Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-12-19 11:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ulubiony stud - 2014-09-02 13:15:39]:
zaświadczenia o niekaralnosci wymaga Państwo (KNF) aby własnie nie było oszustów w naszej firmie , oszustem jest ten co boi sie ze takiego zaswiadczenia nie dostanie bo ma cos na sumieniu a chce pracowac w firmie która ponad 40 lat doradza w tej dziedzinie i to w całej europie , wiec to jest Wielka Korporacja Finansowa a nie jakis AmberGold :-)
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-01-04 20:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zuza - 2014-09-02 00:36:00]:
W branży finansowej zawsze wymagane jest zaświadczenie o niekaralności. Czy to OVB czy PIF czy PZU. Potencjalny pracownik jest agentem, doradzcą klienta ( jak zwał tak zwał) i ma zajmować się kwestią finansową swoich potencjalnych klientów - to raczej logiczne , że firma , którą ma reprezentować wymaga takiego zaświadczenia. No helloooo... chciałabyś , żeby Twoimi pieniędzmi zajmował się np [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ja nie!
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-01-07 21:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, byłam dziś na rozmowie rekrutacyjnej w Warszawie w firmie OVB. Dzień wcześniej zadzwonił do mnie ich rekruter i zaprosił mnie na rozmowę na stanowisko pracownika biurowego plus rekrutera . Na miejscu okazało się,że to sciema i mam dla nich latać po Warszawie i sprzedawac ludziom ubezpieczenia. To oszuści. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
omijaczdalekaOVB - 2015-01-15 14:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OVB zajmuje się wciskaniem naiwnym lokat i ubezpieczeń. Najpierw opowiada Ci o tym ktoś z rodziny lub ze znajomych, później przyjeżdża z ważnym dyrektorem. Jak się okazuje "dyrektor" nie zna za bardzo słownictwa z zakresu ekonomii. Zaczyna opowiadać, pokazywać wykresy, ukrywa część faktów dotyczących tych lokat, i po 15 minutach pyta czy podpisujemy umowę. Oczywiście wciska dość mało opłacalną lokatę z firmy z której ma najlepszą prowizję. Kiedy mówię gościowi że muszę się zastanowić wychodzi obrażony.
zdjecie uzytkownika
as - 2015-01-26 07:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-11-06 15:50:45]:
Dziękuję za opinie właśnie mi pomogła w podjęciu decyzj.
zdjecie uzytkownika
PARANOJA - 2015-01-30 21:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HHAHA przecież to śmiech na sali, wszystko w tej firmie jest takie żałosne, ludzie przechodzilam przez to samo, a więc: tzw ''szkoleniowcy'' to oczywiście niedouki, studenciaki którzy zostali poddani praniu mózgu, ale niestety ludzie się naiwni. (PAN ADAMO I ''MAŁA'' JEST IDEALNYM PRZYKŁADEM) ze dorobią się kokosów, milionów, nie wiem czego tam jeszcze, ale gadka ta sama :) owszem może wpadnie parę groszy dzięki oszustwie, wplątaniu rodziny i przyjaciół w totalne dno, które oferują. Dotąd się sobie dziwię ze byłam na tyle głupia żeby uczestniczyć w tym cyrku. Ludzie, abyście mieli na tyle SAMOZAPARCIA żeby trzymać się od takich firm z daleka! MIELIZNA INTELEKTUALNA I DNO SPOŁECZNE!
zdjecie uzytkownika
pau - 2015-02-05 00:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Właśnie przez takie opinie, ludzie myślą, że to jest niewiadomo jaka firma.
OVB jest na rynku 45 lat, w Polsce już prawie 25. Gdyby wszystko to co wypisują tutaj osoby, którym się nie udało bo:

1) nie chciało im się pracować
2) poprostu się do tego nie nadają
3) wolą sprzedawać ciuchy czy tam buty po galeriach na fantastycznej umowie o pracę, która nie gwarantuje dzisiaj ani godziwej emerytury ani "bezpieczeństwa", no chyba że dla kogoś 1200zł na rękę co miesiąc jest bezpieczne zamiast za pomocą swojego wysiłku 2500-5000zł/mc

Gdyby to wszystko było prawdą to firma nie miałaby racji bytu, a jednak kondycyjnie nie narzeka ani sam holding, ani pracownicy, którzy jednak w tej firmie zarabiają :-)
Praca w OVB polega na Doradztwie Finansowym. Oczywistym faktem jest, że Doradztwo w tym sektorze będzie związane ze sprzedażą produktów.
Do użytkownika nade mną - w OVB nie sprzdaje się polis, polisy sprzedają banki.
Doradztwo Finansowe w OVB Allfinanz jak sama nazwa wskazuje to kompleksowy dobór produktów pod kątem klienta tak, aby zabezpieczyć jego kapitał, zdrowie oraz przyszłość.
W ofercie OVB znajdziesz produkty największych na świecie towarzystw ubezpieczeniowych, firm z rynku finansowego oraz bankowego.
Rola doradcy nie polega na "bieganiu" po mieście i "wciskaniu" produktów inwestycyjnych. Zadaniem osoby w OVB jest przede wszystkim kompleksowa obsługa klienta w zakresie jego finansów i produktów ubezpieczeniowych. Jeśli ktoś uważa, że ubezpieczać się nie warto to z tych produktów poprostu nie korzysta (Polak mądry po szkodzie). Jako gracz OVB, masz dostęp do całej masy produktów i informacji, które przydadzą się nawet Tobie. Ile ludzi w Polsce korzysta z ulg podatkowych? Ile ludzi redukuje koszty związane z obsługą kredytu hipotecznego? Ile ludzi się ubezpiecza? - no właśnie.
Zarobki oczywiście są prowizyjne. W Polsce jak ktoś słyszy o prowizjach to odrazu ucieka, a jest to normalna forma wynagrodzenia ADEKWATNEGO do własnego wkładu.
Ludzie nauczcie się, że jeśli chcecie zarabiać to musicie coś potrafić!
Każdy z Was chciałby dostawać 2000-2500zł na rękę za pierdzenie w stołek i zero wysiłku, ale świat nie jest tak stworzony. Żeby mieć trzeba zapierniczać!
Nie ważne czy będzie to OVB, pośrednictwo mieszkaniowe czy kredytowe - tam wszędzie są prowizje! Szkolenia, wyjazdy będą za darmo, ale nie dla osób które nic nie robią, a dla osób które mają jakiś wynik - to chyba oczywiste?

Jeśli interesują Was dokładne kwoty to nie da się tego wprost powiedzieć ponieważ każdy pracuje na siebie. Są oczywiście osoby, które zarabiają grubo ponad 10000zł czy 20000zł/mc ale tylko i wyłącznie poprzez swoją ciężką pracę! Osoba, która zaczyna, w pierwszych miesiącach JEŚLI PRACUJE I CHCE SIĘ UCZYĆ może spokojnie zarobić 2000-2500zł. Wystarczy załapać szkolenia, produkty i można je klientom proponować.
Nie wciskać. Jeśli nie czujesz sie na siłach by proponować ludziom produkty oszczędnościowe, ubezpieczeniowe, zdrowotne lub majątkowe to nie masz czego tutaj szukać, to nie jest dla Ciebie i tyle. Są osoby, które są dumne z tego co robią, za co otrzymują wynagrodzenie i z szacunku dla nich i ich klientów, którzy z produktów korzystają i są w z nich zadowoleni.

Praca polega na sprzedaży samodzielnej lub nie. To nie jest zajęcie dla leniów, którym się nic nie chce i oczekują "bezpiecznego" etatu za 1500zł, gdzie ich głównym zadaniem będzie obsługa drukarki.

P.S co do pracy biurowej - każdy inaczej ją postrzega, zdecydowana większość obowiązków odbywa się w biurach, więc nie rozumiem oburzenia ludzi. Jeśli ktoś przyszedł kserować dokumenty lub przeglądać fejsa w ramach swoich obowiązków to nic dziwnego..
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2015-02-11 12:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś był już na rozmowie kwalifikacyjnej na Rekrutera?
zdjecie uzytkownika
zdziwiona - 2015-02-11 20:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2015-02-11 12:34:10]:
ciekawski...Ja byłam i po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia, bowiem jest tak jak niektórzy pisali.. ogłoszenie na rekrutera a praca wiąże się z byciem agentem ubezpieczeniowym OVB..
zdjecie uzytkownika
baobab - 2015-02-17 19:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monia - 2014-11-04 16:12:14]:
firma OVB z Poznania uwaga uszuści nie dajcie sie nabrać
zdjecie uzytkownika
ciao - 2015-02-27 15:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [baobab - 2015-02-17 19:44:22]:
zgadzam się z jednym z powyższych postów od @pau. Mianowicie OVB Allfinans jest firmą obecną na rynku już od wielu , wielu lat, toteż ciężko jest uwierzyć w to co pisze chociażby @baobab, zwłaszcza , że nie popiera swoich zarzutów zupełnie ale to zupełnie żadnymi argumetami. Możesz podać jakieś szczegóły?
zdjecie uzytkownika
Nick - 2015-03-04 11:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma OVB nie szuka pracowników, oni w ten sposób pozyskują klientów a przy okazji wyławiają osoby które potrafią sprzedać produkty finansowe komuś innemu niż swojej rodzinie.To takie proste. Inaczej brzmi "kup nasz produkt" a inaczej "zarabiaj na naszym produkcie".Jeżeli sprzedasz choć tylko jeden produkt ( samemu sobie ) = firma osiągnęła już swój główny cel. Wcale się nie obrażą jeżeli to będzie twoja jedyna sprzedaż, ponieważ nakłady jakie ponoszą na "wyszkolenie" jednego... nie znajduję właściwego słowa, AGENTA niech będzie, są żadne w stosunku do kosztu jakiejkolwiek reklamy. A po za tym co mogliby reklamować? Jaki produkt? OVB jest tylko pośrednikiem. Czyż nagle instytucje finansowe zaczęły ukrywać swoje oferty przed potencjalnymi klientami? Jak ludzie nie mający żadnego doświadczenia na rynku finansowym mogą być doradcami. OVB to tylko forma sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
edi - 2015-03-12 13:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jeśli chcecie sobie zaoszczędzić nerwów to lepiej dajcie sobie spokój od samego początku. Osoby które tam pracują dbają tylko o swój interes, nawet ludźmi nie potrafią zarządzać. Jednym słowem - żenada. Dziwię się, że taka firma w ogóle jeszcze istnieje...
zdjecie uzytkownika
Nieuk - 2015-03-12 21:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co jakiś czas wchodzę na takie forum i z roku na rok coraz bardziej mnie zastanawia czy ludzie bardziej z zazdrości czy może braku wiedzy piszą takie sądy... ja pracuje w OVB od 2 lat i uważam, że to Banki w których wcześniej pracowałem bardziej mnie wykorzystywały (o zarobkach już nie mówiąc).
Nawet się już nie obrażam jak czytam, że wszyscy pracownicy OVB to nieuki, którzy nie umieją napisać słowa ekonomia. Sam ukończyłem matematykę finansową i powiem Wam, że w Bankach ani jednego dnia nie sprzydała mi się wiedza ze studiów. Różnica jest taka, że w Banku musisz oferować 4-5 produktów Banku a w OVB masz ich duuuuużo więcej i można lepiej dopasować do oczekiwań klienta.
Prawdą jest, że dużo osób przychodzi myśląc że za nic zarobią od razu 10.000... no tak się nie da chyba w żadnej pracy. Co do poziomu wiedzy pracowników OVB nie odbiegają od wiedzy pracowników Banków (nie mówię o pracownikach, którzy mają staż krótszy niż 1 rok bo oni wiadomo mają jeszcze dużo nauki przed sobą).Jeszcze jedno słowo co do piramidy finansowej, nie rozumiem dlaczego w każdej innej firmie to normalne że przełożony dostaje extra premię jak jego podwładni mają duże obroty a w OVB już tak być nie może bo to piramida?? Odkąd pracuję zaproponowałem współpracę może 50-60 osobom z czego 6 pracuje do dzisiaj i są mi wdzięczni, że ich "wciągnąłem". Oczywiście dostaję premie od ich sprzedaży i co w tym dziwnego?? Każdy buduje zespół na swój rachunek, nikt nikogo nie zmusza nie ma żadnych składek członkowskich, czy tego typu rzeczy bo też takie opinie czytałem. Zakończę tylko tym, że to człowiek sam swoim nazwiskiem kreuje swoją działalność i relacje z klientami, a OVB tylko ułatwia zadanie. Dlatego rozumiem, że dużo osób jest zniesmaczonych na początku jeśli słyszą, że mają coś zrobić na własną rękę a w Banku mają wszystko podane na tacy. Uważam, że jeśli się chce i mocno zaangażuje to w kilka lat można naprawdę osiągnąć super wyniki.
zdjecie uzytkownika
NN - 2015-03-26 12:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-11-06 15:50:45]:
Funduszy emerytalnych nie ma już dawno , chodzi o zapisywanie , WIĘC PAN SŁAWEK KŁAMIE I WODĘ LEJE , jak każdy kto zazdrości że ktoś zarabia a ON nie , zabierz się do roboty chłopie a nie pitolisz na wszystkich , każda firma to piramida , zasuwasz na jakiegoś kierownika czy dyrektora , nie słyszałem o jakieś firmie czy zakładzie pracy gdzie to pracownik siedzi a dyrektor zasuwa na niego , :-) śmiechu warte i jeszcze piszesz że stanowisko dyrektora to 3 miesiące się robi to CZEMU NIM NIE JESTEŚ !!!!

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
igors - 2015-03-27 16:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli pracują Państwo, bądź pracowali w OVB, mam propozycję dodatkowego zarobku. Wszystkich agentów zapraszam do kontaktu: i.suchodolski@kancelaria-lex.org
zdjecie uzytkownika
Jus3 - 2015-03-29 23:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Właśnie rozpoczęłam pracę w tej firmie. Dopiero początek, szkolenia, niedługo przede mną pierwsza analiza. Trochę się obawiam, czy nie będę później żałować. Czy opłaca się pracować w tej firmie? Szczerze... Czekam na odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Mateusz Szala - 2015-03-30 19:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
chciałbym nakreślić na samym początku, że ovb jest przedsiębiorstwem dla przedsiębiorców, osób kreatywnych i zdeterminowanych, takich - którzy mają zamiar coś zmienić. Odnośnie zarobków nie będę nic mówił, bo są naprawdę ogromne, w stosunku do konkurencji na rynku. Skupmy się więc na analizach i "naciąganiu".
Po pierwsze, analiza to nic innego, jak badanie (analogia do wizyty u lekarza). Na badaniu wychodzi, co trapi finanse naszego klienta (pacjenta). Gdy już rozmawiamy i badamy pacjenta, wyciągamy pewne wnioski - na analizie nie podpisujemy umów, więc jest to tylko etykietka informacji o kliencie. Po 2-3 dniach znajdujemy lek, wtedy kontaktujemy się z klientem i mu wypisujemy receptę (jeśli nie jest na coś uczulony). A na końcu jest kontrola, czyli serwis. Doglądamy czy klient jest wyleczony, czy też nie.
Prościej tego się nie da wytłumaczyć.
Odnośnie "naciągania", to nikt nikomu nic na siłę nie wciska, nie zmusza. Jest gra argumentów - jako ludzie, którzy mają trochę obycia w finansach, wiemy, że Polska zmierza tam, gdzie nie powinna - w przyszłości nie będzie godziwych emerytur, aby się leczyć, trzeba będzie stać w kolejkach - albo płacić. My staramy się otworzyć oczy na te sprawy, że albo dzisiaj zacznę gromadzić kapitał, albo jutro (czy tam za 10-15 lat) będę miał problem, ale nie do siebie, tylko do innych, że ja nie mam na... Temu właśnie służy doradca OVB - mówimy sobie szczerze, nie gromadzisz kapitału, to na starość musisz sobie radzić z państwowych emerytur. A jak już chcesz gromadzić kapitał, to skorzystaj z doradcy, który jest w stanie sprawować pieczę nad inwestycją.
To tyle jeśli chodzi o OVB. W razie pytań, proszę o kontakt na nr. telefonu: 790-433-338.
Pozdrawiam,
Szala Mateusz.
zdjecie uzytkownika
Zcarg - 2015-04-06 22:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie mateuszu wiemy że jest pan dyrem okręgu na przyszłość radzę zmienić login na
niewwtajemniczony aby pożeracze chleba byli nie świadomi i myśleli ,że jest pan
użydkownikiem standardowym :)
niema to jak czerwone ferrari mC
zdjecie uzytkownika
pracowałem prawie rok - 2015-04-11 19:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie to oszuści każą wam sprzedawca ze czy które nie przynoszą dochodów a tylkozarobki dla och dając wam ocalały,. Nie sprzedawanie tego nikomu znajomemu bo po czasie się kampanie ze to ściska. A te analizy są z palca wyssane wydrukowane dla reklamę. Uciekajcie póki możecie.
zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2015-04-13 14:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, przeczytaj zanim podejmiesz prace!!! Moja praca w ovb zaczela sie dwa lata temu, nie trwala dlugo poniewaz odrazu zrozumialam o co w tym wszystkim chodzi i ze to zwykle nieludzkie wykorzystywanie ludzi by podpisali umowe, z ktorej przedstawiciel/nic innego jak agent mial pieniadze, za taka umowe 100 zl, za taka 150, a za inna 300 zl, w zaleznosci od tego na jakie warunki zdecyduje sie klient. O tej pracy dowiedzialam sie w PRZEDZIWNY sposob - podkreslam PRZEDZIWNY!!! Mianowicie zadzwonila do mnie pracownica tej firmy. Ale skad miala moj numer, bo nigdzie cv nie aplikowalam?! Otoz skontaktowala sie z moim bylym partnerem, ktoremu kiedys przedstawiala polisy emerytalne itd, zadzwonila do niego zapytala czy jest zainteresowany praca, odpowiedzial, ze nie wiec zapytala czy moze numer do mnie... Coz za sprytne szukanie pracownikow, haha. Teraz sie z tego smieje, ze bylam tak naiwna i dalam sie wciagnac w te cale 'pranie mozgu'. Wiec rozmowa - gdzie w ogole nikt nie pytal o kompetencje - ktorych po prostu nie mialam. Zaczelam szkolenia. Jakze uroczyste z cala sterta dyrektow na czele. Nikt nie powiedzial na poczatku oczywiscie co bedziemy robic wiec brnelam w to dalej. Praca zaczela sie od tego, ze musialam podac wszystkie numery do rodziny i znajomych i z nimi umawiac sie na spotkania, oferowac im polisy i umowy, ktorych nawet nie chcieli. Pare osob podpisalo takie umowy... I tego zaluje najbardziej! Ze wciagnelam w to ludzi mi bliskich. Oczywiscie zarobki byly, ale rzedu 500-600 zl. Istne klamstwo i pranie mozgu. Wole etat i 2500 zl niz ponizanie sie i wstyd jaki towarzyszyl mi przy wciskaniu 'kitu'. TEJ PRACY NIE POLECE NIGDY W ZYCIU NIKOMU!!!!!
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-04-13 14:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomnialam o najwazniejszym. Mianowicie zdaje sie test by moc pracowac. Ponoc ogolnopolski test na aka 'dorade finansowego' gdzie znasz odpowiedz na wszystkie pytania, bo wczesniej dostajesz je od kierownictwa, ktore masz po prostu na sciagach i jawnie z nich na egzaminach korzystasz - wiec sami sobie odpowiedzcie? Co to za 'DORADCY FINANSOWI' i co to za 'KOMPETENTNA FIRMA' - smiech na sali i zwykle pranie mozgu, w ktore absolutnie nie dajcie sie wciagnac. Pozdrawiam i zycze rozsadku!!!
zdjecie uzytkownika
Leehu - 2015-04-16 11:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
Jestem pracownikiem OVB. W pracy duży nacisk kładę na uczciwość i profesjonalizm. Nie obiecuje złotych gór. To co w tej pracy lubię to realna możliwość wytyczania swojej ścieżki zawodowej. Można awansować według wyznaczonych reguł. Kiedy zaczynałem pracę w OVB byłem na ciepłej posadzie jako kierownik (zarabiałem aż całe 2500zł brutto )musiałem kierować ludźmi, którzy ani myśleli, żeby mnie posłuchać. Wspinałem się po tej drabinie 5 lat. Nie dorobiłem się awansu a w ciągu 5 lat dostałem podwyżkę 200zł brutto. Szef ciągle tłumaczył, że firma kiepsko idzie i że nie ma na podwyżki, co można było łatwo sprawdzić na FB ( szczególnie jego 6 tygodniowy urlop z rodziną w Turcji ). W jednym miał racje. Kiedyś powiedział mi żebym założył własną firmę i że wtedy przekonam się jak ciężko jest prowadzić własną działalność. Było pracownico. OVB składa się z kilku tysiący ludzi. Jedni z dużą wiedzą inni z trochę mniejszą. Zapewniam Cię jednak, że zakładając własną działalność też musisz dużo się uczyć. Być może w danych fachu jesteś najlepsza ale oprócz tego dochodzi: księgowość, kontakty z klientami, ubezpieczenia, reklamację itd. i tu możesz być kompletnym zerem i będziesz musiała się uczyć od podstaw.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na początku zaproszono mnie do biura, gdzie czekałem z innymi kandydatami, gdy przyszła moja pora, wypełniłem kwestionariusz osobowy i omówiłem z szefową moje CV. Moja kandydatura przebiegła pomyślnie i zostałem zaproszony na szkolenie. Po szkoleniu miałem zdecydować, czy chcę pracować, czy nie. Więc nie zastanawiałem się długo i podpisałem. To był mój jeden z najlepszych wyborów, jakie podjąłem.
Pozdrawiam!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
leehu - 2015-04-16 11:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Było pracownico. Skoro uważasz, że pracownicy OVB są mało kompetentni to proponuje taki mały teścik. Zadzwoń do jakieś ubezpieczalni i zadaj pytanie " czy auto na tymczasowych niemieckich tablicach przejazdowych można ubezpieczyć w Polsce" zapewniam Cię, że będą przełączać po paru "departamentach" i być może ktoś fachowo Ci odpowie.
zdjecie uzytkownika
Leehu - 2015-04-16 12:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Taka mała refleksja. Sprzedaż ubezpieczeń w Polsce jest trudne. Polacy to taki naród (tzw. wielepy ). Wielu klientów ma fachową wiedzę w każdej dziedzinie. Od pieczenia chleba po loty w kosmos. Każdy z nich ma najlepsze ubezpieczenie grupowe bo przecież o jakości ubezpieczenia grupowego świadczy stawka za urodzenie dziecka - oznajmił Pan Zbigniew lat 46. Zadałem pytanie: ile tych dzieci jeszcze planuje mieć? Odpowiedź oczywista, że już jest za stary na przebieranie pieluch.

Następny przykład. Pani Renata w 8 miesiącu ciąży. Potrzebowałabym ubezpieczenie grupowe z wysoką stawką za urodzenie dziecka. Jakie jest rozczarowanie kiedy informuję, że okres karencji to 6 miesięcy i nic z tego nie będzie, no chyba, że jest ciężarną słonicą . Jak nazwać taką kobietę? oszustką, naciągaczką?

Kolejny przykład?! Panie a w tym OC można szyby ubezpieczyć? Bo 2 dni temu mi pękła szyba i trzeba by to z ubezpieczenia wypłacić.

Wielu agentów OVB (szczególnie młodych) ulega presji i potem powstają różne rozczarowania.

Temat polis emerytalnych. Wielu twierdzi, że wolą sami odkładać w skarpecie. Jednak gdy się im zaproponuje taką polisę to najchętniej by chcieli polisę z gwarantowaną stopą zwrotu najlepiej +100% w ciągu 5 lat. Na pytanie jakie oprocentowanie ma Pan aktualnie na swoim koncie to odpowiedź brzmi " nie interesowałem się tym " często bywa 0,75% do 2%. Na pytanie czy ma Pan już jakieś środki na emeryturę odłożone na koncie? Odpowiedź " miałem ale ostatnio remont dachu musiałem zrobić...." Oczywiście to jest tylko wierzchołek góry lodowej. Głupota niektórych ludzi przeraża mnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
Zadaj pytanie