brak logo

Plastics Group

Warszawa

Opinie o Plastics Group

Pawellek 2016-06-21 22:18
Dla kogoś, kto chce po prostu popracować i zdobyć doświadczenie firma jest ok.
1
pmalin 2016-06-22 23:20
Pracowałem tam dwa lata jako handlowiec. Nie było źle
HR 2016-06-23 08:38
Rekrutacja jest ciągle ludzie odchodzą co 3 mc . Zgadzam się doświadczenie można zdobyć ale zaraz natychmiast należy uciekać . Kadra zarządzająca nie ma żadnych kompetencji i wiedzy na temat materiału .
Młody 2016-06-23 15:15
Ja pracuję i nie narzekam. Bez pracy nie ma kołaczy - taka prawda.
alehandro 2016-06-28 00:00
Jak nie potrafisz znaleść to znaczy że na starcie już się nie nadajesz.
Janeq 2016-06-28 22:16
Jak dla mnie firma ok. Szukałem nie tylko zarobku, ale też doświadczenia, które udało mi się zdobyć.
Ja 2016-07-01 11:45
Firma tragedia motto jesteśmy z najlepszymi oznacza kopiujemy od najlepszych. Firma kupuje od producentów i odsprzedaje dalej towar często nie mieszcząc się z cenami na rynku. Polityka personalna skupiona jest na szybkiej wymianie personelu czyli handlowcy cytryny. Nie można mieć własnego zdania karane jest zwolnieniem. Złośliwość ludzi tam pracujących i zawieść nie zna granic więc jeśli szukasz pracodawcy gdzie w spokoju sobie popracujesz to na pewno nie w tej firmie.
alehandro 2016-07-01 22:34
Ja was nie rozumiem pokolenie smartfona - jak nie podasz pod nos to nic nie wiedzą , są portale które sie zajmują tylko wyszukiwaniem pracowników , google i jedziesz wyszukują sie na pierwszym miejscu.
Jeżeli tego nie potraficie to jak chcecie pracować.A potem stękania na forum ze pracodawca nie taki.
Jak zachować obiektywizm skoro pojawiają się takie pytania, jeżeli szukasz pracy to masz tej 18 lat - powinieneś coś wiedzieć chyba?
Ale na fejsie i innych tego typu to się znacie jak się lansować.
Jeszcze w tamtym tygodniu były na przedstawicieli ogłoszenia chyba na 7 lokalizacji teraz sa na magazyniera PM oraz KAM .
alehandro 2016-07-01 22:48
Jest wiele firm na rynku działających w ten sposób , którzy nie produkują danego towaru a go tylko sprzedają jako pośrednik - co wcale nie oznacza że kopiują.
Jeżeli komuś odpowiada taka praca to ok. ale musisz wiedzieć że nie produkujesz i cenowo nie możesz walczyć z producentem.
Trudne bo często firmy sprzedaja też do ciebie i do klienta końcowego ale nie niemożliwe.
Przecież te firmy są i działają.
Trzeba po prostu wiedzieć do kogo idziesz pracować i znać tego plusy i minusy.
Dzisiaj jest tak - firma gigant monopolista - rynek zapchany , firma mała - rynek opanowany przez monopolistę , firma innowacyjna - musisz przekonać klienta że to co kupował przez 20 lat jest gorsze od tego co masz.
Ale to ty wybierasz firmę , więc...
RobertP 2016-07-02 18:08
Praca ok, czasem presja czasu, ale to chyba wszędzie jest więc nie ma co narzekać.
2
alehandro 2016-07-02 21:03
Na tę chwilę logistyków nie szukacie.
johhhny 2016-08-02 14:54
widzę ze znów szukają kogoś na wrocław i opole !! co sie tam dzieje ? zwolnił się ktoś czy otwierają nowe stanowisko ?
alehandro 2016-09-15 21:57
Coś cisza na forum się zrobiła , rekrutacje trwają a tu nic.
1
ano 2016-09-16 07:05
Nic sie nie zmienilo ,atmosfera pracy tragiczna kadra zarzadzajaca nie znajaca produktów. Firma ta to przejściowy epizod , dziś daje mi naukę i uciekam jak najdalej
inny 2016-09-17 19:08
To chyba nie widzisz ukrytych rekrutacji i nie zaglądasz na stronę kariera
giuseppe 2016-09-18 13:08
@ inny - jak to ukrytych rekrutacji? O cvo chodzi ?
Patryk 2017-02-08 16:57
Jak z pracą w dziale sprzedaży? Chciałbym zacząć karierę w tym właśnie zakresie. Tematyka mi odpowiada. Z jednym znajomym rozmawiałem, mówił, że okej, firma duża, stabilna. Atmosfera pracy generalnie okej, choć wiadomo dział sprzedaży ma swoje prawa.
Sewrin 2017-02-15 23:40
Ja pracuję w dziale sprzedaży i nie narzekam. Wiadomo, jest bardzo dużo pracy i dla kogoś, kto chce się rozwijać w tym właśnie obszarze to jest właściwe rozwiązanie. Masz zapewnione wszystkie narzędzia do pracy, jest opieka medyczna, przełożeni moim zdaniem spoko. Ludzie narzekają, bo im się pracować nie chce ….
Cootas 2017-02-18 19:06
Witam, wszystkich zainteresowanych.

W firmie pracowałem ponad 4 lata jako przedstawiciel handlowy - inaczej specjalista ds. Produktów - zwane w nomenklaturze Plastics-u.

Powiem wam iż ten okres minął mi bardzo dobrze.

Praca w moim mniemaniu to nie jest ciepłe biureczko, kawka, Facebook potem wizyta u klienta w centrum fajnego miasta a następnie dobębnienie dnia w centrum handlowym... Niestety wiele osób tak uważa skutkiem czego mamy grono frustratów których wpisy zdominowały tę stronę.

Praca to aktywne spotkania z klientami, gonienie za wynikiem, samodyscyplina... To nie jest zajęcie dla każdego....

Praca w Plastics pomimo pewnych niedociągnięć ( niejasny system prowizyjny, płatny samochód służbowy,) posiada wielki atut w postaci możliwości zdobycia wielkiego doświadczenia.

Uwierzcie mi że jeżeli posiadacie predyspozycje do bycia handlowcem, szybko się uczycie oraz potraficie przekuć to na wykonanie wyniku - to po paru latach headhunterzy nie dadzą wam spokoju... Tak jak było że mną.... Nie od razu Kraków zbudowano...

Traktujcie pracę w tej firmie jako pewien ważny etap w waszej karierze, dodatkowo Plastics Group posiada duży wachlarz produktowy dzięki czemu można nauczyć się w wielu dziedzinach...


3
gosia 2017-02-22 12:19
na jaką podstawę można liczyć na key acount manager ?
podobno sa tam dwa działy; poligrafia i jeszcze jeden.
jak wysokie plany ? atmosfera ?
Jawor11 2017-02-22 21:23
Pracowałem w sprzedaży rok, akurat odszedłem bo założyłem własną firmę. Co dobrze wspominam – umowę o pracę, pensję na czas i poczucie stabilizacji.
Lelo 2017-02-23 16:12
W sprzedaży – nie ważne jaka firma jest zawsze dużo pracy i ktoś kto się na to decyduje powinien być tego świadomy. A jak firma wymaga, ale w zamian oferuje spoko warunki to jest uczciwy układ.
Boel 2017-03-16 22:23
W dziesiejszych czasach praca w sprzedaży wymaga nie tylko kompetencji, ale też wytrwałości, samoorganizacji. Skoro firma umie to docenić (wnioskuję z wypowiedzi) to warto podjąć ryzyko – zwłaszcza jak ktoś taką pracę lubi.
Jokkers 2017-03-20 21:53
Praca okej, warunki spoko tylko pracować się musi chcieć.
Obecny pracownik 2017-03-26 00:23
Wyzysk brak kompetencji kadry zarządzającej , ludzie tam siedzą bo mają na 1 pieniądze a prace mają gdzieś .

Nie polecam chyba że na 3 mc
Koki 2017-03-26 12:01
Ja pracuję od kilku dni i zapowiada się ciekawie. Właściciele naprawdę w porządku, zasady proste i przejrzyste. Jak każdy przedstawiciel musisz nauczyć się asortymentu i sprzedawać. Jak na pierwsze dni jest ok.
riko 2017-04-12 23:31
firma jest bananowa wyzej sra niz kasy ma przedstawiciel jest odrazu atakowany na rozmowie baran rekruter gada o glupotach takich jak platny samochod sluzbowy jakies prowizje z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyjete 3 miesiace sumowane i pozatym burak i tyle wieje lipa a telefon i internet tez rozliczaja uwaga do prezesa zeby zaczal rozliczenia od dyrektorow bo spasione to jak misiewicze nie polecam
6
zywy 2017-05-04 17:58
Firma koszmarek. sprzedają towar dostępny u kilku innych dystrybutorów, nie posiadają własnych katalogów produktów, marketing ogranicza się w tej firmie do wykonania kartek świątecznych w wersji elektronicznej, szkoleń produktowych brak, marketingowych brak, brak również uczestnictwa w targach i wystawach branżowych. Praca na przedpotopowym CRM, nieznajomość produktów nawet przez produkt managerów, zarządzanie wyłącznie przez prezesa- dyrektorzy i 'koordynatorzy' to figuranci. Prowizje to już wiele osób pisało- czyste science fiction. A jako wisienka na torcie - płatny samochód służbowy- 300 pln na miesiąc i UWAGA - dodatkowo 65 groszy za każdy prywatny kilometr.

ale :D:D:D jako nieśmiertelny argument na plus 'płacą pensje na czas' :D:D:D
1
Mikłło 2017-07-17 00:29
Jak dla mnie to dobry pracodawca. Pracuję już kilka lat i nie myślę o zmianie pracy.
Timso 2017-07-21 10:59
Sam pracuję na magazynie. Pracy jest bardzo dużo. Mnie to akurat cieszy, bo wiem, że praca na mnie czeka każdego dnia. Napracować się trzeba, ale przynajmniej wiadomo, że się pracuje w pewnym miejscu i za rozsądne pieniądze.
Jurij 2017-07-24 15:00
Stabilne zatrudnienie, kasa rozsądna. Ja pracuję jako handlowiec i jestem zadowolony.
Renn 2017-08-03 13:01
Rzeczywiście handlowcy mają w tej firmie co robić. Ułatwieniem jest to, że sprzedaje się produkty dobrej jakości. Firma zapewnia wszystko to, co jest potrzebne do efektywnej sprzedaży. Na pewno warto rozważyć pracę właśnie u nich.
Julita 2017-08-04 13:06
@Renn widzę, że jesteś zadowolony z pracy. Powiedziałbyś jakie według Ciebie są zalety pracy w firmie Plastics Group? Aktualnie jest prowadzona również rekrutacja na przedstawiciela handlowego - http://www.plastics.pl/kariera/oferty-pracy. Czy z własnego doświadczenia doradziłbyś osobom starającym się o to stanowisko jak zachować się na rekrutacji i wypowiedziałbyś się o swojej pracy. Myślę, że znajdą się zainteresowani właśnie takimi informacjami i będą Ci wdzięczni.
Mko 2017-08-07 22:24
Byłem na spotkaniu, jestem z niego zadowolony. Wrażenie pozytywne. Czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że cała sprawa niedługo pozytywnie się zakończy.
Tymoteusz 2017-08-08 09:38
Ubiegam się o przyjęcie do pracy jako Handlowiec. Mam doświadczenie w podobnej branży. Znajomy pracował u nich 3 lata potem założył własną działalność. Rozmawiałem z nim i właśnie dał mi do nich namiar. Warunki mi odpowiadają.
Bomi 2017-08-08 23:11
Stabilna firma i oferuje stabilną pracę. Możliwość zarabiania i rozwijania swoich umiejętności jest dla mnie bardzo ważna. Firma to zapewnia.
Ewelina 2017-08-09 08:38
Dobry pracodawca oferujący stabilne zatrudnienie
czerki 2017-08-09 12:09
Od roku pracuję na magazynie i po prostu podoba mi się ta praca. Na pewno nie można się nudzić. Na kasę i warunki pracy nie narzekam.
Bożydar 2017-08-10 08:04
Dobra firma dla handlowców. Można się rozwinąć i zarobić. Oferują wszystkie narzędzia do pracy. Polecam każdemu, kto w tym fachu chce się realizować.
Tadeusz 2017-09-04 21:52
Przez dłuzszy czas pracowałem u nich na magazynie. Praca wymagająca ale dobrze płatna, byłem zadowolony z zarobków. Przyjęli mnie w zasadzie bez żadnego doświadczenia (miałem skonczony kurs na wozki widlowe i to by było na tyle). Atmosfera w pracy ok., pracodawca w porządku.
Julita 2017-09-08 10:30
@czerki, @Bożydar, @Tadeusz, @Ewelina sporo osób daje pozytywne opinie o Plastics Group. Jednak nie są one bardzo szczegółowe. Czy możecie rozwinąć swoje wypowiedzi? Opowiedzieć o mocnych stronach pracodawcy? Dużo ofert pracy jest: http://www.plastics.pl/kariera/oferty-pracy, ale chyba wiąże się to z rozwoje firmy skoro wszyscy są zadowoleni?
Sonia 2017-09-08 11:50
Byłam zatrudniona na stanowisku przedstawiciela handlowego. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła w bardzo miłej atmosferze i też dosyć szybko otrzymałam odpowiedź zwrotną z propozycją współpracy. Oferują dobre warunki finansowe, praca jak dla mnie była przyjemna bo lubię kontakt z ludźmi. Tteraz pracuję w trochę inne branży, ale miło wspominam pracę w Plastics.
karol 2017-09-10 18:20
Plusy to: rzetelny pracodawca, wypłacalny, atmosfera w pracy też na plus (mieliśmy zgraną ekipę). Jeżeli chodzi o zarobki byłem w miarę zadowolony, wiadomo, że chciałem zarabiać więcej
Julita 2017-09-22 14:06
@Sonia a możesz opisać przebieg rozmowy rekrutacyjnej? Masz może jakieś rady dla osób aplikujących do Plastics Group? Czy należy się jakoś specjalnie przygotować? @karol dzięki za odpowiedź. Bardzo ważne są te aspekty, które wymieniłeś dla osób, które szukają pracy. A jeżeli chodzi o płacę to nie było szans na podwyżkę?
Tomasz 2017-09-30 20:23
Zatrudniony byłem w dziale sprzedaży i powodów do narzekania nie miałem. Obowiązków było sporo, a wynagrodzenie do włożonej pracy adekwatne. Firma oferowała super możliwości rozwoju, co dodatkowo motywowało do działania.
Maciej 2017-10-01 20:24
Witam! Pracowałem na stanowisku przedstawiciela handlowego i zarówno stanowisko, jak i firmę mogę szczerze polecić. Starania pracowników były doceniane – za najlepsze wyniki otrzymać można było premię, a jest to dość rzadkie zjawisko nawet wśród dużych korporacji.
Kamil 2017-10-01 20:25
Jeśli zależy Wam na umowie o pracę, pensji na czas i poczuciu stabilizacji, to praca w tej firmie jest tym, czego szukasz. Sam, pracowałem przez kilka lat, a odszedłem wyłącznie dlatego, aby otworzyć własną działalność.
Julita 2017-10-02 11:58
@Tomasz, @Maciej i @Kamil skoro polecacie pracodawcę Plastics Group to możecie powiedzieć dlaczego polecacie? Czy znacie jeszcze jakieś atuty pracy w tej firmie? Każda informacja może kogoś zaciekawić.
Tak 2017-10-03 21:45
Ja mogę polecić. Pracuje obecnie. Zarobki ok. Jako przedstawiciel okolo 2.6 k podstawy po odliczeniu auta. Moim zdaniem to jak na handel ok.
Premie? Trzeba się napracować i robić plan. Ich naliczane jest pogmatwane i szału nie ma z nimi ale okolo 4 k na rękę da się wyciągnąć. Szału więc nie ma ale praca stabilna.
Julita czy aplikujesz do jakiegoś oddzialu?
Pozdrawiam
Ala 2017-10-05 09:15
Hej
zastanawiam się nad pracą w Plastic jako Handlowiec. czy możecie powiedzieć coś więcej o programach komp na jakich pracują, jedynie wiem że mają CRM.
Zostaw swoją opinię o Plastics Group - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastics Group