brak logo

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wrocław

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Umcy umcy 2016-09-17 13:51
Podobno ostatnio mają też duże problemy w kwestii prawnej! Polecam zobaczyć

( usunięte przez administratora )
5
nickname 2016-09-20 18:20
Może zatem ogólnie jest ok a tylko w dyrekcjach Państwa Z. wieje lipą. Tak czy inaczej nalezy unikać!
1
zzer 2016-09-20 21:49
podaj proszę jeszcze raz stronę na yutube
Tchórze działaja u administratora i kasuja stronę
Sga 2016-09-21 12:42
Możesz do mnie napisać na maila ? Bardzo ciekawe to nie jestem od mich ale przeciw nim dzieki aga
PiS 2016-09-24 09:30
Ciekawi mnie tylko skąd wy naciagacze macie czas na wpisy w tym serwisie. Przecież jasno jest powiedziane na rozmowie kwalifikacyjnej pierwsze dwa lata jest przeje.... A potem to już z górki. Frajerzy namówić to możecie kogoś na swoim poziomie a teraz lizać du....
1
aacc 2016-09-27 08:13
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.
(usunięte przez administratora)
ala 2016-10-03 21:49
Podaj dane 10 znajomych, żeby podpisać umowę. Tak doradcy zdobywają klientów
Arkadiusz Przybysz
 
09.04.2015 14:20
A A A

Polisa (Fot. Marcin Onufryjuk / Agencja Gazeta)
Dzwoni do ciebie znajomy, proponując "ciekawe spotkanie z branży finansowej"? Być może na spotkaniu zaproponują ci skomplikowany i ryzykowny produkt finansowy, a w zamian poproszą o... dane kolejnych 10 osób.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
Historia zaczęła się, gdy odezwał się do mnie dawno niewidziany kolega z podstawówki. Napisał do mnie: "Byłem ostatnio na ciekawym spotkaniu, które prowadzi mój znajomy, na którym przedstawiono mi sposoby oszczędzania, korzyści z ubezpieczeń, oszczędzanie na emeryturę czy finansowanie różnych inwestycji. Myślę, że warto się spotkać i posłuchać".

Poprosił mnie również o podanie aktualnego numeru telefonu. Numer zostawiłem i po jakimś czasie oddzwonił do mnie jeden z pracowników firmy OVB, proponując spotkanie.

Poszedłem, ale nie dowiedziałem się właściwie niczego konkretnego. Za to konsultant firmy pytał mnie o zarobki, oszczędności i produkty finansowe, z których korzystam. Firmę, w której pracował, określał jako firmę doradztwa finansowego, która nie posiada własnych produktów i dzięki temu może lepiej dopasowywać oferty do swoich klientów. Później dostałem zaproszenie na kolejną rozmowę za kilka dni.

- Jedna rzecz mnie jednak zastanowiła - dodaje Mateusz, który również skorzystał z usług firmy - konsultant prosił, bym na to spotkanie przygotował listę dziesięciu osób, którym byłbym gotowy polecić usługi tej firmy.

Na kolejnym spotkaniu dostałem kilkustronicową broszurkę zatytułowaną "Osobisty koncept sukcesu", która opisywała produkt, który przygotowała dla mnie firma.

Okazało się, że "koncept" nie jest aż taki osobisty, lecz raczej uniwersalny. W pierwszej rozmowie podałem się za freelancera o sporych, acz nieregularnych dochodach. Na podstawie tych informacji firma przygotowała dla mnie ofertę indywidualnego ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Taką samą ofertę dostał Mateusz, choć, jak mówi, podczas pierwszej rozmowy twierdził, że nie ma właściwie żadnych dochodów. Różniła nas jedynie wysokość miesięcznej składki.

Do broszury dołączono specjalny formularz, na którym po podpisaniu umowy miały się znaleźć dane dziesięciorga naszych znajomych.


Czytasz na smartfonie? Plik znajdziesz pod tym linkiem

Mateusz dodaje, że spotkanie odbyło się w jednej z warszawskich kawiarni, a pracownicy firmy nalegali na jak najszybsze podpisanie umowy i przekazanie im danych jego znajomych, które nazywali swoim jedynym honorarium.

Dlaczego firma chce, byśmy podawali jej telefony? To efekt prowizyjnego systemu wypłat - pracownicy opłacani są tylko za podpisane polisy. Większa liczba osób, z którymi porozmawiają, oznacza większą szansę na znalezienie klienta. Poza tym, jeśli ktoś powoła się na wspólnego znajomego, łatwiej będzie pozytywnie nastawić nowego klienta do oferty.

Z nieoficjalnych rozmów z byłymi pracownikami firmy wynika, że powinni je oni przedstawiać klientom jako dodatkowy plus oferty - skoro mają dobrą ofertę, to powinni podzielić się nią z jak największą liczbą osób, a nie zostawiać tylko dla siebie. Co więcej, jeśli klient nie chce przekazać tych danych, powinni oni zagrozić, że w takim wypadku podpisanie umowy nie będzie możliwe.

GIODO: To sprzeczne z dobrym obyczajem

Ustawa o ochronie danych osobowych jednoznacznie nie zabrania takiego pozyskiwania danych. Jednocześnie jeśli dzwoni do nas ktoś, kto powołuje się na kontakty z naszymi znajomymi, mamy prawo sprzeciwić się dalszemu przetwarzaniu naszych danych i zażądać, by zaprzestano dzwonienia na nasz numer.

- Przekazywanie do firmy marketingowej czyjegoś numeru telefonu bez zgody właściciela można traktować jako sprzeczne z dobrym obyczajem - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, dyrektor zespołu rzecznika prasowego GIODO. - Bowiem osoba, która przekazuje czyjś numer telefonu innej osobie lub podmiotowi, powinna posiadać zgodę tej osoby na takie działanie. Nie można także uznać, aby firmy, które zachęcają ludzi do podawania numerów telefonów innych osób bez ich zgody, postępowały uczciwie. Zatem jeśli firma marketingowa pozyskuje numery telefonów nie bezpośrednio od osób, których one dotyczą, to powinna ona na wstępie poinformować osoby, z którymi się kontaktuje, o podstawowych prawach m.in. do dostępu do danych i prawie ich poprawiania, a także o prawie żądania zaprzestania przetwarzania danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.

Artur Kijonka, prezes zarządu OVB, wygląda na zaskoczonego informacjami o sposobie zdobywania klientów przez konsultantów firmy. Twierdzi,
6
gnom 2016-10-09 08:38
NIE trzeba ŻADNYCH kompetencji! musisz tylko wytrwale wciskać ludziom oferty których nie potrzebują! Oszukując ich na temat warunków! im więcej nakłąmiesz tym lepsze wyniki będizesz miał! Te debile nic nie wiedza na temat inwestowania ! Żadnej wiedzy merytorycznej w tym temacie! Są tak głupi że mają nawet problemy z poprawnym wypełnianiem wniosków! A najgorzej jest w biurze na Solskiego we Wrocławiu! MATOLY! no ale co sie dziwić przy takim dyrektorze!
5
KOD 2016-10-09 16:22
OVB to kapitalna możliwość rozwoju, prowadzenie własnego biznesu bez wielkiego wkładu finansowego niestety większość osób tego kompletnie nie rozumie. W tym biznesie trzeba czasu i wytrwałości wiele osób niestety chciałoby efektów od razu. Niestety tak to nie działa, ponieważ dobry przedstawiciel OVB to doradca, telemarketer, manager i przedsiebiorca w jednej osobie. Tak przedsiębiorca bo OVB to nie praca na etacie, nie ma co nawet porównywac z etatem. Zarabiasz tyle ile jesteś wart, bez górnego pułapu. Masz możliwośc prowadzenia grupy i uzyskiwania z niej dochodów oraz innych dochodów pasywnych, ale do tego potrzebny jest po prostu czas. TO nie jest praca tu i teraz, to jest biznes długofalowy. Prowadząc standardową działalność musisz ponosić koszta biura, płacić zusy pracownikom i inne koszta w OVB jedyny koszt to po prostu czas poświęcony czas który i tak upłynie bez względu co będziesz w życiu robić, nic więcej więc nic nie ryzykujesz. Pamietajcie że OVB to jedna firma, ale każde biuro działa inaczej w związku z tym, są biura jak w każdej formie które działają w super atmosferze z pełnymi profesjonalizmu managerami, ale są i biura w których pracują ludzie którym do zawodu doradcy czy managera dużo jeszcze brakuje. W związku z tym jeśli nie spróbujesz to nigdy nie przekonasz się czy było warto. Spróbować tzn dać sobie czas, odbyć przynajmniej 10 spotkań, a nie wydawać opinie po pierwszym czy drugim potknięciu , które zdaża się nawet najlepszym. Jesli robisz coś poprawnie wtedy zawsze zadziała statystyka a wiec i przyjdą pozytywne rezultaty. Oczywistym jest fakt że z racji iż w tym zawodzie sprawdzają się nieliczni, na tego typu portalach wiekszość wpisów to będą negatywy pozdrawiam
8
ubezpieczenia w ovb za 500 2016-10-10 15:43
OVB - praca i system działania - Forum - Bankier.pl
www.bankier.pl/forum/temat_ovb-praca-i-system-dzialania,6543576.html
21.12.2008 - Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam ...
OVB plus 500 plus - YouTube
Film dla zapytania ovb i 500+▶ 5:09
https://www.youtube.com/watch?v=gc2CW_NgWp0
28.04.2016 - Przesłany przez: Telewizja Opolskie
OVB plus 500 plus. Telewizja Opolskie ... Up Next. Plus500 Review 2015 - DON'T Sign Up Until ...
Opinie i komentarze o pracy w OVB Allfinanz Polska Spółka ...
najgorszapraca.pl/opinie/ovb_allfinanz_polska_spolka...z_oo.../102799?...
Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu ...
Doradca Finansowy OVB Allfinanz. - forum MLM - GoldenLine.pl
www.goldenline.pl/grupy/Przedsiebiorcy.../doradca-finansowy-ovb-allfinanz,10318/
10.01.2007 - pracowałem w OVB w Niemczech... strata czasu i pieniędzy, .... grupe jest bardzo szybki (kiedyś wystarczyły umowy na łączna składkę 500 zł, ...
OVB wycofuje ulotki z logo 500+ | SILESIA TV
silesiatv.pl/?p=3573
OVB wycofuje ulotki z logo 500+ ... Share : OVB wycofuje ulotki z logo 500+ - Facebook · OVB wycofuje ulotki z logo 500+ - Twitter · OVB wycofuje ulotki z logo ...
1
aaaaaala 2016-10-10 19:35
ale jesteś idiotą z ovb mniej niż zero

tam wszystko leci do prokuratury
1
gggr 2016-10-10 19:46
może wszędzie i atmosfera dobra......tylko LD Państwa Z. mających biuro na solskiego nie potrafi mieć dobrej atmosferty! straszny wyzysk tam ponoć jest i pomiatanie ludźmi. Ale tak to się kończy jak nieodpowiedni ludzie biorą się za biznes.
kod 2016-10-11 15:45
Widze że ktoś wysyła artykuł z Bankier pl. Warto spojrzeć na datę artykułu który jest z 2008 roku. OVB dzisiaj to wiele firm i produktów w tym majątkowym. Generali, Hestia, SIgnal-Iduna, Compensa, AXA, Mtu, metlife, ALLIANZ, Uniqa, Gothaer, jest też kilka Banków. Jezeli chodzi o artykuł 500+, kompletnie nie rozumiem co w tym złego? Co z tego że ktoś zamieścił ulotki? Co w tym złego że firma w taki sposób chce trafić do nowych klientów? CO w tym złego że chce przy okazji zaproponować jakiś produkt? Która firma działa dzisiaj charytatywnie? Wracając do wątku współpracujących towarzystw, to czy takie firmy współpracowałyby z oszustami? Firma istnieje o 46 lat w Europie w 14 państwach! Czy taką firmę można nazwac oszustami? W każdej firmie pracują tylko ludzie,i jak wszedzie zdarzaja się czarne owce ale nie generalizujcie. Wiecie kiedy jest najwieksza sprzedaż? na serwisach wtedy gdy odwiedza się klientów! Jeśli ktoś coś wcisnął to niech się boi, ale jeżeli był fair w stosunku do klienta to z klientem można naprawdę mieć dobry kontakt na lata.
1
zzzz road 2016-10-12 07:24
dokłdnie tak! Każdy z akwizytorów tej firmy dostaje w bonusie olbrzymie STORNO :)
spreawiedliwość 2016-10-12 09:00
Taki jeden z Dyrektorów z Wrocławia ale równiez wielu jego kumpli po działalności przestepczej z tego terenu, jego przytupas , nie bywali u klientów , a rozdawali wnioski podpisane przez siebie bo setki osób nie mniało uprawnień i z tego tytułu czerpali korzyści . , a jego przyjacciel od lotów helikopterem wszystko wiedział i to tolerował
Wszystko można sprawdzić i będzie sprawdzone przez dochodzenie .
Z tego cieszył się zainteresowany bo chciał wygrać z tatusiem , cieszył sie guru bo świeża lewa produkcja pokrywała storno i uruchamiała kolejna transzę z towarzystw , można było jechać z zonką za sponsorowane wyjazdy do ciepłych krajów , cieszyła się niania innego bo miała sponsorowany wyjazd tez tam gdzie jestciepło
Dlatego trzeba byc baranem patrz wyżej wpis aby takie jaja wypisywać
1
blah 2016-10-12 09:28
oni mają tka wyprane mózgi przez pana "dyrektora" od uzywanego psującego sie Porsie że nie ogarna tego ;) będą jak kaczki kwenkać jedno i to samo :) szkoda strzepić ryja na przydupasów :)
1
quaq quaq 2016-10-13 10:05
to chyba nie na solskiego we Wrocławiu bo tam jest mega dramat i marazm........wszyscy uciekają z tego oddziału podobno
1
Georgia 2016-10-15 01:55
Dokładnie bogactwo i przepych. Taka sobie piramida finansowa oj Kaczyński się za was weźmie....
1
rolce 2016-10-15 11:33
chyba raczej fata morgana! bo większość tych łosi jedzie na kredytach i leasingach na które ich nie stać :) tylko po to zeby wyglądać na zarobasów! a prawda taka że to dziady w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wielu nie opłaca zusu i zalega z podatkami - no bo pan kerownik musi nowy gajerek kupić :) DNO:)
2
gnom 2016-10-15 11:47
Tak! ty będziesz robił socjal jakiemuś pseudo menago jak każe ci płacic za korzystanie z biura! bo każdy musi płacić żeby używać biura tych wielkich panów LD! :)
1
jonasz 2016-10-18 21:44
ale jesteś durniem z ovb az smierdzi na odległośc twoje wapno, już tak nisko są oceniane wasze mozliwości , że sprzedajcie polisy za 500+ jak już to robiliściue w opolskim
1
Nick 2016-10-27 21:29
A cóż to stało się że klakierzy z ovb milczą? dawno nie pisaliście pod pseudonimami że szukają u was pana boga, albo jakiegoś pseudo dyrektora od brania w doope? i że socjale macie itp bando cweli i kłamców ;)
2
Nick 2016-10-30 09:38
to doopoliz jakiegoś pseudo LD od brania w rowa! nie ma sie co dziwic bo wiadomo ze żeby tam być i awansowac trzeba nos i jezyk w rowie zakompleksionego dyrektorka trzymac ;)
1
doradca 2016-11-03 23:04
Masakra, jakie pierdoły wypisujesz. Ja faktycznie pracuję dla OVB, ale nie tylko, bo współpracuje też z Expanderem, Open Finance i kilkoma innymi posrednictwami a w branży jestem od 10 lat. Produkty OVB są na tyle fajne, że da się klientom zrobić lepiej i taniej niż u konkurencji. A że zdarza się taka patologia co nie chcę się uczyc tylko na siłę wciska co chce (domyślam się że tak robiłeś) to wypadają szybko z rynku i później próbują szukać wytłumaczenia że nie poszło bo to firma zła. Cóż począć, nie każdy może być dobrym doradcą ;)
6
kazik 2016-11-04 06:52
Baranie
zrozum , że wszystkie kanty oszustwa i złodziejstwo jakie było w OVB bada prokuratura. Spływają tam kolejne dodwody na oszustów z Warszawy i Wrocławia i zapewniam ciebie osle , że dostaną wyroki
2
Demon 2016-11-05 03:06
Otóż to ! Ale trzeba myśleć samodzielnie!
1
Otwarty umysł 2016-11-10 11:01
Wynieśli się, za to teraz są na Zawiłej :) Zostałam namówiona przez już byłą koleżankę na rozmowę w sprawie dodatkowej pracy(oczywiście franca nie powiedziała,choć pytałam, co to za praca) A ,że jestem z natury bardzo nieufna i podejrzliwa od razu wyczułam pismo nosem. Niestety, złych aktorów dobrali na spotkanie :) Po próbie prania mózgu i wmawiania jak to jest cudownie i wspaniale i ile to nie zarobimy,powiedziałam wprost, że mnie to nie interesuje i po prostu wyszłam. Kłamać też trzeba umieć. Polecam dobra szkołę aktorską dla tych ludzi, bo cosik im nie pykło jak to mawia dzisiejsza młodzież. Ludzie się nabierają na możliwość wielkich i cudownych oraz szybkich pieniędzy. Jak już idziecie na takie spotkanie pamiętajcie: miejcie otwarte umysły i nie dajcie sobie wmówić, że oni już was ,,zarazili wirusem"( co za kretyn to wymyślił,to nie wiem). A dla Pań i Panów z tego jakże ujmującego pseudo spotkania powiem tak: ile ja mam, ile potrzebuję i za co będę żyła na emeryturze to powinno Was obchodzić tyle, co zeszłoroczny śnieg. Dziękuję i do niewidzenia.
5
Nickname 2016-12-17 01:29
a po rank listach widać że dyrekcji z Solskiego we wrocku słabo biznes idzie :) czyżby wszyscy uciekli ;)
zółw 2016-12-18 17:26
dostaną wyroki dlatego cicho siedza
2
Wolsztynianin 2017-01-16 10:40
W Wolsztynie jedna z kierowniczek proponowała seks za podpisanie umowy dotyczącej funduszu inwestycyjnego brak słów do czego dochodzi w tej firmie jestem zbulwersowany
5
OVB 2017-02-12 22:57
Wy się śmiejecie z naszej pracy, my się śmiejemy z waszych zarobków :)
5
mikevandijk 2017-02-16 11:35
Witajcie, jak w każdej branży są czarne owce, tacy ludzie tworzą opinię później. Ja jestem zadowolony, nie mam parcia na sprzedaż i działam już 3 lata na rynku i ludzie weryfikują moją wiedzę i polecają dalej. Jestem ekonomistą i doradzam klientom w ten sposób czego oczekują a nie co ma najwięcej prowizji...

tak psioczycie na OVB a zobaczcie gdzie jesteśmy ... już tych obiboków i nieuczciwych agentów będzie ubywać bo rynek to weryfikuje.
Pozdrowienia dla wytrwałych i chcących się uczyć
2
Kris 2017-02-18 14:16
Witam. Zacząłem pracę w ovb 1.5 roku temu. Jak czytam tutaj opinie to zgadzam sie po części z opiniami. Mi akurat powiedzieli od razu co do prowizji kiedy i na jakich warunkach jest wypłacana i np kiedy tez trzeba zwrócić bo taka sytuacja moze mieć miejsce. Natomiast szkoleń o produktach brak trzeba samemu wszystkiego sie dowiedzieć jeśli chcemy być dla klienta uczciwi i go utrzymać przy sobie. Moje pierwsze szkolenia na których byłem we Wrocławiu chyba jako jeden z nielicznych nie poddalem sie praniu mózgu, śmiałem się ze slajdów które pokazywali ile będziemy zarabiać, jakie auta możemy mieć mercedesy bmw audi Jaguary itp. żenada jak widziałem osoby będące ze mna jak im juz oczy lsnily te marzenia i obietnice łatwej kasy.
Fakt zarobić można z ubezpieczen i finansów ale ciężką pracą , szczęściem , znajomością kontaktow itp. tak uważam. Ktoś tutaj mądrze napisał kieruj się własną myślą i zdaniem a nie słuchać innych. Co do egzaminów to miałem kolegę który pracowal w aviva i tam tez sciema natomiast szkolenia były dobre.
Prace w ovb zacząłem jako dodatkową i na luzie przez pierwsze 6miesięcy nie zrobiłem nic i nikt mnie o nic nie scigal czy naciskał, mówili mi pracujesz zarabiasz nie pracujesz nie zarabiasz. Pracowałem jako ratownik, kierowca ciężarowki i autobusu i ovb jako na 4miejscu bez efektu. Zostawiłem pracę jako kierowca i postanowiłem na luzie z polisami i efekty takie ze powoli z miesiąca na miesiąc lepiej, klientów przybywa zadowolonych i na razie nie miałem jeszcze żadnych skarg czy pretensji od klientów.
Wniosek sami pracujemy na siebie i na opinię a oszuści sa wszędzie bez względu na branze czy firmę. Pozdrawiam
3
hirek 2017-02-22 18:35
Autor: ~XWX [90.156.77.*] 2008-12-21 20:25
OVB - praca i system działania
Zgłoś do moderatora
Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam tylko że pracowałem kilka lat dla nich i pozwolę sie podzielić z Wami moją opinią.

Kłamstwa ovb:

1. zapytajcie ich "doradcy" - kto dobiera rozwiązania finsnowe, fundusze itp... - odpowiedź będzie jedna: "Nasz dział analiz i ekspertyz" - w rzeczywistości go nie ma. Dobór jest w zalezności od prowizji z od danego kontrahenta. Najlepiej płaci Compensa, Generali i Aspecta (obecnie HDI-Gerling). Innych nie sprzedają bo prawie ich nie mają a po za tym słabą placą wiec choćby było lepsze dla klienta to co niskoprowizyjne i tak wybiorą wysokopowizyjny produkt
2. ovb - sprzedawcy a nie doradcy.: ovb to firma strukuralna (MLM) więc nie ma mowy o jakości.... firma żyje z ilości sprzedawców jakich ma. Za to że "doradca" siedzi u klienta ani "doradca" ani firma nie ma pieniędzy a przeceiż z czegoś musi żyć. Wynik jest prosty-> mieć jak najwięcej sprzedawców i działąc według metody: sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać.
3. Sama praca to tylko punkty które zbiera pracownik za podpisane umowy. Odpowiednia ilośc pkt daje mozliwość awansu przez stopnie taw: reprezentatnów aż do kierownika oddziału, okręgu, dyrektora okręgu, regionu, krajowego i do seniora krajowego itd... super senior itd....Jaki z tego wniosek? Sprzedaż i tylko sprzedaż bo to daje mi mozliwość awansu więc zrobię wszystko żeby tylko spisać umowę...Znam przypadki że sprzedawcy ovb wplacali pierwsze np 200 złotych przy inwestycji regularnej za klienta pomimo ze nie byb on oprzekonany na 100% co do wejścią w dane rozwiazanie finansowe tylko po to żeby wyrobić plan i awansować dalej. Oprócz tego rekruting na potęgę każdy bez względu nba wiek i wykształcenie. Byle działął i byle by mieć różnice prowizyjną bo przecież za coś trzeba żyć:)
4. Na każdymn z pierwszych spotkaniu z klientem sprzedawca ovb rysuje przedstawienie firmy: ile jest jakich instytucji i dlaczego OVB a nie konkretny bank. Mówi się że ovb jest taki obiektywny bo wpółópraqcuje z większością banków, funduszy inwestycyjnych towarzystw ubezpieczniowych itp... W rzeczywistości pracuje tylkko z Compensą, Generali i HDI-Gerling bo produkt AXA, Signal i Duna sie po prostu nie sprzedają bo mało kasy z nich sprzedawcy mają. Z funduszy jest tylko WIOF i AIG. Wystarczy popatrzeć ile jest funduszy nas rynku i odrazu widać że to nie wszystkie firmy. Oczywiście w ramach wyżej wymienionych firm są inne fundusze ale nie współpraują bezpośednio z ovb!!!!!
5. Egzamin na licencję. Jedno wielkie ściąganie. Dzien lub dwa przed egzaminem każdy ze sprzedawców adeptów otrzymuje ściągi z odpowiedziami od swoich przełożonych i na egzaminie i jakby nigdy nic sciąga aż miło. Pomimo że to egzamin Państwowy wszystko jest z przymrużeniem oka. Wszyscy w ovb zdają. Dlaczego tak się dzieje? Przecież jak nie będzie licencji to wspóółpracownik nie może mić uwlnionej prowizjii wieć pracuje za darmo a to żadna motywacja. Ponieważ zależy ovb na jak najwiekszej ilości sprzedwaców to warto niech zdadzxą wszyscy.....!!!!

2
slawexx 2017-03-09 08:32
Propozycję można przyjąć lub odrzucić.Nikt nikomu nic nie wciska,tylko informuje,proponuje,poleca ewentualnie serwisuje,jeśli klient zechce kupić produkt którejś z firm finansowych.A o swojej przyszłości decyduje wyłącznie klient :)
1
asior 2017-03-15 15:32
ostatnio ovb zajmuje się udzielaniem pożyczek , już się ośmieszają bo nie moga ściągać zwroty prowizji z uwagi , że dokonywali oszustwa, nie przeprowadzali 152 godzinnych szkoleń, wystawiali sfałszowane zaświadczenia ale clu sprawy to agent Ovb odpowiada za lewe mocowania OFWCA i wyłudzanie z tego tytułu prowizji z towarzystw
już tylko pozostało zmusić osoby do uznania zadłużeń fikcyjnych i dlatego chcą odzyskać kasę przez pozyczki . a może wystąpią o jałmużnę
2
Profesnalista 2017-03-24 18:25
Pracowałem tam i prawda jest ze nawet z malpy zrobia "doradce" problem w tym ze proponuję niekorzystne rozwiązania tylko dla zarobku.
Co więcej w porównaniu do innych prowizję wyglądają tak OVB 20% do 60% w przy prawdziwym doradztwie.
Dlatego rekrutują młodych bez doświadczenia smutne ale prawdziwe.
Powodzenia wszystkim ale od tej "firmy jak najdalej".
3
abc 2017-03-26 17:49
kiedyś byłem w tej firmie,szybko zrezygnowałem
zrekrutował mnie gość z którym pracowałem w innej firmie
obiecywał cuda na patyku,co okazało się kłamstwem
praca polega na wciskaniu znajomym funduszy jednej firmy Compensy,bo tylko to pozwalał oferaować klientom,dodatkowo chciał ode mnie dane osobowe mojej rodziny i znajomych
kazał jeździć na szkolenia,mówił,że są darmowe,na miejscu okazywało się ,ze trzeba za nie zapłacić
po miesiącu powiedział,że mam sam podpisać umowę funduszu owej firmy bo taki jest wymóg pracy w ovb
kazał podpisać dokumenty i lecieć zapłacić pierwszą składkę,gdy odmówiłem powiedział,że się na mnie zawiódł i jest zdziwiony mą odmową
nie polecam
3
Essme 2017-03-29 10:00
Czytam, czytam i nie wierzę... Jak można oczerniać firmę, w której pracowało się 3 miesiące i to jeszcze nie do końca? Poświęcam się pracy 5 dni w tygodniu co przekłada się na moje wyniki, a także na zadowolenie klientów. Nikt z nich nie powiedział, że jestem oszustem czy naciągaczem. Wykonuję taką samą pracę jak multiagenci - ciągle szkolę się,czytam i na bieżąco jestem z nowinkami tak by klient mógł zawsze ode mnie uzyskać wiedzę. Zarobki są nad przeciętne i to też jest pozytywem - nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną - a jak ktoś lubi pracować na etacie 160h i zarobić 1500-2500 to nie zazdroszczę naprawdę.
2
szulc 2017-04-01 13:00
Powiedz klakierze ile polis ubezpieczeniowych zawierasz w miesiącu i jakie prowizje z tego otrzymujesz czy od inkasa czy nadprowizje.
Zr ób małe zestawienie , a prawda wyjdzie , że odstawiasz lipę

Nie wciskaj kitu jak jest agonia
3
Olsztyn 111222 2017-04-12 11:14
Byłam ostatnio na rozmowie z Panem Bartoszem w Olsztynie ( otwierają nową agencjie) oczywiście pytania ile zarawiasz ile chcesz czy masz dzieci itp. Padło pytanie odnośnie umowy czy chcą ja mieć ile chce prscowac. Oczywiście mówię ze interesuje mnie wyłączenie umowa o pracę pełen etat i nie mniej niż 2000 tys na rękę .. pan się zasmial i odpowiedział co to jest 2 tys . Ok mówię spoko da radę więcej zarobić to czemu nie.. na 2 etap dostałam zaproszenie czytalam siebie ich stronę i Google mi tu podpowiadają opinie weszłam i zobaczyłam cuda jest mnusto złych opinii odnośnie ich pracy podejścia do pracownika wyplatach itp. Jednak się nie zdecydowałam na 2 etap wole nie ryzykować mam swoją pracę zarabiam trochę mniej ale nie mam ciśnienia na sprzedaż i wkrecania znajomych na jakieś inwestycjie .
4
ANTY_OVB 2017-04-19 10:38
Co Ty myślisz że w OVB można tylko można zarobić, jesteś w błędzie, nam naszych pieniędzy nikt nie odbierze co innego wam gdy umowy padną i będzie trzeba zwracać umowną wartość od podpisanej umowy :D !!!
5
ANTY_OVB 2017-04-19 10:47
"kazał jeździć na szkolenia,mówił,że są darmowe,na miejscu okazywało się ,ze trzeba za nie zapłacić
po miesiącu powiedział,że mam sam podpisać umowę funduszu owej firmy bo taki jest wymóg pracy w ovb
kazał podpisać dokumenty i lecieć zapłacić pierwszą składkę,gdy odmówiłem powiedział,że się na mnie zawiódł i jest zdziwiony mą odmową"

wszystko jest płatne ! - ruchają na każdym kroku z tym że 500+ z tego nie będzie :D gdzie są rachunki za wykupienie miejsca na szkoleniu ? w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są, nieopodatkowana zbiórka a w koszty sobie wrzucają gdzie ani zł swojej nie wsadzą :P od dyrektorów wzwyż każdy patrzy gdzie by tu przytulić na tych mniej zorientowanych, układy leasingowe i oszustwa z nimi związane są nagminne, ukryte koszty i przenoszenie opłat związanych z podjęciem leasingu na osoby niezorientowane - WYZYSK !!!
4
ANTY_OVB 2017-04-19 11:13
"chyba raczej fata morgana! bo większość tych łosi jedzie na kredytach i leasingach na które ich nie stać :) tylko po to zeby wyglądać na zarobasów! a prawda taka że to dziady w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wielu nie opłaca zusu i zalega z podatkami - no bo pan kerownik musi nowy gajerek kupić :) DNO:)" Cały aspekt prowadzenia działalności to koszt minimum 1500zł (dojazd do klientów, leasing, zus, księgowość, biuro,PŁATNE szkolenia) - o kosztach nikt nie wspomina, a gdzie spokój psychiczny, lepiej było iść robić normalnie do pracy i po 8 godzinach pójść do domu spokojnym, wasze pieniądze są długo zamrożone o tym już nie mówicie, bo przecież podpisana umowa może w każdej chwili być ANULOWANA :) ubiór nie czyni z was elity a jedynie pośmiewisko, cały zarobek pompujecie w utrzymanie tej MATNI, oczywiście gratuluje tym którym się udało i zarabiają sowicie ale to tylko część z was, mówię tutaj od dyrektorów wzwyż :) a gdy coś idzie nie tak OVB wysyła wam wezwania do zapłaty bądź ujmuje z kolejnego wynagrodzenia :D wasza tak piękna firma chce od was pieniędzy za anulowane umowy, oj straszne !!! brakuje wam tylko jeszcze ubezpieczenia dla was samych "OD ANULOWANYCH UMÓW"
2
Barry 2017-04-21 21:48
Próbowałem ale mi nie wyszlo. Co więcej, po roku od zakończenia współpracy dostałem list, że muszę oddać ponad 3 000,00 zł. Ale warunki znałem dobrze, więc pomimo wkur.wu na nikim psów wieszać nie mogłem. Ogólnie zarobiłem około 10 000,00, więc finalnie na plus. Praca nie dla mnie, powiedziałbym nawet, że nie dla większości. Ale mój znajomy, który próbował mnie wdrożyć, mieszka dziś w dobrym apartamencie, jeździ drogim samochodem i jeździ na ekskluzywne wakacje. A pracowaliśmy razem wcześniej w jednej firmie. Dziś jestem Jego klientem, zawsze mam tanie produkty a żona za poparzenia dostała odszkodowanie tylko z polisy sprzedanej przez to złodziejskie OVB, podczas, gdy opłacana od lat grupowka w PZU nie wypłacila ani grosza.

I tak się zastanawiam czytając to forum... czy ludzie którymi nie kierowałaby zawiść, lub których nie męczyłby ból tyłka, że im nie wyszło, mieliby chęć wchodzić tutaj by wylewać tyle jadu i pomyj?

W OVB da się zarabiać uczciwie i dużo. Przecież to nie towarzystwo ubezpieczeniowe ale agencja, OVB nie ma swoich produktów. A ubezpieczenia same w sobie to tyle samo dobrego co i złego. Ludzie tracili majątki na polisolpkatach, inni dostawali setki tysięcy odszkodowań z polis. Trzeba mieć swój rozum.

Jeśli czytasz to forum bo ktoś zaproponował Ci pracę, mam jedną radę. Miej swoj rozum i nie słuchaj ani frustratów tutaj na tym forum, ani managera który dopiero co Cie poznał a już obiecuje miliony. OVB ma mega potencjał, ale niszczy je system mlm przez który trafia tutaj mnóstwo nieodpowiednich osób. Polecam próbować, ale ostrożnie.
4
prawda 2017-05-22 07:13
odbieram to jak śpiew łabedzia z ovb. odpowiem krótko - ovb zbudowało w wiekszości były kapitał na dokonywania szeregu naruszeń prawa w tym ustawy o posrednictwie ubezpieczeniowym, nie szkoliło po 152 godziny pracowników zgodnie z upu , nie przeprowadzało szkoleń w w/w wymiarze przez agentów towarzystw ani przez dwóch posredników ubezpieczeniowych , którzy jako agent ubezpieczeniowy ovb
występujący pod nazwą multiagencja posiadali pełnomocnictwo od towarzystw ubezpieczeniowych - między innymi prezes ovb widniejący w knf jako OFWCA , zaświadczenia z egzainów i szkoleń wystawiały osoby , które nie miały do tego umocowania gdyz posiadał powyższe agent ubezpieczeniowy - wspomniana multiagencja za pośrednictwem OFWCA czyli prezes i jego kolega z zarządu majac na uwadze przepisy o multiagencji i zwiaznych z tym konieczności 60 % uprawnień ubezpieczeniowych członków zarządu , egzaminy przeprowadzał etatowy pracownik prezesa , który zgodnie z rozporządzeniem Ministra Finansów z 2005r. winna przeprowadzać komisja ubezpieczyciela , składajaca sie z agentów ubezpieczeniowych , a nie OFWCA - de facto zwolniono już osobę , która zaprzeprowadzała egazminy aby przenieść odpowiedzialność z 2 członków zarządu na wspomnianego egzaminatora i uciec przed odpowiedzialnością praw . I tak dalej , tak dalej . Dlatego spiew łabędzia nie pasuje do tej multiagencji . Odsyłam także do tego jak próbowali zarobić na 500+ oferując ubezpieczenia .
Teraz proponuja pożyczki w zamian za zwrot prowizji bo jest wiadome , że jak ludzie nie oddadza kasy to zarząd z własnej kieszeni pokryje to co wypłacił świadomie za lewe szkolenia, egzaminy, licencje ,umowy ubezpieczeniowe bo tak powstała ubezpieczenia z lewych szkoleń i egzaminów jest oczywiste lewą produkcją .
1
Pop 2017-06-17 02:07
Nie daje się czytać takich głupot szok!!!!
Pracuję naście lat i coś sie robi patrząc na to co Wy ...piszecie ...
Pracownik OVB 2017-06-18 15:56
To dziwne. Od jakiegoś czasu zacząłem pracę w OVB i nigdy nie było takiej sytuacji, żeby wyciągać dane potencjalnych klientów. Mamy zasadę taką, że podajemy swoje nr do przekazania dalej, jeśli ktoś byłby zainteresowany ofertą, po prostu oddzwania. Jak w każdej branży zdarzają się osoby, którym nie zależy na dobru klienta, ale na zysku, nawet po trupach. Jest to krótkowzroczne spojrzenie na ten biznes. Na spotkaniach w konkretnym celu, owszem mówimy klientowi, że mamy też inne produkty, jeśli jest zainteresowany to mu je przedstawiamy. Nigdy nie naciskamy, a klienci po jakimś czasie sami się zgłaszają. Ja traktuję klientów tak, jak ja bym chciał, żeby mnie traktowano. Zresztą, taką zasadę wpojono w nas podczas szkoleń.
Przykro mi, że oceniacie Wszystkich pracowników OVB na podstawie złych praktyk prowadzonych przez nieuczciwe jednostki.
Pracownik OVB 2017-06-18 16:11
Studiowałeś, to wiesz, że tam też ściągają i mamy takich mgr i inżynierów. Wszyscy ściągają. Masz dzieci chodzące do szkół, to zapytaj czy ściągają. Pewnie, że tak, bo ściąga to pomoc naukowa, tak mówią. Niestety system nauczania w każdej branży jest do bani i bez ściąg nie zdajesz. Polscy studenci ściągają na potęgę i o zgrozo Polacy są najlepiej wykształceni, ciekawe.
Jeśli przeszedłeś kilka stopni edukacji i nie ściągałeś to chylę Ci czoła i stwierdzę, że jesteś geniuszem. Pozdrawiam.
pablo 2017-06-25 15:25
Tak tylko skąd brać klientów !?
Zostaw swoją opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.