brak logo

ZAS ASPA sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o ZAS ASPA sp. z o.o.

Marcin 2011-03-16 16:18:45
Miła atmosfera. Wszyscy pracują zespołowo i pomagają sobie wzajemnie. Dla mnie to było niezwykle ważne, bo jednak spędza się tam większą część życia. Jak dobrze popracujesz to dadzą Ci zarobić. Poza tym zawsze dostawałem 13 w grudniu - w obecnej robocie to tylko odległe marzenie. Dlatego wystawiam taka opinię i żałuję że musiałem się przeprowadzić i zmienić pracę. Polecam.
anonim 2011-05-05 09:23:42
Jedyny ( usunięte przez administratora ) jaki tutaj pracował raczej nie chwaliłby tej firmy ta opinia to bzdura i nie jest tak kolorowo .
konstruktor 2011-09-24 19:20:00
Pytanie z innej beczki. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaka jest rzeczywista( usunięte przez administratora ) w funkcjonowaniu Aspy? Czy spółka Aspa konstrukcje rzeczywiście istnieje i pracują tam jacyś konstruktorzy, czy może istnieje tylko na papierze a ewentualne projekty powstające pod jej marką, powstają w firmie( usunięte przez administratora )
senior 2011-09-26 16:12:31
Pracowałem i uważam że było ok. W sumie wiele złego nie mogę powiedzieć. Oczywiście zarobki pozostawiały sporo do życzenia, ale przynajmniej człowiek był po ludzku traktowany. Zawsze znajdzie się maruda której coś nie pasuje... Pozdrawiam seniorów :)
operator cnc 2012-07-26 12:39:53
Witam opowiem o swoim doświadczeniu z ASPY.Pracowałem tam jakiś czas na jedynej maszynie cnc jaka tam jest i powiem,że praca jest ogólnie ok,niepokojące jest to ze pracuje się w stresie który narzuca dyrektor oraz jego (usunięte przez administratora) generalnie straszny (usunięte przez administratora) panuje.Wymagają samodzielności oraz pisania programów na cnc za beznadziejne pieniądze oraz chcą aby pracować ponad liczbowo ale uwaga za darmo(pożniej oddają w wolnym).Opis mojego stanowiska nowa maszyna ze sterowaniem fanuk oi-mc manual guide fajna maszynka tylko jest bardzo mało narzędzi do niej albo jak są to hssy tylko i (usunięte przez administratora) który nic nie chce kupić żeby ulepszyć produkcje.Zarobki to jakieś 1600 zł na rękę (czyli wstyd dla operatora piszącego sobie programy oraz wykonującego samodzielnie swoją pracę .Chciał bym dodać,że majster który tam pracuje to też niezły kapuś tak,że nie warto nic mu mówić chodzi do dyrektora i łapie plusy.I na tym koniec mojej wypowiedzi na temat tej firmy ogólnie nie polecam i polecam omijać szerokim łukiem pozdro dla operatorów CNC INŻYNier
mirek 2012-11-09 09:17:49
płaca dla konstruktora jak dla kelnera w barze mlecznym. żenada! nie polecam! szkoda czasu!
1
mirek 2013-05-09 17:59:04
A ile Ci zaproponowali ze 1800 brutto ? Kelner ma tyle z napiwków
młody 2014-04-18 18:03:53
Mi też zaproponowali 1800zł brutto (stanowisko inżynier konstruktor)... żenada, na produkcji w LG więcej płacą... Mocno PRL'owska firma. Jak ktoś kompletnie nic nie umie po studiach to niech idzie, przynajmniej jakieś doświadczenie zdobędzie.
bcvgh 2015-01-15 23:30:20
Ja właśnie tak zrobiłem- złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, dlatego prosiłbym o porady co do tego/ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami? dziekuje za szczere odpowiedzi
beata90 2015-03-18 19:15:01
bcvgh, czy możesz prosze cię opisac jak przebiegała tas rozmowa i czego ja moge się spodziewac jak na nią pójdę? będę bardzo wdzięczna za pomoc bo zależy mi z powodów osobistych wyjątkowo na zatrudnieniu akurat właśnie w tej firmie. pomożesz doradzisz szanowny użytkowniku? pozdrawiam serdecznie i z góry dzięx
1
Furby 2015-04-15 13:52:50
Witam. Miałem okazję dwa razy byc u nich na rozmowie. Za każdym razem miałem prace i nie był to mus. Opowiem moze troszke o warunkach, jakie mi zaproponowali za pierwszym i za drugim razem (drugi raz nie było oferty współpracy z ich strony).
Pierwszy raz po skonczeniu inżyniera i pracując juz ok roku w niemieckiej firmie dostałem propozycje 2 tys brutto i oczywiscie wielkie obietnice na wielka kase z premii. Odpowiedz oczywiscie byla odmowna z mojej strony
Rozmowa była przeprowadzona w 2013r.
Drugą rozmowe odbyłem w 2014r i zaproponowałem min 3000 PLN i premię w wysokości 20% wpisaną w umowe i wzrost do 50% w przypadku osiągnięcia przez firmę okreslonego progu.
Pan kierownik, notabene miły czlek stwierdził, że jest to nierealne i max co moga zaproponowac to 2500 PLN brutto + ewentualna premia(nie licz ze w pierwszych 3 miesiacach ona bedzie).
Reasumujac konstrukorowi z rocznym ok 2000 brutto
z 2 letnim 2500 brutto.
Skladalem bo firma wydaje sie ciekawa, ale nie za takie pieniadze, rachunki jednak trza placic.
Jesli kogos stac na utrzymanie sie za taka pensje i nie bedzie z tego powodu narzekal polecam bo zapewne mozna sie czegos nauczyc.
Firma cyklicznie szuka pracownikow (twierdzi ze sie rozwija)
Ja jednak twierdze ze rozwoj jest u nich jak papier toaletowy (szary, i do du(py)
sebcio 2015-10-14 21:13:42
dali robote i obiecali gruszki na wierzbie. balagan jakiego swiat nie widzial. nie placa za nadgodziny, podwyzki moze po 15 latach. wszyscy mowia ze firma zaraz zbankrutuje. maszyny z lat 60/70.
1
michaś 2015-10-20 12:42:24
jestem po rozmowach o prace!! spotkanie z prezesami to jakis koszmar!! kolesie oderwani calkowicie od rzeczywistosci. propozycje pensji 50% na umowie 50%pod stolem / stawka na poziomie rok 2005 / Pracownicy w firmie to fachowcy 60+ Odradzam stanowczo i uprzedzam
2
ble 2015-11-05 10:51:38
a o jaka prace sie starales? i jakie masz wyksztalcenie+doswiadczenie?
1
michas 2016-01-21 21:26:18
Kasa na poziomie 2000 -2500 brutto. Kierownik działu !!! Dyrektorzy mają ok 4000 brutto !!! Ludzie na produkcji po 1700 brutto.......... tokarki z lat 68'......a prezesy auto po 200000 i wszystko w glebokim powazaniu
michas 2016-01-21 21:29:44
Lukasz gdzie ta firma prezentuje sie dobrze??????????????? komuna totalna , brak organizacji , 90% załagi to emeryci
michas 2016-01-21 21:38:30
jaki awans ??? na co ??? nie ma zadnych podwyzek !!! starzy pracownicy sa na stanowiskach po 35 lat......... odchodzą na emeryture i za dwa dni wracaja do pracy!! mlodzi przyrządzą na 7-10 miesiecy i zwalniaja sie
koncern 2016-01-21 21:51:33
bylem na rozmowie o prace......... prezez to kretacz jakich malo. koles oderwany calkowicie od realnego swiata
dfg 2016-05-15 20:56:12
@Yhom tak teraz firma poszukuje do pracy glownego ksiegowego w Gdańsku napisali ze wymagane jest wykształcenie wyższe kierunkowe co najmniej 5-letni staż pracy, w tym minimum 3 letni ciągły staż pracy na stanowisku kierowniczym,dobra znajomość MS Office,
Zostaw swoją opinię o ZAS ASPA sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZAS ASPA sp. z o.o.