Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-08-27 08:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leehu - 2015-04-16 11:42:01]:
Wszystkim , którzy zaczynają prace jako OVB polecam przeczytać dokładnie umowę o świadczenie usług agencyjnych . Szczególnie zapisy gdzie potwierdzacie ,że odbyliście szkolenia i zdaliście egzamin licencyjny przed podpisaniem wskazanej umowy przez Prezesa firmy. Tysiące osób podpisało umowę in blanco i fikcyjnie zostali umocowani do wykonywania czynności pośrednictwa ubezpieczeniowego nie posiadając do tego umocowania prawnego.
Tysiące osób dopiero po podpisaniu umowy przez Prezesa firmy było kierowane po ok. miesiącu na szkolenia i zdanie egzaminu. Sporo osób nie odbyło tych szkoleń , a tylko podpisywali listy , że uczestniczyli w takich szkoleniach. Wielu naganiało już klientów ze składkami miesięcznymii itd. Od setek takich osób ściągają zwrot prowizji nie wywiązując sie z zapisów umowy. itd patrz forum prawne o zwrot prowizji i inne
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-08-27 09:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arturek - 2015-08-27 08:10:17]:
Instrukcja informacyjna dalsza:
Jezeli OVB zatrudnia miesięcznie w Polsce od 300 do 400 nowych pracowników to w skali roku mamy ich ok. min. 3600. Jeżeli OVB jest od ponad 20 lat na rynku w Polsce / to fakt / to biorąc średnią zatrudnionych osób mamy ok. 72.000, osób . Jak z tego widać jest to największa ?????????? w swiecie firma.
Nic prostego do wytłumaczenia - każda nowa osoba musi dać kontakty , zrobić umowę na rzecz towarzystw współpracujących z OVB , później może odejść , a wtedy jest ścigana za zwrot prowizji. Liczą się sztuki osobo -umów bo to pokrywa storno Dyrektorów i OVB. I nowa rekrutacja , najlepiej studenci bo osoby te nie mają jeszcze ukształtowanej wiedzy jak obronić sie przed ta pułapką finansową
zdjecie uzytkownika
open - 2015-08-27 11:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale wy wszyscy pierdolicie głupoty. Pokrywać storno dyrektorów? przynosić kontakty firmie? Wy siebie czytacie? Nie chcesz iść do własnych znajomych? NIE IDŹ! BĄDŹ KOZAKIEM I ZAINTERESUJ OBCEGO, POWIEDZ CZYM SIĘ ZAJMUJESZ, OBSŁUŻ GO, ZRÓB MU LEPIEJ NIŻ MA! (JEŚLI MA NAJLEPSZE ROZWIĄZANIA DLA SIEBIE, I NIE DA SIĘ ZROBIĆ LEPIEJ, TO NIC MU NIE BĘDZIESZ ZMIENIAŁ!) ALE IDŹ I POGADAJ SPRAWDŹ TO!
DO TYCH CO PISZĄ, ŻE FIRMIE TRZEBA ZNAJOMYCH PRZYPROWADZIĆ - CHCESZ ZARABIAĆ PIENIĄDZE A NIE CHCE CI SIĘ IŚĆ DO KLIENTÓW? TO MOŻE JA ZA CIEBIE DO NICH PÓJDĘ, STRACĘ SWÓJ CENNY CZAS, ZAROBIE DLA CIEBIE PIENIĄDZE I JESZCZE CI ZBUDUJE BAZĘ KLIENTÓW? PODEJŚCIE LUDZI WYPISUJĄCYCH TUTAJ JAKIEŚ DYRDYMAŁY - "WSZYSTKO DLA SIEBIE, NIC OD SIEBIE" TAK TO NIE DZIAŁA!!!!
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-08-28 11:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [open - 2015-08-27 11:43:54]:
Instrukcja cd.
Przed podpisaniem umowy sprawdź kiedy otrzymasz pierwsze wynagrodzeni z uwagi na:
w dniu podpisania przez Ciebie umowy o swiadczenie usług agencyjnych nie posiadasz szkoleń ok. 152 godzin z Towarzystwa Ubezpieczeniowego, w ramach którego będziesz sprzedawać jako pośrednik ubezpieczeniowy produkty ubezpieczeniowe
w dniu podpisania wyżej wymienionej umowy nie posiadasz zdanego egzaminu, do którego możesz przystąpić po zaliczeniu szkoleń i otrzymaniu w tej materii zaświadczeń
okres otrzymania uprawnień na podstawie zdanego egzaminu z KNF to ok. min. 21 dni
jak widać pierwsze wynagrodzenie zgodnie z umocowaniem prawnym będzie po dwóch miesiącach.
w tym czasie będziesz podawał dane tTwoich znajomych, rodziny itp . aby osoby będące nad Tobą mnogły spisać umowę z Twoimi klientami i odwrotnie otrzymali prowizję
jezeli Ty dostaniesz wskazana równiez prowizję dużo niższą to jeżeli Twój klient zrezygnuje będa Ciebie ścigać o zwrot prowizji
Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale
po to jest ta rekrutacja aby były świeże osoby z swieżymi kontaktami na klientów cd. nastapi
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-08-31 12:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rob2 - 2015-07-13 19:52:35]:
Robercie jesteś naiwny albo głupi - zobacz no moje doświedczenie zawodowe w firmie OVB - zęby na tym zjadłem i poznałem sporoą liczbę ludzi tam pracujących - wiem o czym piszę...
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-09-01 08:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robi się gorąco.
To dla przykładu małe rozliczenie finansowe:
Nowy pracownik doprowadził do podpisania z jego klientem lokaty ubezpieczeniowej z towarzystaw ubezpieczeniowego, którą to lokatę sprzedaje agent OVB
Gdy klient wpłaca po 200,-zł miesięcznie to łącznie za rok mamy kwotę 2400,-zł
Towarzystwo przelewa do OVB kwote 4800,- zł tak jakby klient płacił przez dwa lata.
Z kwoty 48oo,-zł:
OVB zarabia 2400,-zł
Ty dostajesz ok 550 zł na rękę prowizji pozostałą kwote dostaje do drugiego 2400,- Twój Dyrektor
Jeżeli umowa z klientem padnie po pierwszym roku OVB musi oddać 2400,-zł
Jeżeli umowa padnie przed pierwszym rokiem proporcjonalnie do wpłaconych składek przez klienta oddajesz TY
Dyrektor robi takie umowy z nastepnymi podobnymi Tobie i nic nie oddaje bo straty pokrywa z kolejnych umów . cd. nastapi
zdjecie uzytkownika
liga - 2015-09-20 22:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak ktos jest mi w stanie powiedziec o co chodzi z wynagrodzeniem? czy sa jakies wielkie opoznienia w wyplacaniu go? pyta bo wlasnie do OVB Allfinanz poszukuja osob do administracji oraz reprezanta regionalnego. i powiem szczerze ze chcialabym sporobowac. ponadto moim znajomi tam pracuja i nie narzekaja na nic.
zdjecie uzytkownika
Kamilla - 2015-09-21 08:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwrot prowizji następuje w zależności o długości trwania polisy , polisa musi być oplacana do roku i nie musisz nic zwaracać , jezeli upadnie przed rokiem to zwracasz 100% prowizji jezeli po m-cach to % . Nie rozumiem dlaczego tego nie wiecie agenci !!!
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-09-21 17:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli jak klienci przestaną płacić to masz do wyboru :
albo szukać nowych jak jest praktykowane w tej firmie , by świeżą produkcja pokryć zwrot prowizji do OVB albo, Ovb sxuka Ciebie w Pozlsce przez firme windykacyjna abyś oddał kasę .
I tak w końcu nic nie zarobisz bo masz stratę. Zarobia Dyrektorzy
zdjecie uzytkownika
Lunar - 2015-09-23 13:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic dodac nic ujac, OVB to banda oszustow. Zgadzam sie z Anima.
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-09-25 15:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam aby każdy przed podpisaniem umowy o świadczenie usług agencyjnych zażądał od OVB Listy prowizyjnej , bo tam są zapisy kiedy i za co oddajesz prowizję za Twoją akwizycję
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-09-28 11:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka informacji dla nowych nowych współpracowników doi akwizycji dla agenta ubezpiecz. firmy O...
Przy prowizji z jednej umowy życiówki Towarzystwa ubezpieczeniowe przesyłają do firmy O....
przykładowo 1500,-zł z Twojej umowy, a podział jest taki:
1500,- zł do 150 % prowizji rocznej dla umowy
z tego 30 % zabiera z urzędu firma O.. tj. 500,-zł
75 % jest do podziału na strukturę z czego Ty na poziomie R 1 masz najmniej , a najwięcej Twój Dyrektor z struktury czyli do podziału 750,- zł
25 % storno rezerwy zatrzymuje firma O... czyli 250,-zł i obraca przez dwa lata
a po dwóch latach jeżeli Twój klient płaci dostajesz Ty al;bo nie dostajesz nic
Jeżeli umowa pada oddajesz prowizję

Dla Ciebie to uderzenie finansowe i jesteś ścigany przez firme O...
Dla Dyrektora i firmy O... to żaden problem bo maja nastepnych podobnych Tobie co przy sredniej rekrutacji w całym kraju na poziomie 300 do 400 osób jest świeży materiał do kolejnej wpadki i kolejnych wpływów dla firmy O...
zdjecie uzytkownika
greszta - 2015-10-21 02:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie brzmi to zbyt dobrze, myślałam, żeby sie zatrudnić w OVB, ale chyba w takim razie podziękuję, skoro umowy skonstruowane są tak, że jeśli klient zrezygnuje to ja musze oddac prowizję. Troche to bez sensu, bo jesli klient już coś zapłacił, to chyba zwrotu kasy nie otrzyma, to dlaczego pracownik ma coś zwracać...
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-10-21 13:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
pracuje w firmie OVB od 7msc czytam wasze komentarze i dochodze do wniosku ze OVB nie jest dla was. Nie dalibyscie rady i dobrze bo OVB nie potrzebuje takich ludzi, chcielibyscie miec ciepla posadke nic nie robic i zarabiac po 3tys, 5tys.super! Przede wszystkim musicie zmienic swoje myslenie. OVB daje mozliwosc rozwoju po przez szkolenia, spotkania integracyjne :) to nie jest praca na etacie, to jest prowadzenie wlasnego biznesu. OVB daje Ci narzedzia do pracy, "sam jestes swoim szefem".OVB od poczatku okresla swoje zasady ile sie zarabia i na jakim stanowisku, co nalezy zrobic aby awansoac, i dlaczego trzeba zwrocic prowizje. Proste zasady, ktore dla wiekszasci z was sa niezrozumiale. I jeszcze jedno, nigdy nie sprzedalbym polisy kliientowi jezeli nie mialbym pewnosci, ze bedzie odkladal te pieniadze w mysl idei ktora sobie wyznaczyl i po co odklada te pieniaze i w jakim celu, ale wy patrzycie przez pryzmat "piniadza" a pozniej hejtujecie OVB.
zdjecie uzytkownika
leo - 2015-10-21 17:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź dla Gosc

Proponuję uprościć Twoje wywody
Szkolenie 152 godzinne musisz odbyć aby podejść do egzaminu licencyjnego .
Następnie zdajesz egzamin i czekasz kolejny miesiąc na przysłanie uprawnień z KNF.
Już dwa miesiące nie pracujesz nie zarabiasz.
Co możesz w tym czasie robić : dać kontakty Twojemu Dyrektorowi lub kierownikowi od Twoich znajomych , a oni szybko tam pobiegną żeby dokonać sprzedaży gdzie zarobią bardzo duże pieniądze.
Twoje kontakty okażą się spalone bo wcisna Twojemu klientowi lipę/ przeważnie dogorywające UFK gdzie klient traci w przypadku wycofania się cały kapitał / , za to Ty stracisz swoich znajomych bo oddałeś je w takie chwalebne ręce.
Przed zawarciem umowy o świadczenie usług agencyjnych sprawdż dokładnie zapis w paragrafie 1 ust. 5 i ust. 6d bo tam podpisujesz , że zdałeś wcześniej egzamin i odbyłeś szkolenie oraz , że dostarczyłeś stosowne dokumenty na tą okoliczność . Takich ukrytych prawdziwków jest w tej umowie więcej .


zdjecie uzytkownika
nosmokry - 2015-10-21 17:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepiej nie bądź mięsem armatnim . Podpisując umowę stwarzasz możliwość ucieczki Dyrektorowi firmy od storno czyli zmniejszenia ilości padniętych umów z klientem i konieczność zwrotu prze Dyrektora wysokich prowizji. Jeżeli zawrzesz Ty lub osoby z Twojego kontaktu umowę ubezpieczeniową lub ubezpieczeniowo kapitałową dajesz mu szanse ratunku.
Jezeli nie zrobisz Ty tych umów to znajdą kolejnego je.... i być może jego wciągną w strukturę, a jak się nie sprawdzi to przyjdzie następny . itd.
Jeżeli nie dadzą się w to wciągnąć inni to niektórzy nie polecą więcej helikopterem bo firmy wspólpracujące nie będą już tego sponsorować , poleci wirtualnie .
zdjecie uzytkownika
senko - 2015-11-06 18:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze, że teraz pojawiła się do nich oferta pracy jako pracownik obsługi klienta, wydaje mi sie, że arunki podali tam całkiem dobre. Nie wiem jednak czy w Lublinie dobrze płaca, bo nie podali w ogłoszeniu konkretnych stawek tylko "atrakcyjne zarobki", więc mam mieszane uczicia przyznam. Dajcie znac co o tym sądzicie.
zdjecie uzytkownika
ergt - 2015-11-10 00:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@senko no właśnie to wielka szkoda że nie podali konkretnie ile można zarobić na danych stanowiskach..
zdjecie uzytkownika
nosmokry - 2015-11-10 13:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wynagrodzenie jest prowizyjne zależne od tego ile polis ubezpieczeniowych zostanie sprzedane przez Twoją osobę albo ilu klientów dostarczysz z grona Twoich bliskich lub znajomych . Wtedy otrzymasz wynagrodzenie prowizyjne , a jeżeli klienci przestana płacić składki to oddajesz prowizję .
zdjecie uzytkownika
zomniak - 2015-11-12 03:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogliby podać chociaż widełki, że np. zarobki od-do, bo atrakcyjna kwota jest dla każdego najprawdopodobniej inna.
zdjecie uzytkownika
nosmokry - 2015-11-13 12:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie podadzą widełek bo wynagrodzenie jest prowizyjne i zależne od ilości polis ubezpieczeniowych , które sprzedaż swoim znajomym, a później jak Twoi znajomi przestaną płacić to oddasz prowizję lub będą Ciebie ścigać wezwaniami do zwrotu
zdjecie uzytkownika
liga - 2015-11-14 14:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@seko ale kiedy mi powiedz podaja stawki? zazwyczaj tego sie dowiadujemy na rozmowie rekrutacyjnej. tak zawsze bylo
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-11-21 18:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli są stawki prowizyjne to dostaniesz pieniądze gdy sprzedaz ubezpieczenia jako akwizytor
zdjecie uzytkownika
mała mi - 2015-12-01 17:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arturek - 2015-08-28 11:58:14]:
Bożeee jak to czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać :) z logicznego punktu widzenia jeśli było by tak, że cyt. " Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale" to chyba nikt w tej firmie w takim wypadku by nie zarbiał i koło się zamyka. Ludzie ogarnijcie się i pomyślcie trochę, takie opinie piszą ludzie mało ambitni, którym po prostu się nie udało i wolą pracować na etacie za 3 tys miesięcznie. OVB to ogromna szansa rozwoju, od Ciebie zależy czy mądrze tą szansę wykorzystasz !? Która firma zatrudnia ludzi i daje im możliwość prowadzenia własnego biznesu bez wkładu własnego ? Zazwyczaj powstrzymuję się od pisania opinii w internecie, ale to co tu czytam to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie i musiałam poświęcić te 10 min mojego czasu na odpisanie, mam nadzieję, że mój czas nie pójdzie na marnę :) Na przyszłość proponuję również w ogóle nie czytać opinii w internecie na temat żadnej firmy tylko iść i przekonać się samemu, bo niestety, ale w tych czasach bardzooo dużo firm płaci za opinie w internecie :) PS A gdyby firma była taka zła to raczej nie działałaby od 45 lat w 14 krajach Europy ;)
zdjecie uzytkownika
434 - 2015-12-03 15:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie @mała mi można się uśmiac jak się tu czyta te bzdury, a prawda jest taka, że jak dobrze pracujesz i cicho siedzisz, to kasa przyzwoita i umowa o pracę
zdjecie uzytkownika
wujek - 2015-12-08 00:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dramat. Dlaczego tylko ludzie którzy już nie pracują w OVB wypowiadają się negatywnie ? A dlaczego ludzie którzy nadal tam pracują śmieją się do łez z tych komentarzy ? Pytanie retoryczne. Jeżeli nadal marzysz o zajebistej Audi A7 a pracujesz na etacie.... ZAPOMNIJ ! Chcesz zdobyć awans na etacie ? Pracuj 20 lat i dostaniesz 200 zł wiecej za przepracowane lata. Chcesz nadal narzekać na to co byś zrobił gdybyś tylko mógł to nadal tylko narzekaj.
Firmy nie da sie poznac w tydzien, miesiac, a nawet rok. Więc ktoś kto był 2 lata w OVB na pewno nadal tam jest, chyba że grał nie uczciwie.

A hejterom życzę powagi w życiu bo póki co wam jej brakuje, dlatego nie ma o czym z wami dyskutować.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-12-08 15:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest z ubezpieczeniami komunikacyjnymi? Jakie kruczki czekaja na R I? Bo nie wystapi raczej zerwanie umowy OC/AC przed rokiem, wiec zwrotu prowizji nie mogą wymagać. Nie mylę się?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-12-13 20:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, nie wiem czy wiecie ale firma OVB poszukuje obecna osob do administracji kadry w Poznaniu i Lesznie oraz pracownika obslugi klienta w Lublinie..
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-12-17 10:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź dla wujka i małej mi !!
Już jeden w OVB latał helikopterem , a gdzie wyląduje czas pokaże. Każdy normalny wie , że na audi trzeba sporo kasy , a taką można zdobyć albo pracując na wyeksponowanym stanowisku albo na przekrętach . Czy akwizytor może szybko zarobic na audii???? Bo taka jest praca w OVB . Gdyby każdy akwizytor zarabiał na audii to inne marki nie byłyby widoczne w Polsce.
Kolego wujek nie bujaj zwłaszcza , że prowizja od stycznia 2016 r. będzie płacona od inasowanej składki co oznacza, że jak do tej pory z umowy miałeś przykładowo 600,- zł to w 2016r. bedziesz miał za to co miesiąc 20 do 30 ,-zł. Przelicz wujek ile trzeba zrobić umów po 30 zł aby zarobić na audii.
Faktycznie OVB istnieje na rynku europejskim ale w tamtym holdingu nie słychać o przekrętach i wpuszczaniu wspólpracowników i ich klientów w maliny. W Polsce OVB jest od ok. 20 lat a opinie bardzo negatywne jeszcze widoczne w internecie ma od ok. 10 lat. Więc niech szukaja baranów na polu gdzie pastuch ich pilnuje , a nie naciagaja ludzi.
zdjecie uzytkownika
kotuś - 2015-12-18 10:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proponuję zapoznać się jak jeden z wiceprezesów OVB po odejściu skończył samobójstwem ??? po malwersacjach na rynku finansowym częstochowy .
Nomen omen inny prezes ovb ma swoje udziały w firmach finansowych , jest w radzie nadzorczej itd. na terenie Częstochowy . Ciekawe ?????/ Pytanie czy też była robiona na tym terenie produkcja ubezpieczeniowa z tego feralnego miasta / dlaczego feralnego ?? sam już nie wiem / przez pracowników i ich klientów z innych instytucji finansowych, tzw. przepływ klientów z jednej instytucji do drugiej. ??? Można też podstawiać pod produkcje innych. Co ja mówię . Co ja mówię ?
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-12-28 15:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [434 - 2015-12-03 15:48:09]:
Moja Droga
Mi również nie chce się pisać, ale zrobię to dla Ciebie... nie uważam firmy OVB za uczciwą, pracowałem tam 10 lat, więc wydaje mi się że mam prawo do wyrażenia takiej opinii. Zaytrudnia młodych niedoświadczonych ludzi starając się im wmówić, że w krótkim czasie osiągną złote góry - niewielu się to udaje. Jak może zostać doradcą finansowym osoba po kilku szkoleniach w OVB?!
Wszystkim chodzi tylko o sprzedanie rentownej polisy bez specjalnej troskliwości o dalsze losy osoby obdarowanej.. w sumie liczy się tylko sztuka.
Nie kpijcie z ludzi co zarabiają 3 tys bo to bardzo uczciwy zarobek w dzisiejszych czasach - zresztą - większość Waszych pracowników tyle nie zarobi regularnie...
zdjecie uzytkownika
reree - 2016-01-01 21:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, no tak to prawda jest teraz d nich rekrutacja na kilka staowsik, miedzy innymi do administracji kadrt albo pracownika obslugi klienta w Lublinie..
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-01-07 23:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lunar - 2015-09-23 13:54:11]:
Nie wiem z kim pracowaliście w OVB, ale macie straszne doświadczenia. Przecież nasza praca polega na długoterminowej współpracy z klientem oraz obiektywnym doradztwem którego celem jest zmniejszanie wydatków i zwiększanie dochodów KLIENTÓW!. Jak można pisać że praktyką jest sprzedaż polis które po roku upadają i nadrabia się stratę nowymi klientami ? Przykro mi to słyszeć, jako wieloletniemu pracownikowi tej firmy.
zdjecie uzytkownika
garno - 2016-01-08 02:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak prawdę powiedziawszy to nie każdy sobie to stawia za cel. Liczy się to co bardziej pracownikowi się opłaca. Chociaż, może to ewoluuje, w końcu już długo długo nie było rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
tolek - 2016-01-22 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj nie gadajcie firma dalej prosperuje także wszystko wydaje się być moim zdaniem ok. W dodatku cały czas szukają nowych osób. Teraz chociazby ludzi do obsługi klienta
zdjecie uzytkownika
temida - 2016-01-22 15:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tolek - 2016-01-22 14:37:02]:
Tolek masz rację jeszcze istnieje ale topi się od wierzchołka i to bardzo mocno , a kto jest na samej górze to dobrze wiesz
zdjecie uzytkownika
kotuś - 2016-01-22 16:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja myślę, że potrzebny jest pozew zbiorowy przeciwko ovb jak patrzy się na wszystkie fora o o ovb. Tylko i wyłącznie pozew zbiorowy skończy tą kpinę , która trwa przez wiele lat
zdjecie uzytkownika
topert - 2016-01-24 15:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tolek, widziałem to ogłoszenie, to nie tylko obsługa klienta, ale także doradztwo. Cie ciekawe wymagana jest niekaralnośc, a oferują pracę stałą lub dodatkową i nienormowany czas pracy.
zdjecie uzytkownika
kotuś - 2016-01-24 21:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja myślę, że potrzebny jest pozew zbiorowy przeciwko ovb jak patrzy się na wszystkie fora o o ovb. Tylko i wyłącznie pozew zbiorowy skończy tą kpinę , która trwa przez wiele lat
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-01-28 11:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli masz na myśli tego samego tolka od marysi to faktycznie fałszował umowy by wyłudzić prowizje z ovb , a potem kupił go jeden z dyrektorów do mataczenie w sprawie
zdjecie uzytkownika
ha - 2016-02-02 11:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałabym napisać coś pozytywnego, ale OVB nie prezentuje się zbyt profesjonalnie. Wiele osób ma wątpliwości jeśli chodzi o tą firmę, a to się nie bierze znikąd.
zdjecie uzytkownika
konieczynka - 2016-02-02 22:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to czytam śmiać mi się chce. Każdy obwinia OVB a co jest temu winna firma jak może nie odpowiedni ludzie w niej pracowali.
Chcecie robić pozwy zbiorowe po co?? Po patrzcie kto reprezentował tą firmę i dlaczego w niej już nie pracuje. Kto szuka pracy i jest uczciwy dzięki forum traci swoją szansę bo gdzieś ktoś się znalazł głupi i oszukiwał ludzi. Moja koleżanka pracuje w Lublinie i jest bardzo zadowolona. Ja też widzę ilu osobą pomogła i jak ją ludzie cenią. Każdy ma inne podejście do Klienta jeden chce pomóc drugi zarobić więc zauważcie różnicę. Też bym wierzyła w te rzeczy co piszecie ale nigdy nie uwierzę bo znam osobę z OVB.
zdjecie uzytkownika
temida - 2016-02-03 17:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konieczynka - 2016-02-02 22:47:07]:
Ja również popieram zrobienie pozwu zbiorowego. Konieczynka broni ovb , a tam wiele osób na wysokich stanowiskach jeszcze nie odeszło , a ma wiele na sumieniu zdarzeń prawnych , o których jest głośno w całej Polsce.
Będzie jeszcze głośniej bo przez wiele lat zastraszali pojedyncze osoby i ludzie się bali porsche i volwo . Dziś już wiele osób wie , że to kolos , który się sypie.
PPPPPoooozew zbiorowy to jedyna słuszna droga. Polecą głowy i posypie się kasa .
zdjecie uzytkownika
monia - 2016-02-04 18:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dziwne o czym piszecie, bo zatrudniaja ludzi, wiec maja kasę i płacą, widziałam,że nawet osoby z orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności mają szansę aplikować na agenta ubezpieczenia a kasa do 4000 tysiecy.
zdjecie uzytkownika
kizia - 2016-02-08 07:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja miałam do czynienia z ta firmą/ płacą prowizję wszystkim jako akwizycja , tylko dyrektorzy i kierownicy maja prowizję za akwizycję nowo zatrudnionych.
Popieram pozew zbiorowy bo jest tam wiele oszustw od zawarcia umowy o swiadczenie usług aagencyjnych włacznie.
Tez przyłaczę się do pozwu zbiorowego
zdjecie uzytkownika
lips - 2016-02-08 19:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O rany, całkiem niezłe zarobki są na tego agenta ubezpieczeniowego. Przecież 4 tysiące złotych wystarczy, żeby utrzymać swoją rodzinę, a jeszcze są do tego jakieś bonusy.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-02-09 12:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lips - 2016-02-08 19:37:32]:
odpowiedź dla lips. Właściwie dla lipy. Nie pobudzisz i nie wyciszysz wystapienia z pozwem zbiorowym. znajomi dostają teraz wezwania od ovb aby uznali długi wypłaconych prowizji i układali się z ovb z spłata prowizji. To też jawna lipa. nie mają podstaw do ściagnięcia prowizji bo dokonali wielu przekretów prawnych na umowach. Statek tonie wiec ratują to co można zastraszyć ludzi.
Ja tez dołacze się do pozwu zbiorowego, a ze mna ok. kilkadziesiąt osób. Kolega lips nie wstawiaj lipy . Pozew zbiorowy pozwoli odzyskać pieniądze potracone wspólpracownikom ale także i klentom . Do zobaczenia w sądzie i u rzecznika finansowego.
zdjecie uzytkownika
434 - 2016-02-11 14:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lips to prawda, zarobki są całkiem niezłe, 4 tysiące złotych za agenta ubezpieczeniowego to dobra kasa jest, więc nie widze problemów @gość daj spokój
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną telefonicznie. Przyszedłem do biura, zostawiłem CV wypełniłem wszystkie dokumenty. Moja kandydatura została zaakceptowana. Przyjąłem pracę i działam do dziś :) Rozmowa przeprowadzona profesjonalnie.
Tak jak już ktoś napisał OVB to wielka szansa, którą trzeba umieć wykorzystać. Pozdrawiam wszystkich leniuchów, którzy wylewają swoje żale w sieci tylko dlatego, że nie chciało im się robić analiz. Prawda jest taka, że samo nic się nie zrobi a od siedzenia w domu pieniędzy nikt nie dostanie.
Pytania: 1) Pytanie o wykształcenie
2) Czy forma samozatrudnienia nie jest problemem? (działalność gospodarcza)
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2016-02-11 14:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [434 - 2016-02-11 14:04:09]:
Wiem , że 434 to skowyt kojota na pustyni . Pochodze z Wrocławia i wiem , że na tym terenie aż grzmi bo wszystko tam się sypie po działaniu jednego z dyrektorów krajowych i spółki wzajemnej adoracji . Aby zarobić 4.000,- zł to konieczne jest napisanie umów ubezpieczeniowych w miesiącu na poziomie 100 szt tzn trzeba nakłonić 100 klientów z każdego nowego zatrudnionego w ovb.Czytałam powyżej posty i też dołączę się do pozwu zbiorowego przeciwko tej piramidzie .
zdjecie uzytkownika
wawa - 2016-02-12 10:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja myślę, że potrzebny jest pozew zbiorowy przeciwko ovb jak patrzy się na wszystkie fora o o ovb. Tylko i wyłącznie pozew zbiorowy skończy tą kpinę , która trwa przez wiele lat

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert