brak logo

Dakri

Łódź

Opinie o Dakri

Ren 2016-06-26 22:09:18
Tak, tyle też tak jest że jak pokażesz że potrafisz zapier...ć, to później może obrócić sie to trochę przeciw tobie gdyż będą więcej wymagać ale więcej nie zarobisz, no chyba że nadgodziny ale z tym też różnie, ogólnie z zakładu nie zwalniają, chyba ze karnie jak coś odwalisz, a teraz jak podpadniesz tym baranom z jakości
kinst 2016-06-26 22:11:39
zgadza sie najgorzej jak jest ta 2 metrowa idiotka
3
dr 2016-07-06 17:27:50
nie polecam tej firmy nikomu ,pracowałem w tym syfie dwa lata . Każdemu radzę kto tam pracuje szukajcie lepszej pracy .Bo można ,tam nie ma przyszłości .cwaniactwo nawet wśród brygadzistów kto umie dobrze d lizać to ma się bobrze szczególnie na zmianie B rządzi kochanica brygadzisty U .S i operator tylko oni mają dodatkowe premie o których nikt nie wie . piszę o cukierni i spasionym świętym Marianku . ludzie przejrzyjcie na oczy gdzie indziej życie jest lepsze bez snajpera ,żyrafy ,ołówka,czarnej mamby.pozdrawiam całą resztę ,bo było tam trochę fajnych ludzi
11
Olaf 2016-07-08 11:40:46
Jak wyżej "dr" nie polecam tej firmy, bo to jest jedna wielka porażka, cisną ludzi za grosze, ciągle patrzą jak zabrać i tak już groszową premię za byle co , nie istnieje w tej firmie bhp, profesjonalne zapoznanie człowieka z pracą, czy maszynami zabierają dni z grafika byle mniej zapłacić, zmuszają ludzi do pracy w święta pod groźbą zwolnienia z pracy !! w firmie jest brud i smród i w takich warunkach produkuję się żywność w tej firmie. Ludzie od jakości w ogóle nie znają się na swojej pracy, są jak najgorsze kapo, bez którego w tej firmie każdy pracownik dałby sobie radę bo oni i tak nic nie robią, poza ślepym zapisywaniem w swoim notesiku jakiś produkcyjnych wpadek, omijając prawdziwe problemy które doskwierają na produkcji , dosłownie prawdziwe problemy są nie zauważane !! Może po prostu przerastają czerwoną elitę.
Firma swoje działania opiera na zatrudnianiu taniej siły roboczej ze wschodu, dzięki czemu Polski pracownik jest lekceważony i zmuszany do pracy w nie ludzkich warunkach .
Kto nie zaznał pracy w tej "firmie" nie jest w stanie sobie wyobrazić co się tam dzieję i lepiej, aby nie próbował się przekonać.
6
jebać czerwonych 2016-07-08 16:02:59
Po części się zgodzę , lecz największy problem tego zakładu, to nadmiar ludzi którzy nie robią nic konkretnego , a biorą za to kasę zrobiono 4 kierowników prod,( a w najbliższym czasie planują ponoć jeszcze zrobić dwóch , po, ki h.j ?) + 2 paniusie od spisywania surowców, 4 osoby z jakosci + kierowniczka jakości + 2 nowe uczennice, (też nie wiadomo po jaką cholerę ten harem ) pani technolog + 2 przydupasów technolog , kierownik surowców, kierownik magazynu, kierownik mechaników(ten grubas z wąsami) itp, itp i najśmieszniejsze jest to że jak jest sobota i niedziela wszystkie działy zapierdzielają to nie ma nikogo , a Madzia chodzi połamana i pier..li trzy po trzy i jakoś się kręci
5
nia 2016-07-18 23:50:06
Tak tylko ze te nadgodziny sa ciągle planowane nie zgodnie z prawem pracy wracam w poniedziałek do pracy i na dzień dobry dostaje grafik po 12 godzin w grafiku na lipiec jeden z ciastowych ma w grafiku 216 godzin gdzie gdzie norma wynosi 168
ren'n 2016-07-19 18:42:02
W tej chwili jest to tak zrobione aby nie było żadnych nadgodzin, zazwyczaj dni do odbioru, a jak już to 50 albo setki w zależności od ich widzimisia
need 2016-07-19 18:51:40
Tak jest niestety też mam grafik z przekroczonymi godzinami i nikt z czerwonych nie bierze pod uwagę czy mi to odpowiada
sss 2016-07-20 16:37:39
wszystko zależy od działu
horn 2016-07-21 17:50:23
Uwaga pilne na jutro czarna mamba zaplanowała nalot na szafki pracowników
11
REN'n 2016-07-21 18:22:21
Już wyjaśniam wszystko, W całym zakładzie jest system 4 brygadowy, i planowane grafiki które przekraczają wiele razy o 1-2 dni ustawowe dni pracy, i ludzie o to się wku...ą, zwłaszcza młodzi pracownicy, bo nieraz nie ma w miesiącu wolnej ani jednej soboty czy niedzieli.choc z tym też różnie to bywa. Obecnie trwa sezon wakacyjny (urlopowy) i bardzo dużo ludzi chodzi na urlopy, przy czym inni muszą pracować za tych co poszli na urlop albo po 8 lub 12 godzin dziennie, za nadgodziny płacone są 100-tki ,albo 50-tki, tylko nie raz jest tak że zarząd kierownictwo leci sobie w hoja i jak trafi się wole to z tych nadgodzin ci zabierają
3
lims 2016-07-21 19:03:34
Żyrafa tez ma być swoim fachowym okiem zerknie na wyższe półki. Tak właśnie działa jakość w tym zakładzie zajmowanie się pierdołami żeby kogoś pozbawić premii.Nie widzą problemów na produkcji dopiero jak przychodzi jakaś wizytacja to dostają obłędu.
9
luki 2016-07-21 20:45:38
Tylko że pracodawca nie może stale zlecać pracownikom pracy w godzinach nadliczbowych. Stanowi to naruszenie przepisów o czasie pracy, naraża go na odpowiedzialność za wykroczenie i karę grzywny od 1 tys. do 30 tys. zł.
7
made i china 2016-07-28 22:53:51
zwykły szary robotnik ok 1750 pln na czysto , operator produkcji w zalezności od stanowiska 1900- 2200 pln ( oczywiście za normowany czas pracy)
1
kukuryku 2016-08-01 15:15:49
Cała ta j.b..na jakość w tym zakladzie ma IQ na poziomie kaczki
6
Maniek 2016-08-03 11:35:27
Witam. Jestem pracownikiem firmy już pare ładnych lat . Czytając wasze opinie jestem w szoku. Faktycznie z niektórymi niestety muszę się zgodzić co do czarnej mamby czasami przechodzi samą siebie no ale taka jest jej praca. Narzekacie na godziny pracy to że są zastępstwa jak ktoś jest na urlopie no cóż chcesz przychodzisz nie chcesz to siedź w domu i tyle. Narzekacie a tyle jest ofert pracy na rynku nie lepiej poprostu zmienć zakład? Jeśli jesteś dobrym pracownikiem a nie lecisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to napewno zostaniesz doceniony. Pozdrawiam
3
lims 2016-08-03 14:11:48
Przy tak ciężkiej pracy to zarobki raczej niskie 1750 w tym wliczony dodatek 200zl za 4zmiany i premia 100zl
6
Nadgodziny 2016-08-03 15:32:30
Ludzie ale piszecie bzdury!!! Jasno jest określone kiedy się płaci 50 a kiedy setki za nadgodziny. A nie tak jak pisze "REN'n" albo albo. Jeżeli nie wiesz jak rozlicza się nadgodziny to się doucz. Pod tym względem zakład jest uczciwy, nie ma płacenia pod stołem czy do ręki. Wszystko jest na pasku i od tego są odprowadzone podatki. Co do odbierania nadgodzin też się uśmiałem, w poprzednim zakładzie w którym pracowałem był system rozliczania nadgodzin kwartalny i pod koniec trzeciego miesiąca jak się ich miało za dużo to dostawało się tydzień wolnego (i po nadgodzinach), to było dopiero dymanie pracownika (oczywiście wszystko zgodnie z polskim prawem :) Tutaj na szczęście tego nie ma i za nadgodziny płacą :)
iiiiiiii 2016-08-04 00:47:45
(u, zakład jest uczciwy ale na swój wygodny sposób, zakład nieustannie rozporządza się twoim urlopem w przypadku wolnego nie pytając cię nawet o twoje zdanie, grafiki robione tak że,albo przekraczają dopuszczalne normy godzinowe,albo teraz jest tak to kombinowane że każą ci przychodzić i pracować po 12 godzin przy czym nie masz ŻADNYCH NADGODZIN !
2
olapp 2016-08-05 15:39:24
jestescie bandom debili
2
zakręcony 2016-08-05 16:52:29
Rotacja to tu jest co godzine szczególnie jak dowodzi snajper albo traktor ludzie latają ze stanowiska na stanowisko i nikt nie wie o co im chodzi
7
cccc 2016-08-05 19:26:46
A ja polecam słownik ortograficzny
3
pat 2016-08-06 18:00:21
to co piszecie to totalne bzdury
2
patryk 2016-08-06 18:03:34
nie oczerniajcie ludzi ,nie macie co robic
2
patryk 2016-08-06 18:07:40
racja
2
mit 2016-08-08 08:43:12
Nikt nikogo nieoczernia nigdy niebylo w zadnym wpisie podane nazwisko żadnej osoby a reszta to wszystko prawda
5
@aaa 2016-08-09 11:49:51
Jestem pracownikiem owej firmy.. czy jest tutaj ktoś, kto składał wypowiedzenie za porozumieniem stron? Da się z nimi dogadać czy jednak trzeba zachować te pier... 2 tygodnie wypowiedzenia?
bbb 2016-08-09 14:01:24
Raczej się dogadują żeby nie narobić im jakiegoś bałaganu przez te 2 tygodnie
1
Lou 2016-08-13 09:16:10
Raczej nie będą robić problemów, gdyż są i tak już zdrowo zesrani, i sprzedali by własną starą byle by nie zlecieć ze stołka
2
Sandra 2016-08-19 20:13:00
Pracownicy zakładu Dakri powinny śpiewać pieśnie pochwalne o swoich wspaniałych kierownikach i kłaniać się im nisko .......
1
Burdello 2016-08-19 22:05:35
Oni są tak potrzebni jak wrzód na dupie, bez nich praca idzie znacznie lepiej, bez tych kretynów z jakości i kierowniczków co to tylko morde potrafią drzeć
9
białamewa 2016-08-25 19:38:38
to ktoś tam jeszcze pracuję ? :D
1
Vinnsoomer 2016-08-30 22:26:26
Jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto pracować, dobrzy ludzie się zwalniają, a zostają tylko stare zapijaczone mordy, zresztą nie ma się co dziwić, przy takim systemie pracy, młodzi mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten zakład, prezio chyba jest tylko najbardziej zadowolony mu mamona leci w dużej ilości na konto, lepiej poszukać sobie nowej pracy, mniej płatnej ale za to z wolną sobotą i niedzielą w dwóch- trzech zmianach niż je...ć jak dziki osioł i użerać się z tymi pajacami z jakości i kierowniczkami co to nie mają zielonego pojęcia o produkcji
11
horn 2016-09-04 10:13:43
Na poniedziałek 05/09 czarna mamba zaplanowała kolejny nalot na szafki pracowników oczywiście jest to niezgodne z prawem
8
zz 2016-09-04 14:37:31
Tak jeżeli jesteś podejrzany o kradzież i w obecności danego pracownika
7
Bialamewa 2016-09-05 08:01:34
Było ogłoszenie na stronie UP jakiś tydzień temu mniej wiecej, czy nadal jest nie wiem :)
Woodyallen 2016-09-05 08:19:27
Zdecydowanie polecam ta firmę, zapewnia wysokie zarobki, stabilne zatrudnienie, rozwój zawodowy, oraz bardzo miła atmosferę w pracy a też zaznaczyć tu trzeba daje możliwość pracy w międzynarodowej grupie ludzi bo jest to firma otwarta na zatrudnienie wielu fachowców za granicy od których możemy dużo się nauczyć .
Polecam i w pełni popieram zdanie osób piszących o tej firmie jako opcji naprawdę dobrej bo taka jest .
4
ter 2016-09-05 15:09:50
NIe pokazało i nie pokaże się żadne ogłoszenie bo wolą ukraińców przyjmować
Ciaran 2016-09-16 22:40:12
Cieszymy się panie kierowniku że jest pan zadowolony z pracy
2
nem 2016-10-13 20:31:19
Czerwoni znowu ponad prawem poraz kolejny zrobione grafiki na pazdziernik z zaplanowanymi nadgodzinami
6
rockko 2016-10-15 00:41:13
Tyle że tym czerwonym też ktoś kazał, bo jak wiadomo ważny ważniejszego pogania w tym zakładzie, po nowym roku jak zwolni sie jeszcze z 20 % ludzi to na jednym dniu nadliczbowym się nie skończy.
luki 2016-10-17 16:19:07
Przypominam po raz kolejny że nie można planowac nadgodzin w grafikach jest to niezgodne z prawem pracy i powinniśmy to w końcu zgłosić do inspekcji pracy co inneg jeżeli pracownik przychodzi na nadgodziny z własnej woli
6
Carlito 2016-10-18 14:29:39
Ten zakład już dawno powinien być podany do inspekcji pracy, a to że jeden dzień nadliczbowy to jest pikuś w porównaniu z tym co wyprawia się w tym zakładzie, zakład rozporządza się TWOIM URLOPEM jak im się żywnie podoba, pracownik często schodzi z pracy o 2130 by potem przyjsć na rano o 5 30, bo jak nie to straszą czerwone ćwoki ze premie ci zabiorą, oraz mobing i ukryty akord, podkręcanie maszyn do granic ich wytrzymałości a potem wszystko rozpiepszone, do tego dochodzi jakość która jest na żenująco niskim poziomie, która ma na celu tylko udupić pracownika za wszelką cenę
9
xx 2016-10-20 16:13:02
brak
1
per 2016-10-20 23:33:15
Zarobki mizerne 2060 2200 operator ale socjal calkiem niezły jak na ten bajzel pare toalet pare natryskow stoly krzesla na jadalni lodowka czajnik mikrofala a i papier jest w toalecie
5
biur 2016-10-21 10:27:24
W biurze mamy expres do kawy
4
labo 2016-10-21 11:08:57
czerwoni nie można planowac nadgodzin ani przejsc miedzy zmianami krótszymi niż 11 godzin jezeli sie cos komus stanie to sąd pracy was obwini że zmuszacie pracowników do pracy ponad norme
5
dakriimpotencja 2016-10-25 10:12:51
i kto tam jeszcze pracuje ? jak trzeba być bezsilnym żeby pracować w tak idiotycznej firmie, z tymi głupkami czerwonymi na czele elyta baranów .
kuba I love you :D
mała patologia 2016-11-01 13:20:29
Długie nogi i cycki na wierzchu, to też bardzo ważne
1
Kabuz 2016-11-06 15:53:51
Ten zakład to nie strefa ekonomiczna łodzi, a strefa starych ludzi, średnia wieku to od 45 -60 lat, nie licząc Ukraińców i Jakości, szanse rozwoju w tym zakładzie są zerowe, młodzi ludzie spiepszają z tego zakładu gdzie pieprz rośnie, a praca w tym zakładzie nie jest tyle co ciężka, a uciążliwa, cisną ludzi za psie pieniadzę wiekszość ludzi pracujących w tym zakładzie to mili fajni ludzie, ale niestety przemęczeni i sfrustrowani przez chory, karygodny system pracy (grafiki), po nowym roku zwolni się jeszcze kilku najważniejszych funkcyjnych i pracowników i wtedy zobaczymy komu będzie do śmiechu, no chyba że prezio sprowadzi więcej sobie Ukraińców ze wschodu ( już jest ich wiecej niż Polaków)
4
Zostaw swoją opinię o Dakri - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dakri