brak logo

RB Logistic

Olkusz

Opinie o RB Logistic

anonim 2008-12-01 19:25:52
Pozornie praca wydaje się spokojna i z perspektywami, ale jest zupełnie inaczej można w każdej chwili zostać zwolnionom za byle drobny bład, lub widzimisię kierownictwa.
byly pracownik 2008-12-12 19:49:13
dokładnie :)
no ale coz ,,,
sami sobie beda robic
anonim 2009-01-20 13:20:39
ZGADZAM SIĘ Z KOLEGAMI.KIEROWNICTWO MA LUDZI ZA NIC.
1
anonim 2009-02-07 15:42:09
Rzeczywiscie- ja tez doswiadczyłem w jaki sposób pan -rozprawia sie ,ze swoimi jeszcze pracownikami-nie boje sie ,gdyz wiem w jak haniebny sposob zostało wręczone wypowiedzenie-i na jakich warunkach-Ci ludzie Boga sie nie boja na czele z panem [usunięte przez administratora] ..... skandal i rozbój w biały dzien-
anonim 2009-02-25 17:15:08
a od czego jest ten [usunięte przez administratora]r?Mam zamiar tam pracować ale widze nie zbyt pozytywne opinie:(
Były pracownik 2010-04-19 20:16:41
RB Logistic profesjonalna nazwa ale mało profesjonalne kierownictwo! Stanowczo odradzam pracę, brak poszanowania, brak umiejętności kierowania zespołem. Wyróżnienia otrzymują tylko osoby donoszące na innych UCZCIWYCH pracowników.
Życze aby ktoś potraktował ich tak jak oni traktują innych.

Pozdrowienia dla wytrwałych podpierdalaczy!
odradzacz 2010-05-13 10:11:25
Szkoda czasu na tą firmę. Nie wiem, jak to wygląda z punktu widzenia kierowców, ale biuro w Warszawie to bagno. Niejaka Gośka, zwana kierownikiem :D ...żenada :] zupełny brak szacunku, nieprzyjemna, ale po co się rozpisywać na jej temat.. O_o Jeśli ktoś jest długo,długo bezrobotny i potrzebuje jakiejkolwiek kasy-proszę bardzo. Albo doświadczenia,bo przyjmują tam bez żadnych kwalilfikacji. Ale dla ambitnych nie ma tam miejsca.Nie mija więcej niż dwa miesiące, a ludzie zaczynają szukać pracy. Odważnym życzę powodzenia! :D
w.wolak@op.pl 2010-11-01 18:10:38
Miałem okazję pracować w RB Logistic w Warszawie przez równe 14 dni, po czym w piątkowye popołudnie oznajmiono mi, iż w poniedziałek moge już nie przychodzić do pracy. Podsunięto mi gotowe wypowiedzenie, że sam proszę o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron bez zachowania okresu wypowiedzenia, i bez podania konkretnych powodów zwolnienia. Posiadam 3 letnie doświadczenie w branży spedytorsko-logistycznej i żaden pracodawca nigdy nie miał powodów aby na mnie narzekać. Wnioski pozostawiam Wam...
mario 2011-03-21 17:24:59
a nie myslisz ze na uczciwie pracujacego nic nie mozna znalesc? jezeli cos za...les to wiadomo ze konkurent na ciebie doniesie bo ma dowody zlej pracy ... normalne prawo rynku ty tez bys z tego skozystal
1
anonim 2011-07-27 10:23:08
No może Cię zaskoczę, ale w tej śmiechu wartej firmie nie trzeba niczego zawalić. Ta firma to temat rzeka. W sumie ciekawi mnie co się tam teraz dzieje. Czy[usunięte przez administratora] dalej udaje, że robi cokolwiek oprócz zatrudniania nowych ludzi? :] Najpierw zatrudnia, zaraz potem zwalnia:] Śmieszna, żałosna osoba.
anonim 2011-10-22 13:31:03
Witam.Czytałem wasze opinie i jestem troche zaskoczony.Pracuje w tej firmie od pół roku i narazie nie miałem problemu.Nigdy też na nikogo nie donosiłem.Ogólnie z ludzmi z biura widze się chwile przed wyjazdem i chwile po powrocie.Prace jak wszędzie trzeba zrobić,tylko w zakresie tacho,narazie kase dostaje w wyznaczonym terminie i bez jakiś potrąceń.Pracowałem już w większych i mniejszych firmach gdzie było dużo gorzej co do sprzętu,tacha i kasy.Nawet sądziłem się z byłym pracodawcą.Nie mówie że wszystko jest idealnie,ale powiedzcie gdzie jest to sam się zwolnie i przeniose do firmy idealnej.
Marjano 2011-11-06 19:16:21
zaczal obciazac za wszystko co tylko moze,do tego kroji na kursie euro.co miesiac masz 50-60zl mniej.jak sie zapytasz czemu to ci powie ze sie pomylili.na samych dietach masz ok 300zl w plecy bo liczy ci 2 krajowe po 23zl na wyjazd i zjazd.miala byc dieta podniesiona na 45e ale wciska kit ze trwaja negocjacje.wciska kierowca pierdoly zeby tylko nie uciekali.
1
staś 2011-12-29 12:59:47
Ta firma to bagno tak jak wszystkie firmy Rejmerów i nie ma się co dziwić że opinię mają fatalną. Nikt pracy tam nie szanuje bo ludzi się tam nie szanuje.
kolo 28 2012-04-13 23:54:16
totalne DNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE POLECAM, chyba że ktoś lubi być traktowany jak śmieć ;)
kasia 2012-05-14 11:27:16
zgadzam sie na 100 procent! nie polecam ani prace w tej firmie ani wspolprace z ta firma nikomu!
Harry 2013-07-14 13:17:37
Już niedługo po RB i Apacz pójdzie na zasiłek :) Ale zanim pójdzie na zasiłek to 7 tysi chłopaczkowi oddadzą :)
jarosław 2013-08-29 20:22:50
A wracając do tematu firmy to chciałbym się dowiedzieć jakie są teraz w tej chwili tam zarobki? Kwotę podajcie
2013-09-14 20:53:24
anonim - 2009-02-07 15:42:09

Rzeczywiscie- ja tez doswiadczyłem w jaki sposób pan -rozprawia sie ,ze swoimi jeszcze pracownikami-nie boje sie ,gdyz wiem w jak haniebny sposob zostało wręczone wypowiedzenie-i na jakich warunkach-Ci ludzie Boga sie nie boja na czele z panem Kruczkiem Piotrem ..... skandal i rozbój w biały dzien-
dokładnie, mają ludzi za pomiotów, ale praca to praca, hahahahaha
glina 2013-09-14 20:59:06
faktycznie rąbią ludzi na każdym kroku i jeszcze karzą im płacić za drobne usterki NP. stłuczenie lampy, czy urwanej śrubki :( jakieś nie porozumienie ..................... żal
yo 2013-09-26 13:31:52
Czy to nie prezes Rb ma zarzuty i sprawę karną w sądzie za zakoszenie 8 mln . W google znalazłem art. że skierniewicka prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko niemu. Ludzie aplikujcie do tej firmy - sprawiają wrażenie uczciwych :-)
1
2013-09-28 15:40:43
Serio serio serio, wpisz sobie w google " skierniewickie ryszard r zarzuty" i poczytaj . Ręce opadają
prp72 2014-07-06 23:29:09
Witam kolegów pracujących i byłych. Pracowałem 6 miesięcy i zostałem niesłusznie zwolniony dyscyplinarnie. Wyrokiem sądu uznano że należy mi się odszkodowanie. ale Firma RB ma to gdzieś i nie zastosowała się do wyroku i nie płaci za błędne decyzję swoich kierowników. Radzę zastanówcie się nim pójdziecie tam do pracy . Będziecie nikim a na koniec jak coś nie będzie grało to kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na odchodne dyscyplinarka ( z powodu utraty zaufania i pomówienia )
stasiu 2014-10-12 17:00:50
pracowalem w olkuszu dwa lata z poczatku bylo ok ale dopuki panu michalowi stanowisko i funkcja drugiego po Panu Bogu nie uderzyla w mozg to bylo ok teraz radze wszyskim kyorzy szanoja swoje zdrowie i czas omijajcie rb szerokim lukiem pozatym zastanowcie sie dlaczego ciagle wisza ich ogloszenia ze szukaja ludzi na pracuj pl widocznie taki bajel sie zrobil ze niechca ludzie jezdzic
RB 2014-11-12 17:55:26
Zapomniałeś dodać, że zostałeś zwolniony ponieważ na stacji zatrzymali Ci kartę paliwową za tankowanie do kanistra czyli kradzież paliwa. Ponieważ sprytnie zasłoniłeś bańkę drzwiami żeby się nie nagrało rzeczywiście wyrok Sądu Pracy był na Twoją korzyść. Odwołujemy się od tego wyroku i oczywiście po jego uprawomocnieniu będą wypłacone wszelkie zasądzone pieniądze. Ale na pewno nie wcześniej. Jesteś jedynym kierowcą zwolnionym dyscyplinarnie w ciągu ostatnich 5 lat. Powodzenia dla Ciebie i Twojego nowego pracodawcy bo paliwo na pewno nie będzie mu się zgadzać
mario63 2014-11-15 21:00:40
Mario widocznie sobie nie radziles na stanowisku skoro dostales wypowiedzenie moze miales kierowcow za debili tylko i wylacznie do roboty jestem kierowca i wiem jacy sa nie raz spedytorzy poza tym z tego co pamietam to w warszawie nie ma spedytorow tylko dyspozutorzy
Młody 2014-11-18 17:42:06
Wszystkie posty dotyczą kierowców, a jak wygląda praca na magazynie?
* Jaka powierzchnia.
* Jakie działy (copacking, Kontrola itp...)
* Jak funkcjonuje system i na jakiej zasadzie odbywa się picking!
* Jakie zarobki i czy praca jest na umowę czy śmieciówka!

Jeżeli ktoś ma coś konkretnego do napisania to proszę o rzetelną wypowiedź.
1
panna pączuś 2015-02-12 11:59:55
też chciałabym być magazynierem w RB Logistic isłyszałam że jakieś duże rekrutacje nowych pracowników się szykują, a ja akurat pilnie potrzebuję nowego zatrudnienia z powodów osobistych. i w takim razie ponawiam pytanie poprzednika Janko, jakie ta firma ma wymagania wobec nowych pracowników magazynu?
RB 2015-03-01 01:42:00
jest już wyrok sadu apelacyjnego w Krakowie. masz zaplacic firmie RB zwrot kosztów postępowania. Jak tam prp72 już zrobiles przelew ? czy masz to gdzies i mimo wyroku sadu nie płacisz ? czyli zostales słusznie zwolniony. RB nie zwalnia bez powodu. dobrzy pracownicy pracują od kilku lat i nie narzekają. leseranci okupują fora i wylewają jad. Zapraszamy wszystkich którzy chcą pracować i zarabiać a nie tylko brac pieniądze za przychodzenie
apollo13 2015-10-29 08:56:46
Potwierdzam, kierowniczka z Warszawy jest nieprzyjemna. Poza tym dopóki pracują i coś do gadania mają tam siostry (i dziedziczki) Reymer, to nie ma co liczyć na dobrą atmosferę i zgrany zespół. Zawalają robotę (szczególnie A.) i jeszcze mają pretensje, że w ogóle muszą pracować.
Ale na pewno nie jest to zła firma.
skiper32 2016-02-07 09:14:53
Witam.Panowie jaki jest klimat w RB?Mam zmiar złożyć papiery jako kierowca.Moje pytanie brzmi pchac się czy omijac?
skiper32 2016-02-07 09:17:19
Witam.Panowie jaki jest klimat w RB?Mam zmiar złożyć papiery jako kierowca.Moje pytanie brzmi pchac się czy omijac?
henry 2016-10-16 19:29:34
Pracuję w RB trzy lata jako kierowca i nie narzekam, kasa w terminie, nikt się nie czepia, wiadomo robote trzeba zrobić
rysiek 2016-10-16 22:35:40
kasa w terminie ale jak duża jest to kasa konkretnie? dodam że ja chc się d was dostać do pracy na takie stanowisko jak Specjalista ds. Optymalizacji Magazynu bo wiem że w tym roku są PRZEPROWADzane takie rekrutacje u was
Zostaw swoją opinię o RB Logistic - Olkusz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RB Logistic