Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
normalny - 2014-09-30 09:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli przedstawiciel OVB w Gnieźnie ma wytatuowane kropi na palcach rąk to świadczy o tej firmie...
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2014-10-01 22:26:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i proszę ,jakie u nas zacofanie,tatuaż,kolczyk,a może kolor skóry ,, normalny - 2014-09-30 09:11:16 '' chyba jednak nie za bardzo normalny.
Mam swoje lata,ale ludzi nie oceniam po wyglądzie tylko po tym co sobą reprezentują i jeszcze się nie pomyliłem.Pozdrawiam Panią z warzywniaka z kolczykiem w nosku.
zdjecie uzytkownika
normalny - 2014-10-02 20:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.czasami w wieku emerytalnym występuje daleko zaawansowana skleroza i ocena ludzi może być błędna. Polecam Bilobil
zdjecie uzytkownika
no nie żartujcie - 2014-10-03 17:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no na prawde oceniacie ludzi po tym jak wyglądają i po tym jak się prezentują. ludzie nie żyjemy już w XIX wieku przecieżto masakra. nie ma co wytykać ludzi palcem. trzeba patrzeć na wszystkich obiektywnie i nie zwracać uwagi na to jak się ubierają albo jakie mają tatuaże. Jak ktoś ma coś na plecach to znaczy, że jest gorszy?
zdjecie uzytkownika
POczątek - 2014-10-15 19:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wiecie coś może o OVB w Oświęcimiu??? Gdzie się znajduje i pod jaka nazwą funkcjonuje. Pilne, proszę o pomoc.
zdjecie uzytkownika
Mała - 2014-10-24 10:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [POczątek - 2014-10-15 19:24:23]:
Witaj. Znajduje się na ul Jagiełly 17.
zdjecie uzytkownika
Dobry człowiek - 2014-10-29 20:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zuza - 2014-09-02 00:36:00]:
Zuza przede wszystkim chciałbym podkreślić żę zaświadczenie wymagamy tylko i jedynie jeżli podchodzi ktoś do tak zwanego "KNF-U" a czemu ?? Ponieważ myślę że nikt z tutaj obecnych nie chciał by być obsługiwany w dziedzinie finansowej przez osobę która ma na karku kilkadziesiąt przestępstw finansowych. i to tyle w tym temacie... a co do piramidy finansowej, spoko może to tak wygląda ale pamiętaj że szkolenia robią ci właśnie osoby które stoją nad tobą w tej "piramidzie" i oni muszą Cię wyszkolić jak najlepiej ponieważ to potem procentuje na ich pensję bo fakt im więcej Ty zarobisz tym więcej oni dlatego oni cię wyszkolą dużo lepiej niż zwykły szkoleniowiec który ma stałą pensję i ma wszystko w głębokim poważaniu czy Ty wszystko zrozumiesz czy nie. I proszę pamiętać oni też kiedyś zaczynali tak jak Ty. Od samego dołu na sam szczyt.
zdjecie uzytkownika
Wiktor - 2014-10-30 04:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale sięnie dziwię, że ludzie by nie chcieli być obsługiwani przez takie osoby któe własnie skończył robić przekręty finansowe. dobrze, żę sprawdzane są takie osoby w końcu to jest istotne! a co do samej pracy to jak tam się najłatwiej dostać żęby być pewnym zatrudnienia w ovb allfinanzie ? piramidy mi nie straszne ;)
zdjecie uzytkownika
Monia - 2014-11-04 16:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tersia - 2014-06-29 16:57:08]:
To zwykli oszuści! Wystawiają ogłoszenia na portalach z ofertami z pracą, oferując "drobne prace biurowe, pomoc przy rekrutacjach, atrakcyjne zarobki". Odpowiadając na ofertę, zapraszają na pierwszą rozmowę, podczas której przedstawiają charakter pracy (cały czas trzymając się wersji,że jest to praca biurowa), następnie zapraszają na szkolenie, które odbywa się w jednym w poznańskich hoteli. Podczas tego szkolenia, w którym uczestniczy ok 50 osób (rzekomo wszyscy do pracy biurowej), nie dowiadujemy się praktycznie nic. Ceremonie prowadzi "Dyrektor" oraz jego najlepszy pracownik, również "Dyrektor" (do tego stanowiska można dojść w 3 miesiące). Szkolenie trwa ok. 4h, dowiadujemy się jak wyglądają struktury firmy, jakie są korzyści z lokat, funduszy itp, kilka scenek improwizujących rozmowę kwalifikacyjną i tyle. Następnego dnia odbywa się szkolenie stanowiskowe w biurze na ul. Racławickiej. Szkolenie, a raczej rozmowa pt "czy są jeszcze jakieś pytania" trwa ok 10 minut, ponieważ pierwsze pytanie jakie się nasuwa, to czy będę działać jako przedstawiciel firmy i namawiać (naciągać) ludzi do lokowania pieniędzy bądź podpisania umowy o fundusz emerytalny. Rekruter skutecznie przekonuje, że to nie prawda, jednak pod natłokiem pytań o zarobki (gdzie nie mamy podstawy, tylko procent z podpisanych umów), gubi się w zeznaniach i finalnie przyznaje, że jest to wyszukiwanie ludzi, którzy są potencjalnymi klientami. Trzeba jednak pamiętać, że są to ludzie wyszkoleni w tym co robią, wiec sporo osób się nabiera na ich argumenty. Z wypowiedzeniem umowy nie ma najmniejszego problemu, bez dalszych konsekwencji, w trybie nastychmiastowym. Ludzie uważajcie na takich oszustów! Nie dodałam jeszcze, że przyjmując współpracę po obu szkoleniach, musisz podpisać zobowiązanie o fundusz emerytalny. Ku przestrodze !
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2014-11-06 15:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [POczątek - 2014-10-15 19:24:23]:
Jeśli jesteś zainteresowana(y) współpracą na terenie Oświęcimia proszę o telefon lub smsa.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-11-17 22:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-11-06 15:50:45]:
stary ja pracuje w tej firmie i tak czytam co ty pierdo.... to sie w głowie nie mieści. Jebni.. sie w głowke jak nie wiesz dokładnie na czym ta praca polega, jak sie dowiesz to pozniej dodawaj takie komentarze.
zdjecie uzytkownika
mała - 2014-11-23 01:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Monia - 2014-11-04 16:12:14]:
Droga Moniu.ja chętnie zobaczę Cię za ladą w butiku ze skarpetkami np. Gdzie szef, który( bron Boże nie jest na górze żadnej piramidy) daje Ci podstawę (najniższą krajową, a co)i premie od utargu ,każe Ci szczerzyć zęby do każdego kretyna i tępej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co przez godzinę wywody snuje na temat owej skarpetki..)i sprzedawać sprzedawać sprzedawać!!!!! kamerkę Ci nad głową zainstaluje ,pipkacza w bramce do przeliczania klientów,a jak za mało będziesz miała paragonów w ciągu dnia (bo każdy klient który wejdzie musi!!!!!!coś kupić bo jesli nie to masz przeje.... jednym słowem) upierdzieli ci premie i tyle ja będziesz widziała po całym miesiącu zapierdzielu.
I faktycznie się z Tobą zgodzę ze tam jest twoje miejsce(czyt.butik) bo to nie piramida finansowa ,bo Twój szef zawsze !!!!! będzie nad Tobą i bedzie Cie wykorzystywał , a ty zawsze będziesz na niego orać i w życiu choć byś się zesrała nie osiągniesz jego puŁapu. i broń Boże nie przychodż do tych oszustów z OVB a wiesz dlaczego ? Bo głupio by było gdyby ktoś taki ograniczony został tam kierownikiem czy dyrektorem.... powodzenia!
zdjecie uzytkownika
asia - 2014-12-02 08:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Jak mam rozumiec konkurencyjna dzialalnosc??? czy sa to inne banki i ubezpieczenia?
zdjecie uzytkownika
warg - 2014-12-13 23:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak dla mnie rotacjajest rzeczą naturalną w takich firmach. Trzeba mieć odpowiedni charakter to nawet można coś zarobić ale zwyczajnie duża część ludzi nie lubi tego typu prac jest to dla nich niekomfortowe i niezgodne z sumieniem i dlatego jest taka rotacja. Z doświadczenia wiem że da się dobrze zarobić w OVB
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-12-19 11:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ulubiony stud - 2014-09-02 13:15:39]:
zaświadczenia o niekaralnosci wymaga Państwo (KNF) aby własnie nie było oszustów w naszej firmie , oszustem jest ten co boi sie ze takiego zaswiadczenia nie dostanie bo ma cos na sumieniu a chce pracowac w firmie która ponad 40 lat doradza w tej dziedzinie i to w całej europie , wiec to jest Wielka Korporacja Finansowa a nie jakis AmberGold :-)
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-01-04 20:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zuza - 2014-09-02 00:36:00]:
W branży finansowej zawsze wymagane jest zaświadczenie o niekaralności. Czy to OVB czy PIF czy PZU. Potencjalny pracownik jest agentem, doradzcą klienta ( jak zwał tak zwał) i ma zajmować się kwestią finansową swoich potencjalnych klientów - to raczej logiczne , że firma , którą ma reprezentować wymaga takiego zaświadczenia. No helloooo... chciałabyś , żeby Twoimi pieniędzmi zajmował się np [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ja nie!
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-01-07 21:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, byłam dziś na rozmowie rekrutacyjnej w Warszawie w firmie OVB. Dzień wcześniej zadzwonił do mnie ich rekruter i zaprosił mnie na rozmowę na stanowisko pracownika biurowego plus rekrutera . Na miejscu okazało się,że to sciema i mam dla nich latać po Warszawie i sprzedawac ludziom ubezpieczenia. To oszuści. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
omijaczdalekaOVB - 2015-01-15 14:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OVB zajmuje się wciskaniem naiwnym lokat i ubezpieczeń. Najpierw opowiada Ci o tym ktoś z rodziny lub ze znajomych, później przyjeżdża z ważnym dyrektorem. Jak się okazuje "dyrektor" nie zna za bardzo słownictwa z zakresu ekonomii. Zaczyna opowiadać, pokazywać wykresy, ukrywa część faktów dotyczących tych lokat, i po 15 minutach pyta czy podpisujemy umowę. Oczywiście wciska dość mało opłacalną lokatę z firmy z której ma najlepszą prowizję. Kiedy mówię gościowi że muszę się zastanowić wychodzi obrażony.
zdjecie uzytkownika
as - 2015-01-26 07:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-11-06 15:50:45]:
Dziękuję za opinie właśnie mi pomogła w podjęciu decyzj.
zdjecie uzytkownika
PARANOJA - 2015-01-30 21:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HHAHA przecież to śmiech na sali, wszystko w tej firmie jest takie żałosne, ludzie przechodzilam przez to samo, a więc: tzw ''szkoleniowcy'' to oczywiście niedouki, studenciaki którzy zostali poddani praniu mózgu, ale niestety ludzie się naiwni. (PAN ADAMO I ''MAŁA'' JEST IDEALNYM PRZYKŁADEM) ze dorobią się kokosów, milionów, nie wiem czego tam jeszcze, ale gadka ta sama :) owszem może wpadnie parę groszy dzięki oszustwie, wplątaniu rodziny i przyjaciół w totalne dno, które oferują. Dotąd się sobie dziwię ze byłam na tyle głupia żeby uczestniczyć w tym cyrku. Ludzie, abyście mieli na tyle SAMOZAPARCIA żeby trzymać się od takich firm z daleka! MIELIZNA INTELEKTUALNA I DNO SPOŁECZNE!
zdjecie uzytkownika
pau - 2015-02-05 00:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie przez takie opinie, ludzie myślą, że to jest niewiadomo jaka firma.
OVB jest na rynku 45 lat, w Polsce już prawie 25. Gdyby wszystko to co wypisują tutaj osoby, którym się nie udało bo:

1) nie chciało im się pracować
2) poprostu się do tego nie nadają
3) wolą sprzedawać ciuchy czy tam buty po galeriach na fantastycznej umowie o pracę, która nie gwarantuje dzisiaj ani godziwej emerytury ani "bezpieczeństwa", no chyba że dla kogoś 1200zł na rękę co miesiąc jest bezpieczne zamiast za pomocą swojego wysiłku 2500-5000zł/mc

Gdyby to wszystko było prawdą to firma nie miałaby racji bytu, a jednak kondycyjnie nie narzeka ani sam holding, ani pracownicy, którzy jednak w tej firmie zarabiają :-)
Praca w OVB polega na Doradztwie Finansowym. Oczywistym faktem jest, że Doradztwo w tym sektorze będzie związane ze sprzedażą produktów.
Do użytkownika nade mną - w OVB nie sprzdaje się polis, polisy sprzedają banki.
Doradztwo Finansowe w OVB Allfinanz jak sama nazwa wskazuje to kompleksowy dobór produktów pod kątem klienta tak, aby zabezpieczyć jego kapitał, zdrowie oraz przyszłość.
W ofercie OVB znajdziesz produkty największych na świecie towarzystw ubezpieczeniowych, firm z rynku finansowego oraz bankowego.
Rola doradcy nie polega na "bieganiu" po mieście i "wciskaniu" produktów inwestycyjnych. Zadaniem osoby w OVB jest przede wszystkim kompleksowa obsługa klienta w zakresie jego finansów i produktów ubezpieczeniowych. Jeśli ktoś uważa, że ubezpieczać się nie warto to z tych produktów poprostu nie korzysta (Polak mądry po szkodzie). Jako gracz OVB, masz dostęp do całej masy produktów i informacji, które przydadzą się nawet Tobie. Ile ludzi w Polsce korzysta z ulg podatkowych? Ile ludzi redukuje koszty związane z obsługą kredytu hipotecznego? Ile ludzi się ubezpiecza? - no właśnie.
Zarobki oczywiście są prowizyjne. W Polsce jak ktoś słyszy o prowizjach to odrazu ucieka, a jest to normalna forma wynagrodzenia ADEKWATNEGO do własnego wkładu.
Ludzie nauczcie się, że jeśli chcecie zarabiać to musicie coś potrafić!
Każdy z Was chciałby dostawać 2000-2500zł na rękę za pierdzenie w stołek i zero wysiłku, ale świat nie jest tak stworzony. Żeby mieć trzeba zapierniczać!
Nie ważne czy będzie to OVB, pośrednictwo mieszkaniowe czy kredytowe - tam wszędzie są prowizje! Szkolenia, wyjazdy będą za darmo, ale nie dla osób które nic nie robią, a dla osób które mają jakiś wynik - to chyba oczywiste?

Jeśli interesują Was dokładne kwoty to nie da się tego wprost powiedzieć ponieważ każdy pracuje na siebie. Są oczywiście osoby, które zarabiają grubo ponad 10000zł czy 20000zł/mc ale tylko i wyłącznie poprzez swoją ciężką pracę! Osoba, która zaczyna, w pierwszych miesiącach JEŚLI PRACUJE I CHCE SIĘ UCZYĆ może spokojnie zarobić 2000-2500zł. Wystarczy załapać szkolenia, produkty i można je klientom proponować.
Nie wciskać. Jeśli nie czujesz sie na siłach by proponować ludziom produkty oszczędnościowe, ubezpieczeniowe, zdrowotne lub majątkowe to nie masz czego tutaj szukać, to nie jest dla Ciebie i tyle. Są osoby, które są dumne z tego co robią, za co otrzymują wynagrodzenie i z szacunku dla nich i ich klientów, którzy z produktów korzystają i są w z nich zadowoleni.

Praca polega na sprzedaży samodzielnej lub nie. To nie jest zajęcie dla leniów, którym się nic nie chce i oczekują "bezpiecznego" etatu za 1500zł, gdzie ich głównym zadaniem będzie obsługa drukarki.

P.S co do pracy biurowej - każdy inaczej ją postrzega, zdecydowana większość obowiązków odbywa się w biurach, więc nie rozumiem oburzenia ludzi. Jeśli ktoś przyszedł kserować dokumenty lub przeglądać fejsa w ramach swoich obowiązków to nic dziwnego..
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2015-02-11 12:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś był już na rozmowie kwalifikacyjnej na Rekrutera?
zdjecie uzytkownika
zdziwiona - 2015-02-11 20:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2015-02-11 12:34:10]:
ciekawski...Ja byłam i po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia, bowiem jest tak jak niektórzy pisali.. ogłoszenie na rekrutera a praca wiąże się z byciem agentem ubezpieczeniowym OVB..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Umówienie na spotkanie przebiegało przez telefon - umówiliśmy się na "z tydzień". Gdy przyszedł dzień rozmowy dostałam smsa, że rozmowa będzie przesunięta na dzień kolejny. Gdy ostatecznie dotarłam okazało się, że nalezy zostawić swoje CV i wypełnić kwestionariusz i pójśc do domu. Oni ewentualnie oddzwonią. Nikt nie poświęcił nawet chwili uwagi. Nie wiem czy to w ogóle spełniło jakiekolwiek wymogi rozmowy kwalifikacyjnej.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
baobab - 2015-02-17 19:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monia - 2014-11-04 16:12:14]:
firma OVB z Poznania uwaga uszuści nie dajcie sie nabrać
zdjecie uzytkownika
ciao - 2015-02-27 15:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [baobab - 2015-02-17 19:44:22]:
zgadzam się z jednym z powyższych postów od @pau. Mianowicie OVB Allfinans jest firmą obecną na rynku już od wielu , wielu lat, toteż ciężko jest uwierzyć w to co pisze chociażby @baobab, zwłaszcza , że nie popiera swoich zarzutów zupełnie ale to zupełnie żadnymi argumetami. Możesz podać jakieś szczegóły?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
Zadaj pytanie