Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Magneti Marelli

Pracowałeś w firmie Magneti Marelli i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
magnetmarrelirfn2 - 2015-03-06 21:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
taczer baranie, idz na policje hehehe, kolega adwokat nie chce pomoc
ustawiacz za dyche hehehe
zdjecie uzytkownika
felek - 2015-03-07 16:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magnetmarrelirfn2 - 2015-03-06 21:09:26]:
Bo kolega adwokat ma rozum a taczer nie, ustawiacz co cała dniówke w palarni przesiedzi
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-28 07:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu taka cisza? przepracowałem u was kilka dni i zrezygnowałem, bo nie da sie pracować w takim bajzlu ta firma to jest dramat
zdjecie uzytkownika
greg - 2015-03-29 18:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [adam - 2015-03-28 07:26:51]:
Widocznie jesteś miekki ..ujem robiony skoro uciekłes po paru dniach
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-31 17:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo tam pracują same bezmózgowcy omamieni tchórzostwem.
zdjecie uzytkownika
taboret - 2015-04-01 10:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2015-03-31 17:48:17]:
to zycze ci powidzenia w znalezieniu pracy u nas a kraju jak tutaj ci sie tak nei podobalo... nie ma miodu ale jak robisz swoje starasz sie to da sie z majstrami dogadac i nie ma wiekszych problemow. Zarobki jak na poslkie warunki niezle ( ci co narzekaja tyle to niech ida do innych firm to sie dowiedza ile tam sie zarabia ) co do maszyn to szkoda slow bo wiecej zlomu sie produkuje niz dobrych sztuk ale jak masz jaja i nie jestes ciota to ogarniesz wszystko i nie ma tak zle. Burak - bez komentarza najlepiej pokiwac glowa i robic swoje bo niektore normy i wymagania sa totalnie nierealne! Nie chcialo sie nosic teczki trzeba produkowac rureczki !
zdjecie uzytkownika
belzebub - 2015-04-06 16:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak tam nierób ustawiacz taczer? Czy dalej liczy na pomoc kolegi adwokata? hahaha
zdjecie uzytkownika
magnetmarreli - 2015-04-11 22:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz taczer na policje chodzi i pod biurko kudlatemu wchodzi, PARÓWA
zdjecie uzytkownika
Ryży - 2015-04-29 19:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam nowy majster vel Stępień?
zdjecie uzytkownika
renia - 2015-04-29 20:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedna wielka masakra... Samo podp... przez tzw "kolegów" byle tylko sie wybic a najwieksza Konfitura ustawiacz napylarek Wojetk Przybylki .. piesek mistrza ktory nie dosc ze kabluje to jeszcze dodaje sam od siebie... Zarobki fajne ale co z tego jak nie obchodzi ich Dobry detal tylko porzadek na stanowisku i zeby wszystko w liniach stalo a i tak jeden wielki syf....
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-05-12 23:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bambo

Murzynek Bambo w Magneti mieszka,
Dobry był kiedyś z niego koleżka.

Po biurze się włóczy ucha zasięga
Oj będzie dzisiaj z h u jem udręka

A gdy na hale od Moni wraca,
Psoci,i miesza - to jego praca.

Aż Burak krzyczy: "Bambo, łobuzie!"
A Bambo czarną nadyma buzię.

Burak powiada: "Opie rdol człeka",
A on do kibla sesrany ucieka.

Kierownik prosi: "Chodź dziś pod biurko",
Obrobisz dzisiaj moje podwórko

Lecz Burak kocha swojego synka,
Bo dobry chłopak z tego Murzynka.

Szkoda, że Bambo czarny, wesoły,
Nie trzyma z ludźmi honoru strony.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-05-15 14:40:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Potrzebuje numer do majstra guzika jak najszybciej z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
,,,,,,,, - 2015-05-30 21:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak Ci którzy mają znajomości typu przydupas pociotek Wieśka zwanego prezesem to mogą chodzić po hali pól nocy nic nie robic a i tak wiedzą ze nie zostaną zwolnieni dodam tylko tak na marginesie że pociotek prezesa mógłby sie zaczac myć , bo śmierdzi człowieku od Ciebie jak z obory. Wracając do początku masz znajomości mozesz nic nie robic a i tak Cie nie zwolnią, nie masz znajomości to choćby nie wiadomo jak sie starał to i tak Cię zwolnia bo liczą sie przydupasy mający poparcie tak ja nierób Sebuś pociotek prezesa i jeszcze jeden narkoman zwany Eminemem. Reszty palących marihuane po kiblach i palarni wymienie później
zdjecie uzytkownika
spacerowicz - 2015-06-21 22:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
planuje iść do MM w Sosnowcu, jaka atmosfera? na kogo trzeba uważać i jak z majstrami, spoko ludzie?
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-06-23 05:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spacerowicz - 2015-06-21 22:23:47]:
Do którego mm masz zamiar iśc na Zagórzu czy na Mikołajczyka?
zdjecie uzytkownika
spacerowicz - 2015-06-23 19:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mikołajczyka
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-07-01 18:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to jest ten WCM może mi kots wytłumaczyć na czym to polega i po co tyle ludzi się szwędało dzis po hali?
zdjecie uzytkownika
LUIZA - 2015-07-06 08:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elvis - 2015-07-01 18:51:00]:
Pracujesz i nie wiesz co to jest WCM ????? Takich tępaków zatrudniają czy jesteś ograniczony umysłowo???? Ehh i jak tu pracować normalnie....
zdjecie uzytkownika
wera - 2015-07-07 00:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam i jedno co mogę o tej firmie powiedzieć to - dramat. Kpina z ludzi w żywe oczy i jeden wielki cyrk. W wojsku nie robią takiego prania mózgu jak tam do tego dochodzę fatalne warunki jak zapylenie hałas mobbing. Nadziwigać się trzeba prawie na każdym stanowisku pracy. Ciągły stres bo banda komików tam nazywanych kadrą kierowniczą tylko łazi i patrzy do czego by się przy...pier.. dolić. Ciągłe szukanie dziury w całym i próby podnoszenia norm. Z resztą w firmie tej niby pojęcie "norma" nie obowiązuje gdyż takowyh nie ma jest natomiast nagminne używanie słowa "mało". Ile by czego kto gdzie nie zrobił to jest wiecznie mało i mało. Atmosfera fatalna gdyż duża część trzymanych tam pracowników to tzw. przydatni. To, że nie nadają się do roboty nie stanowi problemu gdyż służą do wypatrywania i donoszenia wszystkiego i na każdego co tylko dopełnia dokręcania śruby i przyp...a się kadry zarządzająej. Konfidenctwo i dwulicowość to przynajmniej 1/4 załogi a kadra kierownicza to ludzie nie mający w ogóle pojęcia o gałęzi przemysłu jakim się zajmuje. Zasada pracując w tej firmie jest jedna: dzień się jeszcze na dobre nie zacznie a Ty już wiesz, że i tak za mało zrobiłeś.

Ludzie wychodzący po pracy wyglądają jak banda niedobitków powracjących z frontu po wojnie. Aż żal patrzeć na tą nieszczęsną, zastraszoną, uciemiężoną bandę.

Merytoryki w tej firmie uświadczyć nie można. Rację ma zawsze ten kto ma raję bo on ma rację i tyle pogadane. Nie ma mowy o możliwości podjęcia jakiegokolwiek dialogu.

O fatalnej sytuacji w tej firmie świadczyć może to, że ma ona (i tu uwaga) problem ze znalezieniem pracowników- spawaczy -operatorów- wózków itd. Tak to nie pomyłka w dobie bezrobocia ludzie wolą nie pracować niż pracować tam a byli pracownicy mówią bez wyjątków jedno: nigdy więcej Magneti Marelli Exhaust(użyłem rzecz jasna eufemizmu).rotacja rotacja i jeszcze raz rotacja

Zasłanianie się dobrem pracowników i dbaniem o bezpieczeństwo gdzie pojęcia te są tak notorycznie nadużywane, że straciły jakikolwiek sens a za chwilę widzi się pracowników pracujących przy maszynach zagrażających bezpieczeństwu z uwagi na ich fatalny stan czy sidła w postaci prowizorycznych napraw. Ciekawe czy już doszło do tego, że mówi się tam pracownikom, iż zagraża bezpieczeństwu to, że zrobili za mało.

Obiecywanie gruszek na wierzbie w postaci rychłej drogi awansu i rozwoju celem zachęcenia pracowników do podjęcia a później nie porzucania pracy to też praktyka typowa. Najpierw przedstawia się zachęcający potencjalnego pracownika pełen perspektyw plan drogi jego rozwoju a potem na każde pytanie o szkolenie, awans czy podwyżkę odpowieda się jednym: będziemy o tym rozmawiać. Niektórzy po 2-3 lata słyszą to permanentnie stojąc w tym samym punkie co te 2-3 lata wstecz.

O firmie tej można by napisać całkiem przyzwoitą tragikomedię ale ja już poprzestanę na tym co napisałem a i tak uważam poświęciłem zbyt dużo czasu na rozpamiętywanie tego przykrego epizodu w moim życiu. Czas swój poświęiłem jedynie dlatego by ostrzec tych, którzy już w życiu swoje wycierpieli by sobie przypadkiem tego nie przedłużali wiążąc się z tą firmą.

Nie ubliżając nikomu jest to firma dla ludzi bez ambicji, charakteru, pijoków i ćpunków, których można traktować jak konie pociągowe za przysłowiową strawę.
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-07-16 10:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LUIZA - 2015-07-06 08:01:53]:
Pracuje tam od niedawna tępa strzało więc skąd mam to wiedzieć?
zdjecie uzytkownika
LUIZA - 2015-07-16 15:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elvis - 2015-07-16 10:55:02]:
Każdego NOWEGO pracownika zakład szkoli z WCM, więc ciebie też musieli !!!!! Wiec długo nie popracujesz kolego bo tępaków nie trzymają - pilnuj się :)
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-07-17 23:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LUIZA - 2015-07-16 15:42:10]:
Hahaha każdego szkoli z WCM? Ty albo głupia jesteś albo głupia udajesz, ale raczej to pierwsze. Spytaj jak wyglada szkolenie nowo przyjętych, pic na wode ważne że jest podpis na papierze a szkolenia nie ma żadnego idiotko!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
WCM - 2015-07-18 16:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowych pracowników szkolą z wcm na Zagórzu, a na Mikołajczyka nie - ot taka różnica...
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-07-22 19:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam słaby ustawiacz Taczer? Zanim ustawi giętarke to zmarnuje ze 100 rur. Taczer jedyne co Ci wychodzi to dłubanie w nosie hahaha
zdjecie uzytkownika
Rok_zmarnowany_w_Mageti - 2015-07-24 22:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie od roku. W skrócie to wygląda tak. Jak ktoś w polskich realiach daje ci ponad 2 koła na start za zwykłego pracownika na produkcji to jest podejrzane. Traktują cie jak niewolnika, nic nie ma prawa się zepsuć, jak się zepsuję to nie ma czegoś takiego jak awaria musisz stratę nadrobić jak nie chcesz stracić premii albo ci nie przedłużą umowy. Ludzie poświęcają swoją przerwę by nadrobić straty .... i nikt mi nie wmówi , że to jest normalne tym bardziej, że to nie przez nich samych się nie wyrabiają w normach tylko przez awaryjne maszyny o które nikt nie dba. Wyjdzie zła sztuka z winy robota/maszyny i tak dostaniesz za nią. Kierownik straszy przed świętami, że wyrzuci cię i "będziesz żreć trawę z rodziną" a jak jesteś chory i przynosisz zwolnienie lekarskie majster przypomina ci, do kiedy masz umowę i lepiej byś wybrał urlop. Czy warto pracować w takiej firmie? z pewnością nie i to jest chore w tych czasach. Zmieniłem pracę bo liczyłem na kilka set złotych lepszy zarobek do dzisiejszego dnia żałuję tej decyzji a sytuacja rodzinna zmusza mnie do siedzenia w tej chorej firmie. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!! lepiej są traktowani chińscy niewolnicy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Magneti Marelli?
Zadaj pytanie
alert