pracy.Nie polecam,niektórzy mają w bognerku czarny pas w poniżaniu do tego stopnia,że zdarzały się omdlenia.
6
Xyz 2016-01-07 17:50
Nie ciesz się tylko się módl żeby nie zadzwonili bo jeszcze Cię czasem przyjmą i będziesz przeklinał dzień w którym znalazłeś to ogłoszenie...tak jak większość.
3
Olo 2016-01-09 16:53
Przyjdź i przekonaj się na własnej skórze.
Tytan 2016-01-11 18:06
Widziałem to ogłoszenie ale jak czytam wcześniejsze opinie to coś mi mówi że tam niezły bałagan jest, Kokosz piszesz że to Twoim zdaniem bardzo dobre warunki jak to niezbędne minimum co tu jest podane- szkolenie narzędzia i wypłata to chyba każdy powinien otrzymać, dla mnie dobre warunki to np. Wysokie wynagrodzenie, pozapłacowe benefity typu karta multisport, prywatna opieka medyczna, motywacyjny system wynagradzania, brak uciążliwych raportów, praca w przyjaznej atmosferze, szkolenia...wtedy można po ogłoszeniu stwierdzić że warunki są bardzo dobre. Tak czy inaczej mnie przeraziły te komenty nt atmosfery, jak mam zmieniać na pół roku to dla mnie kompletnie bez sensu.
1
Xxx 2016-01-15 17:21
Bo gdy się zatrudnia osoby które są nie uczciwe to dużo nie potrzeba żeby zepsuciu wizerunek firmy
Antek 2016-01-16 10:05
Czytam ostatnie 2 wpisy i oczom nie wierze- nieuczciwi pracownicy, złe intencje ludzi przychodzących do pracy? Bo ludzie nie mają nic innego do roboty tylko żyją i myślą jak by tu sabotować Bognera i wpadają na genialne pomysły- zwolnię się z obecnej pracy i idę do nich rozwalić ich od środka... na takie wpisy stać tylko jedną osobę w tej firmie i to ona tu konwersuje sama z sobą- każdy pracownik wie o kogo chodzi więc nic nie muszę dodawać. Tylko tej osobie spróbuję coś włożyć do głowy- ludzie zmieniają pracę bo szukają czegoś lepszego- zarobkow, warunków rozwoju, POSZANOWANIA a jak tego nie ma- z naciskiem na poszanowanie, to nigdy nikt nie będzie Was jako pracodawców cenił.
2
dyrektor 2016-01-27 15:19
Międzynarodowa grupa??? Żart. Ile podejść i z kim by pan Bogner czego nie robił wszystko leży prędzej czy później. Opinie potwierdzam, gdyż panuje tam atmosfera jak w zamku Draculi. Komu dzisiaj wypiją krew??? Teraz się z tego śmieję, ale były momenty, że człowiek tracił wiarę w siebie. Życzę powodzenia na trudnym rynku i znalezienia gwiazd sprzedaży...
2
Lilo 2016-02-05 08:56
A czy na środkowy region potrzebują handlowcą? Proszę o informacje
Lilo 2016-02-05 12:18
To trudno
Wykształcony 2016-02-08 14:58
Pomyśleć, że już tyle lat tam nie pracuję (dzięki Bogu), a opinie się nie zmieniły. Nadal panuje pani Agn.(którą serdecznie pozdrawiam), a Prezes na to pozwala.
Nie polecam tam pracy na żadnym stanowisku.
1
tratatat 2016-02-09 20:15
Pani Agn. ma ogromny problem z właściwą oceną rzeczywistości wokół niej.
Musiał ją ktoś kiedyś bardzo mocno skrzywdzić,teraz wyżywa się na innych.Przy okazji manipuluje Prezesem wręcz wzorcowo!! BRAWO!!;)
Ona i Prezes są mistrzami w robieniu pierwszego dobrego wrażenia a potem już tylko równia pochyła....... Zaścianek, metody zarządzania sprzed PRL a może i dalej..
7
kjfjvn,dnx 2016-02-10 14:30
Potencjalny Pracowniku Bogner Edelstahl,
Daruj sobie aplikowanie do tej firmy lub przyjdź do pracy na krótko zanim znajdziesz coś innego. Jest duże prawdopodobieństwo, że Ciebie przyjmą, bo rotacja jest bardzo duża.
W firmie Bogner Edelstahl panuje wyjątkowo toksyczna, stresująca atmosfera, nie szanuje się ludzi, kierownictwo nie potrafi zarządzać personelem i komunikować się z pracownikami.
Fochy, miny, krzyki i groźby, wytykanie błędów przy wszystkich pracownikach - to formy komunikowania się w firmie Bogner Edelstahl.
Pogardzają wszystkimi: swoimi pracownikami, klientami i konkurencją.
Chcą konkurować z największymi. Niestety, nie wyszli jeszcze z zaścianka.
Wszystkich pracowników uczą zazwyczaj od podstaw, a po odejściu z firmy ludzie ci idą do konkurencji i pracują ze zdwojoną siłą i dużą satysfakcją.
Pracujący w tej firmie powinni zażądać sporej podwyżki za to, że mają jeszcze siły i zdrowie pracować w tak ekstremalnych warunkach.
Wstyd, wstyd Panie Prezesie na cały Solec Kujawski, Toruń, Bydgoszcz i dalej. Rynek pracy się zmienia i desperatów chcących pracować u Pana będzie ubywało. Twierdzi Pan, że pracownicy robią Panu złą opinię, ale oni mówią wyłącznie prawdę.
Wcześniejsze opinie na forum są prawdziwe i nadal aktualne. Warto je sobie odświeżyć.
8
TAKITAM 2016-02-10 23:30
JEJ (A.N.) NIKT NIE SKRZYWDZIŁ ONA SAMA SIĘ SIĘ SKRZYWDZIŁA , TO CHORA BABA, CHORA NA PIENIĄDZE I GŁOWĘ, ZA PIENIĄDZE MOGŁA BY NAWET SKRZYWDZIĆ RODZINĘ. A SZEF POZWALA JEJ NA WSZYSTKO BO WIADOMO DLACZEGO, CHYBA NIKT TAM ŚLEPY NIE JEST.
"PANI" KIEROWNIK ZERO KOMPETENCJI ODSTRASZA SWOJĄ OSOBĄ WSZYSTKO DOOKOŁA NAWET DZIKI Z KRTOFLISKA. NIE PROPONUJĘ NIKOMU NAWET NAJWIĘKSZEMU WROGOWI TAM PRACOWAĆ.POZDRAWIAM WSZYSTKICH OPRÓCZ ZARZADU
17
Anonim 2016-02-14 13:52
Widzę ze nie którym to sie nudzi. Zamiast przełożyć sie do pracy to spędzają czas na pisania tych opinie. To chyba Pan DP taki mądry m.in. Nie pracują tu a maja tyle do powiedzenia
superB 2016-02-15 15:55
Ale byków w tej wypowiedzi. Powinno być: niektórym, opinii... Poza tym dalej ortografia kuleje po całości (ą,ę wybiórczo, brak kropki na końcu zdania). Pewnie jakaś tępota manager to pisała. Negatywne wypowiedzi są ultra prawdziwe, aż kryształowe. Nawet nie chce pisać więcej, bo i po co. Dajcie chłopu spokój. Każdy wie jak tam jest, a kto nie wierzy to za jakiś czas się przekona jak drzwi od salki się zamkną. Notabene taki obiekt, a poskąpili na klimatyzację. Co do samej pracy to jak już zdobędziesz klienta to zepsują zamówienie terminem lub jakością obróbki. I będzie to Twoja przedstawicielu wina. Ot taki mały przykład z codzienności.
2
Pan DP 2016-02-16 17:07
Doniesiono mi, że mnie ktoś na siłę w coś wplątuje więc pozwolę sobie faktycznie coś napisać...Już dawno Wam powiedziałem, że nie rozumiem jak można cały tydzień do wszystkich się uśmiechać i jednocześnie tutaj na nich smarować próbując wywołać jakąś reakcję np. szefostwa w stosunku do DTH (insynuacje dotyczące czasu pracy, jeżdzenia na kacu, obijania się itd)- wychodzi fałsz i obłuda co niektórych i polecam im zrewidowanie swojego drugiego JA, zaś osobie, która mnie nominowała mogę jedynie powiedzieć pudło- w nowej pracy jestem mocno zajęty, a poza pracą prowadzę udane życie prywatne więc nie mam ani czasu ani ochoty na dopisywanie się tutaj. Mam nadzieję, że uciąłem dyskusję na mój temat. Pozdrawiam
Mistrz 2016-02-17 14:05
Czy jak się wchodzi do góry po schodach, to nadal wiszą te dyplomu dla FIRMY FAIRPLAY?????
anonim 2016-02-17 15:07
Doniesiono...? Jednak mimo braku czasu znalazła się chwila żeby poczytać opinie
SPRZĄTACZKA 2016-02-17 23:20
Już schodów nie ma jest winda ,
11
Majster 2016-02-18 07:52
Nie ważne czy winda czy schody, tylko czy nadal wiszą dyplomy firmy Fair Play?
Swoją drogą ciekawe kto im to przyznał???
1
OK 2016-05-14 08:07
Nie pisz, że poszukiwali product managerów bo jeszcze ktoś z zewnątrz pomyśli, że stanowisko w tej firmie coś znaczy, a tu sami dyrektorzy;)
6
jaca 2016-06-04 14:26
Opinie kiepskie tutaj, ale każda firma coś ma nie tak. Ja jestem z lubelskiego i jakiś czas temu mignęło mi się ogłoszenie na wschód bodajże łódzkie, mazowieckie, lubelskie i chyba podlaskie. Może poszukam i zaaplikuję bo stale narzędziowe to wąski temat ciężko się dostać, a jak mają dobre ceny to nic tylko sprzedawać. Doświadczenie mam w stalach czarnych i hardkor tu jest dopiero. Rosja, Chiny, Ukrainy i wykłócanie się o każdy grosz.Auta jakieś octavie minimum myślę, bo rejon spory i trochę latania jest.Rotacja spora po opiniach bo może nie płacą tak jak trzeba?
1
sdf 2016-10-10 19:04
hmm no cóz jak dla mnie dobra atmosfera jest rzeczą kluczową przecież w firmie nie uważacie ? powinna dopisywać
1
Fachowiec 2016-11-09 13:16
No proszę, znowu złe opinie...
Pisałem kilka lat temu o tym, jako fachowiec i wielu ludzi nie wierzyło, a temat wraca jak bumerang....
(usunięte przez administratora)
8
Majster 2017-01-10 19:10
Witam

Nowy Rok i nowe nadzieje, co tam w Bognerze słychać?????????????????????
makino 2017-03-06 14:58
Już nie ma nawet kto opinii dodawać. Wszyscy się pożegnali. Została tylko rodzina. Sami dyrektorzy. Konig chyba też podziękował za współpracę.
6
Paulina 2017-03-08 11:18
Może jednak wypowie się jakiś pracownik? Jak Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o. w 2017 roku? ;)
Pracownik B.E.P sp.zo.o. 2017-03-20 00:10
Droga Pani Paulino pytasz jak tam bogner w 2017 roku? tak samo jak w partii Ryszarda Petru NOWOCZESNA syf kiła i mogiła. Prezes wraz z prawą ręką Bognera czyli z panią A. na Maderze się zabawią a załoga zapierdziela za grosze. Ale jeszcze trochę i się zwalniam z tej śmiesznej firmy kierowanej przez chorych ludzi. Odradzam zatrudniania się w tej "firmie".
12
Paulina 2017-03-20 13:50
@Pracownik B.E.P sp.zo.o., a zauważyłeś jakieś plusy pracując w Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.?
Kompot 2017-04-02 09:16
Jak to było?aha, już wiem: nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka. Było jeszcze tak: karma wraca.
Ci którzy myśleli, że swoją pozycję buduje się topiąc innych, sami się topią. Brawo:-)
Btw. W firmie, w której przechodzi coś takiego jak nagonka na inne osoby, w firmie, w której nie są ważne pozytywne relacje między ludźmi, integracja i dobra atmosfera nigdy nie będzie dobrze i zespół będzie się sypał. Despotyczne prowadzenie firmy NIGDY się nie uda, to nie czasy na takie działania. Jak to mówią: z niewolnika nie ma pracownika.
7
Majster 2017-04-11 15:15
Pomyśleć że już ponad 7 lat jak mnie tam nie ma (dzięki Ci Panie za to), a nic się nie zmieniło...
Chyba ta zła karma do Pseudo Zarządu nie chce wrócić....
3
Paulina 2017-04-11 15:46
@Majster, a co chciałbyś zmienić w Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.?
RZYGAĆ SIĘ CHCE 2017-04-20 22:53
CHYBA SAME KOCHANKI ZOSTAŁY...................
6
Wiosna 2017-04-27 06:17
Pytanie raczej bez dobrej odpowiedzi. Problemem nie są budynki, samochody, produkt, czy wyposażenie biura. Problemem są ludzie i w tym wypadku 2 osoby, które zarządzają tą firmą i przez tyle lat nie nauczyły się, że robić tego zwyczajnie nie umieją, nie mają odpowiedniego charakteru i predyspozycji, już dawno powinni byli usunąć się w cień, a na stołku zostawić kogoś kto potrafi obchodzić się z ludźmi. Mają co chcieli- władza, wszyscy się boją i jest wspaniale od wielu, wielu lat- ludzie przychodzą na kilka m-cy. Ewentualnie bardzo twardzi albo ci pasujący do toksycznej atmosfery ze względu na swój jad w sobie są nieco dłużej. Każdy kto odszedł byle gdzie to odetchnął z ulgą.
7
szukajacy 2017-07-13 19:18
Opuszczenie tej nędznej firmy było moją najlepszą decyzją w życiu. Po 2 latach pracy w tym zakładzie byłem zniszczony psychicznie. W BE panuje atmosfera terroru. Zastraszanie pracowników jest normą, zarząd i kierownictwo to psychopaci. Lepiej sprzątać kible na dworcu jak robić w Bognerze. Te 2 lata które tam spędziłem były męką i torturą psychiczną.
NIE POLECAM NIKOMU !!!
11
Paulina 2017-08-08 06:34
@szukajacy w jaki sposób twoim zdaniem szefostwo terroryzuje pracowników? To bardzo mocne słowa - do pełnego zrozumienia twojego punktu widzenia, niezbędne jest opisanie większej ilości szczegółów. Co w takim razie zatrzymało Cię w firmie tak długo?
Paulina 2017-08-28 06:39
@KTOS co dokadniej powoduje, że tak odbierasz tę osobę? Możesz dokładniej opisać, jak w takim razie prezentuje się atmosfera w Bogner Edelstahl Polska Spółka? To dla wielu osób jeden z podstawowych czynników wyboru przyszłego miejsca pracy.
KTOŚ 2017-08-28 07:43
Tą osobę odbiera tak każdy pracownik.nie tylko ja.chamskie odzywki do pracownika i ciągle przeklinanie.uswiadamia pracownikowi na każdym kroku że jest zerem i nikim.
1
Paulina 2017-09-03 14:50
@KTOŚ, nie jesteś pierwszą osobą, która o tym wspomina, czy w takim razie próbowaliście zgłosić to osobie, która jest jeszcze wyżej? Takie tratowanie nie powinno mieć w Bogner Edelstahl miejsca, każdy pracownik, ma swoją godność i powinno okazywać mu się szacunek.
Zostaw swoją opinię o Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o. - Solec Kujawski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bogner Edelstahl Polska Spółka z o.o.