Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Plastics Group

Pracowałeś w firmie Plastics Group i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-07-19 11:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2013-11-22 13:42:49]:
W 100% słuszna diagnoza widać znasz firmę od środka...
zdjecie uzytkownika
Sebastian /Poznań - 2014-07-19 11:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [RobRob - 2013-11-12 12:25:41]:
Praca na magazynie ok, płace niskie za nadgodziny to możesz sobie wolne odebrać jedynie. Poza tym kontrola i oczekiwania na minimalu.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-09-03 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rotacje są wszędzie z różnych powodów, ja pracuje w Opolu przy wózku widłowym, nie mam willi z basenem, ale jest umowa o pracę, nie ma pracy po godzinach i są regularne wypłaty. Jakoś szczególnie nikt nie narzeka.
zdjecie uzytkownika
znawca rynku - 2014-09-03 15:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Darek - 2014-09-03 14:37:02]:
w Opolu jest dramat z pracą, miasto jest totalnie zdegradowane, dlatego ktoś uważa, że Plastics na tamte warunki jest dobry i jest to prawdziwy fakt, ale np. na warunki Wrocławia, który jest 100 od Opola ta firma prezentuje się juz dramatycznie na rynku pracy
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2014-09-11 16:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
orientujecie się jak to jest na magazynie - bo intenresuje mnie praca magazyniera bo uważam, zę to będize idealne stanowisko dla mnie.hajs się musi zgadzać - przecież wiecie! to ile mi dadzą za taką pracę magazyniera w plastics group ? mam nadzieje, że nie będzie to najniższa krajowa. bo wtedyto wolę leżeć w domu
zdjecie uzytkownika
breslau - 2014-09-19 17:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile tam teraz mozna wyciagnac jako handlowiec terenowy w oddziale we Wrocławiu? dobili w koncu do 2 tysie netto czy dalej maja weza w kieszeni? haha
zdjecie uzytkownika
bardziej - 2014-09-28 22:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
noo handlowiec terenowy to fucha idealna! tylko jak nie można dorobić się2000zł za pracę to marna praca powiem szczerze. to nie jest mój cel żeby tyle zarabiać. chyba mam większe ambicje, chyba, że ktoś napisze, że cośsię zmieniło to wtedy sięzastanowie. to czekam na info i tyle ! pozdro wszystkim!
zdjecie uzytkownika
zzzzzzzzzzzz - 2014-10-06 15:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A mi się dobrze pracuje w Plastics Group. Lubie ludzi i atmosferę. Jak w każdej firmie są momenty lepsze i gorsze. Jak ktoś chce pracować i przykłada się do roboty to ma tu szansę na rozwój i stabilizację.
zdjecie uzytkownika
szukam - 2014-10-17 18:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy. to co napisał ktoś pod tajemniczym nickiem zzzzzz to powiem szczerze, że mnie nawet przyciąga tutaj do pracy bo napisane to jest tak normalnie jak to może być. Bo tak samo się zgadzam z opinia ze w kazdej firmie moze byc lepiej albo gorzej, tylko wszystko zalezy od naszego podejscia do rpacy i tego jak sie do niej przykladamy.
zdjecie uzytkownika
zdrowy rozsądek - 2014-10-21 16:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co piszecie to taki system "gierkowski" w tej firmie. Miejmy nadzieję że konkurencja z zachodu da im popalić i firma się rozsypie z powodu konkurencji. Uwaga !! szkoda waszego czasu na firmę która jest ślepa i sterowana od ręcznie przez szefa któremu słoma z butów wystaje na normalne i efektywne zarządzanie ludźmi.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-10-22 11:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze mówiąc nie wiem o co ci chodzi. Piszesz, że nie pracowałeś w tej firmie a jakieś personalne uwagi do ludzi robisz. Frustracja jakaś czy co? Znam człowieka z tej firmy – nie narzeka. Praca jak każda i przełożeni jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2014-11-03 12:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też zastanawiam się co to za frustracja przemawia przez niektórych - na prawdę ludzie jest praca lepsza i gorsza nie ma co narzekać i robić z igły widły - można znaleźć coś lepszego za lepszą kasą. A na jakim stanowisku znasz człowieka @obserwator? może jakoś on się sam tutaj wypowie, byłoby mi ło dla mnie.
zdjecie uzytkownika
globoos - 2014-11-22 20:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że wpisując jakąkolwiek firmę nie znajdziecie tu dobrej czy konstruktywnej wypowiedzi. Wszystkie firmy do bani, nigdzie nie płacą i wszędzie szefowie czegoś chcą... dramat
zdjecie uzytkownika
obiektywnie - 2014-11-24 17:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jest taka, że klimat panujący w firmie jest fatalny. Ludzie smutni, przybici, przygnębieni. Większość gdyby miała okazję bez zastanowienia zmieniłaby pracę. Każdy nowy pracownik w szybkim czasie orientuje się, że nie trafił najlepiej. Rotacja wśród personelu ogromna, średni staż pracy to niecały rok. Klienci podchodzą do firmy w sposób niechętny, ponieważ z doświadczenia wiedzą jakie są realia. Trzeba mieć niesamowicie mocne nerwy, cierpliwość i determinację, żeby utrzymywać w sobie wiarę w to, że osiągnie się sukces. Praca w działach handlowych-ciężka, konkurencja ogromna a oferta firmy niezbyt atrakcyjna na tle innych. Przełożeni albo nie znają realiów rynku, albo na potrzeby sytuacji udają, że ich nie znają. Nie ma możliwości pracy samodzielnej, każda oferta cenowa czy najmniejsza elastyczność wobec klienta wymaga zgody dyrektora lub samego prezesa, niby przyświeca temu dobry cel, ale nie sprawdza się w rzeczywistości. Płaca nie najgorsza, ale nie zmienia to faktu, że jest wymóg sprzedaży na warunkach gorszych niż oferuje konkurencja, czyli każdy kto decyduje się na pracę tutaj musi mieć w sobie coś z cudotwórcy. Nawet jeżeli człowiek wmawia sobie, że praca w Plastics to wysoka poprzeczka i traktuje to ambicjonalnie, to po poznaniu realiów, w jakich trzeba pracować okazuje się, że niewiele jest się w stanie zrobić.
zdjecie uzytkownika
killer - 2014-11-25 22:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obiektywnie - 2014-11-24 17:42:21]:
zarobki nowych handlowców w wawie na poziomie 2 tysie netto to dobre zarobki jak na stolicę??? buahahahaha
zdjecie uzytkownika
rtrtttt - 2014-12-05 12:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Większość negatywnych opinii to zapewne "gwiazdy" pracujące w terenie, oczywiście nie wyrabiający budżetu leserzy przychodzący z firm gdzie wozili chrupki i chipsy. Dla mnie pozytywnie robisz budżet - zarobisz, samochód, laptop, telefon.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-12-09 22:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obiektywnie - 2014-11-24 17:42:21]:
Potwierdzam powyższą opinię. Pracowałem, próbowałem, razem ze mną kilka innych osób - nikt z nas nie dał rady więcej niż kilka miesięcy a byli to ludzie z branży i spoza branży, w przedziale 20-30 i ponad 40, młode lekkoduchy i ludzie ułożeni z rodzinami do wykarmienia. Z regionów gdzie płacą lepiej i z takich miejsc, gdzie trudno o etat za 1800 zł.Można pisać, że gwiazdy albo słabi pracownicy, marudzą, nie chcą robić itd... czytałem to forum przed rekrutacją, wiedziałem gdzie idę, poszedłem tam z nastawieniem, że internety przesadzają i.....poległem ;). Opinie nie są jednoznaczne, ponieważ firma ma kilka działów - klimat zależy od dyrektora branży,jest tam wielu super ludzi do pomocy, ale jest kilka działów, których nie polecam. Stała rotacja panuje w budowlance i reklamie. Firma jest powiązana z Tuplexem i jest jednocześnie jej konkurencją co wiąże się z dodatkowymi utrudnieniami na rynku. Polecam forum tuplex - wątki wzajemnie się uzupełniają.
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-12-12 20:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w porządku, łatwa nie jest - trzeba wykazać się ogromną odpornością na stres. Mnóstwo pomocnych, miłych ludzi. Początki trudne, dużo trzeba przyjąć na klatę oraz potrafić schować honor w kielnie. Jeżeli stanowisko kierownicze Cię nie polubi, rzuca kłody pod nogi, sprawdza, wymyśla... niestety jeżeli jesteś osobą łamiącą się to zostaniesz przejechany. Huśtawka emocjonalna. Mimo złego spotkać się tam można z serdecznością, uprzejmością ,życzliwością.Pozytywna ocena. Szczególnie ludzie W-wa, Dąbroszyn, Wro, Kato, Opole (oj, tam chyba nie bardzo - podobno ludzie tam nie wytrzymują).
zdjecie uzytkownika
inspiracja - 2014-12-30 02:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś ma na prawde dobrze rozładowane ifnormacje o całej firmie podziwiam. tak się zastanawiam ile młody pracujesz w plastics group. tylko tak znacząco wiem, że nie za bardzo orientuje się jak to jest pracować w tym miejscu. myślicie, że ktoś mi tutaj pomożę najpierw i jeszcze napisze coś o pracy? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
znawca - 2015-01-07 19:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile teraz kasuja z wypłaty za samochód sluzbowy aaa? 400 zeta brutto z faktura czy wiecej?? dramat nie firma zeby tak doic swoich pracownikow, maja roczny serwis i ubezpieczenie aut aut za friko bo placa pracownicy haha
zdjecie uzytkownika
killer - 2015-01-07 19:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mlody - 2014-12-12 20:42:53]:
młody robi drugi miesiac i juz tak sie wyrobil ze pewnie trzeci bedzie jego ostatnim hehe
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-01-08 23:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inspiracja - 2014-12-30 02:22:52]:
Skąd przypuszczenia że tam pracuje??? Inspiracjo...pracowałem:)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-09 14:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukają ph na wielkopolskie do budowlanki ,ktoś wie jakie są zarobki w ty dziale ?
zdjecie uzytkownika
znawca - 2015-01-09 15:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-01-09 14:57:35]:
bida z nędzą, jak wynegocjujesz 2 tys netto podstawy to max., na premie nie licz bo budżety do wykonania kosmiczne jak na warunki rynkowe, poza tym kryteria premii wykluczają się wzajemnie więc jest nieosiągalna na dzisiaj dla większości ph
zdjecie uzytkownika
loody - 2015-03-02 21:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie przedstawiciele handlowi w Plastics Group pracują głównie za 2 tysiące na rekę podstawy? Znam branze, teraz także pracuje jako przedstawiciel i mogę powiedzieć, że całościowo to mało, ale podstawa jest wysoka. Zatrudnienie jest na umowę o pracę? Jak z narzędziami pracy w ogóle i ich kosztami?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastics Group
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Plastics Group?
Zadaj pytanie