Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Magneti Marelli

Pracowałeś w firmie Magneti Marelli i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-05-12 23:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bambo

Murzynek Bambo w Magneti mieszka,
Dobry był kiedyś z niego koleżka.

Po biurze się włóczy ucha zasięga
Oj będzie dzisiaj z h u jem udręka

A gdy na hale od Moni wraca,
Psoci,i miesza - to jego praca.

Aż Burak krzyczy: "Bambo, łobuzie!"
A Bambo czarną nadyma buzię.

Burak powiada: "Opie rdol człeka",
A on do kibla sesrany ucieka.

Kierownik prosi: "Chodź dziś pod biurko",
Obrobisz dzisiaj moje podwórko

Lecz Burak kocha swojego synka,
Bo dobry chłopak z tego Murzynka.

Szkoda, że Bambo czarny, wesoły,
Nie trzyma z ludźmi honoru strony.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-05-15 14:40:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Potrzebuje numer do majstra guzika jak najszybciej z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
,,,,,,,, - 2015-05-30 21:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak Ci którzy mają znajomości typu przydupas pociotek Wieśka zwanego prezesem to mogą chodzić po hali pól nocy nic nie robic a i tak wiedzą ze nie zostaną zwolnieni dodam tylko tak na marginesie że pociotek prezesa mógłby sie zaczac myć , bo śmierdzi człowieku od Ciebie jak z obory. Wracając do początku masz znajomości mozesz nic nie robic a i tak Cie nie zwolnią, nie masz znajomości to choćby nie wiadomo jak sie starał to i tak Cię zwolnia bo liczą sie przydupasy mający poparcie tak ja nierób Sebuś pociotek prezesa i jeszcze jeden narkoman zwany Eminemem. Reszty palących marihuane po kiblach i palarni wymienie później
zdjecie uzytkownika
spacerowicz - 2015-06-21 22:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
planuje iść do MM w Sosnowcu, jaka atmosfera? na kogo trzeba uważać i jak z majstrami, spoko ludzie?
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-06-23 05:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spacerowicz - 2015-06-21 22:23:47]:
Do którego mm masz zamiar iśc na Zagórzu czy na Mikołajczyka?
zdjecie uzytkownika
spacerowicz - 2015-06-23 19:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mikołajczyka
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-07-01 18:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to jest ten WCM może mi kots wytłumaczyć na czym to polega i po co tyle ludzi się szwędało dzis po hali?
zdjecie uzytkownika
LUIZA - 2015-07-06 08:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elvis - 2015-07-01 18:51:00]:
Pracujesz i nie wiesz co to jest WCM ????? Takich tępaków zatrudniają czy jesteś ograniczony umysłowo???? Ehh i jak tu pracować normalnie....
zdjecie uzytkownika
wera - 2015-07-07 00:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam i jedno co mogę o tej firmie powiedzieć to - dramat. Kpina z ludzi w żywe oczy i jeden wielki cyrk. W wojsku nie robią takiego prania mózgu jak tam do tego dochodzę fatalne warunki jak zapylenie hałas mobbing. Nadziwigać się trzeba prawie na każdym stanowisku pracy. Ciągły stres bo banda komików tam nazywanych kadrą kierowniczą tylko łazi i patrzy do czego by się przy...pier.. dolić. Ciągłe szukanie dziury w całym i próby podnoszenia norm. Z resztą w firmie tej niby pojęcie "norma" nie obowiązuje gdyż takowyh nie ma jest natomiast nagminne używanie słowa "mało". Ile by czego kto gdzie nie zrobił to jest wiecznie mało i mało. Atmosfera fatalna gdyż duża część trzymanych tam pracowników to tzw. przydatni. To, że nie nadają się do roboty nie stanowi problemu gdyż służą do wypatrywania i donoszenia wszystkiego i na każdego co tylko dopełnia dokręcania śruby i przyp...a się kadry zarządzająej. Konfidenctwo i dwulicowość to przynajmniej 1/4 załogi a kadra kierownicza to ludzie nie mający w ogóle pojęcia o gałęzi przemysłu jakim się zajmuje. Zasada pracując w tej firmie jest jedna: dzień się jeszcze na dobre nie zacznie a Ty już wiesz, że i tak za mało zrobiłeś.

Ludzie wychodzący po pracy wyglądają jak banda niedobitków powracjących z frontu po wojnie. Aż żal patrzeć na tą nieszczęsną, zastraszoną, uciemiężoną bandę.

Merytoryki w tej firmie uświadczyć nie można. Rację ma zawsze ten kto ma raję bo on ma rację i tyle pogadane. Nie ma mowy o możliwości podjęcia jakiegokolwiek dialogu.

O fatalnej sytuacji w tej firmie świadczyć może to, że ma ona (i tu uwaga) problem ze znalezieniem pracowników- spawaczy -operatorów- wózków itd. Tak to nie pomyłka w dobie bezrobocia ludzie wolą nie pracować niż pracować tam a byli pracownicy mówią bez wyjątków jedno: nigdy więcej Magneti Marelli Exhaust(użyłem rzecz jasna eufemizmu).rotacja rotacja i jeszcze raz rotacja

Zasłanianie się dobrem pracowników i dbaniem o bezpieczeństwo gdzie pojęcia te są tak notorycznie nadużywane, że straciły jakikolwiek sens a za chwilę widzi się pracowników pracujących przy maszynach zagrażających bezpieczeństwu z uwagi na ich fatalny stan czy sidła w postaci prowizorycznych napraw. Ciekawe czy już doszło do tego, że mówi się tam pracownikom, iż zagraża bezpieczeństwu to, że zrobili za mało.

Obiecywanie gruszek na wierzbie w postaci rychłej drogi awansu i rozwoju celem zachęcenia pracowników do podjęcia a później nie porzucania pracy to też praktyka typowa. Najpierw przedstawia się zachęcający potencjalnego pracownika pełen perspektyw plan drogi jego rozwoju a potem na każde pytanie o szkolenie, awans czy podwyżkę odpowieda się jednym: będziemy o tym rozmawiać. Niektórzy po 2-3 lata słyszą to permanentnie stojąc w tym samym punkie co te 2-3 lata wstecz.

O firmie tej można by napisać całkiem przyzwoitą tragikomedię ale ja już poprzestanę na tym co napisałem a i tak uważam poświęciłem zbyt dużo czasu na rozpamiętywanie tego przykrego epizodu w moim życiu. Czas swój poświęiłem jedynie dlatego by ostrzec tych, którzy już w życiu swoje wycierpieli by sobie przypadkiem tego nie przedłużali wiążąc się z tą firmą.

Nie ubliżając nikomu jest to firma dla ludzi bez ambicji, charakteru, pijoków i ćpunków, których można traktować jak konie pociągowe za przysłowiową strawę.
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-07-16 10:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [LUIZA - 2015-07-06 08:01:53]:
Pracuje tam od niedawna tępa strzało więc skąd mam to wiedzieć?
zdjecie uzytkownika
LUIZA - 2015-07-16 15:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elvis - 2015-07-16 10:55:02]:
Każdego NOWEGO pracownika zakład szkoli z WCM, więc ciebie też musieli !!!!! Wiec długo nie popracujesz kolego bo tępaków nie trzymają - pilnuj się :)
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-07-17 23:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LUIZA - 2015-07-16 15:42:10]:
Hahaha każdego szkoli z WCM? Ty albo głupia jesteś albo głupia udajesz, ale raczej to pierwsze. Spytaj jak wyglada szkolenie nowo przyjętych, pic na wode ważne że jest podpis na papierze a szkolenia nie ma żadnego idiotko!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
WCM - 2015-07-18 16:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowych pracowników szkolą z wcm na Zagórzu, a na Mikołajczyka nie - ot taka różnica...
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-07-22 19:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam słaby ustawiacz Taczer? Zanim ustawi giętarke to zmarnuje ze 100 rur. Taczer jedyne co Ci wychodzi to dłubanie w nosie hahaha
zdjecie uzytkownika
Rok_zmarnowany_w_Mageti - 2015-07-24 22:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie od roku. W skrócie to wygląda tak. Jak ktoś w polskich realiach daje ci ponad 2 koła na start za zwykłego pracownika na produkcji to jest podejrzane. Traktują cie jak niewolnika, nic nie ma prawa się zepsuć, jak się zepsuję to nie ma czegoś takiego jak awaria musisz stratę nadrobić jak nie chcesz stracić premii albo ci nie przedłużą umowy. Ludzie poświęcają swoją przerwę by nadrobić straty .... i nikt mi nie wmówi , że to jest normalne tym bardziej, że to nie przez nich samych się nie wyrabiają w normach tylko przez awaryjne maszyny o które nikt nie dba. Wyjdzie zła sztuka z winy robota/maszyny i tak dostaniesz za nią. Kierownik straszy przed świętami, że wyrzuci cię i "będziesz żreć trawę z rodziną" a jak jesteś chory i przynosisz zwolnienie lekarskie majster przypomina ci, do kiedy masz umowę i lepiej byś wybrał urlop. Czy warto pracować w takiej firmie? z pewnością nie i to jest chore w tych czasach. Zmieniłem pracę bo liczyłem na kilka set złotych lepszy zarobek do dzisiejszego dnia żałuję tej decyzji a sytuacja rodzinna zmusza mnie do siedzenia w tej chorej firmie. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!! lepiej są traktowani chińscy niewolnicy.
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-07-30 20:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rok_zmarnowany_w_Mageti - 2015-07-24 22:07:49]:
To chyba miałeś pecha, jeśli pracowałeś rok i tak w tyłek dostałeś... Ja tu pracuję już jakiś czas i co do przerwy wcale tak nie jest. Jeśli ktokolwiek nie idzie na przerwę, lub ją skraca, to jest to jego wyłączna sprawa... Ja tam zawsze mam pełną przerwę, a czasem nawet więcej... :) Jak ktoś nie umie normalnie pracować, tylko zapieprza i robi szybciej, to jest głupi. Maszyny owszem, sypią się, ale ludzie też nie są bez winy. Da się tu pracować. Trzeba się tylko przyzwyczaić.
zdjecie uzytkownika
Amor - 2015-08-04 08:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie jakiś czas przez agencję gi group na początek stawka 14,8 brutto/h +21% premii jednak przejdźmy do warunków pracy w tym zakładzie krótko mówiąc katastrofa!

1:Maszyny stare wysłużone (np.wtrysk)wylewający się olej dosłownie jest wszędzie!
2:Kierownictwo/mistrzowie zacytuję wpis wyżej banda komików tam nazywanych kadrą kierowniczą tylko łazi i patrzy do czego by się przy...pier.. dolić. Ciągłe szukanie dziury w całym i próby podnoszenia norm.
3:Przerwy pracownicze i tu mamy kolejny przykład jak traktowani są w tym zakładzie pracownicy z hali a,b mają po 3 przerwy a pracownicy z hali c mają tylko jedną przerwę 15 minutową pytam się dlaczego tak jest wszyscy pracują tak samo prawda
4:przyjmując się tam nie licz iż otrzymasz szafkę na ubrania pewnie cię wyślą na hale c w poszukiwaniu szafki a prawda jest taka że nie ma żadnych wolnych szafek otworzą komisyjnie może za rok
5:Nadgodziny otóż okazuję się iż nowo przyjęty pracownik dowiaduje się po podpisaniu umowy że za nadgodziny zostanie zapłacone dopiero za pół roku (cyrk na kółkach)oczywiście za pracę w sobotę dostaniecie wolne w tygodniu nie gódźcie się na pracę w niedzielę za dzień wolny niedziela=150%

Także radzę się poważnie zastanowić przed zatrudnieniem w tej firmie
A pan dyrektor będzie się tłumaczył inspekcji pracy do której właśnie się wybieram złożyć obszerne zeznania Pozdrawiam wszystkich kumatych
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-08-05 14:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hmm co do przerw na hali b to sa tylko na papierze mamy jedna przerwe 15 minutowa wiec wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja jestem bardzo zadowolona z pracy bo watpie czy kobieta gdzie indziej bedzie miala takie zarobki. Jak komus zalezy na pracy to zaciska zeby i robi swoje.
zdjecie uzytkownika
maniak - 2015-08-07 11:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy jest możliwosc przyjecia sie do MM bez firmy pośredniczej? Czy raczej nie ? A jezeli z firmą pośredniczą to przez jaką ?
Operatora maszyn ( + uprawnienia suwnicowy s1 i pełne sepo )
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-18 10:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-18 10:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniak - 2015-08-07 11:01:54]:
Nie. Adecco lub Gi-Group.
zdjecie uzytkownika
gwoj - 2015-08-25 23:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mala bardzo dobrze napisała, nie ma co patrzeć na innych, niektórzy mogą w tej firmie narzekać, no ale koniec końców jak znajdzie się dobry pracownik który potrafi docenić tą firmę, to zarobi także dobre pieniądze, bo wszystko tak naprawdę zależy głównie od zaangażowania pracownika w to co robi w pracy.
zdjecie uzytkownika
ahaaha - 2015-08-26 23:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie palcie panowie marychy po kiblach w nocy bo smierdzi tak ze sie nie da wejść, a cwaniaka to chyba strzele w ten głupi ryj bo mi działa na nerwy tak samo jak eminem i szcekaj czekaj trojka narkomanów
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-08-28 17:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, mam możliwość zatrudnienia się w MM ale jest jeden warunek, na początku tylko na weekendy, jak się sprawdzę to zatrudnią normalnie.
W porównaniu do intercarsu stawka za godzinę to marzenie wielu Polaków-hehe
Napiszcie mi proszę jak jest.
Nie wiem tylko czy na zagórzu czy na Mikołajczyka, gdzie lepiej?
Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa przebiegała w bardzo miłej atmosferze wiec nie mogę narzeka, pytania o doświadczenie zawodowe i żadnych pytań podchwytliwych
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-30 00:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
BlaBlaBla - 2015-08-30 00:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-08-28 17:02:10]:
Na Mikołajczyka chyba nie przyjmują tylko na weekendy
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-08-30 00:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czytam te opinie i trochę to odstrasza w pewnym stopniu... Nie mniej jednak, jeśli ktoś ma możliwość załatwienia tam pracy, to prosiłbym o kontakt mailowy. kabacinskijacek@gmail.com za pomoc odpłacę.

Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Magneti Marelli?
Zadaj pytanie
alert