Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Magneti Marelli Exhaust Systems Polska

Pracowałeś w firmie Magneti Marelli Exhaust Systems Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pusty magazyn - 2014-08-09 21:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ania - 2014-08-08 21:36:16]:
ten zakład to syf nad syfy zarobki marne bardzo nie kompetentne osoby na stanowiskach kierowniczych brak ergonomii na stanowiskach maszyny to złom nie polecam pracy w tyn bagnie omijajcie ten syf szerokim łukiem nie polecam tam pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
saga - 2014-08-11 18:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie gdzie mozna składac papiery napiszcie na e-mail lukaszszn@poczta.fm
zdjecie uzytkownika
IrasArgor - 2014-08-19 11:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem młodą osobą bez doświadczenia zawodowego czy mam szanse znaleźć tam zatrudnienie ?
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-09-04 14:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [IrasArgor - 2014-08-19 11:02:44]:
zapewne tak...jeżeli masz duże znajomości i nie będzie Ci przeszkadzała praca od najniższego stopnia. Po za tym wystarczy sprawdzić czy kogoś w ogóle szukają. Według moich informacji w tej chwili ich kadra pracownicza przynajmniej w Polsce jest pełna. Także lepiej poszukaj gdzie indziej albo ruszaj za granicę
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-09-12 20:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam i jedno co mogę o tej firmie powiedzieć to - dramat. Kpina z ludzi w żywe oczy i jeden wielki cyrk. W wojsku nie robią takiego prania mózgu jak tam do tego dochodzę fatalne warunki jak zapylenie hałas mobbing. Nadziwigać się trzeba prawie na każdym stanowisku pracy. Ciągły stres bo banda komików tam nazywanych kadrą kierowniczą tylko łazi i patrzy do czego by się( usunięte przez administratora ) dolić. Ciągłe szukanie dziury w całym i próby podnoszenia norm. Z resztą w firmie tej niby pojęcie "norma" nie obowiązuje gdyż takowyh nie ma jest natomiast nagminne używanie słowa "mało". Ile by czego kto gdzie nie zrobił to jest wiecznie mało i mało. Atmosfera fatalna gdyż duża część trzymanych tam pracowników to tzw. przydatni. To, że nie nadają się do roboty nie stanowi problemu gdyż służą do wypatrywania i donoszenia wszystkiego i na każdego co tylko dopełnia dokręcania śruby i przyp...a się kadry zarządzająej. Konfidenctwo i dwulicowość to przynajmniej 1/4 załogi a kadra kierownicza to ludzie nie mający w ogóle pojęcia o gałęzi przemysłu jakim się zajmuje. Zasada pracując w tej firmie jest jedna: dzień się jeszcze na dobre nie zacznie a Ty już wiesz, że i tak za mało zrobiłeś.

Ludzie wychodzący po pracy wyglądają jak banda niedobitków powracjących z frontu po wojnie. Aż żal patrzeć na tą nieszczęsną, zastraszoną, uciemiężoną bandę.

Merytoryki w tej firmie uświadczyć nie można. Rację ma zawsze ten kto ma raję bo on ma rację i tyle pogadane. Nie ma mowy o możliwości podjęcia jakiegokolwiek dialogu.

O fatalnej sytuacji w tej firmie świadczyć może to, że ma ona (i tu uwaga) problem ze znalezieniem pracowników- spawaczy -operatorów- wózków itd. Tak to nie pomyłka w dobie bezrobocia ludzie wolą nie pracować niż pracować tam a byli pracownicy mówią bez wyjątków jedno: nigdy więcej Magneti Marelli Exhaust(użyłem rzecz jasna eufemizmu).rotacja rotacja i jeszcze raz rotacja

Zasłanianie się dobrem pracowników i dbaniem o bezpieczeństwo gdzie pojęcia te są tak notorycznie nadużywane, że straciły jakikolwiek sens a za chwilę widzi się pracowników pracujących przy maszynach zagrażających bezpieczeństwu z uwagi na ich fatalny stan czy sidła w postaci prowizorycznych napraw. Ciekawe czy już doszło do tego, że mówi się tam pracownikom, iż zagraża bezpieczeństwu to, że zrobili za mało.

Obiecywanie gruszek na wierzbie w postaci rychłej drogi awansu i rozwoju celem zachęcenia pracowników do podjęcia a później nie porzucania pracy to też praktyka typowa. Najpierw przedstawia się zachęcający potencjalnego pracownika pełen perspektyw plan drogi jego rozwoju a potem na każde pytanie o szkolenie, awans czy podwyżkę odpowieda się jednym: będziemy o tym rozmawiać. Niektórzy po 2-3 lata słyszą to permanentnie stojąc w tym samym punkie co te 2-3 lata wstecz.

O firmie tej można by napisać całkiem przyzwoitą tragikomedię ale ja już poprzestanę na tym co napisałem a i tak uważam poświęciłem zbyt dużo czasu na rozpamiętywanie tego przykrego epizodu w moim życiu. Czas swój poświęiłem jedynie dlatego by ostrzec tych, którzy już w życiu swoje wycierpieli by sobie przypadkiem tego nie przedłużali wiążąc się z tą firmą.

Nie ubliżając nikomu jest to firma dla ludzi bez ambicji, charakteru, pijaoków i ćpunów, których można traktować jak konie pociągowe za przysłowiową strawę.
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-09-22 14:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ks - 2011-04-16 08:00:08]:
A jak wyglądają zarobki i system pracy konstruktorów? Z góry dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
magnetmarreli - 2014-10-01 19:21:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zakład jest śmieszny, a jeszcze bardziej śmieszni kierownicy,majstrowie itd,itp.Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie znająca się na robocie, Nera mega cymbał, Irek typowy leszcz który boi się własnego cienia, nie mówiąć już o Grabcu to jest dopiero pierdolniety człowiek,
zdjecie uzytkownika
mmes - 2014-10-07 20:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu trzeba się zgodzic z przedmówcą. Nera to jest tłumok który nie zna sie na niczym, kudłaty Irek odwaliło mu po troche posiedział z nowym kierownikiem w biurze i lata po hali jakby sie zesrał i tylko straszy ludzi, Grabiec to człowiek zagubiony i nie wiem co sie dzieje a steruje nimi wódz Janek. Wracając do Irka to ma swoich przydupasów typu taczer i przymyka oko na to ze nic nie robi a innych goni do roboty.
zdjecie uzytkownika
heyah - 2014-10-09 13:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nas wysłali na postój i ciekawe kiedy wrócimy... :(
zdjecie uzytkownika
mmes - 2014-10-09 21:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heyah - 2014-10-09 13:50:11]:
Ilu was wysłali na postój?
zdjecie uzytkownika
BOB - 2014-10-14 13:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy rusza nowa linia ASTRY ??
zdjecie uzytkownika
fido - 2014-10-15 16:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ruszy ta nowa linia to będą przyjecia?
zdjecie uzytkownika
helios - 2014-10-16 12:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fido - 2014-10-15 16:06:42]:
Przyjęcia już ponoć były...
zdjecie uzytkownika
fido - 2014-10-17 18:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helios - 2014-10-16 12:08:43]:
Z tego co wiem to ostatnio były zwolnienia, a teraz nagle przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
kaia - 2014-10-18 08:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bambo

Murzynek Bambo w Magneti mieszka,
Dobry był kiedyś z niego koleżka.

Po biurze się włóczy ucha zasięga
Oj będzie dzisiaj z h u jem udręka

A gdy na hale od Moni wraca,
Psoci,i miesza - to jego praca.

Aż Burak krzyczy: "Bambo, łobuzie!"
A Bambo czarną nadyma buzię.

Burak powiada: "Opie rdol człeka",
A on do kibla sesrany ucieka.

Kierownik prosi: "Chodź dziś pod biurko",
Obrobisz dzisiaj moje podwórko

Lecz Burak kocha swojego synka,
Bo dobry chłopak z tego Murzynka.

Szkoda, że Bambo czarny, wesoły,
Nie trzyma z ludźmi honoru strony.
zdjecie uzytkownika
helios - 2014-10-19 20:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaia - 2014-10-18 08:55:02]:
Przyjęcia, zwolnienia, jak w każdym zakładzie produkcyjnym...niestety.
zdjecie uzytkownika
bobik - 2014-10-20 15:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helios - 2014-10-19 20:08:37]:
Ale przyjeć do magneti nie było, tylko zwolnienia bo podobno mnie roboty jest
zdjecie uzytkownika
Robol_89 - 2014-10-21 20:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pusty magazyn - 2014-08-09 21:42:20]:
hehe Zapraszam do Sigro II . koksownicza 32 taam to jest obozowo ,,:D
zdjecie uzytkownika
nnnnnn - 2014-10-22 17:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robol_89 - 2014-10-21 20:05:47]:
Magneti jest z pewnością przodującą w obozowym trybie pracy.... mogę cię zapewnić..
zdjecie uzytkownika
hela - 2014-10-22 18:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka jest stawka godzinowa dla pracownika na produkcji Dzięki za informację
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-10-23 13:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hela - 2014-10-22 18:00:02]:
11,50 brutto...
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-10-24 21:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O pudlu wiersz trafiony,teraz czas na sroca r e j d a k a...
zdjecie uzytkownika
www - 2014-10-25 19:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja zapraszam do brembo to jest obóz pracy tylko sztuka się liczy haha
zdjecie uzytkownika
mmes - 2014-10-29 22:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magneti marelli exhaust sytems to typowy obóz pracy rządzący się swoimi przepisami, i nie przestrzegają kodeksu pracy!!! Prosty przykład kończą Ci sie badania okresowe masz je zrobić tak aby to nie kolidowało z pracą nie przysługuje Ci dzien wolnego na zrobienie tych badań. To samo się tyczy szkolenia bhp, masz szkolenie to najpierw przychodzisz do pracy i za chwile dowiadujesz się o szkoleniu. Ludzie coś Cię sa tacy posrani ? Boicie sie zawiadomić PIP (Państwowa Inspekcja Pracy) bo te związki które są to nic nie zdziałaja tak samo zastraszone!!! Nie dajecie soba pomiatać. Jak macie honor to zacznijcie działać bo was zniszczą !!!!Decyzja należy do WAS. I nie dajcie się zastraszyć pseudo majstrom Nera (psychopata który wyzywa ludzi od najgorszych) i Irek ( kudlaty człowiek który liże kakao nowemu kierownikowi do tego ma swoich przydupasów tym leszcz team leader z rur któremu na wszystko pozwala jeden musi dymać a przydupasy Irusia nic nie robią!!!) Irek kiedy zaczniesz być mężczyzną?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-10-31 00:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no słuchajcie, w tej kwestii to akurat sporo zależy od umowy jaką się ma.. bo inaczej mają Ci zatrudnieni na zlecenie, a inaczej Ci, którzy mogą się pochwalić umową o pracę. W pierwszym przypadku tak czy inaczej przysługuje jeden dzień wolnego - ten na żądanie i wtedy mozna sobie badanie zrobić.. no albo po pracy też.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli Exhaust Systems Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x