brak logo

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wrocław

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

sd 2016-08-16 12:38:56
Osoba na stanowisko jako Administracyjno-Kadrowa do miasta Poznań jest u nich potrzebna i zastnawiam się jak praca tam wygląda.
Chwdovb 2016-08-19 11:33:38
Tak jak Ci napisali wyżej mondziole
0ogt7 2016-08-19 12:51:38
no tak, w sumie powyżej została cała sytuacja nawet dosc szczegółowo opisana, może przeoczył po prostu :)
kaz 2016-08-19 16:35:10
20-06-2012, 23:09
alinap
Początkujący

Posty: 3
Domyślnie
witam wszystkich,ja również od jakiegoś czasu jestem nękana przez firmę windykacyjną Altus,.W OVB zakończyłam pracę około roku 2005,nie mam też już tej umowy ale trzymałam zeznania roczne i ostatni pit 11 z OVb za rok 2011 ,a zatem minęło już pełnych 5 lat ,po pierwszym liście z wezwaniem do zapłaty zadzwoniłam do nich i nie szło rozmawiać bo kobieta mówiła razem ze mną i w ogóle mnie nie słuchała,dzisiaj dostałam kolejny list zatytułowany " ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty " ,i straszą mnie że moja sprawa wraz z dokumentacją zostanie zaopiniowana do podjęcia kroków .Dużo się już od was dowiedziałam że sprawa jest przedawniona ,lub że wysyłają listy zwykłe a taki mój jest ,ale tak w ogóle to o ile pamiętam podstawą do prowizji było potwierdzenie wpłaty klienta i za to dostawaliśmy prowizje,jak klient wpłacił za cały rok z góry to prowizja była wyższa, ważna też była wysokość składki . Jasne i logiczne dla mnie było i jest że jeżeli klient zrywał umowę to sam tracił,bo ja miałam wielu takich klientów którzy potem do mnie dzwonili że nie mieli takich zysków jakie obiecywało OVB. Jestem ogromnie zaskoczona że OVB chce zwrotu prowizji , a przecież jak tu już ktoś pisał była ta rezerwa storno.Zastanawiam się czy pisać do nich list o przedawnienie ,czy lepiej nie reagować.Może rzeczywiście czekać na wezwanie do sądu i wtedy się bronić ?

przepraszam pomyliłam się Pit 11 mam za rok 2006 !
alinap jest off-line
24-06-2012, 21:01
Coronado
Początkujący

Posty: 16
Domyślnie RE: Zwrot prowizji OVB
Jak już to pisałem w innym wątku dot. tej firmy, umowy zawierane z pracownikami między 2005r., a 2008 r. oraz jej załączniki do produktów Compensy nie miały w sobie zapisów dot. odpowiedzialności del credere (czyt. waszej odp. za nieprawidłowe wykonanie warunków umowy między waszym klientem, a wami). Gdyby na umowie był taki zapis to wasze uposażenie za zawarcie umowy było by powiększane o dod. wynagrodzenie na ew. ponoszonej odpowiedzialności, a niestety tak nie było, bowiem ani umowa takiej odpowiedzialności nie przewidywała, ani sam ubezpieczyciel tego też nie uwzględniał. Dlatego też OVB, ani tym bardziej działająca w ich imieniu firma Altus nie ma prawa stosować opisanych przez Państwa praktyk.



Jednocześnie polecam nasŧepujące wątki:

Cytat:
1. W związku z telefonami od firmy Altus zawiadom policję o popełnieniu wykroczenia z art. 107 kodeksu wykroczeń (kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1500 zł albo karze nagany).

2. Poinformuj firmę OVB, że ich działania za pośrednictwem firmy Altus stanowią próbę wyłudzenia nienależnego świadczenia bez istniejącej podstawy prawnej i w związku z powyższym jesteś zmuszona złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa ze strony ww. spółki i daj to do wiadomości firmy windykacyjnej.


Następnie złóż doniesienie do właściwego organu.


Cytat:
W mojej opinii jest tak, gdy firma OVB ma w ich mniemaniu ma żelazne podstawy do żądania zwrotu prowizji to faktycznie występuje na drogę sądową, natomiast gdy tych podstaw jest brak przekazuje sprawę firmie Altus, która działa w oparciu o udzielone im pełnomocnictwo. Przy setkach/tysiącach byłych agentów, ww. firma musiałaby wydać krocie na pozwy sądowe i obsługę prawną każdej ze spraw. Z racji na fakt, iż nie posiada ona praktycznie żadnych podstaw prawnych do żądania od swoich byłych pracowników zwrotu przekazanych im środków finansowych – aby tak było każda indywidualnie zawierana z klientem umowa musiałaby posiadać, wpis o odpowiedzialności del credere i uwzględniać dodatkowe wynagrodzenie dla Agenta – nie może ona sprzedać (dokonać cesji) wierzytelności i dlatego licząc na naiwność swoich ex pracowników windykację zleciła innej firmie działającej na mocy jej pełnomocnictwa.

Abstrahując od powyższego, przy tego typu windykacji trzeba pamiętać o następujących rzeczach:

1) zająć majątek dłużnika może tylko komornik, a jeśli w ramach windykacji polubownej pracownik firmy windykacyjnej zabierze składniki majątku dłużnika, np. z jego domu, to popełni przestępstwo kradzieży, oszustwa lub rozboju;

2) zmusić dłużnika do wyjawienia posiadanego majątku może tylko sąd;

3) urząd skarbowy, ZUS, banki nie mają prawa udzielić informacji firmie windykacyjnej o dłużniku, o źródłach jego dochodu;

4) firma windykacyjna nie ma prawa zamieścić danych dłużnika w Biurze Informacji Kredytowej zgodnie z ustawą – Prawo bankowe;

5) firma windykacyjna nie ma prawa nękać telefonami dłużnika (tzw. mir domowy podlega ochronie przepisami cywilnymi (art. 23 i 24 k.c
2
kamil 2016-08-21 11:20:56
mają w firmie tyle stanowisk i tylu pracownikow wiec nie da sie jednoglosnie stwierdzic czy wszystkim pasuje i czy frma jest ok, dla niektorych tak dla niektorych pewnie nie i dlatego sa takie opinie, poza tym umowy tez kazdy ma inne
ivan k 2016-08-21 12:23:00
ale konkretnie inne w jakim aspekcie? czym dokładnie się te kontrakty różnią, czy tylko wynagrodzeniem?
irek 2016-08-21 18:34:31
czy już ktoś tutaj pracował jako agent ubezpieczeniowy i opowie?
maniek40e34 2016-08-22 16:28:40
widzę że może i czasem ciężko znaleźć ich ogłoszenie z pracą i informacje o rekrutacjach w internecie, ale na stronie internetowej mają dobrze rozbudowaną zakładkę z pracą, gdzie jest też intuicyjny formularz kontaktowy
mim 2016-08-23 09:43:31
kwestia tylko że chyba prędzej w internecie oferty znajdziesz... jakoś chyba nie ma konkretnych ofert na ich stronie w tej zakładce o której wspominasz, a muszę je znać. czy ten formularz aplikacyjny się wiąże z bycia Doradcą OVB czy to tylko jest ogólne aplikowanie w ciemno?
martynka 2016-08-24 13:07:27
Kamil Ba / 193.107.249.* / 2013-03-24 14:23 + - 1usuń
Witam i całkowicie przestrzegam przed tą firmą. Z całą odpowiedzialnością nazwę ich oszustami i złodziejami, a w skrócie przedstawię jak działa ta "firma".

Po nawiązaniu współpracy nie otrzymałem umowy do podpisania, tylko pracowałem przez krótki czas kontaktując się głównie telefonicznie. Ciągłe telefony od "przełożonego", które miały spowodować, żeby ze znajomych wyciągnąć jak najwięcej klientów. A jak już się poda znajomych, to firma zapomina o pracowniku, ale nie do końca.
Znajomi, którzy chcieli skorzystać z usług skończyli się, więc przestałem współpracować. Rozliczenia przesyłali korespondencją częściowo w języku polskim, częściowo niemieckim.
Nagle zgłasza się do mnie firma windykacyjna, że mam zwrócić prowizje, gdyż OVB straciło jednego klienta. No i tu moje zdziwienie. Po pierwsze nie wiem, czy to prawda, bo nie wiem jaki klient rzekomo przestał płacić, a po drugie... przecież ja nie podpisałem żadnej umowy o współpracę i nie wiedziałem, że będę musiał oddawać jakieś pieniądze, na które przecież uczciwie zapracowałem. Jak mi mówił "pan Marcin" mający siedzibę wtedy w kamienicy w Krakowie przy ulicy Grochowskiej 11: "panie Kamilu, oficjalnie nie może pan podpisywać umów z klientami, bo nie ma pan licencji, ale proszę się starać, a umowy będziemy na mnie podpisywać. Proszę też wysłać na taki a taki adres zaświadczenia o niekaralności i reszty dokumentów." Po jakimś czasie telefon: Panie Kamilu, co tak mało znajomych pan ma? Niech pan postara się wyciągnąć jak najwięcej, a na egzamin licencyjny nie musi pan jechać "załatwiłem" panu tą licencje już. Oczywiście nigdy licencji mi nie pokazano i umowy nie dano do podpisania. Ale jak wspomniałem wcześniej OVB zaczęło się przez windykatora domagać zwrotu prowizji. W bardzo nie miły sposób, telefony, obrażanie, wyzywanie i non stop straszenie: "wpłać tę kasę" Zażądałem oczywiście przesłania mojej rzekomej umowy z OVB. I tu WIELKIE MOJE ZASKOCZENIE. Dostaje umowę, którą niby podpisałem, podpis nawet nie podobny do tego jaki ja składam, dane częściowo pomylone, umowa krótka, ale w jednym z punktów stoi jak byk, że jeżeli klient przestanie płacić, to ja muszę zwrócić prowizję.

Gorąco i uczciwie przestrzegam wszystkich przed pracą dla tych oszustów! Oczywiście z placówki w Krakowie przy Grochowskiej 11 się wynieśli. A pisma co jakiś czas przychodzą, żeby zastraszyć i wyłudzić pieniądze
1
brzoza 2016-08-25 20:52:43
@ martynka - tpo co przeczytałam to jestem prawdę powiedziawszy w konkretnym szokum, nie sądziąlm ze w ten sposób można oszukiwac ludzi tak perfidnie...
1
434 2016-08-31 13:11:02
OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. zawsze dobrze się prowadzi, nie powinno to nikogo dziwić, ale nie ma też jakichś wielkich powodów do narzekań dla tych co im się nie podoba, dam dobra rade - zmieńcie prace, bo nie ma co sobie robić na złość
ergt 2016-09-01 16:23:22
Zawsze przecież jednak przed podpisaniem to warto coś przeczytać nawet kilka razy i zawsze trzeba wyjaśnić chociażby najmniejszą wątpliwoś żeby potem nie było żadnych zbędnych problemów i kłopotów ..
ksy 2016-09-01 16:26:18
Jeszcze trochę i zobaczymy wyniki prokuratury, KNF i innych . Amer Gold to pikuś z tym co tu śmierdzi !! Zgadzam sie
z XXL i eweliną . To początek końca. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
kamil 2016-09-02 12:51:56
Oczywiscie, poza tym jak samemu sie czegos nie rozumie w zapisach umowy,mozna przyjsc z adwokatem by pomogl ja zrozumiec i podpisac.
Artur 2016-09-04 15:44:40
STORNO, drogi Panie, jest po to, aby każdy klient był dobrze obsłużony i składka za produkt była w granicach jego możliwości. Współczuję przełożonego, który tego nie dopilnował.
Pozdrawiam!
pssss 2016-09-04 16:57:00
No dobrze, ale ostatnio chyba i tak nie pokazało się żadne ogłoszenie, a szkoda, bo sam chętnie bym się załapał na doradcę finansowego. W końcu wiedza jak zadbać o prawidłowe zarobki adekwatne do zadań.
martyna 2016-09-04 21:57:04
Kamil Ba / 193.107.249.* / 2013-03-24 14:23 + - 1usuń
Witam i całkowicie przestrzegam przed tą firmą. Z całą odpowiedzialnością nazwę ich oszustami i złodziejami, a w skrócie przedstawię jak działa ta "firma".

Po nawiązaniu współpracy nie otrzymałem umowy do podpisania, tylko pracowałem przez krótki czas kontaktując się głównie telefonicznie. Ciągłe telefony od "przełożonego", które miały spowodować, żeby ze znajomych wyciągnąć jak najwięcej klientów. A jak już się poda znajomych, to firma zapomina o pracowniku, ale nie do końca.
Znajomi, którzy chcieli skorzystać z usług skończyli się, więc przestałem współpracować. Rozliczenia przesyłali korespondencją częściowo w języku polskim, częściowo niemieckim.
Nagle zgłasza się do mnie firma windykacyjna, że mam zwrócić prowizje, gdyż OVB straciło jednego klienta. No i tu moje zdziwienie. Po pierwsze nie wiem, czy to prawda, bo nie wiem jaki klient rzekomo przestał płacić, a po drugie... przecież ja nie podpisałem żadnej umowy o współpracę i nie wiedziałem, że będę musiał oddawać jakieś pieniądze, na które przecież uczciwie zapracowałem. Jak mi mówił "pan Marcin" mający siedzibę wtedy w kamienicy w Krakowie przy ulicy Grochowskiej 11: "panie Kamilu, oficjalnie nie może pan podpisywać umów z klientami, bo nie ma pan licencji, ale proszę się starać, a umowy będziemy na mnie podpisywać. Proszę też wysłać na taki a taki adres zaświadczenia o niekaralności i reszty dokumentów." Po jakimś czasie telefon: Panie Kamilu, co tak mało znajomych pan ma? Niech pan postara się wyciągnąć jak najwięcej, a na egzamin licencyjny nie musi pan jechać "załatwiłem" panu tą licencje już. Oczywiście nigdy licencji mi nie pokazano i umowy nie dano do podpisania. Ale jak wspomniałem wcześniej OVB zaczęło się przez windykatora domagać zwrotu prowizji. W bardzo nie miły sposób, telefony, obrażanie, wyzywanie i non stop straszenie: "wpłać tę kasę" Zażądałem oczywiście przesłania mojej rzekomej umowy z OVB. I tu WIELKIE MOJE ZASKOCZENIE. Dostaje umowę, którą niby podpisałem, podpis nawet nie podobny do tego jaki ja składam, dane częściowo pomylone, umowa krótka, ale w jednym z punktów stoi jak byk, że jeżeli klient przestanie płacić, to ja muszę zwrócić prowizję.

Gorąco i uczciwie przestrzegam wszystkich przed pracą dla tych oszustów! Oczywiście z placówki w Krakowie przy Grochowskiej 11 się wynieśli. A pisma co jakiś czas przychodzą, żeby zastraszyć i wyłudzić pieniądz
2
jjjh 2016-09-04 22:25:54
@ martyna - juz którys raz czytam podobną opinie właśnie o tej firmie i zastanawiam się czy nie pisze jtego jedna i ta sama osoba.... jesli tak, to po co?
zzzy 2016-09-07 20:46:52
Napisano 08 luty 2012 - 11:50
'gość', dnia 17 Kwie 2011 - 4:01 PM, napisał:
Witam. Od razu przejdę do konkretów, ze ta firma to jest "KANT I OSZUST" naciągają na umowy, a prace tez odradzam. Na rozmowie mówią, że jest stała pensja a co do czego to płaca pro wizyjnie od każdej podpisanej umowy z kijętem. Jak nie wyrobisz normy to Ci nie zapłacą Moja znajoma do tej pory nie otrzymała kasy za marzec. Na prawdę odradzam ta firmę.

Napisano 01 marzec 2012 - 16:14
widze że pranie mózgu przez OVB powiodło się w twoim przypadku i Ty mówisz że masz mocną psychikę, polecam rozwijanie własnego umysłu i poczytanie trochę na temat finansów a nie słuchanie bredni od przełożonych z OVB ja wiem że cała otoczka jest bardzo bogato zrobiona żeby zaślepić człowieka ale to właśnie ta firma bazuje na takich słabych sierotach i nieudacznikach życiowych którzy nie mają własnego zdania. Wiem że i tak nie widzisz tego co się z tobą dzieje ale postaraj się odebrać tą krytykę pouczająco i zacznij być troszkę bardziej czujna puki nie jest za późno. żnam bardzo dużo ludzi którzy mieli styczność z tymi naciągaczami ze mną włącznie a teraz same problemy. Takk więc pozdrawiam i polecam trzymać się na przyszłość z daleka od takich firm a w szczególności od OVB.
Odpowiedz
Cytuj
Napisano 14 maj 2012 - 18:40
zanim poszłam na rozmowę o pracę z OVB poczytałam sobie o nich opinie. Na rozmowę szłam z negatywnym nastawieniem, ale chciałam sprawdzić co i jak mówią. Zapytana o moje oczekiwania powiedziałam, że zależy mi na stabilnej umowie o pracę, pracy w biurze itp., wszystko co nie wiąże się z pracą w OVB. Jakie było moje zdziwienie, gdy zakwalifikowałam się do 2 etapu!! Po którymś już telefonie i prośbie o przedstawienie mi ich oferty (na rozmowie niczego się nie dowiedziałam) jakaś Pani powiedziała mi, że oferują umowę zlecenie z dążeniem do założenia własnej działalności. Gdy powiedziałam jej, że mi zależy na umowie o pracę i że wspomniałam o tym na rozmowie, Pani chciała mnie jeszcze przyciągnąć niesamowitymi zarobkami!! Generalnie j/w piękne, wyuczone regułki i robienie ludziom wody z mózgu, nie warto!!!
Napisano 07 październik 2012 - 11:11
Witam serdecznie.
Co do Firmy OVB to proszę Was jak najdalej.
Oszuści nie znający się na produktach firm z którymi wspólpracują.
Nie udzielają prawdziwych informacji a później jak przychodzi co do czego to wychodzi się jak "Zabłocki na mydle". Sama dałam się nabrac na piękne słowa i niestety bardzo się przejechałam.
Może i są uczciwi agenci ale na pewno nie w tej firmie.
Bo jak ktoś się nie zna na rzeczy to niech się za to nie bierze albo pożadnie wykwalifikuje.
Napisano 26 listopad 2012 - 23:44
Odradzam pracy w tej organizacji, no chyba że lubisz ludzi robić w ch*ja, a już na pewno odradzam podpisywania z tymi ludźmi jakichkolwiek umów. "Doradcy" są łapani z ulicy bez żadnego wykształcenia kierunkowego czy kursów. Sam miałem do czynienia z jednym z nich. Rozmawialiśmy o inwestowaniu w fundusze. Rozmowa dotyczyła okresu 2 lat po tym czasie miałem mieć możliwość zamknąć fundusz i wypłacić wszystkie środki. Jak się okazało po 2 latach środków nie mogę ruszyć przez najbliższe 8 lat :/.
Jak się dowiedziałem o tym próbowałem się skontaktować z nim telefonicznie ale jedyne co uzyskałem to sms w stylu "napisz co się stało". Po jeszcze kilku próbach kontaktu, z resztą nieudanego, zrezygnowałem i od tego czasu mój "doradca" milczy. On dostał prowizje a ja mam zobowiązanie na 10 lat :/
Tak mniej więcej wygląda praca tam (z punktu widzenia niezadowolonego klienta).
Piszę to żeby ostrzec innych, zanim zdecydujecie się na jakąkolwiek współprace z tą firmą poczytajcie dokładnie komentarze w sieci. Ja niestety zrobiłem to po fakcie i okazało się, że takich jak ten jest pełno.

Spalony klient przez patałachów z OVB "Doradców finansowych"

Napisano 01 grudzień 2012 - 04:06
OVB od poprostu kłamie. Nauczono mnie jak wypełniać "analizę finansową" na pierwszej wizycie u klienta. Na II spotkaniu mój przełożony (Łukasz B. - OVB Wrocław) miał podobno na podstawie zgromadzonych przeze mnie danych dobrać indywidualną ofertę. Taki ch**j. Zwykle szybko na jana kartkował formularz analizy, a czasem w ogóle go nie oglądał. "Przypadkowo" wszystkie spotkania kończyły się umową na fundusz inwest. Compensa. To samo dostał człowiek prowadzący świetnie prosperującą firmę i małżeństwo zarabiające min. krajową pensję. Indywidualna oferta to po prostu bzdura. UWAGA!!! Nawet bystry człowiek po tzw. szkoleniun OVB zaczyna myśleć pozytywnie o metodach działania firmy i usprawiedliwać niedociągnięcia.





2
hihi 2016-09-07 21:00:43
Ważne jest to, że każdy ma szansę u nich na stabilne zatrudnienie, bo w końcu ywynagrodzenie jest adekwatne do powierzanych obowiązków. Najwązniejsze jest to, ze wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań, co jest najważniejszym dobrym znakiem co się teraz dzieje.
nickname 2016-09-08 09:19:26
hahahahhah ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co za miauczenie ;) nikt nie ma szansy na zatrudnienie bo zatrudnienia nie dają :) jedynie działalnosć lub umowa zlecenie. A potem ile nakłamiesz i naoszukujesz klientów tyle dostajesz PROWIZJI :) zatem tak to wygląda ...... a teraz oszusci z OVB nakurwiajcie jak to jest wspaniale ;)
4
hen 2016-09-08 10:17:14
Ciekawi mnie jednak to czy wypłata jest adekwatna do powierzanych obowiązków, wiecie może? Chętnie bym się załapał, bo dbają o stabilne warunki pracy.
No name 2016-09-10 20:04:09
Nie jest!
monia 2016-09-11 15:30:18
To co jak jest własna działalności to jest źle @nickname nie zamierzam nie wiadomo jak bronić firmy ale trochę sam sobie przeczysz, bo to wcale nie jest zła forma zatrudnienia
sd 2016-09-15 11:59:40
Super, że jest premia do wypłaty @oijko, bo od razu widać, że jest już lepiej. Dobrze, że jest wszystko o czasie.
Samolot 2016-09-16 12:44:15
Cześć, czy OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. zatrudnia teraz jakieś osoby czy nie, bo od jakiegoś czasu nie widzę ofert jakichś nowych, a jestem naprawdę zainteresowany pracą tutaj, jeśli jest
Tralalaa 2016-09-16 16:06:39
Hahaaha nie zatrudnia bo jest na skraju bankructwa właśnie:)
1
senko 2016-09-16 16:13:24
Doświadczenie jest czymś oczywistym, bo przecież to zdecydowanie umila zatrudnienie. Ale dobrze, że oprócz dobrych zarobków dorzucają jeszcze jakieś socjale.
troy 2016-09-17 00:50:14
jaja mnie swędzą! Który z OVBowców mi wyliże?
2
Umcy umcy 2016-09-17 13:51:43
Podobno ostatnio mają też duże problemy w kwestii prawnej! Polecam zobaczyć

( usunięte przez administratora )
3
434 2016-09-17 23:14:10
Jeśli chodzi o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. to nie słyszałem o problemach zupełnie nic
kamil 2016-09-18 18:23:11
wiele chyba zalezy od tego jaką masz umowę oraz jakie robisz wyniki, powyżej ktoś napisał, że coś dorzucaja do pensji podstawowej a premia uzależniona od tego ile zrobisz.
nickname 2016-09-20 18:20:23
Może zatem ogólnie jest ok a tylko w dyrekcjach Państwa Z. wieje lipą. Tak czy inaczej nalezy unikać!
1
434 2016-09-20 19:10:04
Unikać moim zdaniem nie trzeba, ogólnie to jestem sympatycznie zdziwiony, moja przyjaciółka pracuje w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chwali zawsze
zzer 2016-09-20 21:49:40
podaj proszę jeszcze raz stronę na yutube
Tchórze działaja u administratora i kasuja stronę
Bezdenny 2016-09-21 10:09:24
Czy ktoś pracuje w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
Sga 2016-09-21 12:42:57
Możesz do mnie napisać na maila ? Bardzo ciekawe to nie jestem od mich ale przeciw nim dzieki aga
sd 2016-09-21 12:55:13
Wydaje mi się @high że ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy, a szkoda, bo sam bym się załapał na młodszego specjalistę ds. zakupów i zaopatrzenia, ale czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki
jala 2016-09-21 21:53:49
ostatnio widziałam chyba w Tarnowie szukali agentów ubezpieczeniowych, no moze i bym chciała spróbować u nich złapac takie stanowisko i zatrudnienie, ale jednak siedzę w branży lat kilka i musiałabym wiedzieć zy docenią finansowo takiego zawodowca jak ja
ALE JAJA 2016-09-21 22:55:44
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik (usunięte przez administratora) po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.
(usunięte przez administratora)
mau 2016-09-21 22:59:47
a nie wiecie może gdzies u was w firmie nie poszukują znowu kogoś na stanowisko kierownika oddziału? kiedyś widziałam u was takie oferty pracy dla ambitnych
sratata 2016-09-21 23:08:45
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.

http://www.telewizjaopolskie.pl/wiadomosci/243,ovb-allfinanz-wycofala-ulotki-z-logo-500-min odpowiedz
sd 2016-09-22 12:03:04
Taki inspektor ds. bhp rzeczywsćie może liczyć na dobre zatrudnienie, bo przecież przeprowadzanie postępowań powypadkowych, opracowywanie wniosków i działań prewencyjnych w tym zakresie oraz kontrola ich realizacji nie są dużymi obowiązkami, a tak to przynajmniej jest zapewniona wypłata terminowa.
działanie w ramach sratatata 2016-09-22 14:45:29
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.

http://www.telewizjaopolskie.pl/wiadomosci/243,ovb-allfinanz-wycofala-ulotki-z-logo-500-min odpowiedz
2p 2016-09-22 15:20:00
podobno w firmie można jakąś pracę dodatkową na atrakcyjnych warunkach podjąć, tak głoszą plotki nja mieście, czy mogę się dowiedzieć coś więcej w tym temacie? ja jestem studentką na 5 roku i chciałbym sobie dorobić
PiS 2016-09-24 09:30:57
Ciekawi mnie tylko skąd wy naciagacze macie czas na wpisy w tym serwisie. Przecież jasno jest powiedziane na rozmowie kwalifikacyjnej pierwsze dwa lata jest przeje.... A potem to już z górki. Frajerzy namówić to możecie kogoś na swoim poziomie a teraz lizać du....
kluseczka 2016-09-24 09:52:16
a niby dlaczego przyjacielu konkretnie przez te pierwsze dla lata ma być tak... nieco ciężej? nie rozumiem tego zupełnie. chyba wszystko jednak zalezy od tego jak si e starasz i ogarniasz stanowisko na którym jesteś
aacc 2016-09-27 08:13:16
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.
(usunięte przez administratora)
ergt 2016-09-27 10:26:18
taka jest prawda ze na każdym stanowisku i w każdej firmie trzeba się starac w pracy żeby zarobić na swoja pesje prawda? trzeba tak jak piszesz po prostu ogarniać obowiązki jakie się ma no i prede wszystkim mieć tez odpowiednie kompetencje do pracy .
Zostaw swoją opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.